2021-07-19 80 views
A Japanese restaurant located in Kowloon Bay which serves a semi buffet meal only available in the weekend! Priced at $238, you get a main course and all-you-can-eat sashimi, sushi, skewers and drinks! Excellent value for the quality! Weekend semi- buffet (90mins)Adult: $238 Children/Elderly: $148Main:Scallop and sea urchin riceFresh and thickly sliced scallops with rich and sweet sea urchin on Japanese white rice.Diced beef and egg rice in a potWho agrees that everything served in a piping hot

Weekend semi- buffet (90mins)
Adult: $238
Children/Elderly: $148

Main:
Scallop and sea urchin rice

Who agrees that everything served in a piping hot stone pot is a lot more fragrant! The beef tenderloin was diced into cube-sized and the texture was super tender! The onsen egg and stir fried onions lifted the entire flavour of the rice.

Sides
Personally recommend the sesame chicken wings and Gillette oysters. Fried perfectly with a golden brown exterior and a crunchy texture 😈

Skewers

Drinks
Super refreshing without overly sweet 😚

Rating: 8.5/10
Revisit? Maybe
Booking: Available
Dining Offer
Tasting Event
周末去到Megabox附近覓食 發現了間不錯吃的日式半自助餐😆 種類不少之餘 環境亦很舒服 在附近閒逛完可以在這裡歇歇腳呢🇯🇵-🔻🔻🔻🔻🔻90分鐘半自助餐 成人$238;小童/長者 $148✨沙律:點了胡麻豆腐沙律~很大磚豆腐🤍 而且蔬菜都新鮮🥗-✨主食:有8款自選主食 我們點了泡菜黑豚鍋和鍋燒牛柳粒目玉丼 泡菜份量很多 豚肉頗為厚身  喜歡以石鍋盛著牛柳粒飯 令飯和牛肉保持熱度🔥 -✨刺身:分別有三文魚、油甘魚、八爪魚、鯛魚和甜蝦! 而且還送磯煮鮑魚一隻! 每款都好新鮮🐟-✨小食:接近10款小食種類! 最推介是日式蒸蛋🍳、芝士年糕和芝麻雞翼🐥! 日式蒸蛋十分嫩滑 蛋味都很香濃 至於芝麻雞翼亦很出色 冒著煙熱騰騰的 有焦香的芝麻味 雞翼連雞翼尖啖啖肉呀! 還有最大推的芝士年糕🧀 咬下去尤如吃麻糬的感覺 內裡還有流心芝士 令人無法抗拒! -✨串燒:有厚燒牛舌、雞軟骨、免治雞肉棒及冬菇~ 最喜歡外酥內脆的雞軟骨 口感好豐富👍 厚燒牛舌的確切得超厚 嚼勁十足~😆-✨壽司:吃得太飽已經吃不太到壽司🤣 但個人認為每次自助餐總要叫三文魚、帆立貝壽司才滿足!!🔺🔺🔺🔺🔺🔸環境:日式裝潢 空間感十足
🔻🔻🔻🔻🔻
90分鐘半自助餐 成人$238;小童/長者 $148
✨沙律:點了胡麻豆腐沙律~很大磚豆腐🤍 而且蔬菜都新鮮🥗

