Restaurant: OTETSU
Terms & Details:
2024-05-15 30 views
銅鑼灣出名多日本菜這間聽聞口碑不錯,決定去試試。御二人樣 $2188鮮蝦日本野菜沙律很開胃的前菜,西班牙串茄酸甜開胃,泰國露筍爽口。南非孔雀鮑魚鮑魚既新鮮尺寸亦很大,肉質口感爽彈,配搭的忌廉海苔汁味道濃郁。西澳龍蝦利用龍蝦本身的龍膏及牛油去烹調,令龍蝦味更突出。加上龍蝦肉質鮮嫩彈牙,完全是完美配搭。熊本牛厚切燒/澳洲牛柳配煎野菜牛肉油脂豐富,每啖都充滿牛肉香氣。搭配吸收了牛肉油香的大啡菇、南瓜及紅椒,能解解牛的油膩感。清酒煮蜆蜆肉份量不少,加上採用昆布湯烹調,味道清甜,清清味蕾。海膽炒飯飯炒得粒粒分明,夠乾身。配上海膽及三文魚籽,令炒飯更惹味。芝麻雪糕芝麻味濃郁,冰冰涼涼,很舒服。
銅鑼灣出名多日本菜這間聽聞口碑不錯,決定去試試。

御二人樣 $2188
鮮蝦日本野菜沙律

很開胃的前菜,西班牙串茄酸甜開胃,泰國露筍爽口。

南非孔雀鮑魚

西澳龍蝦

熊本牛厚切燒/澳洲牛柳配煎野菜

清酒煮蜆

蜆肉份量不少,加上採用昆布湯烹調,味道清甜,清清味蕾。

海膽炒飯

飯炒得粒粒分明,夠乾身。配上海膽及三文魚籽,令炒飯更惹味。

芝麻雪糕

芝麻味濃郁,冰冰涼涼,很舒服。
2024-05-13 45 views
鐵板燒大家都愛,今次同朋友去咗銅鑼灣廣場附近嘅駱克駅搵到間鐵板燒,座無虛席,師傅喺我地面前即席烹調各種海鮮🦞💫 南非鮑魚員工話有成隻一斤二兩重,冇落調味,系鮑魚自身散味嘅海水味,新鮮有嚼勁,可以沾上牛油海苔醬更美味。💫 澳洲龍蝦龍蝦烹調得十分有創意,師傅話用蝦膏 海膽去烹調🦞龍蝦系7成熟,配以可食用花💐💫 澳洲牛柳澳洲牛柳系餐廳職員推介,佢話系要同酒店搶貨,入口軟稔,推翻平時大家對牛柳口感想像,牛肉味亦香濃🐮💫 匈牙利厚切豬匈牙利名物🐷不添加抗生素、荷爾蒙、防腐劑,具有豐富的大理石花紋和低熔點脂肪,形成肉質和濃烈的香氣。💫 清酒煮蜆事先師傅會用個好大嘅錫紙兜裝住清酒🍶更會有火焰表演🔥打卡度十足😆蜆肉大大粒冇沙又清甜。搭配鰹魚湯、日本本菇🍄水海苔更添滋味。💫 海膽炒飯炒飯落咗成4隻雞蛋😆🥚非常足料啊❣️粒粒分明又夠鑊氣🔥上面有海膽好新鮮🧡

