2024-02-07 94 views
今日同朋友去咗旺角行街,好想食台灣嘢,即刻就諗起食阿木台灣麵,唔只選擇多,好味又抵食😆點都要叫返碗招牌「紅燒牛肉牛筋麵」牛肉有兩大嚿,厚切得黎軟腍,好易咬,肉同埋膠質嘅分配啱啱好;牛筋同樣有兩舊,好彈牙😍 湯底色澤吸引,濃郁惹味;麵條軟硬度適中,整體黎講好出色😍我哋仲叫咗個「芝士肉鬆蛋餅」一大條,有5舊,舊舊都好足料;香薄嘅蛋皮包住豐富嘅肉鬆同埋芝士😛 一咸一甜,兩者配合得宜,好滿足呀~🥳喺旺角想食台灣嘢,阿木絕對係性價比高既選擇❣️

點都要叫返碗招牌「紅燒牛肉牛筋麵」

我哋仲叫咗個「芝士肉鬆蛋餅」

喺旺角想食台灣嘢,阿木絕對係性價比高既選擇❣️
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
  • 芝士肉鬆蛋餅
  • 紅燒牛肉牛筋麵
2024-02-05 99 views
想試阿木台灣麵好耐,今日好夜收工見到冇乜人排隊,所以就過嚟食吓,見到佢哋Menu有好多選擇,全部都唔算好貴,所以就每人揀咗一款麵同埋小食🤩麻辣牛肉牛筋麵🍜$78超級大碗嘅牛肉麵,湯底牛肉味濃郁,而且辣辣地幾惹味,牛肉份量都非常多,肉質好腍好入味,麵條連埋湯一齊食唔錯🤤麻辣肉燥拌麵🍝$46麻辣肉醬份量好多,夠撈晒成個面,每一啖都食到辣辣地嘅肉燥,好惹味🤤鹽酥雞 $39鹽酥雞炸得酥脆,肉質好嫩,味道都唔會太鹹,忍唔住一啖接一啖😋芝士肉鬆蛋餅🫔$45台灣菜一定要食蛋餅,佢哋嘅蛋餅皮係比較腍,好重蛋香,肉鬆嘅份量好多,連埋芝士食一流😆黑糖珍珠鮮奶🧋$34濃郁嘅鮮奶配埋黑糖珍珠,經典嘅味道🧋

麻辣牛肉牛筋麵🍜$78

麻辣肉燥拌麵🍝$46

鹽酥雞 $39

芝士肉鬆蛋餅🫔$45

黑糖珍珠鮮奶🧋$34
濃郁嘅鮮奶配埋黑糖珍珠,經典嘅味道🧋
Dinner
2024-02-03 95 views
🔹️朋友想食牛肉麵便帶她到旺角超人氣 “阿木台灣麵” 試試, 她一試難忘😋😋店內以簡約清新裝修, 很有悠閒舒適感🌱店員有善兼效率高🧑‍💼👩‍💼價錢親民💰🔸️蕃茄牛肉牛筋麵🍅🐮🍜濃郁蕃茄湯底~ 味道鮮甜, 牛和牛筋十分鮮嫩腍身多汁, 充滿牛香, 麵身可選硬身或腍身, 十分細心👍💞🔸️鹽酥便當🍱鹽酥肉外皮十分鬆脆, 肉質嫩滑配上魯肉飯, 十分惹味, 而且份量滿滿😋🔸️滷豬耳🐷👂鹹味恰度好處, 豬耳十分爽嫩, 開胃之選🤤🔸️蚵仔酥🦪外脆內嫩, 充滿鮮香, 啖啖滋味👍🔸️冬瓜茶加珍珠🧋味道清潤解渴, 加上珍珠口感十足🤗🔸️金鑽鳳梨汁🍍味道清新, 還有鮮甜菠蘿粒😍還有自家製麻辣醬🌶👍👍

