2021-10-08 53 views
日本菜 🇯🇵 真係無論係咩季節都絕對係最佳之選,夏天有佢陪住零舍清爽怡人,冬天亦都可以食出更肥美嘅魚生又或者熱辣辣嘅拉麵烏冬😚當然食日本菜最講求最考究嘅一定就係究竟魚生有幾新鮮🥳🥳 當然係冇得煮同埋調味嘅時候就真係一試了然,所以亦都更加好用一分錢一分貨來形容日本菜🤣🤣當然日本菜林立喺18區每一個地方,喺平日極度繁忙而夜晚變得冷清嘅九龍灣亦都暗藏一間高尚享受嘅日本餐廳——-鳴門環境亦都選擇得恰到好處,成個氣氛夠哂清靜,品嚐高級料理就需要寧靜嘅空間來感受食材嘅味道同埋入口時嘅聲音,咁就係享受食物嘅最高境界😎😎海膽刺身丼定食—— 裏面就包含麵豉湯同埋燉蛋,特別要點題燉蛋實在非常細膩柔滑,超軟熟鬆身嘅質地就好似豆腐花一樣,加入少少蓮子同埋日式魚蛋加強味道🥚絕對係一個好開始🧡海膽刺身丼—- 裏面除咗有海膽之外另外亦都有赤海蝦、好似油甘魚、厚切三文魚腩、帶子同埋赤身。視覺上都已經係一個享受,五光十色嘅刺身全部都泛起一層光澤,絕對令人食指大動。 赤海蝦冰爽脆甜,基本上同即撈即剝直頭係一樣💓蝦肉嘅甜實在令人一咬再咬。 另外海膽當然係精華所在,份量唔需要多,但味道當然要係專上享受。 另外一對厚切嘅魚生帶

海膽刺身丼—- 裏面除咗有海膽之外另外亦都有赤海蝦、好似油甘魚、厚切三文魚腩、帶子同埋赤身。視覺上都已經係一個享受,五光十色嘅刺身全部都泛起一層光澤,絕對令人食指大動。 赤海蝦冰爽脆甜,基本上同即撈即剝直頭係一樣💓蝦肉嘅甜實在令人一咬再咬。 另外海膽當然係精華所在,份量唔需要多,但味道當然要係專上享受。 另外一對厚切嘅魚生帶來更大滿足嘅享受,三文魚腩油脂比例更多更香而且更香軟,另外油甘魚魚味突出,每一塊喺唔同地方都有一啲差別,越近紅色嘅位當然味道就越濃😃最後當然唔少得日本帶子,無論熱食頂刺身都絕對係必不可少嘅配搭

釣池魚刺身—- 其他魚都食得比較多,反而池魚质量很大為刺身的確比較少接觸, 透明嘅育新配上黑青嘅皮的確係一個好鮮明嘅對比。旁邊亦都有專屬嘅酸汁嚟配搭。 池魚刺身當然係非常之乾淨,入口即感受到魚味濃郁,另外靠近皮嘅位置亦都相對爽身少少,本身都屬於龍尾少少嘅味道所以先會有選擇嘅出現來平衡返🐟但整體都確係一個享受,新鮮食材所帶出來嘅效果絕對係出乎意料。從擺盆都已經係一個視覺享受,一餐豐盛嘅晚餐就係咁有滿足感,元氣爆增❤️‍🔥❤️‍🔥
  • 池魚
2021-10-04 50 views
九龍灣megabox附近商廈臨立,原來都有好多餐廳架!今次Caca就黎到一間開設係國際交易中心裡面嘅日式料理「鳴門割烹料理」,呢度以日式竹林🎋為主題嘅裝潢,感覺清休雅緻,樓底高空間感十足!👧🏻Caca今次食乜野?🥢豐御膳-足料肥美嘅壽司8件(三文魚子、三文魚腩、海膽、鰻魚、吞拿魚腩、吞拿魚、帆立貝、墨魚),鮮甜嘅刺身三款(牡丹蝦、油甘魚、三文魚腩),香脆天婦羅(蕃薯、蝦、南瓜)、美味魚湯烏冬、蟹子沙律🥗🥢夕食-北海道刺身丼、採用新鮮肥美嘅刺身,淨係海膽都食到大感滿足呀,仲帶超鮮甜牡丹蝦同帆立貝,每款都好好味😋)仲有茶碗蒸、麵鼓湯搭配🥢當天飛機運到刺身-深池魚,果然係好新鮮,肉質鮮甜!🍨雪糕甜品做happy ending❤️

