2013-06-24 311 views
來自北海道函館的雪糕店,標榜採用北海道牛乳炮製 $39 兩隻味 (西西里開心果: 都係無果仁, 味道不算濃烈, 不過已經好似平時食緊糖水芝麻糊咁有個種程度既開心果味, 對我黎講岩岩好, 所以都揀左呢隻味; Rare Cheese: 呢隻無試味, 但係因為都鍾意芝士味, 一睇到就已經決定左揀呢隻味, 食落好似 cream cheese 咁既味, 有少少酸似似地食乳酪咁, 唔算好濃芝士味, 不過食落都好舒服, 唔錯)
2010-08-11
$40 (Last Night Supper)
2012-05-10 80 views
左邊是:桃味、牛奶味、沙巴翁右邊是:榛子朱古力、梨子、菠蘿味$15購「Milkissimo」$30現金券,熱爆全日本的北海道牛奶鮮制Low Fat Gelato(低脂意式雪糕),買了總共買了三張,可換取兩杯珍寶雪糕,每杯價值$45,可選一至三種口味。當中只有牛奶比較好吃,較濃的奶香味,其他味道都是淡淡的,沙巴翁味更有點像火酒味,很怪。Gelato這種似溶非溶的雪糕,實在不太懂欣賞,低脂的食物都是不好吃,又一次証明了,我寧願吃高脂的哈記雪糕好了。
口味選擇不多,之前openrice看到有人推介的綠茶味沒有了。
左邊是:桃味、牛奶味、沙巴翁
右邊是:榛子朱古力、梨子、菠蘿味

Other Info. : 其中一杯給我們時, 有一條幼細毛髮在杯邊, 好在我眼利看到, 那實在是很嘔心, 請店家注意衛生問題, 店員即時換過另一杯給我們。
2012-05-05
$22.5 (Last Night Supper)
2012-05-01 61 views
杯朱古力榛子味既gelato幾好味, 甜都黎又滑, 都幾香環境唔錯~ 唔怪得杯細細杯既gelato要成30蚊之不過我覺得有d奇怪就係, 同一個size如果你要兩個味佢之不過係每隻味放一半, 砌成一杯, 但佢都要加你成7,8蚊所以我覺得既然同一個size叫一隻味好似抵d囉
杯朱古力榛子味既gelato幾好味, 甜都黎又滑, 都幾香

環境唔錯~ 唔怪得杯細細杯既gelato要成30蚊

之不過我覺得有d奇怪就係, 同一個size如果你要兩個味
所以我覺得既然同一個size叫一隻味好似抵d囉
2012-04-28 81 views
Milkissimo 係一間黎自日本北海道函館o既雪糕店2010年7月o係尖沙咀開設首間雪糕店,呢半年o係奧海城及九龍灣港鐵站都設有分店尖沙咀分店位於 THE ONE 商場四樓,由於雪糕有特色,最初開o既時候好多人幫襯,曾於2010年8月獲得 OpenRice 每月好評餐廳十強裝修用上銀色雪花圖案,落地玻璃與店內白色主題十分配合,令人感覺舒服店內擺設格調華麗,大家品嚐雪糕之餘仲可以有視覺o既享受Milkissimo 雪糕好似意大利雪糕 Gelato,不過佢地o既賣點係用左北海道牛奶做材料意大利雪糕發源地,與盛產頂級上質牛奶發源地北海道函館,同樣位於北緯41度,兩個地方交融形成最矜貴o既意大利雪糕Milkissimo 有超過 60 款北海道牛奶鮮制 Low Fat Gelato,隨著唔同季節唔定時更新提供雪糕店每日輪流供應廿幾款味道,不過我地當晚去到o既時候,好多款式已經售罄,幸好我想試o既幾款特式味道仲有得賣THE ONE 商場四樓全部都係食肆,之前有好多間餐廳都做過團購優惠,好似 Sprout Organic and Natural Café,金牌小龍,鈴木珈啡館及 Cowboy S
Milkissimo 係一間黎自日本北海道函館o既雪糕店

店內擺設格調華麗,大家品嚐雪糕之餘仲可以有視覺o既享受

,幸好我想試o既幾款特式味道仲有得賣
THE ONE 商場四樓全部都係食肆,之前有好多間餐廳都做過團購優惠,好似 Sprout Organic and Natural Café,金牌小龍,鈴木珈啡館及 Cowboy Seven

早前o係網站見到有 Milkissimo o既團購優惠,就用每張$15 o既價錢買左三張雪糕 coupon,每張 coupon 可以當$30 用,每人每次最多可以用兩張 coupon

