2020-11-16 65 views
今日星期日,難得一個人,架要享受屬於我自己嘅一個人午餐🥣,我就去左位於大角嘴帝酒店🏨內壹壹漁一食我果豐富午餐🥣場內環境好舒服😌,加上播放着輕音樂令到果人好relax我就揀咗全新Lunch set ,有叁款前菜,時令沙律,時日餐湯,時令沙律🥗,主食及飲品叁式前菜有枝豆、煙燻日式咖喱牛腩、柳橙汁涼拌鳳爪,牛腩食落有少少🤏煙燻味好特別,估唔到柳橙夾埋鳳爪配搭味道酸酸地好開胃👍🏻南瓜🎃湯南瓜湯好creamy 同埋有好濃南瓜🎃味👍🏻柳橙羽衣甘藍沙律🥗我最鍾意❤️係果柳橙汁,令到果沙律🥗好清新👍🏻👍🏻火炙魚生丼内有鰻魚、三文魚、帶子,而三文魚用火燒過出左啲魚油令到果味道更加豐富,同埋刺身好新鮮😌甜品🍮自家製椰汁糕飲品龍鳳檸檬凍可樂

場內環境好舒服😌,加上播放着輕音樂令到果人好relax

叁式前菜

南瓜🎃湯
南瓜湯好creamy 同埋有好濃南瓜🎃味👍🏻

柳橙羽衣甘藍沙律🥗
我最鍾意❤️係果柳橙汁,令到果沙律🥗好清新👍🏻👍🏻

火炙魚生丼

甜品🍮
自家製椰汁糕

飲品
龍鳳檸檬凍可樂

2020-11-16 69 views
和朋友打完乒乓球,一齊去吃午餐,餐廳位於酒店二樓,餐廳內部裝修格調悠閒,座位寛敞,用餐不限時,慢慢吃,吃完可繼續坐,繼續閒談。午市套餐有十多款,價格介乎於68元至108元之間,包括三道前菜、沙律、餐湯、主菜、大菜糕和飲品。三道前菜包括餃子、青瓜木耳和枝豆,當中最出色是青瓜木耳,爽口的質感加上冰涼的口感,配搭蒜蓉和酸辣汁,惹味開胃。沙律有很多材料,羽衣甘藍及其他款蔬菜均新鮮,蝦肉彈牙,柑肉酸甜,藜麥含豐富纖維,相對有嚼勁,醬汁甜,整體口感很豐富。蜆肉麵豉湯,蜆肉鮮甜,湯底咸度適中。火炙魚生丼98元,帶子刺身鮮甜,鰻魚粒惹味,三文魚半熟,口感軟,少少咸味,魚生飯軟硬適中。蒲燒鰻魚伴燒飯團98元,賣相美麗,原條鰻魚肥美,醬汁美味,燒飯團香口,配有櫻花蝦、芝麻和紫菜,味道層次豐富。總結:格調悠閒,用餐不限時,食物美味,價格合理。

蜆肉麵豉湯,蜆肉鮮甜,湯底咸度適中。

總結:格調悠閒,用餐不限時,食物美味,價格合理。
2020-11-14
$108 (Lunch)
2020-11-16 70 views
今日去咗位於大角咀帝盛酒店入邊嘅壹壹漁壹食lunch雖然餐廳位於酒店入邊,但價錢同普通嘅餐廳分別不大,而且選擇都幾多。除咗有日式嘅魚生飯之外,亦都有西式嘅意粉,又有泰式嘅麵條,選擇多元化。而且午市套餐已經包左三色前菜、時令沙律同埋是日餐湯,夠晒豐富。 我哋叫咗一份角切魚生丼,一份蒲燒鰻魚伴燒飯團。三款前菜分別有醃蘿蔔、枝豆同埋中式嘅餃子,有三種唔同國家菜式嘅風味餐湯就係泰式嘅冬陰功湯,酸酸辣辣,好開胃。沙律份量都幾多,加埋藜麥,夠健康。魚生丼並唔係用一般嘅碗去載着,而係用咗一隻淺碟,再用壽司蛋糕嘅形式奉上,賣相精緻。而且魚生嘅種類多,除咗有三文魚之外,仲有帶子、吞拿魚、蟹柳等等,全部都非常之新鮮。蒲燒鰻魚原條奉上,夠晒震撼,配上日式嘅燒飯團,感覺係一件加大碼嘅壽司。燒飯團配上蒲燒鰻魚嘅醬汁,味道濃郁香口。
今日去咗位於大角咀帝盛酒店入邊嘅壹壹漁壹食lunch

