2017-01-16 1345 views
假日去唱K lunch唸住求其食,志在唱歌點知好有驚喜嗌左一份12安士安格斯牛排配意粉一到,我地眼都突係勁厚呀,一定重過12安士叫左7成,切落粉紅色,岩岩好肉質好,又無筋,竟然係度有好野食非常滿足
假日去唱K lunch
唸住求其食,志在唱歌
點知好有驚喜
嗌左一份12安士安格斯牛排配意粉
一到,我地眼都突
係勁厚呀,一定重過12安士
叫左7成,切落粉紅色,岩岩好
肉質好,又無筋,竟然係度有好野食
非常滿足
2016-10-29 1997 views
細佬今晚約了我跟他都認識的好朋友在佐敦某間卡拉OK食K-buffet。香港卡拉OK熱潮不像數年前般流行,近年汰弱留強,剩下的面對外來的競爭對手,大多要以特別推廣手法促銷和保住生意和營業額。現在的卡拉OK為了賺錢,卡拉OK的房間面積比以前縮小了很多,一間房坐三四人已經是剛剛好,再多人已經很逼挾。卡拉OK房間除了狹窄外,選歌的電腦功能比以前更專注於音樂,其他功能大多被淘汰了。食K-Buffet當然離不開食物,雖然說是自助餐,但始終很難跟酒店的相提並論,所以要求亦要自然地下降遷就。K-Buffet的自助餐餐區自成一閣,離開房間到餐區挑選食物。由於搭車需時的關係,有些食物如生蠔已經被其他客人掃光了,退而求其次先取晚飯食物填飽肚子再說。第一眼看見食物區立即放下心頭大石,我必吃的雞依然健在,我來之前最大擔憂已經一掃而空,其他就容易解決,跟著再取一些炒飯就完成目標。不過之前先聽細佬的建議,取了一窩紅燒砂鍋翅。砂鍋燒看似材料豐富,其實內裡材料不多,一條類似魚翅的物體都沒有,名副其實只是一鍋普通的「碗仔翅」,賞味性不高。正餐的鼓油雞配炒飯,另加炒菜跟牛肉燒賣三粒。當然,你來卡拉OK食K-Buffet,難
紅燒砂鍋翅
正餐的鼓油雞配炒飯,另加炒菜跟牛肉燒賣三粒。當然,你來卡拉OK食K-Buffet,難道還要強求食物有酒店自助餐的級數水準嗎?把K-Buffet的要求降低一點的話,你會發現他們的食物絕對可以入口,跟劣食有一段很遙遠的距離。
蒜蓉絲蒸扇貝
雖然跟生蠔無緣,但最後還有蒜蓉絲蒸扇貝可以取。慶幸蒜蓉絲蒸得算很軟很腍,連帶扇貝肉也蒸熟了,豉油汁很入味。反而每位送的大閘蟹我沒有食,老實說我並不擅長食大閘蟹,就算給我剪刀,我也不懂得怎樣去剪開它去吃它。把大閘蟹擱在一旁不吃看似很浪費食物,很不人道的行為,但自己道行不高,就是不懂食大閘蟹之技術,還可以怎樣?
至於日式沙律Q餅,我前後食過兩次,還是對它的味道沒有感覺,吃不出它有甚麼分別。
日式沙律Q餅
藍莓蛋糕跟芝士蛋糕
最後到甜品雪糕,芝士蛋糕和藍莓蛋糕無疑很美味,但眼見卡拉OK面積有限,按理沒有地方容許他在裡面自行手製蛋糕這麽細心吧!我跟細佬朋友都很懷疑蛋糕是從外面買回來的。
阿X羅雪糕
至於阿X羅的雪糕,本人亦沒有太大感覺,吃慣名牌哈根大師和Movexxpick的人,很難再對廉價阿X羅雪糕有甚麼感覺。如果不是為了唱一回久違了的卡拉OK的話,今晚的自助餐質素只屬一般。但唱完一晚卡拉OK再吃一餐飯,還在嫌三嫌四不斷挑剔錯處的話,做人未免太苛刻了。
2016-10-28
$260 (Dinner)
蒜蓉絲蒸扇貝
藍莓蛋糕跟芝士蛋糕
2016-04-22 1941 views
今日同朋友去唱K Lunch! 個侍應俾個餐牌我地,先原來而家K Lunch咁多野食選擇朋友叫左個什錦火鍋,走左d丸同豬皮蘿蔔一黎到,嘩!好多肥牛呀!仲有大碟菜&烏冬一人一鍋,好正肥牛食落仲好有肉味,新鮮又唔會太肥我叫左韓式牛肉石鍋飯,黎到個賣相已好得上面仲有隻蛋,用來撈飯個石鍋飯d牛肉食落仲唔會韌,石鍋又可保持到d飯熱辣辣!好正我地唱K時間仲可以由11am唱到4pm每人埋單都唔駛$100好抵!