👧🏻Caca今次食乜野?
🥢當天飛機運到刺身-深池魚,果然係好新鮮,肉質鮮甜!
🍨雪糕甜品做happy ending❤️
2021-09-29
$550 (Dinner)
2021-10-04 574 views
假日同男朋友周圍覓食,之前見到呢間嘅推介,就過來試下😋.我地十二點前到左,見到都有d客一齊係度等開門,只有星期六日同埋假期嘅12:00-14:00先供應,所以一定要係12:30前到達~.🌸90分鐘半自助餐 $238呢個係成人價錢,小童或長者係$148,都幾抵~🍚主食揀左三色丼同帆立貝海膽丼。三色丼有拖羅蓉 海膽同三文魚籽。海膽超級肥美鮮甜,帆立貝好新鮮都幾厚身。.🥗沙律揀左胡麻豆腐 & 角切魚生。新鮮沙律,配胡麻醬好好味!.🥚日式蒸蛋必點,男朋友一口氣食左三碗,可見有幾好食🤣。.🍣刺身揀曬五款,有三文魚,油甘魚,八爪魚,鯛魚 & 甜蝦。每人送左一隻大大嘅磯煮鮑魚,爽口彈牙。壽司揀左玉子,蟹籽同帆立貝。.🍢串燒都係揀曬四款,有雞軟骨,免治雞肉棒,冬菇 & 厚燒牛舌。.🍗小食揀左芝麻雞翼,明太子玉子 & 三文魚鰭。鹽燒三文魚鰭真係冇得輸,外皮脆口,內裏鮮美嫩滑~.🍹巨峰乳酸特飲 & 白桃乳酸特飲.環境舒適,地方大,每張檯有一定嘅距離,坐的舒服~
假日同男朋友周圍覓食,之前見到呢間嘅推介,就過來試下😋

