2021-09-16 23 views
鳴門之前喺旺角食過一次 但竟然執咗🥲而九龍灣分店環境感覺好舒服 因為座位唔多 空間感大加上比起其他分店地點唔喺旺區 喺MEGA BOX 附近 相對較少人流-🎏極上刺身拼盤✨ 💰$498一上檯 大盤到呢...😨😨((三文魚 吞拿魚 油甘魚 赤貝 牡丹蝦 三文魚籽 海膽))刺身新唔新鮮真喺食得出 每一款都好鮮甜三文魚同吞拿魚都喺厚切大大舊帆立貝牡丹蝦又勁大隻 成盤刺身都咁大份-🎏芝士年糕✨✨ 💰$124大愛 必點‼️外皮脆脆地 咬落去入面芝士軟熟到痴線入口食到濃郁嘅芝士香味 唔覺得漏就算放耐咗 啲芝士依然好軟無硬成一舊-🎏火炙左口魚鰭邊壽司 💰$58味道OK 但略為韌咗啲🤕無戈種入口即溶嘅感覺 有少少失望-🎏明太子三文魚親子卷 💰$155-🎏海膽芝士玉子燒 💰$98蛋上面鋪滿一層芝士 再喺芝士上面加海膽蛋好滑同超甜 芝士嘅鹹味中和一下 唔會甜到漏-🎏帆立貝海膽黃金炒飯✨ 💰$188足料炒飯 好清楚見到有好多帆立貝同蝦籽雖然海膽撈埋啲飯到食唔出有海膽味但成碟炒飯味道好香口 炒飯口感喺我鐘意嘅軟硬度-🎏日本青椒和牛串 💰$95🎏牛舌串燒 💰$58🎏雞腎串燒 💰$32串燒就覺得麻麻地 牛舌好韌好難
鳴門之前喺旺角食過一次 但竟然執咗🥲

餐龐推介咗呢支梅酒 梅酒好愛者當然要試下
果然無介紹錯 加咗冰嘅濃度剛剛好 唔會太甜/ 酸
變到好易入口 但一定要加冰 試過冰溶後唔喺幾飲得落口
2021-09-15 41 views
前幾日放假,又同男朋友去尋找好西,今次去九龍灣嘅鳴門割烹料理,周末時間大廈比較小人,但餐廳都幾多食客,因為個任食放題都好抵😍 有8個主食可以揀,之後可以任飲任食各款小食,壽司,串燒,刺身,沙律。90分鐘半自助餐都係$238一人😍 好抵主食揀咗帆立貝海膽井同汁燒油甘魚。帆立貝同海膽都好大片,仲好鮮味😍 質素唔算差😍 相反汁燒油甘魚就差咗小小,魚肉太實了,而且冇咩魚油香🥲 沙律角切魚生沙律魚生刺身有幾多款,但沙律菜唔太新鮮。比較鐘意豆腐沙律,豆腐好滑溜~串燒雞軟骨乾身脆卜卜,好惹味~刺身甜蝦,蝦頭有膏好濃郁, 三文魚好鮮甜,冰涼新鮮。小食日本蒸蛋好香滑,細細杯好可愛。吉列蠔同芝麻雞翼炸得好香口。三文魚鰭外面煎封裏面好嫩。壽司淨係試咗赤蝦,因為已經飽了🤣 赤蝦蝦肉彈牙爽口鮮甜😍 飲品巨峰乳酸特飲,巨峰味好濃郁~ 爽喉醒神🥰

主食

沙律

串燒
雞軟骨乾身脆卜卜,好惹味~

刺身
甜蝦,蝦頭有膏好濃郁, 三文魚好鮮甜,冰涼新鮮。

壽司
淨係試咗赤蝦,因為已經飽了🤣 赤蝦蝦肉彈牙爽口鮮甜😍

飲品
巨峰乳酸特飲,巨峰味好濃郁~ 爽喉醒神🥰
2021-09-13 26 views
Naruto Japanese Restaurant 鳴門割烹料理 | 📍#foodieyamy_kowloonbay..It’s been so long since our last proper Japanese meal, with loads of sashimi and sushi choices. This restaurant is located at this commercial building, quite a bit of walk away from the station. Not too crowded and quite spacey, nice and comfortable. Perfect location to have a nice and long talk with friends and family.Our favourite part of the meal has to be this cover photo! Its part of the Yutaka set we’ve ordered. The set comes wit

