2022-04-29 122 views
將軍澳南越開越多餐廳,行完donki去醫下肚都有好多選擇。今次就揀咗主打烤雞嘅OMG Chicken,門口同入面設計都特別,掛住好多大家都好中意嘅尖叫雞🐔 我地嗌咗個好豐富嘅二人餐($278),除咗有烤雞、Pizza、小食,跟餐仲有沙律、餐湯、飲品。重點推介😻👍 卡邦尼薄餅少見嘅卡邦尼薄餅,底層係蛋同芝士,Pizza上舖滿咗煙肉同雜菌,熱辣辣上枱,芝士仲會拉絲添!👍 OMG原味烤雞店員形容似熱浪味,少少辣,我食落就覺得似椒鹽味。外皮烤得好脆,雞肉都保持到多汁嫩滑,而且份量都唔少,好滿足!👍 唐揚魷魚小食我地加錢要咗唐揚魷魚,同樣食新鮮炸起,脆卜卜,魷魚醃得好夠味,而且份量都好多。📍OMG Chicken 將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G23A號舖

重點推介😻

唐揚魷魚

📍OMG Chicken
卡邦尼薄餅
  • 唐揚魷魚
下巴仔評分(5星為最高)環境:🌟🌟🌟🌟味道:🌟🌟🌟🌟服務:🌟🌟🌟🌟🌟抵食:🌟🌟🌟🌟重點推介🤤👍二人餐SET A份量絕對夠食 一個餐包晒沙律、湯、小食、烤雞、Pizza同埋飲品 可以一次過試唔同款式嘅食物 啱晒心大心細嘅朋友仔💞椰菜花忌廉湯:充滿濃濃忌廉奶香味 會食到薯蓉粒 整體感覺唔會膩 因為有椰菜花嘅清甜平衡返 令人一試上癮 呢個真係好好味😋不過留意番 是日餐湯係會更改㗎!黑松露雜菌Pizza🍕:黑松露雜菌呢個經典配搭多數都係出現喺意粉上面 但今次見到佢地既Pizza有呢款味道 咁就試吓啦!肉眼所見 表面圍左一大圈黑松露醬 而內裏就鋪滿芝士同雜菌🍄輕易做到拉絲效果法式蜜糖汁烤雞🍗:搽滿蜜糖嘅外皮令烤雞變得油亮油亮 賣相非常吸引😍上檯時非常熱 要小心 燒過嘅蜜糖味配上烤雞嘅肉汁 好正注意事項⚠️- 餐廳座位比較寬闊 坐得舒服😌- 店員非常有禮貌 而且食物上枱時會清晰講解 服務態度唔錯- 餐廳非常貼心 食烤雞會安排即棄手套 不過烤雞上檯時非常熱 要注意‼️
下巴仔評分(5星為最高)
環境:🌟🌟🌟🌟

注意事項⚠️
- 餐廳座位比較寬闊 坐得舒服😌
- 店員非常有禮貌 而且食物上枱時會清晰講解 服務態度唔錯

2022-04-27 202 views
呢日去左細佬新屋參觀下裝修成點,就揀左呢度同佢一齊食飯😋開頭我以為呢間係韓式炸雞,但原來係賣葡式烤雞😋就返香港人口味比傳統嘅Piri Piri Chicken冇咁辣😋—————————𝑴𝒚 𝑯𝒐𝒏𝒆𝒔𝒕 𝑹𝒆𝒗𝒊𝒆𝒘 🍽 𝗧𝗮𝘀𝘁𝗲 :▐ 二人餐 $278▐▐ 蘑菇忌廉湯▐味道正正常常,濃稠。▐ 法式蜜糖汁烤雞▐分別有2隻雞髀同埋有2隻雞全翼,雖然大件但肉質嫩滑,外皮薄脆,就咁食已經好好味。點埋蜜糖芥末醬更惹味,個醬似自己調配。▐ 千島烤雞薄餅(9”)▐係我鍾意嘅薄批💕配料多,餅底唔油,千島醬微酸好開胃,即使好飽都忍唔住食晒成個批。▐ 田園沙律▐大大碟,有生菜、粟米、車厘茄、青瓜,蔬菜新鮮,和風柚子醋醬汁清新,又能解膩。▐ 炸洋蔥圈▐洋蔥圈新鮮炸起,影完相仲熱辣辣,炸皮有調過味,點埋佢地自家秘製番茄醬令洋蔥甜味更突出😋▐ 熱情果四季春茶 加$10▐飲落酸酸甜甜之餘帶有茶香,清新好味。▐ 士多啤梨乳酸梳打 加$10▐粉紅色打卡靚,飲落有啖啖果肉,乳酸梳打非常適合夏天。🌐𝗔𝘁𝗺𝗼𝘀𝗽𝗵𝗲𝗿𝗲 : 裝修帶美式風格,氣氛輕鬆自在。🤵‍♂️ 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 : 店員細心有禮。💰 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 : 性
—————————
𝑴𝒚 𝑯𝒐𝒏𝒆𝒔𝒕 𝑹𝒆𝒗𝒊𝒆𝒘
🍽 𝗧𝗮𝘀𝘁𝗲 :
▐ 二人餐 $278▐
▐ 蘑菇忌廉湯▐
味道正正常常,濃稠。