今次優惠適用於全部三間分店,我地買 coupon 時唔駛事先選定享用優惠o既分店,只要拎住 coupon 去到邊間分店都可以用,十分方便
近日雪糕店有團購優惠,不過雪糕價錢係低過之前,若果大家睇返以前o既收費,而家o既價錢係買到較大杯o既雪糕

美少女店員服務親切友善,隨時歡迎大家試食,不過我地冇試味就各自選左三款味道

店員整好杯雪糕後,會特別提示我地分辨唔同雪糕味道,呢種服務態度o係其他雪糕店未遇過,實在值得一讚
我地一杯要左北海道花梨,有機南瓜同埋沙巴翁,另一杯要左香芒皇,鮮木莓同埋沙巴翁
本人杯雪糕要左三款出面少有o既特式口味,就係北海道花梨,有機南瓜同埋沙巴翁

有機南瓜唔太甜,南瓜味唔造作,除左奶香,仲有清新o既甜香

沙巴翁o既 Rum 酒味好重

北海道花梨自然清爽,梨味新鮮純正,一入口就清甜透心
BabyBamboo 支持者o個杯要左香芒皇,鮮木莓同埋沙巴翁

香芒皇味道較甜,芒果味唔重

鮮木莓即係 Raspberry,色澤淺紅,呢款味道幾酸,令人開胃

JUMBO (210G) 可以選三款味道,用大紙杯裝,唔係用的骰o既杯

唔好睇個杯仔細細,店員o係杯內將o的雪糕整到好實,再整成尖尖地高高地,我地食左差不多半個鐘先食完杯雪糕

當晚冇乜人用團購優惠,好多人都只係買細杯裝,佢地見到我地食緊大杯裝都投以好奇o既目光
呢間雪糕店除左有 Gelato 雪糕,仲供應心太軟,亦有多款飲品可供選擇,若果購買雪糕,仲可以優惠價錢購買飲品

今次呢個優惠十分抵食,每人$22.5 就可以試到大杯裝o既三款美味頂級牛奶 Gelato 意大利雪糕

若果日後再有團購優惠應該會再買,到時可以試下其他特式o既味道

呢間雪糕店值得推介,大家日後有機會可以一試
Other Info. : 今次團購優惠係每人每次可以用兩張 coupon,若果用一張 coupon (當$30用) 只可以買到一杯 SMALL (90G) 有人認為無論買任何大細杯裝o既雪糕都只可以用一張 coupon,若果買大杯裝就要額外補錢,除非買兩杯細杯裝就可以用兩張 coupon 亦有好多人關注可唔可以兩個人用三張 coupon 買兩杯 JUMBO (210G),若果只可以用兩張 coupon 買兩杯 SMALL (90G) 實在好唔化算 呢個優惠係取巧抑或係大家要求多左,引起激烈討論 無論如何,美少女店員俾我地兩個人用三張 coupon,買到兩杯 JUMBO (210G) 雪糕 (每杯原價$45,可選1-3種口味),唔駛額外補錢 究竟係一場誤會,抑或係機關算盡?! 好奇怪我地當晚食完雪糕返屋企上網又見到個優惠俾大家用三張 coupon 買兩杯 JUMBO (210G),若果雪糕店與團購網站一早搞清楚個條款,相信 coupon 會更快售罄喔!
2012-04-20
$22.5 (Other)
2012-04-26 76 views
女朋友本身極鍾意食雪糕,咁岩又係團購網見到依到既coupon,二話不說就買黎試下。我地用左$15買左$30 coupon,由於兩個人share食,所以最後決定加多$15要Jumbo size,有210g又有3種味可以試。所以其實整體黎講我地係用$30買$45既雪糕,平左$15已算不錯去食之前,特登上黎openrice睇下評語,抄低左想食同評語好既味道。點知去到時,發現網上提既大部份味都無,當中仲有十分多空箱(共有10個箱係空的)。女朋友當然十分失望,我地又唔係一開店既時候去,而且當時已經係下午,我唔期望一間已經開左幾個鐘既雪糕店,竟然係有咁多味係無的,要扣分講番重點:雪糕。由於係Jumbo size,所以可以叫3種味,我地要左鮮牛奶,特濃朱古力同焦糖咖啡。有一點值得提提的,3種味既份量十分不平均,雖然雪糕係好難去計份量,不過相差真係太遠,焦糖咖啡食左幾下就已經無哂了每隻味道都講下喇鮮牛奶:牛奶味十分香同滑,而且不會太甜,唔錯!特濃朱古力:個人最鍾意依個,朱古力味十分重。不過對於唔太鍾意甜的人食,可能會覺得太甜,而我就覺得ok,食完會繼續想食。焦糖咖啡:三個中比較失色既一個。咖啡味不重,
門面十分吸引
足足有10個空箱。很多味道都沒有

