2024-06-14
小編係一個好鍾意食餃子嘅人🤣 呢間餃掂都有好多間分店,但我都未食過,今日特登約朋友喺銅鑼灣度試吓呢間餐廳😆🐖龍鳳松茸雙湯餃 (跟狀元九鼎湯)呢款招牌餃子入面嘅餡加咗白松露同黑松露,中西合璧嘅餃子食落又幾夾,松露嘅香味令豬肉嘅鮮味更加出😚 狀元九鼎湯同餃子係分開上,唔驚餃子嘅皮浸得耐會爛!飲落粉葛味好出,好有屋企煲湯嘅感覺🤩🧀香煎軟心芝士餃上菜嘅時候已經聞到啲芝士嘅味道🤣 咬落去芝士流心~入面嘅栗米粒好甜,配埋豬肉餡一齊食就冇咁膩😙🥒四川涼皮涼皮味道有驚喜!食落好煙靭,而且溫度夠凍,啱晒夏天食😛 面頭嘅花生碎乾蔥份量都好多,雖然冇餸但都唔會覺得好齋😎🥚黃金原味皮蛋喺其他地方都冇見過呢隻皮蛋,第一次見就叫咗嚟試吓🤣 味道同平時食開嘅皮蛋好唔同,每次鹹蛋黃多啲🤣 而出面嘅醬汁就酸酸鹹鹹🍹山楂雪梨水(凍)雪梨水嘅甜度啱啱好,飲落好解渴👍🏻 推薦😚
🐖龍鳳松茸雙湯餃 (跟狀元九鼎湯)
🧀香煎軟心芝士餃
🥒四川涼皮
🥚黃金原味皮蛋
🍹山楂雪梨水(凍)
雪梨水嘅甜度啱啱好,飲落好解渴👍🏻 推薦😚