Restaurant: OPPA Korean Restaurant
Info:

2024-10-29 295 views
去旺角行下,見到呢間舖係門口已經有人等位,咁應該都好食先有人等佢主打韓燒,叫左野食之後就會放上辛奇同紫菜,加上蛋醬係邊邊慢慢成為韓國雞蛋羹 🤩呢個真係好食,幾時食都係熱辣辣架!我哋叫左個和牛拼盤 ($458) , 石鍋拌飯($88),蜂蜜原漿米酒 ($88)和牛拼盤真係好吸引,一大份有齊牛舌,牛頸脊,A4和牛肉眼,韓牛肉眼等等!而全部牛肉都好新鮮,塊塊都好好食,最好食當然係和牛啦,油脂分布好好,而韓牛就肉味濃郁得黎,肉質都好軟棉棉 🥰🥰🥰石鍋拌飯熱辣辣,而且熱度真係十足,好易就做到有飯焦效果,正!👍🏻👍🏻蜂蜜米酒係之前好紅!而呢度竟然都有!仲要價錢唔貴!米酒配合甜甜地既蜂蜜點會唔好飲!🤩Overall 人均300幾,飲飽食醉,都唔錯

Overall 人均300幾,飲飽食醉,都唔錯
2024-10-25 286 views
好耐無食韓燒,今日朋友帶我去食oppa韓國燒肉店,一坐低店員已經幫我哋加 泡菜及蛋漿,食完可再加,服務唔錯!韓國菜一定要有既前菜!呢間有泡菜、芽菜、酸蘿蔔、紫菜! 泡菜淹得剛剛好,少微辣,口感爽脆!和牛拼盤,涵蓋牛小排、下肩胛、上肩胛肉、和牛牛頸脊、和牛牛舌及肉眼等等,好豐富每一種肉質都極其鮮嫩,牛小排的油花分布均勻,口感豐富,特別是和牛牛舌,滑順的口感,搭配醬料,味道更好!天氣轉涼,即刻想飲韓國蔘雞湯來暖暖胃!湯底濃郁,雞原隻上,好鮮嫩,燉煮至軟滑,充分吸收了人參的精華。湯中還有糯米和各種藥材,味道恰到好處!燒肉不能少既飲品,西瓜冰,清涼解膩!店內環境舒適,服務熱情周到,真是一個聚餐的好去處,值得再次光臨!

韓國菜一定要有既前菜!

天氣轉涼,即刻想飲韓國蔘雞湯來暖暖胃!

燒肉不能少既飲品,西瓜冰,清涼解膩!

生菜🥬和前菜無限追加。還有蕎麥茶,很解膩滯~👍🏻爐旁還有蛋。前菜有四款:紫菜、酸白蘿蔔、泡菜和芽菜。我尤其愛吃紫菜和芽菜❤️。芽菜口感爽脆😋👍🏻。❤️石窩拌飯有雞、牛和豬三款肉可選揀左雞肉。上枱時重熱騰騰!有大量紫菜和蔥。還有蛋🍳。加上甜甜的醬汁很滋味~😋有些飯焦入口脆卜卜好正!👍🏻 ❤️和牛拼盤可以一次過食齊:美國上肩胛肉,美國牛小排、美國下肩胛、日本A4背峰肉、日本A4上腦肉、日本A4牛肉眼、1++韓牛肉眼、澳洲和牛頸脊及澳洲和牛舌,超豐富呀!😍😍😍👏🏻👏🏻👏🏻牛肉愛好者必嗌!😋除左牛肉,原來拼盤重有南瓜、翠玉瓜等蔬菜,有菜有肉不錯👍🏻!將肉放入菜裏,夾住一齊食好好味😋朋友嗌左❤️甜過初戀即是梨汁柚子梳打 我嗌左❤️繼續熱戀 即是蜜桃西柚梳打酸酸甜甜好開胃~加上檸檬🍋更清新😍👍🏻!
生菜🥬和前菜無限追加。

