Nonsense

Restaurant: Nonsense
Info:

2022-06-07 39 views
今次嚟到Nonsense搵食!身為土瓜灣友、早就有聽聞這間餐廳襯近來疫情少了、立即訂位來試試~餐廳門口走小清新路線也準備了搓手液給客人餐廳整體十分簡潔北海道松葉蟹膏意大利飯見到好多人去依間餐廳都會推介呢個意大利飯,我梗係要試吓有幾好食😋,意大利飯好creamy,食得出有蟹膏同蟹肉碎🤩,真材實料!意粉上面仲有蟹籽、蟹柳同蟹鉗🦀,蟹籽增添咗口感,唔會食到好悶。雙重芝士蟹肉焗大啡菇手拆蟹肉放滿大啡菇上,加上兩款不同的芝士,味道好香💯黑毛豬肋肉日式煲仔飯呢款係以香港地道美食煲仔飯,黑毛豬肋肉煮到好腍好入味,中間有個蛋黃可以篤穿佢撈飯食超惹味
今次嚟到Nonsense搵食!
身為土瓜灣友、早就有聽聞這間餐廳
襯近來疫情少了、立即訂位來試試~

餐廳門口走小清新路線
也準備了搓手液給客人
餐廳整體十分簡潔

北海道松葉蟹膏意大利飯

雙重芝士蟹肉焗大啡菇
手拆蟹肉放滿大啡菇上,加上兩款不同的芝士,味道好香💯

2022-06-07 29 views
香港真係愈開愈多cafe今日唔過海去到土瓜灣呢間Nonsense相馬係一間主打fusion菜既cafe性價比超高✎ 食後感 :✨小妹推介以下幾樣:🔴「 參峇辣蝦醬炒牛脷粒」一上枱已經香氣四溢,牛脷粒食落去肉質很軟口,味道很濃郁新鮮,加上辣蝦醬🟠「 黃金魷魚軟骨」食落去口感很爽口彈牙,炸粉唔會好厚,份量都算多,脆卜卜好香口,正😎🟡「烤羊架配烤蔬菜」七成熟既烤羊架肉質不錯,而且份量不少,配上伴碟既烤蔬菜中和返油膩感💯我哋兩人咁大食,都食到捧住個肚好飽好滿足,份量剛剛好!
香港真係愈開愈多cafe
今日唔過海去到土瓜灣呢間Nonsense
相馬係一間主打fusion菜既cafe
性價比超高

✎ 食後感 :✨

小妹推介以下幾樣:
🔴「 參峇辣蝦醬炒牛脷粒」

🟠「 黃金魷魚軟骨」

🟡「烤羊架配烤蔬菜」

我哋兩人咁大食,都食到捧住個肚好飽好滿足,份量剛剛好!
2022-06-06 42 views
ෆ⃛ Nonsense ෆ⃛之前比較少嚟土瓜灣呢區,聽聞有好多特色小店´▽`有好多間都想去但時間實在唔夠,所以就揀咗呢間有手工卷蛋嘅餐廳✨留意番佢哋嘅卷蛋係每日新鮮製造,所以數量有限,想食到鍾意嘅款式可能就要早少少去到啦⚛︎♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .:*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜♡ 明太子大蝦忌廉意粉 $152 ♪ 每次好糾結揀咩最後都係會揀明太子(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 大蝦有六隻🦐全部都好新鮮彈牙同埋挑咗蝦線٩ ۶ 明太子嘅份量係可以沾滿每一條嘅意粉,忌廉汁唔會太多搞好漏或者太乾,整體食落都creamy ლ ლ 雖然佢個碟比較細以為份量唔係好多但係其實係好深,撈勻晒係好足夠的,係可以share食的呢✨ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5 玫瑰芋泥日式卷蛋 $58 ♪ 原本最想揀嘅係玫瑰開心果竹炭卷蛋,當日晚市去到都已經賣晒了 T T 所以就揀咗其他地方就比較少見嘅玫瑰芋泥味(超想揀茶味的ᵎᵎᵎ 因為都食過唔少ig shop嘅卷蛋,呢間嘅蛋糕體都算鬆軟同濕潤,單食係真係有啲玫瑰嘅味道,食得出佢嘅芋泥真係人手製作,入邊仲有芋頭粒粒但就有少少偏
ෆ⃛ Nonsense ෆ⃛