朋友叫左個什錦火鍋,走左d丸同豬皮蘿蔔

一黎到,嘩!好多肥牛呀!仲有大碟菜&烏冬
一人一鍋,好正
肥牛食落仲好有肉味,新鮮
又唔會太肥
雜錦火鍋
我叫左韓式牛肉石鍋飯,黎到個賣相已好得
上面仲有隻蛋,用來撈飯

個石鍋飯d牛肉食落仲唔會韌,石鍋又可保持到d飯熱辣辣!好正
牛肉石鍋飯
我地唱K時間仲可以由11am唱到4pm
每人埋單都唔駛$100
好抵!
2016-04-18
$95 (Lunch)
雜錦火鍋
牛肉石鍋飯
2015-07-11 1628 views
真係好耐都冇唱K啦! 自從歌星番左大陸, 我地都已經唔識得唱新歌了, 唯有約埋去唱D舊歌啦唱K一定口乾, 叫左杯FRUIT PUNCH, 味道好甜, 不過夠凍而且有DD汽, 都算解渴粟米班腩飯都算唔錯, 幾有水準! 西蘭花都幾新鮮, 班腩有成4大舊! 而且都好香, 魚肉都彈牙唔會好霉, 不過係咸左少少咁, 最靈魂既係飯! 估唔到唔爛唔硬, 唔係咁困難
在佐敦吃完午飯後唱K, 知道呢間算新開又就腳, 便與小妹繼續第三round慶祝.很久無唱K, 今日平日有happy hour唱到晚上八點,每人2杯飲品, 無強制果盘nuts, 每人收70多, 抵!給我們一個舒適寬敞的房間, 由最新熱播歌曲倒唱至80年代的歌曲, 男女獨唱合唱廣東英文普通話日文歌都唱埋, 指著營幕暗笑各歌手影星青春的流逝.口渴了, 點了檸蜜, fruit punch. 咦? Tea 小食不貴, 十多元一份, 心思思想試, 吃了薯條及西多士, 每人兩杯飲品, 可熱可冷, 最緊要解渴潤喉, 檸蜜是不二之選, 以銀色mug奉上, 紅色fruit punch玻璃直身杯上, 味道不過不失. . 薯條及西多士熱哄哄奉上, 醬汁牛油糖槳不少得, 質素唔會差過麥記, 有茶餐廳質素, 但環境及娛樂性這裏佔優了不經不覺到6點半, 要準備到下一場, 依依不捨, 留下昔日的情懷, 及日後再來唱過食過的昐望.

Other Info. : 暑假下午時段多中學生, walk in會無房, 最好預約
$100 (Tea)
2012-04-14 831 views
Easter 假期嘅最後一日,同好友到佐敦 Neway 唱「復活K」,12:00 唱到 14:45 每人 $58 包一個 set lunch(野食+餐飲),比睇一場戲還要抵!之前試過呢度D野食,都覺得不過不失,今次我就叫左個雞翼餃子沙律定食,點知上菜時D餃子卻變成日式八爪魚+螺肉,唔緊要啦,反正肚餓! 日式八爪魚+螺肉:凍食,醬汁又多,好送飯! 雞翼:共3隻,個獻汁好得意,有D似日式燒汁(即係照燒八爪魚丸果種汁),味道OK! 另外,雞中翼果個位仲預先起埋骨,只留下雞翼尖的少少骨,所以食果陣時可以大啖咬! 唯一要彈嘅,就係D雞翼好似炲得太耐,導致D肉一夾就散! 沙律:有紅蘿蔔和薯仔,味道不過不失啦! 飯:記我上次食係白飯,而今次竟然係炒飯,我當然受落啦! 凍檸蜜:味道太稀,只飲到冰水味而好少檸蜜味,所以成杯唔係太甜!

