Restaurant: OTETSU
Terms & Details:
2024-06-25 3291 views
去開銅鑼灣交收貨品,朋友介紹御鐵-鐵板燒好正,有龍蝦和鮑魚食聽到都口水流。13樓一出𨋢就係好方便,仲可以坐吧檯添,還可以近佢嚟睇廚師烹煮,好正。環境佈置寬敞又整潔好舒服,侍應生好友善服務又好細心,選擇二人套餐晚餐。極上和牛套餐(二人)$1198西柚蝦沙律 ~杯好精緻配上柚子醋很開胃,準備進入美食啦。龍蝦和南非活鮑魚 ~好大隻龍蝦啊!鮑魚生生猛猛鬱下鬱下, 絕對超新鮮,望見都口水流。師父將整隻龍蝦開邊,手勢純熟,配埋蝦膏海膽汁,煎得好香龍蝦肉好肥美啖啖肉。鮑魚好新鮮好肥美又厚肉鮮甜,先食它的原味再食配製嘅醬汁,兩種口味都一流。👍牛舌厚燒+和牛薄燒配牛油炒雜菜 ~牛舌爽口味濃,薄燒內裡有蒜片和蔥,好 軟滑味濃但不覺油膩。日高昆布蜆湯 ~昆布本身有鹹味,蜆亦都有佢嘅海水鹹味 ,成個湯都好鮮甜,好好飲。海膽海鮮炒飯~炒到粒粒金黃,海鮮豐富仲有海膽添,我竟然食曬成碗。👍蘋果汁和三得利啤酒~我選了蘋果汁濃郁蘋果汁味好飲,三得利啤有麥味有酒味又有黑啤味,三種味配搭香甜可口。甜品~抹茶與薑味甜品抹茶有紅豆我就最喜歡,薑味辣辣地都幾特別,好食的甜品。

極上和牛套餐(二人)$1198

西柚蝦沙律 ~

杯好精緻配上柚子醋很開胃,準備進入美食啦。

龍蝦和南非活鮑魚 ~

牛舌厚燒+和牛薄燒配牛油炒雜菜 ~

牛舌爽口味濃,薄燒內裡有蒜片和蔥,好 軟滑味濃但不覺油膩。

日高昆布蜆湯 ~

海膽海鮮炒飯~

炒到粒粒金黃,海鮮豐富仲有海膽添,我竟然食曬成碗。👍

蘋果汁和三得利啤酒~

甜品~

抹茶與薑味甜品

抹茶有紅豆我就最喜歡,薑味辣辣地都幾特別,好食的甜品

2024-06-19
Type of Meal
Dinner
  • 清酒煮蜆湯
  • 海鮮炒飯
  • 西澳龍蝦
  • 南非鮑魚
這次去了銅鑼灣「御鐵」食鐵板燒,現時滙豐信用卡做緊$988 買一送一(星期日至四適用)好抵食✨煙三文魚沙律三文魚煙薰味香濃,沙律菜新鮮爽脆配酸醋汁越食越開胃✨香煎虎蝦越南大虎蝦蝦肉大大隻爽口彈牙,蝦頭蝦膏充滿香濃甘香嘅味道,牛油味道好香,用白酒去煮將鮮味再提升✨南非鮑魚新鮮嘅南非鮑魚肉質緊實彈牙,味道鮮甜,配搭青綠色嘅海苔醬食落更清新,鮑魚肝臟質感柔滑,味道甘香✨鵝肝多士選用匈牙利鵝肝,味道濃郁油脂豐富,入口即溶充滿餓肝甘香嘅味道,搭配香脆多士和無花果黑醋汁令人回味無窮✨牛油炒雜菜✨ A4和牛薄燒選用鹿兒島A4和牛,雪花比例均勻,肉質非常柔軟,入口即溶,每吃一口都爆晒汁,包著香蔥食更清爽,炒野菜有紅蘿蔔、芽菜和椰菜可平衡返油膩感✨三文魚子海鮮炒飯食鐵板燒當然要食炒飯,炒飯粒粒分明充滿蛋香味道,加埋香蔥和鹹香三文魚子,每一口都美味✨昆布白蜆湯用昆布和白蜆去煮,充滿清新嘅鮮味,清走油膩感✨雪糕最後已荔枝味雪糕作結尾

✨煙三文魚沙律
三文魚煙薰味香濃,沙律菜新鮮爽脆配酸醋汁越食越開胃

✨香煎虎蝦

✨南非鮑魚

✨鵝肝多士

✨牛油炒雜菜
✨ A4和牛薄燒

✨三文魚子海鮮炒飯

✨昆布白蜆湯
用昆布和白蜆去煮,充滿清新嘅鮮味,清走油膩感

✨雪糕
最後已荔枝味雪糕作結尾

銅鑼灣這家鐵板燒餐廳,有個$1198雙人套餐,絕對值得你一試!套餐從清新爽口的柚子蝦沙律開始,為味蕾打開序幕。緊接著登場的是重頭戲:來自南非的頂級孔雀鮑魚,鮮嫩彈牙,口感豐富;還有鮮甜肥美的澳洲龍蝦,廚師更巧妙地運用蝦肝蝦油製作成獨特的醬汁,更把雞冠海草和菊花也巧妙地融入菜餚中,為龍蝦增添一抹濃郁的鮮味。所有海鮮都非常新鮮,即開即燒。愛吃牛肉的朋友們有福了!套餐包括鮮嫩多汁的牛舌,以及來自鹿兒島的和牛薄燒,薄切的和牛捲著蔥花,再搭配新鮮蔬菜,入口即化,滿嘴都是和牛的香氣。此外,套餐還包括日本高昆布蜆湯,清淡爽口,平衡了濃郁的肉類菜餚。最後食埋海鮮海膽炒飯,真係夠晒飽肚😜甜品以焦糖多士配荔枝味雪糕作結尾,甜而不膩,增添一份獨特的風味與視覺享受。

