2015-04-10 403 views
 叫左個$86 千層麵餐, 等左好耐都未到..點知黎左呢pat 野, 真係好難食得落...忍唔住叫左個侍應黎反應, 佢拎左入廚房, 之後竟然拎返出黎話佢地個千層麵係咁...我真係未食過啲咁樣既千層麵...
好難估- 千層麵
 叫左個$86 千層麵餐, 等左好耐都未到..
點知黎左呢pat 野, 真係好難食得落...
我真係未食過啲咁樣既千層麵...
2015-04-10
2015-03-26 388 views
 好好利用從報章剪下來的優惠劵  於是去了屯門市廣埸 OLIVER'S SUPER SANDWICHES 享受午市套餐, 先到收銀處付款,坐下來一會兒,職員送上食物了!order 海鮮意粉 ,  鮮蝦, 蜆肉, 車厘茄, 鮮魷, 驚喜, 有鮮甜露笋  看起來 顏色頗吸引, 紅 綠 粉 色,    配上雜菜湯, 材料豐富, 除了蔬菜,仍有番茄, 紅羅白, 少量通粉, 薯仔, 酸酸哋, 味道適中 ,開胃 , 飲左湯, 有一點點 飽、 滿足感覺。   套餐原價 $62 ,  使用優惠劵 , 可平宜 $6 , 算是不錯了   Happy ....
 好好利用從報章剪下來的優惠劵
  Happy ....
Other Info. : 職員服務幾好呢 , 環境舒服, 繁忙時間也不太嘈吵
2015-03-19
$56 (Lunch)
Dining Offer
Coupon
  • 海鮮意粉
2015-03-22 488 views
這間在屯門開了5年,亦成為我其中一間常去餐廳,這裡不用客人自己取餐,由店員送餐,服務十分貼心,早前又去了吃午餐,這裡午餐都唔平,有時對自己好一點,這間分店隔離大家樂 ,較為嘈咗些小,今次點了三文魚意粉+凍奶茶,等了5分鐘就送到,三文魚意粉又幾好吃,但是,白汁太多了,味道偏咸,尚可以接受,涷奶茶甜咗些小,整體都OK ,這間相比其他分店易揾位,環境就一般,價錢偏貴食物水準煙三文魚意粉,意粉幾好吃,白汁多過三文魚,味道偏咸,整體一般奶茶,我覺得甜咗些小服務我覺得都OK環境因近大家樂,較為嘈雜價錢54元,我覺得有些小貴番吃間中先來1次

食物水準

奶茶,我覺得甜咗些小

我覺得都OK

因近大家樂,較為嘈雜

價錢
54元,我覺得有些小貴

番吃
間中先來1次
2014-12-22
5 Minutes (Dine In)
$54 (Lunch)
  • 三文魚意粉
2014-09-07 555 views
去親SUPER SANDWICH 食早餐, 9成都係食自選,以前佢會SHOW 晒自選有咩CHOICES, 不過依家水牌就無左自選呢個項目, 不過就仲有得叫.我念唔食開就唔會叫得到. 因為自選真係最抵.$32 有2個CHOICE,$36 有3個CHOICE每款大部分都係打孖上, 好似腸仔有2條, 火腿有2塊. 如果睇佢水牌上面個d 款, 就得一條or 一執.佢有好多款腸仔, 好似早餐腸(白色, 重胡椒味), 煙豬肉腸(深紅色,偏咸), 我最喜歡都係法蘭克福腸, 粗身, 無咁咸.蜜味火腿, 煎得乾身, 有少少甜味, 幾好味.炒蛋今日炒得幾嫩滑, 加埋少少鹽同黑胡椒, 正!佢既熱檸水係要自己搾汁, 不過都有成1/4 個檸檬.
我念唔食開就唔會叫得到. 因為自選真係最抵.
$32 有2個CHOICE,
$36 有3個CHOICE
自選
蜜味火腿, 煎得乾身, 有少少甜味, 幾好味.
炒蛋今日炒得幾嫩滑, 加埋少少鹽同黑胡椒, 正!
佢既熱檸水係要自己搾汁, 不過都有成1/4 個檸檬.
2014-09-07
$32 (Breakfast)
Dining Offer
Coupon
自選
2014-08-28 593 views
放工後, 揀選到呢度dinner,有人話好肚餓, 所以我地一次過叫左三個main course, 另加錢轉兩個SET~話咁快就黎兩杯飲品, 一杯熱檸荼, 一杯係illy hot coffee, 同埋一杯雜菜湯~湯入面都好足料, 有雜菜外, 仲有少許通粉, 味道幾濃.Norwegian Smoked Salmon, Egg Salad Panini with Caesar Salad材料豐富, 有煙三文魚, 碎蛋沙律加生菜包住, 食落口冇肥膩既感覺, 好似好健康!!Linguine in Norwegian Smoked Salmon, Clams, Creamy Dill Sauce & Bolognaise Sauce一個好基本既意粉, 同大快活果D冇乜分別啦~白汁加肉醬, 味道叫做係穩陣!其實仲有一個The Great Philly & Cheese 焗薯, 但忘記影相添!喜歡食芝士既朋友, 可叫呢個試下, 因為面頭有好多好creamy既芝士, 加入薯仔, 牛肉, 好好食! 而且仲好飽肚添!!
放工後, 揀選到呢度dinner,
湯入面都好足料, 有雜菜外, 仲有少許通粉, 味道幾濃.
一個好基本既意粉, 同大快活果D冇乜分別啦~
白汁加肉醬, 味道叫做係穩陣!

