2016-03-18 187 views
去厚福街覓食,發現咗一間甜品餐廳,晚餐有十款咁多,立即試下先!頭盤南瓜蘋果湯,味道甜絲絲,好順滑,湯裡有蘋果蓉,食落好清爽主菜瑞典豬肉丸、煙肉依雲士汁配扁意粉,豬肉丸混入大量香草,肉汁吸收哂香草味,提升肉味!扁意粉煮得軟硬適中,拌入香濃煙肉依雲士汁,菇味夠哂突出!食飽飽,加番杯藍莓柚子沙冰,柚子味較重,充滿果香味,好滿足啊!最後仲驚喜!原來有幸運輪玩㗎!轉到3折優惠! 哈哈哈!今次真係夠哂Fun!p.s. 想玩幸運輪係有要求㗎!上FB讚完仲要打咭同upload食物相㗎!
最後仲驚喜!
原來有幸運輪玩㗎!
轉到3折優惠!

哈哈哈!今次真係夠哂Fun!

2016-03-17
2016-03-16 116 views
同老公食飯,諗住行去厚福街睇下有咩好食。點知剛好見到呢間唔洗等位,佢因為個門口要落樓梯,所以唔太起眼。不過有個哥哥不停响街度派單張,好落力咁宣傳,仲有幸運輪轉,所以就入左去喇!入面裝修好靚!又坐得好舒服!當然食物質素都唔錯啦!性價比响尖沙咀呢個 地段來講真係唔貴!直得推薦俾大家

燋糖燉蛋
地段來講真係唔貴!直得推薦俾大家

燋糖燉蛋
2016-03-16 97 views
本人很喜歡到處找野食 今晚同朋友來食西餐^^呢間店應該新開的 環境比較乾淨 餐牌有好多吸引既食物照片本身有選擇困難既我看得眼花撩亂xD首先餐湯係青口湯 比較結身 面頭忌廉撞入湯到令味道更加濃味 可能跟餐關係掛 青口超級迷你haha叫左個煎三文魚 賣相5差 食落口外脆內滑 好滋味 加入薯菜伴碟 不會食得寡 味道豐富最後草莓心太軟 比較大個 同埋心形形狀 雖然老套小小 但係味道好好味啊 亦好流心 係出面食得太多朱古力同綠荼味 呢個比較新鮮好有心既餐廳 好有心既廚師 tae bak(大發)
本人很喜歡到處找野食 今晚同朋友來食西餐^^

呢間店應該新開的 環境比較乾淨 餐牌有好多吸引既食物照片
本身有選擇困難既我看得眼花撩亂xD

叫左個煎三文魚 賣相5差 食落口外脆內滑 好滋味
 加入薯菜伴碟 不會食得寡 味道豐富

好有心既餐廳 好有心既廚師 tae bak(大發)

2016-03-16
2016-03-15 95 views
厚福街多甜品 呢間門口細細5留心都5知有間新餐廳 叫小蟻人甜品西餐 個名幾有卓頭xD 不過一心想食甜品 但又賣西餐 又賣甜品 5知甜品專5專業 同朋友猶豫左陣 就試下啦一落去環境優美 仲接手有服務員服務 唔錯 朋友叫左個草莓窩夫 唔覺得有草莓味 反而個吉士醬配個窩夫好食 吉士又滑又香又重味 變左主角 而草莓雪糕帶酸左小小 草莓都係偏酸d 窩夫都算脆 還可以我叫左芒果拿破侖堅係好野 塊皮好脆 入口鬆散 仲重牛油味 再加上主角吉士 芒果又5酸 整體呢個可達滿分 賣68蚊都5係冇理由既.. 不過平多3蚊就好喇芒果糯米糍亦好正 個皮鬆軟得黎有口感 食得出係人手整 厚度控制得好好 芒果又甜 有酒店級水準一餐喜出望外既宵夜
一落去環境優美 仲接手有服務員服務 唔錯

