2022-08-07 1515 views
平時去K11的店舖吃,今次就去旺角的店舖,開頭是愉快的心情去吃,誰不知這裏的店員服務態度好差,我只放了不多的食物入煲中,就非常不友善地叫我降低溫度,還不斷重複又重複,黑臉口的樣子!真的不能再去了!
2022-08-03 1023 views
The service here is disgusting, my friend and I were met with terrible servers and manager alike. Barely had half a plate of food in my hotpot and the servers scolded us relentlessly. They even took away our plates with food unfinished without a single word of asking or looking for that matter. Never come here, unless you enjoy dreadful service.
2022-05-28 2000 views
第一次想寫食評,唔係因為啲嘢食好好,係因為侍應服務態度實在太差🙁首先嘢食方面係不過不失,雞肉係ok嘅,但係牛肉同豬肉都係偏“鞋”,配菜都係一般打邊爐會有嘅嘢食,冇咩特別嘢飲我哋就冇加$30-$40嘅酒放題,因為自己同朋友都係唔係好飲酒,餐廳會一人送一支樽裝茶,都係冇特別當晚最大問題係,當我同朋友仲食緊嘅時候,有個紥馬尾嘅男侍應突然走埋嚟話:「用餐時候已到,需要離開。」我哋2個即時嘅反應都係心諗:吓,仲食緊喎…跟住望吓個時間,佢真係冇多冇少90分鐘就準時叫你走😓 咁我哋已經即刻去攞埋雪糕諗住快快趣食埋就走,點知我哋一路食個侍應就一路望實我哋,仲要每隔5分鐘就行過嚟用好冇禮貌嘅態度話:「已經過咗用餐時間5分鐘,請盡快離開。」/「已經過咗用餐時間10分鐘,請離開。」😰 到依度,我同朋友都已經唔想再食,所以起身走咗其實我哋都明白係有時間限制,不過咁不近人情嘅侍應就真係第一次見😓 因為我箍緊牙嘅關係,所以我食嘢真係會慢啲,所以如果過咗用餐時間真係要講聲唔好意思。不過亦都想講:當時個時間已經係9:40,周圍亦都有好多吉枱,佢哋都冇下場要趕,真係唔明有咪有必要一定要客人準時走?即使多人如壽司郎,都未

其實我哋都明白係有時間限制,不過咁不近人情嘅侍應就真係第一次見😓 因為我箍緊牙嘅關係,所以我食嘢真係會慢啲,所以如果過咗用餐時間真係要講聲唔好意思。不過亦都想講:當時個時間已經係9:40,周圍亦都有好多吉枱,佢哋都冇下場要趕,真係唔明有咪有必要一定要客人準時走?即使多人如壽司郎,都未試過一食夠一個鐘就趕人走,仲要係用咁嘅態度😓

未試過食放題食到咁嬲咁走,一定冇下次

2022-05-28
$207 (Dinner)
2022-03-28 2246 views
昨天諗住想食下火鍋,我是第一次黎呢間店食,整體黎講呢間店比我既印象不太理想,好多碗同筷子杯子都不太乾淨,我種發現有好多沉澱物浮係面上,令我只飲了一口,d職員除了冇咩笑容,但態度都算ok,最重要就係食物,我出去攞野食時,見到明明好多食物都冇哂咁制,但都吾加番d野食,感覺速度比較慢,諗住搵一個人問,但可以冇一個人想理,所以我以後都吾會再去呢間分店,因為真的很難接受咁既質素🤢