🔺🔺🔺🔺🔺
🔸環境:日式裝潢 空間感十足 樓底很高🤣 就是令人很舒適的感覺~

🔸價錢:性價比不錯~ 想食夠本可以主力刺身呢🤣😆

🔸服務:正常服務~
🔸等候時間:只限周末及公眾假期12:00-14:00供應 建議要提早預約呢~
🔸回頭度:下次可以再帶家人來 同日都看到很多家庭來到😆
📍 鳴門割烹料理 (九龍灣)
🗺 九龍灣宏照道33號國際交易中心2樓2號舖
2021-07-16 59 views
位於九龍灣國際交易中心2樓< 𝓝𝓪𝓻𝓾𝓽𝓸 >, 一間提供超抵食日式半自助餐的餐廳, 價錢絕對回本, 環境亦舒適。⁹⁰分鐘半自助餐 ⁽成人$²³⁸; 小童/長者$¹⁴⁸⁾主食有 8 款選擇, 分別自選三色丼及帆立貝海膽丼。三色丼包括有拖羅蓉、海膽以及三文魚籽, 食材相當新鮮, 特別的是海膽鮮甜。而帆立貝海膽丼味道亦不俗, 帆立貝爽口大大粒, 更送每人一隻磯燒鮑魚。以下為任食任飲部分, 各式各樣有驚喜:沙律: 胡蔴醬豆腐沙律及角切魚生沙律刺身: 三文魚、油甘魚、八爪魚、鯛魚及甜蝦壽司: 三文魚、劍魚腩、帆立貝、加州卷、熟北寄貝、蟹棒、蟹籽及玉子飲品: 白桃乳酸特飲、巨峰乳酸特飲、橙汁、零系可樂、雪碧、可樂及忌廉炸物: 吉列炸蠔、炸芝士年糕及芝蔴雞翼串燒: 雞軟骨、冬菇、免治雞肉棒、厚燒牛舌炭燒: 燒三文魚腩及燒明太子玉子小食: 枝豆、日式蒸蛋、牛肉湯烏冬及麵豉湯鳴門割烹料理📍九龍灣宏照道33號國際交易中心2樓2號舖

⁹⁰分鐘半自助餐 ⁽成人$²³⁸; 小童/長者$¹⁴⁸⁾
主食有 8 款選擇, 分別自選三色丼及帆立貝海膽丼。

以下為任食任飲部分, 各式各樣有驚喜:
沙律: 胡蔴醬豆腐沙律及角切魚生沙律

刺身: 三文魚、油甘魚、八爪魚、鯛魚及甜蝦

炸物: 吉列炸蠔、炸芝士年糕及芝蔴雞翼

串燒: 雞軟骨、冬菇、免治雞肉棒、厚燒牛舌

炭燒: 燒三文魚腩及燒明太子玉子

小食: 枝豆、日式蒸蛋、牛肉湯烏冬及麵豉湯

鳴門割烹料理
📍九龍灣宏照道33號國際交易中心2樓2號舖
2021-07-10
$238 (Lunch)
2021-07-15 1067 views
日式半自助餐真係第一次試,小食量嘅我一定要試只有週末星期六日先有,所以要預早book位主食8選1,有飯有鍋物有魚生丼,我建議叫鍋物比較好,因為之後都可以點壽司,有好多飯食🔸前菜:有魚生沙律,都好新鮮,開開胃🔸刺身都可以任點,鮑魚每人一隻,甜蝦最好食🔸主食:帆立貝海膽丼海膽都好甜好新鮮,帆立貝點壽司嘅時候都可以點到,食完好飽🔸鍋燒牛柳粒目玉丼牛柳粒好嫩口多汁,唔食飯呢個都唔錯,可惜飯太多,而且有點淋口🔸任點項目:壽司,好普通,魚生係新鮮嘅,但飯好散,麻麻地🔸任點項目:明太子玉子、三文魚鰭玉子好甜好有蛋味,仲要新鮮熱辣辣整出來三文魚鰭好香口🔸任點項目:芝士年糕、芝麻雞翼、吉列蠔必食芝士年糕,外皮不厚,入面芝士流心好好味,不過食完好膩,好快飽肚芝麻雞翼都很好,雞肉是嫩口,炸得好香脆吉列蠔一般,如太飽就可不吃🔸任點項目:雞軟骨、冬菇、免治雞肉棒、厚燒牛舌串燒類好一般,可以不點,要食都只好食冬菇🔸任點項目:日式蒸蛋,普通蒸蛋咁,都滑身好食的,入面仲有冬菇🔸任點項目:迷你牛肉烏冬,牛肉份量比較少,1-2塊,味道好食的,清清地日式味道,食埋佢真係好飽🔸任點項目:飲品都係任點~白桃乳酸、巨峰乳酸仲有橙
日式半自助餐真係第一次試,小食量嘅我一定要試
只有週末星期六日先有,所以要預早book位
🔸前菜:有魚生沙律,都好新鮮,開開胃