我哋叫咗一份角切魚生丼,一份蒲燒鰻魚伴燒飯團。

餐湯就係泰式嘅冬陰功湯,酸酸辣辣,好開胃。

沙律份量都幾多,加埋藜麥,夠健康。

2020-11-15 60 views
Relax brunch with mum🥰🎈壹壹漁一 /Spending our Sunday morning to enjoy our early lunch, actually it’s my brunch.”呢間餐廳系帝盛酒店既二樓 一入到去覺得成個環境寧靜舒服 我哋叫左兩個lunch sets🔥 佢每個set跟三款前菜 沙律同南瓜湯 另外仲有杯飲品🍽特別提下前菜先 三款前菜有雞腳 枝豆同咖喱牛腩 而沙津系羽衣甘藍沙律伴柳橙汁 同南瓜湯🥣咖喱牛腩煮得好腍 柳橙汁既salad dressing酸酸地好開胃 甜品椰汁糕都好好食 咬落去好系大菜糕嘅質感✨48°C低溫慢煮鮭魚佐甜椒醬配紫麥麵 ($98)🍜由於用咗低溫慢煮嘅方法 三文魚食落肉質比較柔嫩同腍身 而外皮煎得幾脆口 調味方面比較清淡但配上煙韌彈牙既紫麥麵 加上十分開胃微辣嘅甜椒醬 呢個配搭出嚟又啱啱好喎😋香蔥溫泉蛋和牛飯 ($98)雖然係普通嘅溫泉蛋牛肉飯🐮但蔥嘅味道好香 加埋洋蔥同青紅椒既清甜 溫泉蛋既汁 仲有濃牛肉味既和牛 食落層次豐富💗
Relax brunch with mum🥰
🎈壹壹漁一

佢每個set跟三款前菜 沙律同南瓜湯 另外仲有杯飲品🍽

甜品椰汁糕都好好食 咬落去好系大菜糕嘅質感✨

48°C低溫慢煮鮭魚佐甜椒醬配紫麥麵 ($98)🍜

香蔥溫泉蛋和牛飯 ($98)
雖然係普通嘅溫泉蛋牛肉飯🐮
但蔥嘅味道好香 加埋洋蔥同青紅椒既清甜 溫泉蛋既汁
仲有濃牛肉味既和牛 食落層次豐富💗

2020-11-13 76 views
見呢間野甘多好評又近近地,加上又話有半價優惠咪訂個檯試下,上到去見到甘爆心諗係咪好抵食所以甘多人,被安排近門口位置,多人出入又無咩冷氣,喂呀,打邊爐無冷氣真係唔地囉。叫左個泰式冬陰功湯底,開頭幾好,食到一半就越黎越鹹,算,打邊爐都預左會係甘。肉就叫左頂級肩胛肥牛,又係開頭正正常常,再叫等左二十分鐘都未黎,追單話厨房出唔切,得90分鐘食,你D肉就唔上,係甘食丸丸腸腸菜菜等,好揾笨,最後等左四十分鐘黎得兩碟甘既野,仲有四碟繼續失蹤。你厨房做唔切就咪鬼搞放題啦,好嬲呀!

