2018-02-01 245 views
一大清早同朋友食個早餐~就來了這裡食個輕食啦~雖然眼見的食物好像唔太多又唔太夠飽咁,但以早餐來說又好似好夠都幾滿足嫁~由其係雞扒係意外地好食~好夠味~雖然對我來說味道就較重但係幾好味,蛋唔會太油味又唔會太水,算是不錯啊~蕃茄又唔會太熟咁,唔會太爛~~💕呢個餐30多元~還好吧。不過這間分店都幾多人等位呢~所以未必可以每次都慢慢享受了,由其係假日🤭(有時會感到尷尬呢)新裝修之後環境就更舒適了~~~

新裝修之後環境就更舒適了~~~
2017-08-19 1205 views
在5月尾,日本大阪之旅回來,我便紛紛相約好姊妹及好朋友出來食飯派手信! 我住在屯門,跟他們兩公婆約在屯門,大家都好方便!懷孕的好姊妹建議走到屯門市廣場地下的 Oliver's Super Sandwiches!我送上大阪手信,他們很客氣請食飯!實在好多謝他們!其實我首次到訪這分店,新裝後餐廳裝潢簡約舒適,兩旁以落地玻璃,我先找座位坐下等他們!供應輕食為主,餐牌上的價錢,在屯門區來說,算是合理!所以這裡都幾 full! 他們先到前台點好餐之後,店員給號碼牌,稍後店員便送上食物!Super Combo 份量相當豐盛! 焗薯配凱撒沙律 、碎蛋沙律迷你牛角包、湯、咖啡/ 茶;而且,不同配搭的 Super Combo 也很划算,十分經濟實惠!碎蛋沙律焗薯配凱撒沙律 Super Combo $66粟米湯粟米湯質感濃稠,夾雜粟米粒,是不錯喝的!碎蛋沙律焗薯配凱撒沙律 溫熱粉糯的焗薯滿載涼浸浸而口感 creamy 的碎蛋沙律, 沙律菜尚算爽脆!加上芝士片及麵包粒,整體不過不失!碎蛋沙律迷你牛角包後來才送上,鬆軟的牛角包包住碎蛋沙律內外兼備!熱檸茶坊間的熱檸茶多數是兩/ 三塊檸檬,店方特別之處用上1/4
 我住在屯門,跟他們兩公婆約在屯門,大家都好方便!

他們先到前台點好餐之後,店員給號碼牌,稍後店員便送上食物!

Super Combo 份量相當豐盛!

碎蛋沙律焗薯配凱撒沙律 Super Combo $66

粟米湯
粟米湯質感濃稠,夾雜粟米粒,是不錯喝的!

碎蛋沙律焗薯配凱撒沙律
溫熱粉糯的焗薯滿載涼浸浸而口感 creamy 的碎蛋沙律,
 沙律菜尚算爽脆!加上芝士片及麵包粒,整體不過不失!

碎蛋沙律焗薯配凱撒沙律
碎蛋沙律迷你牛角包
後來才送上,鬆軟的牛角包包住碎蛋沙律內外兼備!

熱檸茶
坊間的熱檸茶多數是兩/ 三塊檸檬,店方特別之處用上1/4個檸檬!真是前所未見!
 這樣難以篤檸檬!只見檸檬在杯茶中浮起來!
芝士肉醬焗薯條
當然大家意猶未盡,加上他們也喜歡食香口的美食,又怎能錯過薯條呢?
新鮮即焗熱辣辣,車打芝士味道濃郁惹味!令我們食不停口!
大叫邪惡!
黑松露牛肝菌忌廉蘑菇扁意粉 Super Combo $81
黑松露牛肝菌忌廉蘑菇扁意粉
意粉軟硬適中,一人份量少了一點!忌廉汁濃稠,不論黑松露忌廉汁抑或意粉口味也淡了些少!

雞翼
共有 3隻,每人隻份量剛好,總算入味!

黑松露牛肝菌忌廉蘑菇扁意粉
然而,他們的女女即將一個月後出世,令人期待呢!
2017-06-09
$60 (Dinner)
2017-07-14 527 views
今日訓唔著一早起身去食早餐,之前成日來食tea,不過裝修完都未來過。因為暑假關係,竟然坐滿人,平時隔離大家樂先會咁好多家長帶小朋友來吃早餐啊!見到個餐牌好吸引,本來好想食脆薯餅,不過呢幾日腸胃唔好,連咖啡都不能飲只好放棄了,所以叫咗個B3餐,個餐牌見到是很吸引的,不過嚟到枱面就變左樣。大家睇下我張圖再睇下佢個餐牌雖然𥚃面的野係無變過嘅。蛋比想像中老咗啲,番茄又生咗啲,個包其實無乜味。不過只係$37,基本上不能要求什麼,茶餐廳都要啦。不過我鐘意呢度杯茶,因為係用茶包,濃淡可以自己選擇。