🔸刺身都可以任點,鮑魚每人一隻,甜蝦最好食

🔸主食:帆立貝海膽丼
海膽都好甜好新鮮,帆立貝點壽司嘅時候都可以點到,食完好飽

🔸鍋燒牛柳粒目玉丼

🔸任點項目:壽司,好普通,魚生係新鮮嘅,但飯好散,麻麻地

🔸任點項目:明太子玉子、三文魚鰭
玉子好甜好有蛋味,仲要新鮮熱辣辣整出來
三文魚鰭好香口

🔸任點項目:芝士年糕、芝麻雞翼、吉列蠔
芝麻雞翼都很好,雞肉是嫩口,炸得好香脆
吉列蠔一般,如太飽就可不吃

🔸任點項目:雞軟骨、冬菇、免治雞肉棒、厚燒牛舌
串燒類好一般,可以不點,要食都只好食冬菇

🔸任點項目:飲品都係任點~白桃乳酸、巨峰乳酸
仲有橙汁、可樂、忌廉、雪碧等等… 必點白桃&巨峰特飲

$260 (Lunch)
2021-07-15 68 views
🥰日式semi-buffet. 價錢實惠環境舒適👍🏻家姐果然無介紹錯wo 🙃·成人($238@1)小童/長者($148@1)呢個價錢包一款自選主食同任飲任食日式小食、壽司、刺身、仲送每人一隻磯燒鮑魚!😍岩哂餓底人士去開餐!·以前覺得放題食物質素一般,但呢度ok woo! 刺身新鮮、串燒惹味、茶碗蒸滑溜👍🏻主食我地簡左三色飯同帆立貝海膽丼🥰份量唔會好多,可以留肚食其他😆整體除左遠左d…無咩缺點😂·P.S.半自助餐只有星期六日及假期先有架!·📍 鳴門割烹料理九龍灣宏照道33號國際交易中心2樓2號鋪
成人($238@1)小童/長者($148@1)呢個價錢包一款自選主食同任飲任食日式小食、壽司刺身、仲送每人一隻磯燒鮑魚!😍岩哂餓底人士去開餐!

P.S.半自助餐只有星期六日及假期先有架!
📍 鳴門割烹料理
九龍灣宏照道33號國際交易中心2樓2號鋪
星期日約左表妹去megabox行街,佢話帶我去食超正嘅日式放題餐廳地點喺MEGO box對面嘅國際交易中心,裝潢似傳式傳統壽司店,有sushi bar同師傅喺度切魚生,巨型落地玻璃坐得舒服又靚view! 限時90分鐘嘅放題,星期六日同公眾假期先有,想去一定要預早book 位,供應時間係12:00-14:00!週末半自助餐 (成人:$238, 小童 $148) 喺八款主食入面任揀一款,呢期仲會每人附送一隻磯煮鮑魚!當然唔少得任食刺身,壽司、串燒、沙律等,相當豐富!~主食~ 我地揀左一冷一熱!🍣 帆立貝海膽丼🍣 太驚喜了! 放題竟然咁高質! 加拿大海膽濃郁甘甜, 厚切帆立貝新鮮甜美! 魚生下面有紫菜碎伴飯食更香口~🍜泡菜䐁肉鍋 滿滿嘅䐁肉, 肉質軟嫩肉味濃!泡菜湯頭特香, 配菜包括粉絲, 豆腐, 蔬菜等, 食完魚生飲啖湯超正! 🍣任食刺身:三文魚、鯛魚、 油甘魚同甜蝦三文魚超新鮮!油脂平均肉質彈牙, 鯛魚夠肥美香甜!油甘魚有彈性,甜蝦爽口新甜,樣樣都高質又好味!🐚磯煮鮑魚免費嘅磯煮鮑魚又淋又入味!仲要幾大隻!推介!🍢串燒:牛舌、雞肉、冬菇🍤炸物 : 炸蠔同炸芝士年糕 任食嘅優點就係每

週末半自助餐 (成人:$238, 小童 $148)
喺八款主食入面任揀一款,呢期仲會每人附送一隻磯煮鮑魚!當然唔少得任食刺身壽司、串燒、沙律等,相當豐富!

半自助餐

帆立貝海膽丼

~主食~ 我地揀左一冷一熱!
🍣 帆立貝海膽丼🍣
泡菜䐁肉鍋

🍜泡菜䐁肉鍋
三文魚刺身

🍣任食刺身:三文魚、鯛魚、 油甘魚同甜蝦

🐚磯煮鮑魚
免費嘅磯煮鮑魚又淋又入味!仲要幾大隻!推介!