🔸️蕃茄牛肉牛筋麵🍅🐮🍜

🔸️鹽酥便當🍱

🔸️滷豬耳🐷👂
鹹味恰度好處, 豬耳十分爽嫩, 開胃之選🤤

🔸️蚵仔酥🦪
外脆內嫩, 充滿鮮香, 啖啖滋味👍

🔸️冬瓜茶加珍珠🧋
味道清潤解渴, 加上珍珠口感十足🤗

🔸️金鑽鳳梨汁🍍
味道清新, 還有鮮甜菠蘿粒😍

還有自家製麻辣醬🌶👍👍

Lunch
上星期五收工後,與男朋友來了這間人氣台灣餐廳試試。由於OT,所以來到已經近9:30,想不到還是在排長龍。🌟鹽酥雞便當零售價:$58鹽酥雞便當的鹽酥雞外皮酥脆,肉質嫩滑多汁,搭配香噴噴的肉燥飯,是一道美味可口的便當選擇。🌟台灣腸便當🌟零售價:$56台灣腸便當以香嫩多汁的台灣腸為主角,搭配入口即化的肉燥飯,口感豐富。🌟炸花枝丸🌟零售價:$30炸花枝丸外酥內嫩,口感彈牙,是一道受歡迎的小吃。🌟肉鬆蛋餅🌟零售價:$43肉鬆蛋餅的口感酥脆,內裡滿滿的肉鬆和鮮嫩蛋,是一個簡單但美味的早餐或小吃選擇。🌟金桔檸檬四季春🌟半價:$14檸檬的酸甜和金桔的清香完美結合,解渴又提神。🌟黑糖珍珠鮮奶🌟半價:$17黑糖珍珠鮮奶是一個受歡迎的飲品選擇,濃郁的鮮奶中加入了Q彈的珍珠和香甜的黑糖,回味無窮。

🌟鹽酥雞便當
零售價:$58
鹽酥雞便當的鹽酥雞外皮酥脆,
肉質嫩滑多汁,
搭配香噴噴的肉燥飯,
是一道美味可口的便當選擇。

🌟台灣腸便當🌟
零售價:$56
台灣腸便當以香嫩多汁的台灣腸為主角,
搭配入口即化的肉燥飯,口感豐富。

🌟炸花枝丸🌟
零售價:$30
炸花枝丸外酥內嫩,
口感彈牙,
是一道受歡迎的小吃。

🌟肉鬆蛋餅🌟
零售價:$43
肉鬆蛋餅的口感酥脆,
內裡滿滿的肉鬆和鮮嫩蛋,
是一個簡單但美味的早餐或小吃選擇。

🌟金桔檸檬四季春🌟
半價:$14
檸檬的酸甜和金桔的清香完美結合,
解渴又提神。

🌟黑糖珍珠鮮奶🌟
半價:$17
黑糖珍珠鮮奶是一個受歡迎的飲品選擇,
濃郁的鮮奶中
加入了Q彈的珍珠和香甜的黑糖,
回味無窮。

2024-01-24 104 views
今日兩個人下午一點多行到旺角鼓油街阿木台灣餐廳,叫咗一碗紅燒牛肉麵及一碗紅燒牛肉牛筋麵,芝士肉鬆蛋餅,金桔檸檬汁及珍珠奶茶。芝士肉鬆蛋餅份量多有六件,新鮮好味有芝士甘香味及蛋香味,每人有三件,食完有半飽。紅燒牛肉麵也很大碗,牛肉軟淋香口好味,牛筋有𡁻口好食,麵條彈牙而且份量多。牛骨湯味道濃郁,藥材味十足,喝完也不會口渴。飲品叫了金桔檸檬汁開胃好飲,珍珠奶茶就正常發揮,畢竟這裡主要食主食。餐廳地方乾淨,服務員有禮貌,價錢非常抵食,難怪要等位。

餐廳地方乾淨,服務員有禮貌,價錢非常抵食,難怪要等位。
2024-01-23 79 views
阿木台灣麵😋麻辣紅燒牛肉麵🌶️是一道令人滿足的美食!湯頭濃郁,辣味十足,牛肉軟嫩多汁,每一口都充滿豐富的口感和香氣。滷肉飯🍚是阿木台灣麵的經典小吃之一。滷肉醬汁濃郁,肉質鮮嫩,與香噴噴的白飯完美結合。每一口都散發出濃郁的滷味,讓人回味無窮。😍芝士粟米蛋餅🧀 是阿木台灣麵的創意料理之一。蛋餅鬆軟,內藏芝士和粟米,口感豐富多樣。蛋餅的香氣和芝士的濃郁味道相融合,粟米的甜味平衡了整個口感。這道芝士粟米蛋餅是阿木台灣麵的獨特招牌菜之一。*這次在門外排隊一個小時😅
阿木台灣麵