還有蕎麥茶,很解膩滯~👍🏻

爐旁還有蛋。

❤️石窩拌飯
有雞、牛和豬三款肉可選

❤️和牛拼盤

將肉放入菜裏,夾住一齊食好好味😋

朋友嗌左❤️甜過初戀
即是梨汁柚子梳打

我嗌左❤️繼續熱戀
即是蜜桃西柚梳打
酸酸甜甜好開胃~加上檸檬🍋更清新😍👍🏻!
【旺角•OPPA韓國燒肉店】@ππππππππππππππππππππππππππππππ韓式鐵板燒多種牛部位任你揀美國上肩胛肉與小排美國上肩胛肉肉質豐富,油花分布均勻,經過鐵板煎烤後,外焦內嫩,令人垂涎。而美國牛小排則更為鮮美多汁,肉質柔軟日本A4牛肉系列日本A4背峰肉和上腦肉的口感無可挑剔,肉質細膩,油脂入口即化,讓人感受到頂級和牛的奢華。牛肉眼的彈性和鮮味澳洲和牛澳洲和牛頸寶和舌的肉質同樣讓人驚艷。頸寶的肉質緊實,適合鐵板煎烤,保留了肉的原汁原味。而和牛舌則是極具嚼勁牛肋骨湯湯色澤清亮,湯頭清澈卻豐富。牛肋骨經過長時間的燉煮,肉質軟嫩,骨髓的香氣融入湯中,讓每一口都充滿了濃郁的牛肉風味。湯底的調味恰到好處,帶有微微的香料味,卻不會搶走牛肉的鮮美,實在是一碗暖心的湯品。湯中還加入了新鮮的蔬菜,如胡蘿蔔和洋蔥,增添了清新的口感,讓整碗湯更加豐富。原隻菠蘿冰這份原隻菠蘿冰令人耳目一新。菠蘿外殼切開,裡面盛滿了新鮮的菠蘿冰沙,口感滑順,清甜不膩。每一口都能感受到菠蘿的天然果香餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 510✨✨✨✨✨✨✨✨
【旺角•OPPA韓國燒肉店】@

食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 510
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#旺角美食 #OPPA韓國燒肉店 #web3旺角

OPPA韓國燒肉店 (旺角)
2024-10-22 243 views
今日去咗旺角洗衣街嘅Oppa Korean Restaurant食韓式燒肉,一入到去,裝修已經好有Feel,好似去咗韓國燒肉店咁,牆上面仲畫咗啲好有趣嘅壁畫,成個氣氛超級有韓國風情。我哋試咗佢哋嘅招牌牛氣沖天和牛拼盤,真係名副其實!拼盤嘅碟係牛形狀,好得意,入面有九款牛肉,包括美國、日本、韓國同澳洲嘅和牛,當中有美國上肩胛肉、美國牛小排、日本A4背峰肉、1++韓牛肉眼等等。每一款牛肉嘅油花都靚到唔捨得食,燒起上嚟香噴噴,啲油脂溶喺口入面,真係滿足感爆燈!而且燒肉嗰個爐火力好猛,燒出嚟嘅牛肉外脆內嫩,配返啲生菜包住食,真係一流,完美中和咗牛肉嘅油膩感。除咗燒肉,我哋仲叫咗一碗韓式海鮮湯,入面有鮮蝦、魷魚、蜆同青口,湯底辣辣地,好開胃!最後飲咗佢哋嘅原隻菠蘿冰,菠蘿味道好鮮甜,清新消暑,完美為一餐畫上句號!

2024-10-18 256 views
📍 OPPA韓國燒肉店(旺角)依一間韓國燒肉店,真係好適合聚會🈴有啤酒嘅同時,又可以同朋友寒暄一番🉑每一塊既和牛都係不同部位,可以食到不同口感,呢一個和牛拼盤必嗌之選🐮呢一個牛肉拼盤有齊晒咁多樣嘢,美國上肩胛肉、美國牛小排 、美國下肩胛、日本A4背峰肉日本A4上腦肉、日本A4牛肉眼、澳洲和牛頸寶澳洲和牛舌🐮🥢每塊既牛肉油脂分布的比例很均勻剛好,軟嫩帶點口感 會在嘴裡化開的感覺🥢美國🇺🇸牛小排,比較厚肉質又鮮美☺️✨石頭鍋雞肉拌飯熱呼呼嘅石頭鍋飯,最緊要有飯焦,依一個飯已經滿足晒🥰賣相精美,連石鍋盛上,熱度十足。石鍋飯中有泡菜,有菠菜,醃過的蘿白粒,芽菜,雞肉,將全部食材撈勻,更見飯焦,口感更好。配埋韓式辣醬,味道好爽☺️✨ 蜜祧椰果玄米菜玄米茶可以解膩,椰果肉好豐富,整杯飲品都好清新,好適合韓燒飲🥤✨ 原隻菠蘿冰原隻菠蘿上枱,中間嘅菠蘿肉做咗沙冰🍍食完油膩嘅肉飲啲水果汁,同時又可以當甜品😗

📍 OPPA韓國燒肉店(旺角)

