2022-10-05 153 views
而家十月都仲咁熱🥵食啲poke bowl,日式卷物呢啲唔係熱辣辣嘅嘢就啱哂,今日就嚟到灣仔嘅Mr. Maki試吓,係尖沙咀都有分店。呢度主打各款創意卷物,poke bowl,連sushi pizza都有,好新奇😆😆套餐有主食、小食同罐裝飲品,附近嘅打工一族買嚟做lunch就啱哂👍🏻👍🏻三文魚兩味PokeBowl配料有醬油漬三文魚、刺身三文魚、枝豆、牛油果、椰菜、粟米,口感好豐富😗兩款三文魚各有千秋,切得大大粒👍🏻👍🏻就咁食或者落少少豉油wasabi食都唔錯。麻麻地軟殼蟹味道唔係麻麻地🤣🤣係麻辣醬配軟殼蟹,少少麻辣,加上香脆軟殼蟹,幾惹味😋炸蕃薯條套餐包埋小食,薯條嚟講我一向鍾意蕃薯多過薯仔🍟貪佢香脆又香甜😍叉燒醬油烏冬另一個套餐就揀咗烏冬,澱粉控啱哂🤪🤪入面有叉燒同油揚,烏冬煙煙韌韌,湯底甜甜哋好有日式風味。沙律、飲品人均消費:$90推介指數(10分為滿分):7.5分

三文魚兩味PokeBowl

炸蕃薯條

叉燒醬油烏冬

沙律、飲品

人均消費:$90
推介指數(10分為滿分):7.5分
2022-10-05
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$90 (Dinner)
2022-09-28 151 views
灣仔區日式卷物專門店係快靚正嘅開飯選擇卷物即叫即製🍣有多款口味都充滿創意加$19-28可轉小食套餐包括炸雞/薯條/蕃薯條/叉燒醬油烏冬+沙律+罐裝飲品仲有日本啫喱爽飲品選擇🧃試咗「帶子被困火焰山 ($69/八件)」加$19轉炸雞(4件)套餐海量蟹棒絲鋪頂混入沙律醬再經過火炙mix埋粒粒珍珠帶子及蟹籽增加口感蓋住8件以牛油果、露荀及蟹柳作餡料嘅卷物一聽材料就知道豐富又好味啦😋👍🏻炸雞炸得皮帶微焦好在食落唔太乾身加埋蜜糖芥末醬算幾惹味
灣仔區日式卷物專門店
係快靚正嘅開飯選擇
卷物即叫即製🍣
有多款口味都充滿創意
加$19-28可轉小食套餐
包括炸雞/薯條/蕃薯條/叉燒醬油烏冬+沙律+罐裝飲品
仲有日本啫喱爽飲品選擇🧃

試咗「帶子被困火焰山 ($69/八件)」
加$19轉炸雞(4件)套餐

好在食落唔太乾身
加埋蜜糖芥末醬算幾惹味
Dinner
2022-09-20 175 views
特色卷物真係唔係到到有,之前見過唔少foodie share見到就已經覺得好吸引😍呢間係主打外賣,而店舖都有少量坐位可以堂食。🐒先生巨無霸(鰻魚,炸蝦,蟹棒,芝士,青瓜,脆趣)💰$89 +SetA:先生炸雞(蜜糖芥茉醬)配日式沙律$19所有卷物都可以配Set, 所以我首先就揀左先生炸雞🍗以為係日式唐揚雞,但有驚喜🤩因為有蜜糖芥茉醬,成件事好歡欣🍯而先生巨無霸入面既combination好似係為我度身訂造咁🍔樣樣都係我favourite, On top脆脆仲增加埋卷物口感添🍤。🐒麻辣牛肉💰$30+SetC:炸蕃薯條配日式沙律及飲品$25呢個Set我就揀左蕃薯條🍟佢外面有裹炸粉,所以會更外脆內軟而麻辣牛肉都唔可以睇小🌶因為佢都有啲辣度,配搭埋牛肉一啖食🤤2個字幸福。🐒先生牛肉飯(洋蔥,沙律菜)💰$62食壽司永遠都好似食極無感覺😂明明已經食左好多飯但都好似可以繼續嗌🌯本身想試Poke bowl🍲 但又好想食熱辣辣既牛肉飯🐮識食牛肉飯肯定係食啲洋蔥同飯🧅因為飯會索哂牛肉既精華,而洋蔥都係,所以成個飯都好濕潤,肥牛份量都好足夠🍚

