2020-10-12 1717 views
中秋紅日假約左好耐無見我最愛的堂姐佢帶左我去食Lunch Buffet 本身都無特別期待單純想同堂姐聚一聚去到環境都唔錯餐廳都做足防疫措施食物方面無諗過有乜食估唔到選擇都多堂姐最愛食沙律即係沙律都食左兩大碟沙律真係新鮮蔬菜款類都多海鮮類都唔錯蝦🦐好好食熟食類都ok可以整碗粉食下絕對唔會擔心唔夠飽甜品類唔算多但勝在有九款口味雪糕我食晒九款口味雪糕呀好顛好任性🤣咖啡奶茶任你飲呀總結:座得舒服,同堂姐由一點座到3點,服務好好,食物高質,以呢個價位,絕對CP值高,真心推介,可以輕鬆食野傾計,用OpenRice BK 有7折,真心好抵食,價錢平又而選擇都選多,下次會再黎食😋OpenRice bk位有7折
中秋紅日假

好顛好任性🤣
咖啡奶茶任你飲呀

OpenRice bk位有7折

2020-10-02
$158.4 (Lunch)
2020-10-06 9956 views
有無發覺,疫情呢幾個月,多了酒店提供半自助餐?香港萬怡酒店的Mo Mo Cafe 是一例。頭盤、水果、雪糕及果汁咖啡在外邊自取,凍海鮮盤及汽泡酒按人頭奉上,主食則是畫紙仔,食幾多畫幾多。事不宜遲,睇睇佢既海鮮盤,呢個係四人份量,龍蝦、生蠔、蜆肉、青口、海蝦、翡翠螺及蟹腳等,陣容非常鼎盛,睇見流口水。波士頓龍蝦勝在爆多羔,龍蝦鉗自然更鮮甜。是夜生蠔是法國佳麗,正值合時。其餘的海鮮也大致新鮮,尤其是凍蝦。一啖海鮮,一大口汽泡酒,爽皮!頭盤選擇唔算十分多,勝在放得企企理理,唔會一大班人走去搶。芝士有兩款,分別為平易近人的Emmental,與及性格剛烈的藍芝士。各式沙律新鮮,特別欣賞爽甜的蓮藕片,狂擦肉類之前來點菜蔬,心理平衡一點。另外,竟被我發現有惹味的韓式泡菜,唔執輸又來些少。中湯西湯,任君選擇,若你是湯怪,兩款試勻亦無不可。主食有肉類、魚類,以及Pasta。四條友,每款要二人份來分甘同味。Pasta有長通粉,但我更愛吃濃郁又飽滿的意大利雲吞。肉類方面,西冷牛扒、豬肉眼扒、羊腿扒、巴馬芝士雞排、雞胸及鴨胸等,非常豐富。每樣吃一口,足以飽到上心口。當中以嫩口的意式香烤羊腿扒,最為合心。煎魚和
有無發覺,疫情呢幾個月,多了酒店提供半自助餐?

香港萬怡酒店的Mo Mo Cafe 是一例。

一啖海鮮,一大口汽泡酒,爽皮!
中湯西湯,任君選擇,若你是湯怪,兩款試勻亦無不可。
煎魚和烤三文魚,同樣交到功課。
要挑剔的是沒有甜品供應,只得幾款生果,同埋雪糕而已。幸好,雪糕係優質的Movenpick。

