很久沒北上吃燒烤,有點心癢癢想吃,便找了間燒烤店,坐下等朋友時,經過的路人都說這間燒烤不錯,更令我期待。7點等到7:45朋友到了,本來一兩桌客也竟越夜坐越滿。我們點了冬菇咸蛋黃臘腸竹筒飯,咸蛋黃很香,臘腸和冬菇是最佳配搭,以竹筒蒸飯特別有風味。燒原隻生蠔,一客3隻,肥美又新鮮,加上蒜粒,更加惹味。牛油什菇,牛油份量十足,香味四溢,滲入什菇很入味。燒牛舌,肉厚但不韌,牛味濃。燒墨魚丸,沾了蜜糖燒。牛肋條是推薦的,牛肉很腍,燒汁又香又濃味。炸芝士年糕,芝士咸香流心,年糕軟糯。紫薯甘芋餅,紫薯微甜,加上栗子芋蓉,增添不同味道。最後店主還送了桃膠糖水給我們吃,意外驚喜,有益健康好吃。

7點等到7:45朋友到了,本來一兩桌客也竟越夜坐越滿。

燒原隻生蠔,一客3隻,肥美又新鮮,加上蒜粒,更加惹味。
牛油什菇,牛油份量十足,香味四溢,滲入什菇很入味。

炸芝士年糕,芝士咸香流心,年糕軟糯。
紫薯甘芋餅,紫薯微甜,加上栗子芋蓉,增添不同味道。
最後店主還送了桃膠糖水給我們吃,意外驚喜,有益健康好吃。
2019-06-20
2019-06-23 19 views
旺角嘅燒烤店好多,但食嚟食去多一兩間,烏龍燒就係其中一間,入面嘅蔬菜海鮮好新鮮,燒出嚟既火喉適中,肯定唔會太燶,特別係佢個燒生蝦,燒蠔,次次黎親都一定會食的,而且仲開到好夜,有時收工收得野都可以去試
2019-06-22 409 views
呢晚約咗家人食生日飯,知道主角鍾意食燒物,於是約咗嚟食串燒。燒超鮮味海螺串嘅螺肉鮮味彈牙,好味! 烤雞腎串爽口無腥味,送酒一流! 燒原隻生蠔鋪咗厚厚嘅蒜蓉燒,不但香口,仲調出蠔嘅鮮味,正! 燒韮菜最怕燒得太乾,呢度嘅火喉剛好,韮菜食落爽脆。燒鹿兒島豚肉串食落 juicy 唔覺肥膩,豚肉充滿油香。串燒义燒肋排粒好惹味,肉質肥瘦適中,醃得入味。鐵板仔汁煎鰻魚幾特別,原塊鰻魚以鐵板熱住上。蒜蓉牛油焗什菌入口滿滿牛油香味,加埋蒜蓉真係絕配。雞軟骨串好脆口,食完一粒又一粒。日式煉奶燒麻糬嘅麻糬外皮微脆,內裡煙煙韌韌,可以點埋煉奶同花生粉同吃,味道更豐富更香。脆脆蜜糖燒香蕉有驚喜,香蕉面加咗啲糖去燒,所以等佢稍為放一陣之後,就會有層焦糖蓋面,而香蕉就暖暖哋,但又唔會燒得過軟,點埋黑朱古力醬或者榛子朱古力醬,真係勁好食呀! 雪梨紅棗桃膠糖水係店家送嘅,估唔到有桃膠咁落本,食完一輪燒物,再食返碗糖水潤返,熱氣全消。
燒超鮮味海螺串嘅螺肉鮮味彈牙,好味!

烤雞腎串爽口無腥味,送酒一流!

燒原隻生蠔鋪咗厚厚嘅蒜蓉燒,不但香口,仲調出蠔嘅鮮味,正!