💫 南非鮑魚

2024-05-08
  • 清酒煮蜆
  • 季節沙律
2024-05-10 37 views
今晚約了朋友來到銅鑼灣一間鐵板燒小店晚餐,此店以其獨特的室內設計和高品質的食材聞名。店內只有約20個座位,營造出一個溫馨而舒適的用餐環境。牆上掛著現代日式風格的立體藝術裝飾,增添了一絲雅致和藝術氛圍。開放式廚房設計讓客人可以近距離觀賞大廚們的精湛㕑藝。侍應殷勤招待,介紹多款令人垂涎欲滴的鐵板燒套餐。頭盤是季節沙律,內有西班牙串茄、泰國蘆筍,日本蝦仁和多款新鮮蔬菜,展現了豐富的色彩和口感,結合了各種國家的美食元素。西班牙串茄帶來了濃郁的番茄風味,泰國蘆筍增添了清爽的口感,而日本蝦仁則提供了鮮美的海鮮風味,爽甜新鮮的蔬菜豐富了沙律的營養價值。南非兩頭活鮑魚是這家鐵板燒店的招牌菜之一。鮑魚來自南非,以其鮮美和豐富的口感而聞名。大大隻鮑魚肉質鮮嫩,口感彈牙,帶有淡淡的海鮮甜味,結合了新鮮食材和獨特的烹飪技巧,帶來一場味蕾的盛宴。無論是視覺上的享受還是口感上的滿足,南非兩頭活鮑魚令我留下難忘的印象。澳洲活龍蝦 - 以其鮮美的肉質和豐富的海鮮風味而聞名。由大廚巧妙地烹調而成,嫩滑多汁的龍蝦肉入口鮮甜彈牙,這道菜帶來一種奢華而美味的體驗。愛爾蘭羊架是這家鐵板燒店的一道特色菜,愛爾蘭羊肉以其優質的品質

愛爾蘭羊架是這家鐵板燒店的一道特色菜,愛爾蘭羊肉以其優質的品質而聞名,因為在愛爾蘭的環境中飼養的羊隻享受到了豐富的草地和自然食物,這使得肉質更加鮮嫩和美味。

大廚會巧妙地烹調愛爾蘭羊架,使其保持肉汁飽滿和香氣四溢。羊肉架上的外層烤至金黃酥脆,內部則保持嫩滑多汁。這道菜的味道濃郁,帶有羊肉特有的香氣,絕對能夠滿足我的味蕾。

海膽炒飯 - 一道豪華且美味的菜餚,新鮮海膽獨特的鮮味和奶油質地,在品嚐這道菜時,可以感受到海膽的鮮美和米飯的口感,結合出一個令人愉悅的食物體驗。

最後還有柚子雪糕,盡享一頓優質美味的鐵板燒晚餐。

2024-05-06
Type of Meal
Dinner
✨御二人餐 $2188👉🏻季節沙律🥗有大蝦、泰國蘆筍、羽衣甘藍、蓮芋等,好清爽,淋上柚子醋酸酸甜甜胃口大開😆👉🏻南非鮑有手掌大,食到少少海水味,新鮮又好彈牙!仲有鮑魚嘅肝臟,味道比較濃郁,冇苦味腥味。配上三文魚籽或creamy嘅海苔醬都好好味🤤👉🏻澳洲龍蝦用龍蝦膏同牛油煮🧈,更加香口!蝦肉鮮甜,爽口掛汁❤️ 大啡菇好juicy👍👉🏻匈牙利厚切豬匈牙利綿羊豬Mangalica Pig🐖被稱為「豬肉界嘅和牛」,油脂腴滑,整到7-8成熟最好味。另外可以點少少竹炭鹽同Wasabi~👉🏻和牛厚燒配燒野菜A5熊本和牛,5成熟入面少少粉嫩,肉質軟嫩,肉味濃郁,入口即融😙!👉🏻 清酒煮蜆本地大沙白夠大大粒夠肥美,味道清清地,入面仲有海帶同菇。👉🏻海膽炒飯炒飯粒粒分明,軟硬度適中,面頭配上新鮮海膽,夠飽肚!👉🏻甜品柚子雪葩好清香,柚子味濃郁,非常解膩😝
✨御二人餐 $2188

👉🏻季節沙律🥗

👉🏻南非鮑
👉🏻澳洲龍蝦

👉🏻匈牙利厚切豬

👉🏻和牛厚燒配燒野菜

👉🏻 清酒煮蜆
本地大沙白夠大大粒夠肥美,味道清清地,入面仲有海帶同菇。

👉🏻海膽炒飯
炒飯粒粒分明,軟硬度適中,面頭配上新鮮海膽,夠飽肚!

