2022-06-14 708 views
知道鳴門推左週未半自助餐😍 所以過黎試下😎 餐廳樓底好高,加埋落地玻璃採光好好👍🏻 整體環境好舒服❤️90分鐘午市半自助餐 ($268/位)半自助餐包左自選主食🥩 加任食刺身🦐 壽司🍣 沙律🥗 小食🍤 串燒🍢飲品🍹 仲每人會送一隻磯煮鮑魚添呀😍 口感好彈牙👍🏻主食🥩: 我地揀左帆立貝拖羅蓉丼🍱 同埋牛肉野菜鍋🥘 丼飯既帆立貝鮮甜😍 拖羅蓉有油香🥰 而牛肉鍋係用壽喜燒湯底,再加上牛肉🐮 蔬菜🥬 豆腐、粉絲等材料,好入味😊刺身🦐: 有5款,件件都厚切👍🏻 我最鍾意帆立貝,因為味道鮮甜😊壽司🍣: 有9款,舊飯細細粒,唔會食兩件就飽左😆 我最鍾意赤蝦🦐 口感彈牙😊小食🍤:有10款,我最鍾意蒸蛋🥚 入面有菇、蟹柳🦀 蜆肉、蓮子等配料,蒸得好滑嘟嘟❤️串燒🍢: 有4款,我最鍾意雞軟骨🐥 外脆內有咬口😊沙律🥗: 有2款,我鍾意胡麻豆腐沙律🥙 好滑既豆腐加埋胡麻醬,係絕配🥰飲品🍹:有汽水🥤 乳酸飲品🍹果汁🧃等,推介巨峰乳酸梳打🍇鳴門割烹料理九龍灣宏照道33號國際交易中心2樓2號舖

90分鐘午市半自助餐 ($268/位)

串燒🍢: 有4款,我最鍾意雞軟骨🐥 外脆內有咬口😊

飲品🍹:有汽水🥤 乳酸飲品🍹果汁🧃等,推介巨峰乳酸梳打🍇

鳴門割烹料理
九龍灣宏照道33號國際交易中心2樓2號舖
2022-06-12
  • 日式蒸蛋
  • 磯煮鮑魚
2022-06-12 176 views
放假就係同朋友食食食既日子😍E間餐廳假日有半自助既menu😚環境又靚同朋友黎個休閒既半自助午餐半自助午餐 $268 包一個主食 &任食刺身 壽司 小食 串燒 沙律 同飲品😋送磯煮鮑魚 每人一隻主食方面➽牛肉野菜鍋牛肉有肉味 熟度岩岩好😳牛肉好淋牛肉分量又多 2個人食都好夠野菜鍋食落高質 甜甜地好野味野菜新鮮分量多😚🥳好食➽鍋燒牛柳粒目玉丼牛柳粒超淋😍分量極多 有牛味有青椒🫑紅椒等配料 撈埋飯一齊食好野味‼️♡任食方面♡餐廳上得好快 同埋完全無漏單🥰叫幾多上幾多🥳讚整體又好食😋➽刺身三文魚極肥美😍油脂味重 仲要厚切‼️油甘魚都一樣 好肥美😍‼️刺身仲有帆立貝任食 好正➽壽司我最愛😍帆立貝壽司 好肥美 帆立貝新鮮😚赤蝦新鮮彈牙口感好😋送既磯煮鮑魚好彈牙😳口感👍🏻➽小食最愛芝麻雞翼 食果時仲係熱辣辣食得出即叫即炸😳😍吉列迷你紫薯餅 紫薯迷必點arr😚➽串燒雞軟骨燒得好香脆😳好食牛舌超厚‼️➽沙律胡麻豆腐沙律🥗好食沙律新鮮
放假就係同朋友食食食既日子😍

胡麻豆腐沙律🥗好食
沙律新鮮

2022-06-11
2022-06-12 156 views
起德福睇完戲想食放題原來九龍灣有一間半放題選擇任選8款主食一款其他刺身個d有90分鐘任食😍三色丼好出色既刺身丼燒左口魚,魚油味配醋飯好好味吞拿魚蓉好甘香,份量好足夠三文魚子咸香味,送飯一流蒲燒鰻魚丼鰻魚好肥美燒得岩岩好外脆內嫩,一共有4片好鍾意呢個飯刺身拼盤三文魚、油甘魚、八爪魚同帆立貝發現呢間放題刺身真係好新鮮即使係任食都比埋三文魚腩所以刺身都係厚切啖啖肉,真係好正壽司拼盤佢壽司都好出色唔會大大舊飯特別鍾意帆立貝壽司大大粒帆立貝配壽司飯,正👍🏻串燒拼盤厚燒牛舌好正燒得岩岩好唔會太老仲有燒冬菇,多汁好味炸物拼盤芝麻雞冀必食有少少辣,外皮好脆仲有芝士年糕軟糯年糕包流心既芝士😋仲有我最愛既茶碗蒸蒸得好好味,我食左2碗😆

