2024-08-12 832 views
叫左個鰻魚定食 食上口無味嘅 退左一次 食第二份 又係無味嘅 唔知你地係叫熟貨返黎定係生貨 如果係生貨燒到咁廚房師傅不如盡快轉行 重有你個滑蛋雞個汁太過甜 廚房大佬係唔係覺得是但出餐就算?無人試味?
2024-03-19 2851 views
當同同事食lunch諗唔到食咩既時候,一定會黎大户屋。所以尼間餐廳直接成為咗我地既午飯食堂。最重要既原因係因為佢多選擇!!!一大班人,梗係有啲人中意食魚生刺身,有啲人就唔中意食生冷野要叫熱食。尼間餐廳滿足可以一次過滿足晒大家既要求😊今日叫左個燒醬油麴熟成五花腩拼牛肉定食。除左主菜仲跟埋麵豉湯,茶碗蒸,漬物同一碗白飯。五花腩煎到好有焦香,牛扒食落都唔會話好乾,加埋佢附上既沙律岩岩好中和返個油膩感。值得一提既係佢放咗係旁邊唔起眼既薯仔沙律,佢入面撈左啲酸酸地既漬物,食落去好開胃😋Btw 溫馨小提示🔔大廈入面有好多食市,lunch time等𨋢都比較多人,建議早少少去排隊拎位🤣

今日叫左個燒醬油麴熟成五花腩拼牛肉定食。
除左主菜仲跟埋麵豉湯,茶碗蒸,漬物同一碗白飯。

五花腩煎到好有焦香,牛扒食落都唔會話好乾,
加埋佢附上既沙律岩岩好中和返個油膩感。

2024-03-08
$150 (Lunch)
2024-03-15 1860 views
午飯時間黎食過幾次🙈唔知點解今次個員工話呢個時間供應唔到刺身🫠冇得食我最鍾意食嗰樣,唯有叫返個「壽喜燒」食吓,啲肥牛全部黐埋一舊🥹少少偏鹹,整體嚟講都OK拉
2024-01-31 2249 views
每次晏晝等到超多人!不過以日本定食連鎖店嚟講質素真係唔錯🙏🏻我叫咗黑醋鱈魚定食‼️我覺得啲飯真係好好食粒粒分明🤓朋友就叫咗燒牛肉豚肉👍🏻我自己覺得油脂分布好平均咬落唔會辛苦🥹最開心嘅係一個套餐配咗湯同沙律菜🤓最鍾意食一碟碟營養豐富嘅飯😹😹午市一個餐都只係$100左右🤓我覺得約朋友食飯唔好食咁頹呢間係幾唔錯,又唔會太貴👍🏻不過希望出多啲燒或者煮嘅款🥹好似好多都係炸好似有啲熱氣
2024-01-22 1613 views
等七點半去大會堂聽音樂會,就自己一個黎左大戶屋食晚飯。大約六點去到,有好多位可以選,正~。鯖魚定食108元加一我平時就好憎食魚,但每次黎到大戶屋都會迫自己叫魚,一來吸收下啲營養,二來大戶屋整的魚真係幾好味~鯖魚賣相好得,骨好少,基本上啖啖肉,我食晒碗飯都未食完啲魚~皮又煎得好香,唔似家母煮果啲咁腥~。會員優惠食大戶屋一定要用會員優惠,尤其係中環呢間。有張優惠券係平日夜晚可以用架,我今次就要了炒雜菜,非常大碗~一個人食有點太飽~。服務中環可能人比較少,上菜快,店員態度都ok,好快會幫你斟茶,又唔會趕你走。。改善之處我就覺得細檯之間太近,隔離男人un腳un到我心都煩,如果隔開少少就好喇~

。鯖魚定食108元加一

燒鯖魚定食

。會員優惠

雜菜

。服務

。改善之處

2024-01-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$108 (Dinner)
燒鯖魚定食
雜菜
2024-01-06 1505 views
她, 忽然說要帶苦榮去吃平民好東西, 苦榮開心都黎唔切. 跟著走, 去到食肆林立的L Place, 入笠, 看她按的樓層, 原來是大戶屋.百幾蚊的定食, 係中環黎講, 直頭係窮人恩物. 定食包埋嫩滑茶碗蒸, 色彩斑蘭健康沙律和麵豉湯. 她的五花腩拼牛扒, 苦榮的牛舌, 都好好食. 牛扒軟腍, 五花腩的肥脂恰到好處, 簡直為麻甩苦榮之設. 牛舌薄薄, 口感爽彈, 苦榮與她都好滿意. 食物比唔小幾百蚊的居酒屋優勝.

