早排經過E邊見到公司附近新開左間新嘅餐廳嘅扒餐幾吸引咁, 今晚做完野收工就決定同朋友去試下😁! 一入去就見到紅白格仔嘅餐枱布, 背景播住哥哥嘅歌🎵🎶, 有種80年代家庭式餐廳嘅感覺👨‍👩‍👦‍👦👨‍👩‍👧‍👧, 對小妹嚟講幾新穎🤗! 餐廳提供左好多特色扒餐, 意粉焗飯等……選擇幾多, 樣樣都好似唔錯咁🙈, 加上周圍嘅食客都點左扒餐, 超級香好吸引🤤! 小妹同朋友點左兩個扒餐🥩, 一個意粉🍝同一個手打牛肉漢堡🍔😉☺️什果賓治🍹小妹見識小, 一直飲過嘅雜果賓治都係雜果溝7喜, 原來什果賓治真係有賓(利賓納), 比起平時果d好飲好多😂餐湯🥣煎蛋肉醬意粉🍳🍝肉醬幾多, 味道岩岩好會太濃味, 每條意粉都可以食到有肉醬, 加埋太陽蛋🍳嘅點綴, 令整體味道昇華!手打牛肉漢堡🐂🍔除左鐵板之外, 餐廳另一推薦就係手打牛肉漢堡, E到嘅麵包用左洋蔥包嚟代替傳統嘅芝麻包, 所以烤焗出嚟之後味道香甜口感鬆軟, 漢堡扒用左牛柳, 西冷同肉眼搞碎而成, 混合自家調味料🧂🌱, 洋蔥同蛋, 入口牛味濃郁而且肉汁非常豐富!鐵板牛柳🐂鐵板非常夠熱, 一倒醬汁成個鐵板`喳喳聲'香氣四溢, 非常吸引🤤, 牛柳肉質軟腍, 肉味甘

什果賓治🍹

餐湯🥣

煎蛋肉醬意粉🍳🍝

手打牛肉漢堡🐂🍔

鐵板牛柳🐂
鐵板非常夠熱, 一倒醬汁成個鐵板`喳喳聲'香氣四溢, 非常吸引🤤, 牛柳肉質軟腍, 肉味甘香濃郁, 而且份量都唔少!

吉列豬柳🐷
E到嘅吉列豬柳每日只限定50份而且只係賣$20, 一開始小妹以為係細細件果種炸豬柳, 點知原來係鐵板豬柳😯, 幾有驚喜🙈! E到嘅吉列豬柳用左宮崎快樂豬整🤭🐷而且仲用左偏瘦嘅部位去做, 吉列豬咬落去外層脆卜卜, 入面肉味濃郁, 口感爽滑!

雜果啫喱
2020-09-15
Type of Meal
Dinner
  • 手打牛肉漢堡
  • 吉烈豬柳
2020-09-19 62 views
這間肉肉強食十分適合一班食肉獸,它是一間超抵食的港式扒房,最平$20 都可以食到一份吉烈豬柳,而最貴的日本鹿兒島和牛西冷都是三百多。還有其他雞扒,羊扒,豬扒,魚扒等。雖然價錢抵食,但他們用料依然講究,牛肉來自紐西蘭, 豬扒是採用自然豬,無激素。他們的肉類更堅持不用鬆肉粉及食粉來醃製的。先講最抵食的$20鐵板宮崎吉烈豬柳,每份有兩塊,選用宮崎快樂豬,用上偏瘦的部位,肉味突出,爽口有咬口,入口不會太油膩,配上西蘭花,甘筍,粟米,真係超抵食。紐西蘭羊架,$138 超大份,加$18 跟餐已經有餐湯,餐包,餐飲及甜品。羊架三大塊,啖啖肉,有陣陣羊騷味。而手打牛肉漢堡都是餐廳另一招牌。大大個的6oz漢堡扒肉汁豐富,有半溶芝士,蕃茄生菜,配埋鬆軟香甜嘅洋蔥包食真係好滿足。