紅燒麻辣牛肉麵
2024-01-23
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
紅燒麻辣牛肉麵
  • 麻辣牛肉麵
2024-01-22 54 views
-阿木台灣麵🍽️-蕃茄牛肉牛筋麵 $78平時食開紅燒覺得惹味d但想話新野就揀蕃茄!不得了個蕃茄味勁濃可以飲哂個湯😂鐘意食粗麵可以加$3連關廟麵好掛湯😋牛肉牛筋都勁林唔洗點咬🤣-肉燥拌麵 $45食得辣建議叫麻辣🌶️不過其實餐廳都有俾麻辣醬自己落超好味加左辣醬成個味道升華哂🥹-家傳鹽酥肉 $45唔想食鹽酥雞可以試呢個豬肉勁大條😂不過就肥膏感會多d😉-芝士肉鬆蛋餅 $45必食台灣蛋餅超爆多肉鬆😍蛋餅勁大份其實食一個都飽左🤣-話梅四季春 $24/金鑽鳳梨四季春 $34四季春清清既茶味好解渴配話梅同鳳梨都好飲👍-🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅📍地址: 旺角豉油街60-102號鴻都大廈地下3-4號舖-
阿木台灣麵🍽️

四季春清清既茶味好解渴配話梅同鳳梨都好飲👍

🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅
📍地址: 旺角豉油街60-102號鴻都大廈地下3-4號舖
2024-01-18 94 views
一向支持開依間黃店,今日中午難得可以早少少去食飯,我突登去早啲攞位。攞咗飛兩位等兩張枱,大概五分鐘有枱。我同事行緊過嚟,我話兩分鐘到,佢話要齊人先入得,話對後面排隊嘅人唔公平。我想問,後面等四人枱,你有張二人枱唔比我坐,後面都係要等架。我平時都係一個人食,一個人坐一張二人枱,對面個位次次都唔會有人坐。我話一位同兩位都係一張二人枱,咁我話我改一位係咪可以即刻入坐,佢問我係咪真係一位,之後唔可以加位。我嚟先,攞飛先,大家lunch time 都趕時間食飯,做生意嘅剩係識計點樣可以賺到最盡。其實真係覺得間嘢唔應該再支持。佢似住自己多人去食,服務態度非常之差。唔怪之得咁多人返大陸消費。祝你好運。

2024-01-16 141 views
想食呢間好耐啦不過成日都好多人排隊,今日行過咁岩見到有位,忍唔住即刻衝入去入到去打開餐牌,入面有林林種種嘅食物我揀左佢地一款麵、一份小食同飲品,食到超級滿足蕃茄牛肉牛筋麵超級推薦嘅一碗台式牛肉麵👍👍首先大大嚿嘅牛肉同牛筋,已經好吸引!入口不得了,超腍,但係又唔會無曬彈牙口感特別係牛肉真係無得輸另外仲有佢哋嘅蕃茄湯底,超級濃郁,飲落好香好濃,又帶有少少蕃茄酸,入口開胃另外我仲轉左關廟粗麵,食落幾特別蚵仔酥(炸蠔仔酥〉平時食得鹽酥雞多,見呢度有蚵仔酥,又係特別之選🤤🤤蚵仔細細粒,外層酥香,內裏juice,食用前亦可以加上佢哋自家製調味料,整體味道及層次感更好👍桂圓紅棗茶(熱)女人係要補下氣血,仲可以另外加$5有珍珠,增加口感享受😎
想食呢間好耐啦