每隻味道都講下喇

鮮牛奶:牛奶味十分香同滑,而且不會太甜,唔錯!
特濃朱古力:個人最鍾意依個
焦糖咖啡:三個中比較失色既一個
。咖啡味不重,其實可以講係不足。我已經係食朱古力之前去試,但都仲係覺得唔夠味。另外,焦糖更係完全消失左,失望。所以我唔推薦大家試依個,寧願試下其他味道更好。
Jumbo size
整體上,雪糕係十分不錯的,係依家香港四周都係乳酪雪糕既時候,得閒可以有個地方食下日式雪糕係唔錯既選擇,更可以保持新鮮感。不過我期望佢下次可以係味道選擇上準備得更好,起碼唔好有3份1既箱係空的。I will be back

2012-04-19
門面十分吸引
Jumbo size
2012-04-12 26 views
繼之前在德福店試過之後, 迷上了Milkissimo的多款雪糕, 令人有選擇困難症,是晚晚飯後, 帶好友來一試,左邊是rasberry蛋糕+石榴+有機南瓜,右邊是fresh rasberry+pineapple+岩漿朱古力rasberry蛋糕: 偏甜rasberry味不濃石榴:好香石榴味, 比較light一點,可encore有機南瓜:冇南瓜味fresh rasberry:好香berry味,而且不太甜Pineapple:菠蘿味未夠岩漿朱古力:顏色黑漆漆,好像墨汁,係偏苦味的朱古力, 可encore感想: 這裡選擇多,而且雪糕軟滑,TST店重有位坐,值得推介
rasberry蛋糕: 偏甜rasberry味不濃
石榴:好香石榴味, 比較light一點,可encore
有機南瓜:冇南瓜味
fresh rasberry:好香berry味,而且不太甜
Pineapple:菠蘿味未夠
選擇多
選擇多
2012-04-03 21 views
潮流興食乳酪雪糕, 走出旺角尖沙咀一條街上真的起碼會有2,3間.不過有人受不了乳酪雪糕那種酸味, 我自己就嫌乳酪溶得快, 又沒有真正雪糕那種滿足感.可能也有人說, 乳酪無咁肥嘛! 那就是絕對的大錯誤. 有研究指出如想增肥人仕, 可以在飯後來杯乳酪, 增肥效果比吃零食致肥的速度更快.所以今次試的這家不是乳酪, 而是日式的GELATO雪糕. 這家日本過江龍在香港沒太多分店, 暫時只有尖沙咀THE ONE, 奧海城三期及剛開業了幾天的九龍灣機鐵站內.說是北海道來的, 最關心當然是它用的牛奶了. 這家用的是函館農場最高級的牛奶做成意式雪糕, 聽起來也頗吸引.連店名也非常有意思, 一直想不通最後的Da 41'N是什麼, 原來意思是GELATO發源地羅馬跟函館2者剛好是在北緯41度連成一線, 十分有趣.來到尖沙咀店, 是日口味大多是水果類, 也有幾款基本的朱古力, 更有甜酒法巴窩口味.看到有款金枕頭味, 頗特別, 畢竟很少吃到榴槤味的GELATO, 買來試試 (HKD$30一款味道)杯子十分小, 但堆得很高. 質感非常黏稠. 吃一口, 味道真的十分濃郁亦很幼滑!! 榴槤味道像真度也算幾高, 但也帶
所以今次試的這家不是乳酪, 而是日式的GELATO雪糕.
杯子十分小, 但堆得很高. 質感非常黏稠. 吃一口, 味道真的十分濃郁亦很幼滑!! 榴槤味道像真度也算幾高, 但也帶有點點香滑牛奶的感覺. 另一半覺得甜了一點, 但嗜甜的我就覺得剛好. 雖然份量看似很小, 但密度高, 吃罷又覺得剛剛夠.

