2021-05-31 104 views
本身已經bookmark了這間餐廳好久,今日終於有時間去灣仔,因為是落地玻璃窗,遠遠也看到入面美輪美奐的裝修。.樓底好高,有兩層樓的空間,天花掛著深淺不一的瑰紅乾花,感覺高貴而低調,瑰麗而沉實,不屈不撓。正正係餐廳的裝修及環境就已經值得給滿分。色調及光線都調和得很好,有種去了大自然感覺感覺,空間感十足,坐在入面頓時得到心靈上的休憩,感覺是一個與世隔絕的淨土,可以慢活好好食一頓飯。好久沒有餐廳能給我這種感覺。.食物方面有不同的午餐選擇,首先相賣就已經給人一種治愈的感覺,很有禪意的擺設,的的式式,非常適合打卡。.午餐的選擇也不少,主菜配料都可以自己配搭。.銀雪魚煎得好香,油脂味四溢,魚肉很新鮮,簡單煎一戰就已經好好吃,沒有過多的調味,味道自然。魚肉厚身,切成一條長方形,工工整整,加上花瓣及配菜,感覺非常精緻。日本雞扒有兩塊,雞肉嫩滑,而且肉汁滿滿,感覺豐盈充實。見到雞扒用黃色的香料釀製,老實說我有點吃不出是什麼香料,有點似鵝肝的味道、也有帶少少似鹹蛋黃的香,混合起來面雞扒味道十分特別。很有心思的配搭。粉面類可以選擇十穀米蕎麥麵或蒟蒻麵,感覺到非常有營養很健康,蒟蒻麵的卡路里很低,很適合減肥

午餐的選擇也不少,主菜配料都可以自己配搭。

粉面類可以選擇十穀米蕎麥麵或蒟蒻麵,感覺到非常有營養很健康,蒟蒻麵的卡路里很低,很適合減肥的人吃,煙煙銀銀好彈牙,第一次食麵食到沒有罪惡感!

小食共有四款,感覺很可愛,小巧小巧的,推介泡菜蛋餅及芋泥餅,自家製造,香口好食。
當然如果想健康的朋友,還有兩款蔬菜可供選擇。

如果太飽吃不落午餐,他們的甜品也很別緻出色,有一款朱古力的蛋糕造型很像木頭,樹葉用綠色的蛋糕說合成,木頭上的蘑菇用唔花糖,書文就用朱古力拼砌而成、感覺很真實吸引,朱古力味濃郁不會太甜。

喜歡芝士蛋糕的朋友當然不可以錯過,這裏的芝士蛋糕香濃,入口滋味無窮,creamy。造成一個潛艇的形狀,很特別。

Earl Grey Latte - 用鑽石型的杯放,很自然進入了這個空間。

Natura: Flora Latte with Soy Milk - 是signature 飲品之一,入口自然,fruity 帶有少少柑橘香,飲完之後令人精神爽利。

我特登在下午茶的時間去人流比較少,我由2:30pm 坐到3:30左右,都一直有人排隊,你就知道有幾正啦。
周六下午想黎natura就要排下隊喇~想食咩就要黎到cashier櫃臺點餐,先付款後送餐。Cashier旁就係琳琅滿目嘅蛋糕櫃,睇見都想食。set lunch 有 createyourown 自選set$128-158 日式粉紅花花遍佈整個氛圍,黎呢度chill 下都幾好feel~matchalatte 可能凍飲關係相對會較淡味少少!飲品方面就選擇左signaturecoffee florallatte 奶泡順滑,味道相對溫和。前菜泡菜蛋卷惹味濕潤,唔會煎到鞋晒,值得推介。新瀉若雞配鹹蛋黃醬雞肉嫩滑,鹹蛋黃醬又唔會好漏。 主食可配蕎麥麵/十穀米都好健康蕎麥麵配柚子汁清爽解膩~ freshfigtart 新鮮無花果撻,夾層夾住唔會過甜無花果醬,忌廉感覺輕身唔漏,必試!chocolatetimber 後者相對較甜,啖啖食落阿華田味非常濃郁,中意阿華田/朱古力嘅必定喜歡!
周六下午想黎natura就要排下隊喇~

想食咩就要黎到cashier櫃臺點餐,先付款後送餐。

Cashier旁就係琳琅滿目嘅蛋糕櫃,睇見都想食。
$128-158

matchalatte
可能凍飲關係相對會較淡味少少!