依一間韓國燒肉店,真係好適合聚會🈴
有啤酒嘅同時,又可以同朋友寒暄一番🉑

美國🇺🇸牛小排,比較厚肉質又鮮美☺️

✨石頭鍋雞肉拌飯

✨ 蜜祧椰果玄米菜

✨ 原隻菠蘿冰
原隻菠蘿上枱,中間嘅菠蘿肉做咗沙冰🍍
食完油膩嘅肉飲啲水果汁,同時又可以當甜品😗

2024-10-17 210 views
見咁多人介紹呢個拼盤就一於同朋友黎食宵夜🤭 呢到另一個賣點就係開到凌晨2點 有時遲收工/約夜啲都仲有得食~ 9點半後入座仲有8折🤭.|牛氣沖天和牛拼盤 $458次次見到拼盤都想叫 啱晒我呢啲有選擇困難症嘅人🤣性價比幾高 有9款肉 份量夠哂2-3人食!其中我地最鐘意日本A4牛肉眼同1++韓牛肉眼🐮 肉眼嫩滑 和牛就油花多啲 韓牛就重牛味啲🤭.|韓式海鮮湯 $108湯底有大醬香同辣醬微辣 唔會太辣👍🏻 海鮮都幾多 大蜆好飽滿!.|西瓜冰 / 菠蘿冰西瓜冰必點🍉 勁鮮甜 係新鮮西瓜既味!食完大量牛肉 解膩一流😙菠蘿冰就甜啲 但都係好真材實料🍍
|牛氣沖天和牛拼盤 $458
次次見到拼盤都想叫 啱晒我呢啲有選擇困難症嘅人🤣
性價比幾高 有9款肉 份量夠哂2-3人食!
|韓式海鮮湯 $108
|西瓜冰 / 菠蘿冰
菠蘿冰就甜啲 但都係好真材實料🍍
2024-10-16 244 views
行街路過間裝修好塗鴉風嘅韓式燒烤店,朋友仔一聽到燒肉就流晒口水話要食😆🔸和牛拼盤🔸拼盤分別有美國牛肩肉、牛小排、日本A4牛背峰、上腦肉、肉眼、1++韓牛肉眼、澳洲和牛頸脊同牛舌😳可以一次過試到唔同國家嘅牛肉同部位,配埋韓式燒烤醬汁更滋味~🔸煎韓式海鮮餅🔸份量十足嘅海鮮餅,入面海鮮粒好彈牙,夾埋大量洋蔥同泡菜,口感幾有層次~🔸原隻菠蘿冰🔸原隻菠蘿裝住~打卡一流✨濃郁嘅菠蘿香,入口清甜仲有少少菠蘿肉蓉,冰涼感配搭燒烤絕對係perfect match!邊燒肉邊聽餐廳內播嘅Kpop,青春即刻番晒嚟😂

🔸和牛拼盤🔸

🔸煎韓式海鮮餅🔸

🔸原隻菠蘿冰🔸

邊燒肉邊聽餐廳內播嘅Kpop,青春即刻番晒嚟😂
2024-10-15 222 views
又到星期日啦即係代表假期即將結束😢咁當然又要同太太搵好嘢食啦😬今次我哋就去到旺角嘅「OPPA韓國燒肉店」食燒肉食餐豐富先得😋而且仲有韓式嘅例牌前菜 同 爐邊嘅泡菜蛋,真係豐盛到不得了🤤‘牛’氣沖天和牛拼盤 $458呢個‘牛'氣沖天拼盤包含咗好多唔同國家同埋唔同部位嘅牛😋總共有10款嘅牛,包括:韓牛肉眼、日本A4肉眼、日本A4和牛肉、澳洲和牛頸脊、澳洲和牛舌、日本A4背峰肉、美國上肩胛肉、美國牛小排、美國下肩胛🤤真係非常之新鮮!再用生菜🥬包埋一齊食!真係另有一番風味😊煎韓式海鮮餅 $88即叫即整嘅海鮮煎餅,不但材料豐富,而且仲用料新鮮,食落仲熱辣辣脆卜卜😬蜂蜜🍯原漿米酒 $88/Set食韓國燒肉當然唔少得韓式米酒啦!蜂蜜味相當濃郁,比較容易入口,岩哂我呢啲平時比較少飲酒嘅朋友😝