起德福睇完戲想食放題
原來九龍灣有一間半放題選擇
任選8款主食一款
其他刺身個d有90分鐘任食😍

三色丼
好出色既刺身
燒左口魚,魚油味配醋飯好好味
吞拿魚蓉好甘香,份量好足夠
三文魚子咸香味,送飯一流

蒲燒鰻魚丼
鰻魚好肥美
燒得岩岩好
外脆內嫩,一共有4片
好鍾意呢個飯

刺身拼盤
三文魚、油甘魚、八爪魚同帆立貝
發現呢間放題刺身真係好新鮮
即使係任食都比埋三文魚腩
所以刺身都係厚切
啖啖肉,真係好正

壽司拼盤
壽司都好出色
唔會大大舊飯
特別鍾意帆立貝壽司
大大粒帆立貝配壽司飯,正👍🏻

串燒拼盤
厚燒牛舌好正
燒得岩岩好唔會太老
仲有燒冬菇,多汁好味

炸物拼盤

• 炸物
  • 串燒
  • 芝麻雞翼
  • 明太子玉子
Weekend行完megabox… 去咗附近enjoy抵食又高質嘅半自助餐🥳 餐廳係我好鍾意嘅高樓底建築,視覺上更寬敞明亮🤩✨星期六、日及公眾假期 午市供應✨90分鐘半自助餐✨成人 $268 長者 $188 小童 $148✨送磯煮鮑魚✨主食:8揀1✨刺身、壽司、小食、串燒、沙律、飲品任飲任食💕主食:🎈牛肉野菜鍋必食❣️大煲又多料!壽喜燒湯底夠香甜,蔬菜、豆腐、菇、粉絲等等,都好入味😋 肥牛仲有好幾塊,開心😁 🎈大蝦天婦羅有3/4隻大蝦,蝦肉爽彈,炸得香脆,而且炸粉唔厚身😙🎈磯煮鮑魚(送1人1隻)食落有昆布湯汁味😍 鮮甜清香,有咬口😚其他任食(以下為重點推介🤣):🎈白桃乳酸特飲🎈巨峰乳酸特飲特飲必叫🤩 係果汁乳酸汽水💕 唔會有奇怪嘅味道~ 即場已經encore咗😂🎈日式蒸蛋🎈牛肉湯烏冬以上兩樣要熱焫焫時食,好食~ 蒸蛋香滑,牛肉海帶湯底清甜,烏冬入味,有咬口👍🏻 🎈吉列炸蠔🎈炸芝士年糕🎈芝麻鷄翼以上炸物都唔錯,炸粉唔會厚身,炸得酥脆香口😋🎈三文魚🎈油甘魚🎈鯛魚🎈帆立貝🎈劍魚腩以上刺身/壽司,我都幾鍾意🤗 刺身切片,都幾厚身,冰鎮上檯以保持食材新鮮💘 壽司飯飯量亦剛好~

餐廳係我好鍾意嘅高樓底建築,視覺上更寬敞明亮🤩

✨星期六、日及公眾假期 午市供應
✨90分鐘半自助餐
✨成人 $268 長者 $188 小童 $148
✨送磯煮鮑魚
✨主食:8揀1
刺身壽司、小食、串燒、沙律、飲品任飲任食💕