Our favourite part of the meal has to be this cover photo! Its part of the Yutaka set we’ve ordered. The set comes with beef udon, tempura, this amazing sushi art piece and ice cream. Sashimi is fresh, nice and thickly sliced. Recommending this set sushi set dinner to anyone who can’t decide which sushi/sashimi to order, they’ve got you! Another reason to order the set dinner is the ice cream at the end. We chose red bean and yuzu. It’s so perfectly balanced that you’ll taste both the milky flavour and the rich red bean. Needless to say, yuzu is just the best for the Summer, also love how yuzu skin was put inside. Still managed to finish them even we were so so so so full.

離上一次吃日本菜真的是太久了。(妹妹因為濕疹不敢吃太多魚生呢)這家日本餐廳位於九龍灣的一棟商業大廈裏面,距離地鐵站也有一小段距離,但一點都不難找。地方不能說是很大,不過樓底高,座位闊落,坐得舒服,也不會太多人,非常適合與家人朋友吃飯暢談。

相信好多人都跟我們一樣,有選擇困難症。不過,他們的豐御膳set dinner簡直一次過滿足了我們好多個願望!除了有三色刺身、天婦羅、牛肉烏冬麵和甜品,還有我們封面的壽司盛合的八件壽司(擺盤也太有藝術感了吧~)雖然妹本來不能吃那麼多魚生,不過來都來了,難道真的什麼都不吃啦(並沒有~;P)幸好有吃到,魚生超級新鮮的,廚師也是挺大方,每一塊都切得厚厚的,壽司也很足料。另一個讓我們印象深刻的莫過於最後的雪糕甜品了。紅豆雪糕和柚子雪葩。牛奶味一點都不會把紅豆香蓋住;柚子更不用說了,最適合夏天的季節了,酸酸甜甜,最適合飯後吃了。雖然到最後我們都超級飽,但也忍不住把雪糕都吃個清光。
✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。鳴門割烹料理.高質料理。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤  周末,陽光明媚最適合去和朋友找好的來吃 朋友在九龍灣工作推介我深入其中一起吃半自助放題日式料理  半自助放題只在週末+公眾假期才有的機會不能錯過呀,飛雲! 其實我早就聽她說這鳴門割烹料理吸引力強今次親身來到,果然是有道理!   先點飲品慢慢選巨峰、白桃乳酪特飲好味又清爽 來個豆腐沙律爽滑好吃8款主食自選,我和朋友選了1.三色丼2.大蝦天婦羅三色丼是我的濃香有鮮氣的海膽美味的拖羅蓉,大魚籽實在令人回味! 每台送上的 磯煮鮑魚入味彈牙,易咬唔痴牙好味呀甜蝦同八爪魚好新鮮  壽司質感好不只色澤靚,口感亦正 要大讚的是天婦羅除了即點即炸更是炸得粉底輕薄透出蝦的鮮味實在唔錯 再讚是炸雞翼、炸蠔全是即製雞翼調味剛好,帶肉汁與微辣炸蠔巨形好吃咬入口爆蠔香燒物:必食燒牛舌、雞軟骨燒牛舌夠香軟,夠入味雞軟骨勁爽口香脆,口感極佳令人欲罷不能食完又食,所以1個人食幾串是常識吧!  燒三文魚

雜感女生   好味日記

˚*。鳴門割烹料理.高質料理。*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

餓底飯聚.食勻全世界

周末,陽光明媚

最適合去和朋友找好的來吃

朋友在九龍灣工作

推介我深入其中

一起吃半自助放題日式料理

半自助放題只在週末+公眾假期才有的機會

不能錯過呀,飛雲!