 明太子大蝦忌廉意粉 $152 ♪

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5

 玫瑰芋泥日式卷蛋 $58 ♪
原本最想揀嘅係玫瑰開心果竹炭卷蛋,當日晚市去到都已經賣晒了 T T 所以就揀咗其他地方就比較少見嘅玫瑰芋泥味(超想揀茶味的ᵎᵎᵎ 因為都食過唔少ig shop嘅卷蛋,呢間嘅蛋糕體都算鬆軟同濕潤,單食係真係有啲玫瑰嘅味道,食得出佢嘅芋泥真係人手製作,入邊仲有芋頭粒粒但就有少少偏甜,夾埋唔算係perfect match但都算係幾新嘅配搭🪄

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5

✎ 總括:員工服務態度好好☺︎ 甜品都唔輸出邊嘅專門卷蛋店,定價有少少進取,會想發掘更多土瓜灣嘅小店!

ෆ̈ Nonsense (土瓜灣)
✇ 地址:土瓜灣北帝街143-155號順輝大廈地下4號舖

Follow ig for more reviews: eatwithnnat✨
2022-06-06 32 views
終於有時間過海去到土瓜灣發掘小店啦~見到好多foodie都推介呢間隱世cafe用一個較親民既價錢食到高質食材CP值爆燈😎❗️ 巴馬火腿蜜瓜芝士沙律唔係講笑比想像中要好食,沙律菜夠新鮮食落索索聲,Parma Ham唔會過鹹幾好食,配埋蜜瓜片都幾清新,份量都幾多。❗️ 雙重芝士蟹肉焗大啡菇打碎左既芝士配上大量蟹肉,大啡菇咬落好juicy,兩者配合得好好👍🏻❗️ 蒜香煙肉薑蔥韓國蠔蠔肉都幾大隻,肉質鮮甜,用上中式既薑蔥烹調又幾好食😋️❗️黑毛豬脆片、卡邦尼意粉呢個打卡度💯,將黑毛豬肉烘到好似豬肉紙咁,插左係卡邦尼意粉上面,賣相夠哂特別,個汁好香好creamy,意粉軟硬適中,做到掛汁既效果,正呀!-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-⚀ 侍應嘅服務態度好,真心好有禮貌又要nice,仲會好體貼咁留意你有無咩需要,主動提供紙巾同濕紙巾。⚁ 環境坐得好舒服,店舖樓底高空間感大,餐具都好靚,超打卡able,幾推薦情侶約會同慶祝朋友生日~⚂ 食物整體份量都算大,建議搵多幾個去食,可以試多幾款…因為全部都好吸引,兩個去食食到好飽好滿足(當然有食曬唔會浪費)

終於有時間過海去到土瓜灣發掘小店啦~
見到好多foodie都推介呢間隱世cafe
用一個較親民既價錢食到高質食材
CP值爆燈😎

❗️ 巴馬火腿蜜瓜芝士沙律

❗️ 雙重芝士蟹肉焗大啡菇

❗️ 蒜香煙肉薑蔥韓國蠔
蠔肉都幾大隻,肉質鮮甜,用上中式既薑蔥烹調又幾好食😋
️❗️黑毛豬脆片、卡邦尼意粉
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

2022-06-06 2704 views
記得有次嚟土瓜灣想搵嘢食,見呢間餐廳好多好評想試下,可惜撞正休息冇開門,專登bookmark左訂埋位再嚟食。前菜叫咗黃金魷魚軟骨,炸得好脆口,鹹蛋黃味好香,簡直令人食唔停口。餐湯就正常,無咩驚喜。大啡菇同芝士不嬲都好夾,焗完好香,而且仲有沙律伴碟。嚟到主菜,環顧餐廳四週,幾乎係每台都有叫呢個招牌菜。 煲仔飯調味做得好好,飯有飯香而且焦脆。豬肋肉質感都好彈,配埋露荀,野菌,口感同味親都好豐富。豉油可以因應個人口味添加。本身想叫無糖可樂,但餐廳冇供應,於是揀飲熱情果烏龍茶,店員好細心提供少甜嘅option飲品嚟到,店員會噴玫瑰味香水,提供埋嗅覺方面嘅享受。飲品好Refreshing,少甜啱啱好,又有茶味雖然都食到好飽,但係點可以唔叫限量供應嘅甜品呢。我哋揀咗蝶豆花草莓卷蛋,卷蛋好香甜,好好味。本身想加雪糕,但店員提議我哋加配焦糖布丁,好彩我哋有聽,因為焦糖布丁都好好食。唔會超級甜,配埋脆脆焦糖面,一啖有齊軟硬口感。整晚餐廳員工嘅服務態度都好好,會介紹每道菜,非常親切。值得再嚟encore。
黃金魷魚軟骨