總括而言,三舊水樓下的收費 (已包加一),單是吃個凍海鮮盤及飲杯汽泡酒已值回票價。另外,只要惠顧此半自助餐,可加八十八個大洋來多半打法國生蠔,呢個真抵玩!
相隔幾個月,終於可以同朋友見面聚餐了,4人限聚令下,我們仍然有無盡的話題呢﹗這晚來到MoMo Café ,皆因餐廳推出了全新意式放題,而且網上訂座有6折優惠,逢星期一至四,每位HK$271.60 (折實價已包加一服務費),價錢上已經好吸引。每位奉送豪華海鮮拼盤及汽泡酒 ,這盆4人份量的海鮮拼盤 (有波士頓龍蝦, 即開法國生蠔, 長腳蟹, 翡翠螺, 青口, 蜆, 凍蝦),看到已令人興奮。龍蝦多膏肉爽口、長腳蟹鮮甜美味、青口幼嫩、凍蝦鮮甜爽彈,我唔客氣啦﹗自助區有芝士及乾果、多款預拌沙律、自助沙律、凍火腿、沙樂美腸、法包等,說真的,未到意式主菜部份,已經吃到半飽了。飲品方面,有中西湯 、咖啡、茶、果汁,這晚是潤燥雪梨雪耳豬骨湯及南瓜忌廉湯。終於,我們開始點選主菜啦﹗意式主菜達15款之多,放題嘛,我們4人幾乎全點了,每款試少少已經好飽。我最喜歡菠菜意大利雲吞松露醬,醬汁味道濃稠得宜,雲吞又有咬口,惹味之選。這盆肉類有巴馬臣芝士雞胸排、燒雞胸、意式烤鴨胸、意式香烤草飼西冷牛扒、意式香烤羊腿扒,還有招牌石烤比薩,當中,我最喜歡意式香烤羊腿扒,雖然燒烤至八九成熟,但口感依然細嫩,又沒有濃烈的羊羶味

這盆肉類有巴馬臣芝士雞胸排、燒雞胸、意式烤鴨胸、意式香烤草飼西冷牛扒、意式香烤羊腿扒,還有招牌石烤比薩,當中,我最喜歡意式香烤羊腿扒,雖然燒烤至八九成熟,但口感依然細嫩,又沒有濃烈的羊羶味,不錯啊﹗

魚類嘛,有烤深海魚柳及香煎三文魚,尤其喜歡香煎三文魚,煎得香口美味不油膩,這晚算是我最近吃魚最多一天了,哈哈。

飯麵類有香蒜醬野菌通心粉及墨汁意大利燴魷魚。

還有點意猶未盡,來個清甜水果粒及Movenpick 雪糕作結尾,有焦糖燉蛋、薄荷朱古力、草莓等口味,搭配個甜筒,最後捧著肚子走,這晚又要加倍努力減肥了 ^_^!
2020-09-29
$271.6 (Dinner)
2020-10-04 1096 views
剛過去的中秋節街上真係人山人海!怕嘈又怕迫的車媽媽就早了兩天相約三位好友去Courtyard by Marriott Hong Kong的MoMo Café吃意式放題提早做節!為什麼要來這兒因為餐廳全新推出了意式放題!於週一至週四晚18:30~21:30供應收費$388/位,但於飲食網站有6折優惠折實包埋加一也只需$271.6/位價錢真心吸引!優惠請按此究竟不用$280/位的意式放題質素如何待我跟大家介紹吧!首先甫坐下每兩位客人均可獲贈海鮮拼盤一客及2杯汽泡酒,我們這盤4人份量的海鮮拼盤很澎湃是嗎!海鮮拼盤內有波士頓龍蝦、即開法國生蠔、長腳蟹、大蝦、青口、翡翠螺及鮮蜆,看得我口水也流了就先享用靚仔海鮮後再出去自助區看吧!即開法國生蠔每人也有兩隻飽滿肥美味道鮮濃,加點檸檬汁慢慢品嚐很享受耶!波士頓龍蝦肉質爽口富甜味,識食當然知道龍蝦鉗是最滋味的部位啦!吃過海鮮拼盤後出去自助區看看有什麼美食先!打頭陣的頭盤區內有希臘沙律、意式芝士番茄沙律、薯仔沙律、蓮藕沙律、金槍魚意麵沙律及韓國泡菜等,全部也是我喜歡吃的前菜好開心啊~接下來有沙樂美腸、凍火腿、Emmental Cheese、Blue Ch

接下來有沙樂美腸、凍火腿、Emmental Cheese、Blue Cheese及各式乾果。

繼續有多款新鮮麵包及餐湯,這夜有中式的雪梨煲豬骨湯和西式的南瓜忌廉湯!中西合璧不怕沒選擇啦!