燒韮菜最怕燒得太乾,呢度嘅火喉剛好,韮菜食落爽脆。

燒鹿兒島豚肉串食落 juicy 唔覺肥膩,豚肉充滿油香。

串燒义燒肋排粒好惹味,肉質肥瘦適中,醃得入味。

鐵板仔汁煎鰻魚幾特別,原塊鰻魚以鐵板熱住上。

蒜蓉牛油焗什菌入口滿滿牛油香味,加埋蒜蓉真係絕配。

雞軟骨串好脆口,食完一粒又一粒。

2019-06-21 113 views
是日晚餐食串燒就係烏龍燒好快有位坐點野食有朋友飲啤酒我們就飲腐竹糖水冰沙同水蜜桃冰沙凍冰冰咁幾得意燒海螺串肉質彈牙,香口燒原隻生蠔-蒜蓉令到隻蠔更加好食,蠔冇腥味烤雞腎串-好入味,同埋個口感不錯冬菇咸蛋黃臘腸竹筒飯-料都算幾多羊肉串-味道唔錯燒鹿兒島豚肉串-豚肉味重,又唔會太肥燒一口甜薯串燒鮮冬菇-香口好味串燒叉燒肋排粒-好似平時食既燒排骨咁好味鐵板汁煎鏝魚-香口好味道燒韮菜-辣辣地一條條咁食幾正蒜蓉牛油焗什菌-有好多唔同種類的菇燒車厘茄煙腩卷-煙肉香口新鮮紫淮山-硬硬地有咬口又帶左D鮮甜淮山味雞軟骨串-幾香雞味同埋咬口好台式黑椒腸-肉味幾濃再加埋黑椒更加野味桃膠糖水-除左桃膠仲有木耳,龍眼肉等等不過唔算好甜好正日式煉奶燒麻糬-煉奶真係個重點,成個菜都好食起來脆脆蜜糖燒香蕉-燒左個蕉糖脆口連埋朱古力醬更係好食
是日晚餐食串燒
就係烏龍燒
好快有位坐
點野食
有朋友飲啤酒
我們就飲腐竹糖水冰沙同水蜜桃冰沙
凍冰冰咁幾得意
燒海螺串肉質彈牙,香口
燒原隻生蠔
燒原隻生蠔-蒜蓉令到隻蠔更加好食,蠔冇腥味

烤雞腎串
烤雞腎串-好入味,同埋個口感不錯

冬菇咸蛋黃臘腸竹筒飯-料都算幾多
羊肉串-味道唔錯
燒鹿兒島豚肉串
燒鹿兒島豚肉串-豚肉味重,又唔會太肥
燒鮮冬菇
新鮮紫淮山-硬硬地有咬口又帶左D鮮甜淮山味
雞軟骨串-幾香雞味同埋咬口好
台式黑椒腸-肉味幾濃再加埋黑椒更加野味
桃膠糖水
桃膠糖水-除左桃膠仲有木耳,龍眼肉等等不過唔算好甜好正
日式煉奶燒麻糬
日式煉奶燒麻糬-煉奶真係個重點,成個菜都好食起來
脆脆蜜糖燒香蕉-燒左個蕉糖脆口連埋朱古力醬更係好食
燒原隻生蠔
烤雞腎串
燒鮮冬菇
  • 燒海螺串
2019-06-20 294 views
今晚同幾個好友食飯就係e度喇烏龍燒每人剔少少好彩有位,即叫即食先叫飲品先腐竹糖水冰沙幾得意既食法,第一次咁食腐竹糖水水蜜桃冰沙唔算好甜青島啤酒夠晒凍燒海螺串幾好食,口感不錯燒原隻生蠔辣辣地幾香口烤雞腎串口感好好冬菇咸蛋黃臘腸竹筒飯食下飯先夠飽,個味都唔錯羊肉串都好香口燒鹿兒島豚肉串口感好仲有好有豚肉香味燒韮菜幾得意加埋香料燒一口甜薯串甜甜地好香薯味燒鮮冬菇夠晒香口串燒叉燒肋排粒除左味香外仲有口感都好好鐵板汁煎鏝魚好有鰻魚魚油香味蒜蓉牛油焗什菌菇類好香,加埋個汁都好野味新鮮紫淮山口感幾得意燒車厘茄煙腩卷燒完煙肉唔會好油膩而加埋車厘茄都幾夾雞軟骨串口感幾好台式黑椒腸個味有黑椒味都幾好食桃膠糖水送的糖水仲有好多料日式煉奶燒麻糬口感好外加埋煉奶更加係好味道脆脆蜜糖燒香蕉個口感幾好仲有個醬汁都非常好味甜甜地咁令到自己都大滿足
今晚同幾個好友食飯
就係e度喇烏龍燒

