2024-05-28 183 views
無過嚟一排,原來南洋家又多咗出品,一百蚊三盒餸仲多咗選擇添,包裝亦都進步咗,店長姐姐仍然好友善!呢餐三百蚊有找,算幾抵食!印象中,之前係有串燒,依家轉咗滷水,仲有我鍾意但好少食嘅滷水生腸丶雞腎,港式街頭小食都有之前已經試過佢哋嘅班蘭雞,嫩滑重雞味,相信佢哋整嘅雞都唔會差,所以買咗兩盒海南雞,果然無失望,都做到肉嫩重雞味,配埋黑醬油更惹味滷水牛展呢盒有三塊,比較平時食到嘅算厚切,滷得夠味,好味!花雕豬手粒入味!估唔到算淋香濃咖喱牛腩BB辣,食到有少少椰香味,啱哂送飯芒果班蘭飯 都係$100三盒,自己加熱先食,班蘭飯比普通糯米飯香,芒果夠甜,正!班蘭蛋糕 之前未試過,蛋糕有大細件可以揀,我揀咗大件$25,班蘭味香,仲好軟熟班蘭千層糕 & 三色千層糕 一盒三件$25,三色分別係芒果丶黑芝麻丶班蘭,記得佢哋有出過薑汁味,都好好味!

滷水生腸 滷水雞腎

滷水牛展
呢盒有三塊,比較平時食到嘅算厚切,滷得夠味,好味!
滷水牛展

入味!估唔到算淋

香濃咖喱牛腩
BB辣,食到有少少椰香味,啱哂送飯
香濃咖喱牛腩

班蘭千層糕
  • 滷水牛展
  • 班蘭千層糕
  • 花雕豬手粒
餐廳位於銅鑼灣 只有外賣自取 菜式有印尼菜及泰國菜 價錢優惠 $100可自選三款菜🤪今次簡左6款菜式同幾款小食甜品-▫️泰式燒豬頸肉豬頸肉好大片 共有5片 食落爽口 味道帶少許炭燒感🥰▪️花雕醉雞醉雞充滿花雕酒香 雞件入味 肉質嫩滑!▫️海南雞海南雞肥瘦適中 肉質嫩滑 配上既醬汁甜甜地 幾夾▪️燒鯖魚鯖魚有2條 燒得香口 無咩骨 吾會腥🤤▫️泰式無骨鳳爪 鳳爪酸酸辣辣好開胃 食落爽口 無骨好方便!▪️新鮮砂礓手撕雞手撕雞內有海量芫荽 家人說很香口 充滿砂礓味 雞肉又嫩▫️斑斕椰汁糕 & 雜錦椰汁糕 ($25, $25)雜錦有芒果、斑斕及芝麻口味 一打開勁香斑斕味 建議蒸一蒸會更煙靭軟熟 食落椰汁味出 略甜左點 如果少甜啲就更好👍🏻▪️黃金糕 ($25)帶焦糖般既甜味 食落質地有彈性 煙靭又軟熟 幾香口▫️泰國蝦片 ($35)蝦片簡左辣味 幾重胡椒香 蝦片夠脆!呢個價錢咁大包抵食

▫️泰式燒豬頸肉
豬頸肉好大片 共有5片 食落爽口 味道帶少許炭燒感🥰

▪️花雕醉雞
醉雞充滿花雕酒香 雞件入味 肉質嫩滑!

▫️海南雞
海南雞肥瘦適中 肉質嫩滑 配上既醬汁甜甜地 幾夾

▪️燒鯖魚
鯖魚有2條 燒得香口 無咩骨 吾會腥🤤

▫️泰式無骨鳳爪
鳳爪酸酸辣辣好開胃 食落爽口 無骨好方便!