尖沙咀店比較大, 也有頗多座位坐. 全部採用落地玻璃, 白天十分光猛, 與店內主題主色十分配合, 令人感覺舒服.
$30 (Other)
  • 金枕頭味
2012-03-17 14 views
食飽飽原路行去TST 搵甜品當散步好久沒吃雪糕是晚簡直大放肆有small, regular 同large size我同朋友仔都係要有regular可裝到1-2 隻味當然我地分別要左兩隻味試啦~法巴窩店員說是意大利有名甜食帶有好重既酒味, 香噴噴宇治金時似是日本特有既味道其實係綠茶混和左好香紅豆既味道奇怪的就是食唔出紅豆粒但就有紅豆衣兩隻味都好香濃特別係朱古力而且重量剛剛好, 唔會好苦自家製既雪糕非同凡響好滑好軟
食飽飽原路行去TST 搵甜品當散步
好久沒吃雪糕是晚簡直大放肆

有small, regular 同large size
我同朋友仔都係要有regular
可裝到1-2 隻味
當然我地分別要左兩隻味試啦~
法巴窩 ︳宇治金時
法巴窩店員說是意大利有名甜食
帶有好重既酒味, 香噴噴

宇治金時似是日本特有既味道
其實係綠茶混和左好香紅豆既味道
奇怪的就是食唔出紅豆粒但就有紅豆衣
濃朱古力 ︳綠茶
兩隻味都好香濃
特別係朱古力
而且重量剛剛好, 唔會好苦

自家製既雪糕非同凡響
好滑好軟

$35 (Last Night Supper)
2012-02-27 14 views
是日到The One看戲,事前想找個地方歇歇腳突然想吃雪糕,就走到了Milkissimo,看看是日口味老公仔很失望,因為他愛吃的金枕頭已售罄,店員將僅餘的給他"試試"禍不單行,同樣美味的芝麻亦沒供應結果,只有牛奶味是我們的心水牛奶味一向是此店的招牌,味道極香和幼滑,是其中必吃之選之一也選了芒果味,味道較甜,又不大像芒果味,有點點失望店子革新,現除了雪糕外,還有心太軟供應,下次有機會會來試試回家時,亦見到九龍灣港鐵站的分店也快將開幕...期待中!
是日到The One看戲,事前想找個地方歇歇腳
突然想吃雪糕,就走到了Milkissimo,看看是日口味
禍不單行,同樣美味的芝麻亦沒供應
結果,只有牛奶味是我們的心水
牛奶味乃這裡的精選之一
牛奶味一向是此店的招牌,味道極香和幼滑,是其中必吃之選之一
也選了芒果味,味道較甜,又不大像芒果味,有點點失望

店子革新,現除了雪糕外,還有心太軟供應,下次有機會會來試試
回家時,亦見到九龍灣港鐵站的分店也快將開幕...期待中!

$35 (Lunch)
Celebration
Valentine's Day
2011-12-14 18 views
在「易牙妙手」吃過東西後(詳情請參閱食評-《陌路人(二)》)味精開始發揮作用,我的喉嚨感覺十分痕癢乾澀,估計S小姐的感覺也不不遑多讓,因此S小姐看見「易牙妙手」斜對面的「Milkissimo 」便急不及待的跑過去看了。畢竟,冰凍的雪糕甜品絕對是解味精「毒」的。「Milk」的冰櫃少說也有二十款,絕對可以令一眾女士門花多眼亂一番。S小姐當然也不例外,試了數款口味,仍然舉棋不定。最後我提議要一款清香血橙,最後S小姐點了野木莓。Gelato清香血橙清香血橙呈淺橙色,吃起來頗有清新橙香,啖真一點,有極輕的苦澀味,不過對於一向忌甜的我來說,吃來還是有點偏甜了,尤記得很久以前,在da dolce吃過血橙味道,味道清新之餘,有還較強的苦澀味道,吃起來甜中帶甘,有著很好的中和作用,因而對血燈味道留下深刻印象,以味道論之,我自己會比較喜歡da dolce的,不過對於一般看官而言,M的血橙味道的甜度還是剛好的。鮮木莓應該就是所謂的Raspberry,除了品味紅酒會想起Raspberry外,應該輪到蛋糕的裝飾,我自己就鮮有剩吃Raspberry這種高尚的習慣了,藍莓倒還試過一兩次。鮮木莓色澤淺紅,吃起來味道頗
清香血橙
Gelato
清香血橙

鮮木莓

應該就是所謂的Raspberry,除了品味紅酒會想起Raspberry外,應該輪到蛋糕的裝飾,我自己就鮮有剩吃Raspberry這種高尚的習慣了,藍莓倒還試過一兩次。鮮木莓色澤淺紅,吃起來味道頗酸,我個人就覺得略酸了一丁點,但其實味道頗佳,甚為開胃,對於較能吃酸的朋友,應該是頗佳的選擇,我個人不喜太酸溜溜的感覺,不過這時候吃這口味,那種酸溜溜的感覺也是足夠應景的。

