4K
2024-05-14 52 views
大前日(11-5-2024 Sat)朝同老公留肚去食個輕便早晨後,去日本洋食屋 翔(https://s.openrice.com/QrbS0kfe800~ukrQAAA)食晏,咁最好就係去快餐店,買一份早餐兩個人食,於是嚟呢間。由老公發辦買,佢就用$41.00買份豬柳漢堡餐,打開睇,嘩!炒蛋乾成咁就知唔掂,薯餅似翻炸,但我哋都照食啦。我先食塗咗提子醬嘅鬆餅,呢個唔錯,餅邊脆口。之後食薯餅,薯餅好脆,果然係翻炸。熱香餅同豬柳漢堡正常冇問題,最後炒蛋口感當然係唔掂,又乾又碎濕濕,不過我食到蛋味,但其實係咪可以退換?味道係2.6分衛生:有蠓飛嚟飛去。2.5分其他:點解熱香餅唔係俾牛油而俾鍊奶同花生醬?上次食評係2022年10月6日刊登嘅呢篇: https://www.openrice.com/zh/hongkong/review/blue-part-2-%E6%97%A9%E9%A4%90-e4564942

由老公發辦買,佢就用$41.00買份豬柳漢堡餐,打開睇,
豬柳漢堡餐

嘩!炒蛋乾成咁就知唔掂,薯餅似翻炸,但我哋都照食啦。

我先食塗咗提子醬嘅鬆餅,呢個唔錯,餅邊脆口。

之後食薯餅,薯餅好脆,果然係翻炸。

味道係2.6分

衛生:
有蠓飛嚟飛去。
2.5分

其他:
點解熱香餅唔係俾牛油而俾鍊奶同花生醬?

2024-05-11
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$20.5 (Breakfast)
2023-10-20 88 views
最近麥當勞出了福岡之莓士多啤梨新地。今次呢款士多啤梨雪糕的確難食,麥當勞士多啤梨雪糕經常失手,溝咗啲怪味出黎,見很多人評價都覺得似藥水味,完全唔似士兵啤梨味,好彩有條kit kat朱古力食下。
2023-07-10 99 views
我買了個套餐加一杯新的飲料,套餐好了,上面屏幕也有顯示我的套餐好了,我去拿的時候,我飲料沒有上,我就問男的員工,結果呢,他說也不清楚,說也小聲,他指了指旁邊,我都不知道他什麼意思,我問第三遍的時候,他才說得大聲點,第三遍態度就變差了,那麼多人,我怎麼聽得到他說什麼,好無語😓。評語:還有一些飲品都沒有攪拌好,一点味都没有,有的像洗潔精味。裝修後地方小了好多,一到星期天就沒位坐,以前都沒遇到過這種問題。

評語:
還有一些飲品都沒有攪拌好,一点味都没有,有的像洗潔精味。
TakeAway
Type of Meal
Dinner
2023-06-16 50 views
🍴麥當勞📍 荃灣荃灣街市街10-16號地下及1樓✨ 美祿味朱古力新地 $8最新推出嘅美祿味朱古力新地朱古力味濃郁每一口都咬得出朱古力嘅味道仲可以選擇全朱古力!!大家要留意返甜品站先有~
🍴麥當勞
📍 荃灣荃灣街市街10-16號地下及1樓
美祿味朱古力新地

✨ 美祿味朱古力新地 $8
最新推出嘅美祿味朱古力新地
朱古力味濃郁
每一口都咬得出朱古力嘅味道
仲可以選擇全朱古力!!
大家要留意返甜品站先有~
美祿味朱古力新地
2023-06-16 33 views
問佢有冇魚柳包佢又話冇, 做嘢求其啦唔緊要啦但係唔好咁晦氣吖嘛, 你買個包都要受氣, 呢間麥當勞有冇人管理㗎, 冇態度冇服務質素, 去買之後有幾多氣受, 咁多位去下就知道咩事啦
2023-05-24 48 views
又係飲完酒有啲餓今次想食甜野,咁夜就得返M記🛎 $10 曲奇忌廉批比想像中好食😳個批幾脆,唔會太甜忌廉就甜啲,oreo味好香做宵夜岩岩好🌐 環境/服務半夜黎冇咩人😹幾清靜
又係飲完酒有啲餓
今次想食甜野,咁夜就得返M記

