2021-10-08
Lunch 時間又到咗中環,同事推介呢間ministry of mussels, 顧名思義是主打青口,餐廳寬敞,對住街有一片落地窗,陽光明媚,裝修布置以運動為主題,四處都有電視播放不同運動比賽,氣氛不錯。lunch 以lunch set 為主,有starter, main course , dessert & drink。份量絕對充足,我就order 沙嗲做starter, 另外也可以選湯或沙律,主菜有幾款,我地揀咗:🌟mussels 每個星期都會轉不同口味的mussels, 我地今次呢個係檸檬忌廉醬汁,有檸檬味減少油膩感,而最正既係配炸!饅!頭,超驚喜,亦都好好食,外脆內軟,估唔到咁夾,食咗2隻炸饅頭。🌟雜菌linguine 好多菌,個汁每條麵都有,但又唔會太漏,不錯。🌟 confit chicken leg平時應該係油封鴨腿的,但改用雞腿都唔錯,皮脆肉嫩,好食。而甜品就是brownie, 食到飽咁走,大滿足😋
🌟mussels
🌟雜菌linguine
好多菌,個汁每條麵都有,但又唔會太漏,不錯。
🌟 confit chicken leg
平時應該係油封鴨腿的,但改用雞腿都唔錯,皮脆肉嫩,好食。
而甜品就是brownie, 食到飽咁走,大滿足😋