2008-07-12 26 views
前幾日同班fd去食 5-6個 拎位一拎就比卡台 正丫平時都有去開 咪叫平時個d 壽司 有三文,曼魚,螺肉個d囉落左唔夠一陣 就係好快有得食 叫左3次單 冇張漏單 真係比個good字佢 最唔抵係甜蝦,1條仔 一舊飯 講句公道說話其實46蚊任食 壽司係邊到搵呢 夜晚又有小食, 雖然唔及板前/板長個d咁好味 當然價錢唔同d啦起碼冇食物中毒啦,46蚊 算係咁啦又話帶子得一半 又話d 八爪魚 1隻開2件 講真 46蚊 你想食左人地隻『車』咩 依家度度都加價 佢唔加 算好啦以上 只屬個人意見,不要介懷
前幾日同班fd去食 5-6個 拎位一拎就比卡台 正丫
平時都有去開 咪叫平時個d 壽司 有三文,曼魚,螺肉個d囉
落左唔夠一陣 就係好快有得食 叫左3次單 冇張漏單

起碼冇食物中毒啦,46蚊 算係咁啦
又話帶子得一半 又話d 八爪魚 1隻開2件
講真 46蚊 你想食左人地隻『車』咩
依家度度都加價 佢唔加 算好啦

以上 只屬個人意見,不要介懷
  • 班戟,小丸子
每個星期六我係深水步放學之後..都會去MK食飯因為今日唔想再去MK..就去了食明將其實都明知不好吃..但因為$46能吃20碟!所以去喪吃1下也無坊7點拎位等左1個鐘度入去..係咁上下入到去即刻狂叫~第1輪...我吃剩左d飯(因為實在太不好吃=_=)d飯1夾就散...bf在點鼓油時舊飯散開..掉到桌上去=口=我就將吃剩了的放了在碟與碟之間誰知被店員A發覺!叫我不要浪費、有閉路電視看見的!原本都不太介意被店員「提點」但被「提點」完後我們再叫1輪誰知1等就是30分鐘!在這30分鐘內我們1共下了3次單!都沒1次到!>>>可是、隔離比我們來得還遲的情侶、都下了2次單~吃完了2次了!!<<<<後來我們等得很不耐煩我猜測可能是那個店員A的報復叫其他店員追單佢地就話:「等下啦、好快架啦」然後唔理我地繼續抹檯、落單這是甚麼服務態度!之後我地同店員A講、1張單都沒到店員A竟然1支箭走左去唔理!嘩~服務態度真是「好」得有點過份直至我BF發脾氣店員A才立即將壽司拿來未過試食1餐咁唔開心的飯!服務態度差..受佢地氣之餘..亦不是好食!我諗以後都唔會再黎我諗
每個星期六我係深水步放學之後..都會去MK食飯
因為今日唔想再去MK..就去了食明將
其實都明知不好吃..但因為$46能吃20碟!
所以去喪吃1下也無坊

7點拎位等左1個鐘度入去..係咁上下
入到去即刻狂叫~
第1輪...我吃剩左d飯(因為實在太不好吃=_=)
我就將吃剩了的放了在碟與碟之間
誰知被店員A發覺!
叫我不要浪費、有閉路電視看見的!
原本都不太介意被店員「提點」
但被「提點」完後
我們再叫1輪
誰知1等就是30分鐘!
在這30分鐘內我們1共下了3次單!都沒1次到!

後來我們等得很不耐煩
我猜測可能是那個店員A的報復
叫其他店員追單
佢地就話:「等下啦、好快架啦」
然後唔理我地繼續抹檯、落單
這是甚麼服務態度!