🌸90分鐘半自助餐 $238
呢個係成人價錢,小童或長者係$148,都幾抵~
🍚主食揀左三色丼同帆立貝海膽丼。

三色丼有拖羅蓉 海膽同三文魚籽。

海膽超級肥美鮮甜,帆立貝好新鮮都幾厚身。

🥗沙律揀左胡麻豆腐 & 角切魚生。
新鮮沙律,配胡麻醬好好味!
🥚日式蒸蛋必點,男朋友一口氣食左三碗,可見有幾好食🤣。

🍣刺身揀曬五款,有三文魚,油甘魚,八爪魚,鯛魚 & 甜蝦。
每人送左一隻大大嘅磯煮鮑魚,爽口彈牙。
壽司揀左玉子,蟹籽同帆立貝。

🍗小食揀左芝麻雞翼,明太子玉子 & 三文魚鰭。
鹽燒三文魚鰭真係冇得輸,外皮脆口,內裏鮮美嫩滑~

🍹巨峰乳酸特飲 & 白桃乳酸特飲
環境舒適,地方大,每張檯有一定嘅距離,坐的舒服~
2021-09-26
$250 (Lunch)
  • 帆立貝海膽丼
  • 角切魚生沙律
  • 明太子玉子
  • 壽司
2021-10-03 382 views
-鳴門割烹料理 🍽-⚠️只限星期六日及公眾假期12:00-14:00既午市90分鐘放題套餐☺️每位$238加一包一個主食🍽-🥢主食: 三色丼三色丼有拖羅蓉/海膽/三文魚籽😍平時食丼飯都要around $100所以連埋放題都算抵食🤣刺身份量都算唔錯亦好新鮮不過個壽司飯就綿左d唔夠粒粒分明😂-🥢主食: 牛肉野菜鍋因為有其他任食所以就廢是叫咁飽既主食😂牛肉鍋個味就正常壽喜燒味咁牛肉就多既正常肥牛但放心唔會太肥👍d菜浸住個湯索哂d味勁正最底亦有粉絲超入味😋-🥢任食: 刺身刺身都幾多選擇有成五款☺️有三文魚/油甘魚/鯛魚/八爪魚/甜蝦😍最估唔到竟然有鯛魚😋全部刺身都好新鮮👍另外餐廳會每位送一隻磯煮鮑魚好入味😋-🥢任食: 壽司壽司有9款唔逐一講因為都係d比較正路既壽司🍣😂主要推介三文魚/劍魚腩/赤蝦😉-🥢任食: 串燒串燒有4款需要唔算多但都叫有串燒必食既雞軟骨/厚燒牛舌/免治雞肉棒/冬菇/燒三文魚鰭😉三文魚鰭必點燒到個魚皮脆卜卜勁香又juicy😋-🥢任食: 小食小編推介炸芝麻雞翼/芝士年糕/吉列蠔😍鷄翼小編一個人食左4隻🤣佢個外皮炸到勁脆又有d芝麻粒入面仲好juicy😋芝士年粒煙煙韌韌好食👍如果覺得太乾
鳴門割烹料理 🍽

🥢主食: 三色丼

🥢主食: 牛肉野菜鍋

🥢任食: 刺身

🥢任食: 壽司

🥢任食: 串燒

🥢任食: 小食
小編推介炸芝麻雞翼/芝士年糕/吉列蠔😍鷄翼小編一個人食左4隻🤣佢個外皮炸到勁脆又有d芝麻粒入面仲好juicy😋芝士年粒煙煙韌韌好食👍如果覺得太乾可以叫碗麵豉湯潤下個喉嚨😂

🥤任飲: 飲品
除左有任食之外其實飲品都有任飲😉當然係汽水同果汁🤣唔想飲汽水可以試下d乳酸特飲唔算好死甜😌
🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅
🏅地址: 九龍灣宏照道33號國際交易中心2樓2號舖
2021-09-25
  • 芝麻雞翼
  • 炸物
<Hong Kong🇭🇰•___________>“咬我唷!日式九大gwai”儀式感未必需要有蠟燭🕯️但要食得滿足唷!早排朋友帶我遠離繁囂,靜靜飛過嚟吃吃唷!餐廳環境闊落,樓底高,份外覺得舒服唷!無諗到嘅係,食壽司原來都可以港女打卡🥳 你睇下 壽司盛合 係咁樣樣🙈我地叫咗兩個Dinner Set,每個set 都各有特色。另外在叫咗一條釣池魚刺身,係當日日本直送限定😍🟨 御膳 -「豐 」HKD 458▪️三色刺身 - 牡丹蝦、赤身、油甘魚▪️天婦羅- 大蝦、番薯、香菇▪️壽司盛合 9件(好似港女Tea set😚)- 拖羅、赤身、活赤背、甲紋魷魚、海膽、三文魚籽仲有鰻魚😍一件入口 岩岩好!滿足▪️牛肉稻庭烏冬▪️甜品- 柚子雪葩🟨 北海道刺身丼 HKD 328- 拖羅、油金魚、牡丹蝦、帆立貝、海膽、三文魚腩、三文魚籽▪️前菜:芥末拌魷魚▪️茶碗蒸蛋▪️味噌湯🟨 池魚刺身日本直送!!!原來餐廳每日都有唔同嘅食材會由日本送到!我哋嗌左池魚一條,池魚刺身刺身清甜好味!唔覺唔覺比我食晒條😋餐廳環境幾好,樓底高又夠闊落!食物質素都幾高,應該話CP值高🤪刺身夠晒厚度!我鍾意❤️英文星期六日仲有埋自助餐😳你
<Hong Kong🇭🇰•___________>
“咬我唷!日式九大gwai”