2022-01-31 2190 views
作為火鍋愛好者周不時就會想吃鍋, 今日黎到朗豪坊頂樓食呢個天幕下的日式任食涮涮鍋, 一樣選取所屬套餐, 便可以放題式咁食火鍋啦🥘餐廳樓底高加上位與位之間都有適當距離所以坐落都好舒適, 食物選擇都係大路野蔬菜🥬幾款丸類同素麵 蕎麥麵 烏冬 等等 我地點左「特選放題」$128 可以叫特選澳洲穀飼牛+豬肩肉+雞腿肉🥩 湯底選了日式壽喜燒湯底附日本雞蛋🥚以呢個價錢黎講, 薄切牛肉都有小小牛味, 沾上蛋汁後牛肉變得滑溜 非常好食 🥰 隻蛋完全係重點 ⭐️蔬菜類選擇都正正常常🥬係一般任食火鍋常見既都有, 蘿蔔切片切得偏薄 可以更有效率咁吸滿壽喜燒湯汁 甜甜的很入味 🎏 亦喜歡呢間餐廳有提供香印提子梳打🍇好味又夠氣💚 仲有乳酪雪糕🍦以連鎖式火鍋店黎講 呢間整體黎講都幾好 可以再戰 🌽

以連鎖式火鍋店黎講 呢間整體黎講都幾好 可以再戰 🌽
2021-08-28 5075 views
下午茶時間,一行三人嚟打邊爐,明明只係等第二張飛,結果等了45分鐘,餓扁了才有位,所以等待的時候把環境和餐牌都拍了一遍。我們叫的是上面這個$108一位的套餐,這個價錢已經有齊豬、牛、雞,我覺得還不錯。如果想食豪啲可以另外加其他特別放題。門面同內在環境。湯底如下:美肌養顏雞湯胡椒和牛湯底麻辣湯底任食牛肉任食豚肉和雞任食蔬菜、雜菌和丸類 金菇和娃娃菜最好食,芝士腸一般。環境不錯,有內地窗玻璃,背面就可以望到朗豪坊的景象。性價比正常,食物好食程度正常。

如果想食豪啲可以另外加其他特別放題

門面同內在環境。

湯底如下:

美肌養顏雞湯

胡椒和牛湯底

麻辣湯底

任食牛肉

任食豚肉和雞

任食蔬菜、雜菌和丸類
金菇和娃娃菜最好食,芝士腸一般。

2021-08-28
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
$130 (Tea)
👇🏻丁丁探店|日牛涮涮锅 |旺角朗豪坊👇🏻地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊13樓06舖舖点评:🌟🌟🌟人均:230HKD坐在窗边应该是风景还不错但五点半左右去到说员工休息区不可以坐…这个月已经不知道吃过多少次自助了现在可以有资格评价一下总结性的评价就是肉类饮料蔬菜等选择都很少「寿喜汤底」来这肯定还是点特色汤底会有点偏甜我喜欢吃辣所以蘸料多放了点蒜泥就有点辣味柚子酱油不要放多会很咸…回家狂喝水「牛肉」「年糕」牛肉味道还不错他家一上来就两盒牛肉一盒猪鸡肉后面加也就直接跟服务员说上多少实在是有点不自在而且肉类选择太少了之前吃都是手机下单不停上菜蔬菜也就是自取没什么特别的饮料选择很少以汽水为主不然就是白水和茶包「雪糕」我看评价说雪糕不错但其实吃着就知道品质一般不过有点酸口倒不会很腻
👇🏻丁丁探店|日牛涮涮锅 |旺角朗豪坊👇🏻
地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊13樓06舖舖
点评:🌟🌟🌟
人均:230HKD