2020-09-17
$100 (Dinner)
  • 鐵板宮崎吉烈豬柳
2020-09-19 77 views
環境:👍👍👍👍服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:😍😍😍😍😍影相:📸📸📸📸📸Encore:98%📝進入前要度體溫 ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖係長沙灣發覺左一間逆市超抵食平民飯堂😋食過咁多間扒房,呢間「肉肉強食」真係完勝😍.定價夠貼地,仲要免加一主打各款豬,牛,魚,羊所有肉類都吾會採用鬆肉粉,食粉醃製肉類連豬扒同牛扒都係用無添加無抗生素嘅品牌真係不得了😱.🔸煎蛋肉醬飯 $58即叫即焗煎蛋肉醬飯選用美國自然豬,純用穀飼養,不含激素味道更濃郁,脂肪香而不膩輕辣鮮甜嘅肉醬,鋪滿成個表面加入大量芝士焗至半溶,芝香十足👍配埋搭酸辣惹火又足料嘅羅宋湯同冰涼浸浸嘅凍檸茶加埋都只係$58!!!性價比超高🥳.🔸鐵板牛柳 $128牛柳貴為牛肉中最軟嫩嘅瘦肉,全無多餘油脂雪紋同油花分布般均勻又細緻煎至7成熟,淋上黑椒汁,「沙沙」聲隨即響起😍加多$18,有埋脆卜卜薯條,餐湯,牛油餐包同飲品真係超值價😎靜雞雞話你地知,餐廳係採用紐西蘭Affco牛肉🥰生長係純淨無污染環境,天然放牧以草飼方式飼養所以Affco出產嘅牛係無激素,無抗生素架!食得安心,價錢又貼地,真係吾錯👍最後最後仲有甜品送可以揀Jelly或雪糕~.🔸手打牛肉漢
環境:👍👍👍👍
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:😍😍😍😍😍
影相:📸📸📸📸📸
Encore:98%
📝進入前要度體溫
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
係長沙灣發覺左一間逆市超抵食平民飯堂😋
食過咁多間扒房,呢間「肉肉強食」真係完勝😍
定價夠貼地,仲要免加一
主打各款豬,牛,魚,羊
所有肉類都吾會採用鬆肉粉,食粉醃製肉類
連豬扒同牛扒都係用無添加無抗生素嘅品牌
真係不得了😱

🔸煎蛋肉醬飯 $58
即叫即焗煎蛋肉醬飯
選用美國自然豬,純用穀飼養,不含激素
味道更濃郁,脂肪香而不膩
輕辣鮮甜嘅肉醬,鋪滿成個表面
加入大量芝士焗至半溶,芝香十足👍
配埋搭酸辣惹火又足料嘅羅宋湯
同冰涼浸浸嘅凍檸茶
加埋都只係$58!!!
性價比超高🥳

🔸鐵板牛柳 $128
牛柳貴為牛肉中最軟嫩嘅瘦肉,全無多餘油脂
雪紋同油花分布般均勻又細緻
煎至7成熟,淋上黑椒汁,「沙沙」聲隨即響起😍
加多$18,有埋脆卜卜薯條,餐湯,牛油餐包同飲品
真係超值價😎
靜雞雞話你地知,餐廳係採用紐西蘭Affco牛肉🥰
生長係純淨無污染環境,天然放牧
以草飼方式飼養
所以Affco出產嘅牛係無激素,無抗生素架!
食得安心,價錢又貼地,真係吾錯👍
最後最後仲有甜品
可以揀Jelly或雪糕~

🔸手打牛肉漢堡 $45
6oz嘅漢堡扒
以Affco牛柳,西冷同肉眼攪碎而成
加埋自家調味料,洋蔥同蛋
牛肉濃郁,仲好Juicy添😍
最特別嘅係用洋蔥包代替普通漢堡包
質地非常鬆軟,空氣感足
食落有少少甜味🥳