「Milkissimo 」的裝潢用上白色,很有北海道的感覺,店內有少量坐位,加上旁邊的玻璃窗透著日光,很有一種窗明几淨的感覺。店員服務親切友善,S小姐要求試食也相當有耐心介紹及招呼,最後又為我提供一杯開水,比一些甜品店非但不供應開水,甚至提議客人購買蒸餾水要好太多了。Gelato方面,味道選擇眾多之餘,今次所試兩款味道亦相當不俗,S小姐就吃得相當滿意。相信Milkissimo會是吃Gelato的一個不俗選擇。

不過在這心景酸澀的情況下,確實應該要店員介紹一些較甜美的口味,雖然感情上無法中和,最少在味覺上可以稍為中和一下!

接下來,兩個陌路人‧‧‧‧‧‧
$20 (Tea)
2011-12-05 12 views
是日跟K小姐行完街,就找個地方吃甜品,記起The One的北海道函館牛乳,於是就來試一下。有三十多種口味可供選擇,款款都好吸引呢~$44 / 三種味道選了鮮牛奶+甜紫蕃薯+北海道十勝紅豆:鮮牛奶不太濃郁,但奶味仍香甜;甜紫蕃薯味道甘甜,OK;北海道十勝紅豆清清淡淡的紅豆味,不算太甜,不錯。店舖有十多個座位可供堂食,可惜店內只有二位店員,加上星期五晚上較多人,店員太忙都未及收拾桌子
有三十多種口味可供選擇,款款都好吸引呢~
$44 / 三種味道

天生喜愛Gelato的我,逢有Gelato的地方必到一試~其實食評我寫不多,但要是有令我認定值得推介的,定必暢寫一番~這回就到位於公司附近既The One(尖沙咀)食Gelato,係呢樹都唔係第一次食~點解?可能堂食能令我更細心品嘗其味美吧!除了食物只質外,有堂食的甜品店也是選擇性之一,這店正附合我要求~當初第1次經過~見到有白朱古力味,就忍不住著店員給我試試味道,味道?唔~~~~~~~實在太棒了,像正在吃白朱古力似的~及後店員也很熱情的給我淺嘗不下10款口味,試得我也不好意思了,其他如香橙朱古力、開心果也是不錯的選擇~但我最後還是點了白朱古力味~還點了3球白朱古力味tim~~~~自此後,我隔三兩天便會來一趟,嘗盡其他口味~哈哈~言歸正傳,由於工作較忙,這陣子都少來了,今天到來,看到有我的最愛~~~心太軟!還可配Gelato 梗係要試下啦!!店員落單前仲有溫馨提示~需要等10-15分鐘~~~~~( 我在想:都下班了,時間算甚麼,最重要當然是品質好嘛)10分鐘過後..............................終於到了~~~~~~~~嘩~~haa~賣相很精美呢~趁Gelato

自此後,我隔三兩天便會來一趟,嘗盡其他口味~哈哈~
目不暇給的Gelato~
梗係要試下啦!!

嘩~~haa~賣相很精美呢~趁Gelato未溶掉~立時拍下照片~大家看看!!
流心特濃朱古力~心太軟
實在不忍心吃下,但還是要吃下吧~~~~匙碰著...一開~~~朱古力都流出來了~比起其他店的,這內裡的朱古力很濃厚,口感重!正!!

原來除了Gelato~這裡的心太軟我認為也能作王牌之一~~~~!!

