2020-10-22 75 views
來到肉肉強食晚餐,叫了一個西冷牛扒,一個紐西蘭羊架,一個吉列豬柳及牛肉漢堡。西冷牛扒叫了七成熟,份量十分多,厚薄適中,足足有四塊。肉肉強食的賣店是所有肉不落鬆肉粉,食落去果真無鬆肉粉的味,但肉質又十分腍身。紐西蘭羊架有羊味,亦都十分腍身,配上羊蔥汁,味道十分夾。吉列豬柳是全晚最愛,外面的炸粉不會太厚,而家充滿肉味,細問之下原來用上了宮崎快樂豬。手打牛肉漢堡肉質鬆化,麵包值得一讚,香口鬆軟,帶有少許甜味。餐飲點了紅豆冰,入口很濃的椰汁味,而且紅豆大大粒,和其他凍飲一樣只需要加$5 ,十分抵飲。肉肉強食十分適合喜歡吃肉的朋友,大件夾抵食,臨走前仲係門口見到有超抵推廣優惠,鐵板什扒半價 $39 芝士牛肉漢堡半價 $24, 好想同朋友再食番餐😂

紐西蘭羊架有羊味,亦都十分腍身,配上羊蔥汁,味道十分夾。

2020-10-21 72 views
早幾日去左長沙灣接妹妹收工,喺好肚餓嗰陣經過呢間鋪頭,見到佢大大隻色寫住 「雜扒飯半價」「芝士牛肉漢堡」半價,即刻比佢吸引到,決定試試呢間小店。上到去發現成個裝修都好舊式香港feel,紅色格仔枱布,卡位,七八十年代嘅音樂,同港式鐵板扒餐好夾。雖然都坐到爆爆地,但係唔會好嘈,好岩同朋友黎慢慢坐同傾計。1. 芝士牛肉漢堡 ($24)可以用呢個價錢食漢堡抵到爛,本身冇乜期望,但咬落先發現有好多肉汁,唔會乾爭爭,肥瘦適中感覺上用咗幾種肉去整,味道好得!塊包仲要係洋蔥包,中間仲有蕃茄扒同埋芝士,絕對唔會輸蝕過X記果d漢堡!2. 鐵板牛柳餐牛柳整得過熟好容易變成煲完湯嘅瘦肉,呢到既牛柳無出現咁嘅情況,食落好林,切開望落去仲係粉紅色既肉黎,份量勁足!包餐包湯包野飲同甜品,好耐無食過咁抵又好味嘅晚餐喇!3. 蟹子青瓜沙律食太多肉好有罪惡咁,嗌返d菜定下驚。標準茶記沙律,非常多醬多料4. 芝士焗西蘭花除咗面頭有拉絲芝士、個底仲有好多醬,係芝士忌廉汁黎,汁多得黎夠輕盈唔會好濟個胃太細試唔到太多野,下次再接妹妹收工會再想黎試下其他招牌菜,吉列豬柳!!!

1. 芝士牛肉漢堡 ($24)

2. 鐵板牛柳餐

3. 蟹子青瓜沙律

4. 芝士焗西蘭花

2020-10-21 117 views
又因為工作關係,係下午茶時段經過呢頭, 見到雜扒餐半價($39 )所以就吸引咗我上open rice 𥄫𥄫啲食評,見評分唔差嘅,就入左去試吓。坐底就即叫咗個雜扒餐,姐姐淋上黑椒汁後,煙霧彌漫樣子相當吸引,也很豐富的樣子首先試食煙肉, 很脆口, 也很鹹然後食啖蔬菜🥬很開心有咁多唔同種類蔬菜配搭,西蘭花🥦,翠玉瓜同雜豆,而且唔會太淋再來是佢招牌厚切豬扒的確相當厚切, 而且看起來像好嫩滑的但是食落先知係好嚡口,熟得滯,好老,無肉汁。可取之處是無豬羶味,應該來貨真係用啲好少少的豬扒最後試埋個薄切牛扒雖然又薄又咁燶,但唔會好韌,一般茶記水平。至於黑椒汁,就無咩黑椒味,又係咸咸地。其實仲有半條司華力腸, 不過淋淋爛爛的口感,真係唔好食。只能講39 蚊,就算啦另外加點左個下午茶-芝士漢堡餐,因為係熱門食物之一賣相係吸引芝士都多, 牛肉漢堡也很厚,看似多汁。但都係好睇唔好食最出事係個包,又乾又韌,用盡九牛二虎之力又切又踞又搣先分開到個包,然後咬第一啖,好乾又韌。再加上佢個酸酸的平價茄汁,扣左不少分。芝士係多,但完全無芝士味。牛肉漢堡過得去,有肉味,有啲啲肉汁,唔算太乾。 好彩有片蕃茄加返少少分,雖然片
坐底就即叫咗個雜扒餐,
雜扒