2023-11-28 1346 views
大戶屋係日式定食連鎖餐廳,成日經過都見好多人排隊,今晚終於試一試😋😋 果然不錯👍👍👍餐廳寬敞舒適,食物選擇都多 🔶五花腩拼牛扒 定食🔶 套餐有前菜、飯、麵豉湯、蒸蛋、薯仔沙律,份量滿滿😋😋😋🔥🔥🔥茶碗蒸好味,夠熱夠滑溜,麵豉湯都唔會太鹹。五花腩一口咬下非常脆,滿滿豬肉汁 惹味,牛扒也很棒,推薦🔥🔥🔥 🔶燒魚拼盤 (三文魚 油甘魚鮫 銀鱈魚)🔶 魚質都唔錯,拼盤望落好豐富,出面燒魚有時會被燒得很乾,但呢間唔乾身之餘亦很入味 整體食物價錢CP值不錯,會再幫襯😁👍
餐廳寬敞舒適,食物選擇都多

2023-10-21 1798 views
與友人與大戶屋共聚一個午飯時間,開心開心!大戶屋的套餐真的很抵食,朋友order了壽喜燒牛肉燒定食,我order了鹽燒五花腩,套餐包含茶碗蒸麵豉湯以及白飯。壽喜燒的牛肉OK 不過配菜有啲麻麻據友人說 洋蔥有點硬 湯底有點鹹。不過本來壽喜燒湯底就是比較重味道,份量也10分多!五花腩配少許沙律的套餐是好食的,五花腩個味道好入味,而且你唔會覺得好油膩!你唔會覺得好肥嘅感覺,不錯呀姐!茶碗蒸的味道也不錯!座位亦坐得舒服,也沒有人趕你走。一個套餐約$150 連加一
與友人與大戶屋共聚一個午飯時間,
開心開心!

大戶屋的套餐真的很抵食,
朋友order了壽喜燒牛肉燒定食,
我order了鹽燒五花腩,
套餐包含茶碗蒸麵豉湯以及白飯。

壽喜燒的牛肉OK 不過配菜有啲麻麻
據友人說 洋蔥有點硬 湯底有點鹹。
不過本來壽喜燒湯底就是比較重味道,
份量也10分多!
茶碗蒸的味道也不錯!

座位亦坐得舒服,也沒有人趕你走。

一個套餐約$150 連加一
日本菜
2023-10-20
$150 (Lunch)
日本菜
2023-09-24 1585 views
🇭🇰 #香港 #香港島 🇭🇰大戶屋 Ootoya (中環店)每分定食都大大份保證飽肚🤣味道中規中矩適合嚟享受日式lunch😋🐟 銀鱈魚西京燒定食Grilled Cod Fish Set🐂👅 燒鹽麴牛脷飯Grilled Salted Rice Malt Ox Tongue with Rice🍖🥗 迷你黑醋雞肉野菜Mini Grilled Chicken & Vegetable with Black Vinegar♡ㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡ🚕 地址주소 : 中環皇后大道中139號The L. Place 10樓(센트럴 퀸즈 로드 센트럴 139호 더 엘 플레이스 10층)ㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡ💰價錢 가격 :🐟HKD$145 • 🐂👅HKD$110 • 🍖🥗HKD$35ㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡ♡🇭🇰 #홍콩 #홍콩섬 🇭🇰오토야 (센트럴 점)🐟 대구 구이 정식🐂👅 누룩소금 우설 덮밥🍖🥗 미니 흑초 닭고기 구이 & 야채
🇭🇰 #香港 #香港島 🇭🇰
大戶屋 Ootoya (中環店)
每分定食都大大份

🚕 地址주소 :
中環皇后大道中139號The L. Place 10樓
💰價錢 가격 :

🇭🇰 #홍콩 #홍콩섬 🇭🇰
오토야 (센트럴 점)
🐟 대구 구이 정식
🐂👅 누룩소금 우설 덮밥
🍖🥗 미니 흑초 닭고기 구이 & 야채
2023-09-07 1350 views
香港🇭🇰| 大戶屋🐻中午相約同事食Lunch, 黎到大戶屋,12點25分左右來到,不需要等待,價位大約$120-170一份定食,同事說日本朋友推介呢間有日本家便當的特式,所以專登黎試一下🐻我叫左牛肉壽喜燒套餐,牛肉好多同好食,仲有菜,豆腐和洋蔥,湯底不太甜都唔會死咸,不錯!🐻同事叫左野菜燒魚套餐,同事一邊吃一邊說下次要再來,兩款套餐包括了茶碗蒸,小量醃漬蔬菜和面鼓湯🐻人圴$120-170 可以食到呢個質素真係不錯喔
香港🇭🇰| 大戶屋

