2020-09-21 355 views
開張以來一直想試,但新野群情兇湧,需要緩衝一下~終於今日有機會,下晝3點左右到達,居然唔見人龍~原來。。。。等候時間不足10mins便可入座,用餐時間90mins~安排了樓上坐位,今日天氣比較熱,感覺冷氣不足,見有其他食客要用自備的電風扇~另外食客需要落樓下請員工落order~食物選擇有lunch set 及小食~lunch set 包一杯普通飲品(茶/汽水)或可加$20轉Coffee/Chocolate~1.海膽忌廉汁蟹肉意大利飯 ($138)唔覺海膽味,似是龍蝦忌廉汁,亦食唔到蟹肉~跟一小碟炸豬皮,完完全全地腍晒,唔跟好過跟~唯有意大利飯是正常~2.日式吉列豬扒三文治 ($118)烘底方包唔鬆脆,非即烘~豬扒雖厚,但無味~3.蒲燒鰻魚漢堡配青檸鹽薯條($138)薯條凍既,唔覺有鹽味,唔知係咪唔記得落~漢堡入面除了鰻魚,仲有菇,加埋醬汁,算是今餐上檯最"熱"的食物~4.Flat White/Chocolate 陶瓷咖啡杯子好靚~so.....正所謂,整餐費用全是食佢既門面裝修~
開張以來一直想試,但新野群情兇湧,需要緩衝一下~
終於今日有機會,下晝3點左右到達,居然唔見人龍~
原來。。。。

等候時間不足10mins便可入座,用餐時間90mins~
另外食客需要落樓下請員工落order~

1.海膽忌廉汁蟹肉意大利飯 ($138)
唔覺海膽味,似是龍蝦忌廉汁,亦食唔到蟹肉~
跟一小碟炸豬皮,完完全全地腍晒,唔跟好過跟~
唯有意大利飯是正常~

2.日式吉列豬扒三文治 ($118)
烘底方包唔鬆脆,非即烘~
豬扒雖厚,但無味~

3.蒲燒鰻魚漢堡配青檸鹽薯條($138)
薯條凍既,唔覺有鹽味,唔知係咪唔記得落~

4.Flat White/Chocolate
陶瓷咖啡杯子好靚~

so.....正所謂,整餐費用全是食佢既門面裝修~

Flat  White  /  Chocolate
蒲燒鰻魚漢堡配青檸鹽薯條
2020-09-20
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$145 (Tea)
2020-09-19 195 views
係網上見到好多人都有黎依度打卡身為咖啡愛好者當然要黎啦為左唔洗等位,相約友人十二點餐廳見早去早享受,直接入到坐低餐廳環境型格,黑灰木色主調打卡一流!難怪咁多人黎過入正題,餐牌上的食物款式特別友人點了鰻魚漢堡配青檸薯條試左少少鰻魚同薯條,鰻魚冇乜特別薯條真係有陣酸酸的味道,唔錯而我就點了海贍忌廉汁意大利飯同LatteLatte用了Nutty豆,比較苦,少左d香味奶泡尚算棉密,ok的至於個飯,顏色幾靚,但唔太食到海膽味上面有魚子,要加分,生色不少整體味道都唔錯,加多一塊海膽係面重好還有一少碟炸豬皮,無咩特別總括黎講都唔錯,食物款色特別環境舒適型格,打卡一流以上食評只反映本人立場,如有雷同,實屬不幸
係網上見到好多人都有黎依度打卡
身為咖啡愛好者當然要黎啦