呢個Set我就揀左蕃薯條🍟佢外面有裹炸粉,所以會更外脆內軟

🐒先生牛肉飯(洋蔥,沙律菜)💰$62

2022-09-19 130 views
前幾日去開灣仔188商場買野,聽講附近間《Mr Maki》嘅卷物好鬼馬😂咁我就買左一個卷物加一個poke bowl飯試下。(本來想堂食架,但我買個陣小店好好生意好多order,所以都係買外賣返屋企食😝)1️⃣麻麻地軟殼蟹手卷 $622️⃣先生牛肉飯 $623️⃣番薯薯條(半份)配日式沙律烏龍茶 . 跟餐加$25軟殼蟹手卷有好多料:軟殼蟹I蟹棒|牛油果青瓜|蟹籽|麻辣沙律醬, 有牛油果青瓜配搭埋一齊食,唔熱氣得黎又好fresh🤩。牛肉飯有洋蔥🧅沙律菜🥗,牛肉大大塊又有牛味,食得出並不是用平價貨。跟餐加配嘅番薯薯條要比💯,大大條得黎仲要有超重嘅番薯味🍠。

1️⃣麻麻地軟殼蟹手卷 $62
2️⃣先生牛肉飯 $62
3️⃣番薯薯條(半份)配日式沙律烏龍茶
. 跟餐加$25

跟餐加配嘅番薯薯條要比💯,大大條得黎仲要有超重嘅番薯味🍠。
  • 番薯條
  • 麻麻地軟殼蟹
2022-09-19 1967 views
餐廳位於灣仔其中一條小巷仔入面,裝修風格唔係平時日式果種,而係有d似美式快餐店既感覺。環境以白色橙色為主,超級光猛同醒神! ⦁三文魚兩味Poke Bowl $85夏威夷魚生飯除左有魚生,仲有好多顏色鮮艷既配料,包括粟米、牛油果、椰菜和枝豆,低卡低脂超級健康。餐廳將三文魚切成粒狀,又厚身又有咬口,分別整左醬漬版同刺身版,兩款揀我比較鍾意刺身版既清新。 ⦁日式麻醬烏冬 $45烏冬煙韌彈牙,配一大盒日式麻醬,撈完成碗令每條烏冬沾滿麻醬。配料都有蟹柳、蛋絲、青瓜等,都幾多下。btw食完有種覺得自己健康左😬! ⦁魚全部都係魚 $86最上面有海量既吞拿魚蓉拌吞拿魚赤身,我好鍾意赤身既口感,有咬口得黎冇筋。卷物本身就係三文魚蟹籽反卷,口感豐富,所有魚都好鮮甜肥美。我口痕就嗌多個炸蕃薯條、mini版既沙律同飲品,都只不過加多$25。✨值得一提既一定係蕃薯條,份量以小食黎講算多,另外好少餐廳有炸蕃薯條,炸粉好少,但出爐果陣又熱又脆,唔洗點醬我都可以食到成包!👍🏻

⦁三文魚兩味Poke Bowl $85

⦁日式麻醬烏冬 $45

⦁魚全部都係魚 $86

2022-09-18
$120 (Lunch)
2022-09-14 101 views
今日去到灣仔一間食店🍴,佢果度有主食同埋小食食,行過口痕👅食下都唔錯。就咁路過就已經見到個招牌閃令令✨好吸引,一於入去打個卡。佢入面嘅款式都幾多,有卷物,刺身飯,熟食飯,想減肥👯‍♀️仲有沙律添。咁佢所有嘅食物都可以加配套餐,套餐入邊主要都係飲品沙律同埋一款小食🍤🥟。咁我就叫咗一個卷物⚜️三文魚牛油果芝士🧀⚜️再配搭Set A。咁佢個set A 就有日式沙律🥦,汽水同埋先生炸雞🍗。三文魚🐟牛油果同埋芝士嘅配搭真係唔錯,雖然三樣嘢都係比較軟身,但係都會食得出唔同嘅層次感。最先係食到三文魚嘅味道,之後就有淡淡的牛油果同埋芝士🧀嘅香味出咗嚟,唔錯唔錯。炸雞🍗方面,雖然得幾件,但質素都唔錯,脆卜卜外表,雞肉都係嫩滑嘅。第二樣就係叫咗⚜️先生牛肉飯⚜️配搭Set B 咁佢個set A 就有日式沙律🥒,汽水同埋薯條,日式沙律都幾fresh,沙律最緊要就係蔬菜夠新鮮,薯條都卜卜脆啦。先生牛肉飯有意外驚喜,同外面餐廳常見同埋屋企煮嘅牛肉飯🍛完全唔同。面頭海苔片香脆可口 ,同一般煮到淋哂嘅洋蔥牛肉🐂飯完全唔同 ,加上肥牛牛🥩味十足 熟度亦恰到好處 ,脆同軟嘅口感同時係口腔爆發 ,再加上黑白芝麻增香 ,又唔會搶味