飲品方面就選擇左signaturecoffee
florallatte
奶泡順滑,味道相對溫和。

前菜泡菜蛋卷惹味濕潤,唔會煎到鞋晒,值得推介。

新瀉若雞配鹹蛋黃醬雞肉嫩滑,鹹蛋黃醬又唔會好漏。

主食可配蕎麥麵/十穀米都好健康
蕎麥麵配柚子汁清爽解膩~

freshfigtart

chocolatetimber
2021-05-22
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$160 (Lunch)
  • Fresh  fig  tart
2021-05-29 69 views
極度打卡,日式fusion lunch set,鹹點好食過甜點同飲品,價格偏高。(🌟5分滿分)🍽整體推薦度:4/5😋好味道: 4/5💰價錢合理度:3.8/5🎡打卡度: 5/5

(🌟5分滿分)
🍽整體推薦度:4/5
😋好味道: 4/5
💰價錢合理度:3.8/5
🎡打卡度: 5/5
2021-05-26 111 views
純粹行街經過發現有新cafe, 被室內設計吸引, 入去坐低休息下, 逃離室外個"火爐". Cafe的環境好寬敞, 空間感十定, 裝修以"花草"爲主調, 勢成為新打卡熱點. 由於剛食完lunch無耐, 我地最後衹order左兩杯咖啡同兩件cakes試下, 睇下個水準如何. 我飲Mocha, 尚算正常. 朋友飲Espresso Tonic , 讚咖啡味好濃, 不仿一試. 女人的第二個胃-甜品 阿華田朱古力蛋糕和cheesecake. 我同友人一直話好飽好飽, 最後又order左兩件cakes. 本人覺得d甜品好正~個朱古力蛋糕十分出分, 朱古力味濃, 甜而不膩, 實在是飯後甜品/下午茶之選.

2021-05-26
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$100 (Tea)
2021-05-25 2314 views
酷熱天氣依然無阻筆者放假遊玩的決心。這天便由大西北出城,到灣仔和好朋友聚個舊、食個飯。好友提議到她工作附近的這間「NATURA :」,更形容餐廳每逢週末出現排長龍的情況。如此受歡迎,看來值得一試。餐廳空間感很大,座位寬敞,是一個適合和三五知己談心聊天的好地方。而且放了不少粉系乾花裝飾,吸引女生來打卡。Lunch set有多個選擇,除了餐廳配好的款式,還可以自行配搭。筆者和朋友決定自己話事,點了【Create Your Own Set】。餐湯的款式是統一的,質感好濃稠creamy,入口有明顯的椰菜花味。可能加入了其他材料,會夾雜了一點苦澀,但就在可接受的範圍內。這個Set可以自行選擇飯麵、前菜和主食。筆者選了蕎麥麵,配上柚子冷麵汁,酸酸涼涼的味道夠醒胃。而朋友點的是蒟蒻麵,同樣都是配柚子麵汁。芋泥餅是一個小圓球,薄薄的一層炸皮包裹著綿密的芋泥,最中間更有一小粒無花果,鹹鹹甜甜蠻好吃的。而泡菜蛋餅則充滿著酸辣香味,爽脆的泡菜配滑溜的雞蛋令口感變到豐富。銀鱈魚肉非常重魚油香,入口嫩滑juicy。魚皮上舖了雜果仁碎,增加了口感。經炸香的雞肉依舊能保持juicy,裹上鹹蛋黃醬後多添了幾分蛋香。但