其實我早就聽她說這鳴門割烹料理吸引力強

今次親身來到,果然是有道理!

先點飲品慢慢選

1.三色丼

2.大蝦天婦羅
三色丼是我的

濃香有鮮氣的海膽

美味的拖羅蓉,大魚籽

實在令人回味!

每台送上的 磯煮鮑魚

入味彈牙,易咬唔痴牙

好味呀

甜蝦同八爪魚好新鮮

壽司質感好

不只色澤靚,口感亦正

要大讚的是天婦羅

除了即點即炸

更是炸得粉底輕薄

透出蝦的鮮味

實在唔錯

再讚是炸雞翼、炸蠔

全是即製

雞翼調味剛好,帶肉汁與微辣

炸蠔巨形好吃

咬入口爆蠔香
燒物:必食燒牛舌、雞軟骨

燒牛舌夠香軟,夠入味

雞軟骨勁爽口香脆,口感極佳

令人欲罷不能

食完又食,所以1個人食幾串是常識吧!

燒三文魚鰭

令人無法抗拒的魚油香

簡直迷人到一個點

這次的餐廳要列入重點必食清單之內
2021-09-05 29 views
大假完結前,黎到mega box 逛,之後搵左間日式料理半自助餐,價錢幾吸引,不用300蚊一位。同友人選了成人大蝦天婦羅何和鍋燒牛柳粒目玉井兩個主餐,意外有驚喜是附送磯煮鮑魚。主餐完,當然係看開心任食任點的餐牌啦。刺身,串燒,壽司🍣,沙律,湯大部分想食既都有。磯煮鮑魚香口彈牙,鮑汁鮮味。三文魚肥美。大蝦天婦羅蝦肉鮮嫩可口,表層蘇脆,粉夠薄。茄子炸完肉質仍保持鮮味。和鍋燒牛柳粒目玉井日本米口感佳,牛柳肉質彈牙肉香。日本蒸蛋香滑嫩口,入口即溶。炸物炸蠔外脆肉滑,雞翼皮薄肉嫩。整體而言,性價比高的日本料理半自助餐之緣。

磯煮鮑魚

香口彈牙,鮑汁鮮味。三文魚肥美。

大蝦天婦羅
蝦肉鮮嫩可口,表層蘇脆,粉夠薄。茄子炸完肉質仍保持鮮味。

和鍋燒牛柳粒目玉井
日本米口感佳,牛柳肉質彈牙肉香。

日本蒸蛋
香滑嫩口,入口即溶。

炸物
炸蠔外脆肉滑,雞翼皮薄肉嫩。

整體而言,性價比高的日本料理半自助餐之緣。

呢間日式高級料理 做緊週末日式半放題落地玻璃包圍 環境清靜🎐一路食一路聽住最鍾意嘅宮崎駿嘅歌🎏勁chill 推介比放假想散心放空嘅大家💕-📌分類#couple_fooddiary_日本菜🇯🇵 #couple_fooddiary九龍灣-🎎90分鐘週末半自助餐 $238/人✈︎ 12:00-15:00 包一份主菜 + 送磯煮鮑魚+任食➪沙律|小食|刺身|壽司|炸物|串燒|飲品)シ主菜▪️帶子海膽丼海膽新鮮 帶子鮮甜 比海膽更出色 帶子大概都有5-6塊 (•̀ᴗ•́)و份初初覺得好少 但之後上埋放題嘅食物 就知其實份量啱啱好 .▪️鍋燒牛柳粒目玉丼呢個味道有啲似中式薯仔牛柳粒不過呢個加咗日式燒汁甜甜哋 加上玉子令牛柳粒更加滑牛柳粒好重牛味👍🏻
呢間日式高級料理 做緊週末日式半放題
#couple_fooddiary九龍灣
🎎90分鐘週末半自助餐 $238/人
✈︎ 12:00-15:00
包一份主菜 + 送磯煮鮑魚+
任食➪沙律|小食|刺身壽司|炸物|串燒|飲品)

