2025-01-24
高質又抵食嘅西餐廳竟然冇乜人知?呢間餐廳位於中環中心地帶,環境高貴時尚,風格型格得嚟又有情調,仲設有露天茶座,成個氣氛好浪漫💞餐廳每日都有唔同菜式做半價優惠,性價比好高👍我當日去喺法式鴨肝二重奏,啱曬鍾意食鴨肝嘅我,我見其他日子嘅指定菜式都好吸引,下次可以再去食😙▫️法式鴨肝二重奏 (半價優惠後$94)二重奏有香煎鴨肝配蘋果醬同鴨肝焦糖燉蛋配多士😎鴨肝煎到外脆內嫩,配埋酸酸甜甜嘅蘋果醬可以中和油膩感。而MVP係鴨肝焦糖燉蛋!綿滑燉蛋加埋鴨肝,食落帶有鹹香,配上脆卜卜嘅多士,口感豐富好有驚喜🤤重點係半價後真係超抵食!▫️雞肉卡邦尼扁意粉 ($148)扁意粉彈牙掛汁,醬汁又香又滋味,雞肉唔會好柴▫️招牌火焰雪山 ($168)好耐冇食過火焰雪山,淋上酒嘅瞬間成個雪山都係藍色火焰,視覺效果滿分,睇到心心眼😍切開入面底層係蛋糕,上面再放上士多啤梨同雲呢拿雪糕,再加埋甜橙酒香,好有層次好滿足。仲可以係碟上面寫祝福語,嚟慶祝就啱曬啦嘅🥰午市仲有semi-buffet,附近返工嘅大家都可以嚟試吓,不過餐廳星期一休息,記得唔好摸門釘啦!
▫️法式鴨肝二重奏 (半價優惠後$94)
▫️雞肉卡邦尼扁意粉 ($148)
扁意粉彈牙掛汁,醬汁又香又滋味,雞肉唔會好柴
▫️招牌火焰雪山 ($168)