姐姐淋上黑椒汁後,煙霧彌漫
雜扒

樣子相當吸引,也很豐富的樣子
首先試食煙肉, 很脆口, 也很鹹
雜扒-煙肉

雜扒-綠洲

再來是佢招牌厚切豬扒
雜扒-厚切豬扒

的確相當厚切, 而且看起來像好嫩滑的
雜扒-厚切豬扒

最後試埋個薄切牛扒
雜扒-牛扒

雖然又薄又咁燶,但唔會好韌,一般茶記水平。
至於黑椒汁,就無咩黑椒味,又係咸咸地。
其實仲有半條司華力腸, 不過淋淋爛爛的口感,真係唔好食。
只能講39 蚊,就算啦

另外加點左個下午茶-芝士漢堡餐,因為係熱門食物之一

賣相係吸引
芝士牛肉漢堡

芝士都多, 牛肉漢堡也很厚,看似多汁。
但都係好睇唔好食
芝士牛肉漢堡

芝士係多,但完全無芝士味。
牛肉漢堡過得去,有肉味,有啲啲肉汁,唔算太乾。
好彩有片蕃茄加返少少分,雖然片蕃茄一啲都唔鮮唔甜,但好過無。

扒餐係抵食,漢堡就免了

2020-10-19
$63 (Tea)
雜扒-牛扒
2020-10-19 45 views
芝士牛肉漢堡包🍔$24 (原價$48)漢堡包實在好大個😛而且係手打牛肉漢堡扒😚仲要用牛柳、西冷同肉眼製作🤤加埋香濃幼滑嘅芝士🧀咬落勁Juicy🙈夠曬惹味同吸引😆美式什扒😎$39 (原價$78)$39竟然食到鐵板什扒🤩實在有啲難以置信😜仲要有一大塊牛扒同豬扒😛加埋煙肉、珍寶腸同雞翼😳真係超級豐富😋西冷牛扒🥩$88 (五成熟)美國雞扒🐔$58西冷牛扒真係夠厚夠大塊😋而且醃得好入味😝雞扒就選用雞髀位🤤食落皮脆肉嫩,真係好好食😜扒餐另外加$18😚可以升級套餐優惠😏包一個餐湯🥣羅宋湯或者忌廉湯😎仲可以揀白飯、意粉或者薯條🍟跟埋牛油餐包,熱飲☕️凍飲就另外加$5😄仲會跟埋甜品😉朱古力雪糕或者啫喱😙真係幾十蚊就已經食到好飽😝以上頭兩款都係半價優惠😛全店仲要冇加一🤓仲有吉列豬柳優惠🐷都只係$20😍超高CP值,啱晒我😙優惠只係做到10月31日😉肉肉強食 by 鋒膳 (長沙灣)長沙灣東京街31號1樓
芝士牛肉漢堡包🍔$24 (原價$48)

漢堡包實在好大個😛
而且係手打牛肉漢堡扒😚
仲要用牛柳、西冷同肉眼製作🤤
加埋香濃幼滑嘅芝士🧀
咬落勁Juicy🙈
夠曬惹味同吸引😆

美式什扒😎$39 (原價$78)
$39竟然食到鐵板什扒🤩
實在有啲難以置信😜
仲要有一大塊牛扒同豬扒😛
加埋煙肉、珍寶腸同雞翼😳
真係超級豐富😋

西冷牛扒🥩$88 (五成熟)