▐ 法式蜜糖汁烤雞▐

▐ 千島烤雞薄餅(9”)▐

▐ 田園沙律▐

▐ 炸洋蔥圈▐

▐ 熱情果四季春茶 加$10▐
飲落酸酸甜甜之餘帶有茶香,清新好味。

▐ 士多啤梨乳酸梳打 加$10▐
粉紅色打卡靚,飲落有啖啖果肉,乳酸梳打非常適合夏天。

🌐𝗔𝘁𝗺𝗼𝘀𝗽𝗵𝗲𝗿𝗲 : 裝修帶美式風格,氣氛輕鬆自在。

🤵‍♂️ 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 : 店員細心有禮。

💰 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 : 性價比好高,話係二人餐但份量多到三個人食都夠💕💕食物亦用心製作,連蘸醬都係自家製。人均百幾蚊咁多野食,好抵👍

$163 (Dinner)
  • 二人餐
  • 蜜糖芥末烤雞
2022-04-27 14 views
今日同男朋友係將軍澳踩完單車,發現呢到都幾多高質餐廳😻行完一個圈之後,覺得呢間OMG Chicken性價比最高😙所以就入咗去食飯😌我地叫咗個2人餐$278包餐飲、餐湯,沙律、薯條、烤雞同埋pizza😛😛抵食過單嗌好多😻😻今次嘅餐湯係野菜湯🍲好健康又有營養👅🥢原味薯條估唔到套餐嘅薯條份量都有返咁上下呀😚薯條仲係熱辣辣,賣相吸引,口感奇脆無比😜佢地配嘅茄汁仲係自家秘製醬汁黎☺️點埋一齊食都幾有新鮮感😻🥢法式蜜糖汁烤雞都有成4大隻咁多🤩2件雞鎚、2件雞翼唔洗爭😌外皮亦都烤得好香脆,火喉都控制得唔錯👍🏻食唔落唔會乾身,雞肉好香滑👅仲要啖啖都係肉😍🥢千島烤雞薄餅 9”薄餅雖然係薄批,但個邊都帶有少少厚度架😝pizza仲係即叫即整☺️啲水牛芝士鋪到成塊薄餅都係🤤一拉開黎食已經拉起哂啲芝士絲出嚟😍材料仲好豐富充足,增加咗唔少咬口😚🍕

🥢原味薯條

🥢法式蜜糖汁烤雞

🥢千島烤雞薄餅 9”
2022-04-26 16 views
去了在將軍澳海旁的cafe 度過了一個優閒的一日,晚餐苦惱著吃什麼🤔便開始在那裡行逛,因為這裏有超多餐廳選擇,簡直是花多眼亂。走着走着,被這間Pizza店吸引着,和一般Pizza不同的是這裏還有買烤雞,又想吃烤雞又想吃pizza,二話不說馬上進店吃😂本身想要二人餐,因為覺得比較抵食,但是又覺得份量會太多,所以單點來吃.💠千島烤雞薄餅 $88 (9 inch) 🐓🍍🫑🧄🍕Thousand Island Chicken Pizza Size 有9寸和12寸,是薄pie,但材料繽紛又豐富,入面有青紅波椒、菠蘿、紫洋蔥和烤雞,烤雞超足料,又大粒,千島醬加芝士味道超好食😋不會覺得咸.💠法式蜜糖烤雞$98 (4 pcs)🍯🍗Grilled Chicken w/ Sweet Honey Sauce 烤雞可選4/8隻,包雞槌和雞全翼,擺盤已經誘人,烤雞色澤烤得金黃,肉質肥美鮮嫩,跟配的醬汁超好味,有檸檬的酸味加上甜甜地,令人不斷會沾醬食😋😍💠溫泉蛋凱撒沙律$68🥚🥗Onsen Tamago Caesar Salad沙律菜上加上溫泉蛋都幾特別,還有烤過的麵包條,脆卜卜,配沙律菜食很夾.