▪️新鮮砂礓手撕雞
手撕雞內有海量芫荽 家人說很香口 充滿砂礓味 雞肉又嫩

▫️斑斕椰汁糕 & 雜錦椰汁糕 ($25, $25)

▪️黃金糕 ($25)
帶焦糖般既甜味 食落質地有彈性 煙靭又軟熟 幾香口

▫️泰國蝦片 ($35)
蝦片簡左辣味 幾重胡椒香 蝦片夠脆!呢個價錢咁大包抵食

2024-05-15 65 views
今日紅日🗓️小朋友都放假,要帶佢哋出去表演🎻 諗起老公今日冇飯食🍚🤭琴日銅鑼灣做野🚶🏻‍♀️經過見到有間東南亞嘅外賣店, 啲嘢食好吸引😋全部都係老公鍾意食嘅嘢🌯🥘🍤🍘 買下🤭買下🤭買咗咁多返嚟💁🏻‍♀️😄 而家好抵🙆🏻‍♀️ 100蚊任揀三盒,揀揀下揀咗9盒😋😋😋🔸越南鮮蝦米紙卷🔸花雕雞中翼 🔸孜然粉厚切燒牛舌🔸泰式無骨鹵水鳳爪🔸泰式燒豬頸肉🔸泰式無骨鹵水豬手🔸香濃咖哩牛腩🔸鹵水豬大腸🔸印尼式香辣鹹魷魚🔸新加坡班蘭雪芳蛋糕南洋家📍銅鑼灣摩頓臺13-33號灣景樓地下6號舖#東南亞餸菜 #甜點 #糖水 #印尼特色千層 #印尼黃金蛋糕 #印尼鳳梨酥

🔸越南鮮蝦米紙卷
🔸新加坡班蘭雪芳蛋糕

南洋家
📍銅鑼灣摩頓臺13-33號灣景樓地下6號舖

2024-05-15 54 views
銅鑼灣摩頓台南洋家,只做外賣,提供多元化東南亞和新推出既港式美食。海南雞:海南雞肉質鮮嫩、雞味甚濃。泰式燒豬頸肉:豬頸肉肉質爽口,帶微微焦香既味道。印式燒黃立鎗(唔辣):燒得非常香口,魚肉保持滑溜,配泰式香辣醬簡直係完美配搭。泰式滷水牛展:牛展炆得好軟腍,滷水好入味。新鮮砂薑手撕雞:大量芫茜、青瓜、麻油,加上啖啖雞肉,更能吃出雞既鮮味和香味。越南鮮蝦米子卷:以米紙包住生菜絲、青瓜絲、大蝦,咬落去有彈牙既蝦肉,又有煙靭既米紙,口感非常豐富。芒果糯米飯:糯米飯煙韌黏口,配上香甜既芒果和濃郁既椰漿,滋味在心頭。班蘭千層糕:班蘭綠悠悠既顏色,一層一層,軟糯好味。總結,小店位置便利,價錢合理,番到屋企,翻熱食更加美味。

海南雞:海南雞肉質鮮嫩、雞味甚濃。

泰式燒豬頸肉:豬頸肉肉質爽口,帶微微焦香既味道。

泰式滷水牛展:牛展炆得好軟腍,滷水好入味。

班蘭千層糕:班蘭綠悠悠既顏色,一層一層,軟糯好味。

總結,小店位置便利,價錢合理,番到屋企,翻熱食更加美味。

• 斑蘭千層糕
  • 芒果糯米飯
  • 越南鮮蝦米子卷
  • 新鮮沙薑手撕雞
  • 泰式滷水牛展
  • 印式燒黃立䱽
  • 泰式燒豬頸肉
2024-05-02 35 views
今日同朋友去完銅鑼灣嘅生日派對過嚟幫襯呢間外賣,上次都幫襯過呢間,所以覺得唔錯依次再黎。呢次叫咗芒果斑斕飯,冰鎮花雕豬手,冰鎮花雕糖心蛋,滷水牛腱、滷水豬手同埋海南雞,呢間嘅芒果斑斕飯第一次食,芒果完全唔酸好甜無根熟度啱啱好,斑斕飯軟硬適中味道啱啱好,至於花雕冰鎮豬手,好有花雕味,入口彈牙,另外個花雕糖心蛋蛋裏面全部都係花雕酒嘅味道,一啖咬落去花雕酒爆曬出嚟,加埋蛋黃嘅味道實在難以形容,呢種感覺從未體驗過。滷水牛腱同埋豬手好入味,口感都唔錯。依間嘢最好食就係海南雞,肉質口感都唔錯,入口唔肥膩,十分健康,再加上佢個醬料簡直天衣無縫,同埋份量夠多大件又抵食。大推。#南洋家