🟨 御膳 -「豐 」HKD 458
▪️三色刺身
- 牡丹蝦、赤身、油甘魚

▪️天婦羅
- 大蝦、番薯、香菇

▪️壽司盛合 9件(好似港女Tea set😚)
- 拖羅、赤身、活赤背、甲紋魷魚、海膽、三文魚籽
仲有鰻魚😍一件入口 岩岩好!滿足

▪️牛肉稻庭烏冬

▪️甜品
- 柚子雪葩

🟨 北海道刺身丼 HKD 328

- 拖羅、油金魚、牡丹蝦、帆立貝、海膽、三文魚腩、三文魚籽
▪️前菜:芥末拌魷魚
▪️茶碗蒸蛋
▪️味噌湯

🟨 池魚刺身

餐廳環境幾好,樓底高又夠闊落!食物質素都幾高,應該話CP值高🤪刺身夠晒厚度!我鍾意❤️英文星期六日仲有埋自助餐😳你都快啲試吓!到時話我聽如何如何唷

#chantaljj九龍灣
#香港日本菜
#九龍灣美食
#觀塘美食
#香港美食 #香港好去處
#日本菜#抵食日本菜
#afternoonteahk
2021-10-01 47 views
👫食過幾次呢間嘅半放題都覺得唔錯,今次轉戰晚市套餐。.🐟釣池魚 $99雖然冇深海池魚咁肥美,但手釣魚腥味較少,鮮甜嘅味道更突出。.🥢豐御膳 $458刺身三點盛🥢天婦羅🥢壽司八貫🥢迷你牛肉稻庭烏冬🥢雪糕🥢飲品刺身包括牡丹蝦、赤身、油甘魚。牡丹蝦香甜爽彈,油甘魚鮮味帶油香。赤身酸味較重。.是日天婦羅係大蝦、茄子、冬菇。粉漿較薄而且上得均勻,整體香脆唔油膩。.八款壽司以海膽最出色,鮮甜冇明礬味。三文魚子大粒飽滿,而且味道鹹鮮。.🥢北海道雜錦丼 $328連前菜🥢茶碗蒸🥢味噌湯 🥢雪糕雜錦丼包括拖羅、油甘魚、牡丹蝦、帆立貝、三文魚子、三文魚腩。.六款魚生加埋份量十足。拖羅同三文魚腩都極肥美,滿滿油香。帆立貝好鮮甜,同中午放題嘅帆立貝一樣。
👫食過幾次呢間嘅半放題都覺得唔錯,今次轉戰晚市套餐。
🐟釣池魚 $99
雖然冇深海池魚咁肥美,但手釣魚腥味較少,鮮甜嘅味道更突出。
🥢豐御膳 $458
刺身三點盛🥢天婦羅🥢壽司八貫🥢迷你牛肉稻庭烏冬🥢雪糕🥢飲品
🥢北海道雜錦丼 $328
連前菜🥢茶碗蒸🥢味噌湯 🥢雪糕
2021-09-30 50 views
最鍾意食日本菜🎌九龍灣嘅鳴門魚市場居酒屋新推出御膳套餐🍱一人前套餐入面有刺身、天婦羅、主食、飯/烏冬、雪葩同飲品,好豐富🤩御膳套餐分別有松同豐,我就選擇咗豐,佢嘅主食係壽司盛合🍣✨豐御膳✨🐟三色刺身:牡丹蝦、赤身、油甘魚🍤天婦羅:大蝦、南瓜、番薯🍣壽司盛合8件:拖羅、赤身、活赤貝、紋甲魷魚、海膽、三文魚籽、三文魚腩、鰻魚🍜牛肉稻庭烏冬🍨日本柚子雪葩刺身好鮮甜同肥美🤤赤身即係吞拿魚,三款刺身都好正🤩壽司都好好味,有我最愛嘅海膽三文魚籽同拖羅😍每次食壽司都一定會點,呢個盛合有齊晒🥳天婦羅炸得好脆口🍤另外牛肉稻庭烏冬好大碗烏冬好彈牙,入面重有昆布同粟米🌽飲品方便可以揀巨峰梳打、白桃梳打或者汽水,我揀咗白桃梳打🍑白桃味好濃好好飲😚除咗御膳套餐外,佢哋重有夕食套餐🤩可以揀一款主食,另外重會跟埋前菜、蒸蛋、味噌湯同雪糕😻前菜係沙律黎🥗主食選擇好多,雜錦丼、鵝肝丼、海膽丼、壽司定食、牛柳粒目玉飯、白豚滑蛋鍋配飯、黑豚肉燒配飯,樣樣都好吸引😍最後試咗海膽三色丼🧡入面有海膽、拖羅蓉同帆立貝,好足料好新鮮,海膽同帆立貝絕對係最佳配搭😛成餐飯食得好滿足啊🥰