每人剔少少
好彩有位,即叫即食
先叫飲品先
腐竹糖水冰沙
腐竹糖水冰沙幾得意既食法,第一次咁食腐竹糖水
水蜜桃冰沙唔算好甜
青島啤酒夠晒凍
燒海螺串
燒海螺串幾好食,口感不錯
燒原隻生蠔辣辣地幾香口
烤雞腎串口感好好
冬菇咸蛋黃臘腸竹筒飯
冬菇咸蛋黃臘腸竹筒飯食下飯先夠飽,個味都唔錯

羊肉串都好香口
燒鹿兒島豚肉串口感好仲有好有豚肉香味
燒韮菜幾得意加埋香料
燒一口甜薯串甜甜地好香薯味
燒鮮冬菇夠晒香口
串燒叉燒肋排粒除左味香外仲有口感都好好
鐵板汁煎鏝魚好有鰻魚魚油香味
蒜蓉牛油焗什菌
蒜蓉牛油焗什菌菇類好香,加埋個汁都好野味

新鮮紫淮山口感幾得意
日式煉奶燒麻糬口感好外加埋煉奶更加係好味道
腐竹糖水冰沙
燒海螺串
2019-06-16 193 views
炎炎夏日,吃串燒好像很奇怪,但在香港沒有什麼是不可能的,今晚我便和朋友到白布街的烏龍燒來吃串燒。打開他們的《烏龍寶鑑》(餐牌),滿滿是不同種類的串燒,實在令人雀躍得很,立即下單先吃第一回合:燒鮮冬菇、燒大蘑菇、蒜蓉燒茄子串、燒牛舌、水果牛肋條、燒羊肉串。特別推介是燒大蘑菇,既鮮甜又多汁;燒牛舌和牛肋條更是他們的皇牌,肉質軟熟嫩滑,可見師傅技術了得。不消十多分鐘便消滅了六碟美食,趕緊打開寶鑑,再來第二回合:三色雞中翼、燒菠蘿、燒白鱔、燒午餐肉、台色蒜味腸、台色黑椒腸、椒鹽鵪鶉蛋。白鱔肥美;台色香腸惹味;鵪鶉蛋蛋香味濃;菠蘿甜滋滋的,又能解滯。吃了十多碟串燒,本來都已經很滿足,但看見餐牌上仍有很多吸引的食物,又忍不住多叫了些來吃:燒粟米、蒜蓉牛油焗什菌、蝦米菜甫肉鬆竹筒飯。其中蒜蓉牛油焗什菌滋味無窮,至於蝦米菜甫肉鬆竹筒飯為這餐劃下完美滿足的句號。最後一定要提的是他們免費送的凍桃膠湯水。一來清甜滋潤,二來可以減低串燒的熱氣,真的多謝晒!