之後我地同店員A講、1張單都沒到
店員A竟然1支箭走左去唔理!
嘩~服務態度真是「好」得有點過份
直至我BF發脾氣
店員A才立即將壽司拿來

未過試食1餐咁唔開心的飯!
服務態度差..受佢地氣之餘..亦不是好食!
我諗以後都唔會再黎

我諗..平≠客人要受氣嘛?
2008-07-08 25 views
和男友6.30p.m. 到達明將,可能是假日的關係吧,看見比平日還要誇張的人龍,拿了籌號,看見長長的輪候號碼,男友盤算至少要等候60-75分鐘,所以我們便離開了西九龍中心,出外逛街,差不多7.25p.m. 回到明將,但發現已過了我們的籌號,但幸好門口負責的侍應說讓我們坐下一張,如是者又等了差不多15分鐘便入座了,急不及待的叫了很多壽司,如三文魚、鰻魚、螺肉、蛋白沙律、炸魷魚鬚、玉子 and etc. 這次因為客人比往日多,所以上菜的時間比往日久,等了差不多15分鐘才上菜,不過沒有出現漏單的情況,原本最初叫了蛋白沙律壽司和炸魷魚鬚壽司的(我的摯愛),但侍應說要看看有沒有,幸好到最後也有!最後點了玉子壽司,發現這次的玉子的味道很好,但由於已飽的關係,沒有再叫了,可恨發現得太遲…說句公道說話,看見很多人批評明將的食物難吃,但想想用$46來吃壽司,還可以要求甚麼,不要拿板前、元氣、峰壽司等的質素來對比,因為倆者走的路線並不同,如果想吃好吃的壽司,大可去板前等地方吃,用不到明知質素如何,還要排隊光顧後作嚴苛的批評!說實在,我個人覺得明將的壽司不至於是垃圾,我光顧了很多次,也沒有出現過腸胃炎的問

說實在,我個人覺得明將的壽司不至於是垃圾,我光顧了很多次,也沒有出現過腸胃炎的問題,偶爾也會有小丸子、炸三文魚骨和冷麵等出現在壽司帶上,而且單看門口的侍應被人們圍著纏著時,仍處變不驚和樂於回答客人的問題,個人對服務絕對能給笑臉!
八爪魚壽司+螺肉壽司正
吃壽司的
八爪魚壽司+螺肉壽司正
  • 蛋白沙律壽司,炸魷魚鬚壽司,鰻魚壽司
2008-06-30 24 views
其實$4x幾蚊任食都算係咁,唔知係咪人群效應,個個咁講就個個咁寫。我又唔覺d飯會一夾就散哂,魚生得一薄片,雖然有時見到d幾搵笨感覺既sushi(例如炸帶子,紅豆,雜果....)不過,我覺得只要你識嗌,都會食到好味既款式。我覺得佢既腐皮壽司係最好味既。入面有一粒粒芝麻,好香口,驚夾散既,咪食腐皮壽司囉,塊腐皮可以裝住d飯嘛。同埋佢既玉子我都幾鐘意食。三文魚,鰻魚呢d大路款式,其實味道都ok。唔明點解大家都彈三彈四。我食咁多次都唔覺有壞左果種既酸味。嗌唔到人落單我又唔覺,我次次都嗌到,而且服務都ok,你陰聲細氣鬼知你做咩,果度地方都幾大架。你要食口感食味道既,唔好嫌貴自已去其他壽司店食到飽,想食服務既,你唔去貴價壽司店都無得食,我唔覺元X果D服務會好囉。
其實$4x幾蚊任食都算係咁,
唔知係咪人群效應,個個咁講就個個咁寫。
我又唔覺d飯會一夾就散哂,
魚生得一薄片,
不過,我覺得只要你識嗌,都會食到好味既款式。

我覺得佢既腐皮壽司係最好味既。
入面有一粒粒芝麻,好香口,
驚夾散既,咪食腐皮壽司囉,
塊腐皮可以裝住d飯嘛。
同埋佢既玉子我都幾鐘意食。

三文魚,鰻魚呢d大路款式,
其實味道都ok。
唔明點解大家都彈三彈四。
我食咁多次都唔覺有壞左果種既酸味。
嗌唔到人落單我又唔覺,
我次次都嗌到,而且服務都ok,
你陰聲細氣鬼知你做咩,果度地方都幾大架。
你要食口感食味道既,唔好嫌貴自已去其他壽司店食到飽,
想食服務既,你唔去貴價壽司店都無得食,
我唔覺元X果D服務會好囉。
2008-06-28 7 views
係呢度食任點任食壽司,如果只係想填飽肚既話, 呢一度係唔錯既選擇, 因為真係食得好飽,夠晒大件,但係假如你對壽司有要求既話, 大家都係唔好黎呢度食啦,如果唔係就會好失望架啦,因為d壽司上面既魚生好細塊, 壽司飯就很大件,魚生質素麻麻地, 食落去都真係好有口感架,不過係d飯呀@@,所以咪話真係一分錢一分貨囉,但係如果各位真係想試既話,就真係要早去等位,因為都好多人架,不過千褀就唔好抱太大其望去啦,抱住一分錢一分貨既心態去,就會覺得OK囉,如果唔係一定會好失望,@@希望越大越失望越大呀@@.