🛎 $10 曲奇忌廉批
比想像中好食😳
個批幾脆,唔會太甜
忌廉就甜啲,oreo味好香
做宵夜岩岩好

🌐 環境/服務
半夜黎冇咩人😹幾清靜
2023-01-09 55 views
行吓街好攰,想搵個地方坐,最好就係麥當勞,😝食完午飯冇咩做喺麥當勞坐下。今日午餐食得太飽,又唔想食佢啲套餐喎,最後叫咗杯新推出優惠嘅朱古力雪糕,特價$7上一期就係紫薯味,感覺都好正!😋回味無窮❤️今期推出濃味朱古力雪糕,我已經急不及待買咗一杯,朱古力味有驚喜嘅,係因為佢有咗花生的出現,花生係我嘅至愛!真係好開心濃濃嘅朱古力味配上花生😋感覺好幸福呀!重要價錢咁鬼抵!👍🏻😝唔食對唔住自己🤣
行吓街好攰,想搵個地方坐,最好就係麥當勞,😝
2023-01-08
$7 (Tea)
2022-11-17 9 views
約咗個friend喺荃灣食晏,行過麥當勞見到新推出咗紫薯雪糕,好想試吓😋最重要佢門口有個位置可以買又唔使排隊,即刻買返杯!$7紫薯麥旋風雪糕!杯裝雪糕面層加咗朱古力餅碎。第一啖食落去口好香紫薯味,再加埋說朱古力碎增加咗個層次感,顯得紫薯雪糕味道唔太甜,我本人不太喜歡雪糕太甜,但係今次麥當勞推出呢個紫薯味雪糕真係好味道!每一啖都有紫薯嘅味道,呢種感覺好幸福好滿足麥當勞永遠都係一個你想幾唞吓坐下無聊下都得嘅地方,最重要係食杯雪糕輕輕鬆鬆都唔會有人阻鬼你🤣🤣
紫薯麥旋風雪糕!杯裝雪糕面層加咗朱古力餅碎。
2022-11-17
$7 (Other)
做嘢做到攰到死,咁聽日放假好好放縱自己個胃先!😇😇~~~菠蘿🍍安格斯🍔~~~新出安格斯🍔系列加咗菠蘿🍍片,想甜下自己中和下工作嘅苦就揀佢啦😂😂。先試佢嘅BBQ醬,係帶有鹹甜味嘅BBQ醬😁😁,而煎過嘅菠蘿🍍片又多汁又帶清甜味,令安格斯🍔及BBQ醬配合得好正😘😘但有啲可惜安格斯🍔肉塊比較薄,冇想像中之前食過嘅咁厚,同埋成個包感覺都比較偏細😕😕最後順帶一提外賣只係等咗3分鐘就有,當中同時有六至八位等緊,真係幾快、好高效率👍🏻👍🏻
做嘢做到攰到死,咁聽日放假好好放縱自己個胃先!😇😇

~~~菠蘿🍍安格斯🍔~~~

2022-10-03
TakeAway
$50 (Last Night Supper)
4K
2022-10-06 40 views
話說2-10-2022 (Sun)朝同老公買餸前食三叔公(https://www.openrice.com/zh/hongkong/r-%E4%B8%89%E5%8F%94%E5%85%AC%E7%89%9B%E9%AA%A8%E6%B9%AF%E7%B2%89%E7%B2%A5%E9%BA%B5%E9%A4%A8-%E8%8D%83%E7%81%A3-%E6%B8%AF%E5%BC%8F-%E7%B2%89%E9%BA%B5-%E7%B1%B3%E7%B7%9A-r772226)食早餐,有遊戲玩又食到飽唔飽餓唔餓,於是要食多少少嘢,我哋決定食麥當勞補一補,由於啱啱過咗早餐時段,所以我哋買其他嘢,見到有咩吞拿魚包,就有啲興趣,於是我去搵位先,老公就買呢個.我上到二樓都冇乜位,自己老遠移啲凳去玻璃窗嘅位等老公,而老公等嗰份嘢食,都等咗好耐,等到有人走,老公都拎住個餐嚟喇.睇見啲餡,吞拿魚肉唔多,食菅,個包好熱好脆,味道似梳打餅嘅鹹,我真係唔多食到吞拿魚,只食到蛋,不過有拉絲.味道:4分而嗰杯珍珠抹茶,一飲覺得有啲甜同飲到奶味,抹茶味唔濃;而珍珠夠腍.味道:2.7分睇返張單,成$49.00
就有啲興趣,於是我去搵位先,老公就買呢個.

吞拿魚包同珍珠抹茶
吞拿魚包
味道:4分

味道:2.7分

睇返張單,成$49.00,
吞拿魚包餐唔係$36.00咩?點解$39.00?

上次食評係2015年8月3日刊登嘅呢篇: https://www.openrice.com/zh/hongkong/review/%E8%BF%B7%E4%BD%A0%E5%85%B5%E5%9C%98%E7%94%9C%E5%93%81-e2476797
2022-10-02
Waiting Time
7 Minutes (Dine In)
$24.5 (Breakfast)
吞拿魚包
2022-08-26 36 views
今次叫咗之前好鍾意食嘅脆辣雞腿包,但次次都會覺得之前食嘅好食啲,我諗應該係佢嘅來貨差咗。首先佢嘅炸雞腿明顯係細咗勁多,而且冇之前嗰種會爆汁嘅感覺,同埋佢啲沙律醬都俾得少,成個包好乾。

麥當勞近幾次嘅新炸雞🍗都係用同一個宣傳模式,首賣日用麥當勞app $10 coupon招徠吸引你去嚐鮮😙😙,第二日就會有埋相對應嘅Shake shack薯條🍟粉或者新口味嘅甜批、改少少嘢嘅飲品🥤,千篇一律開始有啲悶啦😗😗今次同🤴🏻試嘅係:😄😄~~~港式🇭🇰孜然麥炸雞🍗~~~孜然味唔係好香,味道亦唔係好濃🥲🥲,同我所想嘅好大出入,同時隻雞🍗又冇乜雞味😞😞仲要好死咸🥹🥹重口味不🙅🏻‍♀️=要好咸😤😤如果港式🇭🇰孜然味就係咁嘅味就算吧啦😕😕自己買支孜然粉自己落仲好😒😒!不過喜歡試新嘢嘅我同🤴🏻都係會乖乖地試埋佢其他新嘢,到時睇吓有冇驚喜啦🧐🧐
今次同🤴🏻試嘅係:😄😄
~~~港式🇭🇰孜然麥炸雞🍗~~~