美國雞扒🐔$58
西冷牛扒真係夠厚夠大塊😋
而且醃得好入味😝
雞扒就選用雞髀位🤤
食落皮脆肉嫩,真係好好食😜

扒餐另外加$18😚
可以升級套餐優惠😏

包一個餐湯🥣
羅宋湯或者忌廉湯😎
仲可以揀白飯、意粉或者薯條🍟

跟埋牛油餐包,熱飲☕️

凍飲就另外加$5😄

仲會跟埋甜品😉
朱古力雪糕或者啫喱😙
真係幾十蚊就已經食到好飽😝

以上頭兩款都係半價優惠😛
全店仲要冇加一🤓
仲有吉列豬柳優惠🐷
都只係$20😍
超高CP值,啱晒我😙
優惠只係做到10月31日😉

肉肉強食 by 鋒膳 (長沙灣)
長沙灣東京街31號1樓
  • 芝士牛肉漢堡
食肉獸今晚黎到長沙灣覓食一間最近係ig爆紅既平價扒房😚 位置係長沙灣地鐵站A2出口轉左既一間樓上店。.餐廳主打平價扒餐,同一般扒房一樣,扒餐價錢按照肉類嘅質素區分,全部採用無添加鬆肉粉及用天然調味料醃製。除咗扒餐之外仲有其他粉麵飯同小食等. 呢日仲有個promotion包括(鐵板什扒半價 $39 ; 芝士牛肉漢堡半價 $24 ; 吉烈豬柳$20 ).▪️吉烈豬柳 $20 吉列豬柳有2大件 炸至外脆鬆軟😍店員介紹係用宮崎快樂豬製成 豬柳用上偏瘦的部位 肉味甘香,爽滑有嚼勁😋😋 肉質有咬口而且10分Juicy ($20蚊真係幾抵食).▪️ 芝士牛肉漢堡半價 $24店內另一主打係手打牛肉漢堡。麵包同坊間常用的嘉頓麵包有點不一樣,非常鬆軟又帶有少少甜味,加埋多汁牛肉味香濃,漢堡迷真心要try一try..▪️深海魚柳扒$68 and 紐西蘭羊架$138鐵板可以擇蒜蓉汁/洋蔥汁 魚柳夠平得黎唔會有腥味😋。羊假有三大件 而且超厚切 切開中間有淡淡粉紅色 肉質嫩淋有肉香 $138 有此質素實感驚喜,炸粗薯條份量勁多又香脆 👍🏻.鐵板+18可轉餐(包:牛油餐包+餐湯+餐飲),3個人埋單價每人唔使$100😅
▪️吉烈豬柳 $20
▪️ 芝士牛肉漢堡半價 $24
▪️深海魚柳扒$68 and 紐西蘭羊架$138
鐵板+18可轉餐(包:牛油餐包+餐湯+餐飲),3個人埋單價每人唔使$100😅抵食夾大件

📌地址:長沙灣東京街31號1樓
💰價錢:$100-$150
👅推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(5星為最高)
———————————————————
2020-10-18 60 views
今日在長沙灣食咗一餐超抵食的下午茶,雜扒餐只需 $39,生炸無激素雞翼 5 隻連餐飲都只係 $32,本來想 order 埋勁多人吃的 6安士牛肉芝士漢堡,因為連餐飲都只係需要 $24,真係仲抵過麥記,可惜實在太飽所以沒點這個,只好在 10 月 31 日優惠期完結前再幫襯一次! 😋😋😋這間開業不久的店間隔頗為寬闊,配上格仔枱布,真材實料的粟米蘑菇忌廉湯和暖暖的牛油餐包,好有兒時幫襯的西餐廳之感覺! 最值得一讚的是服務員的人情味,不僅提醒我們在她倒醬汁進鐵板時一定要拿餐巾遮擋,以免被濺到,在幫我們拍合照時還比我們興奮得多,她的敬業樂業也頓時令我們對餐廳的好感度激增! 😄😄😄