為左唔洗等位,相約友人十二點餐廳見
早去早享受,直接入到坐低

餐廳環境型格,黑灰木色主調
打卡一流!難怪咁多人黎過
入正題,餐牌上的食物款式特別
友人點了鰻魚漢堡配青檸薯條

試左少少鰻魚同薯條,鰻魚冇乜特別
薯條真係有陣酸酸的味道,唔錯

而我就點了海贍忌廉汁意大利飯同Latte

Latte用了Nutty豆,比較苦,少左d香味
奶泡尚算棉密,ok的
至於個飯,顏色幾靚,但唔太食到海膽味
上面有魚子,要加分,生色不少

整體味道都唔錯,加多一塊海膽係面重好

還有一少碟炸豬皮,無咩特別

總括黎講都唔錯,食物款色特別
環境舒適型格,打卡一流

以上食評只反映本人立場,如有雷同,實屬不幸
▲Nomad.iza係深水埗熱門新Cafe,平時來都相當多人呢!深水埗好多特色Cafe,隨便逛逛,總有一間喺左緊。​位於白楊街嘅Nomad.iza,由雙層舊樓改建,行型格嘅日系及工業風路線,加上一系列精緻嘅食品,好坐又好食,算係我其中一個、幾鍾意嘅打躉蒲點。​▲店內嘅樓梯位係打卡熱點!▲由二層往下望。Cafe樓底相當高呢!▲Cafe主打工業風及日式設計,成件事感覺精緻。▲店內一側,同同區比較,呢間Cafe都算幾大。▲連吊燈都好型,濃濃工業風!Nomad.iza嘅日系及工業風裝修真係好燒到我,日式布簾、黑色金屬支架、水泥牆、黑木櫃, 驟眼望真係好有東京青山、表參道啲Cafe嘅味道。​另外,Cafe近門口有條樓梯專for客人席地而坐,好多人會喺呢個位影相打卡!😍▲Nomad.iza主打和洋食物,既西式又唔失和食嘅精髓。日系和洋食店​食品方面,Nomad.iza感覺都同佢嘅裝潢一致,主打和洋日合一嘅菜式,好似蒲燒鰻魚漢堡、海膽蟹肉Risotto、吉列豬扒三文治等等,睇見Menu都令人流口水!🤤​飲品方面,結合咗咖啡店及居酒屋嘅概念,除咗意式咖啡,仲有一系列本地品牌手工啤酒。其中,我勁鍾意佢哋

深水埗好多特色Cafe,隨便逛逛,總有一間喺左緊。​
▲店內嘅樓梯位係打卡熱點!
▲由二層往下望。Cafe樓底相當高呢!
▲Cafe主打工業風及日式設計,成件事感覺精緻。
▲店內一側,同同區比較,呢間Cafe都算幾大。
▲連吊燈都好型,濃濃工業風!

▲Nomad.iza主打和洋食物,既西式又唔失和食嘅精髓。

日系和洋食店​
飲品方面,結合咗咖啡店及居酒屋嘅概念,除咗意式咖啡,仲有一系列本地品牌手工啤酒。其中,我勁鍾意佢哋嘅陶瓷咖啡杯,握手嘅手感好正,勁Igable!​
蒲燒鰻魚漢堡配青檸薯條
▲蒲燒鰻魚原板直上,非常邪惡呢!
▲切開一半,原來鰻魚延伸至包面另一端,相當足料呢!

✦蒲燒鰻魚漢堡配青檸薯條
呢個漢堡包夾咗原條蒲燒鰻魚!勁有誠意!入面仲有味噌蘑菇,食上口鹹鹹甜甜,幾得意。 不過, 略嫌漢堡包皮有啲流,冇焗過冇烤過,同自己去街市買漢堡包皮夾包,質素差唔多。​至於青檸薯條就幾抵讚, 加咗青檸汁,可以去咗薯條啲肥膩感,食完都唔會覺得好Heavy。​
咖啡拉花及杯子都勁靚!
▲咖啡拉花及杯子都勁靚!