✨豐御膳✨
🐟三色刺身:牡丹蝦、赤身、油甘魚
🍤天婦羅:大蝦、南瓜、番薯
🍜牛肉稻庭烏冬
🍨日本柚子雪葩

2021-08-16
$300 (Dinner)
2021-09-27 53 views
開心大發現!在我認為是「美食荒漠」的1號九龍一帶,旁邊的國際交易中心頂層,隱藏高質日本菜!(為什麼以前上班發現不到)裝修亦十分雅致,五米高天花,環境寛躺。而且人流稀少,難得在香港地能安靜的吃飯,完全冇壓力!心情大好,點了兩款晚市套餐。夕食menu - 北海道刺身丼($328) 還有御膳套餐-松($358)經推薦下極點了是日新鮮空運-池魚刺身($168)陣容超鼎盛!▪️新鮮空運-池魚刺身($168)新鮮不在話下,白身魚的油分較少,質感爽脆,透著淡淡的鮮甜。配上清爽的酸汁更開胃,夏天最佳刺身!▪️北海道刺身丼($328) 意想不到的豐盛!蟹子芥辣墨魚青瓜沙律,有點嗆鼻的芥末很醒神,咬落爽口有彈性!應該配杯啤酒!配上暖笠笠茶碗蒸和味增湯!刺身丼飯一程上枱,嘩!刺身超肥美的!厚切三文魚腩,拖羅油甘魚!看到一截截脂肪,吃下魚香持久,吃得滿口甘香。它的美味值得我去跑多兩日步。海膽和三文魚子也是不能小看的分量。刺身比飯的比例還要多,我是需要添飯嗎?大滿足啊!▪️御膳套餐-松($358)▫️這個套餐不是蓋的,先來一個三色刺身-帆立貝,三文魚,甜蝦,都是揼本厚切!超抵食▫️炸物- 大蝦冬菇茄子天婦羅,趁熱食脆卜卜

心情大好,點了兩款晚市套餐。

▪️新鮮空運-池魚刺身($168)

▪️北海道刺身丼($328)
海膽和三文魚子也是不能小看的分量。
刺身比飯的比例還要多,我是需要添飯嗎?大滿足啊!

▪️御膳套餐-松($358)

▫️炸物- 大蝦冬菇茄子天婦羅,趁熱食脆卜卜唔肥膩!

▫️網燒美國牛肉眼- 比較薄新勝在口感軟腍,牛肉醬汁充分吸收!油脂亦十分豐富 (內疚)

▫️鰻魚炒飯- 賣相確實不太討好,看上去沒有炒飯的鑊氣。隨便吃一口,超好吃的説!
材料切得碎碎,除了鰻魚其實不太分得清配料。洋蔥的爽脆,鰻魚的香讓米飯的口感變得豐盛飽滿!喫得下一整碗