2014-08-20
$90 (Dinner)
2014-08-09 659 views
喺大商場除左食大記及麥記既早餐,想慢慢歎,olive 係唔錯選擇。All-day breakfast 都有幾款㨂,杯咖啡加$6 可以轉大杯,食飽可以閒暇歎一歎。腸份量剛剛好,蛋夠滑,意式多士微脆。 張收據仲可以下次幫襯時當$4使。
腸份量剛剛好,蛋夠滑,意式多士微脆。
張收據仲可以下次幫襯時當$4使。
2014-08-08
5 Minutes (Dine In)
$50 (Breakfast)
  • All-day breakfast
2014-04-21 746 views
此店位於商場底層位置,本來環境也不錯,但因隔離(只有一塊板間開)是另一間連鎖快餐店的開放式座位,樓底又高,所以比較嘈!公司三文治內夾著生菜、蕃茄、火腿、芝士及雞肉,略嫌饀料比較乾,味道不過不失!咖啡選用illy,味道ok,濃淡適中!焗薯已不再是焗薯了,好明顯是烚的,薯肉跟薯皮都是淋的,薯味亦欠奉,饀料亦不多,幸好個蜜味汁都ok!牛角包亦是淋的,幸好碎蛋沙津味道也不錯!凱撒沙律最對辦,菜亦算新鮮,沙津醬亦不會太多!
咖啡選用illy,味道ok,濃淡適中!
牛角包亦是淋的,幸好碎蛋沙津味道也不錯!
凱撒沙律最對辦,菜亦算新鮮,沙津醬亦不會太多!

Other Info. : 最初來的焗薯唔見咗雞肉,店員說給我重新整一個,但換來的焗薯明顯是切爛了,再加回雞肉。其實我不是介意,是意料之內,但請不要欺騙我吧!
2014-04-19
$50 (Tea)
2014-02-08 453 views
因為之前以半價的優惠團購了super sandwiches的現金劵, 所以這天便來一試味道,點了經典超級三文治全麥方包及煙三文魚蜆肉扁意粉,經典超級三文治全麥方包, 整份三文治都沒什麼味道, 連咸味都欠奉,全麥方包的口感是烘過跟沒烘過的之間, 不香脆, 不鬆軟, 有點硬和乾,餡有無調味的雞肉, 蛋, 火腿, 蔬菜等等, 整份三文治的餡除火腿外, 均沒有味道, 味如嚼蠟,super sandwiches的三文治的確是SUPER 大份,但絕不是SUPER 好食......煙三文魚蜆肉扁意粉, 比經典超級三文治全麥方包好食,醬汁的味道很淡, 全碟只有煙三文魚的味道較濃,但煙三文魚及蜆肉的味道有點腥, 應該調味不當及處理得不好的原因,扁意粉的口感較一般意粉好,煙三文魚蜆肉扁意粉的整體味道一般, 以原價來說, 這樣的價錢, 配上這樣的食物質素, 真令人失望,
經典超級三文治全麥方包