而自助沙律區內有多款新鮮蔬菜和配料,配合多款汁醬便可自製獨一無二的個性沙律了!

飲品方面有無限供應的蘋果汁、錫蘭紅茶、凍水、咖啡、熱茶、水及檸檬,Coffee or Tea悉聽尊便只要自己喜歡就是了!

甜品區就簡單直接的有三款水果供應,包括是西瓜、哈蜜瓜和我最喜歡的菠蘿!

另外有6款Movenpick雪糕無限量供應雪糕迷可真開心了!分別有薄荷朱古力、法式焦糖燉蛋、焦糖、雲呢拿夢幻、士多啤梨和瑞士朱古力等口味,而我就最喜歡吃薄荷朱古力味喇您呢?

喜歡的更可配脆筒如果吃得下弄個三球的甜筒真妙極了!!像我只想吃少許那便用碗盛載一樣好味道呀!

影完相係時候開餐喇!慣性先來吃水果我最愛的菠蘿熟度夠好香甜我吃了不少呢!

前菜每樣一點點已經鋪滿了一大碟,當中那酸酸辣辣的蓮藕沙律最吸引我,還有開胃泡菜也很合我胃口呢!

吃過凍食喝點熱湯暖暖胃最合時!雪梨雪耳煲豬骨湯夠晒足料我不客氣地吃了幾件雪耳,您地知啦有年紀的車媽媽很需要補補骨膠原嘛!而南瓜忌廉湯亦挺Creamy絕對是喜歡滑溜甜美朋友的首選。

去到意式主菜部份餐廳以剔紙仔形式無限量供應!足有15款選擇那麼多當中有肉有魚有蔬菜,更有飽肚的飯、意粉和Pizza等等!人多好做作一於每款也點少許來開心Share!

這碟有招牌石烤Pizza、大家也讚賞的羊腿扒、烤雞胸、西冷牛扒、烤鴨胸及香口的巴馬臣芝士雞胸排!烤的菜式弄得不油不膩尤其是烤雞胸最合我吃。

而這碟魚類系列有是日煎魚香煎三文魚和烤深海魚柳,前者油潤香口後者則口感嫩滑但切記趁熱品嚐呀!愛吃魚的朋友可多點幾件吃過滿足!

但最令我驚喜的必定是這客菠菜意大利雲吞松露醬,口感al dente之餘內餡也十分美味,加上香氣撲鼻的松露味道令我有Encore的衝動,不過還有不少美食隨之而來唯有忍一忍口好了!

因為接下來兩味都是飽肚澱粉質的朋友!有墨汁意大利飯燴魷魚和香蒜醬野菌通心粉,兩者二選一的話我較喜歡香滑的野菌通心粉多點!

邪惡過後來一客清爽的蒜蓉西蘭花清清腸胃,然後便可以吃雪糕嚕嘻嘻!

減肥切記別什麼也不敢吃!像我在好友那碗黐一小口獎賞自己才能長時間跟肥胖作戰喔,而且甜品確會令人心情愉快的所以別害怕!!

最後喝杯熱檸檬茶消消油膩便快樂地結束預祝中秋節的一夜,就算減肥亦可吃自助餐同路中的姊妹們記得要對自己好些喔!

另外有好康通知大家!由即日起至10月18日於MoMo Cafe消費滿$500就會送上一張半價住宿禮券,現時Staycation大行其道吃完放題還送上這大優惠真的很合用,大家也快點去訂座可享受美食之餘又可在港輕鬆一番!!
2020-09-29
Type of Meal
Dinner
2020-10-02 804 views
最近新推海鮮白葡萄酒,葡萄酒不會喝,海鮮是凍的,但是很新鮮,沒有一絲絲腥氣,沙拉種類也還可以,喜歡金槍魚通心粉,飲料略少,只有三四種,冰淇淋還不錯,味道好,熱菜現點現做,味道不算喜歡,有一點失望
折後超抵食嘅香港萬怡酒店週末晚市自助餐😋 西營盤 MoMo Café回本必食🔥燒澳洲M9和牛,鮮甜海鮮冷盤;鱈場蟹腳﹑凍蝦﹑海螺,又有新鮮即開生蠔😋👍🏻同肥美刺身、壽司🍣蒸魚,燉湯、燒味、湯粉麵、熱盤、pizza 、點心、沙律🥗仲有18款口味嘅Movenpick雪糕、多款甜品⋯飲品有;任斟任飲非常泡滑嘅獨家生啤機生啤🍺🍻 仲有蘋果汁、茶同咖啡☕️環境舒適地方闊落,食得輕鬆又大飽口福嘅一晚!