坐在窗边应该是风景还不错
但五点半左右去到说员工休息区不可以坐…
这个月已经不知道吃过多少次自助了
我喜欢吃辣所以蘸料多放了点蒜泥就有点辣味
柚子酱油不要放多
会很咸…
回家狂喝水
「牛肉」「年糕」
牛肉味道还不错
但其实吃着就知道品质一般
不过有点酸口倒不会很腻
雪糕
2021-08-22
$230 (Dinner)
2021-07-19 2991 views
朗豪坊最頂層位置,平價任食火煱,平日第二位半價,可以自選火鍋湯底味道,一人一鍋,不過食物質素,不要要求好好,它的食物質素只是一般,但勝在有得加幾十元,任飲生啤,它還有自助甜品軟雪糕,平平地,過下日式火鍋口隱都還可以的。
2021-05-25 3892 views
久不久就會黎呢間分店食,勝在坐得好舒服樓底好高,1人1爐出面有基本既野食配料夾主要係蔬菜,烏冬麵 同 啲丸(相對其他地方既放題一定係冇咁豐富不過滿足到我當日唔想食咁heavy)亦有醬料比客人自己混醬最中意呢到汽水機既日本香印提子梳打😍同埋飯後必食既乳酪雪糕+topping+焦糖醬🤣佢逢星期一至四就有2人同行1人半價既優惠👏🏻我揀佐特選牛$188一位,已有雞牛豬有好多款湯底揀,我就一定係配壽喜燒湯底湯底會配有日本雞蛋我就打落湯底/打係碗到點牛肉食🥰如果追求 肉質同重牛味 既朋友可能就要嗌貴啲既餐啦不過90分鐘每次我都唔夠時間食食到後面仲想食既時候就要交枱了😖大家係咪食親放題都會咁?🤣 永遠都不夠

久不久就會黎呢間分店食,
勝在坐得好舒服樓底好高,1人1爐
出面有基本既野食配料夾
主要係蔬菜,烏冬麵 同 啲丸
(相對其他地方既放題一定係冇咁豐富
不過滿足到我當日唔想食咁heavy)
亦有醬料比客人自己混醬
最中意呢到汽水機既日本香印提子梳打😍
同埋飯後必食既乳酪雪糕+topping+焦糖醬🤣

佢逢星期一至四就有2人同行1人半價既優惠👏🏻
我揀佐特選牛$188一位,已有雞牛豬
有好多款湯底揀,我就一定係配壽喜燒湯底
湯底會配有日本雞蛋
我就打落湯底/打係碗到點牛肉食🥰
如果追求 肉質同重牛味 既朋友
可能就要嗌貴啲既餐啦

不過90分鐘每次我都唔夠時間食
食到後面仲想食既時候就要交枱了😖
大家係咪食親放題都會咁?🤣 永遠都不夠
2021-02-15 4792 views
原來朗豪坊13樓有間日式邊爐店,都係咁岩睇OpenRice先發現😂 午市套餐非常抵食,今次簡左$128特選放題,可以食足90分鐘🕒裏面環境好好,有一半位置擁有極高樓底,空間感十足👍🏻自助區放題既蔬菜🥬、丸類、麵類等選擇都算偏少~但感覺整齊有序呢間放題都係採用一人一鍋~講講湯底先壽喜燒湯底夠曬濃味😆 用黎煮菜食好吸味👍🏻 非常推薦❤️另外叫左個麻辣湯底(個餐牌唔見,係我問佢泡菜湯有冇得辣啲佢先講話有麻辣😆),辣度都ok wor, 只係冇乜麻感,不過日式既預左唔會太麻辣~ 都ok ge 😋至於啲肉既質素都okay, 肉都係薄切, 呢個環境同價錢黎講係性價比好高👍🏻另外都有個小區域可以自己唧乳酪雪糕🍦味道都唔錯架