不消十多分鐘便消滅了六碟美食,趕緊打開寶鑑,再來第二回合:
白鱔肥美;
台色香腸惹味;鵪鶉蛋蛋香味濃;
菠蘿甜滋滋的,又能解滯。

燒粟米、蒜蓉牛油焗什菌、蝦米菜甫肉鬆竹筒飯。
其中蒜蓉牛油焗什菌滋味無窮,
至於蝦米菜甫肉鬆竹筒飯為這餐劃下完美滿足的句號。
2019-05-28
$220 (Dinner)
2019-06-13 102 views
是晚一行四人黎到呀妹屋企附近嘅呢間串燒店,我地嘅座位鄰近店門口,可以一路欣賞街景,一邊涼住冷氣,夏天黎感覺好正。先黎冬瓜檸檬沙冰,係檸檬冬瓜茶嘅沙冰版本,冰夠細滑,茶亦都夠濃味,清爽解膩,份量仲好多。汁燒美國頂級雪花牛小排脂肪比例唔錯,牛味香濃嫩滑,應該只係加左少少鹽黎燒,每人一塊回味無窮。餐蛋串串好多人叫,厚切餐肉咸咸地,玉子甜甜地,好好咬。燒特級魚腐、雞軟骨串、孜然羊肉串:調味岩岩好,惹味得黎唔會過咸,雞軟骨香脆,羊肉同孜然係絕配。(順時針方向) 豬腩肉、叉燒肋排粒、麻吉年糕燒、燒魚肉燒賣、燒脆皮芝士腸叉燒加左一層醬味道濃郁,燒賣同芝士腸內脆外軟,加左少少蜜糖似足BBQ。汁燒金菇肥牛卷配埋個汁有日式感覺,燒鯖魚係個皮卜卜脆好味,油香豐富。之後黎一round蔬菜類,選擇都算多,我地叫左燒菜心苗、燒鮮冬菇、燒翠肉瓜、燒雞肶菇、燒茄子、燒粟米。蔬菜類調味唔算重,原汁原味,冬菇同雞肶菇好爆汁,特別鐘意茄子有超多蒜蓉,粟米超甜。甜品好有驚喜,菠蘿香甜多汁,一口麻糬口感好煙UN,配煉奶同花生碎食,幾特別。香蕉燒過簡直係將所有香甜味逼哂出黎,可以點黑朱古力醬或者Nutella食,呢個配搭冇得輸。
餐蛋串串好多人叫,厚切餐肉咸咸地,玉子甜甜地,好好咬。

最後仲免費送上桃膠糖水,滋潤養顏之選,亦都令邪惡感大大減低。
都係o係旺角食晚飯嘅好選擇。
2019-06-04
  • 冬瓜檸檬沙冰
  • 汁燒美國頂級雪花牛小排
  • 餐蛋串串
  • 燒香蕉
2019-06-13 28 views
幾兄弟去旺角啤一啤小聚一吓,i白布街 呢一帶好多嘢食,有火鍋店,西餐廳,串燒店,快食店,日式居酒屋等。 就喺白布街選定呢間烏龍串燒店,坐低先叫啤酒暢飲一番先!再叫啲串燒,發覺啲嘢都好抵食款式又多。環境算好坐,好適合飲吓傾吓。原隻尤魚39元有咬口得來唔會乾,有鮮味!燒午餐肉17元台式黑椒腸19.50燒原隻生蠔58元(3隻)蒜蓉好惹味蠔好肥美!炸紫芋甘薯餅20.50外鬆脆內綿滑,好甜口!鐵板汁煎鰻魚48.50醫汁好惹味,鐵板熱辣辣,魚肉甘香軟滑。燒三色雞中翼29.50/3隻蒜茸味,黑椒味,蜜汁味各有風味,肉質嫩滑!燒孜然羊肉串28元/2串皇牌好燒牛舌35.50/串牛舌有厚度,好有口感,味道好!薑蔥煲仔廣島蠔48.50/客的蠔好鮮甜爽脆,唔錯!青島17.50/支啲野好好味,暢飲暢談食得好開心!覺得係好唔錯嘅聚會點。
環境算好坐,好適合飲吓傾吓

原隻尤魚39元
有咬口得來唔會乾,有鮮味

燒午餐肉17元
台式黑椒腸19.50

燒原隻生蠔58元(3隻)
蒜蓉好惹味蠔好肥美!