2020-10-17
Type of Meal
Tea
2020-10-16 118 views
今日響長沙灣附近收工,加上好肚餓,想食扒餐,見到有間好抵食既餐廳,於是諗都唔諗就入去食😂見到餐牌已經有驚喜,吉列豬柳只係$20,勁抵食👍🏻,以為好似小食咁細碟,但原來係鐵板😱,有兩大塊,豬柳🐷唔肥,用瘦既地方做材料,肉味香濃,做到外脆內軟,加上蒜蓉汁,簡直一流,必點菜色👍🏻👍🏻🌟吉列豬柳($20)必點🌟手打牛肉漢堡(半價優惠$24)小弟覺得牛肉漢堡又係餐廳主打既菜色,牛肉好厚身,好濃既牛味,牛肉上面既半溶芝士好大塊,而包就煎過,但唔油膩,整得好香口👍🏻👍🏻🌟鐵板牛柳($128)鐵板牛柳性價比好高,有兩大舊,5成熟煮得真係岩岩好,好軟熟,牛柳外層煎得好香口,呢個都係必點既菜👍🏻👍🏻🌟瑞士雞翼 x 芝士焗西蘭花🥦瑞士雞翼好入味,唔會太甜,雞翼好滑,味道唔錯👍🏻而芝士焗西蘭花🥦,用左好多既芝士焗,我未見過有餐廳用咁厚既芝士焗,成本會好高,估唔到呢間餐廳用料充足,性價比好高👍🏻兩個鐵板餐跟餐,所以有雪糕送,食埋雪糕🍦真係好滿足😂😂

🌟吉列豬柳($20)必點
吉列豬柳

🌟手打牛肉漢堡(半價優惠$24)
手打牛肉漢堡

🌟鐵板牛柳($128)
鐵板牛柳

🌟瑞士雞翼 x 芝士焗西蘭花🥦

瑞士雞翼好入味,唔會太甜,雞翼好滑,味道唔錯👍🏻
瑞士雞翼
芝士焗西蘭花

兩個鐵板餐跟餐,所以有雪糕送,食埋雪糕🍦真係好滿足😂😂
雪糕
2020-10-15
$120 (Dinner)
吉列豬柳
手打牛肉漢堡
鐵板牛柳
瑞士雞翼
芝士焗西蘭花
雪糕
2020-10-15 48 views
鐵板西冷牛扒$88.-🥩-吉列豬柳$20.-🐷深海魚柳扒$68.-🐟仲有大大個芝士牛肉漢堡包🍔,仲有「絕不使用鬆肉粉及食粉醃製肉類」呢句, 腳巳禁不住一步一步向上走,肉肉🥩🐷🐏我來了😍😍😍紅白格仔嘅枱布,好地道嘅港式扒房格局,精髓就係呢份童年回憶,羅宋湯、忌廉湯,鐵板餐跟餐包、薯條、意粉都係常規,進化嘅係牛扒可以自選五成定七成熟,證明唔係流水作業嘅出品👻樓面姐姐推介$20.- 吉列豚肉🐷冇理由唔試,即炸金黃脆面,乾乾爽爽,顏色唔會黑麻麻,仲要有熱辣辣嘅什豆鐵板上,撇開綽頭價,脆口肉嫩又多汁,真係抵食又好食😋見到人哋叫左🧀芝士牛肉漢堡包🍔,眼闊肚窄都要order 番個,高高嘅漢堡包、主要係塊牛肉都成寸幾厚、夾住半溶左嘅芝士、蕃茄菜疊住食,必須要好盡力劈大個口去咬、搖搖蕩蕩咁兜入口食,爽呀😍😍😍遇強愈強,吉列豚肉同芝士牛肉漢堡warm up左我個胃,接力來個鐵板西冷牛扒,我friend 食貴DD要牛柳餐,吱吱喳喳嘅黑椒汁慢慢降溫,手起刀落,牛扒果然唔靭,講到味道,我會形容係一分錢三分貨,色香味俱佳⭐️⭐️⭐️「肉肉強食」性價比超高👍👍👍抵食又好食,貫徹懷舊情懷,甜品係啫喱加奶,除左後生仔、食肉獸