主食:
🎈牛肉野菜鍋

🎈大蝦天婦羅

有3/4隻大蝦,蝦肉爽彈,炸得香脆,而且炸粉唔厚身😙

🎈磯煮鮑魚(送1人1隻)
食落有昆布湯汁味😍 鮮甜清香,有咬口😚

其他任食(以下為重點推介🤣):
🎈白桃乳酸特飲
🎈巨峰乳酸特飲

🎈日式蒸蛋
🎈牛肉湯烏冬

🎈吉列炸蠔
🎈炸芝士年糕
🎈芝麻鷄翼
以上炸物都唔錯,炸粉唔會厚身,炸得酥脆香口😋
🎈三文魚
🎈油甘魚
🎈鯛魚
🎈帆立貝
🎈劍魚腩
提起九龍灣商業區,相信大家淨係會諗到返工放工💼喺呢個週末,喺空曠嘅九龍灣商業區竟然有幸遇到優質日式精緻半自助餐放題🤩一於食返餐好🤪.講食物之前,特別要提一提呢度環境🤓餐廳樓底接近兩層樓高,加上超高落地玻璃下採光十足🔆坐喺玻璃房食飯真係好有渡度假感覺🏖非常舒適😚.🌟90分鐘午市半自助餐💰$268(另加一)自選主食+任選刺身、壽司、沙律、小食、串燒、飲品.🍴三色丼(主食)拖羅蓉肥美細滑,配飯食無得頂😍三文魚子大大粒好有鮮味😋火炙鰈魚邊油香十足😚然後再放刺身變成魚生飯,大滿足🥰.🍴 鍋燒牛柳粒目玉丼(主食)石鍋燒到熱辣辣呈上♨️將流心蛋撈埋珍珠米,令每一啖飯都充滿蛋香😋牛柳粒份量都幾多,嫩口多汁🙂.🐟刺身質素比坊間放題刺身水準更高❣️件件都厚切,無雪味好新鮮😍油甘魚油香豐富,鯛魚彈性十足,帶子鮮甜✅會令你想叫再encore嘅刺身❤️自助餐額外送嘅磯煮鮑魚亦鮮甜彈牙👍🏻.🍣壽司有九款選擇,比較特別嘅係劍魚腩夠晒肥美🤪.🍥小食蒸蛋必食‼️內有香菇、帶子、蓮子等配料,蒸蛋滑嘟嘟又入味,令你食過返尋味😚芝麻雞翼夠香脆肉質又嫩😆芝士年糕好煙韌,中間流心芝士極邪惡😛.🔥串燒免治雞肉棒配燒汁一流配搭,入口啖啖肉🤤

🌟90分鐘午市半自助餐
💰$268(另加一)
自選主食+任選刺身壽司、沙律、小食、串燒、飲品

🍴三色丼(主食)

🍴 鍋燒牛柳粒目玉丼(主食)

🐟刺身
自助餐額外送嘅磯煮鮑魚亦鮮甜彈牙👍🏻

🍣壽司
有九款選擇,比較特別嘅係劍魚腩夠晒肥美🤪
🍥小食
🔥串燒
免治雞肉棒配燒汁一流配搭,入口啖啖肉🤤雞軟骨香口爽脆,鹽燒好入味🥴冬菇一啲都唔乾爭爭,好香菇味🤓

🥗沙律
胡麻醬+豆腐完美組合,加上沙律菜、蕃茄菜嘅點綴,夏天食透心涼😆
🥤飲品
汽水、乳酸飲品、果汁等七款飲品任君選擇
喺一個舒適空曠嘅環境下同朋友食日本料理,令你暫時放下生活忙碌😌果然美食能夠治愈人心😚想食嘅朋友,留意番半自助餐只於星期六日限時供應,平日過嚟應該係食午市套餐🥸
Lunch
割烹係代表「高級料理」,最早喺江戶後期出現😌演化到今時今日,割烹最明顯嘅特徵就係以吧台及餐桌為中心嘅開放式廚房,而客人都可以一邊欣賞師傅手藝一邊享受料理😍😍而位於九龍灣嘅鳴門割烹料理,除咗還原到日本割烹神粹之外,餐廳裝修同埋周邊環境亦都別具格調🤩逢週末或者公眾假期,一邊享用住精緻嘅半自助餐料理,一邊享受住商貿區或者空中花園嘅景致,零舍悠閒寫意☺️😆進入半自助餐之前先由八款精緻主食任選一款😝今日我哋就揀咗帆立貝吞拿魚腩蓉丼同埋牛肉野菜鍋🥰未上主食就已經為每人送上一隻磯煮鮑魚,真係未出發先興奮呀😆😆😆主食方面想重點介紹下帆立貝吞拿魚腩蓉丼👅帆立貝新鮮清甜,將吞拿魚腩蓉同珍珠米混合好😝口感軟糯啖啖吞拿魚油香☺️係等緊主食嚟嘅時候,最啱就係睇住呢一個半自助餐餐牌😆事關選擇眾多花多眼亂,由海鮮刺身、即製串燒🤤去到炸物小食、壽司沙律等等,全部都一應俱全😌😌👍🏻壽司刺身擺盤精美處理認真👍🏻魚生同壽司都係由餐廳中央開放式廚房裏面嘅師傅處理,睇住師傅熟練嘅手藝🥺一邊享受住新鮮好味嘅魚生😜仲有琳琅滿目嘅日式料理任君選擇,咁多位心動不如行動啦😍😍