#南洋家
2024-04-30
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 黑面神炒麵
  • 南洋客家狗仔粉
與閨蜜在銅鑼灣相聚,雞啄唔斷傾到忘形。到了晚飯時間,正煩惱緊回家煮什麼?忽然發現轉角有間小店,勁多街坊在此排隊買外賣,想不到有意外的驚喜。店鋪門口掛着大大包泰國蝦片,感覺非常正宗。原來他們提供多元化的東南亞特色餸菜包(甜品糖水及餸菜包),而且任揀任配搭,二盒$70,三盒$100,非常經濟實惠。泰式無骨滷水豬手 $45 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 豬手有六至七件,滷水味非常香濃。一口下去啖啖肉,不但入味,而且非常惹味,必推👍🏻。海南雞$48 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 份量好多,仲要係雞髀肉,性價比真的很高。雞肉嫩滑,配埋濃濃的海南雞豉油,送飯一流。花雕雞中翼 $40店家很細心,以塑膠器皿裝着花雕酒,入邊有四隻大大隻雞中翼,醃得非常入味😋。除了主菜,當然要試試他們的甜品。椰汁西米糕$40 椰汁味濃,甜味適中,一口一件,口感軟糯,超正。斑斕千層糕$25 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 見到不少街坊爭住買,我們也買埋一份。我選了三色款式,朋友就選了單色系列,甜度適中,煙煙韌韌,非常好食。雪芳蛋糕 $25 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 尺寸大件,口感鬆軟,帶點濕潤,不會太乾。斑蘭味重,非常香口,作為早餐或者下午茶,一流。雪耳

泰式無骨滷水豬手 $45 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
泰式無骨滷水豬手

海南雞$48 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)

花雕雞中翼 $40
雪耳桃膠糖水

除了主菜,當然要試試他們的甜品

椰汁西米糕$40
椰汁味濃,甜味適中,一口一件,口感軟糯,超正。
椰汁西米糕

斑斕千層糕$25 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
斑斕千層糕

雪芳蛋糕 $25 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
雪芳蛋糕

雪耳桃膠糖水(少甜)$40
因為是透明膠樽,看得到都有幾多雪以及桃膠,非常足料。的確做到少甜,不會太甜,飲起上來幾方便,養顏又健康。

他們從菜包、飲品到甜品也一一俱備,不但美味,且價錢非常相宜,難怪獲得大量街坊支持。的確是加餸好幫手,誠意推介大家。

泰式無骨滷水豬手
雪耳桃膠糖水
椰汁西米糕
雪芳蛋糕
2024-04-19 31 views
今日同朋友去中央圖書館睇書,到食飯嘅時候,諗住行返去銅鑼灣食飯,當由中央圖書館行過馬路時,發現有一間食店專食東南亞菜,有印尼、馬來西亞、泰國多款唔同菜式,價錢唔貴喎,這間食店叫南洋家,位於銅鑼灣摩頓臺13-33號灣景樓地下6號舖,中央圖書館對面,這間店舖嘅餸菜好抵食,主要係特色嘅印尼食品,而且款式好多,所以好吸引我來食。食店門口個食物櫃好吸引,擺滿種種東南亞食物,仲有甜品同飲品,真係樣樣都想食,還有大大包好吸引嘅蝦片,價錢又唔貴,即刻買返屋企食先。餐牌非常多選擇,尤其是主要嘅東南亞特色餸菜為主,是任揀任配搭,餸菜及甜品糖水,二盒餸菜就$70,三盒餸菜就$100,而餸菜都有30樣餸菜可選,肉類有魚、豬、牛、雞、魷魚、蝦等,味道亦有辣有唔辣,而甜品亦好多款式,有千層糕、黃金糕、雪芳蛋糕、西米糕、糯米糍、西米糍,而味道有香芒、雜錦、斑斕、紅豆、椰汁,真係好豐富,亦令我揀咗好耐,我原本想選鮮蝦柚子沙律、青瓜拍海蜇、鹽焗雞腎,可惜已俾人買晒,呢度啲餸菜都真係好賣。最後我就選咗滷水豬大腸、泰式燒豬頸肉、越南鮮蝦米子卷,我朋友就揀咗香濃咖喱牛腩、泰式香葉肉碎、滷水牛展,我哋原本都諗住一人叫三樣餸菜,