▫️柚子雪葩- 很驚喜,吃下去發現帶點柚皮,味道酸得理清爽透心!很消濟

2021-09-27 64 views
呢間位於九龍灣嘅日式餐廳見有半放題嘅午市套餐🔥,每人可以選擇一款主食🤩,再有各款日式食物可以任食,就即刻黎試下啦🥳.午市半放題套餐 $238/位.三色丼(拖羅蓉、海膽、三文魚籽)我就揀左呢個三色丼作為主食😙,都好足料😍,而且份量唔會話太多仲可以試到多d唔同食物😝.蒲燒鰻魚丼鰻魚都好肥美😜,配上鰻魚汁撈飯食真係好正😌.刺身刺身方面我就試左三文魚、鯛魚、油甘魚、八爪魚、甜蝦😛,而磯煮鮑魚係每位都會送一隻😎,刺身都好高質同新鮮😋,仲可以放題不停叫⭐️.炸物炸野嘅選擇都有好多👍,每樣新鮮炸出黎都好吸引😌,而且呢度仲有紫薯餅都好特別同好味😆.角切魚生沙律🥗呢個沙律都有好多款嘅魚生😛,令到個沙律都無咁齋😂,而且醬汁都好清新❤️.燒物呢方面嘅選擇同樣好多🤩,我自己就最鍾意佢嘅牛舌,好厚切又惹味🤤
午市半放題套餐 $238/位
三色丼(拖羅蓉、海膽、三文魚籽)
蒲燒鰻魚丼
鰻魚都好肥美😜,配上鰻魚汁撈飯食真係好正😌
刺身
炸物
角切魚生沙律🥗
燒物
Lunch
2021-09-27 44 views
本身諗住簡單食個brunch但cafe太多人最後竟然來一個週末半自助餐仲要食日本菜餐牌不太複雜,有主食同埋任食任食有刺身,小食,壽司,串燒,飲品都有熱食,放心所以都滿足到我同老公的要求主食每人叫一款,每人仲有磯煮鮑魚,已經處理好,仲好鮮甜,肉質爽口彈牙添。老公叫三色丼,有拖羅蓉,海膽,三文魚籽非常新鮮,拖羅蓉粉色夠鮮嫩,口爆三文魚籽,甚有口感。整體飯較少,始終都係半自助,留返個肚食其他野,色彩夠繽紛,都吸引不少人叫呢款。我就食牛肉野菜鍋,熱辣辣成鍋上,生牛肉片都大塊,上面仲有隻雞蛋添,仲有鮮甜的紹菜,粉絲吸收湯汁,好惹味。刺身點了三文魚,甜蝦,八爪魚,鯛魚,師傅都係即切,新鮮冰凍,魚肉鮮甜,有油香,點上芥辣,別有風味壽司就有三文魚,帆立貝,熟北寄貝,劍魚腩,欣賞帆立貝大粒鮮甜,壽司飯適中,夠飽肚。小食有芝麻雞翼,炸蠔,芝士年糕,紫薯餅都好香口。尤其是芝麻雞翼,勁香口,又嫩滑。串燒竟然有牛舌,夠厚肉又香軟,落少少七味粉,好香口。燒冬菇都好多汁,雞軟骨勁滋味。食左甘多野,點少得飲返杯?我們都是飲非酒精飲品啦。紫色係巨鋒乳酸特飲,很香提子味,白色是白桃,果味香濃,兩者都係有汽飲品。我覺得幾抵
本身諗住簡單食個brunch
但cafe太多人
最後竟然來一個週末半自助餐
仲要食日本菜

餐牌不太複雜,有主食同埋任食
任食有刺身,小食,壽司,串燒,飲品
都有熱食,放心
所以都滿足到我同老公的要求

老公叫三色丼,有拖羅蓉,海膽,三文魚籽

我覺得幾抵食,基本上都係即叫即做,而且都好快有得食,食完仲可以行下mega box添。

2021-09-25 49 views
好難食呀!未食過咁難食既放題見咁多好評先去試下 點之中伏三色丼得海膽算正常 ,d 飯 好似隔夜飯咁串燒吾新鮮, 雞軟骨勁乾 似係不停翻熱壽司 d 飯 又係勁難食 , 好黏口刺身算ok正常 但少款揀唯一可取之處係環境 ok 坐得舒服 ,員工服務態度好好但$ 238 絕對有更好既選擇
好難食呀!未食過咁難食既放題
見咁多好評先去試下 點之中伏
三色丼得海膽算正常 ,d 飯 好似隔夜飯咁
串燒吾新鮮, 雞軟骨勁乾 似係不停翻熱
壽司 d 飯 又係勁難食 , 好黏口
刺身算ok正常 但少款揀
唯一可取之處係環境 ok 坐得舒服 ,員工服務態度好好
但$ 238 絕對有更好既選擇
2021-09-24 51 views
今次長征去到九龍灣 位置係megabox對面 餐廳環境幾舒服 落地玻璃增加左空間感🌌價錢少少進取既日本菜 但質素絕對值回票價 一人套餐都有好多野食🤭連前菜都有開胃既芥辣八爪魚 刺身新鮮而厚度適中 天婦羅厚粉左啲但都好食 美國肉眼生熟度啱啱好 鰻魚炒飯炒得好香呀 粒粒分明 饅魚粒多 勁鍾意呢個另外既豆粒貝刺身鮮味但數量唔算多 刺身丼上菜個陣真係嘩左聲😍好多款刺身 特別係三文魚腩同拖羅 厚切而肥美 好有份量 (仲吸引到我相都唔想影) 員工都好抵讚 服務好好 平日既夜晚唔算好多人 可以揀去呢到食飯靜靜地傾下計😽
今次長征去到九龍灣