2022-05-16 138 views
🇯🇵鳴門割烹料理 想試佢個週末半自助餐好耐,終於放到星期日假,即刻打book😙90分鐘週末半自助餐 $268有8個主食揀:刺身飯、熟食、天婦羅、麵食都有任食:刺身、壽司、小食、串燒、沙律同飲品坐低就一人送咗一隻磯煮鮑魚,口感彈牙帶啲甜味👍🏻🍱三色丼(拖羅蓉、三文魚籽、火炙鰈魚邊)🍱帆立貝吞拿魚腩蓉丼帆立貝味道鮮甜,無雪味👍🏻拖羅蓉肉質肥美香滑三文魚籽無腥味,味道鮮甜鰈魚邊燒得香口,油分充足🥗沙律:🥢胡蔴醬豆腐沙律:豆腐好滑,醬汁開胃🐟刺身:三文魚、油甘魚、八爪魚、鯛魚、帆立貝🥢刺身勁厚切無腥味🌟必點三文魚同油甘魚,魚油香十足🍣壽司:三文魚、劍魚腩、帆立貝、蟹棒、蟹籽、熟北寄貝、玉子、加州卷、赤蝦🥟小食:枝豆、日式蒸蛋、明太子玉子、麵豉湯🥢蒸蛋夠滑,食完咁多生冷野飲麵豉湯即刻暖哂🌟必點明太子玉子,好惹味🍘炸物:吉列炸蠔、吉列迷你紫薯餅、炸芝士年糕、芝麻雞翼🥢芝麻雞翼香脆,入面仲有肉汁👍🏻🌟 必點吉列迷你紫薯餅,紫薯味香濃,炸得香脆🍢串燒:雞軟骨、免治雞肉棒、冬菇、厚燒牛舌🌟必點免治雞肉棒,食落有雞軟骨嘅爽脆咬口,配埋醬汁食唔停口😋🍹飲品:白桃乳酸特飲、巨峰乳酸特飲2個人埋單$590呢個價
🇯🇵鳴門割烹料理

90分鐘週末半自助餐 $268
有8個主食揀:刺身飯、熟食、天婦羅、麵食都有
任食:刺身壽司、小食、串燒、沙律同飲品

坐低就一人送咗一隻磯煮鮑魚,口感彈牙帶啲甜味👍🏻

🍱三色丼(拖羅蓉、三文魚籽、火炙鰈魚邊)
🍱帆立貝吞拿魚腩蓉丼
帆立貝味道鮮甜,無雪味👍🏻
拖羅蓉肉質肥美香滑
三文魚籽無腥味,味道鮮甜
鰈魚邊燒得香口,油分充足

🥗沙律:
🥢胡蔴醬豆腐沙律:豆腐好滑,醬汁開胃

🐟刺身:
三文魚、油甘魚、八爪魚、鯛魚、帆立貝
🥢刺身勁厚切無腥味
🌟必點三文魚同油甘魚,魚油香十足

🍣壽司:

🥟小食:
枝豆、日式蒸蛋、明太子玉子、麵豉湯
🥢蒸蛋夠滑,食完咁多生冷野飲麵豉湯即刻暖哂
🌟必點明太子玉子,好惹味

🍘炸物:
吉列炸蠔、吉列迷你紫薯餅、炸芝士年糕、芝麻雞翼
🥢芝麻雞翼香脆,入面仲有肉汁👍🏻
🌟 必點吉列迷你紫薯餅,紫薯味香濃,炸得香脆

🍢串燒:雞軟骨、免治雞肉棒、冬菇、厚燒牛舌

🍹飲品:白桃乳酸特飲、巨峰乳酸特飲

2個人埋單$590
呢個價錢可以任食高質新鮮刺身已經回到本😂
開頭以為90分鐘唔夠食,點知食咗一個鐘已經好飽
上菜速度勁快,無漏單,刺身仲要新鮮厚切😋😋
店員服務態度好,主動收碟,有禮貌😙
坐位好闊落,餐廳環境夠開揚,望住個空中花園食飯好正
推介大家要嚟試吓🌟
Ps:最好book定位先,我見個場都好full🤫

📍九龍灣宏照道33號國際交易中心2樓2號舖
2022-03-19 238 views
📍#鳴門割烹料理#MFJ九龍灣 #MFJ日本菜人均消費: HKD295終於放監,去到九龍灣又試一間Bookmarked左一段時間嘅 @narutoichiba ✅ 原本係被佢嘅週末午市放題所吸引,不過平日嚟到就試咗先🤤🤤⭐️北海道雜錦丼 🍱 $288北海道丼有帶子,三文魚,三文魚籽,拖羅,油甘,牡丹蝦!本身有海膽,佢話今日未有,轉帶子俾我,我想講,佢平身都係有帶子,出手太低了吧😅 魚生都好新鮮好好味! 拖羅好好肥,誰不知都未解晒凍,食落有筋,扣少少分!份量都可以,套餐有沙律,麵豉湯同茶碗蒸!⭐️迷你碎粒魚生丼御膳 🍱 $188話就話迷你丼,其實都大碗,仲要有烏冬天婦羅,沙律同茶碗蒸,$188好抵食!迷你角切丼都好多料,幾有口感! 烏冬都幾唔錯! 按份量同質素,性價比都幾高⭐️Sapporo 🍺 $30餐廳比我想像中細,但樓底高夠開揚,裝潢都幾好,唔似日式居酒屋,比較摩登!服務質素都可以,下次要試下個半放題🤩#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkfoodstagram #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfo

📍#鳴門割烹料理

#MFJ九龍灣 #MFJ日本菜

人均消費: HKD295

⭐️北海道雜錦丼 🍱 $288
北海道雜錦丼

⭐️迷你碎粒魚生丼御膳 🍱 $188

⭐️Sapporo 🍺 $30
Sapporo

#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkfoodstagram #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfoodblogger #foodblog #hkfoodblog #相機食先 #美食推介 #九龍灣美食 #日本菜 #japanesefood #japanesecuisine #sashimi #don
2022-03-15
$295 (Lunch)
Sapporo
2022-01-15 226 views
-晚市無堂食 唯有午餐食飽啲😂有冇諗過放題都有半自助形式?成人$268+10% 90分鐘半自助放題 聽落90分鐘好似有啲急每位可由(A-H) 8款主食任選一款其他menu上既小食 刺身 壽司 串燒 沙律 飲品都係任你點😋😋我地訂位每人仲會送多一隻磯煮鮑魚 味道正常 無surprise我地星期日中午去餐廳唔算好多人 可惜餐廳唔算就腳😍全落地玻璃 樓底好高 夠哂光猛 太陽🌞曬入來好舒服🥰.🍣🤔至於食物方面就不過不失啦 唔算好高質 無乜驚喜價錢方面亦都唔算特別平 要突登再撘車入來就未必了⋯💁🏻‍♀️只能夠話⋯呢個價錢午市放題有更好既選擇😋/

晚市無堂食 唯有午餐食飽啲😂
有冇諗過放題都有半自助形式?
每位可由(A-H) 8款主食任選一款

我地星期日中午去
餐廳唔算好多人 可惜餐廳唔算就腳
😍全落地玻璃 樓底好高 夠哂光猛 太陽🌞曬入來好舒服🥰
🍣🤔至於食物方面就不過不失啦 唔算好高質 無乜驚喜
價錢方面亦都唔算特別平 要突登再撘車入來就未必了⋯
💁🏻‍♀️只能夠話⋯呢個價錢午市放題有更好既選擇😋
$300 (Lunch)
2022-01-02 219 views
豐御膳($458)食物好豐富,重頭戲係非常打咭able 嘅壽司盛合,擺盤十分精緻,係壽司版嘅afternoon tea😍 刺身有牡丹蝦、赤身同油甘魚,天婦羅即炸熱辣辣好好食😋 仲有一碗牛肉稻庭烏冬,飲品有一杯白桃梳打,內有粒粒果肉🍑北海道刺身丼($328),前菜有芥末青瓜蟹籽八爪魚粒、味噌湯同茶碗蒸。刺身同飯嘅份量適中,拖羅好多魚油,又香又好味😋 牡丹蝦都好鮮甜,仲有我鍾意嘅帆立貝當時正值秋刀魚當造季節,一於試吓秋刀魚刺身($238),第一次食秋刀魚,個人對呢款魚唔算特別鍾意點咗枝月桂冠生酒($148)配刺身,味道同刺身幾夾,甜甜的,味道清,唔會蓋過刺身嘅味道甜品有柚子雪芭同黑芝麻雪糕,好滿足嘅一餐😋餐廳價位在該區而言略高,不過環境闊落,寧靜休閒,員工有禮友善,整體用餐感覺舒適

白桃梳打

北海道海鮮丼

月桂冠生酒

甜品有柚子雪芭同黑芝麻雪糕,好滿足嘅一餐😋

2021-10-26
$650 (Dinner)
白桃梳打
北海道海鮮丼
2021-12-26 228 views
前排見話鳴門都有抵食套餐同同事去食啦點知…優惠應該就完左🥲想食返餐 享受下原來每個餐都跟一個茶碗蒸等我地仲因而糾結食邊個餐叫左呢個魚生餐精美擺設好正呀🥰件件大大件😋新鮮可口再配有麵鼓湯,沙律🥗,白飯好飽肚天婦羅set伴有小烏冬一次滿足多個願望同4件壽司🍣天婦羅🍤 香脆可口薄薄一層粉漿爽口彈牙菇🍄都好好咬口整體唔錯既餐飲體驗不過價錢偏貴間唔時都算唔錯不過呢日好full上餐較慢又可能係慢工出細活
前排見話鳴門都有抵食套餐
精美擺設
好正呀🥰
件件大大件😋
新鮮可口
再配有麵鼓湯,沙律🥗,白飯
好飽肚