最後我就選咗滷水豬大腸、泰式燒豬頸肉、越南鮮蝦米子卷,我朋友就揀咗香濃咖喱牛腩、泰式香葉肉碎、滷水牛展,我哋原本都諗住一人叫三樣餸菜,但係啲餸菜價錢唔貴,冇理由食得咁少,我哋再叫辣啲嘅餸菜,點咗印尼式香辣鹹魷魚同口水雞,最終叫埋甜品班蘭味嘅千層糕。

滷水豬大腸唔辣,滷水汁好入味,又不會太咸,味道啱啱好,豬大腸肉好爽口,真係令我不停咁食。泰式燒豬頸肉,份量真係不少,全部豬頸肉都係大大塊,油份適中,非常有咬口,連埋蔥油汁食,非常合味,另外再包埋個生菜來食,就更加惹味。越南鮮蝦米子卷有三條,非常足料,個米子皮包住了米粉、鮮蝦、生菜、薄荷葉,鮮蝦大大隻,食落爽口新鮮,配埋酸辣汁一齊食,只有小小辣,好味。

香濃咖喱牛腩亦都唔辣,有濃郁的咖喱味道和香氣,牛腩帶有爽滑外皮及筋膜,口感煙韌富嚼勁,咖喱汁加入大量椰奶,濃郁美味,薯仔拌上咖哩汁亦十分好吃。泰式香葉肉碎配上生菜,份量都不少,肉碎新鮮有彈性加埋薄荷葉、芫茜、辣椒及豆角,味道充足,吃得很滋味。鹵水牛展就鹵水味道好香濃,牛展淋香又有咬口但冇韌,好正。

印尼式香辣鹹魷魚香辣好滋味,辣醬汁好正宗,唔算太辣,魷魚同青瓜都爽口,食得令人開胃。口水雞亦都只係微辣,雞肉嫩滑有雞味,而雞皮滑嘟嘟,份量唔少,令人食指大動。甜品嘅班蘭千層糕,煙韌彈牙又香甜,好有班蘭香味,好食。

南洋家值得推薦比大家,食得好滋味,又好抵食,價錢又唔貴,每道餸菜都好好味,令人好滿意。
2024-04-10 43 views
今日同朋友去咗銅鑼灣嘅南洋家食東南亞菜,佢哋嘅價錢好抵食,而且啲嘢食都幾好味。✨ 斑斕雪芳蛋榚呢個斑斕雪芳蛋榚係我哋必食嘅甜品,蛋榚口感鬆軟,仲有陣斑斕嘅香味。雪芳夠晒滑,而且唔會太甜。✨ 三色榚榚嘅口感煙韌,而且唔會太甜。✨ 爆辣雞絲印尼炒飯呢個爆辣雞絲印尼炒飯真係好惹味。炒飯粒粒分明,而且好有鑊氣。雞絲份量十足,而且好入味。✨ 印式燒黃立䱽呢個印式燒黃立䱽外皮酥脆,肉質鮮嫩,而且好有香料味。✨ 泰式燒豬頸肉呢個泰式燒豬頸肉肉質好腍,而且好入味。✨ 泰式無骨滷水豬手呢個泰式無骨滷水豬手好入味,而且啲筋好彈牙。✨ 芒果糯米飯呢個芒果糯米飯嘅芒果好甜,而且糯米飯好軟糯。📍 銅鑼灣摩頓臺13-33號灣景樓地下6號舖