回本必食🔥燒澳洲M9和牛,鮮甜海鮮冷盤;鱈場蟹腳﹑凍蝦﹑海螺,又有新鮮即開生蠔😋👍🏻同肥美刺身壽司🍣

蒸魚,燉湯、燒味、湯粉麵、

環境舒適地方闊落,食得輕鬆又大飽口福嘅一晚!
幾日前碌Open Rice 見到呢間野夜晚做緊6折,望真啲原來佢係萬豪酒店集團旗下,就決定係今日(小弟生日)試試佢。晚市套餐有Appetizer + Main course+$20 有埋Dessert + Drink去到一坐低每人有兩舊餐包+牛油 唔錯跟住4條友就嗌左Appetizer:2x Caesar salad 1x Daily soup (蘑菇湯1x 蕃茄青瓜沙律Main course:3x 澳洲Rib eye steak (1x medium-rare 2x medium)1x Grilled US Pork ChopDessert:3x Fruit yogurt1x Movenpick ice creamDrink:1x 餐酒白酒1x 餐酒紅酒1x coffee1x tea大部分野都好掂 唔係hea 做e.g. Caesar salad 大大碟夠新鮮蘑菇湯夠香夠creamyRib eye 肉靚+時間控制得好好埋單$600 左右 今餐真係好滿足 又平又抵食

晚市套餐有Appetizer + Main course

埋單$600 左右 今餐真係好滿足 又平又抵食

澳洲Rib eye steak
Grilled US Pork Chop
2020-09-16
$150 (Dinner)
Celebration
Birthday
Dining Offer
Coupon
澳洲Rib eye steak
Grilled US Pork Chop
  • 澳洲肉眼
2020-09-13 1259 views
今次是我第二次來Momo Cafe上次未有生今晚再度 光顧九月十二日晚上自助餐分2段時段17:30~19:3020:00~20:00有65折優惠折實三佰多元有生蠔,蟹腳,凍蝦,蜆及青口……(需要生比較细,但都新鮮鲜甜)魚生及壽司果汁,凍檸茶,奶茶,擰水自助任飲……多款沙律,小食,麵包……芝士,燒味,蟲早花燉湯,有生滾粥,燒牛肉, 琵琶蝦Pizza, 多款熱盤,生果,甜品,雪糕雖然選擇不多,但食品新鮮可口值得一試
今次是我第二次來Momo Cafe上次未有生
17:30~19:30
20:00~20:00
有65折優惠
折實三佰多元
有生蠔,蟹腳,凍蝦,蜆及青口……
(需要生比較细,但都新鮮鲜甜)
魚生及壽司
果汁,凍檸茶,奶茶,擰水自助任飲……

多款沙律,小食,麵包……芝士,燒味,蟲早花燉
湯,
有生滾粥,燒牛肉, 琵琶蝦
Pizza, 多款熱盤,生果,甜品,雪糕
雖然選擇不多,但食品新鮮可口
值得一試
2020-09-12
$360 (Dinner)
Celebration
Birthday
Dining Offer
Coupon
  • Mövenpick
2020-09-09 1499 views
環境非常舒服,午市人流唔多,可以同好朋友安靜傾吓計呀!套餐價錢好抵食🥳侍應首先送上兩個溫暖鬆軟嘅小餐包😍我哋點前菜有高超水準嘅表現!凱撒沙律做得非常出色!靈魂在它的醬汁加入適量帕馬臣芝士,令成個沙律非常好食呀!蕃茄青瓜沙律配芝麻醬和凱撒沙律好食主菜係煙三文魚牛油果甜菜沙律🥗同烤紐西蘭西冷牛排是外脊肉,我哋選擇大約7成熟度,廚師手勢掌握得恰到好處好感恩!最後送上完美嘅句號⋯movenpick 雲呢拿雪糕同鮮果