餐湯就正常,無咩驚喜。

大啡菇同芝士不嬲都好夾,焗完好香,而且仲有沙律伴碟。
黑毛豬肋肉日式煲仔飯

嚟到主菜,環顧餐廳四週,幾乎係每台都有叫呢個招牌菜。
煲仔飯調味做得好好,飯有飯香而且焦脆。
Perfume fruit  oolong  tea

蝶豆花草莓日式卷蛋及法式焦糖布丁

2022-05-27
$300 (Dinner)
黃金魷魚軟骨
Perfume fruit  oolong  tea
蝶豆花草莓日式卷蛋及法式焦糖布丁
2022-06-02 42 views
今晚約左個好耐冇見既中學同學食飯,佢話土瓜灣開左好多特色cafe話要帶我過黎試下wor,一於跟佢呢個地膽去食啦~匈牙利伊比利亞黑毛豬鞍架 焦糖蘋果🐖餐廳熱賣主菜之一,肉厚嘅豬鞍扒慢煮後保持肉嫩多汁。而八珍甜醋汁更加係亮點,味道酸中帶甜,配豬鞍扒可以減低膩度。焦糖蘋果無想象中咁甜,口感軟腍Juicy,令呢碟菜式整體更清爽,好啱女仔同小朋友食。北海道松葉蟹膏意大利飯🦀蟹膏醬好多,一上碟已經聞到勁香蟹味蟹籽同蟹膏兩者既口感好豐富意大利飯腍身掛汁幾好食😋蒜香煙肉薑蔥韓國蠔平時多數煮薑蔥焗蠔多數都係用美國桶蠔或者急凍廣島蠔呢度用上韓國蠔又幾好食蠔身肉厚,肉質鮮甜唔會腥加埋少少煙肉口感非常豐富沙薑炸雞翼沙薑味比想像中濃郁平時最怕食到好辣既薑 (正所謂薑愈老愈辣🤣)呢度既沙薑味我又接受到喎雞翼食落仲要唔會太油膩 I like it❤️

匈牙利伊比利亞黑毛豬鞍架 焦糖蘋果🐖

北海道松葉蟹膏意大利飯🦀
蟹膏醬好多,一上碟已經聞到勁香蟹味
蟹籽同蟹膏兩者既口感好豐富
意大利飯腍身掛汁幾好食😋

蒜香煙肉薑蔥韓國蠔
平時多數煮薑蔥焗蠔多數都係用美國桶蠔或者急凍廣島蠔
呢度用上韓國蠔又幾好食
蠔身肉厚,肉質鮮甜唔會腥
加埋少少煙肉口感非常豐富

沙薑炸雞
沙薑味比想像中濃郁
平時最怕食到好辣既薑 (正所謂薑愈老愈辣🤣)
呢度既沙薑味我又接受到喎
雞翼食落仲要唔會太油膩 I like it❤️
2022-06-02 36 views
今日同男朋友去左九龍城個邊,呢個小區好似愈來愈熱鬧,於是我地繼續向土瓜灣方向慢慢行,見到呢間叫做Nonsense既café,行到攰攰地入去坐低食埋個飯先返屋企啦。餐廳裝潢簡潔,兩邊牆身各有打咭位,座位寬敞舒適😎鵝肝雜菌竹笙黑松露意大利飯意大利飯份量都幾多,滿滿黑松露醬鋪面,每一啖意大利飯都排滿黑松露醬夠濃郁,飯身好軟熟可以一試💯參峇辣蝦醬炒牛脷粒平時食牛舌多數都係日本菜或者西餐居多,用上馬來西亞既參峇辣蝦醬一齊炒都係第一次見,廚師先用半煎炸形式處理左個牛脷粒先,再加入參峇辣蝦醬,多左一份蝦醬既鮮味,我唔食得辣都接受到,幾正😋😋😋烤羊架配烤蔬菜本來也不打算吃了,男友吃一口後卻堅持要我試,驚為天人。上枱時雖聞到羊的香味,吃下去卻完全不覺得羶,而且肉質鮮嫩,肥瘦也適中, 這道菜真的不得了!! 令原本不好羊的我也吃了一整件!! 果然是餐廳的推薦菜式~🔥🔥🔥🥰