日式八爪魚+螺肉:凍食,醬汁又多,好送飯!

唯一要彈嘅,就係D雞翼好似炲得太耐,導致D肉一夾就散!

沙律:有紅蘿蔔和薯仔,味道不過不失啦!

飯:記我上次食係白飯,而今次竟然係炒飯,我當然受落啦!

2012-04-09
$68 (Lunch)
2011-12-01 576 views
一班同事去唱K賀生日, 之前去開巨型盒個間, 但聽講呢間都唔錯咪試下最近做緊Promote食K Buffet買一送一都幾抵呀, 食物款式就一向都係嗰啲啦, 特色啲有串燒, 壽司刺身, pancake, 煲仔翅...不過俾咗啲又綠又紅既牌仔可以食啲精選款式有長腳蟹, 大閘蟹, 大細生蠔, 焗田螺, 花之戀, 燒羊架......長腳蟹- 隻隻腳都夠長, 夠鮮甜, 仲要幫你開埋...正焗田螺- 等佢焗完直接送入房, 不過點解凍既...串燒- 雞翼最好, 其次就牛脷, 要牌仔換既羊架就淡咗啲同韌咗少少刺身- 三文魚都幾鮮, 甜蝦都幾好煲仔翅- 即叫即煲, 夠晒熱辣辣~~竹笙好似落多咗!!生日禮物有香檳, 有壽司蛋糕, 真係俾足刺身....讚!!款式雖然唔算多但係已經有排你食, 質素亦不遜於CEO, 確係唔錯之選

不過俾咗啲又綠又紅既牌仔可以食啲精選款式

珍寶蠔果然珍寶
長腳蟹好受歡迎
長腳蟹- 隻隻腳都夠長, 夠鮮甜, 仲要幫你開埋...正
焗田螺- 等佢焗完直接送入房, 不過點解凍既...
刺身- 三文魚都幾鮮, 甜蝦都幾好
煲仔翅- 即叫即煲, 夠晒熱辣辣~~竹笙好似落多咗!!

生日禮物有香檳, 有壽司蛋糕, 真係俾足刺身....讚!!
Other Info. : 想唱多啲歌就最好唔好食咖哩魷魚....好辣呀:huffy:
2011-11-24
$160 (Dinner)
Dining Offer
Others
珍寶蠔果然珍寶
長腳蟹好受歡迎
  • 長腳蟹
2011-10-09 475 views
慶祝朋友生日,知佢鍾意唱K,所以我地book左佐敦Neway嘅lunch K,由12:00唱到2:45仲有埋lunch食,埋單total $120!Lunch menu都幾多選擇, 而且D野食我地都覺得好OK呀! 黑椒乾炒叉燒意粉+凍飲($52,要加一):份量夠多又有鑊氣,味道唔太辣,D麵完整而唔係散斷的,不過如果多D叉燒就更好! 日式咖哩吉列豬扒定食+凍飲($55,要加一):個定食有冷盤熱盤同埋甜點:包括有飯,日式吉列豬扒(碎上,炸漿厚薄適中,豬扒好稔好入味,好脆好香口!略嫌咖哩汁少左D),日式魷魚仔,中華芝麻沙律,紅豆水晶糕X2,真係夠晒飽肚! 凍檸蜜:有4片檸檬,蜜糖適中,夠味唔會太稀!

凍檸蜜:有4片檸檬,蜜糖適中,夠味唔會太稀!