2020-10-30
2020-11-12 1867 views
星期六去奧海城逛逛前,就去了壹壹漁一吃個午餐,之前也吃過晚餐buffet很不錯,所以過來嚐嚐午餐~~午餐有三款前菜、餐湯、沙律、甜品,先上菜的用木盤送上,整體環境也很舒服~感覺很好。前菜有咖喱牛腩,很入味,有枝豆和無骨鳳爪,鳳爪是用柳橙辣汁煮的甜甜辣辣令人很開胃~餐湯是南瓜忌廉湯,很滑很creamy~沙律是羽衣甘藍配粟米柚子汁,味道很清新,讓人想一食再食~到主菜了我選了48度慢煮三文魚配冷麵,這個超美味,三文魚用慢煮方法特別腍滑,能夠保留肉汁,味道更突出~冷麵質感有彈性,有點蒟蒻的感覺,香濃芝麻味,甜甜的很美味~另一個主菜是黑松露蟹籽吞拿魚伴意粉,咬下蟹籽啪啪的口感很有嚼頭,吞拿魚和冷意粉這個配搭是完美的~另外還點了5隻生蠔,$10一隻,超大隻又新鮮真的在哪裡可以找到呢!泰式生蝦肉質也很彈牙、鮮味~餐廳還有戶外,有不少植物,坐出去一邊喝咖啡一邊聊挺寫意~
星期六去奧海城逛逛前,
就去了壹壹漁一吃個午餐,
之前也吃過晚餐buffet很不錯,
所以過來嚐嚐午餐~~

午餐有三款前菜、餐湯、沙律、甜品
先上菜的用木盤送上,
整體環境也很舒服~感覺很好。

前菜有咖喱牛腩,很入味,
有枝豆和無骨鳳爪,
鳳爪是用柳橙辣汁煮的
甜甜辣辣令人很開胃~

餐湯是南瓜忌廉湯,很滑很creamy~

沙律是羽衣甘藍配粟米柚子汁,
味道很清新,讓人想一食再食~

到主菜了
我選了48度慢煮三文魚配冷麵,
這個超美味,三文魚用慢煮方法特別腍滑,
能夠保留肉汁,味道更突出~
冷麵質感有彈性,有點蒟蒻的感覺,
香濃芝麻味,甜甜的很美味~

另一個主菜是黑松露蟹籽吞拿魚伴意粉,
咬下蟹籽啪啪的口感很有嚼頭,
吞拿魚和冷意粉這個配搭是完美的~

另外還點了5隻生蠔,$10一隻,
超大隻又新鮮真的在哪裡可以找到呢!
泰式生蝦肉質也很彈牙、鮮味~

餐廳還有戶外,有不少植物,
坐出去一邊喝咖啡一邊聊挺寫意~
2020-11-07
$150 (Lunch)
  • 48度慢煮三文魚
2020-11-10 93 views
餐廳寬敞明亮,用餐時更令人身心舒暢。每個套餐都包括了沙律及前菜,店員會先送上頭盤,之後才上主菜。南瓜湯:質感濃稠,但南瓜甜香味唔算突出。羽衣甘藍沙律:用了柚子粟米汁,酸酸甜甜,加上小柑的酸香,非常開胃。鳳爪、枝豆及炆牛腩:用了柳橙醃製的鳳爪很開胃,而牛腩就炆得很腍,帶點牛脂香。椰汁糕:有椰汁清香,但唔算甜。蒲燒鰻魚伴燒飯團:飯團燒至表面帶燒汁香,不過就未夠脆,原條鰻魚份量十足,鰻魚肉嫩滑。48度低溫烹煮鮭魚佐甜椒醬伴紫麥麵:除了主餐牌外,還有每日推介菜,這個紫麥麵麵質爽口,帶點甜椒辣香及麻油味,非常清爽,低溫煮三文魚肉質嫩滑,保留了肉汁,加上醬汁香甜的配搭,鮮味更突出。整體食物質素不俗,加上環境舒服,食飯都食得開心啲。
餐廳寬敞明亮,用餐時更令人身心舒暢。