不過呢日好full
上餐較慢
又可能係慢工出細活
2021-12-22 158 views
估唔到九龍灣呢個商業區都有高質日本菜🍱 話說好友喺附近工作 所以相約左黎呢度一齊食晚飯傾下計👭餐廳地方乾淨舒適寧靜 枱與枱之間夠闊落 空間感充足 食物質素都相當唔錯 擺盤仲好靚㖭✨˜”*°•豐 御膳($458/一位)•°*”˜包括刺身3款🐟 御膳壽司8件🍣 再配有雜錦天婦羅🍤 迷你牛肉稻庭烏冬🍜 雪葩🍨同飲品🍹🔸全部刺身都夠冰凍新鮮 有牡丹蝦x1 油甘魚x2 同赤身x2🔸御膳壽司 推介海膽 味道鮮甜回甘 夠晒creamy 甜味仲非常long lasting😋~ 三文魚子夠鮮味 喺嘴巴入邊劈裡啪啦爆開嘅感覺好滿足😋~ 拖羅粉嫩肥美 佈滿白色油花入口即溶 重點係冇筋冇殘餘腥味😋🔸天婦羅脆漿夠薄夠脆 有炸蝦🍤 茄子🍆 同蕃薯🍠🔸最後仲有個柚子雪葩㖭 雪葩口感軟滑 唔會好甜👍🏻˜”*°•火炙鵝肝三色丼定食($198)🔥•°*”˜🔸定食套餐配有前菜芥末辣八爪魚🐙 茶碗蒸🥚 味增湯🥣 仲有雪糕🍦 非常豐富🔸鵝肝三色丼有火炙三文魚 火炙吞拿魚 同我嘅至愛火炙左口魚裙邊 每款都有三大塊 大大片不特止 仲好厚身 多到遮晒啲飯👍🏻 火炙過嘅三文魚同吞拿魚呈半生熟口感 超讚 左口魚邊燒到啲油脂逼晒出

˜”*°•豐 御膳($458/一位)•°*”˜

三文魚子夠鮮味 喺嘴巴入邊劈裡啪啦爆開嘅感覺好滿足😋~

拖羅粉嫩肥美 佈滿白色油花入口即溶 重點係冇筋冇殘餘腥味😋
🔸天婦羅脆漿夠薄夠脆 有炸蝦🍤 茄子🍆 同蕃薯🍠
🔸最後仲有個柚子雪葩㖭 雪葩口感軟滑 唔會好甜👍🏻

˜”*°•火炙鵝肝三色丼定食($198)🔥•°*”˜
火炙過嘅三文魚同吞拿魚呈半生熟口感 超讚
左口魚邊燒到啲油脂逼晒出嚟 超級嫩滑超級香 入口即溶超級棒😋

🔸雪糕有驚喜🍦 係富士蘋果味雪糕🍎 蘋果味道極之清香 雪糕好綿滑 後調仲有濃濃牛奶香味🥛 好好食🥰 突然諗起蘋果明明好普通 但又好似真係好少機會食到蘋果味雪糕🤔

˜”*°•赤梭子刺身($218)•°*”˜
白身魚嘅赤梭子外貌雪白清香 肉質清爽幼嫩 油脂唔會太豐厚 味道偏清淡 加埋辣蘿蔔蓉同醬汁感覺鮮嫩清爽
平時係九龍灣返工 係同事口中得知呢間日式餐廳➖嗚門🇯🇵原來午市時段佢係會有半自助放題 可以選擇一款主食 其他餐紙上嘅嘢食就任點咁樣 價錢係$268一位 正常放題價錢主食揀左三色飯同帆立貝海膽飯 原因係因為兩個飯都有海膽😍海膽比想像中高質 入口好快融化 有少少甜味 帆立貝都好鮮甜至於其他放題嘅刺生都好新鮮 小編認為甜蝦同八爪魚好食👅送嘅磯燒鮑魚第一次試 好想encore🤣燒物嚟講 芝士年糕係流心好正 雞翼都好好食 好脆好入味 但食得多會好熱氣🥲串燒都有幾多款揀 但冬菇有啲乾 牛舌好重牛味 正!飲品方面主要係汽水 巨蜂提子梳打好飲 唔會超甜提子味又好香🍇嘢食上得都好快 不過見隔離枱叫得太多搞到食唔曬 大家記得食放題要量力而為🤣💰 $590 (2人)食物質數 ⭐️⭐️⭐️⭐️環境舒適 ⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️推介指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️#hkcp_九龍灣➖➖➖➖➖➖➖➖#香港好去處 #拍拖好去處 #拍拖 #情侶 #九龍灣好去處 #冰室 #九龍灣 #鳴門 #日本料理 #魚生 #刺身 #九龍灣美食 #壽司 #日本菜 #日本餐廳 #日式餐廳 #卷物 #sushi #coffee #hkcafe #hkfoodi
平時係九龍灣返工 係同事口中得知呢間日式餐廳➖嗚門🇯🇵