🔸吉烈豬柳 $20
每日只係限定50 份架炸!
吉烈豬柳係用宮崎快樂豬製成
肉味甘香,爽滑有嚼勁
淋上黑椒汁,真係超正正正😍

🔸瑞士雞翼 $32
一碟有五隻雞翼
瑞士汁都幾入味,雞翼吾會好柴
如果加多d醬汁係上面,會更perfect~

2020-09-17
2020-09-18 30 views
最近和友人剛好約在長沙灣四處逛逛。正值晚餐時間,經友人介紹,我們決定去附近的餐廳鋸扒。我們去了名為肉肉強食的餐廳享用我們的餐廳。該餐廳的地址相當容易尋找,而且附近的交通也很發達。聽友人說,在這間餐廳吃東西的消費不會太昂貴,而我看完餐牌過後,也很認同友人的說話,該餐廳的食物價格的確很親民。我們點了三個鐵板,分別是西冷牛扒,厚切豬柳和深海魚扒。點配時可以選擇黑椒汁,洋蔥汁,蒜蓉汁中的其中一款。另外其中兩款我們有加配套餐。不得不說,該餐廳的套餐相當抵食。有例湯,薯菜,飲品,還有一個甜品。另外我們額外也叫了吉列豬柳以及手打牛肉漢堡。該餐廳的吉列豬扒是採用鮮味十足的宮崎快樂豬製成。口感也相當不錯。而手打牛肉漢堡的肉汁也相當飽滿。我們相當滿意!
2020-09-16 41 views
來到東京……唔係唔係,係來到東京街,諾大的廣告牌,寫住20蚊吉列豬柳,係真唔係吖,啱到晚飯時間,應該食得到每日50嘅吉列豬柳嘅。真係好彩,即刻點咗一份,跟手點埋两個餐,一個係五成熟嘅『西冷牛扒』配意粉,跟黑椒汁,另一個係『比目魚扒』配白飯,跟蒜蓉汁。『吉列豬柳』選用宫崎快樂豬偏瘦的豬柳,用洋葱汁更加帶出其甘香美味,但提一提各位,估唔到20蚊的價錢卻可以享用到两大塊嘅吉列豬柳,呢個係我意想不列嘅事。而『西冷牛扒』點咗五成熟,啱啱好,即場淋啲黑椒汁落去,見唔到血色,但又唔會『鞋什什』而係保持到juice,幾好。同樣哋『比目魚扒』亦係两大舊,滑嫩,真係大份兼抵吃,呢度絕對係吃肉獸的天堂吖。呢餐由傍晚開始食到天黑,窗外的街景随住變化,吃埋呢個朱古力雪糕,完美

2020-09-16 51 views
$20份宮崎豬@肉肉強食 by 鋒膳長沙灣東京街31號1樓1/F, 31 Tonkin Street, Cheung Sha Wan首先要有一個準時放工架人,去餐廳竟然仲有$20 吉烈豬柳, 每日限定50 份。賣咁平我以為是加工現成豬柳, 估唔到係用宮崎快樂豬製成,店家很有誠意又注重質素及味道!豬柳唔會太肥, 瘦肉為主岩食完怕肥架人。西冷牛扒配黑椒汁和飯 ($88),以鐵板上桌,大大塊, 肉質無落鬆肉粉手打牛肉漢堡 以Affco 牛攪碎而成,並混以自家調味料、洋蔥及蛋,用了洋蔥包,多汁牛肉味香濃主食可能加配湯, 餐包飲品/ DESSERT羅宋湯好多蔬菜煮架, 蕃茄味甜甜酸酸真係好好飲又開胃, 順便食下D蔬菜嘛凍檸檬茶/#肉肉強食 #肉肉強食by鋒膳肉肉強食by 鋒膳
$20份宮崎豬@肉肉強食 by 鋒膳