日式咖哩吉列豬扒定食
有鑊氣,味道唔太辣
日式魷魚仔,中華芝麻沙律
豬扒夠多,但就少汁!四方形果隔原來好淺,約裝有2茶匙的咖哩汁而已!
煙煙韌韌,紅豆餡夠多而唔膩!
2011-10-02
$60 (Lunch)
日式咖哩吉列豬扒定食
有鑊氣,味道唔太辣
日式魷魚仔,中華芝麻沙律
煙煙韌韌,紅豆餡夠多而唔膩!
  • 日式咖哩豬扒定食
  • 黑椒叉燒炒意粉
2011-06-06 395 views
我約咗一位男性朋友去唱 K,大家都係鍾意唱歌,真 fit 哂!起初,佢建議去旺角新世紀,方便大家搭車走!點知,我打 1083 問旺角區 Neway ,原來無新世紀分店。 我醒起佐敦 Neway ,之前食過 K Buffet 質素不錯,不如去呢度啦!再打 1083 ,問佐敦 Neway,對方問我係咪尖沙咀區? 我覺得對方咁問係咪有問題呢? 其實,地鐵都有佐敦站。....唔通 Combine 佐敦 & 尖沙咀為一個站咩?我答:Er.... 算係嘅。結果,我打去尖沙咀 Neway 問番佐敦 Neway 電話,先至解決。晚上收費:平日週一~四 :$135 / 位 + $29 K Buffet ( 加一 )週五 :$145 / 位 + $29 K Buffet ( 加一 )兩位: 7:00 ~ 10:00攞房時,仲有抽獎玩! 我抽到我嘅 Lucky Number 2 號! 係咩嚟架?獲得兩杯 cocktail。一入到間房,咁細嘅!大約一部 15 人 Lift 咁細! 缺乏空間感!電腦 mon 較高,要向上望,揀歌不太方便!未唱歌,先食嘢! 呢度比以前少咗食物, 有點失望!揀嚟揀去...選擇不多!
起初,佢建議去旺角新世紀,方便大家搭車走!

我覺得對方咁問係咪有問題呢?

晚上收費:

兩位: 7:00 ~ 10:00
攞房時,仲有抽獎玩!
我抽到我嘅 Lucky Number 2 號!
係咩嚟架?獲得兩杯 cocktail。

一入到間房,咁細嘅!大約一部 15 人 Lift 咁細!
缺乏空間感!電腦 mon 較高,要向上望,揀歌不太方便!

未唱歌,先食嘢!
呢度比以前少咗食物,
有點失望!揀嚟揀去...選擇不多!又唔多合口味!

第一碟:
先食
芝士龍蝦伊麵 - 越期望!越失望!伊麵略帶酸味,咸度 OK ! 龍蝦有點梅。

節瓜釀鯪魚球 - 鯪魚球係腥嘅!
節瓜夠腍及入味!
香腸片茄汁意粉 - 都 OK !
素腐皮卷 - 係全碟最好食!難得!
包括紅蘿蔔絲及沙葛絲,配上蠔油汁。
炸米網卷 - 單看賣相算不錯!
咬一口,甜嘅?!原來包住蓮蓉,奇怪!
第一碟
結果,我及朋友同時各食剩半碟,令我感到好折墮!
朋友仲話:煮得咁難食,真係有難度!哈哈!

二人唱 K,樂在其中!
不知不覺已經 9:40,係時候攞多些少嘢食;否則,10:00 要走!

第二碟:
炒飯 - 我好似餓鬼!
竟然要攞飯食!配料有:粟米、青豆、還有肉粒,不過太肚餓,無留意係豬肉家牛肉?炒得都 OK !
上海粗炒 - 加咗銀芽,蔥等配料,算乾身!夠入味!食得過!
第二碟
大約 9:45 ,有職員走入嚟叫我哋先埋單!到 10:00 ,電視 cut 哂歌之餘,群星仲同你講 Bye-Bye !趁走之前,去埋洗手間,返嚟見到有職員收拾餐具。真趕客!

最後,第一次同佢唱 K,我終於遇到歌王!
嘩!佢有歌者風範!令我既驚喜又開心!
我真是「小巫見大巫」。

多謝佢教我企喺度唱歌,我覺得條氣順啲,仲有比較入聲。大家不妨試吓啦!

2011-06-03
第二碟
2011-03-24 591 views
朋友快生日, 選擇了唱K慶祝, 上Neway網頁, 見這間分店做很多生日優惠, 便早一天預定房間和生日蛋糕.我們晚上7時多到達, 立即有房, 更是超大的房間, 還有抽獎 (抽到兩鐘什麼”瑤柱海皇湯”, 我沒有飲), 人頭費$135/位, 但生日的每五位免一位, 所以我們五人只須比四位錢, 晚餐我們選擇Buffet, 因為8點前拿房所以半價, 即$13/位, 但要收足五人錢, 不過咁平當然無所謂啦, 所以當晚埋單共比了約$666, 值得一提的是, 我們可以由晚上7時唱到凌晨5時45分, 不過朋友第二日要返工, 我們十一時多就走了. 講返Buffet的食物, 加$13/位我不會要求太高, 吃了以下:三文魚刺身--我必食的, 我吃了很多, 都算新鮮.吞拿魚刺身--好多根, 不好食.手卷--我吃了很多饅魚手卷, 都幾好味, 還有要用代幣換的軟殼蟹手卷, 都好味.其實只吃這些都已經回本了, 因為我後來看到房裡面的meun, 手卷要$12/兩件的, 我吃了起碼4件, 勁回本啦!不過又要提一提, 個buffet明明是由7點供應到10點, 但sushi bar 未9點半便關, 我其中一位朋友遲了放工,
三文魚刺身--我必食的, 我吃了很多, 都算新鮮.