入到去打開餐牌,入面有林林種種嘅食物
我揀左佢地一款麵、一份小食同飲品,食到超級滿足

蕃茄牛肉牛筋麵
特別係牛肉真係無得輸
另外我仲轉左關廟粗麵,食落幾特別

蚵仔酥(炸蠔仔酥〉

桂圓紅棗茶(熱)
女人係要補下氣血,仲可以另外加$5有珍珠,增加口感享受😎
2024-01-09
Lunch
  • 蕃茄牛肉牛筋麵
2024-01-13 109 views
响旺角行行下街想食麻辣牛肉麵,就search到呢間,見咁多評語咁好,就即管試下。平時我個人好惜食,唔多食剩野。但呢間野真係少有地我食剩野嘅店。個牛肉麵啲牛肉勁多根,要用力𡁻。成碗野啲味都帶甜味。我叫咗杯類似青檸特飲嘅凍飲,微甜。嘩,甜到好假,我飲咗兩啖唔敢再飲。花枝丸好咸又多根,可能我冇叫走鹽。可能呢啲先叫正宗,我唔識欣賞。
花枝丸好咸又多根,可能我冇叫走鹽。
可能呢啲先叫正宗,我唔識欣賞。
2024-01-13 83 views
由於約左朋友仔出旺角買嘢,行經見門口已有人流等位,朋友見到表示都想食台灣美食,於是拎飛等位,門口有賣少量雜貨,如話梅,話梅粉,各種台式紙包飲品。阿木台灣麵主打牛肉麵及滷肉飯,lunch價錢親民,$5x-$6x 就有麵食、小吃同餐飲,CP值高!麻辣牛肉麵 $67麻辣牛肉麵可選擇小辣,牛肉麵湯頭濃郁,牛肉份量多,煮得好入味,而且軟而不爛,麵條可以自己選擇要硬 / 軟 / 正常。另外鐘意蔥花,酸菜朋友可以多蔥多酸菜。跟餐搭配熱飲冬瓜茶。鹽酥雞便當 $58朋友揀咗鹽酥雞便當,便當附肉燥飯同三款小配菜,分別有豆乾花生,菜脯同滷蛋。便當一樣可以選擇多肉燥,非常吸引。跟餐搭配熱飲檸檬四季春青茶。餐廳桌上另附調味料,鹽酥雞可加鹽酥雞粉,而牛肉麵都有阿木自家製麻辣醬,比較鹹香同麻,愛吃麻辣的朋友可以試試。

麻辣牛肉麵 $67

鹽酥雞便當 $58

2024-01-12
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$67 (Lunch)
  • 麻辣牛肉麵
2024-01-12 62 views
旺角一間台灣嘢去到夜晚9:00仲人頭湧湧,就一於去試吓芝士肉鬆蛋餅🥞估唔到咁重份量平時一般嘅蛋餅,我諗有一倍嘅份量肉鬆多到跌晒出嚟 都包唔晒入邊有芝士同埋煎蛋六大嚿 兩個人食都好多黑糖珍珠奶茶 叫咗微糖就啱啱好珍珠細細粒粒比較口感 奶茶順滑紅燒牛肉牛筋麵因為太飽,所以轉左新竹米粉米粉好幼嫩 紅燒牛肉湯嘅湯底牛筋有兩條都好腍牛肉都好厚 而且都好入味走酸菜 所以碗面有好多蔥 好香呢度嘅小食份量都有好多選擇價錢大眾化
旺角一間台灣嘢去到夜晚9:00仲人頭湧湧,就一於去試吓
芝士肉鬆蛋餅🥞估唔到咁重份量
平時一般嘅蛋餅,我諗有一倍嘅份量
肉鬆多到跌晒出嚟 都包唔晒
入邊有芝士同埋煎蛋
六大嚿 兩個人食都好多

黑糖珍珠奶茶 叫咗微糖就啱啱好
珍珠細細粒粒比較口感
奶茶順滑

紅燒牛肉牛筋麵
因為太飽,所以轉左新竹米粉
米粉好幼嫩 紅燒牛肉湯嘅湯底
牛筋有兩條都好腍
牛肉都好厚 而且都好入味
走酸菜 所以碗面有好多蔥 好香

呢度嘅小食份量都有好多選擇
價錢大眾化
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.😋 𝔸𝕗𝕗𝕠𝕣𝕕𝕒𝕓𝕝𝕖 𝕒𝕟𝕕 𝔽𝕝𝕒𝕧𝕠𝕣𝕗𝕦𝕝 𝕋𝕒𝕚𝕨𝕒𝕟𝕖𝕤𝕖 𝔼𝕒𝕥𝕤 @ 🌟 阿木台灣麵《👽食神大媽食台灣菜》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:紅燒牛肉牛筋麵 HKD 78鹽酥肉便當 HKD 63芝士肉鬆蛋餅 HKD 45滷牛腱 HKD 58金鑽鳳梨汁 HKD 17粒粒白桃汁 HKD 17.👽 地道好味嘅「阿木台灣麵」幾乎人人都識,大媽成日都有機會就嚟食!.🍜 呢碗「紅燒牛肉牛筋麵」絕對係至愛,牛肉同牛筋燉得好入味,肉質保持鮮嫩,湯底濃郁,麵夠彈牙,真係正宗好味。.🧆 鹽酥雞食得多,呢個「鹽酥肉便當」就唔係經常有。鹽酥肉外脆內嫩,好惹味,份量足夠!一食台灣嘢就想食肉燥飯,所以加錢配咗肉燥,唔會太油。再加上佢會配三款前菜,有榨菜滷蛋,大滿足。.🫔 必食嘅一款小食,一定係呢個「芝士肉鬆蛋餅」!蛋餅好內軟,煎得金黃鬆軟。裡面塞滿芝士同肉鬆,熱辣辣嘅蛋餅同芝士結合,口感好豐富!.🥩 太好味,唔夠喉,所以再加多一份「滷牛腱」,物超所值!牛腱燉得軟熟多汁。滷汁香濃滲透入每件牛肉,不論係單叫,定係配埋麵一齊食都一流!.🧋 跟麵可以加優惠價跟
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
粒粒白桃汁 HKD 17