主菜
週末日式半放題
  • 日式蒸蛋
  • 刺身
  • 明太子玉子
難得放假梗係要同朋友食餐好😋位於九龍灣MegaBox附近嘅國際交易中心鳴門割烹料理做緊90分鐘半自助放題😊只係得星期六日同公眾假期先有供應!🥰可以喺餐牌入面八款揀一款主食💕呢度嘅半自助放題包括咗小食、壽司、刺身、汽水,甚至特飲都係任食任飲超抵😍款式種類多,上菜速度快,真心唔錯!☺️主食方面我哋揀咗三色丼、汁燒油甘魚💕三色丼係拖羅蓉、海膽、三文魚籽😋呢度啲海膽真係好正 味道甘甜 質感細膩🤤汁燒油甘魚 味道濃郁 入味 幾好味😋✨每一客主食仲會送磯煮鮑魚一隻🤤😋鮑魚肉質鮮嫩彈牙 好入味 超好味🤩🤩🤩刺身同埋壽司都非常新鮮,即點即整!🥰三文魚肥美厚切 油脂比較豐富 幾正!😍串燒有雞軟骨、免治雞肉棒、冬菇、厚燒牛舌,上枱仲要係熱辣辣,用心製作😊小食有日式蒸蛋、吉列蠔、芝麻雞翼、三文魚鰭、明太子玉子等,好食到舔舔脷!環境方面俾人一種舒適休閒嘅感覺🥰👍餐廳樓底比較高 空間感大 令人好relax🥰
難得放假梗係要同朋友食餐好😋
位於九龍灣MegaBox附近嘅國際交易中心
鳴門割烹料理做緊90分鐘半自助放題😊
只係得星期六日同公眾假期先有供應!🥰

可以喺餐牌入面八款揀一款主食💕
呢度嘅半自助放題包括咗小食、壽司
刺身、汽水,甚至特飲都係任食任飲超抵😍
款式種類多,上菜速度快,真心唔錯!☺️

主食方面我哋揀咗三色丼、汁燒油甘魚💕
三色丼係拖羅蓉、海膽、三文魚籽😋
呢度啲海膽真係好正 味道甘甜 質感細膩🤤
汁燒油甘魚 味道濃郁 入味 幾好味😋✨
每一客主食仲會送磯煮鮑魚一隻🤤😋
鮑魚肉質鮮嫩彈牙 好入味 超好味🤩🤩🤩

刺身同埋壽司都非常新鮮,即點即整!🥰
三文魚肥美厚切 油脂比較豐富 幾正!😍
串燒有雞軟骨、免治雞肉棒、冬菇、厚燒牛舌,
上枱仲要係熱辣辣,用心製作😊
小食有日式蒸蛋、吉列蠔、芝麻雞翼、
三文魚鰭、明太子玉子等,好食到舔舔脷!

環境方面俾人一種舒適休閒嘅感覺🥰👍
餐廳樓底比較高 空間感大 令人好relax🥰
2021-09-02 25 views
今個禮拜六去九龍灣行街 除咗有伊布放題捉咗好多伊布之外 仲去咗國易個間鳴門食返個90分鐘既半自助餐🦦megabox人頭湧湧 就近想食得舒服啲 呢度係一個好嘅選擇 舒舒服服咁嚟返個日式小放題😚呢度呢度光線舒適 環境望落開揚可以好放鬆咁嘆返個lunch 🥺有別於外面一樣放題密則則又嘈雜既氛圍 好啱傾吓計 享受週末😎兩個鐘慢慢嘆 我哋首先各自叫咗一份主食 之外仲有好多食物俾客自己任tick有多款刺身 壽司 小食 沙律 飲品都係任叫🤩刺身方面沒有驚艷但對得上價錢兩百鬆一位 無任何漏單情況 望落質素唔太頹 全部都幾新鮮 唔會太薄切切 😌表現正路 而且仲會每日送一隻磯燒鮑魚 唔度縮數 其他野食 好似沙律 茶碗蒸都好正路 大家可以放心叫🥴特別一提我哋淺嚐咗佢炸物都唔錯 黎到熱辣辣 好似芝士年糕同吉烈炸蠔 都炸到外脆內軟㗎😳而飲品方面亦無伏位 我哋除左追加咗杯汽水外 仲飲咗兩款特飲 😆分別係巨峰乳酸特飲同白桃乳酸特飲 入落唔係全天然 但個隻味幾好 唔係好難頂化學味 無伏👌🏻