壽喜燒定食

野菜燒魚套餐

🐻人圴$120-170 可以食到呢個質素真係不錯喔
2023-09-06
$120 (Lunch)
壽喜燒定食
野菜燒魚套餐
2023-08-24 1046 views
喺依一間舖頭食過幾次晚餐,試過有一次個蒸蛋係生嘅,因為last order時間先入嚟,覺得廚房未有時間,整唔熟還可以原諒,同埋生嘅蛋都叫做食得,都係叫員工同廚房反映一下就算。今晚嚟食,正常食飯時間,叫咗個炭烤鹽麴五花肉定食,食咗幾舊望下個飯發現啲飯有血水既,先發現佢有啲豬肉係生嘅,雖然同員工反映之後員工有話可以整返碟俾我,但對於喺呢間連鎖餐廳得到一碟生豬肉,感到極度失望。亦唔打算會再嚟依一間餐廳幫襯。
2023-08-24
Type of Meal
Dinner
2023-02-12 3322 views
今朝想食牛,在網上見到啲comment都唔錯,就近近地去試吓先!叫咗個牛扒定食,買相都唔錯,但係食到入口每一啖都有肥同根,趙嚟照去都吞唔到!今日第一次去,以後都唔會再去🙄!
2023-02-12
Type of Meal
Lunch
2023-02-07 2418 views
Lunch hour 想食好d, 去左大戶屋,要大讚呢個豬肉和牛肉的set, 兩款肉都好脆好香,豬肉更加入口即融,中環食飯黎講算性價比高,成個set有埋日式蒸蛋,麵豉湯,白飯和沙律,份量很大,男人都會夠飽。
2023-02-03
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$120 (Lunch)
2023-01-24 1997 views
其實中環定上環一帶,餐廳選擇非常之多。但是很多都很狹窄,要坐低同朋友食一餐舒服嘅飯都不容易。突然想食日本嘢,就同同事去咗大戶屋。貪佢個Menu夠多選擇,總有一款啱自己口味今日就叫呢個滑蛋雞扒丼。不得不說,始終同一般快餐唔同,佢個賣相非常之吸引。滑蛋屬於半熟狀態,雞扒都真係用碳燒。好味係幾好味,不過有啲細份。一個套餐仲有埋蒸蛋同熱麵豉湯,性價比都算OK。不過真係想食正宗嘅,就可能再去更正宗嘅小店嘞!

2023-01-05 4998 views
黎到中環諗唔到食咩,行過L place見到成棟都係餐廳🍴好耐冇食大戶屋,就揀左佢黎食😛平日晏晝時間餐廳都唔full😆午市都係散叫,冇lunch set menu😌Menu選擇都好多,而且食物質素高👍🏻🐣香蔥汁醬燒雞扒定食($108)配白飯、麵豉湯、日式蒸蛋、漬物雞扒煎得香脆得黎肉質依然好嫩滑😍香蔥汁令雞扒香味更加昇華😇另外仲有薯菜同漬物餸飯😎日式蒸蛋亦好出色,蒸得超嫩滑!💯可惜麵豉湯太咸,扣左啲分😣🍱燒醬油麴熟成五花腩拼牛扒定食($127)配白飯、麵豉湯、日式蒸蛋、漬物記得第一次黎食大戶屋朋友已經介紹食五花腩🥓太耐冇食再食返都一樣係好出色😍五花腩肥瘦恰到剛好,油花balance返瘦肉既乾💯煎到超香口,好正👍🏻牛扒都煎得剛好,一啲都唔會靭🤭一個定食有豬又有牛,超滿足😛/📌大戶屋 (中環)中環皇后大道中139號The L. Place 10樓/😋食物質素:8.5/10🍽️用餐環境:8/10💰性價比:7.5/10👣回頭率:8/10
黎到中環諗唔到食咩,行過L place見到成棟都係餐廳🍴
好耐冇食大戶屋,就揀左佢黎食😛
平日晏晝時間餐廳都唔full😆
午市都係散叫,冇lunch set menu😌
Menu選擇都好多,而且食物質素高👍🏻

🐣香蔥汁醬燒雞扒定食($108)
配白飯、麵豉湯、日式蒸蛋、漬物
雞扒煎得香脆得黎肉質依然好嫩滑😍
香蔥汁令雞扒香味更加昇華😇
另外仲有薯菜同漬物餸飯😎
日式蒸蛋亦好出色,蒸得超嫩滑!💯
可惜麵豉湯太咸,扣左啲分😣
香蔥汁醬燒雞扒定食

🍱燒醬油麴熟成五花腩拼牛扒定食($127)
配白飯、麵豉湯、日式蒸蛋、漬物
記得第一次黎食大戶屋朋友已經介紹食五花腩🥓
太耐冇食再食返都一樣係好出色😍
五花腩肥瘦恰到剛好,油花balance返瘦肉既乾💯
煎到超香口,好正👍🏻
牛扒都煎得剛好,一啲都唔會靭🤭
一個定食有豬又有牛,超滿足😛
燒醬油麴熟成五花腩拼牛扒定食

📌大戶屋 (中環)
中環皇后大道中139號The L. Place 10樓

😋食物質素:8.5/10