雞肉都係嫩滑嘅。

第二樣就係叫咗⚜️先生牛肉飯⚜️配搭Set B 咁佢個set A 就有日式沙律🥒,汽水同埋薯條,日式沙律都幾fresh,沙律最緊要就係蔬菜夠新鮮,薯條都卜卜脆啦。先生牛肉飯有意外驚喜,同外面餐廳常見同埋屋企煮嘅牛肉飯🍛完全唔同。面頭海苔片香脆可口 ,同一般煮到淋哂嘅洋蔥牛肉🐂飯完全唔同 ,加上肥牛牛🥩味十足 熟度亦恰到好處 ,脆同軟嘅口感同時係口腔爆發 ,再加上黑白芝麻增香 ,又唔會搶味 ,層次分明 ,仲有新鮮嘅生菜🥬配搭 ,平衡營養。

🥤汽水純粹罐裝飲品,不設評論。
荔枝烏龍茶
波子汽水
突然心癢癢想食壽司,同朋友嚟呢度試下二人餐唔洗二百蚊就食到6款食物+飲品,真心抵食✨麻麻地軟殼蟹珍珠壽司飯包著軟殼蟹.蟹棒.牛油果.青瓜.蟹籽勁足料,加上麻辣沙律醬,口感香脆,超惹味✨炸蝦芝士卷脆卜卜紫菜卷著原隻炸蝦,夾著嫩綠爽口嘅生菜同沙律醬,一開四,件件飽滿✨腐皮沙律沙律食得多,原來加入甜甜地嘅腐皮.同牛油果,味道同口感可以咁夾。✨先生炸雞即叫即炸熱到辣手,加上醬汁好惹味一盒8件勁Juicy, 啖啖肉質嫩滑又多汁✨中華沙律✨中華海蜇前菜都有幾款選擇,加埋日本梳打汽水今餐超滿足.勁滿意一定有下次

突然心癢癢想食壽司
同朋友嚟呢度試下二人餐

唔洗二百蚊就食到6款食物+飲品,真心抵食

✨麻麻地軟殼蟹

✨炸蝦芝士卷

脆卜卜紫菜卷著原隻炸蝦,
夾著嫩綠爽口嘅生菜同沙律醬,
一開四,件件飽滿

✨腐皮沙律

沙律食得多,原來加入甜甜地嘅腐皮.同牛油果,
味道同口感可以咁夾。

✨先生炸雞

即叫即炸熱到辣手,
加上醬汁好惹味

一盒8件勁Juicy, 啖啖肉質嫩滑又多汁

✨中華沙律✨中華海蜇

前菜都有幾款選擇,加埋日本梳打汽水

今餐超滿足.勁滿意

一定有下次
2022-09-01
TakeAway
Lunch
  • 麻麻地軟殼蟹
  • 先生炸雞
2022-08-29 1302 views
很久沒到過灣仔,每次來到這裡都有不同的新鮮事,特別是在舊區的小街中永遠尋到新的驚喜~ 這次跟男友走到灣仔,發現隱藏在小街的一間日本特式卷物,決意來這店一試究竟 炸蝦芝士卷物 $25先生炸雞(半份)+ 日式沙律 + 汽水( + $19)店家主打卷物,當然不能錯過,再加配炸雞、沙律跟飲品也不超過$50,價格絕對親民!卷物即叫即做,保證新鮮,炸蝦即炸入口脆身不油膩,搭配味道較淡的忌廉芝士,味道取得平衡,簡單又美味,份量剛剛好!單吃一份卷物不夠飽嗎?店家準備了四款加配套餐讓客人選擇,由炸雞到烏冬也有供應,份量多少視乎顧客需要,彈性極高~ 這次我們選了「先生炸雞」,非常有趣的名字,炸得金黃香口的炸雞配上蜜糖芥末醬,雞肉本來就醃得剛好,再加上甜甜的醬汁就變得更惹味好吃!日式沙律份量少少的但起了中和作用,感覺很好很滿意啊!吞拿魚兩味Poke Bowl $98蕃薯條(半份) + 日式沙律 + 汽水( + $25)店家還有售人氣的夏威夷美食:Poke Bowl,顏色豐富是這款的特色,食材種類也是多元化而且極具營養,有粟米、牛油果、枝豆、椰菜跟飯,;而所謂的「吞拿魚兩味」就是醃製吞拿魚刺身加上混入吞拿魚蓉
炸蝦芝士卷物 $25
先生炸雞(半份)+ 日式沙律 + 汽水( + $19)