✦Latte (跟餐加20蚊)​
呢度嘅Latte偏Nutty啲,屬中烘焙,味道幾大眾化,易入口。我幾鍾意佢有種栗子+果仁香,奶泡比例較少,咖啡香更突出呢!​
★-:+:-:+:-:+:-:+:-★​
◌ Nomad​
◌ 深水埗白楊街32號地舖​
★-:+:-:+:-:+:-:+:-★​
🎀 記得like埋我,每日放送打卡好去處!📸​
2020-09-01
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$70 (Tea)
  • 蒲燒鰻魚漢堡配青檸薯條
  • Latte
深水埗好多文青咖啡店大家都知道,原來行過少少的太子,亦有好多選擇,鋪位仲普遍大間闊落d。這間近界限街的小店,門面低調住附近都未必知,前陣子一到食飯時間就大排長龍,最近經過終於唔洗排隊,所以入去坐低飲杯咖啡。外面看起來是水泥牆加黑色門,路過唔睇清楚都唔知係咖啡店。進門左手邊有一條樓梯,之前有開放坐樓梯,現在應該只係裝飾用途。進店前的小空間有放一些陶瓷杯杯碟碟和油畫,充滿藝術感。樓下有吧檯區(目前不開放)和三張四人檯。水吧後面的設計都幾有趣。買外賣咖啡都好方便。上二樓原來仲有幾張檯,另外有四個吧檯位,加起來都可以坐蠻多人。這間咖啡店其實有東西吃,最出名最多人影相的是成條蒲燒鰻魚漢堡,但正餐係無素食選擇,想食野可以叫薯條之類。 Latte HK$45 咖啡有木馬拉花又幾得意,而且隻杯好靚好有質感。我覺得咖啡店入面的氣氛又無想像中咁cozy,如果你想約朋友食日本野都OK,但佢又唔素食friendly,咖啡價錢又偏貴,所以短期內我都未必會再去啦。

外面看起來是水泥牆加黑色門,路過唔睇清楚都唔知係咖啡店。

進店前的小空間有放一些陶瓷杯杯碟碟和油畫,充滿藝術感。

樓下有吧檯區(目前不開放)和三張四人檯。

水吧後面的設計都幾有趣。

買外賣咖啡都好方便。

Latte HK$45
咖啡有木馬拉花又幾得意,而且隻杯好靚好有質感。

2020-09-09
2020-09-12 235 views
深水埗呢幾年嚟愈開愈多文青cafe同型格食肆,今日終於同朋友去行下,係冇得去旅行下,去下啲平時少去嘅地區,當係有一個小小嘅getaway 都幾好!我哋星期六中午左右去到大南街一帶,由於weekend 都預咗會多人排隊,所以一早已經搵定幾間想試嘅, 邊間少人啲就食邊間。我哋快行咗一轉,發現好多食肆都已經出現人龍,最後決定企定定係有2層同埋望落最多座位嘅Nomad 到等,好好彩等咗30分鐘就有位啦!Nomad裝修型格,好岩weekend去relax下,食物質素一般,唔算特別出色,咖啡就唔錯,水準以上。由於太多人等候,用餐限時90分鐘,未必可以好relax好chill咁慢慢傾同食。不過90分鐘都絕對夠時間,唔會食得好趕!食物蒲燒鰻魚漢堡配青檸鹽薯條🙂鰻魚好大份,加埋燒汁都幾好味,正常水平😔青檸鹽薯條冇青檸味,似普通薯條,同埋唔算太熱,有好大改善空間海膽忌廉汁蟹肉意大利飯🙂意大利飯軟硬適中,個sauce 夠濃味,食落都幾夾,不過個sauce就似龍蝦湯多啲,有少少海膽味,另外完全食唔到蟹肉😱飲品☕️Flat White😋咖啡味濃,豆香重,落口都好滑☕️Espresso Tonic 😋tonic 加

食物

蒲燒鰻魚漢堡配青檸鹽薯條
🙂鰻魚好大份,加埋燒汁都幾好味,正常水平

飲品

☕️Flat White
😋咖啡味濃,豆香重,落口都好滑
☕️Espresso Tonic
😋tonic 加 espresso 好清新,絕配,岩晒夏天飲

Nomad店內環境舒適,推介平日人少少嘅時間去飲杯咖啡,Chill 一chill下,好好放空一下!