💠千島烤雞薄餅 $88 (9 inch) 🐓🍍🫑🧄🍕
Thousand Island Chicken Pizza

💠法式蜜糖烤雞$98 (4 pcs)🍯🍗

💠溫泉蛋凱撒沙律$68🥚🥗
Onsen Tamago Caesar Salad
2022-04-15 45 views
路過哩條巷,於是入去試試;一個二人set,有烤雞有pizza,咪叫嚟試吓囉,仲要加夠廿蚊upgrade做「香腸大戰」,一擺上枱,嘩!同餐牌張相落差好大下喎,pizza面嘅腸仔完全冇烤焗過嘅,話係烚腸都唔覺過分,批底勉強我用「暖」嚟形容,其中一忽仲要係冰凍嘅添,佢哋用咩方法整pizza我唔敢猜想,總之我就唔會再試pizza。還好佢烤雞的確係唔差嘅,不過哩個二人set埋單三舊幾,總結係令人失望,個pizza太太太差!

2022-04-06 30 views
朋友介紹話呢一度有一間好好食嘅烤雞薄餅店,於是就梗係要約埋男朋友去食嘢啦!一去到嘅時候就叫咗呢一份巴馬pizza!呢一度嘅火腿好好食,而且配合埋呢度嘅Pizza亦都好吸引,芝士嘅份量十足,做得到拉斯嘅效果!另外就係呢個蜜糖芥末烤雞!雞肉非常之滑,而且好多汁好Juice!蜜糖芥末嘅味道亦都係好香!值得一試!

Set lunch  不要叫pizza  份量超級細 伏到爆  唔講以為我食緊下午茶 呢個份量收$30就差唔多 收7/80 蚊一個lunch set 比啲咁嘅size 嘅pizza 啲配料 薯條仲大份過啲pizza簡直就係用正餐價食特價下午茶 簡稱搵笨呢隻pizza 嘅味道一食就知係現成雪藏pizza 超市都有得買 呢個size 喺超市應該賣緊十幾蚊味道仲叫左其他野 天使面 同OMG chicken 配粟米飯 味道普通 份量正常 如果唔係三個人來食 可以share 其他人野食 我就等於食左風一樣嘅pizza 餐
Set lunch  不要叫pizza
份量超級細 伏到爆  唔講以為我食緊下午茶
呢個份量收$30就差唔多
簡直就係用正餐價食特價下午茶 簡稱搵笨
仲叫左其他野 天使面 同OMG chicken 配粟米飯
$90 (Lunch)
2022-03-09 50 views
疫情WFH真係好苦悶,落街買下好野食都算係一種安慰,呢間炸雞平靚正,近排最愛餐廳之一。二人餐都係2百幾,外賣仲有折,南澳來講價錢算合理。外賣二人餐包裝細心唔會散開晒,前菜有湯有沙律,我超鍾意佢沙律夠新鮮仲有2款汁選擇,酸酸甜甜好開胃。炸雞有4舊,我㨂左蜜糖味,好juicy好大隻,你睇下⋯真大隻呢。意粉又係塞到爆盒,黑松露好香,仲有雞絲,意粉軟硬度適中,仲要拎到上樓食晒d炸雞,盒意粉都仲係勁熱,超足料的二人餐,一家三口食完真係飽足全晚,好滿足呢。^^

• 沙律
2022-02-18 162 views
而家疫情嚴峻,無飯開既時候,都會簡外賣拎番屋企食,今日就試下烤雞🍗+🍕。簡左個2人餐Set A,好豐富,有4隻烤雞、1個9寸🍕、1款小食,仲包埋湯、沙律🥗同飲品。🎖湯品係粟米忌廉湯,裡面有d粟米蓉,味道正常。沙律有橙同蕃茄仔襯托,食落都好新鮮,配埋沙律菜好開胃,食完準備開大餐。🥉墨西哥香辣汁烤雞醬料係Menu自己簡又或者簡原味,烤雞好juicy,香辣汁個辣味都好出,兩者配埋yummy😋。🥇🧀四重奏🍕(9”)加左$20簡呢個🍕,絕對唔會後悔,佢d芝士可以拉絲,而且勁濃郁芝士味。🍕係我最鐘意既薄批同脆邊。🥈黑松露薯條🍟本身熱愛黑松露既野食,所以都係忍唔住加$20 trytry。估唔到佢睇落黑松露粉唔多,但食落條條都有黑松露味,MM7。而家做緊外賣自取有9折,埋單唔駛$300,有咁多野食落肚,性價比都唔錯。