平日返工lunch通常都好趕時間,難得放假,就想享受一下假日悠閒的時光。上openrice發現鳴門有假日限定的$238半自助餐,而且餐廳落地玻璃感覺好舒服,就去悠閒一下!剛剛去時可能比較早,不算好多人,但到了1pm左右就全滿了!所以如果想去吃的話,記得要book位。這裡的店員好好service,會照顧你坐得和食得舒服與否,所以座位之間空間感好夠,枱易好夠大,可以放心點放題食😝先點一款主菜後,其他小食可以任點!餐廳上菜都好快,才剛點完,食物就到了。主菜都相當用心,特別喜歡帆立貝海膽丼,海膽好大舊,味道鮮甜,咬落去軟香juicy。帆立貝都幾新鮮,而且是厚切的!另外,泡菜黑豚鍋都好豐富,入面好多粉絲、洋蔥 、豆腐、豬肉,吃起來暖暖的~其他任點食物都好好味,比一般日本半放題水準高!每次吃日本任是都必點刺身,甜蝦幾大隻之餘肉質鮮甜肥美。個人最喜歡鯛魚,厚切得來味道軟香,吃到刺身的鮮甜味道。油甘魚亦相當新鮮,是不錯的選擇。壽司🍣亦不會太多飯,配上新鮮刺身。劍魚腩壽司軟香淋,油脂多,有少少入口即溶的口感。另外也點了些熟食小食,都係幾有水準。個人最喜歡香脆的雞軟骨串,加上調味料後味道剛剛好,好滋味!另

泡菜黑豚鍋

其他任點食物都好好味,比一般日本半放題水準高!
鯛魚

另外也點了些熟食小食,都係幾有水準。

個人最喜歡香脆的雞軟骨串,加上調味料後味道剛剛好,好滋味!另外炸蠔的蠔肉亦幾新鮮~

總括來說,這個午の放題完全物超所值,比一般放題質素超班😋而且環境好靜,可以舒服地品嚐美食,傾計相聚。
雞軟骨
泡菜黑豚鍋
鯛魚
雞軟骨
2021-08-26 98 views
好一段時間冇食過放題啦!(●°u°●)​ 」人大左唔似得以前成日都食到咁多野 🤧所以而家反而會更重視食物既質素!😤 最近難得搵到一間有食物質素得黎環境仲坐得好舒服既日式放題店  🤤◎ 任飲任食放題 $238 (2小時; 只限星期六日同及公眾假期) 📣◍「自選主食 - 牛肉野菜鍋、汁燒油甘魚」🥩放題係半自助型式 可以首先選擇左8款主食其中一款 由於唔想咁快食咁飽所以就選擇左冇飯既option~ 特別推薦牛肉野菜鍋🥬超高質!湯底清甜同平時喺日本餐廳單獨order嘅冇分別😻油甘魚肉質同樣鮮嫩~🐟除左主食之外 以下既選項全部都係任飲任食架~◍「小食 - 芝麻雞翼」🐣首先小食方面會推薦大家試芝麻雞翼 雞翼係全翼 炸得好香口 食落仲有啲麻辣香味~🌶◍「壽司 - 劍魚腩、加州卷」🍣壽司會推薦大家食劍魚腩🤤食到佢既鮮甜 而加州卷都好有驚喜 入面加左牛油果🥑食落健康得黎又唔heavy!◍「串燒 - 雞軟骨、厚燒牛舌」🍢串燒必叫雞軟骨!貪佢細細粒有咬口又唔會太飽~另外牛舌勁腍好高質!😻◍「刺身 - 油甘魚、甜蝦」🐟刺身都有5款選擇☺️除咗三文魚必食之外油甘魚同甜蝦都好新鮮同高質!另外仲有2款沙律同多款飲品選