吞拿魚兩味Poke Bowl $98
蕃薯條(半份) + 日式沙律 + 汽水( + $25)

;而所謂的「吞拿魚兩味」就是醃製吞拿魚刺身加上混入吞拿魚蓉的吞拿魚,愛吞拿魚的人士絕對適合不過!幾種食材再加秘製醬汁,營養均衡兼低卡,健康又美味,而且非常適合夏天進食~
同樣來升級成套餐,也只是多加二十多塊錢
蕃薯條雖然只有半份但份量也不少,炸得酥脆香口,甜甜的是我摯愛!
店家的鋪面面積不大,堂食的座位不算多,主打外帶生意,到訪當晚真的有不少人前來購買外帶,而且年齡層不乏年紀較長的一群啊!
始終店家所售賣的卷物最便宜也不過廿多塊錢,而且簡單方便,對不少在這邊上學、上班及居住的人來說是非常吸引啊~ 美中不足的只是地理位置問題,與地鐵站跟巴士站也有點距離,不過美食說要尋一寶才能發現呢~
2022-08-14
1K
2022-08-22 177 views
最近要到灣仔vtc 上堂,發現了附近有間隱世小店,可堂食但做外賣為主,而且外賣都有驚喜!它們皇牌中是各種新鮮美味的壽司卷、飯卷和丼飯!!我見到menu 的圖片都幾吸引, 便買了兩個餐試吓, 我自己喜歡 「帶子被困火焰🔥山」,名字可愛,粒粒帶子蟹肉沙拉滿滿的!另外仲買咗軟殻蟹壽司卷,一共都六件大大件,而且內裏包裹著豐富內涵,醬料又惹味,包到好厚,一口咬下好味😋可以加錢轉餐配搭番薯條或想再飽肚仲可加配麵條🍝呢!
它們皇牌中是各種新鮮美味的壽司卷、飯卷和丼飯!!

可以加錢轉餐配搭番薯條或想再飽肚仲可加配麵條🍝呢!

2022-08-21 143 views
💕Mr. Maki日本菜係唔少港人至愛,壽司食得多,不如試係創意嘅日式飯卷🧡小店位於摩利臣山IVE對面,主力做外賣,亦有少量堂食座位.🌈先生巨無霸有鰻魚、炸蝦、蟹棒、芝士、青瓜鋪上脆趣同醬汁,睇賣相已經覺得好澎湃飯卷入面餡料豐富😙鰻魚、芝士嘅軟滑同炸蝦、青瓜嘅爽脆互相配合,口感豐富.🌈進擊的鰻魚鰻魚係呢款飯卷嘅主角,厚肉嘅鰻魚鋪上飯面,入口滿滿鰻魚香,果然同個名一樣夠進擊🤭裡面嘅芝士亦同鰻魚好match, 令味道更有層次🧀.加$25升級做套餐,有蕃薯條、沙律同飲品蕃薯條外脆內軟🍠甜甜哋幾好味套餐有埋沙律好貼心,健康感🆙飲品揀咗蜜瓜梳打,透心涼🧊升級套餐有齊以上3樣嘢,性價比幾高👍🏽
💕Mr. Maki