長沙灣東京街31號1樓

主食可能加配湯, 餐包飲品/ DESSERT

凍檸檬茶/

#肉肉強食 #肉肉強食by鋒膳
肉肉強食by 鋒膳
行到附近見到好似開左間新餐廳...好容易就俾"肉肉"兩個字吸引左...門口大大個招牌, 不過由於要行上樓梯而梯間暫時無乜佈置, 就有D Confuse....***下晝6點零鐘上到去, 發現餐廳地方幾大..完全唔洗等位就有得坐, 仲有卡位, 天未黑得晒 ... 最鍾意坐窗邊仲可以睇下街景...***點左三個鐵板 + 一個手打牛肉漢堡,***鐵板餐既牛柳同羊架都好好食!!肉厚又嫩滑!! 最鍾意牛肉五成熟鐵板上 ....羊架都無騷味....***吉列豬扒好平, $20 份量都有幾多, 炸粉好薄肉都算嫩滑, 不過配左黑椒汁怪怪咁,下次再試會寧願走汁.....***最有驚喜反而係手打牛肉漢堡, 好香, 包好鬆軟好好食...菜單上無mention 手打牛肉, 好可惜***另外等餐果陣望下個餐牌, 發現其他午餐同下午茶都好抵食!!下次可以再試 ......***食肉獸表示滿意, 當然都係屬於平價鐵板餐....唔好期望D咩入口即溶呀, 牛味好濃呀就OK....
行到附近見到好似開左間新餐廳...
***
下晝6點零鐘上到去, 發現餐廳地方幾大..
完全唔洗等位就有得坐, 仲有卡位, 天未黑得晒 ...
最鍾意坐窗邊仲可以睇下街景...
***
點左三個鐵板 + 一個手打牛肉漢堡,
***
鐵板餐既牛柳同羊架都好好食!!
肉厚又嫩滑!! 最鍾意牛肉五成熟鐵板上 ....
羊架都無騷味....
***
最有驚喜反而係手打牛肉漢堡, 好香, 包好鬆軟好好食...
菜單上無mention 手打牛肉, 好可惜
***
另外等餐果陣望下個餐牌, 發現其他午餐同下午茶都好抵食!!
下次可以再試 ......
***
食肉獸表示滿意, 當然都係屬於平價鐵板餐....
唔好期望D咩入口即溶呀, 牛味好濃呀就OK....
$90 (Dinner)
  • 手打牛肉漢堡
  • 鐵板牛柳
  • 鐵板羊架
2020-09-15 43 views
屋企附近新開了一間港式西餐廳,主要食鐵板扒為主,這裏的牛扒標榜用了紐西蘭牛肉,而且講明無添加鬆肉粉及食粉等,全部採用天然調味料醃製。我點了一份鐵板牛柳,另外加$18轉餐。朋友就點了吉列豬柳,只需要$20,認真抵食。羅宋湯及忌廉湯都有兒時扒房風味。再加上傳統微暖的餐包。鐵板牛柳有兩大件,而且超厚切,切開中間還帶粉色,肉質嫩腍有肉香,完全無添加鬆肉粉,因為有牛肉本身的質感,$128有此質素實屬驚喜。吉列豬柳有兩件,炸至外脆鬆脆,豬真係有豬肉味,肉質有咬口且十分juicy,炸粗薯份量極多又香脆。芝士焗西蘭花比較多汁,味道正常。芝士魚柳飽十分大件,麵包鬆軟且烘至香脆,中間夾著生菜及芝士,炸魚柳外脆內滑,而且一大塊勁足料。最後還有甜品,真心覺得抵食,小店用心經營,值得支持,最重要係性價比高,食物質素高。