連前菜都有開胃既芥辣八爪魚

刺身新鮮而厚度適中
三色刺身

天婦羅厚粉左啲但都好食
松御膳 (一人前)

美國肉眼生熟度啱啱好

豆粒貝刺身

刺身丼上菜個陣真係嘩左聲😍
好多款刺身 特別係三文魚腩同拖羅
厚切而肥美 好有份量
(仲吸引到我相都唔想影)
北海道雜錦刺身丼

員工都好抵讚 服務好好
平日既夜晚唔算好多人
可以揀去呢到食飯靜靜地傾下計😽
天婦羅
2021-09-08
$400 (Dinner)
三色刺身
松御膳 (一人前)
網燒美國安格斯牛肉眼
鰻魚炒飯
豆粒貝刺身
北海道雜錦刺身丼
天婦羅
鳴門食生日飯都是一個唔錯既選擇,這間日本餐廳地方寬敞,樓底又高很有空間感,坐得很舒適,晚市有幾款套餐都好平食,有壽司、刺身同定食,我們就選了2 個set豐御膳壽司和北海道雜錦丼😋北海道雜錦丼有拖羅、油甘魚、牡丹蝦、帆船立貝、海膽、三文魚子、三文魚腩,最愛食的刺身都集於一身😋各款都刺身都十分新鮮,鮮甜美味,啖啖都很有口感👍🏻👍🏻前菜有芥末八爪魚🐙,蒸蛋和麵豉湯刺身三點有油甘魚、赤身和牡丹蝦赤身肉質美味唔重油味,很有口感,油甘魚爽口鮮甜;牡丹蝦肉鮮甜可口😋😋😋豐御膳壽司分別有拖羅、赤身、活赤貝、紋甲魷魚、海膽、三文魚籽、三文魚腩、鰻魚;拖羅油分較重入口都很細滑👍🏻👍🏻天婦羅有大蝦、南瓜、蕃薯配迷你牛肉稻庭烏冬;由於我唔食南瓜所以轉左茄子🍆,天婦羅整得很好味迷你烏冬整得剛剛好牛肉都好林,烏冬口感剛好😋最後還有甜品柚子雪葩清清地,消除返食咗太多野既,油膩感覺👍🏻👍🏻👍🏻
鳴門食生日飯都是一個唔錯既選擇,這間日本餐廳地方寬敞,樓底又高很有空間感,坐得很舒適,晚市有幾款套餐都好平食,有壽司刺身同定食,我們就選了2 個set豐御膳壽司和北海道雜錦丼😋

北海道雜錦丼

前菜有芥末八爪魚🐙,蒸蛋和麵豉湯

刺身三點有油甘魚、赤身和牡丹蝦

迷你烏冬
整得剛剛好牛肉都好林,烏冬口感剛好😋

最後還有甜品
柚子雪葩清清地,消除返食咗太多野既,油膩感覺👍🏻👍🏻👍🏻
2021-08-30
Dinner
2021-09-20 42 views
聽過位於九龍灣鳴門好幾次,能夠屹立於區內多年相信質素有返咁上下先得‼️當日新鮮飛機貨視乎當日嘅供應▫️秋刀魚刺身 $238鮮味十足嘅秋刀魚刺身,一入口一股濃郁魚味,新鮮就已經好好味喇👍🏻▫️豐·御膳壽司 (一人前) $458名副其實豐 - 好豐富呀😋😋套餐包括有:✔️壽司盛盒有八件🍣(拖羅、海膽、赤身、鰻魚、活赤貝、甲紋魷魚、三文魚籽、三文魚腩)✔️ 刺身(牡丹蝦、赤身、油甘魚)✔️ 天婦羅🍤(大蝦、冬菇、茄子)✔️ 迷你牛肉稻庭烏冬✔️ 飲品 - 白桃梳打🍹✔️ 仲有甜品日本柚子雪葩添🍧▫️夕食.北海道雜錦丼 $328✔️前菜(芥末八爪魚)✔️茶碗蒸 🥚✔️味噌湯✔️芝麻雪糕🍨這兩個套餐足夠3-4人享用,份量一啲都唔細‼️而且食物水準質量都唔錯,刺身鮮美厚切,令人垂涎三尺🤤

