2018-01-18 234 views
行經旺角中心,見到咧間Modos摩豆,Menu𥚃嘅雞蛋仔口味好fusion,什麼羅宋湯口味,綠茶紅豆,肉鬆什麼⋯ 最後決定了爆漿芝士雞仔$25+$5爆多芝士=$30店舖名字爆漿芝士雞蛋仔成品$30食後感真係好多芝士,咬咗一啖好驚喜,外脆內軟,非常值得一試,重囗味,亦唔會太「流」

最後決定了爆漿芝士雞仔$25+$5爆多芝士=$30

店舖名字

爆漿芝士雞蛋仔成品$30

食後感

2018-01-17
5 Minutes (Dine In)
$30 (Tea)
  • 爆多芝士雞蛋仔
💰$19.👻斑蘭味雞蛋仔💁🏻好香斑蘭味...個外表超靚,點解雞蛋仔都有超靚?因為佢外表整到好圓滑😂即叫即整都脆卜卜✋🏻#雞蛋仔..............................👇🏻地址👇🏻摩豆 (Modos)旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓SA27A

💰$19.
👻斑蘭味雞蛋仔
#雞蛋仔
.............................
👇🏻地址👇🏻
摩豆 (Modos)
旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓SA27A
2017-08-24 330 views
而家旺角中心似足葵涌廣場一樣,除左賣衫、首飾之類,引入左好多既小食店,而家每一層都多左好多小食檔。飯前想食d小食,我地就揀左雞蛋仔喇~ 班蘭雞蛋仔 $19等得唔算太耐,5分鐘左右。雞蛋仔偏淋身呀,本身都有少少外脆既,入面幾軟熟,但過左陣都變淋左,佢既texture唔係我最愛。味道都okay既,有微微既班蘭味,不過唔係太香佢地都仲有好多幾特別既味道,例如 羅宋湯 、肉鬆蝦乾 、芝士味,但我冇咩興趣再試喇。
班蘭雞蛋仔

飯前想食d小食,我地就揀左雞蛋仔喇~

班蘭雞蛋仔 $19

2017-07-28 181 views
旺中近排開左好多間小食店,好似變左葵廣咁,變左一個新嘅掃街熱點👅呢間賣雞蛋仔嘅鋪頭非常有創意,出左好多種唔同味嘅雞蛋仔😍由普通啲嘅芝士、朱古力到奇特嘅羅宋湯、鳳梨味都有! 我今次試左宇治金時味🖒雞蛋仔食落都幾香抹茶味,仲會食到粒粒紅豆,個人覺得幾值得試💕

2017-07-08 183 views
旺中新開左好多間小食店,傳出最多香味既應該係呢間啦今次終於忍唔到手,買左一個泥食下太多古靈精怪既味道不過我淨係對朱古力味有興趣等左都一段時間,終於有得食啦今次香味唔算太多,但食落去真係落足朱古力架差唔多食完先發覺紙袋底都有好多朱古力碎
旺中新開左好多間小食店,傳出最多香味既應該係呢間啦
今次終於忍唔到手,買左一個泥食下
太多古靈精怪既味道不過我淨係對朱古力味有興趣

等左都一段時間,終於有得食啦
今次香味唔算太多,但食落去真係落足朱古力架

差唔多食完先發覺紙袋底都有好多朱古力碎

朱古力雞蛋仔

2017-07-07
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$21 (Tea)
朱古力雞蛋仔
2017-06-01 200 views
呢期雞蛋仔又係愈出愈多新搞作😏呢間modos出左名好耐架啦~之前試過佢既伯爵茶味宜家試下佢既👍🏿👍🏿流心蜂蜜雞蛋仔 hkd 23 🐝 佢每粒雞蛋仔入面都會有兩粒蜂蜜爆殊😂一咬落去會爆啲蜂蜜出黎😳甜又唔會話好甜,剛剛好✨係幾特別架~個口感好新鮮~值得一試架🤔
2017-05-24 172 views
今日中午黑雨夜晚已經無再落可以照樣約fd食飯七半已經食完 就去旺中睇下有咩小食上次食過佢地流心蜂蜜雞蛋仔覺得唔錯所以再黎一試可惜今次鳳梨酥雞蛋仔都係賣哂叫左 斑蘭雞蛋仔 $19等左8分鐘就有不過唔知係因為雞蛋仔攤得唔夠凍定係烘得唔夠耐呢個係我食過最淋最淋既雞蛋仔大佬我諗八點未夠 你唔係趕收工呱旺角xx蚊兩底既雞蛋仔仲有「型」過佢人地起碼唔係毛巾咁軟淋淋我自己盡量攤開塊雞蛋仔嘗試救下佢 俾佢吹下風不過呢個雞蛋仔宣告失救 一蹶不振 呢塊係一塊「蛋糕」 由外軟到內平心而論 味道幾好架斑蘭味淡淡地 但無蓋過蛋味兩者比例啱啱好不過斑蘭fans就會嫌斑蘭唔夠喇其實只要佢個雞蛋仔整得脆呢舊雞蛋仔就可以好高分但願佢係一時失手因為上次個流心蜂蜜雞蛋仔 雖未算最脆 但至少企得起 今次俾個「ok」 希望下次唔再係軟過爛泥既雞蛋仔
今日中午黑雨

