2020-06-07 711 views
外賣自取並非第一次,但相信今次是我幫襯的最後一次,雞肉又乾又沒有味,不知道酸蘿葡是否很貴?只送5粒而且仲要超難食,味道甜到漏,是否轉了主廚?為什麼水準超差。冇下次。
冇下次。
2020-06-06
Waiting Time
30 Minutes (TakeAway)
2020-05-29 789 views
點了雙拼炸雞,蒜香和原味,原味炸雞好鞋完全冇汁、 冇口感、 作為一間專門既炸雞店、完全不能接受,吃了一塊已經不想再吃,這餐飯倒貼也不會吃,而2個人花費了355」蚊。點了雙拼炸雞,蒜香和原味,原味炸雞好鞋完全冇汁、 冇口感、 作為一間專門既炸雞店、完全不能接受,吃了一塊已經不想再吃,這餐飯倒貼也不會吃,而2個人花費了355」蚊。點了雙拼炸雞,蒜香和原味,原味炸雞好鞋完全冇汁、 冇口感、 作為一間專門既炸雞店、完全不能接受,吃了一塊已經不想再吃,這餐飯倒貼也不會吃,而2個人花費了355」蚊。
2020-05-26 588 views
韓式炸雞,點少得nene chicken😎 以前食過一次覺得唔錯,今次再去嘅時候,發現質素有待改善😢😢😢今次叫咗甜辣炸雞,特意加錢轉咗做無骨炸雞😚但炸雞雞皮略嫌太厚,而且炸得唔夠脆口,如果可以脆口啲,口感一定加返分。另一方面,甜辣醬略嫌唔夠入味,不過甜辣醬嘅甜味多於辣味,唔食得辣嘅朋友應該很喜歡😋😋😋

2020-05-11 686 views
一點幾差唔多兩點點炸雞外賣自取,預約2:30pm攞,點知2:25都未接單,個人到左問店員先話:噢!我見到張單不過部電腦冇提我要接單... 員工唔知要接單?結果現場等左15分鐘。雖然唔係耐,但係預先下單呢個功能形同虛設,店員完全唔識操作,要顧客等😑
2020-05-10
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Tea
2020-05-01 910 views
五一黃金週,為撐「黃色經濟圈」,梗係幫襯yellow shops。對我嚟講,如果間鋪頭唔係「藍店」,我就當佢係「黃店」,呢個係我觀念根本唔需要分得太清楚。好鍾意食炸雞,但係怕 武漢肺炎Wuhan virus,最穩陣嘅做法,梗係外賣返屋企食。今日食嘅係NeNe Chicken,係出名嘅韓國炸雞店,係韓國本土,明星李秉仁,馬剛正都成日會去食!我叫咗雙拼,係 香蒜炸雞+芝士味炸雞,因為人懶唔想吐骨,所以都係冇骨嘅。香蒜炸雞其實冇想像中啲味道咁勁,相反有啲惹味又香脆嘅感覺,唔覺油膩,炸雞皮脆肉滑,super juicy。芝士味炸雞,超級多芝士粉, 酥脆香口,食落去覺得芝士粉同埋雞肉好夾,因為味道香香甜甜又唔會好鹹,所以食佐都唔會覺得口乾。yummy yummy

2020-04-10 892 views
原本是這店的常客,每次都喜歡叫外送一份脆雞加汽水,但是質數一次比一次的差,炸的已經不像以前的脆,也有試過阿打芝辣脆雞,只有辣沒有加芝士粉,亦試過只有芝士粉沒有辣味,但也算了,反正可以食.過去我阿打的這一份餐也有五、六次了,每次也付上有一盒泡菜或酸蘿蔔,而酸蘿蔔每次也有20多粒,今天同樣叫了一份脆雞,另外再加一份輕量級,但付上的酸蘿蔔粒只有四粒,實在令人驚訝,不如不要給客人算了,經濟差便要給客人少這麼多配菜?不知道內裏看不到的是否雞的質數也差了?而且當日用的餐盒也沒有了,只有紙袋,真的好慳.
Delivery
2020-04-05 666 views
第一次order外賣,收銀員態度好不耐煩,點蒜香蜜糖雞,收銀員強調沒有半份只有全份,又再問了幾次係咪全份唔係點雞膇雞翼,話價錢唔同架。我都再三強調我要全份雞但最終回家打開都係比錯。