2008-06-21 13 views
黎呢度食任點任食可以當自己唔係食緊壽司,如果只係想填飽肚既話, 呢間舖係唔錯既選擇, 因為真係食得好飽.假如你對壽司有要求既話, 都係唔使黎呢度食啦! 壽司上的魚生好細塊, 壽司飯很大件; 魚生質素很差, e.g. 三文魚冇三文魚味, 唔新鮮, 有骨, 有筋..... 之前食評所講既八爪魚壽司有一隻八爪魚, 而家得番半隻 飯有太濃的酸味了.想ORDER時待應生會好像看不見你一樣.
黎呢度食任點任食可以當自己唔係食緊壽司,

飯有太濃的酸味了.

想ORDER時待應生會好像看不見你一樣.
$41 (Dinner)
2008-06-17 4 views
星期日去試過.d飯係好易散同濕,食多左有小小反胃.豉油比較咸.未食過的人可以去試吓 !!!差就一定係差架呢 !! 諗吓四十幾蚊.......可以一試基本上本人覺得可以接受........話晒任食迴轉壽司......人一世物一世,當見識吓 !!
差就一定係差架呢 !! 諗吓四十幾蚊.......可以一試
2008-06-10 8 views
黎呢間野都食過2次..感覺1般..出面排隊等真係可以等到火,,好彩有FD陪 -_-條輸送帶黎黎去去都係蝦壽司同埋1D豆+醬係面的壽司..但係隔離果枱條輸送帶就多選擇好多..壽司飯好散仲熱熱地..蟹子酸酸地咁 -0-我同個FD都好鐘意食蟹子..佢都唔敢再叫黎食..帶子,,仲以為唔係街市都有得賣既炸帶子,,原來唔係;;仲要得半邊..問侍應有咩可以叫黎食,,佢話::你講啦..我地有既都可以拎俾你地嫁..連有D乜都唔知,,又點可以叫到呀..叫親都要等好耐先有..試過7個字,,多人都唔洗咁耐MA -0-??
黎呢間野都食過2次..感覺1般..
出面排隊等真係可以等到火,,好彩有FD陪 -_-
條輸送帶黎黎去去都係蝦壽司同埋1D豆+醬係面的壽司..
但係隔離果枱條輸送帶就多選擇好多..
壽司飯好散仲熱熱地..蟹子酸酸地咁 -0-
我同個FD都好鐘意食蟹子..佢都唔敢再叫黎食..
連有D乜都唔知,,又點可以叫到呀..
$46 (Tea)
2008-06-03 6 views
好耐之前已經去過呢間野度食過,覺得味道,唔係好差,同超市d壽司差不多,同埋d飯散左dd之麻。咁o岩又想食壽司,好耐冇去呢間,就同男友仔去下食lo~~點知,d壽司每況月下!d飯散遇左架啦。壽司上d鰻魚仲好似簿到似一陣人皮咁!d飯仲大件左好多(正確黎講d飯唔係一件件而係一碟飯,加幾片簿符既餸),仲要暖暖地~o~""""唔食三文魚既我,問下男朋友仔三文魚點喇﹖(男友答﹕好像冇食一樣)我最愛既芝麻八爪魚壽司,每件只有 一粒八爪魚 結果,我地食完之後,晚上都冇點食飯,因為午餐食左好多飯。係好平,不過我諗我唔會再去。