。而且放了不少粉系乾花裝飾,吸引女生來打卡。
忌廉椰菜花湯

蕎麥麵
蒟蒻麵

。而朋友點的是蒟蒻麵,同樣都是配柚子麵汁。
芋泥餅

泡菜蛋餅

焗挪威銀鱈魚配雜果仁

銀鱈魚肉非常重魚油香,入口嫩滑juicy
。魚皮上舖了雜果仁碎,增加了口感。
日本新潟若雞配鹹蛋黃醬

。但稍嫌鹹蛋黃醬未能濃,味道較似普通雞蛋。
Lady Hōjicha 焙茶海綿蛋糕

蛋糕面插上了小甲蟲、樹葉的朱古力裝飾,非常可愛。海綿蛋糕做得鬆軟,夠濕潤。焙茶味很出
,茶的甘香味成功令到蛋糕不會過甜。
Chocolate Timber 阿華田朱古力海綿蛋糕

店員推薦的這款蛋糕,賣相做得像一個小森林。以朱古力片包圍海棉蛋糕,蛋糕頂上有2顆蘑菇形狀的蛋白糖。入口先是超級濃郁的朱古力味,再慢慢滲出阿華田香氣
,中間加入了爆炸糖豐富口感。

不過這款蛋糕偏甜,筆者個人喜歡焙茶那款多一點

Natura: Floral Latte W/ Soy Milk

因為是他們的招牌咖啡,所以飲子擺盤也較特別一點
。用上了來自埃塞俄比亞Shakiso地區的咖啡豆,再以豆奶沖調。入口細滑
,隱約有一股像是花香的氣味。
2021-05-25
焗挪威銀鱈魚配雜果仁
日本新潟若雞配鹹蛋黃醬
Lady Hōjicha 焙茶海綿蛋糕
Chocolate Timber 阿華田朱古力海綿蛋糕
放假去一間雅緻嘅咖啡店嘆,比staycation 來得充實. 灣仔NATURA: 花藝佈置怡人清新, 同時有花藝作品出售. 沒有千篇一律意粉三文治的餐牌, 反而是營養豐富的組合餐單. 先來一杯ESPRESSO TONIC FLORAL 同埋HAND DRIP. 前者易入口, 好啱少飲咖啡嘅朋友. 而HAND DRIP 口味突出, 適合新體驗. HAND DRIP SET 有一小碟裝滿咖啡料, 輕輕嗅嗅, 再嚐咖啡, 更為濃烈. LOW CAB SET - 忌廉椰菜花湯,蒟蒻麵,泡菜蛋餅,玉米藜麥沙律和焗挪威銀鱈魚配雜果仁. 湯水清甜; 蒟蒻爽口不滯; 泡菜蛋餅綿質感好食. 主食銀鱈魚,嫩口入味. 而自選系列- 忌廉椰菜花湯, 十穀米, 芋泥餅, 炒西蘭花, 焗日本豆腐配雜菌松露忌廉汁. 芋泥餡香甜爆滿; 主食豆腐雜菌松露忌廉汁配搭新鮮又好食. 焙茶海綿蛋糕同無花果撻也較受歡迎. 兩小甲蟲裝飾大添可愛, 焙茶海綿蛋糕淡味稍甜;而無花果撻慕絲滿滿, 裹在外面嘅脆口餅底,特別加分.

ESPRESSO TONIC FLORAL
HAND DRIP

焙茶海綿蛋糕
無花果撻
2021-05-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$280 (Lunch)
2021-05-23 1258 views
最近社交平台被E間花系🌸Coffee Shop瘋狂洗版, 食物同環境都好似好正咁, 於是襯今日放假就約埋朋友仔一齊試下😋! 去到果陣大約2點, 依然有超長人龍等候, 小妹大約等左差唔多30分鐘終於入到去! 餐廳環境幾大, 樓底幾高, 周圍都擺有大量花藝植物, 打卡一流🤳🏻! 餐廳除左有蛋糕🍰咖啡☕等輕食, 仲提供左幾款唔同嘅Set Lunch🍱, 另外亦有自選Lunch Set可以自由配搭唔同組合! 最後小妹同朋友揀左一個OYAKODON SET同LOW-CARB SET一齊share🍴!🌟DIRTY☕DIRTY可以揀Nutty或者Floral嘅咖啡豆, 而奶🍼亦可以揀牛奶, 荳奶或燕麥奶, 小妹揀左Nutty咖啡豆同燕麥奶! Dirty係由espresso撞入奶而成的, Nutty嘅咖啡豆帶有朱古力風味, 酸度低, 飲落咖啡味香濃帶回甘🌟NATURA: FLORAL LATTE W/ SOY MILK🌸☕Floral Latte係E到嘅signature, 味道會帶點花香味, 奶泡質感綿密細緻, 口感順滑!🌟忌廉椰菜花湯🥣椰菜花味道濃郁, 質感濃稠, 口感順滑🌟玉米藜麥沙律🥗沙律味道

