2019-04-06 256 views
星期六的早上,當然要食個豐富嘅早餐。今日就去咗屯巿嘅Oliver’s Super Sandwiches,平時都係食開B1餐,依家無咗螺絲粉,轉咗做貝殼粉,今次照叫。天口熱,加杯凍朱古力下火消暑,不過就要加$13,抵唔抵就見仁見智喇,朱古力好濃味,濃得嚟又唔會太甜,坊間好多凍朱古力,凍華田都再加糖漿,會變晒味!至於個餐,炒蛋唔係出面冰室嘅炒滑蛋,味道一般,唔會太鹹但蛋味唔濃,半件煎定焗蕃茄就煎/焗得唔太靚,腸仔就正常啦。件多士唔知係咪換咗款,薄咗又韌咗,感覺唔太好食。蕃茄湯貝殼粉就都好食,酸酸地夠醒胃!

2019-03-25 192 views
平時食厭左粥、粉麵、飯,都會感到悶悶地,食到都唔知食咩好此時,我就會食此餐啦!餐湯,可2選1,加錢可轉成酥皮湯芝士焗薯,邪惡半溶芝士迷你牛角包再配沙律平衡返先配上甜度適中凍檸茶心心眼…………滿足
平時食厭左粥、粉麵、飯,都會感到悶悶地,食到都唔知食咩好

此時,我就會食此餐啦!
餐湯,可2選1,加錢可轉成酥皮湯
芝士焗薯,邪惡半溶芝士

迷你牛角包
再配沙律平衡返先
配上甜度適中凍檸茶
心心眼…………滿足
2019-03-09 146 views
同學閨密相約出來傾心事,屯門市中心門經常人來人往,原來有個地方,响星期六下午都可以傾到謁。呢一個角落,突然找到片刻的寧靜,坐响度可以享受久違嘅悠閒。叫咗一個簡單嘅下午茶(T8),包括有熱香餅2件、碎蛋沙律、法蘭克福腸。法蘭克福腸係正路嘢,OK正常囉,熱香餅又係普普通通,夠熱軟熟,無投訴嘅,碎蛋沙律唔錯呀,有蛋香,可惜份量少咗啲,熱咖啡都無咩特別期望,所以無失望平日都不時在玻璃幕牆外經過,一直都無留意裡面嘅環境,估唔到坐响裡面嘅景觀又唔錯喎。
同學閨密相約出來傾心事,
屯門市中心門經常人來人往,
原來有個地方,响星期六下午都可以傾到謁。

呢一個角落,突然找到片刻的寧靜,
坐响度可以享受久違嘅悠閒。

叫咗一個簡單嘅下午茶(T8),
包括有熱香餅2件、碎蛋沙律、法蘭克福腸。

T8

法蘭克福腸係正路嘢,OK正常囉,
熱香餅又係普普通通,夠熱軟熟,無投訴嘅,
碎蛋沙律唔錯呀,有蛋香,可惜份量少咗啲,
熱咖啡都無咩特別期望,所以無失望

平日都不時在玻璃幕牆外經過,
一直都無留意裡面嘅環境,
估唔到坐响裡面嘅景觀又唔錯喎。
$38 (Tea)
2019-02-26 169 views
初三的早上,相約友人一起食早餐。原本想在新年飲茶,但想到必定大排長龍,又不想食老麥,便來到super sandwiches 。款式挺多,總有一款岩口味。我揀了熱香餅、乾番茄炒蛋、早餐腸及薯粒,配熱檸茶。炒蛋有點乾,但早餐腸及薯粒則很好吃👍🏻如果熱香餅能更加香濃就好了。朋友的牛角包也很香。三大一細在這享用早餐雖然空間不大,但都不會太迫,環境不錯,服務員亦十分落力清理餐桌。這裡地點方便,是一個不錯的選擇。
初三的早上,相約友人一起食早餐。