侍應首先送上兩個溫暖鬆軟嘅小餐包😍

我哋點前菜有高超水準嘅表現!凱撒沙律做得非常出色
!靈魂在它的醬汁加入適量帕馬臣芝士,令成個沙律非常好食呀
!蕃茄青瓜沙律配芝麻醬和凱撒沙律好食

2020-09-09
$115 (Lunch)
2020-08-13 1655 views
疫情之前去食嘅晚餐自助餐, 以為係酒店唔會太差啩, 點知真係勁差 😰當晚客人不多, 全場只有十枱唔夠, 服務同環境都ok, 係食物質素好差 👎壽司和熱食都難以入口, 只有海鮮勉強可以吃, 另外讓我吃得痛快的是 movenpick 雪糕, 有十多款口味可以選擇, 當晚是和家人慶祝生日, 酒店有送香檳, 算是不錯的氣氛 🎂😘
疫情下好多酒店🏨做緊自助餐優惠,呢間萬怡酒店旗下位於西環的MoMo Cafe自助晚餐只會係星期五六日先供應,供應時間為18:30-21:30,三個鐘絕對夠食。價錢原價:HKD 498 另收加一再因為係OPENRICE會員做緊65折,折後都係HKD 360 左右一人,十分抵食。熱蕈:款式吾多,當日有泰式豬頸肉、吾係咁夠味既辣花螺、過得去叉燒、同埋最深刻印象的限定澳洲M9和牛🥩,廚師👩🏽‍🍳切一片不厚不薄和牛,牛色色澤均勻,牛脂香噴出,做出漸變效果,不需調味,簡單牛味帶點咸味🧂,不用怕生, 因為沒有血水。好欣賞有麵檔同開放式廚房可以同廚師👩🏽‍🍳交流,而款式都是大路丸子、蟹柳等配搭,因為不想佔「胃」置,所以決意不試。海鮮方面:有有點過咸的雪長腳蟹、好難脫殻的蝦🦐、細細隻青口同帶點沙的蜆,同埋最驚喜是有即開蠔 🦪,不算肥美,但海水味足。刺身只有數款:肥美三文魚腩、無咩味吞拿魚、無味咩既北寄貝同八爪魚🐙。甜品🍮方面:垃圾蛋糕仔,可以不試😂重點要食係10多款味MOVENPICK 雪糕🍦任食,但提供不同toppings 同可用碗/CONE💕總結:同區酒店🏨自助餐中性價比算高一分錢一分貨有好有不好

總結:
同區酒店🏨自助餐中性價比算高
一分錢一分貨
有好有不好 不過整體都吾錯

2020-07-11 3757 views
又係因為疫情關係,各大自助餐已經停了一段時間。近期確診數目稍為緩和,又係時候出動揾個hea lunch 嘆吓!.香港人真係餓得太耐,兼夾又冇地方好去,星期六lunch buffet人山人海,枱貼枱擺位喺呢度第一次見!.📌冷盤海鮮:青口、凍蝦、蜆、螺全部都新鮮爽口。📌Pizza 🍕新鮮焗製,燶邊香脆,但餅底略為厚身!建議pizza可以再切細件啲、餅底薄啲就更好!📌燒牛肉 ~ 肉汁豐富夠嫩口😃鍾意食生啲嘅,要等一陣切到中間位先好拎!📌紅酒燴牛~夠腍好入味,但又保留一定口感,紅蘿蔔🥕索晒啲肉汁,兩者簡直係絕配,缺一不可☝️📌Movenpick 雪糕🍨~ 最愛青檸雪葩,酸味味,中和一下之前啲油膩,必食之選👍📌即磨咖啡☕️好香濃,我飲咗5⃣️杯。飲開加糖、奶嘅,不妨試吓齋啡,包你🈶️意外驚喜!呢個 lunch buffet 款式唔算多,但整體都味道不錯,經 OpenRice 訂位送25 AsiaMiles + 7折,埋單$160/位,好過食茶記啦!.👉出去拎嘢食,記得戴口罩😷
📌冷盤海鮮:青口、凍蝦、蜆、螺全部都新鮮爽口。
冷盤海鮮