2020-09-12
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
2020-09-12 230 views
幾乎試哂深水埗太子既Coffee Shop, 今日簡左 Nomad 🤣先講咖啡,得奶味,咖啡味不見了,點了 Dirty, Flat White, 我們飲了一半也沒有點了豬排三文字,覺得自己食緊豬肉渣,又【孩】又乾,心中疑問:點解叫貨加熱都可以咁難食?再講塊面包,可以俾啲誠意叫靚小小貨嘛?衰過生命面包個口感,咬完整個口係乾淨淨感覺。再來一個海膽意大利飯,第一,揾不到一粒仔海膽,我只食緊一個普通既茄蓉硬飯,真係OMG 服務:人好多,企係度多,係度唔知做咩,覺得罰企貼士:叫兩杯最平咖啡影相可以,食野可以慳番,覺得遠觀靚,近睇其實當日仲要女厠塞左……開業無耐咁快出事

服務:人好多,企係度多,係度唔知做咩,覺得罰企

當日仲要女厠塞左……開業無耐咁快出事
2020-09-11 130 views
唔知點解深水埗區一下子開左好多cafe/ coffee shop依間走日系暗黑風格,加埋實木傢俬為主,有個樓梯位比人打卡,不過太多人爭住影,我就影唔到🙂 仲要等位係外面門口等,都真係熱到出哂汗⋯不過食物都好味,咖啡都是推薦的👍!➖蒲燒鰻魚漢堡配青檸鹽薯條 $128第一次食到薯條有青檸味都幾得意!唔怪!可能掛住相機食先,個burger好快凍咗,好特別鰻魚配漢堡,兩個人食有啲難分享,不過味道出奇地夾!➖海膽忌廉汁蟹肉意大利飯 $138賣相係幾吸引嘅,海膽同蟹肉都係我至愛,味道穩陣,但未稱得上超好食:)➖基於我哋坐喺咖啡工作枱附近,好容易聽到店員之間既對話,有時會聽到啲是非,員工之間嘅推卸責任添😅

蒲燒鰻魚漢堡配青檸鹽薯條 $128

海膽忌廉汁蟹肉意大利飯 $138

聽說最近深水埗開了數間新式Cafe,每間都各有特色,但每到周未幾乎都要排很長的隊。難得周日放假,今日決定要到Nomad一試! 1/F & 2/F 的裝飾非常的有文青風格,其實文青風的定義是什麼? 我覺得其實就是好像很厲害的樣子,但又不太明白的感覺,看到了非主流物件的讚嘆吧!Lunch set 選擇不多,試了其中兩種,另加HK$ 20 可轉其他咖啡,於是點了 Flat White & Latte.(1) 海膽忌廉汁蟹肉意大利飯海膽和蟹肉份量比想像多,忌廉汁香濃,意大利飯煮的恰到好處,不會太硬或太軟,旁邊的配菜味道好像"油炸鬼",但我不太喜歡,所以沒伴飯吃。(2) 日式豬扒三文治因為不太想到點什麼,於是試了本以為平平無奇的日式豬扒三文治,誰知道這三文治實在是優於預期,看那豬扒厚的好像我那本宏觀經濟的教科書,而且吃的出即叫即炸的,連那片生菜也吃的出是日本空運來的那種高級食材 (在某連接超級市埸會有標明是水種的那款),麵包也不是那種放了一段時間的口感,若是更邪惡的建議,麵包加烘底會更好吃,若不會嫌有點貴,我真的很推介這個三文治 (3) Flat White & Latte由於我在大學時期有當過