🌈先生巨無霸
有鰻魚、炸蝦、蟹棒、芝士、青瓜
鋪上脆趣同醬汁,睇賣相已經覺得好澎湃

🌈進擊的鰻魚

加$25升級做套餐,有蕃薯條、沙律同飲品
蕃薯條外脆內軟🍠甜甜哋幾好味
套餐有埋沙律好貼心,健康感🆙
飲品揀咗蜜瓜梳打,透心涼🧊
升級套餐有齊以上3樣嘢,性價比幾高👍🏽
好耐都冇得飛日本,好掛住日本啲掃街卷,今日去開VTC原來對面有間主打日式卷物小店,仲有素食卷、牛肉飯、吉列豬扒飯、烏冬、沙律…見到個價錢咁親民🤣,又有咁多選擇,當然要入去試吓啦。所有食物都係即叫即做,保存住最佳,最新鮮的時刻😋😋😋😋⭐️魚全部都係魚⭐️$86本身都好鍾意食吞拿魚,呢款卷物實在大愛,滿滿吞拿魚Toro、吞拿魚、赤身、三文魚蟹子,滋味無窮又有層次感,跟餐加$21揀咗陪配炸薯條、日式沙律、蜜瓜味梳打汽水。非常豐富😋⭐️先生巨無霸⭐️$89聽個名都知道分量十足,裏面有齊鰻魚、炸蝦、蟹棒、芝士同埋青瓜😍好美味,完全同日本嘅地道風味一樣😍😍😍真係滿分+19配埋先生炸雞4件、日式沙律、提子味梳打汽水,非常飽滿嘅一餐😋特別提一提佢嘅炸雞都做得好出色,仲要四件啖啖肉,肉質嫩滑又夠juicy ,真心推介👍👍👍👍

所有食物都係即叫即做,保存住最佳,最新鮮的時刻😋😋😋😋

⭐️魚全部都係魚⭐️$86

⭐️先生巨無霸⭐️$89

2022-08-18
$107 (Dinner)
  • 魚全部都係魚
灣仔的小街埋藏著很多高質小店,今天一訪這間日式外賣店~ 小店設有少許座位,同時提供堂食的選擇~ 各式卷物更可加配套餐:日式沙律、小食及飲品,十分抵食!🦀麻麻地軟殼蟹 Soft-Shell Crab x Sichuan Chilli ($62)卷物十分足料!有軟殼蟹、蟹棒、牛油果、青瓜及蟹籽🤤 軟殼蟹十分香脆;麻辣沙律醬辣度剛剛好~🥑黑松露轟炸 Truffle Deep Fried Roll ($59)有驚喜,黑松露味極濃!卷物內有牛油果、芝士及三文魚,十分配搭✨✨整體感覺:價錢相宜,食物選擇多,即叫即製,十分新鮮!

黑松露轟炸

✨整體感覺:價錢相宜,食物選擇多,即叫即製,十分新鮮!
TakeAway
Lunch
黑松露轟炸
2022-08-14 90 views
灣仔近VTC大樓有條好多野食既街,其中就發現左呢間小店,坐位有8個,牆上都有d得意掛畫,等緊食物既時物都可以望下~ 👧🏻魚全部都係魚 $86所有卷物都可以加配套餐,咁我地就+$25 Set C,有齊炸蕃薯條、日式沙律、飲品,好抵食,炸蕃薯條仲要幾大份,唔會話得幾條仔,表面已經mix左滿滿既吞拿魚、三文魚、拖羅, 當中有粒狀、蓉狀,多種口感! 👧🏻知我咩料-吞拿魚拖羅pizza $65其實佢一個炸飯底+椰菜絲+配料,上面再淋左少少辣辣地既醬汁,但就算你唔食得辣都無問題,因為個汁唔多,所以就岩岩好夾到個飯底,味道唔會過濃,雖然係炸飯做底,但因為上面係一層椰菜絲,整體只會覺得爽脆,唔會有油膩感, 👧🏻狂風沙律 $48大量蟹柳絲~~~仲有配搭生菜
灣仔近VTC大樓有條好多野食既街,
其中就發現左呢間小店,
坐位有8個,牆上都有d得意掛畫,
等緊食物既時物都可以望下~

👧🏻魚全部都係魚 $86
所有卷物都可以加配套餐,
咁我地就+$25 Set C,
有齊炸蕃薯條、日式沙律、飲品,好抵食,
炸蕃薯條仲要幾大份,唔會話得幾條仔,
表面已經mix左滿滿既吞拿魚、三文魚、拖羅,
當中有粒狀、蓉狀,多種口感!

👧🏻知我咩料-吞拿魚拖羅pizza $65
其實佢一個炸飯底+椰菜絲+配料,
上面再淋左少少辣辣地既醬汁,
但就算你唔食得辣都無問題,因為個汁唔多,
所以就岩岩好夾到個飯底,味道唔會過濃,
雖然係炸飯做底,但因為上面係一層椰菜絲,
整體只會覺得爽脆,唔會有油膩感,