◍「自選主食 - 牛肉野菜鍋、汁燒油甘魚」🥩
牛肉野菜鍋

除左主食之外 以下既選項全部都係任飲任食架~

◍「小食 - 芝麻雞翼」🐣
芝麻雞翼

◍「壽司 - 劍魚腩、加州卷」🍣

◍「串燒 - 雞軟骨、厚燒牛舌」🍢

◍「刺身 - 油甘魚、甜蝦」🐟

另外仲有2款沙律同多款飲品選擇🤪呢個價錢食到咁多野質素又咁高🤤放假可以一戰!☺️⚡️
2021-08-21
$250 (Lunch)
  • 牛肉野菜鍋
2021-08-26 51 views
🏮位於九龍灣的「鳴門割烹料理」,日式簡約裝修,餐廳樓底很高,空間感十分闊落,木質的桌椅,簡潔舒適,從地面到桌面,店內每一處都乾淨整潔。🎎日料要的就是一個「鮮」字,壽司、刺身即點即做,如果你有選擇困難症,跟Nicole點套餐就能滿足你所有需求啦!🌊豐~御膳刺身($458)(1人前)🐋三色刺身:牡丹蝦、赤身、油甘魚🍣壽司盛盒8件:拖羅、海膽、赤身、鰻魚、活赤背、甲紋魷魚、三文魚籽、三文魚腩🍤天婦羅:大蝦、南瓜、番薯🍜牛肉稻庭烏冬🍨日本柚子雪芭🍹白桃梳打夕食~北海道雜錦丼($328)🐙前菜:芥末八爪魚🥚蒸蛋、味增湯🍵綠茶雪糕🍱雜錦丼包括有7款刺身:海膽、拖羅、油甘魚、牡丹蝦、帆立貝、三文魚腩、三文魚籽🌽白粟米($68)這是當天的飛機貨,有吃過北海道的白粟米就一定會念念不忘吧!看似普通,一口咬下去,鮮甜爆汁,超級好吃!妙殺所有甜粟米!👍🏻特別推薦刺身:🤩件件厚切,口感新鮮肥美,一口下去就是大滿足!👅海膽甘香鮮甜,拖羅入口甘甜,油甘魚油份充足,健碩的牡丹蝦爽彈鮮甜,三文魚腩橙紅的魚肉布滿白色的脂肪線條,層次感十足!帆立貝入口Q彈飽滿,三文魚籽更是爽脆十足!🎊雖然點了兩個套餐,但一大桌的份量,足夠

🏮

🎎
日料要的就是一個「鮮」字,壽司刺身即點即做,如果你有選擇困難症,跟Nicole點套餐就能滿足你所有需求啦!

🌊
豐~御膳刺身($458)
(1人前)
🐋三色刺身:牡丹蝦、赤身、油甘魚

🍤天婦羅:大蝦、南瓜、番薯
🍜牛肉稻庭烏冬
🍨日本柚子雪芭
🍹白桃梳打

夕食~北海道雜錦丼($328)
🐙前菜:芥末八爪魚
🥚蒸蛋、味增湯
🍵綠茶雪糕

🌽
白粟米($68)

👍🏻
特別推薦刺身
🤩
件件厚切,口感新鮮肥美,一口下去就是大滿足!
👅

🎊
雖然點了兩個套餐,但一大桌的份量,足夠3-4人吃,食物水準讓人喜出望外,由前菜、小食至飲品一點也不馬虎,真的超級飽足!感覺味蕾好像在開party啦!