咁o岩又想食壽司,好耐冇去呢間,就同男友仔去下食lo~~

我最愛既芝麻八爪魚壽司,每件只有 一粒八爪魚

結果,我地食完之後,晚上都冇點食飯,因為午餐食左好多飯。

係好平,不過我諗我唔會再去。
$46 (Lunch)
2008-05-20 25 views
食完用三個字形容:「醎」、「濕」、「霉」,簡直係對日本菜的一大耻辱!難為了我的胃,亦浪費了食物!
$46 (Lunch)
(Non-member)
一直都"久仰"明將大名,無論朋友、我細佬或者食評都講到咁差,都想試吓有幾難食,但係每次都係見到排長龍而作罷。星期五同朋友仔再加埋細佬去完黃金,又去踫吓"運氣",當時18:30,有幾班人入緊去,我地最後被安排坐背向門口嗰位。報告如下:-條輸送帶我唔知係繞場一週,還是局部地區性,我地呢邊永遠都係魷魚呀、赤貝呀、鳥貝、熟蝦同冷麵。對面條line全部都係卷同豬肉鬆軍艦。我地兩邊d人不斷穿梭往來攞嘢,認真搞鬼。-落orde起碼r等十五分鐘以上: 第一轉叫咗蟹柳、三文魚、飛魚子同北寄貝,侍應阿姐溫馨題示我地每樣叫兩碟最好,ok!等咗十五分鐘,全部嚟齊。再嚟第二回合,三文、吞拿魚沙律、鰻魚各二,等咗三十分鐘,真係等到飽晒,決定放棄埋單走人。我終於明白何解成日排長龍,入面d人等食物要等咁耐,兼唔限時,有排食;出面輪候d人又越來越多,梗係排晒隊啦!-侍應阿姐(有小部份係阿妹)態度算係咁啦,呢d地方我唔期望會有上佳服務,兼且人又多,師傅又唔多夠,d客又追order,佢都無奈,但求無寸寸貢黑面我接受到。我見幾枱客追單,唔理佢扮嘢定係咩,都行去追吓,最後返嚟同佢地講不如再落多次order啦....都算有個交待
報告如下:
-侍應阿姐(有小部份係阿妹)態度算係咁啦,呢d地方我唔期望會有上佳服務,兼且人又多,師傅又唔多夠,d客又追order,佢都無奈,但求無寸寸貢黑面我接受到。我見幾枱客追單,唔理佢扮嘢定係咩,都行去追吓,最後返嚟同佢地講不如再落多次order啦....都算有個交待嘅,係我唔再追啫。
-可能太多order,d飯煮完唔等佢凍就照用,無計!鬼叫佢價錢夠cheap。
-食物其實唔算係垃圾咁誇張,(我好耐無用垃圾嚟形容d食物,因為細個俾阿爸鬧,話世界上有好多人慘到連圾垃都無得食,只能夠用「難食」嚟形容頂級唔好食嘅感覺
) 我食過有d七蚊碟嘅仲差過佢,分別只係人地嗰舊係凍嘅,所以覺得正常d。d飯可能係有d熱氣,會黏住隻碟嘅。三文魚係"燈影三文魚",超薄。其他都算係正常,可以接受,大約食咗二十幾碟。呢間嘢俾人鬧成咁,實在有d不解,四十幾蚊,任食wor!仲想點?味道唔會期望有元x質素啦!咪當食百x、惠x、吉x島d收工前特價品囉!討厭嘅係等order要等咁耐就真係把火啲。

除咗我地呢3件加埋總共70歲嘅老嘢之外,食客大多數係d中學生,或者係父母帶d細路嚟滿足佢地食壽司嘅願望。我細佬話,讀中學無咩錢食好嘢,成班同學仔又想食壽司又無錢,男仔又大食,四十幾蚊,別無他選喇!呢度都係一個回憶嚟嘅。見d學生哥都食得幾開心吖,所以呢度都算係一個學生飯堂,諗起以前讀書想食壽司都係去d咩金井買外賣,仲要就住荷包買三四舊咋!

有機會(真係有排)嘅話我都會再去嘅,不過我睇唔會係晚飯時間去囉。
2008-05-10 24 views
岩岩過左既星期四....會考完左既朋友就過左黎深水埗搵我!!!咁我就唸住有個地方食野傾計...所以搵左e間野!!!!一入到去坐左係左邊個d 6人位度..但冇人理我地坐係我地後面個台既人都因為冇人理佢地而發脾氣走左..等左陣...叫左幾次d阿姐...個個都話.."得啦...得啦....一陣黎"我地叫野食個陣...佢地又好鬼無禮貌...差真係差.....服務又差...野食又差.....下次一定唔會黎食!!!
岩岩過左既星期四....
會考完左既朋友就過左黎深水埗搵我!!!
咁我就唸住有個地方食野傾計...所以搵左e間野!!!!

一入到去坐左係左邊個d 6人位度..但冇人理我地
坐係我地後面個台既人都因為冇人理佢地而發脾氣走左..
我地叫野食個陣...佢地又好鬼無禮貌...
芥末醬水汪汪見到都嘔心
差唔多碟碟都飛飯
$46 (Other)
2008-04-27 14 views
因為去之前有做少少調查,所以同預期冇太大o既落差六時四十分去到時店面人山人海,真係有D想打退堂鼓拎左飛之後,隔左二粒半鐘先有位不過早就有心理準備,所以帶左本小說邊等邊睇,期間重去左行街,所以唔似係門口企左幾粒鐘o既人,實際都係等左半粒鐘左右入到去,果然冇餐牌,不過早就做好準備,上網抄晒入面有咩野可以叫先去XD坐迴轉壽司位,不過我坐台個迴轉台上面可以話係咩都冇,但係另一條line就滿晒咁濟,不過都唔緊要,想食直接去對面拎落單方面,果然又如各網民所言,落幾次先上一張單不過我地每十分鐘就重叫一次,黎多左就退掉,所以都冇乜點等XD五個人食,一共食左80碟左右機乎將入面有o既種類都叫齊晒,不過因為太遲,所以立魚啊,池魚之類都冇晒另外值得一提o既係,個師傅真係好刀法!壽司上面o既魚從來未見過切到咁薄XD味道方面,其實都冇各位講咁難食只要你接受到百佳同惠康賣o既壽司o既味道就得最緊要係平!重平過百佳同惠康XD
因為去之前有做少少調查,所以同預期冇太大o既落差
六時四十分去到時店面人山人海,真係有D想打退堂鼓