💰 $590 (2人)
食物質數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境舒適 ⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
推介指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
#hkcp_九龍灣
➖➖➖➖➖➖➖➖
#香港好去處 #拍拖好去處 #拍拖 #情侶 #九龍灣好去處 #冰室 #九龍灣 #鳴門 #日本料理 #魚生 #刺身 #九龍灣美食 #壽司 #日本菜 #日本餐廳 #日式餐廳 #卷物 #sushi #coffee #hkcafe #hkfoodie #foodie #food #hkfoodblogger #foodstagram
  • 帆立貝海膽丼
唔搵都真係唔知原來國際交易中心都有餐廳🙈小編仲要搵到間咁高質嘅日本料理🥳佢哋午餐時間就提供半自助餐晚飯時間提供晚市御膳🤩今次小編就同朋友夜晚去食去到都冇乜人非常之清靜🤫🐤一句總結:雖貴但好高質👍🏻😎會回訪嗎: ✔️✔️等候時間:booked(平日7:00)≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋😍松御膳(一人前)$358 ▶️ 9.75/10 包括:✨三色刺身(牡丹蝦、油甘魚、三文魚腩)雖然每份刺身只係得兩件但每塊都高質😍樣樣都好鮮甜厚切完全冇手軟🙈三文魚腩色澤呈橙紅色肉質肥美油甘魚睇佢個呈白色嘅表皮就知佢係靚野食落去口感好滑且油質豐富🤩至於牡丹蝦完全冇腥味食上去非常鮮嫩甘甜👍🏻再加上個賣相非常吸睛🙌🏻Wasabi也非常貼心地放在旁邊以免貼在一起呢種咁有質素嘅刺身真係好少見😼✨天婦羅:大蝦、南瓜、番薯天婦羅完美地呈現了外脆內軟😍咀嚼嘅時候都會有脆卜卜嘅清脆聲音裏面嘅南瓜味道清甜蝦肉非常之大塊👍🏻冇任何醬汁之下都唔會好dry🙌🏻✨壽司盛合八件:拖羅、赤身、活赤貝、紋甲魷魚、海膽、三文魚籽、三文魚腩、鰻魚個賣相係咁多樣之中最靚最精緻🥳壽司也排放得非常之企理亦有附上少量嘅薑同埋Wasabi也不會和壽司放在一
唔搵都真係唔知原來國際交易中心都有餐廳🙈
小編仲要搵到間咁高質嘅日本料理🥳
佢哋午餐時間就提供半自助餐
晚飯時間提供晚市御膳🤩
今次小編就同朋友夜晚去食
去到都冇乜人非常之清靜🤫

🐤一句總結:雖貴但好高質👍🏻
😎會回訪嗎: ✔️✔️
等候時間:booked(平日7:00)
≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋
😍松御膳(一人前)$358 ▶️ 9.75/10
包括:

✨三色刺身(牡丹蝦、油甘魚、三文魚腩)
雖然每份刺身只係得兩件但每塊都高質😍
食上去非常鮮嫩甘甜👍🏻
再加上個賣相非常吸睛🙌🏻
Wasabi也非常貼心地放在旁邊以免貼在一起
呢種咁有質素嘅刺身真係好少見😼

✨天婦羅:大蝦、南瓜、番薯
天婦羅完美地呈現了外脆內軟😍
咀嚼嘅時候都會有脆卜卜嘅清脆聲音
裏面嘅南瓜味道清甜蝦肉非常之大塊👍🏻
冇任何醬汁之下都唔會好dry🙌🏻

個賣相係咁多樣之中最靚最精緻🥳
壽司也排放得非常之企理
亦有附上少量嘅薑同埋Wasabi也不會和壽司放在一起🙋🏻‍♀️
同樣都可以講樣樣都係新鮮厚切

食落去層次感非常豐富
而且帶有微微酸甜🥰
一食就知係柚子味‼️

✨飲品:巨峰梳打
非常之解渴清新~
甜度適中嘅同時帶有巨峰嘅甜味🍇

味道都好濃厚😉
無論任何刺身都會下面有冰墊住
保持住佢嘅鮮味同凍凍地嘅口感😻
鍋燒熊本牛柳粒目玉飯

😍鍋燒熊本牛柳粒目玉飯 (配前菜,蒸蛋,味噌湯和雪糕)$188 ▶️ 9.5/10
送到上黎嘅時候仲有「滋滋」嘅聲音
更加係香氣四溢未食已經覺得正啦😆
炒飯真係夠曬惹味之餘都好足料🙈
飯都炒得乾身唔會油膩
牛柳粒就小小粒夠曬嚼勁
而且比炒飯濃稠的醬汁包裹着😍
炒飯還加上洋蔥同車厘茄等材料令到佢更加豐富更香🤤
面頭還有隻半熟蛋撈埋一齊食唔會dry🥰 (係蛋黃哥嘅出現時刻)
至於佢嘅前菜等等一點都唔馬虎

