2019-06-07 151 views
係美孚做野 求其搵左間餐廳食飯呢間野夜晚係做火鍋放題中午都有得打邊爐 見到好多人叫一人鍋天氣熱唔想打邊爐 叫左個午餐 - 雜錦串燒飯等左20分鐘(都幾耐) 可能係即叫即燒個餐有跟麵豉湯 中華沙律同沙律菜個飯比我想像中大碗 有6串串燒同至少有兩碗飯分量燒豬肉-味道淡左 只係少少七味粉吊味雞串-係平時街市買到一包十幾串果隻燒雞翼-一串有兩隻 燒得幾脆 不過都係冇乜味燒蝦-冇諗過會有蝦 燒小蕃薯/冬菇-以$48個價錢食到6串串燒 食得飽唔好要求咁多成個餐都食唔晒
係美孚做野 求其搵左間餐廳食飯
雜錦串燒飯
2019-06-06
Lunch
2019-06-04 124 views
今日約咗一班朋友去美孚午飯聚,今次唔飲茶去咗食日式火煱放題,呢間有60分鐘包一份肥牛肉,豚肉或雙拼肉,大家都選了肥牛,一份肉約有10片。湯底也有幾款,仲有蔬菜,肉丸也有好幾款,還有其他配料,雪榚,飲品,甜品都係係任取,雖然普普通通,但埋單每人$82,食到飽飽,間中去食下都唔錯。
2019-06-03
$82 (Lunch)
2019-05-27 131 views
位置算幾方便,環境各樣都不錯,價錢大眾化及食物質數不差,但職員態度非常惡劣,經理及部份資深職員態度不耐煩,加30蚊放題選擇不太多,如不食刺生不加也可,另如人客少大部份炸物都沒提供,應該沒下次。
2019-05-27
$220 (Dinner)
2019-05-20 128 views
舊同事搞聚會選址:美孚「日日涮」。舊同事們好貼心上傳餐廳路線:美孚站A出口直行見到渣打入內沿電流梯上再上...;餐廳地點好靠近地鐵站行約5分鐘就到。A同事美孚工作,「日日涮」是日式放題也是她的飯堂,成日聽佢講放工後去涮,好食又抵食,今次我們一行多人也是慕名而來。我們選擇148元90分鐘日式放題,有五款鍋底任選,除豬、牛、雞外,還有許多火鍋配料、汽水、雪糕甜品等無限添食好豐富;大家一致贊成𣎴加30元升級吃刺身、壽司、炸物或燒物,怕食唔到咁多野。這裡環境舒適,一人一火鍋慢慢打,食材新鮮款式又多;與好友開懷暢飲,不知不覺食足3個鐘,這裡的店員好nice、不趕客,我們都好盡興。知道阿女一定鍾意這裡,揾日再來涮。WE WILL BE BACK ..

我們選擇148元90分鐘日式放題,有五款鍋底任選,除豬、牛、雞外,還有許多火鍋配料、汽水、雪糕甜品等無限添食好豐富;大家一致贊成𣎴加30元升級吃刺身壽司、炸物或燒物,怕食唔到咁多野。
知道阿女一定鍾意這裡,揾日再來涮。
WE WILL BE BACK ..

2019-05-18
Dinner
2019-05-13 131 views
聽住美孚的朋友說這間火鍋也不錯,可以任食火鍋配料,所以來試試。本身也以為跟一般的牛肉火鍋連鎖店一樣,但想不到竟然有驚喜!不但牛肉火鍋、配料飲食,還可以任點日式小食、壽司和魚生等等,有點像放題加打邊爐。最驚喜的是原來叫升級套餐可以叫海鮮拼盤,以這個價錢來說食到這個份量和這新鮮程度的海鮮, CP值超高!可選海鮮拼盤A或B,2款都吸引,因為我們有4個人,剛好可試遍2款!龍蝦生猛,被開邊切的龍蝦鬚鬚都還在動,而且肉質彈牙仲有膏!鮑魚大隻、新鮮!放上湯前都還在動,食落鮮甜而且易咬不會韌。奄仔蟹爆多膏!中間位和蟹蓋全部都是膏,蟹肉都多!正!蟶子、扇貝大隻爽甜!打邊爐配料和其他連鎖店一樣,中間有自助位夾蔬菜、丸類、豆品、冷藏食品和麵。飲品多款,有汽水、啤酒和峰蜜雪梨包任點牛肉,本身有4款價錢的牛肉可揀,我和朋友試了美國頂級牛小排,雖然不是貴的款,但是質素都不錯呀,肉味濃肉質軟。豚肉質素都不錯,油脂平均,肉質鬆軟。刺身日式小食想不到連燒身炸物都做得幾好,天婦羅炸得鬆脆、燒雞翼惹味、蕃薯香甜👍🏻雪糕櫃

龍蝦生猛,被開邊切的龍蝦鬚鬚都還在動,而且肉質彈牙仲有膏!