2022-06-06
$10 (Other)
食完正餐食甜品是常識吧!😂😂~~~朱古力蛋糕🍰~~~麥當勞App優惠$33就有1件蛋糕加杯咖啡☕️,其實係底嘅,但果然係一分錢一分貨😑😑!咖啡就冇問題正常,面上仲個心形拉花🤍!但個朱古力蛋糕🍰可能放得太耐 極. 之. 乾 😤😤朱古力味都幾重但係實在太乾我食咗兩口就交比🤴🏻~~~芝蛋🥚脆雞🐥包~~~幾好味,肉汁幾香幾大塊同個包差唔多面積!係貪佢連埋細汽水只要$17先買🤣🤣!個包我又係食左兩口又交比🤴🏻!辛苦晒🤴🏻🥰🥰食到飽飽,係時候去複診👩🏻‍⚕️
食完正餐食甜品是常識吧!😂😂
~~~朱古力蛋糕🍰~~~
朱古力味都幾重但係實在太乾我食咗兩口就交比🤴🏻

~~~芝蛋🥚脆雞🐥包~~~

個包我又係食左兩口又交比🤴🏻!
辛苦晒🤴🏻🥰🥰
食到飽飽,係時候去複診👩🏻‍⚕️
2021-06-25
$25 (Tea)
麥當勞出咗隻新蛋糕🍰、新飲品,但我本身係唔飲咖啡嘅原本想叫佢個新朱古力飲品,但佢個新咖啡個樣都幾靚呀,外表可以清楚睇到佢唔同味道嘅分層,為咗打個靚卡,就算夜晚瞓唔着都要飲呀!可惜~~~☹️☹️~~~蜜糖 . 桂花蛋糕🍰~~~蛋糕面上有蜜糖味嘅黃色蜜蜂🐝巢六角造型,明顯見到有心思,蛋糕裏面有少量果仁可以增加口感,亦有少少玫瑰粒增加香味,蛋糕就幾好食😋😋~~~蜜糖 . 玫瑰鮮奶咖啡☕️~~~比完錢後滿心歡喜等待我杯靚靚咖啡☕️,點知佢居然用紙杯送上🥺🥺!我嘅分層系列呢?☹️☹️講返杯嘢飲,咖啡味唔係好濃,蜜糖味幾香,特別係攪勻左之後牛奶令到杯咖啡幾滑😚😚平時唔飲咖啡嘅我,唔知今晚會唔會失眠呢?🥱🥱

~~~蜜糖 . 桂花蛋糕🍰~~~

~~~蜜糖 . 玫瑰鮮奶咖啡☕️~~~

平時唔飲咖啡嘅我,唔知今晚會唔會失眠呢?🥱🥱
2021-02-05
$37 (Tea)
2021-01-20 63 views
Take a break in McCafé麥提莎果仁朱古力咖啡☕️➕新餐肉碎蛋芝味多士🥪係一個Perfect TEA set😍😋-#麥提莎果仁朱古力咖啡McCafe’s Coffee cup & cup sleeve都變咗聖誕design喇😍超有聖誕氣氛,令·食家·有d期待聖誕🎄🎅🏼🤶🏼Mocha本身唔太甜,有淡淡果仁香。✨宜家嗌一杯麥提莎飲品就會送一包麥提莎朱古力😍 ·食家·將d麥提莎加入咖啡,甜咗之餘,朱古力味都提升咗👍🏻-#新餐肉碎蛋芝味多士超濃厚芝士,入面都夾咗好多新餐肉啖啖cheese🧀+ 新餐肉滿足😍😋
Take a break in McCafé
麥提莎果仁朱古力咖啡☕️➕新餐肉碎蛋芝味多士🥪
係一個Perfect TEA set😍😋
#麥提莎果仁朱古力咖啡
#新餐肉碎蛋芝味多士
超濃厚芝士,入面都夾咗好多新餐肉
啖啖cheese🧀+ 新餐肉
滿足😍😋