好多家長帶小朋友來吃早餐啊!
2017-06-23 357 views
期待已久,終於裝修完喇!正職經理熱情有禮,一見我入來即招呼並介紹坐位及新餐牌擺放!見到新梳化,覺得新裝修完有少少新鮮感覺。有一點好吾明點解要打通大家樂,cheap晒兼更嘈,因為以前我成日來都冇甘嘈!(因為大家樂用咪叫人取餐)行到入去,已比D 80/90後的女waitress 吸引住,佢地似未上電咁,行路又慢,加上未抹的吉枱等扣晒分。好彩醒目經理即刻叫佢地抹干凈枱比我坐。食物一樣,小小加價但可接受。總括講差過以前,因為我最like 佢地環境多過食物。
期待已久,終於裝修完喇
!(因為大家樂用咪叫人取餐)
食物一樣,小小加價但可接受。
總括講差過以前
,因為我最like 佢地環境多過食物。

2017-06-09 414 views
第一次光顧這間餐廳,三隻字,無!下!次!因為媽媽突然想食焗薯,兩人共叫了兩個焗薯餐。侍應先給我們餐具、湯及飲品。這間餐廳的服務態度真是不敢恭維,先不說那侍應竟然隨意把餐具扔在桌上,我們叫了一杯熱咖啡及熱檸茶,竟然沒有攪拌棒或飲品有的匙羹提供。檸茶也來錯了,裡面沒有檸檬,侍應告訴我們應該有三塊的。於是,我們請侍應幫我們換過杯,結果他們只是在原本給我們的那杯茶加檸檬就當仍作已換過一杯給我們。更令人生氣的是,那檸檬竟然不是侍應所說的三塊,我還真是第一次見檸茶會就這樣用1/4個檸檬! 其實個水吧是不是很不願意沖檸茶!? 栗米湯是挺好喝的,但雜菜湯很淡。牛角包亦不錯。至於主菜焗薯,除了多芝士醬這點很好之外,其實十分普通,失望!服務態度之惡劣,其實主菜未來已經好後悔進了這間餐廳,總之決不會再光顧這間東西。
第一次光顧這間餐廳,三隻字,無!下!次!

因為媽媽突然想食焗薯,兩人共叫了兩個焗薯餐。

1/4個檸檬茶
咖啡

栗米湯是挺好喝的,但雜菜湯很淡。牛角包亦不錯。

碎蛋沙律焗薯
牛肉、車打芝士醬焗薯

2017-06-09
$70.5 (Dinner)
2017-04-15 364 views
間唔中就會好想食焗薯~~因為唔係周圍有 又唔係個個好食通常首選都係super sandwich實在都係平靚正 所以有時下午茶/dinner都會黎既~一個set 50~60蚊 有焗薯+飲品/湯同salad通常我都會揀湯 特別鍾意南瓜忌廉湯因為唔淡口同creamy 飲完好滿足~焗薯方面 通常濃味 我推介芝士牛肉淡口我會揀碎蛋salad配煙三文魚2隻都咁鍾意 加上焗薯夠熱 又淋salad菜多數都好新鮮既 加埋佢個醬簡直prefect
間唔中就會好想食焗薯~~
因為唔係周圍有 又唔係個個好食
通常首選都係super sandwich
實在都係平靚正 所以有時下午茶/dinner
都會黎既~

一個set 50~60蚊 有焗薯+飲品/湯同salad
通常我都會揀湯 特別鍾意南瓜忌廉湯
因為唔淡口同creamy 飲完好滿足~
焗薯方面 通常濃味 我推介芝士牛肉
淡口我會揀碎蛋salad配煙三文魚
2隻都咁鍾意 加上焗薯夠熱 又淋
salad菜多數都好新鮮既 加埋佢個醬
簡直prefect
2017-03-14 340 views
我約了朋友去shopping, shop 到一半, 肚子打鼓好肚餓, 需要停吓來食d 嘢先, 最方便就係去連鎖店, 梗有一間喺左近 !在我心目中, 連鎖店係味道一般, 價格一般, 份量一般 !我揀了Oliver's supper sandwich, 因為我最鐘意食焗薯, 所以叫咗baked potatoes🥔, 咸牛肉焗薯配凱撒沙律. 本身咸牛肉味道簡單, 配上芝士醬汁, 層次多好多 !焗薯唔會太淋, 剛剛好, 所以整體來說幾好味. 味道高過一般. 至於配角啲凱撒沙律就一般. 唔係好新鮮 !