鮑魚大隻、新鮮!放上湯前都還在動,食落鮮甜而且易咬不會韌。

奄仔蟹爆多膏!中間位和蟹蓋全部都是膏,蟹肉都多!正!

蟶子、扇貝大隻爽甜!

飲品多款,有汽水、啤酒和峰蜜雪梨

豚肉質素都不錯,油脂平均,肉質鬆軟。

刺身

日式小食

雪糕櫃

• 海鮮拼盤
同朋友gathering最適合打邊爐,想不到位於美食沙漠的美孚都有高質邊爐!晚餐set包火鍋、刺身、壽司同日式小食,滿足哂朋友們的要求!先選湯底~可選鴛鴦鍋湯底選擇都幾多,有8款。我選了泡菜豬骨(都挺辣)和鰹魚昆布湯。飲品雪櫃有多款汽水自助取,有不同款無糖汽水👍🏻或者有蜂蜜雪梨自助區有不同蔬菜、菇、丸類、豆品類和麵這款企鵝造型的魚片很可愛😍麵有稻庭鳥冬、出前一丁、韓國拉麵可揀。海鮮盛合😍款款都超新鮮,見到海鮮生猛地郁動!尤其是龍蝦和鮑魚!龍蝦大隻爽彈仲有膏~爆膏奄仔蟹真的爆多膏,蟹肉都多,連蟹腳都吃到,而且肉質鮮甜細嫩~青口、桶蠔夠大隻!海蝦爽彈,扇貝、貴妃蚌、花甲新鮮,肉質鮮甜!另一主打牛肉!套餐不同價錢可選不同質素牛肉任食,我們選了美國頂級牛小排,這款牛肉牛味濃,薄薄一片,肉質鬆軟香滑!黑毛豬豚肉肥瘦均勻,放泡菜湯正!除了打邊爐還可以點刺身、卷物、炸物得任食!炸物和燒物都新鮮熱辣!必食燒番薯同香芋丸!最後仲可以去雪糕櫃拎雪糕食,仲有其他甜品eg豆腐花、泡芙。大滿足

晚餐set包火鍋刺身壽司同日式小食,滿足哂朋友們的要求!

先選湯底~可選鴛鴦鍋

飲品
雪櫃有多款汽水自助取,有不同款無糖汽水👍🏻或者有蜂蜜雪梨

自助區
有不同蔬菜、菇、丸類、豆品類和麵

這款企鵝造型的魚片很可愛😍

麵有稻庭鳥冬、出前一丁、韓國拉麵可揀。

海鮮盛合😍

爆膏奄仔蟹
真的爆多膏,蟹肉都多,連蟹腳都吃到,而且肉質鮮甜細嫩~

另一主打牛肉!

黑毛豬豚肉
肥瘦均勻,放泡菜湯正!

除了打邊爐還可以點刺身、卷物、炸物得任食!

炸物和燒物都新鮮熱辣!
必食燒番薯同香芋丸!

最後仲可以去雪糕櫃拎雪糕食,仲有其他甜品eg豆腐花、泡芙。
大滿足

2019-05-06 111 views
今日再呢日日涮,lunch食佢哋嘅牛小排套餐,升級有壽司,炸物,魚生。牛小排好味,上菜都快。壽司種類都好多,而且即叫即做新鮮好味。特別喜歡他們的燒三文魚壽司,三文魚的油份火燒後,滲到飯內感覺特別香。天婦羅,串燒都係即叫即做。雞翼燒得好香好好味。今日特別驚喜係呢個麻辣湯底。因為每一次來差不多都是要壽喜燒。今次第一次試這個,發現不太辣。這個會再encore的。