🌟DIRTY☕

🌟忌廉椰菜花湯🥣
椰菜花味道濃郁, 質感濃稠, 口感順滑

🌟玉米藜麥沙律🥗
沙律味道正常, 不過不失

🌟芋泥餅
芋泥味道甜甜地幾有口感

🌟泡菜蛋餅
雞蛋食落幾滑, 泡菜份量幾多, 味道唔算太辣, 蛋餅上面亦加左少少韓國辣豆瓣醬, 整體味道唔錯!

🌟蒟蒻麵🍜
口感順滑爽彈, 沾埋酸汁好開胃!

🌟10穀米🍚
由十種唔同嘅米而成, 配搭比例剛好, 口感煙韌

🌟焗挪威銀鱈魚配雜果仁🐟
銀鱈魚外層微脆, 魚肉質感滑溜幾juicy, 上面撒有食用花瓣同雜果仁, 口感層次豐富!

🌟日本新潟若雞配鹹蛋黃醬🐔
鹹蛋黃醬汁幾惹味, 雞肉口感嫩滑juicy

🌟無花果撻🥧
無花果味道清甜微酸, 中間夾有無花果果醬, 口感豐富, 餅底亦唔會過硬!

🌟阿華田朱古力蛋糕🍫🍰
外層係濃郁嘅黑朱古力而入面就係阿華田蛋糕, 味道唔會太甜, 兩個人share食岩岩好!
2021-05-22
$200 (Lunch)
2021-05-22 102 views
NATURA:約朋友喺灣仔見面,即刻諗起試吓呢間新嘅Cafe,已經約3:30pm,點知都要等15分鐘😅入面門口位置有售賣counter, 無論小家品,小擺設,小盆景,或者小型永生花都有⋯⋯全店以自家品牌永生花做裝飾,有幾張枱仲有內置植物係枱中間,可惜我哋今次就坐唔到呢啲位啦!佢哋係自助形式,首先要自己出去俾錢叫嘢食,水同餐具都係自助嘅!不過食物就會送到你張枱食物方面🍽☕️*All day breakfast $158 唔包嘢飲,其實就偏貴,之前見食評不停話佢嘅食物麻麻,本身唔敢有太大期望,不過就出乎意外地覺地好食,首先佢比一般嘅all day breakfast多好多種蔬菜,又有黑松露炒日本蛋,Bagel 煙韌有口感,仲有麵包糠造成青苔造型釀喺大蘑菇入邊,雖然偏貴但總算滿意*Hojicha waffle $138唔係一般嘅造型,好似潛艇三文治咁,所以亦令到唔會成塊窩夫鋪滿忌廉容易變軟,焙茶窩夫算係比較特別,用北海道忌廉,所以味道比較香濃,襯托酸甜嘅芒果味道就覺得啱啱好佢嘅咖啡就分兩種唔同類型咖啡豆,你可以選擇nutty 或者floral. 我就選擇咗nutty嘅咖啡豆*Americano
NATURA:

食物方面🍽☕️

*All day breakfast $158

*Hojicha waffle $138

*Americano $40
味道不過不失

*Cafe Latte $45
心形拉花配上樹木型咖啡杯,感覺上即刻加分😂味道雖然冇乜特別,但起碼影相一流
2021-05-22 101 views
📍: wan chai✨hojicha waffle ($138)✨hojicha latte ($58)One of the latest hit with the floral-themed cafe. Was aware of the comments about the poor quality of food, we went to try anyway and discovered it’s true😂😂😂😂. Hojicha latte is fine tho! The waffles are crispy with mild houjicha taste but the 丸子was not even sweetened😂 only blueberries and sliced oranges are covered on top, with cream inside... The environment is nice tho😂 but didn’t expect to queue outside for this long under this heat when t
📍: wan chai