羅宋湯及忌廉湯都有兒時扒房風味。再加上傳統微暖的餐包。

芝士焗西蘭花比較多汁,味道正常。

今時今日食過鐵板餐冇一舊都走唔乜,呢度有找之餘仲要包餐包同餐湯,預算低都可以食到捧腹而歸!!依家吉烈豬扒仲要做promotion,廿蚊份真係破成本價!我配左蒜味汁,咬落去啖啖肉冇根,超抵食!我同媽媽分別點左西冷同肉眼扒餐,好鍾意飲港式羅宋湯,扒個份量好大,我地都食到好飽飽! 最後仲有個小甜品同餐茶,係啫喱加花奶,真係好有兒時回憶,餐茶點左凍檸賓👍🏻👍🏻餐廳環境都幾闊落舒適,窗邊位環境都幾開揚,拍拖談情都唔錯👍🏻👍🏻

2020-09-13 220 views
位於灣仔嘅鋒膳主打中上價嘅中式私房菜,一直都喺我嘅bucket list上面,近月仲喺長沙灣開咗一間子餐廳,主打平民扒餐,同樣力推宮崎快樂豬,標榜唔加鬆肉粉同食粉去醃製肉類,令人食得安心。同一般扒房一樣,扒餐價錢按照肉類嘅質素區分,不得不提用上宮崎快樂豬嘅吉列豬柳,只要廿蚊就享用到,的確係開心價。除咗扒餐之外,仲有唔少焗粉麵飯、咖喱同茶餐廳小食可以選擇,價錢合理。紅白餐湯質素唔錯,特別係羅宋湯,先生酷愛羅宋湯,但能夠獲讚並被佢飲清光嘅羅宋湯寥寥可數,我淺嘗一啖,味道的確鮮濃。餐包微暖,付上室溫牛油,中規中矩。嚟得當然要品嚐一下餐廳主打嘅宮崎快樂豬,吉烈豬柳同叉燒同樣用上宮崎快樂豬,我揀咗每日限定五十份嘅吉列豬柳,只需要廿蚊嘅吉列豬柳估唔到同樣係以鐵板上,倒上自選嘅洋蔥汁,鐵板吱吱作響,零舍吸引。厚切豬柳即叫即炸,入口肉質偏瘦有咬口,豬味鮮濃突出,非常推薦。先生就揀咗紐西蘭羊架,一客三件,配上豐富嘅薯菜同蒜蓉汁,同樣吸引。羊架八成熟,肉味香濃但唔羶,肥瘦適中,肉質彈牙而且唔韌,質素唔錯。手打牛肉漢堡超級巨型同厚身,完全無辦法一啖咬落去,兩個人分享都絕對唔係問題。六安士嘅漢堡扒混合咗Aff

餐湯

餐包

餐包微暖,付上室溫牛油,中規中矩。
吉列豬柳

芝士漢堡包

手打牛肉漢堡超級巨型同厚身,完全無辦法一啖咬落去,兩個人分享都絕對唔係問題。六安士嘅漢堡扒混合咗Affco牛柳、西冷同肉眼,加入沙律菜、蕃茄、洋蔥、蛋、芝士同秘製醬汁,用烤到香噴噴嘅洋蔥包夾住,色香味俱全。
芝士漢堡包

麵包鬆軟而且透住淡淡的洋蔥香,漢堡扒肉汁豐富,咬落唔鬆散,反而帶點咬口,牛肉味道香濃,加上大量配料同自家製醬汁減低膩滯感,非常有驚喜。
檸檬水
檸水無論凍熱都有成四五片檸檬,非常足料。
餐廳嘅食物用料優質,製作用心,價錢亦比一般扒房相宜,特別係用上宮崎快樂豬嘅吉列豬柳,廿蚊就享用到質素咁好嘅美食,絕對超值。

