2011-10-11
今日我幫家姐兩個人慶祝生日,原先諗住book八仙居,but fully booking. 再打嚟呢度,訂咗七點半.準時嚟到,放眼望去,坐滿一半,並不熱鬧.我地見有兩個二人套餐,兩個都係鮑參翅肚套餐,一個$398 同另外$298,分別在於,一個有小鮑魚,另外無.我地點咗$398的套餐,當阿waiter行埋去cashier到入單,佢好大聲話食$298呀, 應覺上都幾無禮貌咁, 我食邊個餐,你唔使哎出嚟俾全間酒樓裡面啲人知?(我同佢中間有兩張四人枱咁遠都聽到囉!)以前出面食,係逐樣上.but 呢度,我地湯都未飲完,佢就上鮑魚,我都唔知食邊樣好,又驚是但一樣凍咗影響味道.當我地吐骨個陣,無人主動幫我地換骨碟. 呢一間係潮州酒樓but個鵝片..................睇得出唔新鮮,因為有啲乾. 變咗深啡色,我食過咁多間,碟嘢似打冷舖貨色.我俾呢個價錢係呢間酒樓,諗住份量小唔緊要,起碼食物新鮮精緻,咁呢方面唔合格啦!後尾我地坐到九點半已經無人嚟,得番我地一枱,咁我地咁啱埋單有人入嚟,個知客(唔知係咪)好似唔知安排客人坐邊,又話呢邊off 咗冷氣,又話個邊咩......... 就算我地
準時嚟到,放眼望去,坐滿一半,並不熱鬧.
(我同佢中間有兩張四人枱咁遠都聽到囉!)
以前出面食,係逐樣上.
當我地吐骨個陣,無人主動幫我地換骨碟.
又話呢邊off 咗冷氣,又話個邊咩......... 就算我地訂咗枱,佢初時都好似無諗定我地坐邊入到嚟一時話呢張一時話個張.
客觀嚟講,俾$450蚊食盛八都唔差,食tonkichi都無咁貴,食中菜亦好多選擇,味道同食物新鮮度都較呢度好.
結論: 唔抵囉! 如果你唔嫌貴可以嚟試.