看來..往後工作再忙,也得要在這裡輕鬆一下~~~也跟大夥兒暢吃一番~~~哈

2011-11-21
$50 (Last Night Supper)
目不暇給的Gelato~
流心特濃朱古力~心太軟
2011-11-08 23 views
從前認為雪糕只是夏日炎炎的消暑良品,冬天是絕少碰這些冰涼甜品。不知從何時開始,冬天吃雪糕丶乳酪比夏天更多,就算是天寒地凍的日子,手指也快冰至硬起來,經過甜品店也得來一杯才心息。這天和食友在Full/Half來了三客甜品,當然不能滿足我們倆的甜胃。經過這間意大利雪糕店,雪白的裝潢給人清新自然的感覺,雪糕櫃的色彩繽紛襯起來變得可愛動人,乾脆邊吃邊談好了。意大利雪糕比一般雪糕的空氣含量較少,加上小店用上北海道的牛奶製造,奶香突出,味道也不會造作。選擇時試了不同的味道,其中莎巴翁的Rum味很重,味道霸道不討好,而北海道十勝紅豆的味道則怪怪的,也不合的口味。最後我們每人各選三種味道,分享吃便能一次嘗到六款口味了。我的配搭是以奶味為主,食友的則以果味為主,而且顏色襯起來也相當順眼,兩個女生邊拍照邊談論這些有的沒的,也不知談了多久才捨得開動。有機南瓜味+宇治抹茶+榛子朱古力($44)有機南瓜味的奶香和南瓜甜味圍繞著舌頭轉,味道不知逗留了多久才散去。宇治抹茶不是濃得把舌頭塗得茶味突出的程度,不太愛抹茶味或許會較容易接受,不過還是較愛抹茶味香濃的。榛子朱古力是三款味道中較平凡的,朱古力味不算特別醇滑,也
莎巴翁的Rum味很重,味道霸道不討好,而
北海道十勝紅豆的味道則怪怪的,也不合的口味。

有機南瓜味+宇治抹茶+榛子朱古力($44)
有機南瓜味的奶香和南瓜甜味圍繞著舌頭轉,味道不知逗留了多久才散去。宇治抹茶不是濃得把舌頭塗得茶味突出的程度,不太愛抹茶味或許會較容易接受,不過還是較愛抹茶味香濃的。榛子朱古力是三款味道中較平凡的,朱古力味不算特別醇滑,也沒有給人深刻的印象。
北海道花梨+薄荷草莓+玫瑰果乳酪($44)
北海道花梨是非一般的甜,可是來得自然清爽,加上冰感,夏日風味十足。薄荷草莓的質感偏向雪芭,吃起來草莓味較薄荷突出。至於玫瑰果乳酪,雖然果味不算濃郁,不過乳酪做得相當挺身,就算待在最後吃也不會溶至變水。

兩個小時的相聚就此結束,我們倆再聚的機會又是在何時呢?
2011-06-16
$44 (Tea)
  • 有機南瓜味
  • 北海道花梨
2011-10-12 4 views
放工後來到尖沙咀The One,還未到晚飯時間,決定先到Milkissimo吃杯雪糕。Milkissimo一字是由Milk牛奶加ISSIMO意大利文頂級的意思組成,即以最高級的日本北海道牛奶製成意式雪糕,讓客人感到到牛奶的香濃美味!店內雪糕款式超過二十款口味,心大心細,實在太難選擇,較特別的味道有蕃茄香草,蘋果批等等。經過一輪試味後,最後要了綠茶,芝麻及開心果,三種較常吃的味道,卻最討人歡心!最鐘意吃開心果味,一試愛上!雪糕十分香且滑溜,奶味沒有被其味道蓋過,而芝麻雪糕內更有點點的芝麻粒,令雪糕更香。買了雪糕後,看見店內有客人在享用心太軟,原來Milkissimo亦有我最愛的心太軟供應!不知道製作心太軟所用的朱古力,會不會也是來自日本呢?有機會也要來試試!

$43 (Tea)
2011-09-05 22 views
吃完海南雞飯, errands run, it's dessert time!!尖沙咀的甜點地方有很多, 豐儉由人, 小妹既想吃甜品又想減肥, 而我倆為了盡力fully utilise那張團購8折咭, 於是就來這間北海道gelato店吃意式雪糕.. 記得這店剛開張時經常人頭湧湧, 店內的座位也經常滿座, 我倆第一次來的時間只可以站在一旁吃... 不過當晚就竟然可任二人任試食, 座位也任坐, 真難得!! 由於沒有其他客人, 我倆可以慢慢選味試. 最後二人選了""'菠蘿"''', """'朱古力"""", """藍莓芝士餅""'最好吃的是菠蘿~~ 非常清新, 非常菠蘿, 非常好吃. 豬吃了一大口, 把我們那個菠蘿山移平了!! 藍莓芝士餅也不錯, 是有藍莓味不過沒有芝士餅最後朱古力味是我倆吃雪糕的基本味道, 朱古力味不太濃, 不過我倆都不介意, 也是吃很開懷的, 和豬一起吃總是開心的btw, 店員給在店內的兩枱客拍照, 拍完後每人有一張$5 coupon. 這樣也不錯呀! 下次吃又有折頭呢

星星~
藍莓芝士餅也不錯, 是有藍莓味不過沒有芝士餅

2011-08-31
$18 (Other)
星星~