🍢串燒:牛舌、雞肉、冬菇
🍤炸物 : 炸蠔同炸芝士年糕
任食嘅優點就係每樣都食小小, 樣樣都唔錯!
半自助餐
泡菜䐁肉鍋
  • 炸物
  • 吉列蠔
2021-07-13 343 views
平時食放題來來去去都係嗰幾間,最近見到唔少foodie fd 介紹 九龍灣日式放題鳴門割烹料理,仲幾近Megabox。每逢星期六日都有半自助午餐($238加一)每人可以叫一份主食, 再任食刺身、壽司、串物等等 ,再送一隻磯燒鮑魚。大蝦天婦羅蝦肉彈牙,外層炸粉夠薄同香脆,仲可以配合蘿蔔蓉同天婦羅汁。🍲泡菜豚肉鍋 豚肉肥瘦適中🤤配料以菜類居多,有泡菜、娃娃菜,亦有豆腐同冬粉。泡菜無韓國嗰款咁辣。 刺身方面,我哋第一次係叫每款各兩片,包括三文魚、油甘魚、八爪魚同甜蝦。魚生厚切,尚算新鮮, 大多無乜雪藏味,再肥美啲就更好。甜蝦略帶甜味。整體刺身不過不失,值得再叫多次三文魚。壽司有基本嘅款式,但怕太飽肚無試到。炸物種類唔多,有基本嘅芝士年糕、芝麻雞翼同吉列蠔,芝士年糕好軟糯,吉列蠔亦幾香脆。炸物水準同大多放題水準相約。串燒方面🍢,我哋叫咗厚燒牛舌、冬菇、免治雞肉棒同雞軟骨。牛舌帶點韌,冬菇同雞肉棒正常發揮,而雞軟骨相對惹味。 小食仲有三文魚鰭同明太子玉子。三文魚鰭煎得剛剛好,肉質嫩滑,玉子亦唔會過老。日式蒸蛋即係平時食開嘅茶碗蒸,滑嘟嘟,有少少餡料,包括:冬菇、鳴門卷片。飲料以汽水、乳酪梳打同橙

每逢星期六日都有半自助午餐($238加一)
每人可以叫一份主食, 再任食刺身壽司、串物等等 ,再送一隻磯燒鮑魚。

大蝦天婦羅
蝦肉彈牙,外層炸粉夠薄同香脆,仲可以配合蘿蔔蓉同天婦羅汁。

🍲泡菜豚肉鍋

飲料以汽水、乳酪梳打同橙汁為主。橙汁偏甜,會想飲乳酪梳打多啲,梳打有2 款:巨峰同白桃,白桃口味相對自然解渴。

Btw 我發現餐廳接待嗰位叔叔原來係日本人,因為我朋友用日文同佢溝通過幾句。
  • 大蝦天婦羅
  • 蒸蛋
放題就食得多啦,但點為之半放題呢其實同半自助餐型式差唔多揀一個主食,之後又有放題任食想飽啲可以揀牛肉野菜鍋想無輕食主菜,多食放題嘢,可以叫炸蝦天婦羅我哋兩個人叫嘅兩個主食都好好味,尤其係鍋燒牛柳粒目玉丼,啲牛柳粒切到的的式式,但係非常入味之餘又有咬口,仲有嗰隻溫泉蛋真係一督即刻爆開,啲飯本身嘅醬汁再連埋蛋黃汁好夾㗎刺身來講呢除咗甜蝦我哋都有叫,都幾好喎一啲都唔Hea底,有時放題會又細件又薄,但係呢度一啲都唔會厚切大件得黎,仲有冰底,真係誠意之選仲有一樣非常之有驚喜嘅係芝麻雞翼,呢樣好多放題都會有,但係呢度個雞翼真係新鮮滾熱辣,好脆好香口,內裏仲要仲有肉汁標出來,我自己一個都食咗三隻飲品除咗現成汽水果汁之外,仲有自己調配嘅乳酸梳打飲品,我飲過啲味道都唔差㗎,放題型式黎講呢度嘅環境都算非常寬敞,少有地重用想落地大玻璃,座位同座位之間都有適當嘅距離,不過可惜佢哋週末先有半放題呢一個套餐
放題就食得多啦,但點為之半放題
其實同半自助餐型式差唔多
揀一個主食,之後又有放題任食
想飽啲可以揀牛肉野菜鍋
想無輕食主菜,多食放題嘢,可以叫炸蝦天婦羅