當日新鮮飛機貨視乎當日嘅供應
▫️秋刀魚刺身 $238
▫️豐·御膳壽司 (一人前) $458
名副其實豐 - 好豐富呀😋😋套餐包括有:
✔️ 刺身(牡丹蝦、赤身、油甘魚)
✔️ 天婦羅🍤(大蝦、冬菇、茄子)
✔️ 迷你牛肉稻庭烏冬
✔️ 飲品 - 白桃梳打🍹
✔️ 仲有甜品日本柚子雪葩添🍧

▫️夕食.北海道雜錦丼 $328
✔️前菜(芥末八爪魚)
✔️茶碗蒸 🥚
✔️味噌湯
✔️芝麻雪糕🍨

2021-09-13
Dinner
2021-09-19 38 views
假期MegaBox實在太多人,所以走左去對面嘅國際交易中心諗住搵間cafe坐下,點知俾我搵到間幾幽靜嘅日式料理店😙,撞正有週末同公眾假期限定嘅「半自助放題」,價錢$2️⃣3️⃣8️⃣per head(另加一服務費),供應時間12:00-14:00~主食方面由八款主食揀一款,其餘沙律🥗、小食、串燒🍢、壽司🍣、刺身同汽水🥤特飲等任飲任食🤤 基本款式都好齊全,上菜速度好快,最欣賞連炸物都係即叫即炸👍🏻▪️ 主食:帆立貝海膽丼份量比正常主食少,相信係為左等大家留番個胃點其他野食,帆立貝鮮甜😍,海膽份量雖然少但甘甜鮮味,飯加入左壽司醋,但係就煮得比較淋身⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀️▪️ 主食:汁燒油甘魚用豉油醬汁燒油甘魚扒,鹹味岩岩好唔洗送飯一樣食到(好彩唔係跟飯🤣),肉質厚實但有少少嚡,魚皮燒到卜卜脆,蘸埋沙律醬更加好味😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀▪刺身 😋:7/10 😈:5/10大概有7-8款,選擇算幾多,最抵讚嘅位係塊塊刺身都大塊兼厚切👍🏻🤤 ,當中三文魚最肥美,大部分都係半魚腩,油甘魚同鯛魚同屬正常水準,甜蝦算鮮甜,而且餐廳仲送每人1隻磯煮鮑魚,鮑魚索晒啲豉油同味淋,再用盤冰粒坐住,爽口又彈牙😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀▪串燒

▪️ 主食:帆立貝海膽丼

️▪️ 主食:汁燒油甘魚

刺身 😋:7/10 😈:5/10

▪串燒

由於已經好飽食唔落串燒,剩係試左一串免治雞肉棒正正常常,唔太特別,可以skip🤣
▪炸物、小食

推薦大家一定要食🙌🏻!試咗芝士年糕同吉列紫薯餅,兩樣都都好食,上枱熱辣辣,炸粉唔厚,芝士年糕雖然唔算好煙韌但都唔會過軟,紫薯餅就夠曬多紫薯蓉,好足料😙,另外叫左一碟枝豆,但係唔係鹽焗,差咁啲香味
▪飲品

除左茶同汽水之外,仲有「白桃🍑乳酸特飲」同「巨峰🍇乳酸特飲」,酸酸甜甜比汽水更加解膩,入面仲加左梳打,用黎配炸物一流
2021-09-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$262 (Lunch)
  • 帆立貝海膽丼
  • 汁燒油甘魚