其實只要佢個雞蛋仔整得脆
呢舊雞蛋仔就可以好高分

但願佢係一時失手
因為上次個流心蜂蜜雞蛋仔 雖未算最脆 但至少企得起

今次俾個「ok」
希望下次唔再係軟過爛泥既雞蛋仔
2017-05-24
Waiting Time
8 Minutes (TakeAway)
2017-03-12 305 views
其實好耐之前已經聽講旺中新加了好多小食店,但一直都冇去試,今日係突登去搵食嘅。上到去,原來吾係全部變食店,仲好似舊時嘅咁多時裝店,見到小食店都有好多,有食韓式炸雞,日本手卷,甜品pancake等,最後選了modos呢間專賣雞蛋仔嘅,佢有好多口味,我食左佢芝士雞蛋仔,喜歡佢係即買即整,可以嗌左order再行一陣返嚟拎,仲有玫瑰,朱古力等等。芝士雞蛋仔一到手,熱辣辣,又好脆,入面又真係好香芝士,咸咸地,又幾甲,不過少少貴,要25蚊,出面都係十幾蚊,當新口味試下啦。

2017-02-21 264 views
細細個要默書100分,阿媽先會買雞蛋仔我食,所以對於細個嘅我來講,雞蛋仔係得來不易的亦都因為咁,對雞蛋仔總係有一種情意結!行過旺中,見到有雞蛋仔,又忍唔住想食啦!雖係佢有好多特別味,不過我都係鍾意傳統,所以叫左一個原味朱古力雞蛋仔($21)!等左5分鐘到,就有得食啦,都算快!唔好講笑,都幾足料基本上每一粒都會食到朱古力,味道濃郁唔太甜!不過略嫌皮唔夠脆,似食蛋糕仔,同埋食得多會有少少膩,挐果兩個人Share 一底,應該會好好多!
亦都因為咁,對雞蛋仔總係有一種情意結!
行過旺中,見到有雞蛋仔,又忍唔住想食啦!
唔好講笑,都幾足料
2017-02-11 197 views
和朋友在旺角中心找松饼,结果转角遇见了摩豆,想著之前有朋友說這家店評分很高,就進來試試本來想買流心蜂蜜雞蛋仔,但是今日沒有了,只好試試宇治紅豆雞蛋仔綠茶味其實不濃,勝在紅豆粒粒飽滿,甜度岩岩好,只不過可能他們家太著急出品,沒有吹很涼,個雞蛋仔本身不是很脆,拿久了會有種濕答答的感覺,很影響雞蛋仔本身的味道,反正我朋友是食了一半就不願意再吃了,全部丟比我雖然軟了失分不少,但是一個食下去正好飽肚,加杯熱奶茶都還是感覺好幸福,但是實在不值這個價格,適合想要嘗試新鮮口味的朋友啦
宇治紅豆雞蛋仔
2017-02-10
5 Minutes (Dine In)
$23 (Tea)
宇治紅豆雞蛋仔
2017-02-10 170 views
依家旺中真係多左好多野食不過今日就係沖住依間Modos黎 試下佢d雞蛋仔正5正先雖然有好多選擇 仲有抹茶紅豆 但都未吸引到我 (聽講抹茶味...) 反而係伯爵茶味!我極有興趣呢order脆d留邊 但店員話無得留邊的 甘就是但la~脆d就ok見到店員係用紅茶粉加入原味蛋漿 再拌勻的 食得lu~伯爵茶雞蛋仔 $23拎上手有d輕 (平時拎開媽咪雞蛋仔既抹茶紅豆太重) 不過這樣剛好!食完飯都仲食得落 而且食完都有點滯有點驚喜 味道不錯 伯爵茶味道挺出的!由頭脆到落尾 不過如果袋子有d洞洞會更好 第一次光臨 給我的印象不錯 會再來的 想試斑蘭味下午茶又多個選擇喇
依家旺中真係多左好多野食
不過今日就係沖住依間Modos黎 試下佢d雞蛋仔正5正先
見到店員係用紅茶粉加入原味蛋漿 再拌勻的
食得lu~伯爵茶雞蛋仔 $23
有點驚喜 味道不錯 伯爵茶味道挺出的!
由頭脆到落尾 不過如果袋子有d洞洞會更好
第一次光臨 給我的印象不錯 會再來的 想試斑蘭味
下午茶又多個選擇喇
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2017-01-12 316 views
Modos嘅雞蛋仔愈出愈多款,不過我每次嚟到都係一如既往會食返我最愛嘅積及橙朱古力雞蛋仔。積及橙朱古力雞蛋仔$23以依家坊間嘅特色雞蛋仔價錢嚟講唔算太貴,即叫即製熱辣辣,螢光橙色相當奪目。雞蛋仔唔算墜手,食落外脆內軟,而且質地係輕盈一啲,唔會好滯,味道完全就同積及橙朱古力餅一模一樣,中間嘅朱古力粒份量超多,有啲半溶有啲就似Oreo餅碎咁脆脆地,足料又好食。雖然情繫積及橙朱古力雞蛋仔,但係下次再嚟都希望試下其他人推介嘅土鳳梨酥雞蛋仔!
積及橙朱古力雞蛋仔