🥉墨西哥香辣汁烤雞

芝士四重奏Pizza

🥇🧀四重奏🍕(9”)

🥈黑松露薯條🍟

2022-02-16
TakeAway
$146 (Dinner)
芝士四重奏Pizza
  • 芝士四重奏薄餅
2022-02-16 45 views
將軍澳嘅 OMG Chicken 主打燒雞同埋薄餅,二人套餐份量頗為豐盛,燒雞 Pizza 嘅出品優質,外賣仲有9折優惠,價錢唔貴,性價比極高!二人餐 Set A $278是日餐湯 x 2 - 係粟米湯,每一啖都食到粟米粒,好足料!是日沙律 - 蔬菜同埋水果都幾新鮮!烤雞 - 原味烤雞頗為惹味!入口先有雞皮嘅油香同埋香料嘅衝擊,而雞肉就保持嫩滑多汁,Very Good!薄餅 - Pizza有多款口味選擇!辣肉腸口味簡單而美味,香脆嘅餅底,同茄醬、辣肉腸同埋芝士完美結合,滋味十足!仲有適量嘅墨西哥辣椒提升刺激感!呢個Pizza真係好正!小食 - 套餐可選薯條/洋蔥圈/蒜蓉包,而我哋就加$22換購唐揚魷魚,外層香口,內層甜美!飲品 - 汽水兩罐

二人餐 Set A $278

是日沙律 - 蔬菜同埋水果都幾新鮮!

飲品 - 汽水兩罐

2022-02-10 71 views
依間烤雞同pizza二人餐岀名抵食,但我去到比佢menu個烤雞圖吸引住,就決定淨係試佢烤雞先🤤,下次再試pizza!-💕 OMG原味烤雞💕 法式蜜糖汁烤雞💕 美式BBQ汁烤雞$98/4pcs , $168/8pcs💕 蒜蓉包 $38/4-💕 法式蜜糖汁烤雞👅好味指數:7.5/10始終外賣拎番去食 一定冇堂食咁正但係我翻去叮番黎食 肉質都冇點變差4pcs會係2件雞下脾 2件雞翼絕對唔乾 咬落一樣有小小肉汁💦法式蜜糖汁估唔到味道偏酸略小蜜糖味😳但酸酸地都不錯 幾開胃 堂食一定仲正❗️-💕 美式BBQ汁烤雞👅好味指數:9/10依個醬汁不得了❗️BBQ汁超級惹味🤤茄汁味夠再微帶蜜糖味🍯烤雞都入哂味另外仲再比多左一盒bbq醬,唔夠可以再點必食❗️❤️-💕 蒜蓉包👅好味指數:8.5/10蒜蓉包極香脆!邊皮香脆,內鬆軟😍牛油味香濃!正!-環境:7.5/10服務:7.5/10整體味道:8/10回頭率:8/10
💕 OMG原味烤雞

💕 美式BBQ汁烤雞
👅好味指數:9/10
依個醬汁不得了❗️BBQ汁超級惹味🤤
茄汁味夠再微帶蜜糖味🍯烤雞都入哂味
另外仲再比多左一盒bbq醬,唔夠可以再點
必食❗️❤️

💕 蒜蓉包
👅好味指數:8.5/10
蒜蓉包極香脆!
邊皮香脆,內鬆軟😍
牛油味香濃!正!