2021-06-26
Type of Meal
Lunch
上個禮拜日去megabox行街 但實在太多人 所以我地就去左對面嘅國際交易中心搵食 試左鳴門割烹料理嘅週末放題~餐廳樓底高 比落地玻璃圍住 自然採光 非常舒服 座位好寬敞!同埋當日人流都幾多 大家記得book定位👍🏻·半自助餐 成人:$238/位 小童/長者 $148/位哩個半自助餐係逢星期六日或者公眾假期先會有 每個人可以喺八款主食入面任選一款 仲會每人附送一隻磯煮鮑魚同任食任飲小食、壽司、串燒、沙律、刺身同特飲 價錢實惠👍🏻主食方面 我地叫左:·B:帆立貝海膽丼帆立貝鮮甜美味 加拿大海膽嫩滑且濃郁甘甜 仲有幾塊紫菜可以包埋飯一齊食~·D:鍋燒牛柳粒目玉丼用石頭鍋上 成個飯都好熱辣辣 份量亦非常多 牛柳粒肉味濃 半熟温泉蛋配合洋蔥令口感更有層次~任食部分 我地叫左:·小食:茶碗蒸蛋夠嫩滑 仲有幾款配料例如冬菇、魚蛋同白果~·串燒:牛舌、雞肉、雞軟骨及冬菇溫度夠鎖住左肉同菇嘅鮮味 淋左啲燒汁喺面令啲食物更惹味 每款串燒都嗌少少 過吓口癮都唔錯!·沙律:角切魚生沙律有三至四種唔同種類嘅魚生 全部切成一口size方便進食 沙律菜都好爽脆 仲有少少酸汁 頗開胃~·刺身:三文魚、油甘魚、甜蝦及

·半自助餐
成人:$238/位 小童/長者 $148/位

主食方面 我地叫左:
·B:帆立貝海膽丼

·D:鍋燒牛柳粒目玉丼
鍋燒牛柳粒目玉丼

任食部分 我地叫左:

·小食:茶碗蒸
蛋夠嫩滑 仲有幾款配料例如冬菇、魚蛋同白果~
茶碗蒸

·串燒:牛舌、雞肉、雞軟骨及冬菇
串燒拼盤

·沙律:角切魚生沙律
角切魚生沙律

·刺身:三文魚、油甘魚、甜蝦及鯛魚
三文魚好新鮮 油脂分布平均 魚油味唔算重🙌🏻油甘魚甘香有彈性👍🏻甜蝦都幾大隻頗鮮甜 鯛魚就保持到正常放題水準👍🏻
刺身拼盤

·磯煮鮑魚(每人免費一隻)
好入味 一淡食落去好腍 完全唔韌!
磯煮鮑魚

任飲部分 我地叫左:
·巨峰提子特飲
·橙汁
兩杯飲品都夠凍 味道唔會過甜/太假 炎炎夏日加上食到好飽嘅時候飲真係好清涼消暑!