餡有無調味的雞肉, 蛋, 火腿, 蔬菜等等,

煙三文魚蜆肉扁意粉
2014-02-07
2014-01-13 396 views
剛開業時試過午餐,覺得一般,因未試過早餐,故在睇戲前試試。星期日上午約十時半,都差不多座滿,但見剛有張檯及只有三人在買嘢,想必不用等太久,故便排隊買早餐,首先落單都頗慢,等了些時間,買完嘢拿了號碼牌回坐位等送餐。因本人都幾趕時間又坐得幾近收銀出餐位,見送餐得兩人,而且餐廳坐位不是一眼睇晒,有時見送餐的轉來轉去揾號碼都幾花時間,加上送餐,執檯,幫坐著的客人拿紙袋,餐具,茄汁...等都是這兩個,在星期日真是不夠人手。換言之,出了的食物就放了在收銀旁,好聽D成為落緊order的客人嘅樣本,唔好的就好不衛生,不同人在你份餐前噴口水,建議可給客人選自取,或揾蓋遮住食物,最後我估份餐到,加上趕時間又冇人送,自己走去自取算了。兩份早餐跟咖啡,食物真係好一般,上圖的蕃茄是乾的,入口冇水,炒蛋過熟較乾,茄汁豆暖暖的,食味一般,腸仔算幾好,不太咸,牛角包夠脆有牛油香!另一份蛋沙律牛角包,牛角包同樣香脆,生菜也新鮮,蛋沙律比較淡,食落感覺不到蛋黃的香味,比Delifrance瞬息!如此質素,本人覺閒日來好些,因為環境好D,平日少人清靜,彌補食物質素的問題。
剛開業時試過午餐,覺得一般,因未試過早餐,故在睇戲前試試。
2014-01-05
$29 (Breakfast)
2013-09-07 417 views
家住屯門的hea熊*, 聞說在屯門開了Super Sandwich, 便一直想來一試.上網一search, 誰知search到官網, 竟然還有e-coupon可下載! 只要列印便可使用一去到, 原來店面只佔一個角落, 不過早到吧, 人流不多不用等位.用了coupon, 原價好像是$5x/6x 的set dinner, 現在只需$43  一set 包括一個意粉, 一杯咖啡或茶, 一客酥皮湯.用e-coupon 不能選其他意粉, 只有這個, 不過對我這個不是食肉獸的人來說是沒有問題的.意粉份量適中 (很不喜歡有些高級餐廳只得一小撮, 不夠我吃 這個ok!), 不過賣相有點像普通茶餐廳的吧? 味道正常. 很久沒嘗酥皮湯了! 不錯, 很濃郁, 飲完飽了 男朋友沒有用e-coupon, 單點了這個肉醬意粉.個人認為肉醬意粉比較好吃, 可能是鮮雜菌意粉太清淡的關係...肉醬意粉一向比較濃比較入味 整體來說, 用了e-coupon 抵很多, 環境也算舒適, 會再來的

鮮雜菌扁意粉配忌廉汁
酥皮忌廉湯
一set 包括一個意粉, 一杯咖啡或茶, 一客酥皮湯.

意粉份量適中 (很不喜歡有些高級餐廳只得一小撮, 不夠我吃
 這個ok!), 不過賣相有點像普通茶餐廳的吧? 味道正常.