👉🏻甜品
柚子雪葩好清香,柚子味濃郁,非常解膩😝

從不讓人失望的鐵板料理店,由服務到食物都很滿意💕▫️❥$𝟲𝟯𝟴 ᴘᴇʀ ᴘᴇʀsᴏɴ / 𝕆𝕋𝔼𝕋𝕊𝕌 𝔻𝕚𝕟𝕟𝕖𝕣 𝕊𝕖𝕥 𝔹🥢~~~~~~~~~~~~~~~~季節沙律:可以選不同的沙律醬,清新無比✨ 大蝦爽口彈牙🥗✂︎銀鱈魚:加拿大銀鱈魚魚肉嫩滑,魚皮香脆,很不錯呀🐠🫶🏻✂︎大虎蝦:選用越南大虎蝦炒至七成熟,肉質Q爽鮮甜🦐 用蝦膏煮成的醬汁惹味十足,再滲出一絲絲牛油香,太美味了🤤✂︎匈牙利厚切豬配煎野菜:肉質幼嫩的匈牙利鬈毛豬表面煎得焦香,肉汁飽滿,肉食獸必定大愛🐽👍🏻 加點炸蒜、沾上岩鹽,又是不同的風味😻✂︎清酒煮蜆:使用鰹魚清湯、本菇、水菜煮成,清甜鮮香,很不錯🥣🫶🏻✂︎奄列炒飯:海鮮番茄汁煮成胖乎乎的和牛蛋包飯,邪惡又美味🤤✂︎雪糕:雪葩的質感清新無比🍧
從不讓人失望的鐵板料理店,由服務到食物都很滿意💕
▫️
~~~~~~~~~~~~~~~~
季節沙律:
可以選不同的沙律醬,清新無比✨ 大蝦爽口彈牙🥗

銀鱈魚:
加拿大銀鱈魚魚肉嫩滑,魚皮香脆,很不錯呀🐠🫶🏻

大虎蝦:

匈牙利厚切豬配煎野菜:

清酒煮蜆:
使用鰹魚清湯、本菇、水菜煮成,清甜鮮香,很不錯🥣🫶🏻

奄列炒飯:
海鮮番茄汁煮成胖乎乎的和牛蛋包飯,邪惡又美味🤤

雪糕:
雪葩的質感清新無比🍧

2024-05-06 27 views
就黎母親節仲未諗到去邊度慶祝?鐵板燒都係一個好選擇御二人樣($2188)🥗鮮蝦日本野菜沙律沙律用料新鮮,蝦肉爽口彈牙,蔬菜清甜爽脆,西班牙串茄酸甜可口,泰國露筍鮮嫩多汁,整體味道清新怡人。🦪南非孔雀鮑魚鮑魚口感爽彈,忌廉海苔汁味道濃郁,食用菊花可增添清香,三文魚子鹹香可口,是一道精緻美味的前菜。🦞西澳龍蝦龍蝦肉質鮮嫩彈牙,龍蝦膏海膽汁鮮甜濃郁,兩者完美搭配🐮日本熊本縣和牛 和牛油脂豐富,入口即化,搭配大啡菇、南瓜同紅椒,可以清一清味蕾🥣清酒煮蜆蜆肉鮮甜,本菇鮮嫩,海苔增添香氣,鰹魚湯味道清甜🥘海膽炒飯海膽鮮甜,炒飯粒粒分明,配埋大量既蔥花令炒飯更惹味🍵抹茶雪糕抹茶味濃郁,口感綿密,為呢餐劃上句號
就黎母親節仲未諗到去邊度慶祝?鐵板燒都係一個好選擇

御二人樣($2188)

🥗鮮蝦日本野菜沙律

🦪南非孔雀鮑魚

🦞西澳龍蝦
龍蝦肉質鮮嫩彈牙,龍蝦膏海膽汁鮮甜濃郁,兩者完美搭配

🐮日本熊本縣和牛

🥣清酒煮蜆蜆肉鮮甜,本菇鮮嫩,海苔增添香氣,鰹魚湯味道清甜

🥘海膽炒飯
海膽鮮甜,炒飯粒粒分明,配埋大量既蔥花令炒飯更惹味

🍵抹茶雪糕
抹茶味濃郁,口感綿密,為呢餐劃上句號
2024-04-27 26 views