南瓜湯:質感濃稠,但南瓜甜香味唔算突出。

椰汁糕:有椰汁清香,但唔算甜。

整體食物質素不俗,加上環境舒服,食飯都食得開心啲。
2020-11-09 75 views
旺角帝盛酒店的日式餐廳「壹壹漁一」是一個不錯的吃午飯地方,裝修雅緻寬敞, 而且set lunch 也有十款可以選擇, 售價由$68至$108不等, 已經包括了三式前菜、時令沙律、餐湯及餐飲一杯, 認真超值。三式前菜是由泡菜、枝豆和牛腩蘿蔔組成,餐湯是海鮮味噌湯,大大隻蜆浸在湯中鮮甜美味,絕非坊間一般麵豉湯可以媲美。前菜沙律的非常豐富,內有鮮蝦、粟米、薏米和沙律菜,沙律汁甜甜酸酸令人胃口頓開。還有一小碟日式甜糕,質地煙靭而不太甜,味道剛好。火炙魚生飯賣相有心思,魚生種類有厚切帶子、鰻魚和三文魚,醬汁濃度調得恰到好處非常美味。蒲燒鰻魚半燒飯團,與火炙魚生飯也一樣是$98,鰻魚肥美大條,飯糰外皮脆口,而內混有芝麻、紫菜、櫻花蝦和菜脯粒,味道豐富。另外跟餐可另加刺身小食,日本生蠔刺身只售十元一隻,當然不會錯過。 原本以為這價錢 的生蠔只會是mini size, 怎知竟然令人喜出望外,生蠔大size之餘還蠔味和鮮味十足,喜歡吃生蠔的朋友千萬不要錯過。 跟餐飲品可以選擇35元的一般類別,但我們每位加多3元,便可選擇黑糖薑茶和意大利咖啡, 為這午餐劃上完美句號。

還有一小碟日式甜糕,質地煙靭而不太甜,味道剛好。

2020-11-08 1689 views
又一之証明,好吃東西邊到都會去。發現這餐廳都有段日子,食評都好多笑臉去到發現現在沒有半自助有點失望,怪自己訂位沒問清楚。很開心餐牌食物都和之前介紹一樣沒變到食物cp值很高很值得行到腳軟去吃位於大角咀帝盛酒店2樓全層週末日午市套餐半成入坐率很多人啊環境很衛生精緻,很多日式清酒樽……酒吧枱……套餐主食必吃火灸三文魚丼$98不是只有火灸三文魚,還有鰻魚,帶子,子薑……而且外賣像蛋糕一樣層層疊疊,好有心思芥末醬味道有點淡,廚師畫圖一樣淋上的,味道剛剛好,不會搶鼻套餐有基本3小食煮物,濃郁南瓜湯,粟米蛋黃醬沙律,各方面很吸引,不容小看先吃沙律,醬汁有粟米味甜甜的,有菠蘿,橙,羽衣金蘭,藜麥,蕃茄仔……很多材料3煮物真的很特別咖喱牛腩帶有煙燻味道,好香濃好特別!枝豆正常鳳爪居然加了柳橙汁調味,味道酸辣中帶有生果清新很喜歡吃就是可惜現在沒有任吃另一個我們選了碎蔥吞拿魚蓉丼$88吞拿魚好棉很新鮮,淋些日本豉油就很正!我超喜歡大蔥,有斜片蟹柳肉互相配合套餐有杯飲品,選了最愛荔枝紅茶和可樂總括今天午餐像藝術一樣,漂亮得不捨來吃,非影相不可! 加10元還有Haagen -Daz另外有室外坐位,秋冬天可以選外
又一之証明,好吃東西邊到都會去。
發現這餐廳都有段日子,食評都好多笑臉