• 積及橙朱古力雞蛋仔
2017-01-12 208 views
雞蛋仔入面有餡料曾經是我的夢,希望完成的一個夢。但往往夢只是夢,實行是另一碼子的事。不知道你們有多小個和我一樣呢?看著人們把自己曾有過的夢想去實現。苦中卻甜,起碼自己的想法是可行的。現在這家能做到的餡料很多了,有甜,有咸的,也有流心的。花樣挺多的。今天吃了肉鬆蝦干,皮是軟的,整個質感都是軟熟的。選了一般的辣,已經不敢選辣。吃下去還是要噴火。不過鹹鹹甜甜的,我很喜歡。愈吃又愈激激,精神都為之一振!另外蝦乾的味道不重,但吃下味道會忽然滲出,不錯不錯。
另外蝦乾的味道不重,但吃下味道會忽然滲出,不錯不錯。
Jan 2016🍴摩豆 Modos🍴地址:旺角中心一期2樓SA27A舖☆金莎朱古力格仔餅💲2⃣8⃣曾經見過有人話幾好食窩夫好脆,金莎朱古力醬亦都唔會好甜好甜,但係覺得窩夫餅太厚,食完有啲濟濟地😅如果可以多啲醬就好啦🙂好食:😋😋😋😶😶(3/5)抵食:😋😋😶😶😶(2/5)可以試。。。一次😂唔會翻兜嘅味道等候時間:5-10分鐘用餐時間:星期五 6~7pm而家旺中1樓同2樓開咗啲舖位專賣野食😋其實仲有間Nun既榴槤窩夫想試,但發覺無客係入面,店員多過客,入去食好似好奇怪😅
Jan 2016

🍴摩豆 Modos🍴
地址:旺角中心一期2樓SA27A舖
金莎朱古力格仔餅
☆金莎朱古力格仔餅
💲2⃣8⃣

曾經見過有人話幾好食

窩夫好脆,
金莎朱古力醬亦都唔會好甜好甜,
但係覺得窩夫餅太厚,食完有啲濟濟地😅

如果可以多啲醬就好啦🙂

好食:😋😋😋😶😶(3/5)
抵食:😋😋😶😶😶(2/5)

可以試。。。一次😂唔會翻兜嘅味道

等候時間:5-10分鐘
用餐時間:星期五 6~7pm

而家旺中1樓同2樓開咗啲舖位專賣野食😋

2017-01-06
5 Minutes (Dine In)
$28 (Dinner)
金莎朱古力格仔餅
2017-01-04 273 views
同男友去旺中睇完牙,就順便去隔離睇下有咩小食可以食下。上網睇過哩間既爆漿蜂蜜雞蛋仔好似好出名,就儘管試一試,以為雞蛋仔哩D小食好難伏得去邊。點知,伏到叫阿媽。D所謂蜂蜜既然味勁假,完全無真正蜂蜜既味道,仲要有強烈既藥水味。雞蛋仔完全唔鬆軟,又無蛋香。價錢貴過街邊雞蛋仔成倍,味道亦難食過普通雞蛋仔幾倍。同男友食左一半,頂唔順陣藥水味,送左佢入垃圾桶。我覺得依家哩D舖成日只係掛住搞gimmick, 根本都無用心做好D食物。
以為雞蛋仔哩D小食好難伏得去邊。點知,伏到叫阿媽。
價錢貴過街邊雞蛋仔成倍,味道亦難食過普通雞蛋仔幾倍。
同男友食左一半,頂唔順陣藥水味,送左佢入垃圾桶。

蜂蜜雞蛋仔