2020-04-11
農曆年之後一直疫情😷都嚴重。。香港出現咗打邊爐家族。。。所以牛刷鍋都曾經關閉了一段短時間。。但係佢重新開業我梗係再會幫襯啦不過實在有點失望為咗安全牛刷鍋降低一半座位招呼客人。。還用一些活動屏風間着。。。所有食物都唔可以再喺出邊自助領取。。。就算係辣椒蒜蓉蔥花都只能夠用平板電腦落order。。有店員送上。。。最失望嘅係冇咗任食沙律吧🥗。。如果我一開始知道冇我唔會入去食囉☹️☹️由於客人唔多所以餐廳投放嘅職員比較少。。所以用平板電腦落咗order之後有時要等很久才有人拿火鍋生料🥦🌽🍅🥔🥕🐷🐮🐔給我們。。特別係執碼的店員我覺得真係玩嘢囉。。。十分吝嗇。有些東西我特別喜歡吃特意落order時寫多一點。。但是職員送到來還是每樣得兩粒。。。是兩粒啊😵😵😵。。。明明寫了5份豆腐卜。。但送上來只得兩粒豆腐卜。。無論你寫幾多佢也只不過給你一份。。。感覺好像被別人限制取食物這樣便失去了放題的意思。。短期內我唔會再去啦🙅🏻♀️🙅🏻♀️🙅🏻♀️🙅🏻♀️🙅🏻♀️。。因為食得太沒有意思🤦🏻♀️。。甜品和雪糕也不能自己拿取又是在平板落order。。很多時職員漏單愛理不理🤷🏻♀️🤷🏻♀️。。要主動去催促才拿到食物感覺很冇
不過實在有點失望
甜品和雪糕也不能自己拿取又是在平板落order。。很多時職員漏單愛理不理🤷🏻♀️🤷🏻♀️。。要主動去催促才拿到食物感覺很冇癮。。
希望疫情過後。。回復正常自己出去取材料 。再去幫襯啦😅