款式挺多,總有一款岩口味。
我揀了熱香餅、乾番茄炒蛋、早餐腸及薯粒,配熱檸茶。

炒蛋有點乾,但早餐腸及薯粒則很好吃👍🏻
如果熱香餅能更加香濃就好了。

朋友的牛角包也很香。

這裡地點方便,是一個不錯的選擇。
2019-02-07
Type of Meal
Breakfast
2019-02-11 149 views
有時候唔知想食咩就好自然會諗下 d 連鎖店因為質素穩定又有保證今日行過屯門就去左Super Sandwiches食個lunch叫左碟白汁蜆肉意粉同酥皮忌廉露筍湯意粉份量適中個汁有唔少蜆肉加返 d 香草個味好夾好好食而我每次黎都必定會點一個酥皮湯今次個湯底係忌廉露筍湯都係一款我會飲既湯因為 d 湯即叫即焗所以要小心個碗會好熱個湯一到影完相就放 d 酥皮入個湯到我比較鐘意全個浸落去 d 酥皮吸取曬湯既味道呢個係我鐘意飲酥皮湯既原因有一點可能會有 d 奇怪就係個湯係無露筍既但飲落去係有露筍既味
有時候唔知想食咩

就係個湯係無露筍既
但飲落去係有露筍既味
2019-02-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
  • 酥皮湯
2019-02-07 133 views
第一次來 super sandwich 吃早餐,原來選擇頗多,價錢比其他快餐店貴啲啲,吃厭了各大快餐店,就試試這間。下單後就可以找位置坐,早餐備好後店員會送過來,這服務略勝其他快餐店。等了一會,我的B6早餐來了!有熱香餅,炒蛋,早餐腸,薯粒,熱咖啡,這個餐感覺有點似老麥,只是薯餅變薯粒,豬柳變早餐腸而已。先來說炒蛋,份量不多,不夠fluffy,而且略為鞋口,熱香餅比較乾,味道怪怪的,這兩款都不及老麥,另外的薯粒及早餐腸就不過不失啦,咖啡也中規中矩。朋友點了一樣的餐,她的評語跟我一樣,說下次不如食番老麥算,哈!

2019-01-29 125 views
來屯門染頭前快速醫肚突然想起好耐未食過呢間可能星期二的關係無乜人食物好快來到今次叫煙三文魚蜆肉白汁意粉連意大利雜菜湯😋簡簡單單在一個安靜的環境享用了我的Fast Lunch
來屯門染頭前快速醫肚

今次叫煙三文魚蜆肉白汁意粉連意大利雜菜湯😋
簡簡單單在一個安靜的環境享用了我的Fast Lunch
三文魚蜆肉白汁意粉
2019-01-27 156 views
下午茶時段餓餓地 想食少少野就好自然會選擇黎呢度 份量剛剛好 食完唔會飽飽濟濟食唔落晚飯平時食開T13 有個酥皮湯同意粉再跟餐飲酥皮意大利菜湯意大利菜湯就係羅宋湯 仲有蘑菇湯可以揀酥皮點即焗 上到枱仲好熱而且酥皮好鬆軟湯仲會食到好多蔬菜粒 唔錯的肉醬扁意粉份量唔算多 但食完個酥皮湯都飽飽地所以對女仔黎講 係啱啱好意粉就口感叫軟硬適中 肉醬唔算好咸灑少少芝士粉係面會更加好食泡沫咖啡加$6就可以轉飲都幾抵泡沫都幾厚實 咖啡味幾香連鎖餐飲黎講 呢間野質素味道都幾好講緊都係貴隔離大家樂十幾蚊左右仲會有沙律或者焗薯之類可以選擇如果可以食得健康D 比貴少少都值既
下午茶時段餓餓地 想食少少野

講緊都係貴隔離大家樂十幾蚊左右
仲會有沙律或者焗薯之類可以選擇
如果可以食得健康D 比貴少少都值既
2019-01-19 149 views
今天逛街到了屯門,記得這家有下午茶吃,所以走過來看看,門口有沙律櫃,可叫職員按喜好和份量來選擇,款式都蠻多!😎😎下午茶算有很多選擇,我們選了芝士焗薯配牛角包,加配忌廉湯,焗薯很好吃,芝士溶了在裡面很夠味道,牛角包有蛋在裡面,很配又有香濃牛油味,還有沙律配減少油膩感,份量剛好,不會太飽,還送一杯咖啡或茶!😍另外叫了熱狗配薯條和可樂,很經典的套餐,腸仔很脆身,包也很軟熟又熱騰騰的配上粗薯條,很簡單但好吃和飽肚!😋