(1) 海膽忌廉汁蟹肉意大利飯

(2) 日式豬扒三文治

日式豬扒三文治

(3) Flat White & Latte
由於我在大學時期有當過兼職咖啡師,所以我對一杯咖啡的要求是頗高的。首先,這裡的一切都是有品味,每隻杯子其實都是獨一無二,據說這些杯是人工做的陶瓷杯,如果這個城市傳說是真的,那手工真的很好,咖啡豆的Base不會太濃,偏Fruity,適合比較新接觸咖啡的朋友,Latte Art也拉的很漂亮,是高手的作品。這HK$20 值得加喔,有高的可觀性和 Very 打卡able! 強力推薦

Flat White

Latte

Flat White & Latte
Other Info. : 總之就是文青風
2020-08-17
$150 (Lunch)
日式豬扒三文治
Flat White
Latte
Flat White & Latte
2020-08-30 388 views
想來好耐,終於等到限聚令放寬,可以同朋友黎試,我們叫了一客主食,其他就叫小食,因為想試多啲野。提提你這店沒有預約的,要walkin。海膽忌廉汁蟹肉意大利飯喜歡食意大利飯既你應該唔會失望,味道很好,唔滯,足料,飯唔硬我喜歡。佢有個炸豬油渣一齊食,感覺好像不太配,所以都剩下來了。赤塘揚雞是有點小辣的,感覺野味,食唔到辣的應該接受到。很脆口,有點鞋,但唔乾,送酒亦可。青檸鹽薯條好食,青檸味是淡淡的,但勝在炸得香口,放耐左仲係脆,讚。芝士年糕好好食,好似食緊炸糯米糍咁。吉列蠔我唔喜歡食炸物既粉漿,但佢炸得好像食薯片咁,好好食。朱古力超濃郁嘅朱古力,太愛了。手工啤酒係呢度既招牌黎,朋友說好好飲。

炸豬油渣

青檸鹽薯條
好食,青檸味是淡淡的,但勝在炸得香口,放耐左仲係脆,讚。

芝士年糕
好好食,好似食緊炸糯米糍咁。

吉列蠔
我唔喜歡食炸物既粉漿,但佢炸得好像食薯片咁,好好食。
吉列蠔

朱古力
超濃郁嘅朱古力,太愛了。
朱古力

手工啤酒
係呢度既招牌黎,朋友說好好飲。

2020-08-29
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 朱古力
2020-08-26 302 views
SSP 深水埗 • Nomad 🎏📍深水埗白楊街32號地舖➰Nomad糅合咖啡廳和居酒屋的概念,裝修走日式型格路線,從內到外的打卡位頗多,等位時可以影住相先 📷 😍餐廳提供混合日式料理和cafe輕食的fusion菜🎏➰蒲燒鰻魚漢堡配青檸鹽薯條 $138 🐟🍔日式吉列豬扒三文治 $118🐖🥪Cappuccino ☕️ (Lunch Set +$20)Lemonade 🍋 (Lunch Set)➰食物賣相好吸引,招牌鰻魚漢堡中的蒲燒鰻魚香味濃郁,完全無腥味😋日式鰻魚🐟與美式漢堡包🍔的配搭非常有前瞻性🧐 味道中規中矩,伴碟的薯條別具心思,青檸鹽🍋的酸味減淡薯條🍟的油膩感👍🏻可點蛋黃醬😻•豬扒三文治中的吉列豬扒足足重6安士🐖 厚肉足料🤤三文治🥪烘底飛邊,豬扒上下層夾有流心的車打芝士🧀和生菜🥬 ,啖啖芝士味,好滿足🥰•Nomad的咖啡杯亦富有特色,由台灣遠赴到港,是帶有民族風的手工陶瓷杯🏺有保溫的作用♨️ Cappuccino撒上了Nomad的圖案,好睇又好飲😋➰👅 味道:🌟🌟🌟👀 環境:🌟🌟🌟🌟👩🏼‍🍳 服務:🌟🌟🌟💫💰 抵食:🌟🌟💫———————————
SSP 深水埗 • Nomad 🎏
📍深水埗白楊街32號地舖