‘牛’氣沖天和牛拼盤 $458

煎韓式海鮮餅 $88

蜂蜜🍯原漿米酒 $88/Set

2024-10-14 220 views
去左人氣韓燒店食飯😍當晚走個陣都成十一點幾仲係幾乎滿座🤤餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍~韓式小菜係任fill😛海帶同酸蘿蔔好好食😍~蔘雞湯☺️養生之選,雞肉大大件🤪肉質都唔會乾,加左好多杞子,令到個湯頭好鮮甜丫😘~和牛拼盤😍有一大盤和牛😛配左爐邊蛋同生菜,爐邊蛋如果幫餐廳google 評分可以再免費fill一次😘大部分和牛肉質都好嫩😍肉味濃郁☺️特別係呈粉紅色澤個塊油花好令🤩好重油脂香👍配上泡菜生菜加片和牛好正😘下次有機會一定再嚟食呀😍
去左人氣韓燒店食飯😍當晚走個陣都成十一點幾仲係幾乎滿座🤤

特別係呈粉紅色澤個塊油花好令🤩好重油脂香👍
配上泡菜生菜加片和牛好正😘

下次有機會一定再嚟食呀😍
2024-09-07 1227 views
最近去咗旺角嘅OPPA韓國燒肉店🤤🤤呢間餐廳主打韓國燒肉,環境舒適❤️服務態度又好,真係值得一試👍‼️‼️牛氣沖天和牛拼盤首先講下佢哋嘅牛氣沖天和牛拼盤,真係名副其實😮。拼盤入面有美國上肩胛肉、美國牛小排、美國下肩胛🤤日本A4背峰肉、日本A4上腦肉、日本A4牛肉眼、1++韓牛肉眼、澳洲和牛頸脊同埋澳洲和牛舌😍😍😍每款牛肉都係精挑細選,質素非常高🥩。尤其係日本A4背峰肉同上腦肉,入口即溶,油脂分佈均勻,真係食到停唔到口🤤1++韓牛肉眼亦都好嫩滑,味道濃郁,配埋燒烤醬汁更加一流🔥🐣蔘雞湯再講下佢哋嘅蔘雞湯,呢個湯用咗杞子、原隻雞😆人蔘同蔥花煲成,味道非常濃郁😌。雞肉煲到好嫩滑,湯底清甜💜💙有濃郁嘅人蔘味道,飲完真係覺得好滋補💪呢個湯真係一個好好嘅選擇,可以平衡下燒肉嘅油膩感🥰🥰最後講下飲品,我哋點咗菠蘿冰🍍🍍同西瓜冰🍉菠蘿冰酸酸甜甜,好清新🍍;西瓜冰就甜甜地,好解渴🍉超冰涼,勁爽!總括嚟講,OPPA韓國燒肉店真係一間值得推薦嘅餐廳,無論係食物質素定服務態度都非常出色👏如果你鍾意食燒肉,一定要去試下☺️☺️
服務態度又好,真係值得一試👍

‼️‼️牛氣沖天和牛拼盤
首先講下佢哋嘅牛氣沖天和牛拼盤,真係名副其實😮。
拼盤入面有美國上肩胛肉、美國牛小排、美國下肩胛🤤
1++韓牛肉眼亦都好嫩滑,味道濃郁,配埋燒烤醬汁更加一流🔥

🐣蔘雞湯
再講下佢哋嘅蔘雞湯,呢個湯用咗杞子、原隻雞😆

西瓜冰就甜甜地,好解渴🍉超冰涼,勁爽!