✨hojicha waffle ($138)
✨hojicha latte ($58)

One of the latest hit with the floral-themed cafe. Was aware of the comments about the poor quality of food, we went to try anyway and discovered it’s true😂😂😂😂. Hojicha latte is fine tho! The waffles are crispy with mild houjicha taste but the 丸子was not even sweetened😂 only blueberries and sliced oranges are covered on top, with cream inside... The environment is nice tho😂 but didn’t expect to queue outside for this long under this heat when there’s actual space inside😢 overpriced for me and expecting better quality of food for this price🥲

Value of money: 💰 💰 💰
Taste: 😋😋😋
Environment :😍😍😍😍😍
Revisit: just for drinks🙏🏻
2021-05-21 82 views
呢間cafe係近期熱點之一,餐廳環境佈置了各種超美的花藝作品💐💐💐,加上有大型落地玻璃,陽光感及空間感十足,超適合用來影相打卡✨。當日叫嘅食物都十分精緻,味道唔錯,襯得起呢個咁靚嘅環境😌。・⊳ Cloud Egg Bagle🥯☁️賣相相當精緻吸睛,可以上演戳破蛋黃的療癒畫面🥚好喜歡呢度嘅Bagle,口感唔會太結實,味道帶有小麥香味及淡淡甜味,而且剛焗起有啲脆身~好好食🤤⊳ Zen Cake ✨另一打卡之作,賣相幾得意,剩係睇個樣真係唔會估到味道。咬開原來係類似苺味cream嘅口感,酸酸甜甜的,開胃得來味道幾好😋⊳ Signature Soy Milk Latte ☕本身好喜歡飲豆奶,卻好少飲到用豆奶沖嘅咖啡~味道唔錯,淡淡的豆奶味同咖啡味中和得幾好,奶泡打得十分綿密細膩

⊳ Cloud Egg Bagle🥯☁️

⊳ Zen Cake ✨

⊳ Signature Soy Milk Latte ☕

2021-05-20 82 views
今日岀港島區行下,又可以去嘆cafe了。依間cafe環境大,用乾花佈置,成個感覺係好舒服、悠閒。自助水吧。🐷炒豬腩肉配日式豉油 - $138好入味,孜然味特別岀。份量都幾多。🥣忌廉椰菜花湯飲得岀真係得椰菜花,冇加其他嘢。🥦炒西蘭花🐟焗挪威銀鱈魚配雜果仁 - $148個魚好岀色,魚肉好鮮甜,個皮仲係脆卜卜嫁!🥢芋泥餅外脆內軟,仲有少少粒粒口感。🍽泡菜蛋餅☕️Floral latte w/ soy milk - 加$35🧊Nutty mocha - 加$35🧁阿華田朱古力海綿蛋糕個阿華田味比較突出,加上海綿蛋糕同朱古力有幾夾。🍰焙茶海棉蛋糕唔鍾意食太甜嘅朋友仔可以試吓呢個,茶味十分之香濃。
今日岀港島區行下,又可以去嘆cafe了。
依間cafe環境大,用乾花佈置,成個感覺係好舒服、悠閒。

自助水吧

🐷炒豬腩肉配日式豉油 - $138
好入味,孜然味特別岀。份量都幾多。

🥣忌廉椰菜花湯
飲得岀真係得椰菜花,冇加其他嘢。
🥦炒西蘭花

🐟焗挪威銀鱈魚配雜果仁 - $148
個魚好岀色,魚肉好鮮甜,個皮仲係脆卜卜嫁!