牛小排好味,上菜都快。

天婦羅,串燒都係即叫即做。雞翼燒得好香好好味。

2019-05-03 111 views
呢幾日凍返,邊爐癮又發作!見呢間係屋企附近就上黎試下,有8款湯底,我地試左昆布湯,不過不失。牛肉、豚肉還好,甘既價錢預左,至於配菜選擇唔算多。有必備既芝士丸、牛丸、腸仔、菜,烏冬等。飲品同雪糕都可以自取,方便。我地選擇左90分鐘晚市,7點入座,8點10分黎收錢,去到8點15左右有侍應黎提醒我地時間差唔多,咁我地諗著食埋幾舊肉就走,點知轉頭已經有2位侍應推車黎收枱,我朋友仲係個碗度夾緊舊肉食都俾佢收走左。好無禮貌又唔識尊重人,問一句收得未都唔識?食少十零分鐘都算了,無下次。提醒各位要服務就唔好黎呢間,唔介意先好黎。
1K
2019-05-03 2114 views
呢個星期又係下雨天,諗住出門口食飯前又落一場雨,好在近近地,揀左呢間位於美孚嘅日日涮。其實上次公司聚會已經試過,整體都可以嘅。餐廳位於美孚廣場,面積都幾大,座位甚多,估唔到平日都有接近七、八成滿座喎。座位間闊落,唔會話好逼狹,人多起黎就當然會應聲啲。當日唔知係咪佢地嘅冷氣有問題,會有少少焗嘅套餐分兩種,我地揀嘅係90分鐘日式火鍋放題,由美國肥牛、美國牛小排、澳洲和牛到日本和牛都有,正價時段定價$168-418,9點後入座有優惠價,豐儉由人。每個套餐都包左牛肉、黑毛豬豚肉、雞腿肉、配料任食、飲品任飲。醬料美國牛小排套餐 $238/位湯底分昆布、豬骨、壽喜燒、麻辣、豆乳、蕃茄等,我地揀左壽喜燒拼麻辣鍋湯底質素還好,麻辣嗰邊辣度唔會太高。壽喜燒帶少少甜,唔算好濃郁,都好嘅,免得愈食愈鹹。牛小排薄啲、瘦啲,質素還好。黑毛豬肉比想像中好,唔會太柴;雞腿肉都好滑溜。自助區嘅範圍都幾大,蔬菜、丸類、菇菌、午餐肉、脆皮腸等食材任食。眼見到補添得幾快,丸類唔會冷冰冰,有隻丸幾得意,有薑味。仲俾我見到有豬紅,拎左幾轉配麻辣鍋無得輸蔬菜類另外可以每位加$30升級刺身、壽司、炸物、燒物任食。其實當你食一轉,都

醬料

美國牛小排套餐 $238/位

蔬菜類

另外可以每位加$30升級刺身壽司、炸物、燒物任食。其實當你食一轉,都抵加嘅。店員會另外擺低點餐紙,刺身方面有三文魚、劍魚腩、赤貝、油甘魚、甜蝦、希靈魚、吞拿魚、鯛魚片、八爪魚壽司、卷物都係基本款。炸物、串燒、天婦羅十多款。

刺身冰底上,唔算好厚切,食一轉夠哂。壽司試左蟹棒、火炙左口魚邊、鰻魚等,壽司飯唔會太硬或者酸,一口份量。

炸物、燒物都可以,冬菇、雞翼、蝦唔錯,唔會話太油,少少調味。天婦羅新鮮熱辣,炸漿唔會太厚,值得一試

食埋個麵先滿足。
飲料方面選擇超多,罐裝汽水、啤酒、韓式飲品、枝裝飲品等全部任飲。

雀巢雪糕任食。
2019-05-02
Dinner
2019-05-01 123 views
一般邊爐同朋友仔去咗美孚呢間日日涮打邊爐,我哋兩個人叫咗美國頂級牛小排,每人$238,90分鐘任食邊爐,再加左$30要刺身。我哋食嘅時間七點鐘,所以都唔算多人。我哋叫呢個餐,除咗牛肉豬肉雞肉可以點,仲有刺身壽司同一啲熟食。刺身基本有三文魚、甜蝦、吞拿魚、赤背等,有九款。熟食選擇就吾多⋯⋯火鍋料都唔多,基本上得一啲菜、丸類、麵食、加工食物如腸仔餐肉,大約都係20幾款左右。牛肉唔算特別好食,刺身都唔好食,應該唔會有下次。
一般邊爐

