2005-05-08 15 views
蛋白燉奶$12: 少甜且滑,可能因有蛋白的關係,比佐敦牛奶公司的實些,但都不是差。
2005-03-19 24 views
此食店所用的芝士是上等的意大利Parmesan cheese,能帶出焗飯的香味...燒夜的小食都是由$10起, 頗便宜.值得一試。

能帶出焗飯的香味...

燒夜的小食都是由$10起, 頗便宜.

值得一試。
2004-11-18 4 views
由於office在附近,所以經常去食.1點去到非常多人,座位比較擠迫,要搭檯.我試過幾款:肉醬意粉($22)/肉醬焗飯($25)--我本人比較喜歡"杰"一d既汁,所以覺得一般.肉醬係豬肉.海鮮燴意粉($25)--好多料,不過我0個次等左成半個鐘先有得食,差d要打包返office.葡汁雞扒焗飯($25)--雞肉香甜,好味,而且都幾多,食完晒d飯都未食晒d肉.三文魚焗飯($25)--呢個飯整體比較淡味,感覺一般.煙腸蜆肉燴意粉($22)--餸比較少.總括而言,飯好熱,熱到真係要攤一陣先好食,唔係會"辣"親,芝士亦好勁,食飯食到有芝士絲都係第一次.飯款不多,比起新森林少好多.另外,有網上文章講呢間係無煙食肆,點解佢地俾人食煙?影響左我既胃口.
我試過幾款:
三文魚焗飯($25)--呢個飯整體比較淡味,感覺一般.
煙腸蜆肉燴意粉($22)--餸比較少.

2004-04-06 6 views
看到版友介紹,禮拜6下午去到,都幾多人,要搭臺,選了三文魚焗飯$25和葡汁魷魚筒飯$25加$8有薑汁撞奶等了好久終於到啦,D飯好熱,CHEESE同汁都熱到G G 聲叫,好新鮮GUM,葡汁魷魚筒飯,魷魚有成條,吾會太UN,但吾系太有葡汁FEEL,少左D奶味。三文魚焗飯魚就幾好BUT飯就好似唔熟,個心小小硬,MAYBE分開焗@@不過TEA TIME全部小食都係$10,奶茶果D都係加$2,都叫抵食啦。薑汁撞奶就吾多講,係我口痕叫,叫完都吾大期望,當係LONG下口算。最吾好係要收加一,都無0羊服務,無理由加囉。其實附近還有一間叫德興的茶餐廳焗飯都好正,貴D不過大碟D添,而且好入味。
加$8有薑汁撞奶
最吾好係要收加一,都無0羊服務,無理由加囉。
2003-11-15 3 views
相當普通
相當普通
2003-10-25 12 views
旺角通菜街(女人街)都有間喎, pls add to database .本來唔咪諗住黎呢間食架, 但經過見到炳記牛牛, 咦?! 咪食評都有見過既! 見到幾多人食喎, 仲有人等位添! 咁我地就入左去試下喇.我叫左個芝士磨菇銀鱈魚焗飯(25蚊), 加5蚊要左杯珍珠香蕉奶. 男友就食卡邦尼海鮮焗飯. 唔駛幾耐就有得食, 焗野又會咁快既? 先講買相, 都ok, 幾大碟. 我碟焗飯都唔錯, 鱈魚成大塊, 唔腥. 但有埋魚骨比較麻煩, 上次去紅螞蟻食好似冇骨架喎! 至於芝士味唔算太濃. 另外有d 蘿蔔絲同西芹, 但男朋友就唔鐘意. 不過佢都話個飯唔差, 幾好味, 同埋幾抵食. 海鮮焗飯有蝦, 小青口, 蟹柳同帶子, 都算係咁喇.而我杯香蕉奶味道怪怪地咁. 對面個男人成大半杯冇飲到就走人.
(Non-member)
2003-10-13 3 views
旺角個間係邊頭?thz
旺角個間係邊頭?
thz
(Non-member)
2003-10-12 2 views
我去過旺角通菜街個間兩次第一次去個陣,個侍應姐姐推介我食"卡邦尼海鮮焗飯" $25d 芝士好rich~~但同隔離新森林比,d 海鮮料略為遜色,不過只售$25,味道又唔差,已經係好抵食加左$8 要個雪糕珍珠奶茶, 可惜食完個飯, d 雪糕就溶左係杯珍珠奶茶到...> <第二次去, 叫左個"三文魚焗意粉" $25d 芝士依然係好rich (正!!), 不過三文魚味道淡左d反而友人既"鱈魚焗飯" 同"葡汁雞飯" 就好吸引(友人都話好味哩), 加$8 要左個雪糕蘋果茶, 今次我醒水, 差唔多食完個飯先叫佢上飲品, 我覺得個雪糕蘋果茶唔錯,又夠大杯一個字: 抵!
我去過旺角通菜街個間兩次
第一次去個陣,個侍應姐姐推介我食"卡邦尼海鮮焗飯" $25
第二次去, 叫左個"三文魚焗意粉" $25
一個字: 抵!
2003-05-08 10 views
睇完戲仲有少少肚餓,夜晚十點幾來到,叫左好多特價食物如黑椒牛仔粒、青口、魷魚桶、燒排骨、牛油帶子同芝士焗年糕。雖然好多樣食品佢都話係「燒」但我估都係煎的多,味道只屬一般。但勝在夠平,食曬以上食物都只係幾十蚊。同埋呢度都叫幾新同好坐,算係咁啦。
2003-05-01 4 views
廿五蚊一碟焗飯,抵到爛.<br />至正係芝士三文魚焗飯,好香芝士及三文魚味,<br />不過件三文魚就細左少少.<br />記住加八蚊飲埋木瓜鮮奶,<br />加埋都係三十三蚊,<br />名符其實係平靚正!
廿五蚊一碟焗飯,抵到爛.<br />
至正係芝士三文魚焗飯,好香芝士及三文魚味,<br />
不過件三文魚就細左少少.<br />
記住加八蚊飲埋木瓜鮮奶,<br />
加埋都係三十三蚊,<br />
名符其實係平靚正!