✨ 斑斕雪芳蛋榚

✨ 三色榚

榚嘅口感煙韌,而且唔會太甜。

✨ 爆辣雞絲印尼炒飯

✨ 印式燒黃立䱽

呢個印式燒黃立䱽外皮酥脆,肉質鮮嫩,而且好有香料味。

✨ 泰式燒豬頸肉

呢個泰式燒豬頸肉肉質好腍,而且好入味。

✨ 泰式無骨滷水豬手

呢個泰式無骨滷水豬手好入味,而且啲筋好彈牙。

✨ 芒果糯米飯

呢個芒果糯米飯嘅芒果好甜,而且糯米飯好軟糯。

📍 銅鑼灣摩頓臺13-33號灣景樓地下6號舖

2024-04-05 38 views
放工之後成日都好攰,唔想煮飯。呢個時候我經常都會選擇會嚟呢度買啲餸返屋企,然後返屋企煲個飯或者煮個麵,就可以食到一餐好豐富嘅美食。呢間舖頭嘅餸菜超級抵食, $100就有三盒,主要係賣啲特色嘅印尼嘢食,而且款式好多,所以好吸引到我經常回顧。比較特別嘅印尼嘢食,包括巴東牛肉同埋咖喱魚好食。花雕雞翼都係我嘅最愛之一,食剩嘅花雕汁仲可以用嚟醃多幾隻蛋食。其他雞類食物仲有口水雞同埋海南雞,牛肉方面亦有牛腱同埋牛腩等等。選擇非常豐富!甜品方面最鍾意佢哋呢度有賣每日新鮮即製嘅黃金糕,要知道喺香港有得買黃金糕食,但多數只限於新年,所以每一次我想食黃金糕就會嚟呢度買。

2024-03-22 37 views
主打外賣東南亞風味美食還有椰十榚及斑蘭蛋糕,幾十種不同款式鹹點、甜點、小吃,自設工場香港製造保證衛生,翻熱即可食用方便快捷!除了平時午餐晚餐,也是開PARTY 的一個大好選擇~ $100 三盒任揀~ 海南雞賣相不錯,份量亦不少,雞胸有質感,不會太鞋~配上秘製靈魂醬一起吃,十分不錯。泰式豬頸肉每次必點,爽口彈牙、香口又惹味,厚厚一片,再配上自家製泰式酸辣蘸汁,一盒絕對吃不夠的泰式滷水豬大腸滷水豬大腸,好入味,不會太咸,味道啱啱好~

泰式豬頸肉

泰式滷水豬大腸

滷水豬大腸,好入味,不會太咸,味道啱啱好~

2024-03-10 484 views
今天相約住在銅鑼灣的朋友相聚,由於周末的銅鑼灣人流太多,於是打算買外賣到朋友家果腹;走到摩頓台的「南洋家」,提供的食物種類豐富又多元化,定價不高;提供東南亞特色餸菜包,回家加熱便可享用----------🔹泰式香葉肉碎 $48 ($70/2,$100/3)配上生菜;肉碎脂肪比例低,加入薄荷葉、芫茜、辣椒及豆角等,份量充足又夠惹味----------🔹香濃咖喱牛腩 $48 ($70/2,$100/3)牛腩帶有爽滑外皮及筋膜,口感煙韌富嚼勁;咖喱加入大量椰汁,濃郁美味----------🔹新鮮沙薑手撕雞 $48 ($70/2,$100/3)配上生菜、紫洋蔥及芫茜等;手撕雞肉質緊實,鹹香適中帶有芝麻、麻油及沙薑等味道----------🔹泰式無骨滷水豬手 $45 ($70/2,$100/3)外皮爽滑充滿骨膠原,豬手肉厚緊緻,滷水味道不過鹹----------🔹滷水牛腱 $45 ($70/2,$100/3)大件厚切,脂肪分佈平均,口感Q軟帶韌性,肉香不俗----------🔹馬來西亞肉骨茶 $45用料充足,幾件大肉排配以豆卜、冬菇及杞子等,肉骨茶清甜帶淡淡藥膳香,油膩感不重----------
----------
🔹泰式香葉肉碎 $48 ($70/2,$100/3)
----------
🔹香濃咖喱牛腩 $48 ($70/2,$100/3)
----------
🔹新鮮沙薑手撕雞 $48 ($70/2,$100/3)
----------
🔹泰式無骨滷水豬手 $45 ($70/2,$100/3)
外皮爽滑充滿骨膠原,豬手肉厚緊緻,滷水味道不過鹹
----------
🔹滷水牛腱 $45 ($70/2,$100/3)
大件厚切,脂肪分佈平均,口感Q軟帶韌性,肉香不俗
🔹馬來西亞肉骨茶 $45
🔹足料肉鬆粢飯 $25
久違的港式味道,餡料肉鬆配搭油條、榨菜等,口感及味道層次皆豐富
🔹新加坡斑蘭雪芳蛋糕 $25
鬆軟口感帶啖啖斑蘭芳香
🔹楊枝甘露 $40
啖啖芒果香配搭微酸的柚子相輔相乘,甜度適中
2024-03-10
  • 泰式香葉肉碎
  • 新鮮沙薑手撕雞
帶小朋友去中央圖書館,去完旁邊呢間南洋家,買埋100蚊三盒嘅餸返屋企,就咁煲飯食就搞掂,超級抵食,又方便,又好食。店員仲好慇懃,服務一流。先講食物,100蚊3 盒有勁多選擇,我就揀左兩盒海南雞,香濃咖哩牛腩,香濃咖哩牛舌,泰式無骨鹵水豬手,鹵水豬大腸。全部都大大盒,又好味又入味。咖哩都少辣,很惹味,最喜歡牛舌,很大很厚肉。海南雞就最抵食,大大份,雞味濃肉又嫩滑好味道。佢仲有甜品糖水揀,價錢都係好超值的,班蘭芳果芝麻雜錦千層糕,香蕉糕,冬甩都有,買埋比小朋友下午茶岩岩好,又方便又抵食,推介比其他家長去完圖書館過嚟買。