👧🏻狂風沙律 $48
大量蟹柳絲~~~
仲有配搭生菜
對日式卷物無抵抗力,全因每間店家總係做出自己特色,搭配稍稍不同已經盡顯心思。店面呈鮮橙色🟠 唔知點解同卷物好相襯,而且一試竟愛上,打敗咗係我心目中(前)NO.1卷物店🫡❝魚全部都係魚❞ | $86〔推介!〕店家best seller❤️‍🔥 配料有三文魚﹑吞拿魚拖羅﹑赤身﹑蟹籽。三文魚係超越一般壽司店嘅肥美,有少少以為自己食緊三文魚腩!面頭粉紅色係拖羅mix赤身再mix蟹籽製成,中間有大大粒赤身,口感緊實💯 但我更鍾意軟綿綿嘅拖羅蓉/醬,為三文魚飯卷加添味道層次。米飯亦恰到好處,唔會過散過實過淋過硬,加上有芝麻,更香。如果單點卷物會覺得佢細細兜,但實情飯量同魚量都相當足料,做quick lunch是很可以的🥖 驚唔夠飽可以加點套餐。❝套餐C - 蕃薯條﹑沙律﹑飲品❞ | +$25每份卷物﹑主食都可以升級為套餐(順帶一提店家亦有poke蓋飯出售,樣子都很討好🍱),識揀一定係食蕃薯條唔會食薯條🍠 脆卜卜好香口,內層口感軟糯而甜度足。𓂃𓈒 𓂂𓏸 Mr. Maki 𓏸𓂂 𓈒𓂃 灣仔交加里51號保和大廈地下L號舖港鐵灣仔站A3出口,步行約7分鐘抵達每日12:00 - 21:00營業𓂃𓈒 𓂂𓏸 𝐫𝐚

❝魚全部都係魚❞ | $86

店舖環境 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡
用餐體驗 | ✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄
推薦程度 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
適合場景 | 外賣
又到左Facial完後搵好野食嘅時候啦😎今次想試下未食過嘅黃店😆於事就搵左呢間係灣仔VTC隔離嘅MR. MAKI🤗呢間小店有好多特色又要創意嘅壽司卷物👀帶子被困火焰山✨呢個卷物超級豐富呀!🍣上面鋪滿撈左醬汁嘅蟹棒絲~當中有好多粒珍珠帶子😚上面仲啲蟹子增加口感添~個醬汁係有輕微bb辣😉好惹味架!表面仲要係焗過嘅~更加香呀!壽司飯包住蘆荀同牛油果🤩夠哂Fresh💕先生炸雞✨套餐包左四件先生炸雞🍗炸雞個粉漿非常之薄🥰炸到金黃色~脆卜卜😆入面仲保持到好Juicy又多肉汁💕上面淋左啲蜜糖芥末醬😁酸酸甜甜咁~越食越開胃呀!套餐仲包埋沙律🥗沙律菜同粟米粒都夠晒新鮮!個沙律汁唔太酸,味道岩岩好😉野飲我揀左日本Sangaria 哈密瓜汽水🤓邊食炸雞🍗 卷物🍣邊飲夠晒汽嘅汽水超爽呀!😎MR. MAKI (保和大廈) (灣仔)灣仔交加里51號保和大廈地下L號舖
又到左Facial完後搵好野食嘅時候啦😎
今次想試下未食過嘅黃店😆
於事就搵左呢間係灣仔VTC隔離嘅MR. MAKI🤗
呢間小店有好多特色又要創意嘅壽司卷物👀

帶子被困火焰山✨

呢個卷物超級豐富呀!🍣
上面鋪滿撈左醬汁嘅蟹棒絲~
當中有好多粒珍珠帶子😚
上面仲啲蟹子增加口感添~
個醬汁係有輕微bb辣😉好惹味架!
表面仲要係焗過嘅~更加香呀!
壽司飯包住蘆荀同牛油果🤩夠哂Fresh💕

先生炸雞

套餐包左四件先生炸雞🍗
炸雞個粉漿非常之薄🥰
炸到金黃色~脆卜卜😆
入面仲保持到好Juicy又多肉汁💕
上面淋左啲蜜糖芥末醬😁
酸酸甜甜咁~越食越開胃呀!

套餐仲包埋沙律🥗
沙律菜同粟米粒都夠晒新鮮!
個沙律汁唔太酸,味道岩岩好😉

野飲我揀左日本Sangaria 哈密瓜汽水🤓
邊食炸雞🍗 卷物🍣
邊飲夠晒汽嘅汽水超爽呀!😎

MR. MAKI (保和大廈) (灣仔)
灣仔交加里51號保和大廈地下L號舖
2022-08-05
$80 (Dinner)
  • 帶子被困火焰山
  • 先生炸雞