裏面環境好好,有一半位置擁有極高樓底,空間感十足👍🏻

呢間放題都係採用一人一鍋~講講湯底先

壽喜燒湯底夠曬濃味😆 用黎煮菜食好吸味👍🏻 非常推薦❤️

另外都有個小區域可以自己唧乳酪雪糕🍦味道都唔錯架
2021-01-14 2799 views
環境舒服空間幾大服務員嘅服務都幾好👍🏻今次叫咗最貴嗰個和牛套餐,包埋海鮮任食。肉類方面有豬,和牛,牛脷。和牛方面口感比較好望落去個肉咁算係高質。反而令我最驚喜嘅係佢哋嘅牛脷,牛脷比和牛更加爽口,食落去完全冇牛脷本身嘅味道,肉質鮮甜爽口👍🏻所以我會推介食牛脷多啲。反而海鮮嗰邊,食得出係冰鮮海鮮,沒有太大特別,反而味道比較差。湯底方面選擇比較多,今次叫咗個番茄小魚,蕃茄味不大比較腥,都還可以。自助枱,款式比較少,多蔬菜。醬料選擇都比較少得幾樣。嘢飲方面全部都係可樂或者雀檸,也有咖啡。甜品方面只有雪糕🍦雪糕順滑唔錯唔錯👍🏻總括來講最大驚喜係個牛脷,一定要試噢👍🏻
環境舒服空間幾大服務員嘅服務都幾好👍🏻
今次叫咗最貴嗰個和牛套餐,包埋海鮮任食。
肉類方面有豬,和牛,牛脷。
和牛方面口感比較好望落去個肉咁算係高質。
自助枱,款式比較少,多蔬菜。
醬料選擇都比較少得幾樣。
嘢飲方面全部都係可樂或者雀檸,也有咖啡。
甜品方面只有雪糕🍦雪糕順滑唔錯唔錯👍🏻
總括來講最大驚喜係個牛脷,一定要試噢👍🏻
牛脷
和牛
蕃茄小魚湯底
牛脷
和牛
  • 極上黑毛和牛
2021-01-09 1928 views
今日突然想食火鍋,咁岩係旺角,本身打算係創興廣場揾食,點知好多間都因為疫情冇開,之後openrice見到原來朗豪坊有一間日牛,就黎左食。間餐廳係朗豪坊頂層,裝修得好靚,幾有格調,仲有個天窗,期間仲有幾隻麻雀飛過。我地食128個個餐,精選牛放題,一個壽喜燒湯底,一個麻辣湯底。個牛就比較失望,好爛咬,好韌。之後加叫左幾碟,質素都一樣,所以可能今次唔好彩。湯底:壽喜燒一如以往,都係無得輸,都係最正既日式湯底。今次仲試左佢新出既麻辣湯,真係辣,唔食得辣既朋友唔好試。佢仲有d麻味,不過同四川個種麻辣鍋口感唔同,冇個種香。但如果想食辣既朋友可以一試。配菜就自己出去拎,都唔算多選擇,不過都算樣樣有d咁,基本菜,丸,粟米,蕃茄,面,豆腐都有。飲品都係得一部汽水機禁,有可樂,七喜,美連達,提子汁,紅茶簡。

壽喜燒鍋
精選牛
2021-01-09
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$140.8 (Tea)
壽喜燒鍋
  • 壽喜燒湯底
2020-12-07 5163 views
朗豪坊頂層呢度幾好 Feel,之前多數都係食西餐為主,見有間日式火鍋就上黎試,咁岩見佢有第二位半價喎,貌似幾抵食咁,就排隊等。入到去,拎野食位置唔大,種類係樣樣有啲,但唔多,不過位置闊落,日式裝修,仲播住啲好有情調既音樂,感覺就唔似食緊日式火鍋🤣我地揀霜降日本黑毛和牛,揀和牛可以免費轉美肌鍋,另外一個湯底就要壽喜燒,壽喜燒湯底會跟粒日本蛋,湯底愈打就愈甜,愈濃味,個人認為壽喜燒係最夾牛,完全可以將牛味發揮更好。而個美肌鍋就勁多骨膠原,味道亦非常濃郁,雞味濃,呢個湯底唔適合用黎涮牛,令牛失去牛味,混入雞味,變得非常奇怪,會浪費左,反而涮有葉既菜類係提鮮,令到啲菜又綠又甜又好食!最後做法係壽喜燒涮牛肉,而雞湯美肌鍋就涮蔬菜類。醬料區有個好似柚子醬油,果個醬油我就覺得幾唔錯,帶到少少柚子香畀件牛肉😍蔬菜類,紫心蘿蔔幾特別,同埋佢有手工拉麵,葛粉,金菇同埋烏冬都係必食既,金菇同烏冬都會索左牛味,加埋落壽喜燒鍋度一齊煲!呢度雞肉嫩滑,豚肉味重,黑毛和牛脂雪花都好靚仔,一開初食,覺得超級幸福,後來相當膩,始終油脂多。任食海鮮併盤,都幾新鮮,蝦都幾爽口,帆立貝飽滿。到最後去唧返個乳酪雪糕,加返啲朱古
朗豪坊頂層呢度幾好 Feel,
之前多數都係食西餐為主,
見有間日式火鍋就上黎試,
咁岩見佢有第二位半價喎,
貌似幾抵食咁,就排隊等。