鵝肝雜菌竹笙黑松露意大利飯

參峇辣蝦醬炒牛脷粒

烤羊架配烤蔬菜

2022-06-01 29 views
呢間Nonsense位於土瓜灣,主打fusion菜,提供以多國的食材及創新的煮法烹調。餐廳環境好有格調,岩哂拍拖想撐枱腳既朋友仔。-🥘 參峇辣蝦醬炒牛脷粒(👅: 8.5/10)牛脷粒煮到好腍,配上東南亞既參峇辣蝦醬拌炒而成,除了磨碎或打成泥的辣椒,也會加入其他香料,夠哂惹味。-🥘 炸軟殼蟹冬陰功意粉(👅: 8.5/10)以泰式冬陰功為靈感,大大隻軟殼蟹炸至金黃香脆再加各款香料,食落香辣惹味,醒胃之餘其實都幾啱送酒!記得加少少青檸汁,酸酸辣辣咁真係幾有冬蔭功Feel㗎。-🥘 鵝肝雜菌竹笙黑松露意大利飯(👅: 8/10)意大利飯軟硬適中,黑松露同雜菌呢個簡直係不敗既組合,雖然用左忌廉汁煮,但食落唔會覺得好漏,鵝肝煎到兩邊金黃色,外脆內軟既口感,鵝肝既油脂係口腔入面游走,真係好好食。
🥘 參峇辣蝦醬炒牛脷粒(👅: 8.5/10)

🥘 炸軟殼蟹冬陰功意粉(👅: 8.5/10)

🥘 鵝肝雜菌竹笙黑松露意大利飯(👅: 8/10)
2022-06-01 26 views
自從屯馬線開通左之後,去土瓜灣終於唔洗迫過海巴士啦,今日同朋友去左土瓜灣去搵食,揀左呢間係北帝街附近既cafe,坐地鐵去到宋皇臺站出就係啦❤️✨ 北海道松葉蟹膏意大利飯上枱嗰陣已經聞到好香蟹膏味,上面加左海量既蟹籽同蛋黃醬,份量都幾多,意大利飯煮到腍身,加埋啲忌廉汁夠creamy 好味😋😋😋✨ 炸軟殼蟹冬陰功意粉軟殼蟹炸得好脆,意糭煮到好彈牙,估唔到用冬蔭功汁煮意粉又幾特別喎🤤🤤除左兩款主菜之外我地仲叫左兩款小食: ✨黃金魷魚軟骨即叫即炸既魷魚軟骨脆卜卜,夠香口😎✨黑松露白松露炸薯條炸薯條份量都幾多,幼身薯條上面灑左黑松露鹽,點埋個黑松露醬滋味double up呀整體黎講野食味道都好好,老闆同侍應都好有禮貌,下次會回訪的餐廳🥰🥰🥰 味道❤️❤️❤️❤️❤️抵食❤️❤️❤️❤️服務❤️❤️❤️❤️環境❤️❤️❤️❤️

✨ 北海道松葉蟹膏意大利飯

✨ 炸軟殼蟹冬陰功意粉

除左兩款主菜之外我地仲叫左兩款小食:

✨黃金魷魚軟骨
即叫即炸既魷魚軟骨脆卜卜,夠香口😎

✨黑松露白松露炸薯條

味道❤️❤️❤️❤️❤️
抵食❤️❤️❤️❤️
服務❤️❤️❤️❤️
環境❤️❤️❤️❤️
2022-05-13 1714 views
餐廳裝潢簡潔, 兩邊牆身各有打咭位, 座位寬敞舒適。1) Lunch Set- 餐湯: 南瓜湯- 主菜: 炸軟殼蟹泡菜忌廉汁扁意粉 $128- 升級餐飲: Homemade Lemonade $19 (原價$38, 跟餐半價)2) 蝶豆花草莓日式卷蛋 $583) all + 10%南瓜湯質感稠密, 南瓜味濃。炸軟殼蟹泡菜忌廉汁扁意粉份量看似少, 其實與一般餐廳的份量差不多, 只是盛載的器皿影響觀感而已。扁意粉有咬口, 炒得乾身, 每口均能嚐到醬汁的微辣, 頗合我口味。唯扁意粉壓得較實, 黏成一餅, 是唯一扣分位。軟殼蟹炸得不油膩, 蟹腳炸得脆口, 蟹身juicy, 是兩種口感。泡菜清爽, 入口濕潤, 辣味自然, 平衡扁意粉乾的感覺。Homemade Lemonade 味道清爽, 檸檬多, 毫不吝嗇, 酸味足, 助解滯。蝶豆花草莓日式卷蛋賣相精緻, 除有外表, 亦有內涵。蛋糕濕潤鬆軟, 草莓味忌廉幼滑, 面頭以食用花和輕忌廉裝飾, 味道不會過甜。伴碟的綠茶忌廉質感輕盈, 伴以草莓和灑上糖霜, 是誠意之作。