朋友叫左個草莓窩夫 唔覺得有草莓味

一餐喜出望外既宵夜

2016-03-14
$100 (Last Night Supper)
2016-03-11 131 views
餐湯係蕃茄忌廉湯 最值得一讚係冇果種蕃茄好酸而好有蕃茄味 好好飲我叫左卡邦闊面 我夠得好夠料 d菇我反而我覺多左小小 d煙肉亦有好多 同埋有好多汁 我鍾意一般第2到食卡邦d汁5係好多 比較乾身 一句講晒唔差 但係面硬身左小小 整體合及香蕉船冇咩特別 都係生果類 最好食係個雪糕 好少可食到咁好食既雪糕 好重奶香味 值得再去既餐廳

一般第2到食卡邦d汁5係好多 比較乾身 一句講晒唔差
但係面硬身左小小 整體合及
值得再去既餐廳
2016-01-27 406 views
尖沙咀地下新店推介店員在門口推介落力,加上有幸福折扣,吸引我進場試一試。店內環境佈置優雅,服務員態度很好,特別提醒現場優惠,凡在Facebook 貼上店內食品及標籤店鋪地點,就可以有幸福折扣轉輪,由一折至九折,該店沒有加一服務,本人十分幸福轉來4折,結賬只而94元,以下是當晚食物。晚市套餐 前菜(二選一)白汁湯有薯蓉,口感不錯,沙拉就普通啦 主菜-牛腩咖喱薄餅,薄餅沒有剪開,用飽剪餅有難度,牛腩OK,如果再軟林些就更好,配菜露筍有苦味,需改善-三文魚蟹肉墨汁意粉,味道有酒店水準,蟹肉配墨汁有加重質感,易飽肚 藍梅沙冰(跟餐特飲+20)味道可以 店鋪推介-芒果沙冰(沒有跟餐優惠,按原價38),好甜的原味芒果汁及芒果粒粒
尖沙咀地下新店推介

前菜(二選一)

白汁湯有薯蓉,口感不錯,沙拉就普通啦

主菜

藍梅沙冰(跟餐特飲+20)

味道可以

Type of Meal
Dinner
  • 三文魚蟹肉墨汁意粉
2016-01-08 496 views
7/1晚和朋友往尖沙咀睇手飾,睇完有啲肚餓,所以行過去厚福街搵食。去到厚福街緊係要試下小蟻人啦~落到小蟻人不得不讚賞維港夜景之設計,環境真美。我叫了一份Chargrilled Angus rib eye steak,朋友叫了Pan fried jumbo scallop with carbonara fettuccineand salmon roe,跟了餐湯Red capsicum soup。先講湯,有好香濃紅圓椒味道,有甜味及酸味。安格斯肉眼有肉汁,夠淋,有燒烤之香味。卡邦闊條麵配香煎帶子及三文魚子,不愧是用銅模意粉,每一條闊麵都有汁,al dente 。帶子輕輕煎,剛剛好。員工服務親切,食物及味道都ok值得一讚!
員工服務親切,食物及味道都ok
值得一讚!
Red capsicum soup
Pan fried jumbo scallop with carbonara fettuccine and salmon roe
2016-01-07
$100 (Dinner)
Red capsicum soup
  • 安格斯肉眼扒
  • 卡邦闊條麵
2016-01-05 445 views
行過見到新開就去左試下落左去都幾靚此終係新裝修叫左兩個set dinner一個叫餐湯,男朋友叫沙律(沙律好伏)個香草砵酒燴羊腿肉紅米飯,有d穌,又有d老,好彩個汁好食救番依個三文魚就男人叫既,煎得好唔錯,有特色既汁最後叫左一杯柚子蜜同依杯soda,非常創新,中意試新野既朋友仔可以一試有傳統野又有創新野食,都ok好食, 但創新既好過傳統野,大家可以參考下。😛😛
行過見到新開就去左試下

落左去都幾靚此終係新裝修

叫左兩個set dinner
一個叫餐湯,男朋友叫沙律(沙律好伏)

香草砵酒燴羊腿肉紅米飯

煎三文魚沙沙醬綠茶牛油汁

依個三文魚就男人叫既,煎得好唔錯,有特色既汁

香橙梳打coffee

😛😛