$124 (Dinner)
吉列豬柳
檸檬水
今晚黎到呢間位於長沙灣東京街嘅肉肉強食, 聽閒係食肉獸必到之餐廳, 份量大而且價錢抵餐牌主要分扒類、焗類、咖哩、奄列同小食值得一讚係佢標明唔會採用鬆肉粉同食粉黎醃製食物, 果然係食得健康芝士漢堡包 $48$48 嘅芝士漢堡包, 中間夾左新鮮蕃茄、半溶狀態嘅芝士、生菜同漢堡肉。 漢堡肉係手打, 而且有成 6oz, 肉汁豐富, 口感鬆軟, 絕對唔係實的的果款, 非常抵食。 個麵包同平時食嘅唔同, 表面加入洋蔥, 所以特別香鐵板吉列豬柳 $20Order 時職員話要睇下售罄未, 原來每日有限定份量, 叫完即止。 估唔到大大嘅兩塊, 居然只係 $20, 炸到非常香脆, 可以用外脆內軟黎形容, 肉味較甘香, 口感爽滑得黎又帶點咬勁, 配上自選嘅蒜蓉汁, 更添惹味焗白汁野菌魚柳炒飯 $58魚柳有沾上過蛋漿再炸, 白汁有香濃芝士同牛油味, 而飯底亦係堅炒飯, 無論份量同味道都係冇得頂鐵板比目魚扒 $98 加左 $18 轉套餐, 有齊餐湯、餐包、餐飲同甜品。 餐湯係雜菜湯, 有大量蔬菜, 味道酸酸辣辣, 非常開胃。 餐包黎到係熱辣辣, 配湯一齊食仲正。有兩大塊比目魚扒, 表面煎到微微焦香, 肉質夠晒滑

餐牌主要分扒類、焗類、咖哩、奄列同小食

芝士漢堡包 $48

鐵板吉列豬柳 $20

焗白汁野菌魚柳炒飯 $58

鐵板比目魚扒 $98

有兩大塊比目魚扒, 表面煎到微微焦香, 肉質夠晒滑, 跟左薯菜, 醬汁自選左蒜蓉汁, 配埋蒜蓉更顯滋味

甜品揀左雪糕, 係菠蘿椰子味, 而且係香港製造
2020-09-08
$100 (Dinner)
2020-09-09 37 views
新開張的港式扒房,有我最鍾意食的鐵板牛扒餐呢!鐵板牛柳只係$128,價錢相宜,淋上黑椒汁,鐵板滋滋聲作響,令薯條好入味!呢度標榜唔落鬆肉粉醃肉,更能食到肉的本身味道!另外,最吸引我係呢度有$20/份的吉列豬柳,選用宮崎豬,豬扒唔肥有肉香,炸得香脆!仲要都係鐵板上,加上蒜蓉汁更好味。羅宋湯好有懷舊港式西餐風味。鮮茄海鮮焗飯$68,傳統焗豬扒飯的海鮮版,配料都幾多。除了餐飲,仲有啫喱作結,成件事好懷舊呢!
新開張的港式扒房,有我最鍾意食的鐵板牛扒餐呢!

呢度標榜唔落鬆肉粉醃肉,更能食到肉的本身味道!

羅宋湯好有懷舊港式西餐風味。

鮮茄海鮮焗飯$68,傳統焗豬扒飯的海鮮版,配料都幾多。

除了餐飲,仲有啫喱作結,成件事好懷舊呢!