「肉肉強食」性價比超高👍👍👍抵食又好食,貫徹懷舊情懷,甜品係啫喱加奶,除左後生仔、食肉獸,要食回憶嘅群組都值得一試啊😍😍😍
2020-10-15 45 views
肉肉強食位於長沙灣,位置都算方便,餐廳類似茶餐廳crossover舊式扒房既裝修style,晚餐主打扒餐,肉類選擇同醬汁都好多手打牛肉漢堡 $24 (半價)(美味指數: 😋😋😋😋)餐廳做緊特別優惠,手打牛肉漢堡半價做緊24蚊。漢堡扒有d厚度足足有6oz,店員介紹係用左牛柳、西冷同肉眼打成,口感豐富有肉汁吉烈豬柳 $20(美味指數: 😋😋😋😋)每日限定50蚊既優惠20蚊吉列豬柳,但估唔到價錢甘平但份量都非常十足,豬柳用左偏瘦既部分,肉質軟淋有嚼勁牛柳 $128 (套餐另加$18)(美味指數: 😋😋😋😋)牛扒有肉眼、西冷同牛柳揀,我地揀左牛柳仲加左18蚊跟餐,套餐非常抵食,有餐湯、餐包、餐飲同甜品。餐湯方面揀左羅宋湯好足料,牛柳揀左蒜蓉汁,份量幾厚,肉質軟淋有彈性,肉汁都好豐富,美中不足就係用左幼薯條,所以加左蒜蓉汁之後薯條淋晒😋整體食物質素:4 / 5💰性價比:4 / 5👍推薦指數:4 / 5

手打牛肉漢堡 $24 (半價)

吉烈豬柳 $20
(美味指數: 😋😋😋😋)

牛柳 $128 (套餐另加$18)

😋整體食物質素:4 / 5
💰性價比:4 / 5
👍推薦指數:4 / 5
今次黎到長沙灣覓食,呢間港式扒房充滿懷舊風味, 用既係紅色格仔枱布,仲播住啲懷舊歌😆連價錢都十分懷舊,用勁抵既價錢就可以嘆到鐵板餐啦🤤完全係糧尾恩物🌟吉列豬柳 $20首先推介既係佢地每日限定50 份既吉列豬柳💥以為比得20蚊就會hea你?少年你太年輕了🙈佢地呢份鐵板餐有三大塊吉列豬柳,豬柳係同鋒膳既招牌叉燒一樣以宮崎快樂豬製成!而且炸得好香口,淋埋黑椒汁果種香味,好味喎😛🌟手打牛肉漢堡 $24 (原價$48)同樣做緊半價優惠既芝士牛肉漢堡亦係必試Item,一樣唔欺場嫁!6oz 漢堡扒以Affco 牛柳、西冷和肉眼攪碎而成,就咁睇都見到有幾厚身😝仲加埋特製調味料、洋蔥同蛋係裏面。漢堡包亦係一大亮點,用左洋蔥包,加埋牛油去烘,香甜又軟熟👍🌟美式什扒 $39 (原價$78)仲有仲有!呢款美式什扒都超級抵!有齊牛扒、豬扒、雞翼、司華力腸、煙肉!真係岩哂一眾食肉獸😆醃得幾入味,味道唔錯有埋內涵嫁😀連配菜既薯條份量都好多🤓大推。🌟牛柳 $128牛柳厚身得黎肉質又夠細嫩,烘過後有外脆內軟既口感,仲好Juicy呢跟餐的過加$18就有齊餐包、餐湯、飲品同甜品,加埋都唔貴,個甜品可以揀雪糕/啫喱,啫喱仲可

🌟吉列豬柳 $20

🌟手打牛肉漢堡 $24 (原價$48)

🌟美式什扒 $39 (原價$78)