2017-02-25
$50 (Tea)
2017-02-11 386 views
又來了,今日年初一去了屯門這分店,冇人的,我叫左三文魚同碎蛋沙蛋焗薯配凱撒沙律+了一個碎蛋牛角包跟南瓜湯,焗薯可以再淋d仲入味,蛋沙律好味呀,好香呀!牛角包也好香脆的,配蛋沙律也好夾!沙律就一般!南瓜湯,有薑的,都好味,不甜呀,都夠味及份量足夠!環境也裝飾也好靚的!服務也滿意!我們還叫了公司三文治,吞拿魚焗薯,西蘭花芝士焗薯。也好好味的!!
南瓜湯,有薑的,都好味,不甜呀,都夠味及份量足夠!
環境也裝飾也好靚的!服務也滿意!
2017-01-28
Type of Meal
Dinner
2017-02-10 361 views
為BB選購了一大堆物品之後,我們又在屯門市廣場,輕鬆地嘆一個 tea。上次,食左大家樂,今次不想再西多士加紅豆冰了。我們來到同屬大家樂集團,但比較西化的《Oliver's Super Sandwiches》。我們不太餓,沒有叫大份量的下午茶餐了。太太只叫了一份芝士飛碟。芝士飛碟,就是簡單的多士夾芝士,再用壓機壓扁兼把芝士熱溶,香味十足的麵包加芝士,唔會唔好食。我就要了一個酥皮湯,酥皮下的是一個海鮮忌廉湯。單是湯上面的酥皮,已經夠酥夠香口,打開口,Creamy 的湯,加上了粒粒的雜海鮮,很美味,而且兩樣東西加起來,十分之飽肚。少少地食,放輕鬆一個下午茶。一人一份,再每人加杯奶茶,身心舒暢。

$50 (Tea)
2016-05-12 1283 views
白汁碎蛋薯仔白汁味道並不太酸,碎蛋又好味,薯仔本身冇味,主動靠配料,味道都OK羅宋湯這個是屋企人,她話好好飲奶茶茶味好夠,奶味亦足夠,十分好飲。亦飲到奶味茶香上星期六和屋企人去了屯門行街,順便買母親節禮物,當然由母親去揀心水禮物,未去揀禮物前先去吃飯,想到上次去olivers speur jion咗做它的會員,店員俾了2張40元coupon,一直唔記得拎來用 ,打算今次用了它 ,母親之前來過了,屋企人去邊度吃冇所謂,母親知道我有2張coupon,話不如來olivers super ,我們一行3人去了地下olivers spuer ,屋企人對屯市不熟路,屋企人話靠我在這個屯門返工的人 ,我在屯門市中心返工有15年時間,這個商場真是熟到不能再熟,olivers spuer勝在不用等位,十分容易搵位,我和屋企人揀好點套餐,只須要補番些小錢就可以,coupon冇限制點用,平時用coupon指定金額才能用,olives spuer冇這方面限制,本來70元一個套餐,用了coupon只是45元,我覺得好抵食,環境亦都可以啦 ,個日好清静,客人並不太多,感覺好舒服,服務亦都OK,我和屋企人在這晚享受寧
白汁碎蛋薯仔
這個是屋企人,她話好好飲奶茶
茶味好夠,奶味亦足夠,十分好飲。亦飲到奶味茶香上星期六和屋企人去了屯門行街,順便買母親節禮物,當然由母親去揀心水禮物,未去揀禮物前先去吃飯,想到上次去olivers speur jion咗做它的會員,店員俾了2張40元coupon,一直唔記得拎來用 ,打算今次用了它 ,母親之前來過了,屋企人去邊度吃冇所謂,母親知道我有2張coupon,話不如來olivers super ,我們一行3人去了地下olivers spuer ,屋企人對屯市不熟路,屋企人話靠我在這個屯門返工的人 ,我在屯門市中心返工有15年時間,這個商場真是熟到不能再熟,olivers spuer勝在不用等位,十分容易搵位,我和屋企人揀好點套餐,只須要補番些小錢就可以,coupon冇限制點用,平時用coupon指定金額才能用,olives spuer冇這方面限制,本來70元一個套餐,用了coupon只是45元,我覺得好抵食,環境亦都可以啦 ,個日好清静,客人並不太多,感覺好舒服,服務亦都OK,我和屋企人在這晚享受寧靜和諧時間