炸紫芋甘薯餅20.50
外鬆脆內綿滑,好甜口!

鐵板汁煎鰻魚48.50
醫汁好惹味,鐵板熱辣辣,魚肉甘香軟滑。

燒三色雞中翼29.50/3隻
蒜茸味,黑椒味,蜜汁味
各有風味,肉質嫩滑!

燒孜然羊肉串28元/2串
皇牌好燒牛舌35.50/串
牛舌有厚度,好有口感,味道好!

薑蔥煲仔廣島蠔48.50/客
的蠔好鮮甜爽脆,唔錯!

青島17.50/支
啲野好好味,暢飲暢談食得好開心!覺得係好唔錯嘅聚會點。
  • 皇牌燒牛舌
2019-06-13 52 views
與男友到廣華醫院探完病,到附近覓食,這區太多選擇了,在白布街口發現這間烏龍串燒,掛滿燒物圖片推介頗吸引!價格不貴,男友想試而我們也未試過晚餐食BBQ的,因爲我是無飯不歡的!但被我見到有竹筒飯,那當然奉陪了! 是開放式舖面,初時擔心會很熱流住汗食會不舒服的,幸好,坐下來感覺舒服,因爲冷氣夠凍! 天正下着雨,望着街景人來人往,吃着美味燒物另有一番風味!越夜優恵越多!還有生日送香檳的禮遇呢~看着menu燒物百多種,還有飲品,雪葩,自家製滋潤飲品幾十款選擇非常多!金菇牛肉卷 $ 53牛肉嫩,金菇脆!好味!三色雞中翼$29/3隻燒熟程度剛好,脹卜卜的,肉嫩有汁!惹味!燒原隻生蠔$ 58/3隻蒜茸香噴噴,蠔肉爽,肥美多汁!魷魚 $ 39.5/隻鮮甜,香口,佐酒一絶!蒜茸茄子串 $ 15.5/客軟綿綿,唔乾有汁,甜美!我至愛~炸芝士年糕$ 28/客皮脆,流心芝士香滑,口感了得!!冬菇咸旦黃臘腸竹筒飯$ 46.5/客啲咸旦黃沙沙嘅口感,飯又香又爽口,真係好好味!食完一客再追加多一客!太好味!Lindemans Pecheresse $ 38/支意想不到BBQ也如此飽足!燒物美味,配上啤酒一樂也!
天正下着雨,望着街景人來人往,吃着美味燒物另有一番風味!

越夜優恵越多!
還有生日送香檳的禮遇呢~

選擇非常多!
金菇牛肉卷 $ 53
牛肉嫩,金菇脆!好味!

三色雞中翼$29/3隻
燒熟程度剛好,脹卜卜的,肉嫩有汁!惹味!

燒原隻生蠔$ 58/3隻
蒜茸香噴噴,蠔肉爽,肥美多汁!

魷魚 $ 39.5/隻
鮮甜,香口,佐酒一絶!

蒜茸茄子串 $ 15.5/客
軟綿綿,唔乾有汁,甜美!

我至愛~炸芝士年糕$ 28/客
皮脆,流心芝士香滑,口感了得!!

冬菇咸旦黃臘腸竹筒飯$ 46.5/客

Lindemans Pecheresse $ 38/支

意想不到BBQ也如此飽足!
燒物美味,配上啤酒一樂也!
最後,食完燒物還有滋潤甜品送~
桃膠桂元糖水,甜度剛好,好潤喉!印象很好的串燒店!