2020-03-30 862 views
家人於今晚到元朗分店外賣自取一份十六件炸雞,結果返到屋企先打開兩桶雞都係得三分一滿,因為炸雞全部都係迷你size!雞鎚點解會變左係雞全翼個雞鎚仔? 而唔係正常雞鎚?食過咁多次,都未試過差得咁離譜!!啲雞又鞋又干又迷你!原本預四人份量!依家兩個人都唔夠食呀!我係點炸雞件而唔係炸迷你雞,仲差過KFC!完全接受唔到點解咁既價錢但質素可以咁差!食完仲要搞肚痛!比錢買唔到應有既服務!原本要續會員.....依家唔使啦

比錢買唔到應有既服務!原本要續會員.....依家唔使啦
2020-03-29
Type of Meal
Dinner
2020-03-17 917 views
武漢肺炎肆虐,全民抗疫緊,而專家都建議大家減少聚餐以免交叉感染。今日下晝出街買野,順便lunch.. 黎到nene, 見前鋪面滿晒人,佢叫我哋搭台,要一字排開咁坐,距離隔離台唔夠一個身位,但明明入面有半個鋪位d台凳係吉,都唔俾客坐⋯ 完全無企業良心⋯ 即時走⋯
本人2月19號買外賣炸雞,味道一般。現在武漢肺炎肆虐,都不追求味道只是但求方便,因為住附近所以購買。但是最令人不滿的是該員工欠缺基本禮貌,態度惡劣,有查詢時顯得極不耐煩(本人申請入會做會員,並付$300,查詢會員優惠應該很正常吧),作為客人,完全覺得佢係唔想回答。我真係買了炸雞,再付$300做會員!但因為趕時間,我買完就算。回想,我現在光顧的是韓式炸雞店,在yohomall,而非光顧一間減價促銷的平價免費的快餐店,為何作為顧客要受到這樣嘅對待?印象非常惡劣,請店方正視!無骨炸雞超級難吃,堂食有骨的會好一點點。無骨炸雞加外賣加冇禮女職員=永不回頭的食店,惡夢的一餐,浪費卡路里的配額以上全是當天本人的真實經歷,本人作為顧客非常不滿

以上全是當天本人的真實經歷,本人作為顧客非常不滿

2020-02-19
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$398 (Dinner)
Celebration
Birthday
2020-03-03 675 views
我成日都以為呢間野剩係得炸雞食,今日經過見到佢個Menu原來有普通lunch食架啵😮一叫完嘢食,侍應就送上泡菜。之後等左5至10分鐘就已經上菜。韓式海鮮辣豆腐鍋(份量都算大,仲配左一碗白飯,入面有青口、蝦、豆腐、雜菇等等,都幾足料。個湯飲落去唔會好辣但好暖胃,冬天食都唔錯。)炸雞burger配厚切薯條🍟(個炸雞都算啖啖肉,炸粉唔算厚,味道普通。芝士唔浴,burger 個source 少同普通。薯條熱辣辣炸起好味道。)