餐廳裝潢簡潔, 兩邊牆身各有打咭位, 座位寬敞舒適。
1) Lunch Set
- 餐湯: 南瓜湯
- 主菜: 炸軟殼蟹泡菜忌廉汁扁意粉 $128
2) 蝶豆花草莓日式卷蛋 $58
3) all + 10%

南瓜湯
南瓜湯質感稠密, 南瓜味濃。

2022-05-04
$226 (Lunch)
蝶豆花草莓日式卷蛋
宋王臺站行5-10分鐘都好小係呢邊食cafe————-✨黑毛豬肋肉日式煲仔飯 $178-係鐵煲 唔係傳統瓦煲-易痴底 一上枱已經撈D飯 但都好多飯燶到黑晒 有苦味-豬有啲筋有啲難咬 -配搭係好食 但可以更好 cp值有小小低😗7.2/10炸軟殼蟹鹹蛋黃炒扁意粉 $138-蛋黃醬同鹹蛋醉包住每條意粉-軟殼蟹同鹹蛋黃唔夾-成個配搭好膩🙂6.3/10玫瑰芋泥日式卷蛋 $58-作為芋泥愛好者 覺得芋頭味唔夠濃-搭配粉紅色嘅草莓玫瑰忌廉 酸酸地中和返成個蛋捲 令啲芋泥唔會太厚重😙8.3/10Perfume Fruit Oolong Tea 跟餐$29;原價$58-一上枱店員會噴玫瑰味嘅糖漿扮香水 打卡一流 但無咩實質作用😝-冰茶味道唔會太甜-飲得出茶底同果香-唔算好細杯 夠飲😙8.7/10追加法式焦糖布丁$15追加雪糕$15-價錢合理-揀咗荔枝味雪糕-兩樣都係中上水準-cp值高😙8.9/10肥の總結🤘🏻經過可以入去餐點有特色又有創意雖然唔係話配搭得非常好店員態度非常好👍🏻 落單個陣會提醒每個餐點味道特點係咩 同推介食物選擇甜點比起主餐好食回頭率:7.2/10服務:8.9/10環境:7/10食物:7
宋王臺站行5-10分鐘

玫瑰芋泥日式卷蛋
Perfume Fruit Oolong Tea
追加法式焦糖布丁/雪糕
2022-05-04 93 views
登登 今晚緣份之下黎左呢間餐廳食🧡•黑毛豬肋肉日式煲仔飯🍲賣相好吸引既煲仔飯超級熱辣辣 先將個蛋連飯拌勻就可以食得好香好香既菇而且個黑毛豬肋肉咬落好彈牙 食落有驚喜個飯仲有少少飯焦底 唔會過份多焦 又唔太咸 Good•避風塘日本小茄子🍆呢個又係有驚喜之作炸茄子面頭鋪滿炸蒜同芝麻粒個炸茄子原來係好似椒鹽金磚椒鹽豆腐d fd咁 咬落仲保持到茄子既juicy 好惹味 而且一啲都唔油膩 好食呀 大推•PINK GRAPEFRUIT GUAVA LEMONADE 🍹西柚狂迷叫到有西柚就即刻揀賣相好繽紛西柚撞埋番石榴糖漿,檸檬汽水蘇打水成杯好Fresh •FRUITY SMOOTHIE STRAWBERRY喜歡士多啤梨 加埋沙冰底 飲完幸福滿滿又點少得壓軸既甜品時間💜•特濃伯爵日式卷蛋🍰靚靚既賣相 蛋糕質地好綿綿 而且仲有好重既伯爵味 個Cream更加係濃濃濃既伯爵茶味仲有伴碟既粉紅色cream 本應以為只係無咩特別一食下 大家都你眼望我眼 超級濃士多啤梨 好驚喜again伯爵迷一定要食呢個🤎•鮮雜果忌廉窩夫配曲奇雪糕🍪雪糕可自選 窩夫質地偏向脆口但我就比較鍾意外少少微跪內裡係蛋糕質感 呢個沒什
登登 今晚緣份之下黎左呢間餐廳食🧡