飲完杯水就即刻過黎斟水🙈
啲野食都黎得好快😉
服務上基本上係perfect🤩

😚推介指數 ▶️ 🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐣
(🐤為1分;🐣為半分)
可能大家會覺得有啲貴🙈
非常非常之值得回訪🤪

🙏🏻食評只供參考
≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋
🤤𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚎 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 @eat.with.hen
𝕀𝕟𝕤𝕥𝕒𝕘𝕣𝕒𝕞 | 𝔽𝕒𝕔𝕖𝕓𝕠𝕠𝕜 | 𝕆𝕡𝕖𝕟𝕣𝕚𝕔𝕖 𝕃𝕍𝟛 | 𝕋𝕣𝕚𝕡.ℂ𝕠𝕞 𝕃𝕍 𝟠💛
記得like & save低以便日後再試❤️

9.5或以上:深刻難忘一定要試😍
鰹魚
鍋燒熊本牛柳粒目玉飯
2021-12-17 103 views
🤩豐御膳($458)🌟三色刺身:牡丹蝦x1、赤身x2、油甘魚x2所有魚生都好新鮮 完全唔會有啲怪腥味每款解凍程度都剛剛好👍🏽魚生好厚切!!!一件等於人哋3件🤣🌟壽司盛合8件每款各一拖羅、赤身、活赤背、紋甲魷魚、海膽、三文魚籽、三文魚腩、鰻魚擺盤好加分😆賣相好吸引打卡一流,味道都不錯👍🏽🌟牛肉稻庭烏冬稻庭烏冬比起平時食嘅烏冬較幼身我幾鍾意₍ᐢ..ᐢ₎♡湯底清清地 牛味幾香食完咁多凍嘢食返啲暖野又好正😘🌟天婦羅:大蝦x2、南瓜x1、蕃薯x1一上枱 相都未影 朋友即刻夾咗件蕃薯食🤣係咁話好好味😋我試咗蝦同南瓜真係整得好好味😋蝦好彈牙 南瓜軟硬適中又夠甜唔會太熱氣 啲粉又唔會太厚或者太薄份量剛剛好👍🏽👍🏽🌟日本柚子雪葩好清新😋入面真係有一粒粒柚子🌟飲品(巨峰梳打)清新解渴,唔會太甜,好啱飲🥂😍是日飛機貨❥真鯛($228)好新鮮 好好味!第一次試真係食到停唔到😍北海道刺身丼 ($328)好足料嘅刺身丼❤️包含晒所有名貴刺身ɞ拖羅、油甘魚、牡丹蝦、帆立貝、海膽、三文魚籽、三文魚腩ʚ又係大大件☞厚切☜主食❤️前菜(芥末八爪魚🐙)幾好味😋不錯❤️蒸蛋蒸得好味😋蛋入面有啲蟹柳、菇,好味😋❤️味噌湯見朋友飲晒,應
🤩豐御膳($458)

🌟三色刺身
牡丹蝦x1、赤身x2、油甘魚x2
所有魚生都好新鮮 完全唔會有啲怪腥味
每款解凍程度都剛剛好👍🏽
魚生好厚切!!!一件等於人哋3件🤣

🌟壽司盛合8件每款各一

擺盤好加分😆賣相好吸引
打卡一流,味道都不錯👍🏽

🌟牛肉稻庭烏冬

唔會太熱氣 啲粉又唔會太厚或者太薄
份量剛剛好👍🏽👍🏽

🌟日本柚子雪葩
好清新😋入面真係有一粒粒柚子

🌟飲品(巨峰梳打)
清新解渴,唔會太甜,好啱飲🥂

😍是日飛機貨❥真鯛($228)
好新鮮 好好味!
第一次試真係食到停唔到
真鯛

😍北海道刺身丼 ($328)
好足料嘅刺身丼❤️
包含晒所有名貴刺身
ɞ拖羅、油甘魚、牡丹蝦、帆立貝、海膽、三文魚籽、三文魚腩ʚ
又係大大件☞厚切☜

主食
❤️前菜(芥末八爪魚🐙)
幾好味😋不錯

❤️蒸蛋
蒸得好味😋蛋入面有啲蟹柳、菇,好味😋

❤️味噌湯
見朋友飲晒,應該都不錯👍🏽

❤️雪糕(黑加侖子味)
第一次食呢隻味道嘅雪糕
真係有一粒粒黑加侖子⚗︎·̫⚗︎好得意