2021-08-25 77 views
九龍灣平日午餐時間多人多到癲😌,但係夜晚係商業區就冇乜人。唔使限時😍又可以坐得舒服🙂之前呢間餐廳通常都係週末半自助餐,原來平日係有set dinner 🥘 我哋叫咗一個「松」御膳💲358,再散叫一個北海道刺身丼🍱💲328。落單嘅時候,餐廳侍應極力推介試吓飛機貨,深海池魚刺身🐟。朋友勁想試,所以我哋都叫咗個😂爭啲眼闊肚窄前菜芥末八爪魚🐙🌟🌟🌟🌟🌟芥末味都幾沖鼻😂,但係八爪魚非常彈牙,欲罷不能🤤三色刺身🌟🌟🌟🌟🌟帆立貝鮮甜,三文魚肥美,甜蝦冇食,不過我朋友大讚👍🏻汁燒銀雪魚🌟🌟🌟🌟銀雪魚稍為有啲Overcooked, 但非常入味,總括來講都唔錯🙂雜錦天婦羅🌟🌟🌟🌟🌟🍤天婦羅漿唔會太厚,而且蝦肉彈牙💯,冬菇天婦羅有驚喜!好Juicy😙🍳鰻魚炒飯🌟🌟🌟🌟🌟鰻魚味好香,而且份量足夠,加埋鰻魚燒汁,飯粒落甜甜地,粒粒分明!👍🏻朋友成碗食晒😂🛩飛機貨池魚刺身🌟🌟🌟🌟🌟💲98就咁食有啲腥,所以佢配一個好似柚子醋嘅汁俾我哋,味道超級夾!完全將佢嗰陣腥味覆蓋,仲有清新的開胃味道🤤,眨吓眼就食晒🤭北海道刺身丼🍱🌟🌟🌟🌟🌟呢個真係不得了😱,首先竟然有拖羅,質素拍得住我去日本魚市場食嘅🤤!三文魚超級肥美,帆立貝

前菜芥末八爪魚🐙🌟🌟🌟🌟🌟
芥末味都幾沖鼻😂,但係八爪魚非常彈牙,欲罷不能🤤

三色刺身🌟🌟🌟🌟🌟
帆立貝鮮甜,三文魚肥美,甜蝦冇食,不過我朋友大讚👍🏻

汁燒銀雪魚🌟🌟🌟🌟

雜錦天婦羅🌟🌟🌟🌟🌟

🍳鰻魚炒飯🌟🌟🌟🌟🌟

🛩飛機貨池魚刺身🌟🌟🌟🌟🌟💲98

北海道刺身丼🍱🌟🌟🌟🌟🌟
呢個真係不得了😱,首先竟然有拖羅,質素拍得住我去日本魚市場食嘅🤤!三文魚超級肥美,帆立貝大大隻,牡丹蝦又係勁大隻,好鮮甜😍,仲有啲海膽,分量竟然有好多!而且冇藥水味😋真係新鮮海膽先係咁!我都食咗一半,跟住再影😂