吞拿魚刺身--好多根, 不好食.

不過又要提一提, 個buffet明明是由7點供應到10點, 但sushi bar 未9點半便關, 我其中一位朋友遲了放工, 差不多十點才到, 所以幫不到他拿手卷刺身, 好唔抵呢!

熱的食物--只有個”讓” 蟹蓋是臭的, 其他都普普通通, 例如: 菜 (我勁食), 炸三角形的東西 (好味過長方形的), 龍利柳 (OK), 炒飯, 意粉, 碗仔次 (朋友說很好飲,但我從來都唔飲的), 雜菜湯 (很開胃), 珍珠雞, 蝦, 蟹, 魚旦, 牛肉等等.
甜品--沙律我無食, cake類: 只有tiramisu & lemon lamington 好味; 個凍鮮奶蛋白都好味. 用代幣換的燕窩蛋撻超難食, &用代幣換的香蕉船不好食, 但不需要代幣的格仔餅就幾好味, 我還叫那職員烘燶D呢, 不過吃半份都好飽! 還有popcorn, 但我之後吃了一碗紫米露後勁胃痛, 雖然都幾好味, 但我奉勸腸胃差的人不要吃.
生果--西瓜很甜

熱茶--有幾種茶任添任飲.
埋單前叫他們送蛋糕&香檳, 不過我們各人都好死飽, 邊食得落, 所以便膽粗粗問下D職員可不可以拿走個蛋糕, Wow! 竟然可以, 那位(肥)經理很好, 還拿了一個專放香檳的紙袋來問我們需唔需要, service算十分好, 因為我記得以前K場的職員很串的, 現在唔知是否因為禁煙, 怕少了生意, 我覺得K場的customer service 改善了很多, 值得一讚!

總的來說, 我都會比”好”評的, 但建議大家要早一天定房, 同星期一至四來, 抵好多的!
送的生日蛋糕&香檳
$134 (Dinner)
送的生日蛋糕&香檳
  • 三文魚刺身
  • 饅魚手卷
  • 軟殼蟹手卷
2010-07-18 215 views
本來無諗過 lunch K 都寫食評,但由於 menu上的主菜名字實在改得太誇張,忍唔住要同大家分享一下。首先要個「美國乾藏熟成天然牛肉西冷伴黑椒汁」,勢估唔到 $58 既 K lunch 有 Dry-Aged 食,事實當然無咁大隻蛤乸隨街跳,送上的只係很普通的雪藏牛扒,肉質帶點韌是合乎預期的,我較喜歡近筋的位置,不會癡牙但又帶點爽脆感,黑椒汁就正正常常,配上唔夠熱辣的炸薯條及純白烚的椰菜花,勉強算是一般快餐店的水準吧! 我無揀「藍鰭吞拿魚焗意粉」,反而要了大快活最近狂賣廣告的「厚切吉列黑豚扒定食」。Neway 版的厚切吉豬賣相果然夠「厚」,但卻是「厚粉」而非「厚切」,層炸粉仲厚過塊豬扒,好彩咬落去幾脆幾香口,肉質又唔算好乾。跟餐除薯仔沙律外,還有凍食八瓜魚和帶子裙邊,味道則是旺角街頭賣五蚊三包的水準,無乜特別。由於預先訂位免加一,兩個人唱兩個鐘有埋飯食唔使百二蚊,質素上實在不能要求太多,但如果可以唱多一個鐘的話,感覺自然會更加好啦!