真自費,非打手!!晚市重開!即試特價$20 鐵板吉列豬扒!份量比足料,香脆有肉味! 加$18有湯有餐包仲包甜品同意粉或薯菜! 免加一超抵食!肉肉強食 by 鋒膳 Meat Hunter by Flower Drum晚市重開,相信大家都會出街搵食,咁我去長沙灣食飯,搶先再食$20一客既鐵板吉列豬扒加$18就有埋餐湯,餐包,意粉或飯或薯條,仲有伴碟水煮蔬菜粟米等等,結尾仲有甜品食!凍飲加$5!免加一,只收現金!絕對超值抵食!即點即炸,好脆身,肉質唔會鬆散無味!有三種醬汁自選配搭!紅湯白湯兩款選一,餐包今次有叮過,比起上次黎食好左!今次試埋另一款焗豬扒飯!$60,包湯! 個番茄醬汁校得唔會太酸,味道係幾平衡既!豬扒已切上,唔係原片,食得方便!飯底有炒過,夠乾爽!豬扒唔係鬆到軟淋淋個種,係保留到豬肉既甜味同肉質既餐湯係紅湯,相當足料,飲完好開胃,微辣帶酸,料頭多!比起白湯好飲!環境有佈置到好似舊式既扒房,用格仔布餐布
真自費,非打手!!
晚市重開!即試特價$20 鐵板吉列豬扒!
凍飲加$5!免加一,只收現金!
紅湯白湯兩款選一,餐包今次有叮過,比起上次黎食好左!
豬扒已切上,唔係原片,食得方便!飯底有炒過,夠乾爽!
豬扒唔係鬆到軟淋淋個種,係保留到豬肉既甜味同肉質既
環境有佈置到好似舊式既扒房,用格仔布餐布
Waiting Time
6 Minutes (Dine In)
2020-09-06 29 views
第一日限聚令延遲到10點,慢慢食,唔使急住走😬今日應老婆要求來鋸扒🤭🤭搵返我哋以前兒時味道!算就腳,上到一樓,原來地方超級大😄座位夠晒闊👍店員嘅防疫措施做到足🥰食材堅持不用鬆粉和食粉醃肉,而且食材有品牌架,品質當然有保證!價錢得算平民化,值得一讚👍👍粉紅格仔枱布,上枱吱吱聲嘅鐵板😀😀 真係好似回到從前吉烈豬柳每日限量50份只售20蚊 🤩🤩性價比高到一個點仲可以跟餐加18蚊有埋薯菜、飯或意粉 飲品餐包餐湯同甜品㖭👍👍呢個吉列豬扒係用宮崎快樂豬 ,外皮非常之鬆脆 豬柳松軟一啲都唔肥,食多兩塊都冇咁有罪惡感呀😆😆牛柳五成熟非常之淋,沒有根而且口味非常濃郁 🥰🥰而且份量非常多,兩大塊非常厚,應該有三吋吧🥳🥳就連配菜分量亦都很足,可以食多啲蔬菜 唔錯😝仲有羊架 雖然有少少肥 小小酥 正是食羊要的味道 😬😬仲係紐西蘭食材 性價比 真心高回頭指數超級高 冇加一,份量足,食材高質!價錢合理 指頭指數9🌟
第一日限聚令延遲到10點,慢慢食,唔使急住走😬

粉紅格仔枱布,上枱吱吱聲嘅鐵板😀😀 真係好似回到從前

吉烈豬柳每日限量50份只售20蚊 🤩🤩性價比高到一個點

2020-09-04
$120 (Dinner)
2020-09-03 42 views
鍾意食鐵板扒餐嘅朋友一定啱嚟呢度食, 牛扒、豬扒、豬柳、羊扒、雞扒任君選擇。吉列豬柳只是$20, 點了一份試下 , 豬柳偏瘦,肉質鬆軟,香脆鬆化, 非常抵食。紐西蘭西冷牛扒,標榜用紐西蘭大牌子Affco牛肉,點了五成熟,肉味香濃,肉質有嚼勁。另外一個餐點了紐西蘭羊架, 羊架有三件之多,搭起上嚟都有夠誇張, 肉質較淋,多汁,略嫌多了一點肥脂。更誇張的有另外一個主打,便是手打牛肉漢堡,超級大個漢堡包,外型有點像核爆 LOL,外層用了烤香過後鬆軟而且帶小甜的洋蔥包, 內層有6oz 用Affco 牛柳、西冷和肉眼攪碎而成自家手打漢堡,質感非常鬆軟多汁,基本上不太需要用咬,便可以融化這塊漢堡,還吃得出有粒粒的洋蔥, 強烈推薦。跟餐加18蚊, 除咗配薯菜, 湯和飲品之外,還有甜品。

跟餐加18蚊, 除咗配薯菜, 湯和飲品之外,還有甜品