地方都適中,座位亦坐得舒適

這裡半自助形式,我覺得都Ok

價錢
平均70元一個,可以接受
2016-05-07
$45 (Dinner)
Dining Offer
Voucher
2016-04-28 1045 views
個人偏好西式輕食,所以在屯門市中心地段,Delifrance 與 Super Sandwiches 都是慣常選擇。在湊完返學的早上,又如常找早餐吃,咖啡癮起,偏偏屯門的 真。咖啡店 都開12點打後,delifrance 最近也結業了,Habitu又未開,所以最後又來到超級三文治。一份跟All Day Breakfast相近的早餐只售$40,轉飲Latte 加$6。薯餅非常金黃香脆,邊食邊讚;炒蛋要點鹽調味,多士跟烤番茄也不俗;唯獨一打開咖啡杯蓋,WHAT? 我點的是Latte,大概唔飲咖啡的人,都睇得出呢杯咖啡有問題吧? 左右搖也沒反應,用湯匙畢起幾吋打壞了的硬泡,下半是稀了n倍的齋啡,通透啡色的。想飲到咖啡? 一傾斜杯就被這布甸狀的奶泡漿實了,我選擇原杯放在檯頭朋友問「做乜唔換?」 信心問題...即使再轉一杯,也不想再失望一次,這樣都上到檯的出品,即過到他本人的關,換來幹嘛?

2016-04-27 609 views
焗薯d芝士漏晒出黎,一睇就知邪惡啦,內有磨菇&肉, 真係少有呢個配搭,幾好食的下面的意粉勁了,配菠菜開心果香草忌廉汁,見隻汁咁奇特先試架咋,食落都係正常香草汁味加左6蚊要左個粟米忌廉湯,味道無特別環境幾好, 慢慢坐都ok
焗薯d芝士漏晒出黎,
一睇就知邪惡啦
內有磨菇&肉, 真係少有呢個配搭,
幾好食的

下面的意粉勁了,
配菠菜開心果香草忌廉汁
見隻汁咁奇特先試架咋,
食落都係正常香草汁味

加左6蚊要左個粟米忌廉湯,
味道無特別

環境幾好, 慢慢坐都ok
2016-04-26
$62 (Dinner)
2015-10-18 490 views
呢間唔錯,雖然等十五分鐘但都值得因為其他餐廳太貴,所以呢間感覺幾平,唔知算唔算經濟學上既主流觀點加12蚊有沙律最為驚喜,八蚊既cap coffee 味道甜而不膩有illy 之風。甜品並不出眾,可能是較諸正食之強烈味覺形隱失色
呢間唔錯,雖然等十五分鐘但都值得
加12蚊有沙律最為驚喜,八蚊既cap coffee
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2015-08-12 366 views
今日在公司附近吃午餐就想起有一段時間冇來這裡吃午餐,我主要在市中心吃午餐為主,因為公司在市中心, 首選揀公司附近午餐廳,屯門市廣場成為我旳午餐地方,這裡餐廳的價錢貴些小,今日的午餐揀去Super,今次又是叫三文魚意粉,估不到它的味道有改善,上次吃這個真是 好咸,今次再吃明顯地冇咁咸,這個有進步,個汁比之前稀佐些小,三文魚份量徧少,意粉採用扁意粉,意粉又幾好味',服務就一般,人流比以前多咗, 凍檸檬茶的冰太多了,沖淡了茶味,甜味亦冇咁甜,61元價錢偏貴,這間分店只有在不想吃什麼才來
2015-08-11
$61 (Lunch)
2015-04-28 752 views
呢日因為等赴約,,所以周圍HEA下,,係屯市平時經過都無為意,,見得閒D就決定入去一試,,其實以我印象中,,呢間分店不嬲人流唔多,,尤其午餐至下午茶我叫左一個午餐,,另外加左錢飲佢個龍蝦湯,,佢個湯都幾足料,,有湯渣滲著,,味道濃香~呢個海鮮意粉都幾好味~一來足料先啦~個店員一端上黎我嚇疾左,,咁大碟,,佢D汁同"食送"都多,,其實最後我係食唔曬,,佢杯咖啡不過不失就唔評點啦~用價錢黎講,,呢度嘅野食真心有D貴嘅~午餐都50幾蚊起跳,,我呢餐午餐都食左80蚊左右,,但味道黎講,,食完之後都覺得呢80蚊無俾蝕嘅~加上佢環境唔逼感覺休閒,,都幾舒服嘅~~
其實以我印象中,,呢間分店不嬲人流唔多,,尤其午餐至下午茶
有湯渣滲著,,味道濃香~

呢個海鮮意粉都幾好味~一來足料先啦~
佢杯咖啡不過不失就唔評點啦~

但味道黎講,,食完之後都覺得呢80蚊無俾蝕嘅~
加上佢環境唔逼感覺休閒,,都幾舒服嘅~~
2015-01-03
Type of Meal