#𝙛𝙚𝙞𝙜𝙡𝙤𝙧_𝙚𝙖𝙩
#九龍灣megabox #任食自助餐 #魚生 #日本菜#日本料理 #磯煮鮑魚

📍 鳴門割烹料理 (九龍灣)
九龍灣宏照道33號國際交易中心2樓2號舖
2021-06-27
$262 (Lunch)
鍋燒牛柳粒目玉丼
茶碗蒸
串燒拼盤
角切魚生沙律
磯煮鮑魚
  • 日式蒸蛋
  • 串燒
2021-06-24 98 views
𝒥𝒶𝓅𝒶𝓃𝑒𝓈𝑒 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒦𝑜𝓌𝓁𝑜𝑜𝓃 𝐵𝒶𝓎 🎀 餐廳樓底極高,好有空間感。可能有預先訂位又見我地人多,餐廳留左間房比我地,即刻好有𝘱𝘳𝘪𝘷𝘢𝘤𝘺,店員非常有禮貌令我地用餐好愉快🤣𝘭𝘶𝘯𝘤𝘩 𝘴𝘦𝘵都有配沙律,燉蛋,麵豉湯同茶。所以唔洗驚唔飽。🌟牛肉壽喜燒定食壽喜燒個鍋本身係煮熱左先拎過黎,所以下面冇個爐再加熱。牛肉份量好多,內面仲有大量雜錦蔬菜,再加左隻生蛋比你撈牛肉食。牛肉唔會好薄,食落有牛味同唔會太瘦。個湯都有加其他調味,唔會淨係得個咸字。另外仲有一碗白飯等你一啖湯一啖飯咁黎食😍🌟角切海鮮丼角切既魚生都幾多,有唔同種類黎增加口感,魚生既份量足夠舖滿成個碗。三文魚好肥美都幾大粒,仲好新鮮,食完好滿足呀。其他食物都幾有水準,食完真係有少少掛著日本🤣🥲📍 鳴門割烹料理𝐍𝐚𝐫𝐮𝐭𝐨 𝐉𝐚𝐩𝐚𝐧𝐞𝐬𝐞 𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭九龍灣宏照道𝟹𝟹號國際交易中心𝟸樓𝟸號舖

🌟牛肉壽喜燒定食

🌟角切海鮮丼

其他食物都幾有水準,食完真係有少少掛著日本🤣🥲

九龍灣宏照道𝟹𝟹號國際交易中心𝟸樓𝟸號舖
牛肉壽喜燒定食
角切海鮮丼
2021-06-18 111 views
《鳴門割烹料理》假日嚟到呢間有半自助餐供應既任食餐廳😍 佢門面好企理,入到去樓頂好高,好有空間感~ 而且位同位之間隔好開,坐得好舒適😎🍱三色丼(拖羅、海膽,三文魚籽)佢首先會有8款主食俾你揀,身為拖羅海膽既愛好者一見到2樣都有既丼緊係諗都唔諗就即揀!😍我會俾100分個海膽!因為佢係完 全 唔 臭 同 腥😍😍😍😍 喺香港嚟講係好難得!非常高質!拖羅份量亦唔細,成個丼啲料都好足💕🐟汁燒油甘魚又一碟高質野!油甘魚多汁鮮甜,燒汁調味剛好,甜甜地同條魚好夾,無expect 過咁好食!🥗沙律類有胡麻豆腐沙律同角切魚生沙律,兩款都幾好食!啲菜好新鮮!前菜嚟講幾出色~🍣刺身類佢有三文魚、油甘魚、八爪魚、鯛魚同甜蝦🤗 個人應為三文魚同甜蝦係必點!甜蝦好鮮甜,我係第2 round 飽飽地既時候先點,食唔到太多🥺 主食附送嘅鮑魚會跟刺身上,又係好驚喜,鮑身好易咬開唔硬,彈牙有咬口又有鮮味!🍣壽司類有成8種俾你揀!三文魚正常水平,整體嚟講質素就刺身比較好,如果驚太飽就叫少啲😆🍗小食類小食有成9樣野選擇!叫左日式蒸蛋、芝士年糕、芝麻雞翼、明太子玉子、三文魚鰭😍😍 芝士年糕超爆多芝士,岩晒我但略嫌唔夠熱~ 芝麻雞
《鳴門割烹料理》

🍱三色丼(拖羅、海膽,三文魚籽)

🐟汁燒油甘魚

🥗沙律類

🍣刺身

🍣壽司

🍗小食類
小食有成9樣野選擇!叫左日式蒸蛋、芝士年糕、芝麻雞翼、明太子玉子、三文魚鰭😍😍 芝士年糕超爆多芝士,岩晒我但略嫌唔夠熱~ 芝麻雞翼炸得好香脆!三文魚鰭都好出色,個人推介呢3樣必點🥰