美國乾藏熟成天然牛肉西冷伴黑椒汁
其實只係雪藏牛扒
厚切吉列黑豚扒定食
「厚粉」而非「厚切」
2010-07-17
$58 (Lunch)
2010-07-16 113 views
上星期日,個朋友話想去唱 K,有個地方俾我哋 Hea 返幾個鐘,仲可以食個 Tea ,真係 Good idea! 原先打算去尖東果間唱!因為,聽講尖東果間啲嘢好食!一問次下,原來尖東分店 Happy Hour $85 唔包下午茶餐,反而佐敦分店又係$85 但包埋下午茶餐。最終,我哋去咗佐敦果間唱!一來搭地鐵嘅朋友就腳啲,二來會平啲!加上 33'c ,大家都唔想行太多路!上到去,雖然朋友早一日 book 咗位,但係都要排隊等。有個女職員好醒目,問我哋有無 book 位?佢即刻搵張紙寫低朋友個姓、電話、我俾埋會員証佢!服務唔錯!佢俾張紙接待處個女職員,即刻有房俾我哋!真有效率!但係,我哋 4 個人,2:45 入,最多可以唱到 6:15。二話不說,睇吓個 Menu,唔使加錢都有10 款 8 款!記得有西多士、蒜蓉包、雞脾、雞翼、公仔麵、粟米腸仔飯 .............. 不過又唔想食咁飽,又驚雞脾、雞翼會唔好食,所以,最穩定梗係食西多士啦!我最先決定,其餘 3 個朋友跟我一樣叫哂西多士!西多士: 一上枱,嘩!正呀!係即叫即炸!炸到金黃色, 很香!賣相又吸引!牛油及糖漿分開上,我搽咗牛
,大家都唔想行太多路!

佢俾張紙接待處個女職員,即刻有房俾我哋!真有效率!
二話不說,睇吓個 Menu,唔使加錢都有10 款 8 款!

我最先決定,其餘 3 個朋友跟我一樣叫哂西多士!
西多士
牛油及糖漿分開上,我搽咗牛油喺面,之後,切開 9 小塊!點知俾個朋友笑我係咪想玩過三關?

再淋糖漿喺面,包邊可以更入味;細細件,裏面有花生醬,又唔太油,意想不到咁好味!
由於,朋友早一日打電話 book 咗位,有 9 折!即係唔使加一,每人 $85!

有朋友笑我係咪想玩過三關
2010-07-11
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$85 (Tea)
有朋友笑我係咪想玩過三關
2010-05-30 112 views
尋日(29-5-2010 Sat)晏晝同男友睇完戲後,出尖沙咀諗住畀個上我男友office傾o野o既女友人VY一個驚嚇,點知上到去,佢o地已經傾完要走,咁佢o地又唔同我o地食飯,於是我同男友諗食咩啦,7點多,男友話去食自助餐,一時之間可以諗邊o度呢?唔通又巴西燒烤?而且我o地都唔肚餓,唔啦.佢提議搵啲可以唱歌o既café,我話會好貴o架喎.之後佢話唱卡拉OK,咁去邊間呢?加拿芬廣場o個間?會唔會好多人?不如旺角花園街o個邊啦,應該少啲人.而我o地一路行,個天就開始落大雨,去等巴士又冇,咁不如行o黎恆豐中心隔離呢間啦.o黎到都唔係好多人,卡拉OK一向包每人兩杯冇酒精飲品,而我o地選擇唔食buffet,包餐湯o既晚餐o係9:00pm前叫就只係$10.00一份,好抵.男友有啲唔舒服,要熱檸水,食西西里肉醬焗闊條麵,我要fruit punch同香煎豬扒伴富士蘋果汁配意粉.好快,兩杯飲品到o黎, fruit punch唔太甜,可以.等o左一陣,兩個餐都到o黎,湯係冇得揀o既羅宋湯,羅宋湯o既辣味多過酸味,唔好飲.男友o既西西里肉醬焗闊條麵同普通肉醬焗闊條麵有咩分別?男友睇見問乜焗o野唔係乾o既咩

男友o既西西里肉醬焗闊條麵同普通肉醬焗闊條麵有咩分別?男友睇見問乜焗o野唔係乾o既咩?

而我o既香煎豬扒伴富士蘋果汁配意粉呢,男友食到甜甜地o既蘋果覺得好新鮮,覺得出奇地夾,兩件豬扒都OK啦,唔太實,但啲汁其實就只係白汁,我自己將佢整落冇汁意粉o度食,就OK.