🌟牛柳 $128

跟餐的過加$18就有齊餐包、餐湯、飲品同甜品,加埋都唔貴,個甜品可以揀雪糕/啫喱,啫喱仲可以叫店員幫手加埋花奶添😉真係好有懷舊fu~留意返佢地既芝士牛肉漢堡同埋美式什扒優惠做到10月31號,有興趣既朋友記得留意時間吖🕑

2020-10-14 31 views
老公係食肉獸,最鍾意鋸扒,上次同同事過黎食,覺得呢度既扒又抵又好食,於是今次就同埋老公黎試一試佢~係對面馬路望上餐廳已經見好多人咁,上到去發現好有舊式扒房既味道,格仔檯布感覺好懷舊~餐廳標榜所有肉類唔用鬆肉粉醃製,唔駛怕食哂d化學野落肚!老公見到MENU都話價錢好抵,就叫左個鐵板牛柳同鐵板雞扒餐同做緊promo既芝士牛肉漢堡~芝士牛肉漢堡呢個實在太抵了!芝士牛肉漢堡半價只係 $24+$3($3係加半溶芝士)!仲要係重足足6安士既漢堡扒!咬落漢堡扒肉質唔鬆散,牛肉味足!蕃茄夠厚食落有咬口又減少膩感,超正超抵!promotion去到31/10,除左芝士牛肉漢堡半價之外,鐵板什扒同吉烈豬柳都做半價,簡直係糧尾救星~!鐵板雞扒、鐵板牛柳因為上次食左雜扒,今次就試下鐵板雞扒同鐵板牛柳。鐵板雞扒只係$58,加$18有餐包,湯,飲品同甜品,抵到叫!雞扒我揀左蒜蓉汁,睇見侍應係你面前淋汁,然後發出D渣渣聲真係好治癒!而蒜蓉汁唔係就咁俾汁你,雞扒上面仲有滿滿既蒜蓉,所以絕對係惹味到不行!雞扒一大塊,睇到係巨形雞脾拆骨,啖啖肉超吸引!鐵板牛柳牛柳貴少少要過百蚊,但份量十足,有兩大件,厚身得黎肉唔韌先勁,呢

鐵板雞扒、鐵板牛柳
鐵板牛柳牛柳貴少少要過百蚊,但份量十足,有兩大件,厚身得黎肉唔韌先勁,呢個揀左黑椒汁,微辣得黎帶點香氣,同牛柳超夾~而鐵板餐既配菜可以揀薯菜,飯或意粉,我地兩個都揀左薯菜,用上既係幼身薯條,浸滿醬汁既薯條真係超滋味!

餐係包埋甜品,分別可以揀雪糕或啫喱,雪糕係雲呢拿味,帶淡淡奶香,又香又滑~

呢餐飽到捧住個肚,老公都話大滿足!

2020-10-13 35 views
每日限定50份,首選推薦吉列豬柳,可配意粉/飯/薯菜,份量十足。豬柳外脆內嫩,肉質厚身不鞋口,豬柳用上偏瘦的部位但依然啖啖肉,肉味甘香。配上特式醬汁,令入口層次更豐富牛柳及西冷牛扒,牛柳及牛扒都要了五成熟,烹調程度剛剛好。未上醬汁都己聞到滿滿的牛肉香。肉質軟滑,切開後帶少少粉紅, 仍保留到肉汁及濃濃牛味。個人比較喜歡西冷牛柳,厚切份量下仍可以入口即溶,未有靱及痴牙情況出現,十分出色。一份餐加配了餐湯及餐飲。手打芝士牛肉漢堡包,由漢堡包就可以吃得出認真制作,包底微焦香脆,帶有牛油香及少少甜厚厚的牛肉充滿肉汁,蕃茄及生菜鮮甜清新,再配上半溶化芝士,吃完很滿足。由於漢堡包每日限量,下單前要問清楚。最近有優惠直至31/10,鐵板什扒半價$39,芝士牛肉漢堡半價$24,吉烈豬柳也只是$20,十分親民。