🥢芋泥餅
外脆內軟,仲有少少粒粒口感。

🍽泡菜蛋餅

🧊Nutty mocha - 加$35

🧁阿華田朱古力海綿蛋糕
個阿華田味比較突出,加上海綿蛋糕同朱古力有幾夾。

🍰焙茶海棉蛋糕
唔鍾意食太甜嘅朋友仔可以試吓呢個,茶味十分之香濃。

講到近排大熱餐廳不得不提呢間位於灣仔以花藝為主題的Cafe,次次經過都大排長龍,今次終於同朋友嚟食午餐,餐廳樓底高空間感十足,適合打卡☺️食物大多走健康路線,未試過嘅朋友仔值得一試💜_🌸自選set lunch 套餐包括是日餐湯+飯/麵+前菜(四選二)+主食 是日餐湯係忌廉椰菜花湯,入口綿滑,甜甜嘅感覺好健康✨Carbs有三款選擇,小編同朋友就揀咗蕎麥麵同蒟蒻麵(+$20)小編推介蒟蒻麵,入口彈牙,配埋柚子醋一齊食好清新開胃前菜方面有四款選擇:1️⃣芋泥餅:外皮香脆,芋泥蓉入口香甜2️⃣泡菜蛋餅:推介!分量充足,重蛋香入面亦有好多泡菜,口感豐富3️⃣炒西蘭花:味道正常4️⃣玉米蕎麥沙律:鍾意食沙律嘅朋友仔可以試吓,食落去清新開胃主菜方面同樣有四款選擇:🥩炒豬腩肉配日式甜豉油 $138呢個有驚喜!分量充足,炒豬腩肉第一啖食落去有幾香嘅孜然粉味,肥瘦均勻,餸飯一流🍗日本新潟若雞配鹹蛋黃醬 $158鹹蛋黃味唔算話好突出,不過勝在雞肉夠滑_☕️Hand Drip (Ninety Plus Barú Caturra) $120欣賞餐廳有提供咖啡資料卡,飲嘅時候可以了解多啲有關咖啡豆嘅資料📃 喝下去帶無花香,亦帶淡淡

🌸自選set lunch
套餐包括是日餐湯+飯/麵+前菜(四選二)+主食

是日餐湯係忌廉椰菜花湯,入口綿滑,甜甜嘅感覺好健康✨

小編推介蒟蒻麵,入口彈牙,配埋柚子醋一齊食好清新開胃

前菜方面有四款選擇:
1️⃣芋泥餅:外皮香脆,芋泥蓉入口香甜
3️⃣炒西蘭花:味道正常

主菜方面同樣有四款選擇:
🥩炒豬腩肉配日式甜豉油 $138

🍗日本新潟若雞配鹹蛋黃醬 $158
鹹蛋黃味唔算話好突出,不過勝在雞肉夠滑

_
欣賞餐廳有提供咖啡資料卡,飲嘅時候可以了解多啲有關咖啡豆嘅資料📃 喝下去帶無花香,亦帶淡淡蘋果和布冧香氣,餘韻帶微微朱古力味

☕️Cold Brew $75
採用埃塞俄比亞咖啡豆,入口帶茉莉花香氣,小編覺得如果酸度再多少少會更出色

🧀Rustic Cheesecake $68
食完主食小編同朋友都有叫咗兩款蛋糕嚟試吓,餐廳都有提供幾款蛋糕,造型全部都好吸引🤩呢款芝士蛋糕以黑糖及忌廉芝士為主題,食落去芝士味濃郁,配上底層鬆化嘅瑪莉餅碎,配搭得宜😊

🍫Chocolate timber $68
樹木配上蘑菇造型啱晒打卡,其實佢係阿華田朱古力海綿蛋糕🍰朱古力入口濃郁幼滑,味道不會太甜,鍾意食朱古力嘅朋友就一定要試吓
2021-05-19 72 views
NATURA : 近期好火紅的灣仔Cafe提供和食Lunch Set,有自選、純素、低卡路里等等,各式各樣午餐,又有精緻甜品🤩每款Lunch Set有前菜、湯及主食:◭ Create Own Set 💕. 忌廉南瓜湯. 蕎麥麵. 紅菜頭蕃薯餅、牛油果沙律. 日本新潟若雞伴蜜糖芥末☻ 紅菜頭蕃薯餅最有驚喜👍🏻 推介大家試試,紅菜頭與蕃薯餅融合,沒有了陣陣青草味☺️感覺好清新☻ 日本新潟若雞煎得香脆,雞肉脆滑,伴惹味蜜糖芥末◭ Low Carb Set 💕. 忌廉南瓜湯. 蒟蒻麵. 意大利青瓜茄子蛋餅、牛油果沙律. 香草普羅旺斯烤格陵蘭比目魚☻ 蒟蒻麵好特別🤩 煙煙韌韌☻ 蛋餅入面餡料豐富,有青瓜、茄子,不同蔬菜🥬☻ 比目魚的魚皮煎得好脆身,每啖比目魚充滿魚油嘅香👍🏻甜點 : ◭ 阿華田朱古力海綿蛋糕◭ 黑糖、忌廉芝士蛋糕☻ 兩款蛋糕賣相精緻,味道亦非常出色,甜而不膩👍🏻仲有幾款甜點想試🤩飲品 : ◭ Cold Brew ◭ Hojicha Latte 大家要留意午餐供應時間由11-3pm,想試午餐記得3點前去啦餐廳環境非常寬敞,有各式各樣花藝佈置,打卡影相一流,環境好舒適👍🏻🤩
NATURA : 近期好火紅的灣仔Cafe
每款Lunch Set有前菜、湯及主食:

◭ Create Own Set 💕
. 忌廉南瓜湯
. 蕎麥麵
. 紅菜頭蕃薯餅、牛油果沙律
. 日本新潟若雞伴蜜糖芥末

☻ 日本新潟若雞煎得香脆,雞肉脆滑,伴惹味蜜糖芥末

◭ Low Carb Set 💕
. 忌廉南瓜湯
. 蒟蒻麵
. 意大利青瓜茄子蛋餅、牛油果沙律
. 香草普羅旺斯烤格陵蘭比目魚

☻ 蒟蒻麵好特別🤩 煙煙韌韌
☻ 蛋餅入面餡料豐富,有青瓜、茄子,不同蔬菜🥬
☻ 比目魚的魚皮煎得好脆身,每啖比目魚充滿魚油嘅香👍🏻

甜點 :
◭ 阿華田朱古力海綿蛋糕

◭ 黑糖、忌廉芝士蛋糕

飲品 :
◭ Cold Brew
◭ Hojicha Latte

2021-05-18 63 views
要去灣仔做d嘢。。距離約嘅時間有成個幾鍾,見到呢到門面幾靚,望入去又闊,於是排隊試吓!由於差唔多兩點過咗lunch time,所以排第3,等咗15分鐘左右就入座!店員安排入座後,睇完餐牌就響出面點餐比錢,水同餐具都係響出面自己攞!由於用餐時間90分鐘,所以點餐後食物好快就到環境非常好,夠闊落,可惜只可90分鐘,所以想坐耐d都唔可以,而食物就一般,由於佢最低消息120蚊,如果tea嘅就唔會選擇喇
由於用餐時間90分鐘,所以點餐後食物好快就到

阿華田朱古力海綿蛋糕
喬麥面,豆腐
阿華田朱古力海綿蛋糕
2021-05-17 76 views
🌹母親節與老公選了一間有花藝主題的《Natura 》慶祝母親節,自己最愛花。餐廳位於灣仔地鐵站附近,不難搵而且都非常方便,早上未夠9點已到達,已有食客光顧。🌹餐廳以自然木系色為主調,配上乾花擺設,很有美感,環境寬闊,店內落地大玻璃滲入自然光,輕鬆坐下來,嘆杯飲品或美食,十分舒適。🌹食店是半自助式,點餐完成後,服務員會送上餐點食物到你枱上。大約十多分鐘食物飲品送上,即叫即整,熱辣辣。Bacon and cheese Croissant 🥐 ⭐️⭐️⭐️⭐️煙肉香脆,牛角包鬆脆,配太陽蛋及芝士,好吃Ice cafe latte⭐️⭐️⭐️⭐️咖啡味香濃個人評分食物味道⭐️⭐️⭐️⭐️飲品⭐️⭐️⭐️⭐️環境⭐️⭐️⭐️⭐️服務⭐️⭐️⭐️衛生⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率⭐️⭐️⭐️⭐️抵食⭐️⭐️⭐️⭐️

Bacon and cheese Croissant 🥐
⭐️⭐️⭐️⭐️
煙肉香脆,牛角包鬆脆,配太陽蛋及芝士,好吃

Ice cafe latte

衛生⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食⭐️⭐️⭐️⭐️

2021-05-09
$199 (Breakfast)
Celebration
Mother's Day