去到發現現在沒有半自助有點失望,怪自己訂位沒問清楚。
很開心餐牌食物都和之前介紹一樣沒變到
食物cp值很高很值得行到腳軟去吃

位於大角咀帝盛酒店2樓全層
週末日午市套餐
半成入坐率很多人啊

環境很衛生精緻,很多日式清酒樽……酒吧枱……

套餐主食必吃火灸三文魚丼$98

火灸三文魚丼

芥末醬味道有點淡,廚師畫圖一樣淋上的,味道剛剛好,不會搶鼻

套餐set

生果藜麥沙律

咖哩煙燻牛肉

3煮物真的很特別

咖喱牛腩帶有煙燻味道,好香濃好特別!
枝豆正常
鳳爪居然加了柳橙汁調味,味道酸辣中帶有生果清新

很喜歡吃就是可惜現在沒有任吃

碎蔥拖羅丼

另一個我們選了碎蔥吞拿魚蓉丼$88
吞拿魚好棉很新鮮,淋些日本豉油就很正!
我超喜歡大蔥,有斜片蟹柳肉互相配合

套餐有杯飲品,選了最愛荔枝紅茶和可樂

荔枝紅茶

Haagen-Dazs

另外有室外坐位,秋冬天可以選外面位置,另有一番風味,感覺慶祝日子來也不錯很有儀式感

晚市吃日式火鍋的,很特別餐廳。

2020-11-07
$100 (Lunch)
火灸三文魚丼
套餐set
碎蔥拖羅丼
荔枝紅茶
Haagen-Dazs
  • 碎蔥吞拿蓉丼
2020-11-07 93 views
這間在大角咀酒店內的壹壹漁一,地方開揚,座位舒適,而且午市跟外面的價錢差不多,大既$80起,但比外面坐得舒適,所以今日就選擇去了這裏舒舒服服食午餐。前菜有炆得又腍又入味的蘿蔔牛腩、帶點煙燻香味;柳橙辣味醃製的鳳爪,酸甜惹味及枝豆。沙律就有羽衣甘藍伴以柚子粟米汁,爽脆又清新。黑松露蟹籽吞拿魚伴意粉意粉彈牙不糊口,吞拿魚碎加上清新松露香味及脆卜卜的蟹杍,帶點和風感。慢煮雞胸白湯配讚岐烏冬慢煮雞胸嫩滑又充滿肉汁,而且雞肉味突出,湯底鮮甜而不膩,烏冬彈牙。最後飲返杯餐茶,一個舒適又豐富的午餐。

沙律就有羽衣甘藍伴以柚子粟米汁,爽脆又清新。

黑松露蟹籽吞拿魚伴意粉

慢煮雞胸白湯配讚岐烏冬

最後飲返杯餐茶,一個舒適又豐富的午餐。
2020-11-04 83 views
今日黎左帝盛酒店同朋友食個日式lunch~上到2樓就係餐廳喇入面既裝修都好有日系溫暖既感覺,亦有好多日本酒做擺設。Lunch set包左前菜、沙律同湯,黎到酒店食都有個咁抵既價錢,十分超值。不得不提,餐枱上會有張野Cover餐具,係個幾貼心既安排。先上一大盆野,我一度以為呢個餐盆係成個Lunch set,原來只係前菜、沙律同湯,真係好豐富!前菜有汁煮牛肉、冰鎮車厘茄配巨峰提子汁同枝豆。牛肉好淋好入味;而車厘茄亦十分驚喜,好fresh,酸酸甜甜好好味!沙律份量都算多,個粟米濃湯香濃有口感!連前菜都咁講究,主菜當然都好有水準~#黑松露吞拿魚意粉個意粉既賣相冇得輸,好grand,O個片蓮藕脆片靚之餘亦好好食。意粉煮得岩岩好,每啖都充滿住黑松露同吞拿魚既味道#火灸魚生飯擺盆好似個蛋糕咁,上面鋪滿左三文魚、帶子同鰻魚,啖啖都好滋味!經過火燒十分香~個壽司飯亦加入左D紫菜、芝麻同蝦花蝦乾,好食亦好有口感#荔枝紅茶&白桃茶天氣涼涼地,食飽飲返杯熱飲。最後食埋件椰汁大菜糕當甜品。
今日黎左帝盛酒店同朋友食個日式lunch~

上到2樓就係餐廳喇

入面既裝修都好有日系溫暖既感覺,亦有好多日本酒做擺設。

不得不提,餐枱上會有張野Cover餐具,係個幾貼心既安排。

沙律份量都算多,個粟米濃湯香濃有口感!