2020-10-08
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
喺instagram見到唔少朋友推介呢一間位於長沙灣嘅扒房餐廳,話食品有質素而且好抵食,最近仲做緊優惠𠻹!就專登出九龍捉埋食肉獸老公嚟試吓。先講食品質素,後面再講價錢。我地點咗2份餐加一份小食,都非常有水準:首推芝士牛肉漢堡份量好多,細食啲嘅女仕真係未必食得哂。麵包唔係傳統漢堡包,而係好香口嘅洋蔥包,麵包仲灑上炸香咗嘅洋蔥碎,勁惹味。中間的漢堡肉扒勁多汁,以Affco 牛柳、西冷和肉眼攪碎而成,質地好嫩,一啲都唔鞋;肥瘦恰到好處,唔會太多肥膏導致無咬口,亦唔會太瘦令塊肉太乾。講真,我覺得比美國過江龍嘅Shxxe Shxxx更好食,如果睇埋價錢就真係贏9條街(價錢下面講)吉列豬扒亦非常出色,切開中間豬肉嘅紋理仍然清晰可見,證明呢到嘅吉列豬扒唔係用雪到梅晒嘅劣質冰鮮豬。食落口果然同平時食嘅吉豬唔同,睇返餐牌原來豬柳係用上宮崎快樂豬,爽滑有嚼勁有肉香味。外層炸得好香脆,炸粉唔會太多厚,用扒房傳統鐵板上檯,侍應姨姨會係你面前淋上醬汁,日式豬扒同港式醬汁配埋一齊食又幾特別。值得一提係我揀咗蒜蓉汁,吉豬表面真係有一大pat蒜蓉,令成個醬汁鮮味加強,正!牛扒有4個級別,我地揀咗中間嗰級嘅牛柳7成熟,

首推芝士牛肉漢堡
芝士牛肉漢堡包

吉列豬扒配蒜蓉汁

牛扒有4個級別,
紐西蘭Affco牛扒
我地揀咗中間嗰級嘅牛柳7成熟,都係用鐵板上檯,熱辣辣好吸引。牛柳肉味都算重,不過接近筋位就韌咗少少。塊扒算好厚好大塊,而且配菜好多,先生一個大男人都食唔晒。我地揀咗配意粉,意粉用另一個小碗裝住,份量都唔少。

吉列豬扒或牛扒都可以加$18跟餐,
餐有湯、熱飲同麵包。我地只係加咗一份,麵包係傳統扒房餐包,都幾軟熟,湯就略嫌唔夠熱。

一睇餐牌,嘩!有冇搞錯平到咁?😨

鐵板什扒 $39😱
芝士牛肉漢堡 $24😱😱
吉列豬扒 $20
真係平得太過份了吧!
原來而家做緊半價優惠‼️侍應姐姐話我知優惠去到31/10咋!要食就趁快啦~

餐廳位置好方便,出地鐵站行5分鐘就搵到,留意返餐廳係一樓,樓下門牌都好顯眼易搵。
店內環境寬敞大部份係卡位,
裝修同舊式扒房餐廳近似,好有懷舊feel。想啖啖肉又想大件夾抵食,呢到係大推介!
2020-10-10
芝士牛肉漢堡包
吉列豬扒配蒜蓉汁
紐西蘭Affco牛扒
2020-10-13 34 views
姊姊介紹我這家餐廳性價比超高,所以前幾天我跟男友去試試。餐牌表明扒類不會用鬆肉粉及食粉醃製,感覺健康。比目魚扒餐未吃魚油的香味已經十分吸引,魚肉入口嫩滑,有少許焦,而且外皮有點脆,魚肉不會散開,配上蒜蓉汁很惹味。肉眼扒餐與比目魚一樣,職員即時為肉眼扒淋上醬汁,咋咋聲,香噴噴,令人食指大動。5成熟的肉眼用上了Affco 牛,重份量,切開中間,中心粉嫩透紅,鮮嫩吸引,吃來肉汁濃郁,而且入口即溶,配上黑椒醬汁,簡直是絕配。芝士牛肉漢堡很巨型,漢堡扒做得很專業,不是現成的漢堡扒,6oz 漢堡扒以Affco 牛柳、西冷和肉眼攪碎而成,有一吋厚,肉汁豐富,牛味香濃,配上洋蔥、蕃茄及芝士,與香脆的洋蔥包一口咬下去,味蕾大爆發。至到10月31號,漢堡做半價優惠,只售$24 ,實在超值。吉列豬扒每日限定50 份並只售$20。你無睇錯,真的$20。豬扒肉質入口明顯跟平常吃的不同,一問之下,原來是採用日本宮崎快樂豬,肉味甘香,爽滑,性價比超高。我們各加$18做套餐,有餐湯,餐包飲品及甜品。甜品是香港製造的朱古力雪糕,朱古力味道濃厚,雪糕香滑,是很好的甜品,為這餐畫上完美句號。這家餐廳價錢實惠,不用加一,食物
姊姊介紹我這家餐廳性價比超高,所以前幾天我跟男友去試試。