蒲燒鰻魚漢堡配青檸鹽薯條 $138 🐟🍔
日式吉列豬扒三文治 $118🐖🥪
Lemonade 🍋 (Lunch Set)

👅 味道:🌟🌟🌟
👀 環境:🌟🌟🌟🌟
👩🏼‍🍳 服務:🌟🌟🌟💫
💰 抵食:🌟🌟💫
———————————
2020-08-26 286 views
講起深水埗,最近Nomad都聲名大噪,大行文青風之餘,食物質素都十分之高。平日都吸引一班cafe愛好者前往打卡!。。🔘 日式吉列豬扒三文治 | $118評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 三文治用上6oz重嘅吉列豬扒作為主角,豬扒非常厚身,正式啖啖肉,而且仲肉汁豐富,唔會因為肉質厚身而失去嫩滑。麵包係烘底,咬落脆口,再配合埋沙律菜同芝士,令口感同味道都好有層次。。。🔘 海膽忌廉汁蟹肉意大利飯 | $138評分: 🌕🌕🌕🌕🌗評語: 好坦白講食唔出有蟹肉,但都不能否認呢個飯好好食!每一啖意大利飯,都感覺似係食緊一啖啖既海膽,非常滋味。配合埋飯面頭嘅魚子,令成個飯生色不少,再加上炸豬皮,成個飯由味道以至口感都十分出色!。。🔻以上都係套餐,配一杯野飲,咖啡等等+$20🔻繁忙時間用餐90分鐘🔻疫情期間,記得盡量stay home呀!推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️

🔘 日式吉列豬扒三文治 | $118
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑

🔘 海膽忌廉汁蟹肉意大利飯 | $138
評分: 🌕🌕🌕🌕🌗

🔻以上都係套餐,配一杯野飲,咖啡等等+$20
🔻繁忙時間用餐90分鐘
🔻疫情期間,記得盡量stay home呀!
推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
海膽忌廉汁蟹肉意大利飯
今日想搵個地方做下野,一個人去到,無人等位,上左樓上。入座時有講明坐90分鐘,當然無問題,我都唔會想阻人做生意。揀呢度其中一個原因係有咖啡飲又有tap beer。落單叫左杯Dirty(老實講係ok ge)。做做下飲完杯coffee☕️,就想叫杯beer飲下🍺,咁個職員都好好,即刻拎部機睇吓📱,話我知得返15分鐘,甘我咪唔叫law。甘我都好清楚90分鐘要交枱(個吓以為樓下有十萬人排隊),唔會阻住人做生意呀嘛😜😜😜 🙄🙄🙄🙄到左90分鐘仲上埋張單🧾比我叫我去比錢。其實一直都發現間舖坐唔滿(我知有限制,限制以下)落到去見到都無人排隊。🙄🙄🙄🙄🙄個問題就黎❗️❗️❗️❗️我都主動叫野飲,點解唔主動d同我講先埋左張單,再當我係新單呢? 我又唔係諗住叫一杯野永續坐係度打死唔走,或者有需要咪調我坐bar枱囉。佢最抵死話呢個係公司規矩,想咁做應該話佢知,問我介唔介意再上返去(我都執好晒嘢)。我都唔明又唔係有長龍,明明有機做多d生意,可以比個offer個客都唔識,大家winwin嘅都唔識,仲好意思改名叫Nomad,應該叫「HoLmad🤬」。真係想問句,駛唔駛教埋你點做生意?🙄🙄🙄講句如果想再做野/再傾多陣,唔介意