新鮮鐵板燒🌑⚡️就係我返工對面駱克駅嘅御鐵食材新鮮,每一道菜都用心擺盤而家晚市預訂重有全單8折優惠😍👍🏻鐵板燒最正就係望住師傅烹調😍每樣餸跟住你嘅節奏上菜🩷🌑$2188🎉御二人樣鮮蝦串茄蘆筍柚子汁沙律柚子汁清新👍🏻鮮蝦彈牙,串茄蘆薈沙律菜好清爽🥰🌑南非孔雀鮑魚味道濃郁,肉厚嫩滑,勁大隻!配埋佢嘅忌廉海苔醬汁來食會更惹味🩷🌑澳洲龍蝦龍蝦🦞鮮甜爽彈😋用蝦膏加海膽配搭,鹹香帶鮮🌑澳洲牛柳鮮嫩,一入口酥軟咀嚼無阻力,肉汁較多😋配菜大啡菇同南瓜、意大利青瓜👍🏻🌑愛爾蘭羊架羊架肉味清香帶甜,羊羶味唔會過重🌑清酒煮蜆師父用火槍燒起清酒好似表演🎭😍湯底係鰹魚清湯,加埋清酒同蜆來煮,味道好鮮甜👍🏻蜆肉無沙🌑海膽炒飯炒飯夠晒鑊氣,粒粒分明🌑甜品有幾款雪葩比你揀,我地簡咗薑同柚子,柚子果味豐富,好清新薑雪葩口感特別😋有薑味但唔會好重。🌑飲品礦泉水一支上,好搞鬼白桃果汁,白桃味鮮味十足𖣲 ꕀ ꕀ ꕀ𓈅 𖠳 ᐝ ꕀ ꕀ ꕀ 𖣲⚗︎·̫⚗︎如果鍾意我嘅分享☷➿記得fσℓℓσω me ◡̈ ‎ ༘ ♡讚好收藏文章💕-
新鮮鐵板燒🌑⚡️

就係我返工對面駱克駅嘅御鐵
食材新鮮,每一道菜都用心擺盤

而家晚市預訂重有全單8折優惠😍👍🏻

鐵板燒最正就係望住師傅烹調😍
每樣餸跟住你嘅節奏上菜🩷

🌑$2188🎉御二人樣

鮮蝦串茄蘆筍柚子汁沙律
柚子汁清新👍🏻鮮蝦彈牙,串茄蘆薈沙律菜好清爽🥰

🌑南非孔雀鮑魚
味道濃郁,肉厚嫩滑,勁大隻!
配埋佢嘅忌廉海苔醬汁來食會更惹味🩷

🌑澳洲龍蝦
龍蝦🦞鮮甜爽彈😋用蝦膏加海膽配搭,鹹香帶鮮

🌑澳洲牛柳
鮮嫩,一入口酥軟咀嚼無阻力,肉汁較多😋
配菜大啡菇同南瓜、意大利青瓜👍🏻

🌑愛爾蘭羊架
羊架肉味清香帶甜,羊羶味唔會過重

🌑清酒煮蜆
師父用火槍燒起清酒好似表演🎭😍
湯底係鰹魚清湯,加埋清酒同蜆來煮,
味道好鮮甜👍🏻蜆肉無沙

🌑海膽炒飯
炒飯夠晒鑊氣,粒粒分明

🌑甜品
有幾款雪葩比你揀,我地簡咗薑同柚子,
柚子果味豐富,好清新
薑雪葩口感特別😋有薑味但唔會好重。

🌑飲品
礦泉水一支上,好搞鬼
白桃果汁,白桃味鮮味十足

𖣲 ꕀ ꕀ ꕀ𓈅 𖠳 ᐝ ꕀ ꕀ ꕀ 𖣲
⚗︎·̫⚗︎如果鍾意我嘅分享☷
➿記得fσℓℓσω me ◡̈ ‎ ༘ ♡讚好收藏文章💕
2024-04-26 39 views