好惹味 而且一啲都唔油膩
好食呀 大推

西柚狂迷叫到有西柚就即刻揀
賣相好繽紛
西柚撞埋番石榴糖漿,檸檬汽水蘇打水
成杯好Fresh

好驚喜again
伯爵迷一定要食呢個🤎

•鮮雜果忌廉窩夫配曲奇雪糕🍪
雪糕可自選 窩夫質地偏向脆口
但我就比較鍾意外少少微跪內裡係蛋糕質感 呢個沒什麼特別 但賣相都係好有心思 都好值得欣賞

2022-04-26 96 views
今日去牛棚藝術村所以黎土瓜灣搵食✨ 黑毛豬肋肉日式煲仔飯 $178黑毛豬肉味香濃 口感軟腍 👍 有好多杏鮑菇同鴻喜菇好爽口 飯本身已經有味 甜甜地唔洗再加豉油都夠味 軟硬適中 有少少飯焦 好味😋😋😋✨炸軟殼蟹鹹蛋黃炒扁意粉 $138軟殼蟹炸得好脆 意粉好香鹹蛋黃味 配搭埋有啲露荀苗好嫩同爽口 🤤🤤整體黎講野食味道都好好 跟餐有熱飲送 烏龍茶可以無限加水 本身唔係坐卡位但咁啱就快有人埋單就幫我轉去坐卡位舒服啲👍👍👍 老闆同侍應都好有禮貌 🥰🥰🥰 味道❤️❤️❤️❤️抵食❤️❤️❤️💔服務❤️❤️❤️💔環境❤️❤️❤️💔💰午餐人均~$180✅再幫襯
今日去牛棚藝術村所以黎土瓜灣搵食

環境❤️❤️❤️💔

💰午餐人均~$180

✅再幫襯

2022-04-24 786 views
去開土瓜灣見呢條街都有幾多特色餐廳,家上門口都有人排隊,似應該幾有口碑,感覺會有驚喜等咗一陣,侍應安排了二人座位,但餐廳座位與座位間非常窄,要坐入梳化位要好小心打側身先唔會撞到隔離枱😂都唔緊要嘅 香港地方明白既龍蝦竹笙湯 $68 (6/10分)味道似係比較假嘅龍蝦湯味,沒驚喜,好普通而且竹笙同龍蝦湯唔係好夾😂軟殼蟹冬陰功意粉 $168 (5/10分)軟殼蟹都算大隻 但可惜炸得比較燶同麵粉太多😞意粉方面,個冬陰功醬對我來講太辣,辣到有少少痹比目鱼 芫荽醬意大利飯 ($148) (6.5/10分)賣相令我有啲驚喜🤣我開頭睇錯咗以為芫荽只係喺面到加幾條芫荽,原來係芫荽醬risotto,所以都幾有誠意味道方面開頭驚會好奇怪,但意外地係幾香。但可惜,味道比較濃同較鹹,食到第四五啖就已經開始覺得好膩😖 不過要讚佢嘅比目魚煎得好香而且份量都算多可能對佢嘅希望太大,所以有啲失望😂或者佢其他main course更好, 但呢一次體驗之後不會再有下次了

龍蝦竹笙湯 $68 (6/10分)
味道似係比較假嘅龍蝦湯味,沒驚喜,好普通
而且竹笙同龍蝦湯唔係好夾😂

軟殼蟹冬陰功意粉 $168 (5/10分)
軟殼蟹都算大隻 但可惜炸得比較燶同麵粉太多😞
意粉方面,個冬陰功醬對我來講太辣,辣到有少少痹

比目鱼 芫荽醬意大利飯 ($148) (6.5/10分)

2022-04-18 47 views
早排疫情嚴重都少咗出去食飯最近好返少少就響屋企附近搵下有冇好嘢食之後就搵咗呢間餐廳睇食評都好似唔錯🤤揀咗呢個黑松露薯條薯條炸得好好即叫即整黑松露醬都唔錯不過嫌太少多啲就更加好👍🏻然後叫咗一個香蝦蟹肉日式煲仔飯個飯煮到嚟十分熱騰騰雖然唔係食開港式煲仔飯用瓦煲但係佢都成功煮到有飯焦而且會唔會有燶味唯獨是係覺得唔夠咸不過佢有醬油比我哋加所以都覺得唔錯整體覺得都十分好店員都十分友善態度很好會再去幫襯😚
早排疫情嚴重都少咗出去食飯

店員都十分友善態度很好
會再去幫襯😚
2022-04-15
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$180 (Lunch)