連前菜都咁講究,主菜當然都好有水準~

#黑松露吞拿魚意粉

#火灸魚生飯

#荔枝紅茶&白桃茶
天氣涼涼地,食飽飲返杯熱飲。

最後食埋件椰汁大菜糕當甜品
2020-10-31
想喺大角咀搵1個環境夠寧靜舒適嘅地方食午餐, 呢度真係幾唔錯~ 黎到都有幾檯商務人士享受中hahaa~~ 午市包左3款前菜+沙律+餐湯+主食+飲品+*環境* 都係$68up, 其實都算幾平~ 1️⃣ 前菜, 沙律, 甜品, 餐湯用木系托盤裝住, 望落真係幾靚😍 前菜有枝豆, 辣味餃子同甜番茄, 後者味道好似味覺糖好特別😆 仲有泰式椰汁糕; 餐湯係忌廉粟米湯, 都幾creamy~ 沙律有羽衣甘藍, 菠蘿, 粟米, 甜茄等, 健康又開胃~2️⃣ 蒲燒鰻魚伴燒飯團🍙 賣相相當吸引😲 係好大個鰻魚飯糰🍙 鰻魚汁味道比較濃, 面頭有好多紫菜碎&飯素, 送飯一流😆 飯團入面有櫻花蝦&菜匍幾好咬~ 飯糰質感黏左ddddd😛3️⃣ 日式和牛漢堡扒溫泉蛋拌飯 面頭同樣都係加左唔少日本人至愛嘅紫菜碎&飯素😝 撥開就會見到隻溫泉蛋XD 治癒時間又黎啦🙈 溫泉蛋再熟多少少就perfect池😝 配埋主角和牛漢堡扒都幾唔錯~好想話店員好nice☺️👍🏻 推介嘅玄米茶 & 無糖白桃清茶都好好味👍🏻 後者有少少🤏🏻似泰國嘅茶, 聞落好香白桃味道飲落唔會甜仲幾有茶味~~ 食完飯飲啖茶唔錯唔錯😌

1️⃣ 前菜, 沙律, 甜品, 餐湯

蒲燒鰻魚伴燒飯團

3️⃣ 日式和牛漢堡扒溫泉蛋拌飯
日式和牛漢堡扒溫泉蛋拌飯

日式和牛漢堡扒溫泉蛋拌飯
$88 (Lunch)
2020-11-03 79 views
大角咀一向小店多 不過呢日lunch想坐得舒服少少 所以黎左呢度 無論室外或室內環境都唔錯~set lunch包括前菜 沙律 餐湯 由於佢係成set咁上 所以感覺特別豐富😂 有羽衣甘藍沙律 黑松露芝士玉子卷(覺得呢個最好食!) 枝豆 醃漬小蕃茄 餐湯係薯仔湯 裏面食到少少粟米蓉 另外仲有兩粒椰汁糕 食落爽口有大菜糕感覺但椰汁味淡黑松露蟹籽吞拿魚伴意粉 $108諗住係普通意粉一碟啦 原來佢個“拌”用“炒”黎形容更加貼切😂😂 意粉炒得乾身香口 啖啖吞拿魚同脆卜卜既蟹籽 真心幾足料 但就冇乜黑松露味 同埋意粉偏淋唔彈牙火炙魚生飯 $98呢個presentation好得意😂 醋飯上面舖有大大片火炙三文魚 帶子 鰻魚 唔算特別厚肉肥美 但食落都ok的