2019-06-12 27 views
老友聚會,唔想咁死板坐酒樓、餐廳,我個人覺得去燒烤吧就最正,這裡有手工啤和各種啤酒飲,而且燒烤種類繁多!地點:旺角,門口又可以泊車,如果好飲杯的朋友當然請司機好啦!店員俾咗張點菜紙我地選擇,通常第一次落單都會持保守得來開放,即係可多點款式,但數量就會保守。鹽燒牛舌、雞軟骨、蒜蓉茄子、燒鮮冬菇、原隻魷魚、羊肉串、原隻生𧐢、紫芋甘薯餅、雞泡魚干、金菇肥牛卷。各式燒物很有水準,能夠保持肉質水份,調味更是重要,特顯了各種食材原味呈現出鮮嫩可口! 不知不覺多款串燒叫 encore。薑蔥爆廣島𧐢香濃薑蔥味爆肥美鮮嫩廣島𧐢,吃多多也不夠。鐵板汁煎鰻魚秘製燒汁加在香煎的鰻魚上,配搭完美。冬菇咸蛋黃腊腸竹筒飯👍🏻熱騰騰的竹筒飯,有特色、有創意,冇諗過在燒烤場內一再 encore 竹筒飯!必點嘅手工啤,青瓜味,清新口感,涼到入心, BBQ 最佳伴侶 🍻。食串燒又點少得要啤酒食物質素高,最適合有要求會串燒的朋友

薑蔥爆廣島𧐢
香濃薑蔥味爆肥美鮮嫩廣島𧐢,吃多多也不夠。
肥美廣島𧐢

鐵板汁煎鰻魚
秘製燒汁加在香煎的鰻魚上,配搭完美。

冬菇咸蛋黃腊腸竹筒飯👍🏻

食串燒又點少得要啤酒

食物質素高,最適合有要求會串燒的朋友
2019-06-11
$200 (Dinner)
肥美廣島𧐢
2019-06-11 6 views
有時食完晚飯想和朋友食宵夜吹水,燒烤串的確是不錯的選擇。夏天吃燒烤最怕熱,這家餐廳冷氣勁度十足,就算門打開了都感受到涼意,值得一讚。麻吉年糕燒看名字很有趣,原來是獅子狗包住年糕,外面燒得香軟,有點孜然的咸味,裡面的年糕煙韌可以拉絲,味道帶甜,兩種味道撞在一起出奇的好食。餐肉蛋的蛋非常好食,味道似日本玉子燒,甜甜地,蛋很軟很厚,中間有點軟心效果,非常喜歡。烤大蘑菇很大一個,有拳頭那麼大,超級多汁,每口咬下去都有汁爆出來。
2019-06-10 22 views
旺角白布街出名多野食,甜品、邊爐同串燒都好受追捧,甜品同邊爐都食唔小,串燒反而未試過!串燒包羅萬有,蔬菜、肉類、丸類、海鮮、小食都有!仲有特色飲品,有冬瓜檸檬沙冰同腐竹糖水沙冰,兩個都從未試過!今次就試左冬瓜檸檬沙冰先台式飲品店既冬瓜茶都偏甜,呢杯加左檸檬,酸味中和左甜味,酸酸甜甜好清新,飲一啖透心涼🥶串燒首先一定要食牛!呢個係海鹽雪花牛小排,牛味香濃又好多肉汁😋串燒羊肉、雞軟骨同魚腐,雞軟骨唔只得骨,中間夾著雞肉,食落又軟又爽,口感豐富。蔬菜類無燒得過乾,茄子同冬菇好juicy👍🏻串燒叉燒肋排粒,呢個似金沙骨,表面燒成金黃色,有光澤,肥瘦均勻!餐蛋串串,餐肉同蛋永遠都係完美嘅配搭,餐肉燒至表層香脆,蛋內裡依然滑身。粟米好清甜,再加上蜜糖再添一份甜味。燒鹿兒島豚肉串,肉味濃又嫩🥰燒菠蘿非常清甜,份量好多!焦糖香蕉好多焦糖😍配埋nutella同朱古力醬,好夾!最後餐廳仲送上甜品,好養生,有桃膠,木耳絲同杞子,好足料!臨走見倒宵夜時段仲有優惠,食宵夜又多個選擇喇!

