2022-10-23
星期日嘅夜晚,荃灣到到食飯都好多人,咁啱經過呢間川菜,又引起左我想食辣嘅癮肥姐麻辣餐廳,老闆娘就係肥姐,會推介一啲出名嘅川菜俾你呢度裝修都有特色,掛咗啲唔同嘅畫作裝飾品每張枱隔離都有一個小擺設,幾可愛今次呢度嘅前菜同平時有啲唔同,佢唔係炸花生,係醃製咗嘅花生,食落去淋淋地,但係咬落去就有啲汁滲出嚟,少少鹹酸味仲有一個配菜係偏乾身脆口少少,而且好麻辣,食得辣嘅朋友可以試吓泡椒雞腳冷盤,泡椒味好濃,雞腳本身係爽口,咬落去肉質結實,大小都啱啱好,唔會話好難咬辣子蒜香排骨因為我哋都唔算話好食得辣,一見到啲辣椒嚇到傻咗,不過店員話俾我哋聽睇落去好辣,但係食落好好香一啲都唔辣排骨係本身炸過之後再擺落去炒嘅,成道餸都係比較偏乾,排骨炸到好香脆老闆娘話比較特色嘅係有放咗豆豉落去炒,再增添一層風味炒土豆絲味道會偏酸少少,因為落咗醋落去,令到土豆絲炒出嚟都依然係爽口
肥姐麻辣餐廳,老闆娘就係肥姐,會推介一啲出名嘅川菜俾你
呢度裝修都有特色,掛咗啲唔同嘅畫作裝飾品
每張枱隔離都有一個小擺設,幾可愛
泡椒雞腳
辣子蒜香排骨
老闆娘話比較特色嘅係有放咗豆豉落去炒,再增添一層風味
炒土豆絲