拎左飛之後,隔左二粒半鐘先有位

落單方面,果然又如各網民所言,落幾次先上一張單

五個人食,一共食左80碟左右

味道方面,其實都冇各位講咁難食
只要你接受到百佳同惠康賣o既壽司o既味道就得
最緊要係平!重平過百佳同惠康XD
2008-04-25 16 views
有吃開這間壽司, 早知道水準已經不高了, 可是喜歡一個價$ 任何的感覺, 那就一年也有數次到那裏吃.跟據以往的經驗, 那裏壽司質素比較正常的的有:鰻魚八爪魚除了炸物外(炸吞拿魚, 炸帶子, 炸魷魚鬚等),其他的也屬於水準以下, 特別是三文魚, 真係好難吃, 好難吃!可是, 如果只可正常的兩款的話, 也還可接受.不過, 今晚再去,發現鰻魚難吃了, 八爪魚的份量也少了( 由以前一開二, 變為現在一開三放在飯團上面)而吃中華沙律之時, 更吃到一點酸味, 是壞了的味道!!今晚可是花了一個半小時排隊....!可能以後也不會去.那裏座位與座位之間很擠迫, 很不舒服服務也不是太好...
有吃開這間壽司, 早知道水準已經不高了,
可是喜歡一個價$ 任何的感覺,
那就一年也有數次到那裏吃.

跟據以往的經驗,
那裏壽司質素比較正常的的有:

鰻魚
八爪魚

除了炸物外(炸吞拿魚, 炸帶子, 炸魷魚鬚等),
其他的也屬於水準以下,
特別是三文魚, 真係好難吃, 好難吃!

可是, 如果只可正常的兩款的話,
也還可接受.

不過, 今晚再去,
發現鰻魚難吃了,

而吃中華沙律之時, 更吃到一點酸味,
是壞了的味道!!

今晚可是花了一個半小時排隊....!
可能以後也不會去.

那裏座位與座位之間很擠迫, 很不舒服

服務也不是太好...
2008-04-13 22 views
尋日同女朋友行街,諗唔到想食咩,又唔想食咁貴,所以就去左明將.之前都有去過呢間野,知道好多人等.今次都唔叫做等左好耐,八點九去到,差唔多十點入去,不過入去之前講明左話十點半要last order同埋單,都無咩問題.坐位方面係好迫,出入都有困難,不過都預左= =\"一埋位就即係叫野寫,叫左十碟唔同既壽司,有三文魚,蟹子,中華沙律等等.等左五至六分鐘之後落第二張單,落左兩碟..話要多春魚,佢\話九點後無晒,咁我就諗下仲有咩可以叫,點知我都未講佢\就走左....都算...之後黎左兩碟壽司,食食下又黎多8碟,點知8碟入面有2種4碟一模一樣既,有8件中華沙律同埋海\"節\",咁咪即刻同佢\講無咁多,咁佢\就拎走左.之後又叫多次佢\落單,落到第二碟既時候佢\又話無,之後佢\就走左,我望住佢\行出門口,同d客吹水,有講有笑,(個d好似佢\朋友黎)仲要好耐都唔番黎...唉..咁既態度點做生意?之後又黎多兩碟壽司,等到十點半都係得4碟黎左.佢\就話要收錢,咁我梗係話唔俾,佢\又話會幫我地落單,會追番本身寫左野.唉..之後一陣過左黎12碟,味道一般,比埋錢佢\.但係真係好唔滿意佢\既態度!!仲要42蚊加一
之後又黎多兩碟壽司,等到十點半都係得4碟黎左.佢\就話要收錢,咁我梗係話唔俾,佢\又話會幫我地落單,會追番本身寫左野.唉..之後一陣過左黎12碟,味道一般,比埋錢佢\.但係真係好唔滿意佢\既態度!!仲要42蚊加一服務費..真係好唔想俾..
食完之後即刻走左,女友話以後都唔會再去@@\"
講真,如果大家唔計較環境同埋等既時間既話可以試試..態度唔會好得去邊,剩係得個價錢平一樣既可取
賣相麻麻..
半個鐘黎四碟...><