如果你見我狂食好西,就知呢排返工一定好辛苦喇....夾埋同事去御鐵,有咩工作疑難,食飽先講desu。🦐 季節沙律 - 鮮蝦彈牙,蓮芋口感清爽,加埋柚子醋非常適合夏天。🐚 鮑魚 - 南非飽魚大過我隻手痴線!配西式海苔醬又幾夾!🦞澳洲龍蝦 - 用龍蝦膏+牛油煮到7-8成熟,非常juicy彈牙🐖 匈牙利厚切豬 - 呢款豬本身味濃,7-8成熟幾香口架喇,點竹炭鹽味道再提升!🥩 和牛厚燒配煎野菜 - 無急凍過嘅熊本和牛,一個字,肥!🍲 清酒煮蜆 - 沙白蜆幾鮮甜,配熱辣辣魚湯,好舒服🍚 海膽炒飯 - 鐵板燒一定要以炒飯作結哈哈哈,食完真係飽🍨 柚子雪糕 - 清清味蕾,唔錯今次終於唔叫梅酒,因為白桃濁酒好吸引嘻嘻,御二人様 $2188,間唔時一餐,OKOK,入姐數!

🐚 鮑魚 - 南非飽魚大過我隻手痴線!配西式海苔醬又幾夾!

🥩 和牛厚燒配煎野菜 - 無急凍過嘅熊本和牛,一個字,肥!

🍲 清酒煮蜆 - 沙白蜆幾鮮甜,配熱辣辣魚湯,好舒服

🍚 海膽炒飯 - 鐵板燒一定要以炒飯作結哈哈哈,食完真係飽

🍨 柚子雪糕 - 清清味蕾,唔錯

平時工作辛苦,得閒就要好好獎勵自己!銅鑼灣的日式鐵板燒,omakase 品質都挺好的。係openrice 的套餐也唔貴,食材也新鮮美味!我們2個人一起吃的選了2188的套餐!他們有8折優惠,加一後係2086蚊!————————————————————-頭盤: 季節沙律🥗有各種應季節沙律菜,還加上了蓮花莖🪷爽脆!2只大蝦🦐肉新鮮爽脆好吃😋打開了胃口!鐵板燒主角: 澳洲龍蝦🦞南非🇿🇦鮑魚大廚師🧑‍🍳先介紹了主角食材,大大新鮮的龍蝦呈現給我們看,介紹怎麼烹調。南非鮑魚,大大一個,和我手掌一樣大!也很厚實,但和平時小鮑魚不一樣,別看這麼大一個其實這個很嫩,有嚼勁,配上海苔醬汁,好美味!龍蝦用了海膽和龍蝦頭膏做的醬汁一起吃,脆爽口有韌性十足的好吃😋肉食主角: 羊扒🐑日本A5和牛🥩羊扒用香草煎香,一點不騷味,有陣陣本身羊肉味兒,嫩香!和牛一樣是七分熟,保持嫩紅肉,和牛味太香了,和其他牛肉不一樣,也是很😋嫩香可口。湯品: 清酒🍶煮蜆湯🐚火🔥燒後淡淡的清酒香,湯很清甜,蜆肉也煮得剛好,新鮮嫩滑一點都不腥,配上菌菇,嫩滑全吃完!必有的海膽炒飯🍚鐵板炒飯乾爽好吃不多油,剛好,香!美味!甜品🍧薑味和柚子味雪
平時工作辛苦,得閒就要好好獎勵自己!

我們2個人一起吃的選了2188的套餐!
他們有8折優惠,加一後係2086蚊!
————————————————————-
頭盤: 季節沙律🥗
有各種應季節沙律菜,還加上了蓮花莖🪷爽脆!
2只大蝦🦐肉新鮮爽脆好吃😋打開了胃口!

鐵板燒主角: 澳洲龍蝦🦞南非🇿🇦鮑魚

肉食主角: 羊扒🐑日本A5和牛🥩

湯品: 清酒🍶煮蜆湯🐚

必有的海膽炒飯🍚
鐵板炒飯乾爽好吃不多油,剛好,香!美味!

甜品🍧薑味和柚子味雪糕配紅豆🫘泥漿
和朱古力餅乾條!柚子清香撲鼻,薑味濃醇香,雪糕挺特別的味道。

我和朋友2個人仲另外各加一杯65蚊的酒
悠久之梅酒和京姬天使白桃🍑濁酒