環境:7.5/10
服務:7.5/10
整體味道:8/10
回頭率:8/10
蒜蓉包
2022-02-08
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$160 (Dinner)
蒜蓉包
2022-01-27 70 views
將軍澳海傍開左好多新既食肆 不過價錢比較親民既選擇就真係唔多 行過見到呢間既二人餐幾抵食就即刻走左入去試下$278既2人餐都有2個唔同既選擇 我地就揀左Set A 有炸雞 有Pizza 仲包埋餐湯 沙律 小食 同 野飲食肉獸pizza9寸左右既薄脆批 上面鋪滿混有意式肉醬既雞肉 煙肉 莎樂美 同 辣肉腸 入口啖啖肉 叫得食肉獸真係有番咁上下份量👍🏻 個Pizza仲係岩岩岀爐 熱辣辣 批邊香脆 加分📈黑松露薯條薯條有黑松露醬鋪面 咬落香脆 不過黑松露味就唔太夠 要另外加廿幾蚊轉就唔係咁值 見到隔離枱嗌左唔駛加錢既原味薯條份量一樣 點埋蕃茄蓉醬應該一樣咁好食👀墨西哥香辣汁烤雞烤雞烤到岩岩好 肉質嫩滑 墨西哥香辣汁唔算太辣 對於我呢啲唔食得辣既人黎講係少少辣好過癮😆 一人一隻雞髀一隻雞翼 滋味又惹味😋野飲方面可以加錢轉特飲 不過我哋都係簡簡單單咁嗌左兩杯凍檸茶少甜

2022-01-16 48 views
🍕🍟🍗OMG Chicken疫情下禁咗堂食, 咁唯有外賣啦!今次外賣係經OpenRice叫咗OMG Chicken宜家用呢個code係可以買滿$200減$20 㗎!而且經OpenRice落order, 個pizza係可以由9吋自動免費加大到12吋㗎!仲有仲有全單再有9折!我哋總共四人計落除翻都係每人$100左右其實真係好抵食😋🍕千島烤雞薄餅個薄餅底唔會過厚、啲配料非常充足、個千島醬仲好好味😆🍗美式BBQ烤雞食烤雞黎講, 我自己就最驚裡面唔熟呢款雞啱啱好熟又唔鞋, 仲有肉汁添🙊BBQ醬方面, 本身舊雞已經有架啦!額外竟然仲會有多一兜醬比你點添😋好味啊!🍟洋蔥圈洋蔥圈就正正常常啦始終係外賣🥲炸嘢黎講, 堂食應該會好食好多嘅!🥗沙律沙律都正正常常, 同平時其他餐廳冇分別😆📝今餐總結:有驚喜!呢個價錢黎講呢個質素真係唔錯啊😍本身呢間餐廳嘅價錢都唔貴, 加上宜家有多款優惠實在太抵啦!OMG Chicken (將軍澳)將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G23A號舖
🍕🍟🍗OMG Chicken

疫情下禁咗堂食, 咁唯有外賣啦!
今次外賣係經OpenRice叫咗OMG Chicken
宜家用[TAS20]呢個code係可以買滿$200減$20 㗎!
我哋總共四人計落除翻都係每人$100左右
其實真係好抵食😋

🍕千島烤雞薄餅
個薄餅底唔會過厚、啲配料非常充足、個千島醬仲好好味😆

🍗美式BBQ烤雞
食烤雞黎講, 我自己就最驚裡面唔熟
呢款雞啱啱好熟又唔鞋, 仲有肉汁添🙊
BBQ醬方面, 本身舊雞已經有架啦!
額外竟然仲會有多一兜醬比你點添😋
好味啊!

🍟洋蔥圈
洋蔥圈就正正常常啦
始終係外賣🥲
炸嘢黎講, 堂食應該會好食好多嘅!

🥗沙律
沙律都正正常常, 同平時其他餐廳冇分別😆

📝今餐總結:
有驚喜!呢個價錢黎講呢個質素真係唔錯啊😍
本身呢間餐廳嘅價錢都唔貴, 加上宜家有多款優惠實在太抵啦!

OMG Chicken (將軍澳)
2022-01-15
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
  • 二人餐
2022-01-14 50 views
晚上九時到店 問了店員還有接外賣就下單。滿心期待的拿了外賣立刻趕回家,(我們回家的路只是距離店舖5分鐘路程。)回到家後看見pizza 完全沒有焗過的感覺,上面辣肉腸是凍的 ,其他食物除了餐湯外也沒有任何熱度。 到這裏也心想算了,然後再吃了馳名的雞翼,發現裏面半生不熟....我從來也沒有寫過食評,這次真的忍不住。如果你們趕着要關店的話直接說也沒關係,但這個質素實在是不能接受。
晚上九時到店 問了店員還有接外賣就下單。
滿心期待的拿了外賣立刻趕回家,
(我們回家的路只是距離店舖5分鐘路程。)