自選粉麵配菜
各式糕點

Movenpick 雪糕
即磨咖啡、冰茶
📌即磨咖啡☕️好香濃,我飲咗5⃣️杯。
飲開加糖、奶嘅,不妨試吓齋啡,包你🈶️意外驚喜!
即磨咖啡

👉出去拎嘢食,記得戴口罩😷
2020-07-04
$160 (Lunch)
冷盤海鮮
燒牛肉
清蒸海上鮮
紅酒燴牛、泰式烤豬頸肉
Movenpick 雪糕
即磨咖啡
2020-06-15 3766 views
疫情下好多酒店自助餐都做緊優惠,呢間都唔例外,原價連加一547蚊,用openrice訂座,65折後,只係每位373蚊。食物方面,選擇唔多,但樣樣都係水準之作,所謂貴精不貴多。主打任食生蠔,鱈場蟹腳,同17款movenpick雪糕!! 至於有啲自助餐提供嘅特色菜式如印度菜就欠奉。自助餐冷盤為主打,海鮮刺身好新鮮。熱盤選擇唔多,一啲唔食生冷嘢嘅長者,可能就唔係太適合啦。服務方面,侍應十分勤快,連我隻骨碟都收埋,哈哈!有小朋友唔帶走口罩走出去食物區,侍應生立即好言相勸,十分盡責。環境方面,裝修新淨,乾淨企理,只係洗手間有少少濕。今晚約七成滿,唔算擠迫,取食物亦唔使排好耐,不過,餐廳就望唔到海景。成晚食咗兩個鐘,每樣菜色都很好味,心滿意足。

成晚食咗兩個鐘,每樣菜色都很好味,心滿意足。

鱈場蟹
牛柳
生蠔
芝士焗薯仔
燉湯
十七款口味嘅movenpick雪糕
movenpick雪糕
2020-06-13
$373 (Dinner)
鱈場蟹
牛柳
生蠔
芝士焗薯仔
燉湯
movenpick雪糕
  • Mövenpick
2020-06-12 2183 views
午餐自助餐……買五送一……還有7折……非常合宜的價錢……服務有禮、食物款多!有义雞飯、米粉、麵、pizza..蒸魚、炒菜、沙律菜、Movenpick 雪糕、puff.非常好味。
2020-06-12
$145 (Lunch)
2020-05-13 3660 views
這裏午餐的價錢和出面食西餐廳的價錢差不多。如果住在附近的不妨試下😜我和朋友都點了招牌漢堡包午餐 ($75), 個餐有餐包,餐湯,正餐,和飲品。餐包比較迷你,可以一次過試唔同味。餐湯就普通的蔬菜湯。主菜漢堡包分量頗大,漢堡扒有牛味但不夠肉汁,不過這價錢也算是可以的。蔬菜份量也足夠,不過最好味竟然係個薯條! 真係好好味,而且分量仲好多! 有別於出面食過的薯條,新鮮炸得來而且非常脆,出面食唔到嘅口感。唔知下次來試其他野可唔可以就咁加個薯條呢? 😝雖然食物質素不錯,不過上碟的砧板邊邊都有點黑色的黴菌,令人有點胃口大減。建議餐廳可以用玻璃碟上。服務方面感覺良好,店員都會戴上笑容。環境方面是簡約風格,有點欠缺萬豪的高貴感覺。

服務方面感覺良好,店員都會戴上笑容。
環境方面是簡約風格,有點欠缺萬豪的高貴感覺。