🍢串燒類
叫左雞軟骨、冬菇、雞肉棒同牛舌,屬正常發揮~

呢個係90分鐘半自助放題~ $238 +1 可以食到咁多野個人認為幾抵,而且主食2款都算高質!唔錯~
2021-06-16 286 views
假日想食下放題又唔想係市區同人迫,搵下搵下搵到呢間鳴門割烹料理,雖然位於九龍灣,但係鄰近Megabox,相對嚟講冇咁多人但又有個大型商場行下!而鳴門提供呢個日式semi-buffet只係星期六日及公眾假期會提供,供應時間由11-2pm。收費方面:成人$238,小童/長者$148,就有限時90分鐘任飲任食啦。。。我哋12點鐘去到餐廳,現場已經有好多人輪候入座,而餐廳環境寬敞,枱同枱之間有足夠嘅空間。主食方面有八個選擇,而我同朋友就揀咗帆立貝海膽丼同大蝦天婦羅,每位仲送一隻磯煮鮑魚。。。🔘帆立貝海膽丼評分: 🌕🌕🌕🌗🌑評語: 帆立貝粒粒都好新鮮好爽口。海膽份量都唔小,而且入口鮮甜美味。。。🔘大蝦天婦羅評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 天婦羅全部即叫即炸,送到嘅時候仲係熱辣辣同好脆口。蝦肉夠新鮮,咬落仲有肉汁同好彈牙。。。除咗主食之外其他野食同飲品都可以無限encore架,食物種類有好多,沙律、刺身、壽司、串燒、小食。。。🔻🔻🔻🔻🔻特別推介🔻🔻🔻🔻🔻芝麻雞翼,燒明太子玉子(玉子上枱仲係熱辣辣㗎,甜甜地再加上明太子醬),燒三文魚鰭,刺身全部都好新鮮,而且好厚好足料。。🔻記得要book位呀,我地果日去食

🔘帆立貝海膽丼
評分: 🌕🌕🌕🌗🌑

🔘大蝦天婦羅
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑

除咗主食之外其他野食同飲品都可以無限encore架,食物種類有好多,沙律、刺身壽司、串燒、小食。

🔻🔻🔻🔻🔻特別推介🔻🔻🔻🔻🔻

🔻記得要book位呀,我地果日去食都全滿架
🔻性價比都不錯
推介指數: ⭐⭐⭐️⭐️
  • 帆立貝海膽丼
  • 大蝦天婦羅
2021-06-15 99 views
週末想靜靜地食個brunch 我地揀左係megabox 附近既鳴門😋 佢哋假日都有Semi buffet 餐廳環境舒適 岩哂我地要求👍🏻Semi buffet有8款主食可以揀 然後就可以任食多款壽司 刺身 小食 串燒 沙律同飲品😍 由於壽司同刺身都係任食 所以主食方面 我地揀左2款熱食👅 分別係汁燒油甘魚同牛肉野菜鍋☺️ 汁燒油甘魚超級厚身😍 牛肉野菜鍋湯底甜美唔錯 牛肉同菜既分量都唔少架👍🏻Semi buffet仲會每位送一隻磯煮鮑魚 爽口彈牙好鮮甜🤤 刺身都幾新鮮 三文魚同甜蝦都好推介🤩 仲有特別推介大家一定要試日本蒸蛋 好滑好好食🌟

由於壽司刺身都係任食 所以主食方面 我地揀左2款熱食👅 分別係汁燒油甘魚同牛肉野菜鍋☺️ 汁燒油甘魚超級厚身😍 牛肉野菜鍋湯底甜美唔錯 牛肉同菜既分量都唔少架👍🏻

刺身都幾新鮮 三文魚同甜蝦都好推介🤩
仲有特別推介大家一定要試日本蒸蛋 好滑好好食🌟

今次揀咗Exchange Tower 嘅鳴門割烹料理~佢地有個Semi Buffet 可以盡情食呀😆主食揀咗:帆立貝海膽丼似加拿大海膽,都幾鮮甜,冇腥味😋不過就得一條,唔夠喉呀!而帆立貝都唔錯~因為壽司都有帆立貝,主食其實可以試其他!不過佢細細碗,唔使驚飽得滯另一主食:汁燒油甘魚超厚肉👍🏻肉質都比較結實,味道都唔錯,只係燒耐咗啲,不過燒魚仲要係咁厚肉,確實唔容易送咗兩隻磯煮鮑魚❤️呢個有驚喜,煮得好入味😋而且一啲都唔韌其他刺身正常放題水準明太子玉子燒同埋三文魚鰭都好好食😋後者燒得好香,好多魚油炸物方面:芝士年糕、吉列蠔&芝麻雞翼,炸到金黃色,好香口香脆😈好邪惡呀!串燒方面,個醬汁嘅味道好特別,好似有啲酒味。有我愛嘅雞軟骨👍🏻日式蒸蛋 好滑,有蟹柳同銀杏 👍🏻枝豆 同 胡麻豆腐沙律 🥗都唔錯👍🏻所有飲品汽水、橙汁、乳酸特飲都係任飲,不過可能我都踏入中女,食日本嘢都係鍾意飲熱茶多啲~環境寬敞、樓底非常高,有日光透入,坐得好舒服😌90分鐘半放題成人$238 小童長者$148星期六日及公眾假期12:00-14:00 供應