我哋食嘅時間七點鐘,所以都唔算多人。

刺身基本有三文魚、甜蝦、吞拿魚、赤背等,有九款。

熟食選擇就吾多⋯⋯

牛肉唔算特別好食,刺身都唔好食,應該唔會有下次。

2019-04-30 82 views
今年好早就熱到傻,但無阻我同朋友打邊爐既興致😳頂級美國肥牛加海鮮拼盤先係298,又正又抵食! 另外仲免費升級左有刺身、壽司、燒物、炸物任食,超吸引👍飲品任飲,總有一款岩心水!升級之後既壽司、小食各方面都好多選擇,抵食!任食材料放哂出黎,而且refill得好快,店員仲會主動過黎加湯,非常貼心美國肥牛超靚,唔會太肥,食落肉味香濃刺身點例牌野,全部都夠甜夠新鮮,尤其帶子,鮮甜又大粒燒物主要點左燒蝦,蝦肉爽甜彈牙,encore首選海鮮拼盤都出奇地豐富又龍蝦、又奄仔蟹、又鮑魚又蠔!蜆非常大隻,而且肉質飽滿彈牙,鮮甜又無沙奄仔蟹超鮮甜,而且蟹膏十足,膽固醇爆哂標都抵呀!血拼三大碟牛之後已經頂唔順要食甜品了當然要食movenpick! 貴價雪糕要有一份,但普通既可以任食架
今年好早就熱到傻,但無阻我同朋友打邊爐既興致😳

頂級美國肥牛加海鮮拼盤先係298,又正又抵食! 另外仲免費升級左有刺身壽司、燒物、炸物任食,超吸引👍

飲品任飲,總有一款岩心水!

升級之後既壽司、小食各方面都好多選擇,抵食!

美國肥牛超靚,唔會太肥,食落肉味香濃

刺身點例牌野,全部都夠甜夠新鮮,尤其帶子,鮮甜又大粒

燒物主要點左燒蝦,蝦肉爽甜彈牙,encore首選

海鮮拼盤都出奇地豐富又龍蝦、又奄仔蟹、又鮑魚又蠔!

蜆非常大隻,而且肉質飽滿彈牙,鮮甜又無沙

奄仔蟹超鮮甜,而且蟹膏十足,膽固醇爆哂標都抵呀!

血拼三大碟牛之後已經頂唔順要食甜品

2019-04-29 65 views
平時去火煱放題涮涮下會發現好多間店舖第一碟都會比靚牛你但之後黎既無論紋理同色澤都同第一碟不一樣今次終於揾到間不同美孚~日日涮我refil左四、五次全部都係同一款同一水準既牛小排入到店內,地方寬敞,到坐位前會經過火煱配料在火煱配料中,必試芝士丸芝士味非常濃,皮又薄湯底有八款選擇鰹魚昆布湯、骨膠原雞湯、泡菜豬骨湯、日式壽喜燒、小魚番茄湯、日式和牛清湯、四川麻辣湯、日式豆乳湯可選兩款湯底美國頂級牛小排 脂肪紋少 肉多 食落冇根有口感肉質嫩滑除了牛肉外仲會包埋黑毛豬豚肉及雞腿肉黑毛豬豚肉油膩甘香,肉紋靚 雞腿肉鮮嫩冇雪味肉質扎實餐廳肉類質素相當高,全都是肉嫩系列今次我地加左$30 升級只係比多$30,就有更多的選擇A.刺身 B.壽司 C.日式小食 D.卷物最後,以甜品結束今餐有維記既雪糕、小小蛋糕仔,仲有豆腐花好飽哦~好滿足
平時去火煱放題涮涮下
會發現好多間店舖第一碟都會比靚牛你
但之後黎既無論紋理同色澤都同第一碟不一樣
今次終於揾到間不同
美孚~日日涮
我refil左四、五次
全部都係同一款同一水準既牛小排