$70 (Lunch)
2020-02-19 941 views
同朋友係yoho搵野食,諗起好耐都無食過nene chicken 嚕,而舖頭又唔需要等位,所以就入左去食啦。一坐低就會有啲小食,好似泡菜呀醃蘿白咁,見到menu都幾多野簡,STAFF仲好貼心仲介紹比我地聽有啲咩係新出既,等我地可以試下新野咁,除左一般既炸雞之外,仲有芝辣初雪炸雞,有骨$172,無骨$182,同一般街上韓國野既價錢都差唔多。芝辣初雪炸雞(無骨)($182)辣得黎亦都不缺芝士味,兩樣都勁重手勁足料雖然係炸既,食落去亦都唔會太油膩!而且餐廳比埋手套我地,咁食既時候就唔會整污糟隻手啦,好貼心粒粒NENE炸雞X章魚燒($98)呢個炸雞細粒啲,易食啲,亦都唔辣,配沙律醬食又係另一番感覺至於章魚燒,外脆內軟粉底料多,飽滿感高,粉料比例岩岩好~唔會有粉味太重出現,配上醬汁同木魚,食落口層次豐富,勁有驚喜!而家韓國野開到一街都係,但搵到連鎖得黎水準仲KEEP到既餐廳就真係唔容易,希望NENE黎緊繼續出新野,咁我就繼續有得食啦

芝辣初雪炸雞(無骨)($182)
辣得黎亦都不缺芝士味,兩樣都勁重手勁足料
雖然係炸既,食落去亦都唔會太油膩!
而且餐廳比埋手套我地,咁食既時候就唔會整污糟隻手啦,好貼心

粒粒NENE炸雞X章魚燒($98)
呢個炸雞細粒啲,易食啲,亦都唔辣,配沙律醬食又係另一番感覺

2020-01-20 985 views
今日同班朋友行街 突然間好掛住韓國 ,所以就突登上網search下有咩韓國餐廳,見到呢間餐廳食評唔差就同佢地一齊行過來試下 一入來到 侍應好快就招呼我哋坐低 服務態度幾好!餐廳環境唔錯,枱面乾淨,第一眼外觀值得加分~我地隨便咁點咗個芝味炸雞同烤肋, 估唔到有特別驚喜芝味辣炸雞內鮮外脆 ,外皮香而不油~岩曬我呢啲最驚油淋淋既人!至於內層入味嫩滑~芝士粉有重芝士香但唔會太重 搶咗本身炸雞嘅香味~再加少少辣味,感覺幾特別又開胃 豬肋骨方面 整得岩岩好,骨肉分離,味都夠入味,唔會好似其他餐廳咁得啲肉而無味。 炸魷魚同炸雞一樣唔會太油仲有溶岩芝士比我地點 ,成個芝味出曬來,最後仲可以滅埋側邊啲麵包去點芝士食,好正!最重要係四個人食完埋單都唔貴~又飽肚cp值極高~下次來元朗想食韓式炸雞就有好地方

一入來到 侍應好快就招呼我哋坐低
服務態度幾好!
餐廳環境唔錯,枱面乾淨,第一眼外觀值得加分~

我地隨便咁點咗個芝味炸雞同烤肋, 估唔到有特別驚喜

炸魷魚同炸雞一樣唔會太油

最重要係四個人食完埋單都唔貴~又飽肚
cp值極高~下次來元朗想食韓式炸雞就有好地方
2020-01-16 543 views
雞~我最中意食雞黎呢間緊係要食雞啦唔食對唔住自己佢有好多個味我緊係一個味會唔夠叫咗個初雪同韓式甜辣個店員會好細心叫你唔好放電話咁近因為初雪係芝士味怕粉會飛到去電話整污糟勁細心另外我哋再叫多咗個牛肉壽司卷拼粉絲牛肉壽司卷不過不失易粉絲就幾出色好好食呀
雞~我最中意食雞