開心又滿足🈵完美!
2024-04-22
$1000 (Dinner)
  • 西澳龍蝦
  • 西澳龍蝦配海膽汁
  • 原隻日本象拔蚌
  • 南非活鮑魚配海苔醬
  • 和牛薄燒
2024-04-24 26 views
今次來吃我最喜愛既鐵板燒,呢度環境高級,簡潔得來帶優雅,可以望著師傅精製美食,簡直賞心悦目😍 是日選擇二人晚餐💰2️⃣1️⃣8️⃣8️⃣➕️1️⃣ 季節沙律🥬蔬菜好新鮮,有羽衣甘藍,蓮芋,日本蘿蔔等,加上兩隻大蝦好爽口,配上柚子醋非常清新開胃 南非鮑魚💯是日重點😱超大隻超新鮮,大隻過我隻✊️仲要勁生猛係咁旭😋所以呢個set要早一日預訂💥讓店家預備食材呀❣️至於口感方面亦唔會過韌,又留了煎香的鮑魚肝,配上海苔醬汁味道,非常不錯的配搭🈵️ 西澳龍蝦💯龍蝦肉質彈牙而爽口鮮味,師傅用蝦膏做成醬汁頗為濃郁,再配上食用花增添點綴🩷 和牛厚燒配煎野菜🐂和牛選用大分縣A5和牛,油脂分布平均,口感軟嫩,再配上日本大啡菇,南瓜及翠玉瓜,吸收了和牛既精華,再點上旁邊的竹炭鹽,大滿足🧡 清酒煮蜆湯飲返個清清地既湯,用鰹魚做湯底,另加入🍄‍🟫本菇和蜆一起煮,日本蜆亦很大隻鮮甜可口💛 海膽炒飯炒飯炒得好香,落咗好多海膽一齊炒,飯炒得粒粒分明,食得好飽好滿足🧡 甜品🍧最後的雪糕有三款口味選擇,抹茶和柚子是我們的選擇,味道非常清甜,可以解去鐵板燒的油膩感❣️。。。🔥限定晚市優惠🔥逢星期一至日惠顧晚市全單即可享8折優惠!多款鐵板套餐任君選擇食材十分

是日選擇二人晚餐💰2️⃣1️⃣8️⃣8️⃣➕️1️⃣

海膽炒飯

甜品🍧

🔥限定晚市優惠🔥
逢星期一至日惠顧
晚市全單即可享8折優惠!
多款鐵板套餐任君選擇
食材十分豐富,主打鮮活龍蝦、鮑魚等等
仲有食肉獸最愛的A5和牛
💥記得提早預訂喔💥

Type of Meal
Dinner
  • 西澳龍蝦
2024-04-22 37 views
御鐵鐵扒燒黎講幾時都食唔厭🤣🤣🤣今次又去左御鐵食dinner😍😍御鐵永遠唔會令人失望😆我地book左枱 (基本上唔book唔會有位)😆睇左陣餐牌,決定叫set d🙂包括有沙律,鮑魚,澳洲龍蝦,然後我揀咗澳洲牛柳😍😍😍清酒煮蜆,同埋海膽炒飯,最後仲有甜品。先講個沙律!沙律勁開胃,大大份,對於鐵板燒咁油膩嘅食物,食個沙律打打底先haha龍蝦啖啖肉,好鮮甜,唔多食龍蝦嘅我都覺得好好食!鐵板燒其中一樣最特別嘅嘢就係每一道菜都好有擺盤~食之前望到咁靚既野已經加哂分!食落口仲要啖啖彈牙肉😍😍飽魚勁爽口!😍😍😍鐵板燒嘅好處就係佢連鮑魚肝都燒埋!好重味,又香口😍😍側邊仲配上三文魚子,同鮑魚好夾~重點既牛柳大大舊,但絕對唔難咬開~ 配住三色椒一齊食,好完美🤤🤤🤤師傅將調味放係碟側邊,萬一客人覺得唔夠味,可以用!