入到店內,地方寬敞,
到坐位前會經過火煱配料

在火煱配料中,必試芝士丸
芝士味非常濃,皮又薄

湯底有八款選擇
鰹魚昆布湯、骨膠原雞湯、泡菜豬骨湯、日式壽喜燒、
小魚番茄湯、日式和牛清湯、四川麻辣湯、日式豆乳湯
可選兩款湯底

油膩甘香,肉紋靚
雞腿肉
鮮嫩冇雪味
肉質扎實

餐廳肉類質素相當高,
全都是肉嫩系列

今次我地加左$30 升級
只係比多$30,就有更多的選擇
A.刺身 B.壽司 C.日式小食 D.卷物

最後,以甜品結束今餐
有維記既雪糕、小小蛋糕仔,仲有豆腐花

好飽哦~好滿足
2019-04-25
$300 (Dinner)
牛小排
2019-04-26 65 views
海鮮很好吃,肉也很新鮮,服務很好。老闆很熱情,就是太熱情了,還有點八卦喜歡吃套餐,牛肉很好。雞肉也不錯。中午不是太多人,可以提前訂位。適合大夥人聚餐,慶祝生日。

2019-04-26
$300 (Lunch)
2019-04-25 113 views
間野系屋企樓下,個晚走去食,成晚只系食左佢4碟豬,2碟牛,我地系4個大人,2個細路去,先食得佢6碟肉,皆因我地落完柯打,佢勁耐都唔上,吹左都系吾上,吹到等3次先又要等一陣先上,有時大人吹下水傾下計都吾記得左碟肉,就成晚系到打佢d菜,丸,食都食飽先黎碟肉,總之就去旺角食好過佢,埋單1300左右,覺得食左垃圾落肚,旺角都系差不多200幾蚊位,但人地d款好佢好多,跟住個到抽風系統又好差,d小朋友成晚都食住D煙黎食野,蒸面噤蒸
2019-04-23 89 views
最近工作太忙 今晚要慰勞下自己 大擦一餐。論衛生、食品種類、坐得舒適  日日涮係不二之選。飲品方面 近20種選擇 可樂雪碧道地系列之外 汽水還有樽裝 和sparkling water  簡直是誠意之作。更驚喜的是 問問侍應之下 竟有零售價約25蚊一罐既Premium Malts 日本啤酒 和零售價約30蚊的韓國真露  就算唔食野 飲幾支都回本了😍😍日本啤 麥味適中 用玻璃杯飲 恰到好處呢! 自選食物的陳列 擺設衛生又充滿色彩 新鮮蔬菜、番茄🍅任君選擇  值得一提 金菇是切好根部的 (有時任食火鍋 對呢個位好求其) 整體環境舒適 空間感好。先放蘿蔔、南瓜、粟米  個湯慢慢熬  一流呀👍🏻👍🏻湯底方面 我們選了壽喜燒和番茄濃湯 沒味精之餘又沒有油 涮涮鍋都可以係健康飲食😄👍🏻首輪刺身已經目不暇給 喜歡有頭甜蝦 可以把蝦頭放入湯底 鮮味更濃。赤貝、油甘魚、八爪魚🐙  上碟也花過心思👍🏻👍🏻 油甘魚厚切大塊 絕不欺場 我地食到津津有味👏🏻👏🏻豚肉牛肉都好多款式 識食又無咁肥既 一定揀牛小排 碟碟水準都保持 絕對唔係第一碟好靚 之後俾d質素差既客😄 燒冬菇雖然唔係主菜 都界好花 好睇好食。

燒冬菇雖然唔係主菜 都界好花 好睇好食。燒雞翼更攤開燒 易熟也容易咬 細節位置都令人好滿意👍🏻

香芋丸真材實料 天婦羅蝦不會太多炸粉 剛剛好👍🏻

300ML Q版可樂 呢度真係好多飲品選擇 全部一支支一罐罐 比起自斟汽水 衛生又方便!

花之戀壽司 比目魚背壽司 完全唔欺場架 真係好滿足👏🏻👏🏻

主菜黎喇👉🏻👉🏻 有羔開邊龍蝦 🦞 鮑魚 無沙大花甲 生蠔 靚蝦 大帶子。食呢個海鮮拼盤 我地食到好忙 動口又動手 樣樣鮮味 厚肉 CP值超高! 呢個價錢 飲既食既都接近頂級 邊度搵呀😻😻😻

Encore Sashimi 放題都有厚切  我試過去高級日本餐 都有未解好凍 硬邦邦既Sashimi... 呢度既時間掌握 做得好好 解凍得宜又保持美味 廚房既管理 做得唔錯✌🏻✌🏻

原盒 Movenpick咁上 我試左瑞士朱古力 楓樹合桃 為今晚豐富晚餐既 劃上完滿句號!
2019-04-02