因為平日嘅晚上🌃,所以放咗工之後都唔太多人,寧靜嘅環境,美味嘅美食,仲有好嘅服務。既減壓又舒適!要努力啲搵錢先可以食多啲好嘢!大家一齊加油啦😍

最後兩個人食咗咁多嘢加埋$862,已經連咗加一😎

值得一讚係侍應好主動加茶執碟,中間我哋用晒紙巾又主動幫我哋換👍🏻👍🏻👍🏻
2021-08-24
$430 (Dinner)
  • 帆立貝海膽丼
  • 大蝦天婦羅
好近MegaBox既日本餐鳴門割烹料理❤️割烹料理指切割和烹調,私房菜,講究以季節性食材創作料理😋好耐無食過Brunch,最近呢間日本餐廳推出的半放題幾吸引架,主食一款,沙律,串燒,小食,刺身,壽司任食(限時90分鐘)首先可以揀個主菜,我地就揀左西京燒銀鱈魚,好好味,D皮好脆,D魚肉好滑,D汁都好味,好岩我哩啲魚控呀😋再點了牛肉石鍋飯,啲牛肉份量幾多,用石鍋上枱保持熱辣辣😍中間仲有個流心蛋😍刺身有三文魚、八爪魚、甜蝦、油甘魚及鯛魚,全部都係好似好新鮮😬壽司有勁多選擇😍😍😍串燒有雞軟骨、冬菇、厚燒牛舌串,水準好平均,烤得香口🤟🏻小食有日式蒸蛋、芝士年糕、芝麻雞翼、三文魚鰭、明太子玉子、麵豉湯及牛肉湯烏冬,芝麻雞翼夠乾身及皮脆,值得一試架,三文魚鰭堅好食,好香脆,魚油十足,玉子好厚身❤️飲品有汽水,白桃同巨峰乳酸,仲有唔同嘅梳打,飲飽食醉好開心🥳鳴門割烹料理 (九龍灣)九龍灣宏照道33號國際交易中心2樓2號舖
好近MegaBox既日本餐鳴門割烹料理❤️割烹料理指切割和烹調,私房菜,講究以季節性食材創作料理😋好耐無食過Brunch,最近呢間日本餐廳推出的半放題幾吸引架,主食一款,沙律,串燒,小食,刺身壽司任食(限時90分鐘)

壽司有勁多選擇😍😍😍

鳴門割烹料理 (九龍灣)
九龍灣宏照道33號國際交易中心2樓2號舖
2021-08-22
Type of Meal
Lunch
平時放題食得多,食哩個日式半自助餐都係第一次!見佢$238送磯煮鮑魚都幾吸引😆 首先揀兩款主食,牛肉野菜鍋同埋鍋燒牛柳粒目玉丼。牛肉野菜鍋係我最愛既壽喜燒湯底,味道濃郁。而鍋燒牛柳粒啲牛柳粒同洋蔥都炒得好香,個醬汁撈飯好和味。刺身選擇唔算好多,但係夠新鮮,加埋磯煮鮑魚真係鮮味十足。炸物方面比較鍾意隻芝麻雞翼,滿佈芝麻加上用咗辣汁醃製隻雞翼,好惹味,但嫌佢啲炸物唔夠熱。另外推薦佢哋個明太子玉子燒同巨峰梳打,味道唔錯。

• 磯煮鮑魚
  • 明太子玉子
  • 巨峰梳打
  • 芝麻雞翼
2021-08-21 58 views
今日天氣超好,太陽伯伯出晒嚟,簡直萬里無雲。咁嘅天氣比我喺戶外我會熱溶咗,於是我選擇過九龍灣嗰邊食個日式半自助餐,價錢$238/位餐廳12點開門,我哋12點入座。每人可以喺lunch menu到揀一款主食,另外其他嘢食就係任嗌嘅。主食我哋揀咗:帆立貝海膽丼海膽新鮮creamy, 帆立貝厚身啖啖肉鍋燒牛柳粒目玉丼呢個有跟動L動L雞蛋,除咗牛柳粒之外仲有好多洋蔥同三色椒,洋蔥好甜,出奇地做咗主角🤣食完呢個飯都已經好飽啦。另外會每人送一隻磯燒鮑魚,都幾大隻燒得岩岩好,咬落唔會韌。我地都有嗌少量其他嘢食試吓嘅。刺身:三文魚,油甘魚,甜蝦,鯛魚劍魚腩壽司小食: 芝麻雞翼,吉列蠔整體黎講嘢食質素係OK嘅🙂上菜快👍🏻而且餐廳樓底好高冇壓迫感😌
今日天氣超好,太陽伯伯出晒嚟,簡直萬里無雲。

餐廳12點開門,我哋12點入座。

主食我哋揀咗:
帆立貝海膽丼
海膽新鮮creamy, 帆立貝厚身啖啖肉

鍋燒牛柳粒目玉丼
食完呢個飯都已經好飽啦。

另外會每人送一隻磯燒鮑魚,都幾大隻燒得岩岩好,咬落唔會韌。

我地都有嗌少量其他嘢食試吓嘅。
刺身:三文魚,油甘魚,甜蝦,鯛魚
劍魚腩壽司
小食: 芝麻雞翼,吉列蠔
整體黎講嘢食質素係OK嘅🙂
上菜快👍🏻