滷肉飯

滷牛腱
紅燒牛肉牛筋麵

🧋 跟麵可以加優惠價跟餐飲,揀左「金鑽鳳梨汁」同「粒粒白桃汁」,好清爽,食其他嘢嘅時候一齊飲好夾!

金鑽鳳梨汁 & 粒粒白桃汁

😝 人氣咁旺係有原因嘅,食物份量足,味道又保持水準好味,難怪長期都超多人幫襯。

📍 旺角豉油街60-102號鴻都大廈地下3-4號舖
📲 +(852)9862-2272
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
$153 (Lunch)
滷肉飯
滷牛腱
金鑽鳳梨汁 & 粒粒白桃汁
阿木牛肉麵之前真係食過好多次,隔咗一排再食返都係覺得好好食,份量真係超多兩碗麵加兩個小食飽到反艇😂😂😂依家改咗做QR code落單更加方便~🍴 芝士肉鬆蛋餅 $46 (8.5/10)雖然$46唔平,不過真係好大份超級足料,餅皮軟熟煙靭真係有蛋味!肉鬆嘅份量係超多塞爆咗成個蛋餅,大滿足!由於肉鬆嘅份量太多唔係好食到芝士嘅味道,整體嚟講低比較鹹香!🍴 家傳鹽酥肉 $40 (9/10)每次嚟都會嗌鹽酥肉,真係好好食,佢炸得香口唔油膩炸粉係非常之薄,肉質食落去彈牙又大少少油脂!🍴 紅燒牛肉麵 $74 (8/10)覺得全香港冇一碗牛肉麵份量多過佢😂牛肉係牛腱,足足有四大塊,炆到好軟腍,肉同埋筋位分布平均,係冇得輸!面係用咗粗身嘅面,食落去都煙靭軟腍,湯係用咗紅燒湯食落去係有牛肉嘅香味鹹鹹地!一定要加嗰個辣醬,入邊有好多蝦乾,辣到唔會太辣又香口!真係靈魂,每次都會落🥰推薦指數: 8.5/10係小編心目中全香港最抵食,又好食嘅牛肉麵😝如果兩個女仔嘅話真係兩個麵加個小食好啦,因為真係會好飽😂😂😂😂

🍴 芝士肉鬆蛋餅 $46 (8.5/10)

🍴 家傳鹽酥肉 $40 (9/10)

🍴 紅燒牛肉麵 $74 (8/10)

推薦指數: 8.5/10
2023-12-24 110 views
阿木出名貼地地道台灣菜,到而家都仲咁受歡迎,今日平日夜晚09:00都仲有8成滿座!麻辣牛肉牛筋麵湯底香濃微辣帶點惹味,牛腱肉大大舊但係超級腍!!! 太好味朋友爭食於是叫多份滷牛腱$58 share🤣連同牛筋都炆到入哂味,牛筋咬落有個種黏黏膠質既口感,正👍🏻麵仲可以選軟硬度👍🏻朋友既台灣腸滷肉飯,滷肉味道濃厚又份量十足,撈哂成碗飯無問題😂係台灣好中意食梅子地瓜球,哩度個梅子地瓜條都好好味,梅子粉滿瀉,地瓜條外脆內綿味道香甜😋最後飲埋兩杯台式飲品芝士岩鹽奶蓋炭燒烏龍and 金鑽鳳梨🍍大滿足👍🏻

麻辣牛肉牛筋麵

連同牛筋都炆到入哂味,牛筋咬落有個種黏黏膠質既口感,正👍🏻

麵仲可以選軟硬度👍🏻