但係我就冇用到,因為就咁食已經好好食😈😈😈牛柳超重牛味!有口感得黎唔難咬開,真係好好食!!清酒煮蜆,用清酒煮出嚟,超級鮮甜,本身以為就咁樣淨係食啲蜆肉,結果個湯仲好飲🤣🤣🤣🤣秒清!最後就係海膽炒飯炒,基本上食到呢道菜已經好飽!係 絕 對 要 再 幫 襯 多 次😍😍😍
御鐵

我地book左枱 (基本上唔book唔會有位)😆
睇左陣餐牌,決定叫set d🙂

最後就係海膽炒飯炒,基本上食到呢道菜已經好飽!

係 絕 對 要 再 幫 襯 多 次😍😍😍
2024-04-22 114 views
兩年前同老婆泥食過一次,一直念念不忘。今次終於有機會再泥,唔理咁多叫左個『二人樣』。呢個2人餐絕對是一場美味的饗宴!從鐵板上發出的香氣一直令人垂涎欲滴。餐廳的菜色新鮮多樣,由原隻南非鮑魚,到新鮮龍蝦,到嫩嫩的和牛,每一口都充滿了獨特的風味。服務周到,環境舒適,絕對是與摯愛共度美好時光的理想場所。『燒南非鮑魚』首先鮑魚差唔多手掌咁大,燒完之後一啲唔『un』唔痴牙。而且平時通常唔食鮑魚肝,估唔到原來加少少調味料,燒一燒,係咁好味。『澳洲龍蝦』師傅用蝦膏加海膽嘅汁泥燒呢隻龍蝦,火喉又控制得好好,唔會太熟。一食落去,果種鮮味真係湧出泥咁。『澳洲牛柳+ 和牛厚燒』兩款牛我哋都要5成熟。牛柳肉稔唔韌,牛味十足。而和牛就油味甘香,非常可口。『清酒煮蜆』食到呢到已經8,9成飽,呢個時候食埋清酒煮蜆就舒服晒。『海膽炒飯』融合了海膽的鮮與炒飯的香氣,絕對是海膽愛好者的最愛。

『燒南非鮑魚』

『澳洲龍蝦』

『澳洲牛柳+ 和牛厚燒』

『清酒煮蜆』
食到呢到已經8,9成飽,呢個時候食埋清酒煮蜆就舒服晒。

『海膽炒飯』
融合了海膽的鮮與炒飯的香氣,絕對是海膽愛好者的最愛。
2024-04-08
2024-04-19 30 views
位於銅鑼灣駱克駅嘅❣︎御鐵❣︎係一間專做鐵板燒嘅餐廳,多款套餐比你揀😋食材超新鮮,每一道菜都用心擺盤,好適合午/晚飯,慶祝生日等等,提早預訂生日,重有生日畫碟服務,而家晚市預訂重有全單8折優惠添👍🏻今晚同朋友享用$2188嘅♥︎御二人樣♥︎呢到招呼一流👍🏻望住師父為自己烹調食物,真係好吸晴🙂‍↔️❣︎鮮蝦串茄蘆筍柚子汁沙律❣︎柚子汁清新醒胃😋鮮蝦彈牙,串茄蘆薈沙律菜好新鮮。❣︎南非孔雀鮑魚❣︎睇住師父燒鮑魚嘅時候,佢重郁下郁下😋新鮮到不得了👍🏻味道濃郁,肉厚嫩滑,配埋佢嘅忌廉海苔醬汁來食會更和味,最尾先好食佢嘅肝臟,因為入口味道較濃郁,個肝臟超岩我口味。❣︎澳洲龍蝦❣︎龍蝦肉質爽彈😋鮮甜味美,用左蝦膏加海膽來炒,鹹香帶鮮,加埋伴碟嘅裝飾😍真係成件藝術品一樣。