2019-01-02 615 views
2018年最後的一個早上,很久沒見的一位朋友,相約會面共進早餐,他身在屯門,找一個方便就腳,又可以傾到計的地方,最後朋友選擇這裡⋯⋯星期一早上九時許,唔算太多食客,很容易找到適合位置坐下⋯⋯餐牌放於收銀處位置,方便食客揀選。早餐由$33-$47 不等⋯⋯套餐還可加錢升級優惠由$6-$18⋯⋯筆者計算過,如果吃最豐富的B11的早餐$47:炸魚柳配他他醬、黑松露炒蛋配牛角包的話,加鮮菓汁$16, 加番茄螺絲粉$14, 再加Caesar salad $16 加推加推⋯⋯推推吓,分分鐘可以食成舊水早餐。炒蛋磨菇、早餐腸、煙肉、烤番茄配多士$38~朋友說,就個早餐相當豐富。炒蛋輕盈全接獨$39~初時筆者以為輕盈的份量只會少少,但作為英式早餐角度,可能也算是輕盈。早餐包括茄汁豆、早餐腸、焗番茄、炒蛋配上迷你牛角包。話明 All in one breakfast ,樣樣都有感覺很滿足,很喜歡那牛角包,豐富的牛油香味,而且很鬆軟,撕開有一絲絲的,唔錯。配上香濃的即磨咖啡。整體來說,和大家x 同一集團,而大家x 就在隔離,有時候寧願多付十元八塊,在這裡和朋友靜靜哋早餐傾計一樂也。後記:筆者習慣用餐後自覺

星期一早上九時許,唔算太多食客,很容易找到適合位置坐下⋯⋯

餐牌放於收銀處位置,方便食客揀選。

早餐由$33-$47 不等⋯⋯

套餐還可加錢升級優惠由$6-$18⋯⋯

筆者計算過,如果吃最豐富的B11的早餐$47:
加推加推⋯⋯推推吓,分分鐘可以食成舊水早餐。

炒蛋磨菇、早餐腸、煙肉、烤番茄配多士$38~
朋友說,就個早餐相當豐富。

炒蛋輕盈全接獨$39~

早餐包括茄汁豆、早餐腸、焗番茄、炒蛋配上迷你牛角包。
配上香濃的即磨咖啡。

後記:
筆者習慣用餐後自覺地取回餐盤到櫃檯,但發現那些服務店員一直都有黑面感覺,只是在收銀買早餐時那位比較友善外,其他都令客人有不悦感,希望食店多加注意。
2018-12-31
$38 (Breakfast)
2018-12-26 145 views
不過不失的super sandwiches 屯門既supersandwiches 都幾多人,好彩都有位坐。其實食個焗薯都幾貴,而且唔夠飽。好彩佢有個Supecombo 包埋湯飲品,一個迷你蛋沙律牛角包同埋凱薩沙律,加埋就飽啦。凱薩沙拉:菜尚算新鮮爽脆,沙拉汁和芝士份量剛剛好。羅宋湯:勁足料,有半碗都係菜和薯仔。蛋沙律牛角包:牛角包都脆,不過太迷你了。芝士牛肉焗薯:薯仔唔夠熱,牛肉都大塊,不過要切開食,唔係咁方便。
不過不失的super sandwiches
凱薩沙拉:菜尚算新鮮爽脆,沙拉汁和芝士份量剛剛好。
羅宋湯:勁足料,有半碗都係菜和薯仔。
蛋沙律牛角包:牛角包都脆,不過太迷你了。
2018-12-24
$77 (Dinner)
2018-10-21 253 views
第一次食煙三文意粉:唔錯 幾足料,不過個汁有小小似食罐頭味道芝士南瓜汁長通:難食,汁淡,份量少熱情果伯爵紅茶 太甜, 可以唔加錢升級雞翼無euro __ __ 好食, 無咩蜜糖味,但算正路賣單$160, 價錢對比份量同質素 唔多抵
第一次食

