2022-07-29
聽到好多人話奇蹟拉麵好好食,作為屯門市當然要去試下!個日夜晚早少少過到去,大概6:30到~已經要排隊😂因為店內得3張枱,係偏細嘅細舖,所以要排耐少少,大概半個鐘到😂✨清湯醬油拉麵湯底清清地,唔會太濃味,好啱想食拉麵但怕太鹹嘅人😂肥米覺得呢個好啱自己口味!而個拉麵嘅軟硬度對肥米黎講啱啱好🤤唔會太冧又有少少煙韌,正!✨烏賊濃湯拉麵朋友就係見到佢黑色幾得意,所以就叫左佢😂呢碗嘅湯底個味會比濃,因為係烏賊,所以有少少海鮮味,亦都相對比較鹹~我地兩個都覺得隻糖心蛋好正🤤係做到蛋黃外面啱啱熟而仲有流心嘅效果!但個叉燒就唔太得🥲有啲太乾同太簿,唔似食緊平時拉麵店日本叉燒嘅感覺。不過我地都叫左各自啱自己口味嘅個碗拉麵🍜🤣#奇蹟拉麵 📍屯門新墟青桃徑3號安麗大廈地下15-16號舖
✨清湯醬油拉麵
✨烏賊濃湯拉麵