真係想問句,駛唔駛教埋你點做生意?🙄🙄🙄

講句如果想再做野/再傾多陣,唔介意可以先埋左張單,但要再order多轉野飲囉,你又有生意,我又可以繼續enjoy
(或者可能人地唔志呢😏😏😏)
2020-08-24 106 views
.【太子】Nomad —1️⃣蒲燒鰻魚漢堡配青檸鹽薯條2️⃣海膽忌廉汁蟹肉意大利飯 .水泥牆、水泥樓梯配木踏板,加上木櫈同咕𠱸作擺設,成為呢一間日式咖啡店Nomad嘅吸引之處同熱門打卡位置。.餐廳採用簡約設計,分上下兩層。下層前庭用水泥牆身,餐廳內部則用純白色牆身,配上所有木製高腳傢具,充滿日式氣氛,使餐廳環境令人感覺放鬆同和諧。.Ball今次就試左蒲燒鰻魚漢堡配青檸鹽薯條同海膽忌廉汁蟹肉意大利飯。厚實嘅鰻魚、香甜可口嘅醬汁,加上生菜同蘑菇做配菜,令成個漢堡增色不少,而且薯條用左比較少見嘅青檸鹽,鹹鹹酸酸,令人難忘。香濃幼滑嘅海膽忌廉汁,加上脆口惹味嘅炸豬皮,令到意大利飯充滿豐富口感。.如果大家鍾意日系風同想去條樓梯度打下卡,可以去Nomad試下架。提提大家,搭車記得去太子落車,因為佢近太子多過深水埗架。
【太子】Nomad —
1️⃣蒲燒鰻魚漢堡配青檸鹽薯條
2️⃣海膽忌廉汁蟹肉意大利飯
2020-08-14 449 views
.估吳到太子有這般有格調的新cafe裝修用咗懷舊風格樓高兩層入門口有條長長嘅樓梯讓顧客打卡食物必點蒲燒鰻魚漢堡配青檸薯條光顧當天小店焗爐壞掉只能把薯條🍟轉為沙律成條長長鰻魚上枱視覺幾震撼個包看上去普通但有烘焙過咬下去脆脆的有驚喜配合甜甜酸酸的椰菜絲沙律醬🥗口感很好呢~~😍另外要推介這飲品 - 叫Dirty應該係400次咖啡☕️D friend好好飲的呢😎😎👍🏿👍🏿圖2️⃣為海膽忌廉汁蟹肉意大利飯上枱時好香呀賣相亦吸引但食下去有點失望D飯好硬 (喜歡飯偏硬或有口感的朋友不妨試試)而且不太食到蟹肉和海膽感覺成個飯味道不太突出可能加啲汁會好一點😅.整體來說還是推介這有❤️的小店的店內還有賣craft beer 🍺 喜歡生啤的朋友不容錯過係chill 下打下卡的好地方..鰻魚漢堡: $128Risotto: $138值得一讚係lunch set 係免加1️⃣架!+$20 就有特色咖啡☕️飲
[Nomad]
圖2️⃣為海膽忌廉汁蟹肉意大利飯
上枱時好香呀
賣相亦吸引
但食下去有點失望
D飯好硬 (喜歡飯偏硬或有口感的朋友不妨試試)
而且不太食到蟹肉和海膽
喜歡生啤的朋友不容錯過
係chill 下打下卡的好地方
鰻魚漢堡: $128
Risotto: $138
值得一讚係lunch set 係免加1️⃣架!
+$20 就有特色咖啡☕️飲
2020-08-04
$150 (Lunch)
  • 蒲燒鰻魚漢堡配青檸鹽薯條
今天經過又係時候食午餐,見到呢間新開張的cafe(前身是茶樓),想試試並緬懷一下閣樓情懷(以前常去),點了鰻魚漢堡、鯖魚定食、烏冬,食物有驚喜,鰻魚有口感、又有鰻魚香,薯條居然有薯味,值得一讚。但當點餐時,個侍應居然站在樓梯口,完全沒有走到我們面前落單,真的非常沒禮貌,又呼喝我兒子不要吵,但仔仔是稍微大聲一點,而且還是第一次,她就立即大聲叫他不要吵,這種服務真的很不應該。一間餐廳價格不便宜,但服務如此不濟,食物再吸引,都難叫人再來!

2020-08-10
$135 (Lunch)
  • 蒲燒鰻魚漢堡配青檸鹽薯條