2024-03-07 69 views
今日去完醫院睇報告行經圖書館呢邊方向見到呢間外賣店都幾抵食,買咗一百蚊三盒食物再加個冬陰功湯返屋企食。食物選擇都幾多,主要東南亞菜式為主,我揀咗個巴東牛肉,手撕雞同埋鹵水牛展慢慢加熱就食得,鹵水味道夠晒入味,牛𦟌淋得嚟又有咬口但唔會韌,好味道。巴東牛肉佢都係用牛展,個牛展非常之淋,醬汁好惹味亦都好開胃,非常好送飯。手撕雞份量都幾多,仲有大量我愛嘅芫荽,雞肉又嫩唔會鞋口,正!冬陰功湯非常足料,有青口同蝦,飲落唔會太辣反而香濃好味!店鋪仲有好多印式甜品同零食,下次再試!

冬陰功湯非常足料,有青口同蝦,飲落唔會太辣反而香濃好味!

店鋪仲有好多印式甜品同零食,下次再試!
2024-03-02 30 views
銅鑼灣印尼美食南洋家主要專營東南亞美食,班蘭蛋糕、印尼糕點。餐牌有非常多選擇,而且價錢實惠,客人可以響入邊揀$100有三款小食;另外甜品餐牌更可以$100簡4盒海南雞- 半隻海南雞,大大盒,我覺得必叫新鮮砂薑手撕雞- 蔥油鹹香撲鼻,雞皮爽脆、肉嫩又多汁滷水牛腱-手工滷牛腱,肉質非常軟滑,既低脂肪又高蛋白質另外簡咗泰式無骨鳳爪同埋越式大蝦米紙卷,都係唔錯選擇甜品都非常優惠,一百蚊就可以簡四款講到印尼甜品,當然唔少得就係斑蘭蛋糕,南洋家蛋糕做到鬆軟彈牙,滿滿斑蘭味但唔會好甜!另外當然唔少得芒果糯米飯絕對我既最愛📍南洋家銅鑼灣禮頓道128-138號希雲大廈地舖
銅鑼灣印尼美食

海南雞- 半隻海南雞,大大盒,我覺得必叫
新鮮砂薑手撕雞- 蔥油鹹香撲鼻,雞皮爽脆、肉嫩又多汁

滷水牛腱-手工滷牛腱,肉質非常軟滑,既低脂肪又高蛋白質

另外簡咗泰式無骨鳳爪同埋越式大蝦米紙卷,都係唔錯選擇

甜品都非常優惠,一百蚊就可以簡四款

另外當然唔少得芒果糯米飯絕對我既最愛

📍南洋家
銅鑼灣禮頓道128-138號希雲大廈地舖
2024-02-20 57 views
行完年宵之後,喺附近搵咗間泰國嘢嘅外賣店估唔到啲嘢食都唔錯,海南雞彈口唔肥膩,手撕雞醬料醃得好好好入味,令人垂涎三尺,蝦卷好新鮮感覺係即叫即做,香脆之餘又唔會過分油膩,魚魚燒得好好骨肉分離,而且一啲都唔腥,食落好,新鮮豬頸肉一啲都唔肥膩加埋佢個秘製醬料十分之好食,牛𦟌醃製得好好入晒味外賣嚟講,呢間舖頭份量慷慨,味道出色,性價比高,而且地點位於銅鑼灣維多利亞公園附近,好適合學生或者上班一族幫襯,值得推薦#南洋家
行完年宵之後,喺附近搵咗間泰國嘢嘅外賣店

#南洋家
2024-02-02
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Dining Offer
Tasting Event