Type of Meal
  • A4和牛
  • 安格斯肉眼扒
  • 生菜
2024-09-05 900 views
韓國燒肉店,受年青歡迎,裝修滿滿韓國燒肉小店,很有氣氛店員友善,配上韓國音樂,滿有氣氛了和牛拼盤零肥肉和牛,棒,性價比高。感覺像在首爾旅行的味道,裝潢設計是韓國燒烤店,喜歡和牛拼盤的美國上肩胛肉|美國牛小排和美國下肩胛。韓國燒肉以肉眼大大塊啖啖肉,入口即溶,有韓國快樂。蘊含滿滿肉汁,燒肉,醬汁提鮮傳統人蔘雞湯豐富味道,是韓國人養生必備呢。超足料! 入面有半隻嫩香之雞,加人參之紅燉雞湯更有香濃味。菠蘿沙冰快樂之感覺輕鬆開揚,朋友陪伴下,享受飲品!韓式味道滿,造型美亦不太甜,打卡一流,菠蘿味滿滿,棒
韓國燒肉店,受年青歡迎,裝修滿滿韓國燒肉小店,很有氣氛
店員友善,配上韓國音樂,滿有氣氛了
和牛拼盤
傳統人蔘雞湯
菠蘿沙冰
2024-09-04 620 views
經過開太子都會見到呢間韓國燒肉店,平時都會見到好多人排隊,今次終於同男朋友去食,店內充滿韓式街頭風,不停播住KPOP,超有氣氛❤️一坐低店員就會送上芽菜、海帶、泡菜、蘿蔔同生菜,全部都可以任添😍另外,仲會加入泡菜粒同蛋漿製作爐邊蛋,蛋香濃郁得黎又嫩滑😚牛氣沖天和牛拼盤🥩 分別有美國上肩胛肉、美國牛小排、美國下肩胛、日本A4背峰肉、日本A4上腦肉、日本A4牛肉眼、1++韓牛肉眼、澳洲和牛頸脊同澳洲和牛舌,一次過試哂9款和牛😍每款牛肉都各有千秋,最好食梗係1++韓牛肉眼,油脂分佈好平均,食落入口即溶,牛脂味十足🤤🤤其他和牛肉質都好細嫩,每啖都充滿肉汁,真係食到停唔到口,仲可以用生菜包住食更有口感,中意食牛肉嘅朋友仔唔好錯過牛肋骨湯好足料,入面有牛肋骨肉、蘿蔔同蜜棗,牛肋肉煮得好軟腍,食落啖啖肉,而蘿蔔就好清甜🥰菠羅冰🍍好香嘅菠蘿沙冰,超重菠蘿味,夏天飲開胃得黎又解渴😝

牛氣沖天和牛拼盤🥩

牛肋骨湯

菠羅冰🍍
好香嘅菠蘿沙冰,超重菠蘿味,夏天飲開胃得黎又解渴😝
2024-08-25
Type of Meal
Dinner
  • 牛氣沖天和牛拼盤
2K
好似都有一段時間冇食過韓燒 所以約咗屋企人食呢間喺旺角好有首爾街頭feel嘅燒肉餐廳🇰🇷 裝修用上咗韓國餐廳會見到嘅鐵罐椅 可以放袋 唔驚吸哂啲燒肉味😚 加上圓枱同滿滿韓國風情嘅裝飾 好似去咗旅行咁😂-🐄牛氣衝天和牛拼盤 $458我地㨂咗呢個拼盤set 抵食之餘又可以食到好多嚟自日韓美澳等國家唔同嘅牛肉部位😋 仲要有日本和牛同1++韓牛😍 啱哂心思思想試多幾款肉嘅食肉獸朋友😙 份量每款肉都有三至四塊 一齊share就啱啱好💯-🐮牛肋骨湯 $108燒完肉當然要飲番個湯下一下火😚 湯頭係奶白色 濃味得嚟唔係好厚重 唔會太大負擔😉 牛肋骨有兩大塊 每塊都啖啖肉 正呀😋-🐝蜂蜜原漿米酒 $88既然食韓燒 又點可以唔配上韓國風味嘅米酒🤣 加咗蜂蜜令米酒更加甜同易入口 解膩一流呀🥰-📍OPPA韓國燒肉店 (旺角)旺角洗衣街117號建煌華廈地舖

🐄牛氣衝天和牛拼盤 $458

🐮牛肋骨湯 $108

🐝蜂蜜原漿米酒 $88

📍OPPA韓國燒肉店 (旺角)
旺角洗衣街117號建煌華廈地舖
💫 OPPA 韓國燒肉店作為一家屹立10年的韓國燒肉店,OPPA位於洗衣街,這條充滿特色店舖的繁華街道上。 🌟走進餐廳,我立即被它充滿新一代韓國K-Pop潮流的氛圍所吸引。 🇰🇷 餐廳的抽風設備也令我印象深刻,用餐時無需擔心油煙問題。 💨我們點了'牛氣沖天和牛拼盤',份量非常驚人,竟然只需$458!拼盤上有美國上肩胛肉、美國牛小排、美國下肩胛、日本A4胃峰肉、日本A4上腦肉、日本A4牛肉眼、1++韓牛肉眼、澳洲和牛頸脊和澳洲和牛舌。每一種肉質都極為鮮嫩多汁,搭配生菜、泡菜和酸蘿蔔,格外開胃。 🍖最後,我們來了一份熱騰騰的人蔘雞湯,暖胃又滋補。作為餐後甜點,我們品嚐了濃郁香甜的蜂巢米酒,簡直美味極了! 🥤無論是口味還是環境,OPPA韓國燒肉店都讓人流連忘返。這裡絕對是韓式barbecue的首選之地! 👍OPPA韓國燒肉店旺角洗衣街117號建煌華廈地舖
💫 OPPA 韓國燒肉店

OPPA韓國燒肉店