很久沒嘗酥皮湯了! 不錯, 很濃郁, 飲完飽了
肉醬意粉
男朋友沒有用e-coupon, 單點了這個肉醬意粉.
肉醬意粉一向比較濃比較入味

2013-08-22
酥皮忌廉湯
肉醬意粉
2013-08-18 216 views
Super Sandwiches 新開的 屯門分店 ,一於黎試下先〜星期日晚飯時間,店內坐位都算多,很易便找到位坐〜排隊俾完錢會有員工拎過黎位俾你,食物熱辣辣,真好。我最喜歡食焗薯,所以叫左個焗薯套餐。碎蛋沙律+蝦沙律(酸味沙律醬)焗薯配番茄沙律(芝麻醬)本來套餐跟湯或咖啡茶。但我加錢轉了凍鮮奶咖啡,不過味道很淡。另外,我覺得可以增加焗薯及意粉的款式。
Super Sandwiches
新開的 屯門分店 ,一於黎試下先〜
星期日晚飯時間,店內坐位都算多,很易便找到位坐〜
排隊俾完錢會有員工拎過黎位俾你,食物熱辣辣,真好。
另外,我覺得可以增加焗薯及意粉的款式。
2013-08-18
5 Minutes (Dine In)
$66 (Dinner)
  • 焗薯
2013-08-01 298 views
過往在屯門市廣場要吃"西式早餐"就只有在大人樂或大手指這類餐廳,早前DELIFRANCE的回歸我已經很高興,跟著6月的時侯發現有另一同類型的餐廳進駐,竟然是我多年來都好想在屯門有分店的利華超級三文治店。過往我都有吃過利華的早餐,但次數甚少,念念不忘是薯仔粒,炸過後不算油膩,入口粉嫩亦充滿薯香。奈何地點始終不就腳,只有從記憶中回味...不過日後都不用得個想字了,要吃就去吃,開心。人客先在收銀處買餐,之後便有人送餐。店子格局分開了兩邊,接近收銀及出餐處有三排位置,不過近廣場通道加上大家樂在旁邊關係,是會較嘈雜。行多幾步,裡面的位置會闊落得多,裝潢實而不華,我最喜歡中間長木枱配木滕椅,旁邊有兩組疏化,而在玻璃窗前都有一排坐位。曬曬早上的和暖日光,聽聽店內播放的純音樂,看看店方提供的雜誌(好彩有本地貨色),悠閒地來一個充電早餐。早餐款式真是多到目不暇給,又要選擇困難了﹗店方現正推廣的英式早餐相對下的價錢是最貴,不過配搭很是豐富,例如貌似全日早餐是$69。有部份是預設的款式,不過也可以跟個人喜好自選兩或三併,整體上這兩個形式的早餐價錢算是相宜,而跟餐的配料是可以加錢換來換去。個人覺得較特別的有窩
過往我都有吃過利華的早餐,但次數甚少,念念不忘是薯仔粒,炸過後不算油膩,入口粉嫩亦充滿薯香。奈何地點始終不就腳,只有從記憶中回味...不過日後都不用得個字了,要吃就去吃,開心。

個人覺得較特別的有窩夫﹑水果盤﹑沙律﹑咸牛肉薯蓉,而且素食選擇都有不少,以香港的餐廳來說實在是難能可貴啊,暫時幫襯了四次,其中三次都是吃全素早餐,因為吃多菜會健康點...
基本上我吃來吃到都是那幾味,多士用上麥包,真好,入口是脆口的不過熱度稍為流失。粟米粒香甜,和焗豆一樣也是弄熱過才奉客,細心﹗第一次食到的炒雜菌是有蘑菇﹑冬菇及雞批菇,但第二次只有蘑菇一種,嗚~但味道是很好,用橄欖油和香草炒一炒,香氣四溢,菇菇吸味收更是好吃。薯仔粒多年無變:炸過後不算油膩,入口粉嫩亦充滿薯香。只是第三次吃到的薯粒炸得過火了,實在難吃。加上當天是等得最耐,還以為焗蕃茄是即焗,點知入口它是冷冰冰,又硬又實,失敗呀。
第四次就試下點預設的,英式鬆餅有輕輕烘過,豬肉腸也有煎到面層帶點金黃,乾蕃茄炒蛋對我這位熱愛蕃茄的人都不是太討好它,蛋是炒得蠻滑,當中更不乏蛋汁,但淨食蕃茄乾會吃到有陣怪味,不過連同雞蛋一齊食就食不出那陣味了,原來我對蕃茄乾是不太感冒呢,幸好蛋內有一些新鮮蕃茄粒吊一吊味,對我來說這款炒蛋試一次就可以了。
熱檸茶是用上自家名的茶包,不過紅茶味道不夠隔離間DELIFRANCE那麼順喉及芳香,現在只是普通的紅茶。而且每杯只得一角檸檬,不夠之餘也很難篤出檸汁,每次都要出雙手...
收銀處旁設有一個櫃子,台面放齊餐具及所有調味料,可以自行取用,重點是備有一壺暖開水,對於水怪的我是非常重要的,呵呵﹗

中午的價錢未算便宜,所以我對其下午茶餐是最有興趣,而且我看中了歐陸三層架,之前在灣仔店看過的,現在機會來到身邊了,希望盡快可以試到它﹗
$34 (Breakfast)
  • 炒雜菌
  • 粟米