牛肉壽司卷不過不失
易粉絲就幾出色
好好食呀
2019-12-27 552 views
聖誕節🎄去左Yoho Mall行下,想食個聖誕大餐又唔想排隊見到佢個二人餐都幾多野食,淨係需要排一陣就入得,決定試下佢啲炸雞😋餐廳唔算大,但座位都幾多所以同隔離枱都近,不過都坐得算舒服既店內報置以黃色為主,個碟寫住nene chicken幾得意🤣一坐低會有酸蘿蔔同埋泡菜做前菜,味道幾好👍🏻我地叫左個二人party set,可以選擇既款式都幾多上菜速度幾快,首先上左個芝士火鍋🧀🍲芝士火鍋醬既稠密度幾好,但食落味道偏奶同偏甜個人覺得可以再濃啲同咸啲,但味道麵唔錯既比較失望係成個芝士火鍋但淨係配幾舊麵包🥯麵包凍冰冰仲要唔見唔韌咁不過其他野食都可以dip個芝士醬👍🏻再黎就係炸壽司蝦捲😋😋😋呢個好好食,雖然佢只係微微炸一下所以唔係熱辣辣但本身個壽司捲好豐富,餡料好多,而且配搭得幾好,而且大大碟個沙律醬酸酸甜甜,有少少香草味炸蝦熱辣辣,仲有酸蘿蔔、蛋絲、青瓜等等炸過既壽司外皮微脆,增添口感又唔會油淋淋👍🏻👍🏻之後我地揀左BBQ Rib +$30Rib唔算好大舊,但都幾多條欣賞佢幫我地切好晒,同埋咬落去肉質好軟腍一咬就離骨,唔會食到好狼狽但個醬既調味就差少少,無BBQ既惹味不過味道係唔錯既!跟左一條

餐廳唔算大,但座位都幾多
所以同隔離枱都近,不過都坐得算舒服既

我地叫左個二人party set,可以選擇既款式都幾多
上菜速度幾快,首先上左個芝士火鍋🧀🍲
芝士火鍋醬既稠密度幾好,但食落味道偏奶同偏甜
個人覺得可以再濃啲同咸啲,但味道麵唔錯既
比較失望係成個芝士火鍋但淨係配幾舊麵包🥯
麵包凍冰冰仲要唔見唔韌咁
不過其他野食都可以dip個芝士醬👍🏻

再黎就係炸壽司蝦捲😋😋😋
呢個好好食,雖然佢只係微微炸一下所以唔係熱辣辣
但本身個壽司捲好豐富,餡料好多,而且配搭得幾好,而且大大碟
個沙律醬酸酸甜甜,有少少香草味
炸蝦熱辣辣,仲有酸蘿蔔、蛋絲、青瓜等等
炸過既壽司外皮微脆,增添口感又唔會油淋淋👍🏻👍🏻

之後我地揀左BBQ Rib +$30
Rib唔算好大舊,但都幾多條
欣賞佢幫我地切好晒,同埋咬落去肉質好軟腍
一咬就離骨,唔會食到好狼狽
但個醬既調味就差少少,無BBQ既惹味
不過味道係唔錯既!
跟左一條芝士腸係我好喜歡既流心芝士醬腸
但好失望條腸係凍既!入面啲肉同芝士醬都係凍
應該係燒定放左係到凍晒但熱番都懶😵
Sides都好豐富,有沙律🥗、蕃茄仔、西蘭花等等
我地扔晒落芝士火鍋到,點芝士醬好食👍🏻

其實食到呢到已經飽,但我地仲有半份炸雞🤩
我地揀左白群主味,炸雞係新鮮炸起,非常之熱辣辣
鐘意佢俾無骨我地,啖啖肉超正
白群主個醬帶有洋蔥白水,甜甜地既蛋黃醬配炸雞幾好食
但洋蔥好多,醬好少,問佢拎多啲醬就咁唧啲普通蛋黃醬,不過都好食
半份炸雞份量都唔少,有成8大件
炸雞熱辣辣,炸皮同雞皮幾厚咬落去唔會好油
肉唔算好多但好嫩滑,未到juicy但肉既調味唔錯👍🏻

跟既兩杯野飲叫左 荔枝碟豆花梳打 同埋 水果茶
荔枝梳打味道突出,甜甜地幾好飲
水果茶偏酸,但岩晒我地解滯

總括然而,食物味道唔錯,但可以再改善
400$ 食咁多野都算抵☺️