主食揀咗:帆立貝海膽丼

另一主食:汁燒油甘魚
汁燒油甘魚

送咗兩隻磯煮鮑魚❤️呢個有驚喜,煮得好入味😋而且一啲都唔韌

其他刺身正常放題水準

明太子玉子燒同埋三文魚鰭都好好食😋後者燒得好香,好多魚油

日式蒸蛋 好滑,有蟹柳同銀杏 👍🏻

枝豆 同 胡麻豆腐沙律 🥗都唔錯👍🏻

環境寬敞、樓底非常高,有日光透入,坐得好舒服😌

90分鐘半放題
成人$238 小童長者$148
星期六日及公眾假期12:00-14:00 供應
汁燒油甘魚
[民調]大家最近思鄉程度去到臨界點未?🇯🇵[/民調]因為我番鄉下最鍾意行100円店同300円店🤭 而家有時Daiso做緊買X送一,同媽媽去行一行,買到一袋二袋,都會例牌講句「番酒店放低野囉?」(病入膏肓的母女🤣) 上個禮拜知道淘大開左間大daiso,就約左媽媽去九龍灣行街~為左營造番左家鄉既感覺,當然要去食日本野啦🤣 揀左星期六日有半自助餐提供既鳴門割烹料理~半自助餐($238)包括主食(八揀一),同任食小食、壽司、串燒、刺身、沙律,仲有任飲飲品~主食方面,我地揀左💁🏽‍♀️➿ 三色丼 (拖羅蓉•海膽•三文魚籽)➿ 帆立貝海膽丼三文魚籽份量多,每一啖都會咬到充滿魚油香既三文魚籽☺️ 食材幾新鮮~ 媽媽特別大讚帆立貝新鮮👍🏽 送既磯煮鮑魚都不錯吃~分享下我地叫左咩任食既野食啦~沙律🥗胡麻豆腐沙律刺身🦪三文魚、甜蝦壽司🍣熟北寄貝串燒🍢免治雞肉棒、冬菇 小食🍤日式蒸蛋、芝士年糕、明太子玉子、枝豆、芝麻雞翼🌟 好鍾意個蒸蛋,滑捋捋又足料,入面有冬菇、鳴門卷🍥、白果⋯⋯🌟 芝士年糕不解釋了,見圖!🌟 芝麻雞翼炸到好香口,必吃!飲品🍹巨峰乳酸特飲白桃乳酸特飲👌🏼好夠汽,果味都夠~ 個人鍾意白桃味多d!
[民調]大家最近思鄉程度去到臨界點未?🇯🇵[/民調]

主食方面,我地揀左💁🏽‍♀️
➿ 三色丼 (拖羅蓉•海膽•三文魚籽)

➿ 帆立貝海膽丼

分享下我地叫左咩任食既野食啦~
沙律🥗

熟北寄貝
串燒🍢
免治雞肉棒、冬菇
小食🍤
日式蒸蛋、芝士年糕、明太子玉子、枝豆、芝麻雞翼

🌟 芝士年糕不解釋了,見圖!
🌟 芝麻雞翼炸到好香口,必吃!

飲品🍹
巨峰乳酸特飲
白桃乳酸特飲
👌🏼好夠汽,果味都夠~ 個人鍾意白桃味多d!

環境黎講💁🏽‍♀️
餐廳既空間感大,係我食過幾日環境最靜既一餐放題😆 欣賞呢度既防疫措施做得好,枱與枱之間都有我咁高既屏風間住🤣食得安心👍🏽