蔬菜類無燒得過乾,茄子同冬菇好juicy👍🏻

粟米好清甜,再加上蜜糖再添一份甜味。

燒鹿兒島豚肉串,肉味濃又嫩🥰

最後餐廳仲送上甜品,好養生,有桃膠,木耳絲同杞子,好足料!

臨走見倒宵夜時段仲有優惠,食宵夜又多個選擇喇!

• 餐蛋串串
  • 焦糖香蕉
  • 鹿兒島豚肉串
  • 海鹽牛小排
2019-06-10 21 views
今日同朋友去旺角波鞋街,見到間串燒店,見人唔算太多,唔需要排隊就入來試試。首先來左個汁燒鹿兒島縣A4和牛,和牛又香又軟,肉汁超JUICE。 之後再上椒升鹽雞軟骨,金黃香脆,100分無得輸。食埋個推薦的竹筒飯,冬菇咸蛋黃臘腸竹筒飯和蝦米菜甫肉鬆竹筒飯。 但人比較喜歡冬菇咸蛋黃臘腸竹筒飯,咸蛋黃香味好正。之後再食原隻魷魚燒同原隻生蠔,新鮮又彈牙,蒜香味好正好濃。再來份鹽鯖花魚同鐵板汁煎鰻魚,脆口的鯖魚燒,鰻魚又多汁又大份,好正。最後上埋個菠蘿雪葩同椰子雪糕,好滿足。最後老闆仲好好人,每人送左碗桃膠雪耳糖子,真係好驚喜窩心。

之後再上椒升鹽雞軟骨,金黃香脆,100分無得輸。

之後再食原隻魷魚燒同原隻生蠔,新鮮又彈牙,蒜香味好正好濃。
再來份鹽鯖花魚同鐵板汁煎鰻魚,

最後老闆仲好好人,每人送左碗桃膠雪耳糖子,真係好驚喜窩心。
2019-06-10 14 views
行來旺角的波鞋街, 見到這間新開的串燒店, 人也不太多, 便拉朋友進來一試。首先叫了個汁燒鹿兒島縣A4和牛,燒到半生熟,又柔軟。再來燒到金黃色嘅雞軟骨好香口, 好味道。再上牛脷,上面有椒鹽粉,10分野味。期待的招牌竹筒飯,包括冬菇鹹蛋黃臘腸竹筒飯 和蝦米菜甫肉鬆竹筒飯,兩個都似係炒完再放進竹筒入面篜,好香好入味。再上來完隻魷魚好新鮮好彈牙。薑蔥煲仔蠔上到來熱辣辣,蠔也很新鮮。最推介的是鐵板仔汁煎鰻魚, 絕對可以encore, 香又滑, 無咩骨, 拌飯一流。紫芋甘薯餅, 炸的內鬆外脆。食完已七成飽。甜品叫了椰子雪糕,十分香滑, 椰汁味很濃。菠蘿雪葩菠蘿味勁濃, 雪葩的沙冰更多 更冷, 夏天吃好味。最後的小驚喜是,店主送了每人一個桃膠糖水。 入面有紅棗,木耳,雪梨,杞子,還有桃膠十分養顏。

再上來完隻魷魚好新鮮好彈牙。

薑蔥煲仔蠔上到來熱辣辣,蠔也很新鮮。

紫芋甘薯餅, 炸的內鬆外脆。食完已七成飽。

甜品叫了椰子雪糕,十分香滑, 椰汁味很濃。
菠蘿雪葩菠蘿味勁濃, 雪葩的沙冰更多 更冷, 夏天吃好味。

2019-06-06 18 views
之前黎過 有個爐係檯面自己燒 宜家變左燒埋上檯叫左燒扇貝 燒鮑魚 餐蛋串串 燒墨丸 牛油什菌 牛肩肉 車厘茄燒肉 雞軟骨 同埋個飯味道是不錯的 海鮮新鮮 餐蛋串串好特別係玉子 個飯冇乜特別
之前黎過 有個爐係檯面自己燒
宜家變左燒埋上檯