餐牌表明扒類不會用鬆肉粉及食粉醃製,感覺健康。

比目魚扒餐

肉眼扒餐

吉列豬扒

我們各加$18做套餐,有餐湯,餐包飲品及甜品甜品是香港製造的朱古力雪糕,朱古力味道濃厚,雪糕香滑,是很好的甜品,為這餐畫上完美句號。

這家餐廳價錢實惠,不用加一,食物質素佳,而且份量很大。雖然男朋友食量大,但也不能把滿枱食物消滅,最後我們把半個大漢堡包打包,又食又拎。值得留意的是餐廳只收現金。

話說經過家姐嘅介紹我嚟咗一間滿足到各位鍾意食港式牛扒嘅朋友!!!近期來講呢一間真係平民價錢高級享受而且份量十足啊!!!位置就喺長沙灣嘅一間樓上鋪 !!鋪位都幾易搵 地鐵站一出轉左就係我哋嗰日比較肚餓所以先嗌左兩個扒餐😘餐包新鮮熱辣加牛油💕紅湯同白湯就係西餐水準男朋友就要左牛柳 tenderloin 嘅五成熟💕🙊上菜嘅時候侍應哥哥都好識做咁樣幫我哋擋一擋再諗黑椒汁上去😍聽到鐵板上嘅咋渣聲真係覺得特別有風味😎 牛柳主張冇鬆肉粉亦都冇任何加工 食落去牛味濃郁 而且無根 !! 黑椒汁有少少辣味所以令到成個牛肉個層次都唔錯我自己不嬲就好鍾意食肉眼所以都嗌咗個五成熟 !見到價錢只係幾十蚊真係覺得好抵食😂自己好醒咁樣要咗薯菜 , 所以朔晒黑椒汁薯條係特別好食😘最正嘅係肉眼好Juicy ,肉汁流晒落去啲薯條度🥺食落去啖啖肉嘅感覺真係好正見到侍應哥哥話而家有個好特別嘅推介🙋加咗$20要咗個吉列豬柳 , 呢個真係特別抵食 唔好俾佢價錢呃咗但係其實好大塊好大塊🤣仲要係宮崎快樂豬食落去豬肉嘅味道香濃 油脂分布好好 而且炸過特別脆 搞到我自己都係咁食💕男朋友又唔執輸居然要多咗個漢堡包😎呢個手打牛肉漢堡包用AFF

近期來講呢一間真係平民價錢高級享受而且份量十足啊!!!

我哋嗰日比較肚餓所以先嗌左兩個扒餐😘
餐包新鮮熱辣加牛油💕紅湯同白湯就係西餐水準

男朋友就要左牛柳 tenderloin 嘅五成熟💕🙊

見到侍應哥哥話而家有個好特別嘅推介🙋

男朋友又唔執輸居然要多咗個漢堡包😎呢個手打牛肉漢堡包用AFFCO 牛柳同肉眼打成!!所以肉味真係唔好跌watt

而且佢夾咗好多新鮮蔬菜 , 仲有我最鍾意嘅蛋同埋特製醬汁麵包亦都烤香過 加埋牛肉味真係冇得輸 !!!!