❣︎澳洲牛柳❣︎牛柳軟嫩,肉質軟腍,肉汁較多😋配菜好新鮮,有美國大啡菇同南瓜,意大利青瓜,伴碟嘅淡雪鹽味道較淡身。❣︎愛爾蘭羊架❣︎羊架肉味清香帶甜,羊羶味唔重,配菜同牛柳嘅一樣,有美國大啡菇同南瓜,意大利青瓜,伴碟有淡雪鹽。❣︎清酒煮蜆❣︎睇住師父用火槍燒起清酒好似表演魔術🪄噤😍 湯底係鰹魚清湯,加埋清酒同蜆來煮,味道好鮮甜👍🏻蜆肉無沙,配菜有本菇,水菜同碎海苔。

❣︎鮮蝦串茄蘆筍柚子汁沙律❣︎
柚子汁清新醒胃😋鮮蝦彈牙,串茄蘆薈沙律菜好新鮮。

❣︎南非孔雀鮑魚❣︎

❣︎澳洲龍蝦❣︎

❣︎澳洲牛柳❣︎

❣︎愛爾蘭羊架❣︎

❣︎清酒煮蜆❣︎

❣︎海膽炒飯❣︎
高溫鐵板炒出來嘅炒飯夠晒鑊氣,炒到粒粒分明👍🏻好有咬口。

❣︎甜品❣︎
有幾款雪葩比你揀,我地要左薑同柚子,柚子果味豐富,好清新,薑雪葩口感特別😆有薑味但唔會好重。

❣︎飲品❣︎
礦泉水造型成支燒酒噤😂
白桃果汁,有香濃白桃味,甜而不膩。
2024-04-15
$1200 (Dinner)
上個周末,我同朋友約咗去食晚餐,揀咗間氣氛唔錯嘅西日Fusion鐵板燒。入面嘅布置簡約,最正係坐低就可以一邊望住師傅表演,一邊傾偈,悠閒得嚟又享受。聽聞呢度嘅鐵板燒好出名,我哋就決定來個全套,從前菜到甜品全部嚟一次🍴。第一啖就震撼到我,係一道拼盤,各種前菜小食,每樣都咁精緻,尤其係鴨肝,外面煎到啱啱好,入口即溶,肥而不膩,簡直係幸福嘅滋味😋。主菜嗰陣,最令我期待嘅和牛終於上場。師傅係我哋面前將和牛慢慢烤到外皮微焦,再切成一小塊一小塊,每一塊都好似藝術品咁。和牛嘅油脂分佈得均勻,一啖落去,即刻感受到肉質嘅細膩同油香四溢,軟滑得黎唔膩口,完美!唔只係肉類,連海鮮都做得好好。賴尿蝦🍤整得外脆內嫩,鮮味十足,再配上輕微嘅檸檬汁,酸酸甜甜,提鮮得嚟又唔會搶咗蝦本身嘅味道。到咗最後,我們仲有個驚喜——烏魚子炒飯。真係勁,炒得乾巴巴,每一粒飯都包住烏魚子嘅海味,蛋香同蔥花味,簡直係收尾大作。整體嚟講,食材新鮮,師傅嘅手藝一流,氣氛悠閒舒適,真喺一個好地方,係與朋友享受美食嘅好選擇!下次仲想再嚟試下其他菜式👍。

2024-04-17 39 views

❣︎鮮蝦串茄蘆筍柚子汁沙律❣︎
柚子汁清新醒胃😋鮮蝦彈牙,串茄蘆薈沙律菜好新鮮。

❣︎南非孔雀鮑魚❣︎

❣︎澳洲龍蝦❣︎

❣︎澳洲牛柳❣︎

❣︎愛爾蘭羊架❣︎

❣︎清酒煮蜆❣︎

❣︎海膽炒飯❣︎
高溫鐵板炒出來嘅炒飯夠晒鑊氣,炒到粒粒分明👍🏻好有咬口。

❣︎甜品❣︎

❣︎飲品❣︎
礦泉水造型成支燒酒噤😂
白桃果汁,有香濃白桃味,甜而不膩。
2024-04-15