煙三文意粉:唔錯 幾足料,不過個汁有小小似食罐頭味道

芝士南瓜汁長通:難食,汁淡,份量少

熱情果伯爵紅茶 太甜, 可以唔加錢升級

雞翼無euro __ __ 好食, 無咩蜜糖味,但算正路

賣單$160, 價錢對比份量同質素 唔多抵
煙三文魚  蜆  意粉  (單點)
鮮蝦芝士南瓜汁長通  連餐  $15  升級  伯爵紅茶  加$18  蜜糖雞翼
2018-10-21
煙三文魚  蜆  意粉  (單點)
2018-09-13 304 views
今日一個人去食下午茶,想悠閒一啲,所以就去左呢一間餐廳,呢個餐有熱香餅,蜜糖雞翼,雙層三文治餐($56)另外加左一客凱撒沙律($18)及凍檸茶($6)全部都係我最鍾意嘅食物熱香餅偏厚又香噴噴,加埋牛油糖漿,真係望到都好吸引,蜜糖雞翼甜甜的,肉質鮮嫩,雙層三文治內有蕃茄,生菜,吞拿魚沙律,餐廳選用麥包,感覺好清新又健康,凱撒沙律麵包粒脆卜卜,沙律醬酸酸地,胃口大開,可以食多啲野凍檸茶茶味夠濃,甜度同酸度都可以自己控制。
今日一個人去食下午茶,
想悠閒一啲,所以就去左呢一間餐廳,
呢個餐有熱香餅,蜜糖雞翼,雙層三文治餐($56)
另外加左一客凱撒沙律($18)及凍檸茶($6)
全部都係我最鍾意嘅食物

熱香餅偏厚又香噴噴,加埋牛油糖漿,
真係望到都好吸引,
蜜糖雞翼甜甜的,肉質鮮嫩,
雙層三文治內有蕃茄,生菜,吞拿魚沙律,
餐廳選用麥包,感覺好清新又健康,
凱撒沙律麵包粒脆卜卜,沙律醬酸酸地,
胃口大開,可以食多啲野

凍檸茶茶味夠濃,甜度同酸度都可以自己控制。
熱香餅,蜜糖雞翼,雙層三文治
2018-08-11
$80 (Tea)
熱香餅,蜜糖雞翼,雙層三文治
2018-07-29 285 views
朋友特意陪我吃午餐,不過事前她跟家人早上已飲茶,故有少許飽,她叫我拿主意吃甚麼好,我地腦海立即浮現super sandwich,這裡既有主食,也有輕食,一次過可以滿足我二人。今期新出口味較早前已在yoho mall店品嚐過,所以今餐回歸平日的餐牌,選了同是海鮮的海鮮扁意粉配龍蝦汁,另轉combo餐加配雜菜。說真的海鮮扁意粉配龍蝦汁令我有些失望,醬汁雖濃郁卻龍蝦味不顯現,青口部份不新鮮,有點腥味,讓人吃不消。唯一有平日水準的只有雜菜湯,酸香的雜菜使我胃口大開,即使海鮮扁意粉配龍蝦汁不太好吃,最後有湯萬事足下把它吃光。朋友就選擇輕食焗薯伴沙律,焗薯方面她挑了不花巧的碎蛋沙律。焗薯內裡保有爽口的薯肉,綿密的碎蛋增添焗薯滋味嚼感,旁邊的凱撒沙律新鮮爽脆,總括而言都比我的海鮮扁意粉配龍蝦汁優勝。

2018-06-03 240 views
屋企附近有依間supersandwich,所以我間唔中就會想落黎食下焗薯,雖然價錢唔平,但勝在地方企理乾淨。今晚叫咗依個三文魚碎蛋焗薯套餐,單點焗薯要$50,+套餐連埋沙律,碎蛋牛角包,蘑菇湯,凍飲,就變咗$80。佢既焗薯保持到不錯水準,啲配料相當美味!牛角包相當細個我一口已吞咗佢落肚....而個沙律汁酸酸甜甜都相當開胃!比較可惜係個蘑菇湯只有微暖溫度,不合格。杯檸茶好飲,唔太甜亦沒有半點苦澀味。間唔中食一餐多菜少肉既清新晚餐都唔錯既。
屋企附近有依間supersandwich,
所以我間唔中就會想落黎食下焗薯,
雖然價錢唔平,但勝在地方企理乾淨。

今晚叫咗依個三文魚碎蛋焗薯套餐,
單點焗薯要$50,
+套餐連埋沙律,碎蛋牛角包,蘑菇湯,凍飲,
就變咗$80。
佢既焗薯保持到不錯水準,啲配料相當美味!
牛角包相當細個我一口已吞咗佢落肚....
而個沙律汁酸酸甜甜都相當開胃!
比較可惜係個蘑菇湯只有微暖溫度,不合格。
杯檸茶好飲,唔太甜亦沒有半點苦澀味。
間唔中食一餐多菜少肉既清新晚餐都唔錯既。
三文魚碎蛋焗薯
2018-06-02
$80 (Dinner)
三文魚碎蛋焗薯
  • 焗薯