但只係$10.00,都算唔錯啦.
西西里肉醬焗闊條麵
香煎豬扒伴富士蘋果汁配意粉
撈起o既西西里肉醬焗闊條麵
羅宋湯
2010-05-29
$10.00 (Dinner)
2009-11-25 100 views
好耐之前曾經同朋友黎過呢間Neway食k-buffet,印象中唔係話真係咁好,但係上個星期女友生日,佢d朋友book左黎呢間neway玩,都同佢講過呢間唔太得播,不過約齊晒,轉唔到,咁就試下啦!個晚我地5點半度到,差唔多6點有職員通知我地buffet可以拎野食,發覺同之前個次好唔同,d野食唔單只多左,仲多左好多花款...熱食都有成十幾個,有炸野,肉呀,海鮮,炒飯/面(仲要係鰻魚炒飯添~正!)...啊!仲有我最鐘意食既蒸魚 冷盤有成六個,煙三文魚,醃皮蛋,生腸等...雖然d野食都去得幾快(因為食buffet既人真係唔少)不過都有職員不斷換野食!個房出面仲有好多野食,當然有我個傻豬最愛既壽司刺身啦,仲有竹筒翅,煎香茅雞翼,芝士焗大頭蝦(推介之選)同自助火鍋~呢d都係有專人即叫即製,除左火鍋甜食方面有專人即製pancake,鮮果河粉,梳乎里,雪糕/雪條一應俱全!仲有個大雪櫃擺晒d甜品係入面,有self-made芒果糯米"池",鮮果腸粉,數款蛋糕同一杯杯cream慕絲~加埋有紫米糖水食添,唔太甜,唔錯!玩到凌晨4點幾先走,埋單都唔洗2000蚊,圍起大約每人百零蚊,仲抵過落打邊爐~buffet野
,不過約齊晒,轉唔到,咁就試下啦!

buffet野食比上次有明顯既分別,比之前好食左好多,仲多左好多款式!!!
我臨走前多口問左個職員,原來佢地近黎轉左廚房,仲話遲仲有更多新款色陸續推出,叫我唔好錯過播~我已經訂左位下個星期同個同事係呢間neway搞farewell party,到時再post d相上黎俾大家睇下啦~
2009-11-19
$127 (Dinner)
Birthday
2009-10-8(星期四)每位$128三人行唱K(8:30-12:00),食物盤很多都空空的,有好好既Service。我8:30pm去到眼見十個食物盤,只有三盤裝了食物,即時呆一呆,我從未見過Neway 自助餐是這樣的,我之前去開港晶及瓊華中心。之後,下午九時後有改善,眼見職員取了五盤食物黎,但只是取出兩盤補充番,讓人感覺是有填補食物,但沒有像港晶中心及瓊華中心般,把全部空置既食物盤填滿它們,最令人費解,『有感此舖吾夠食物可供應』。我比較欣賞此店,由8:30-10:00pm,自助餐時段,有驚喜是雪糕櫃於一個半小時內,都有職員補充新款雪糕及冰條,有雀巢大腳板兩枝,雀巢楊枝甘露兩支,雀巢紅豆、豆腐味、芝麻味迷你型杯裝雪糕若三十杯,雀巢其他口味吾同款式既雪條,十分有特色。熱盤有咖喱魚蛋豬紅、咸菜豬肚、燒賣、越南春卷、芝士腸、辣椒炒大蜆(出咗兩次)、椒鹽潄尿蝦、椒鹽青口、蜜汁叉燒、碗仔翅、燒豬扒、、麥樂雞及炸魚條、上海粗炒、五香牛肚(凍盤)、咖喱生根、沙律吧、糯米糍、南瓜及豬骨湯可飲、炒麵及炒飯、茄汁腸、全部都是Cream類既蛋糕。有專人負責雜果斑Cake。麻辣及豬骨可選湯底(肥牛、金菇、生
2009-10-8(星期四)

麻辣及豬骨可選湯底(肥牛、金菇、生菜、白菜、芝士腸、貢丸、牛丸、迷你炸魚蛋、即食麵)。
2009-10-08
$128 (Dinner)
  • 辣椒炒大蜆(出咗兩次)、椒鹽潄尿蝦、椒鹽青口,好味道