入到去,拎野食位置唔大,
種類係樣樣有啲,但唔多,
不過位置闊落,日式裝修,
仲播住啲好有情調既音樂,
感覺就唔似食緊日式火鍋🤣

我地揀霜降日本黑毛和牛,
揀和牛可以免費轉美肌鍋,
另外一個湯底就要壽喜燒,
壽喜燒湯底會跟粒日本蛋,
湯底愈打就愈甜,愈濃味,
個人認為壽喜燒係最夾牛,
完全可以將牛味發揮更好。
而個美肌鍋就勁多骨膠原,
味道亦非常濃郁,雞味濃,
呢個湯底唔適合用黎涮牛,
令牛失去牛味,混入雞味,
變得非常奇怪,會浪費左,
反而涮有葉既菜類係提鮮,
令到啲菜又綠又甜又好食!
最後做法係壽喜燒涮牛肉,
而雞湯美肌鍋就涮蔬菜類。

醬料區有個好似柚子醬油,
果個醬油我就覺得幾唔錯,
帶到少少柚子香畀件牛肉😍
蔬菜類,紫心蘿蔔幾特別,
同埋佢有手工拉麵,葛粉,
金菇同埋烏冬都係必食既,
金菇同烏冬都會索左牛味,
加埋落壽喜燒鍋度一齊煲!

呢度雞肉嫩滑,豚肉味重,
黑毛和牛脂雪花都好靚仔,
一開初食,覺得超級幸福,
後來相當膩,始終油脂多。
任食海鮮併盤,都幾新鮮,
蝦都幾爽口,帆立貝飽滿。

到最後去唧返個乳酪雪糕,
加返啲朱古力醬同埋脆脆,
完全係大滿足,都幾滿意。

2020-12-01
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$304 (Dinner)
2020-10-12 3070 views
在環境方面,真心環境5錯,坐在窗邊可以從13樓看下去,而且係朗豪坊90幾蚊火鍋放題真係真心抵。食物方面,但可惜食物款式5多,大致上有幾款肉丸類,有腸仔,金針菇,年糕,粟米,蕃茄.....。而且,那些菜看上去有一點不太新鮮。如果更加多款式比較好。另外,我點的湯底是蕃茄湯底,但我和我朋友覺得那個湯底不夠濃蕃茄湯味,所以在自助bar夾了塊番茄加在湯底內,之後覺得還OK。那個雪糕 真心不錯,有3種不同口味。總體來說,是真的性價比蠻高的。
總體來說,是真的性價比蠻高的。
2020-07-25 4011 views
同男友今日出去食lunch,求其揀間環境幾好,我地揀左$208任叫牛,和牛?比一般肥牛同埋望落靚少少咁覺得種類比較少 ,試試便好了個人覺得性價比還好有讚係店員服務同態度都好好
同男友今日出去食lunch,求其揀間
環境幾好,我地揀左$208任叫牛,和牛?
比一般肥牛同埋望落靚少少咁
覺得種類比較少 ,試試便好了
個人覺得性價比還好
有讚係店員服務同態度都好好