黑松露蟹籽吞拿魚伴意粉 $108

火炙魚生飯 $98
Type of Meal
Lunch
2020-11-02 71 views
最近疫情好轉便再出動找尋美食。記起之前光顧過及有良好印象的這酒店樓上餐廳便再次到訪。看到型式有些改變成為自助式火煱而非自行點菜。套餐菜單有很多款各種牛肉選擇,於是叫了两位 $268 的火煱自助餐。其中包括安格司牛肉,十分好食的鹿兒島豬肉,及其它自助海鮮。最低食是蝦及蜆,它們十分新鮮及供應充足,還有多款新鮮蔬菜,牛丸,炸魚皮,罐裝汽水任飲(啤酒及其它酒精飲品另計),加上員工服務認真及尊业,價錢便宜並有節扣,這地方真是值得推介及再次光顧。
$250 (Dinner)
📍壹壹漁一 🇯🇵 今次要介紹嘅係一間主打日本野嘅餐廳,大家有無諗過係間酒店環境又咁舒服,如果大家想好似好chill 咁可以坐室外㗎,午巿套餐價錢只係 最平 $68-108 🤭😳,包括埋一杯飲品, 性價比超高 😍,賣相又靚 👍👍 打卡一流,午市套餐仲可以無限任叫只係 ( $10 蚊一隻 ) 嘅勁大隻日本生蠔🦪,想知我食咗啲咩就睇下面啦👇———————————————————前菜 🥗🍱🍲🍡淨係睇個前菜小碟嘅賣相🥢都感受得到廚師嘅細心同熱誠😝,前菜 分別有 - 沙律🥗丶餐湯丶枝豆丶泰式鳳爪丶餃子🥟丶木耳丶椰汁糕,前菜每樣野都做得好好,會做到酸酸地所以會令人哋好開胃,想繼續食落去😋,個綠色同粉紅嘅椰汁糕唔好睇小佢好重椰汁味幾好食———————————————————火炙魚生飯🔥🍣🍚 $98大家有冇覺得火炙過嘅魚生係特別香😅,最驚喜係佢有三片嘅帶子,雖然份量唔係好多但係有滿足感 😍🙈,飯裏面仲會有鰻魚同埋火炙三文魚,個人好鍾意食燒三文魚🍣 有冇人同我一樣,飯方面壽司醋控制得幾好👍👍 軟硬度適中 😝😝😝———————————————————柳橙辣味醬汁佐慢煮豬梅柳 🐷 $88首先,睇賣相方面已經
前菜 🥗🍱🍲🍡
火炙魚生飯🔥🍣🍚 $98
柳橙辣味醬汁佐慢煮豬梅柳 🐷 $88
首先,睇賣相方面已經睇得出師傅嘅用心,慢煮豬梅柳🐷, 啲豬好腍好好味,再配合埋好smooth 嘅薯蓉,加埋個醬汁整體來講好好食👍👍,但係不過如果以一個男人嚟講應該唔夠飽肚🤣🤣
日本生蠔🦪 $10隻 😳😳
酒店裏邊食到$10 蚊一隻生蠔🦪,仲係可以無限叫添‼️‼️,你唔可以講話非凡咁好食,但呢個價錢食到咁大隻嘅生蠔 🦪 又咁creamy ,超級滿足 😍😍😍,記住係要配合埋佢㗎汁一齊食呀
———————————————————
環境 - 環境好舒適,簡單舒服嘅裝修,唔會俾人一種好逼夾嘅感覺,好適合朋友丶姊妹一齊傾偈食野,‼️ 餐廳出邊仲有一個小小嘅花園仔㗎,雖然無好靚嘅風景🏙,但旁邊都種滿花🌺🌸🐚🍃🌿,可以坐喺出邊 chill 吓
———————————————————
📌如果大家喺社交媒體度打卡,仲會有九折㗎

📍地址
壹壹漁一 (大角咀)
大角咀大角咀道88號旺角帝盛酒店2樓