2024-11-01 306 views
好耐冇食鐵板燒,今次收工同朋友嚟到銅鑼灣試吓呢間樓上鋪,距離地鐵站非常近,一出𨋢已經餐廳,木系日式簡約嘅裝修,只有bar枱位,全部都可以望住大廚處理食材👍🏼我哋選擇咗極上和牛套餐之後送上今日嘅食材,龍蝦同鮑魚,生猛猛非常新鮮仲識郁嫁🙂‍↔️南非鮑魚呢道菜用嘅南非鮑魚,肉厚又肥美,配上特製嘅海苔醬,鮮味更加升級。鮑魚肝味濃郁,最後再品嘗,等你可以真正感受到佢獨特嘅風味。西澳龍蝦西澳龍蝦煮到七分熟,加上用蝦膏整成嘅醬汁,真係爽口又彈牙,味道香濃。每一口都有海鮮嘅豐富風味,令人食到停唔落,無論係肉質定係醬汁,都係超級好味🦞熊本和牛薄燒中間包住香葱,增添咗多層次嘅風味。如果唔鍾意香葱,可以同廚師講。和牛入口即溶,油香滿溢海膽海鮮炒飯呢道炒飯金黃又粒粒分明,海膽同其他海鮮配搭得好好,令炒飯充滿海洋氣息。每一口都係濃郁嘅海鮮味👍🏻荔枝味雪糕呢個荔枝味雪糕口感細膩,清新甜美,配上煎到香脆嘅多士,形成完美對比。每一口都能感受到荔枝嘅清甜,食完好滿足🤣

南非鮑魚

西澳龍蝦

熊本和牛

海膽海鮮炒飯

荔枝味雪糕
2024-10-30 304 views
朋友生日同佢食鐵阪燒,大家都係港島返工,所以揀左係銅鑼灣既呢間🙆🏻‍♀️呢間都係可以邊食邊睇大廚係鐵阪煮野食,同埋食材都會比我地睇下先下廚,確保新鮮😎我地點左極上和牛套餐,有牛又有海鮮,幾豐富😋首先有柚子蝦沙律做開胃前菜,蝦肉新鮮又彈牙,搭配清新嘅柚子,酸酸甜甜,口感一流。另外,鐵板燒南非孔雀鮑魚,肉質厚實,肝味濃郁,真係好正!配上特製海苔醬,鮮味更加提升,味道幾夾,食完真係令人唔想停口,感受到海鮮嘅極致享受,超級推介!重有鐵板牛舌芯配牛油炒雜菜,呢道菜用嘅牛舌又厚又爽口,肉味香濃但唔油膩。配上牛油炒雜菜,口感更加豐富🙆🏻‍♀️昆布蜆湯都好鮮甜,一啖就解去所有油膩感,真係好適合開胃。蜆肉滑嫩,昆布嘅鮮香提升咗整體風味,讓你感受到自然嘅純粹,真係好味道😎鐵阪燒最後既主食係海膽海鮮炒飯,炒得好香,配料都好多,即刻已經好飽都食得曬一碗飯😛

我地點左極上和牛套餐,有牛又有海鮮,幾豐富😋
2022 views

2024-10-18 449 views
環境木系休閒為主,餐廳全部都set做Bar枱每個位都可以望住師傅烹調鐵板燒✨ 西柚蝦沙律✨活南非鮑魚擺碟好靚,賣相好精緻用南非孔雀鮑魚口感煙靭度剛剛好,簡單用白酒同牛油烹調已經好突出鮮甜味個鮑魚無論原味定係配新鮮自家製海苔醬兩隻味道我都中意,食到唔同鮮味✨澳洲龍蝦🦞龍蝦選用花龍,師傅一邊烹調一邊龍蝦拆肉,食既時候啖啖龍蝦肉好爽口海膽醬加龍蝦膏醬加埋好濃味,好夾龍蝦肉✨香煎牛舌芯煎得非常脆香,好濃郁牛味,底下加上鐵板日式炒雜菜中和返和牛油香✨和牛薄燒和牛熟度剛剛好,燒完之後仍然保持到外脆內嫩口感中間夾住大量蔥花同埋炸過既蒜片口感好豐富✨ 日高昆布蜆湯大量鮮甜蜆肉✨ 海膽海鮮炒飯睇住師傅落左好多功夫、材料去炒,炒得好有鑊氣,每粒飯都被蛋香包住,沾上海膽特別香濃

✨ 西柚蝦沙律

✨活南非鮑魚
擺碟好靚,賣相好精緻

✨澳洲龍蝦🦞
海膽醬加龍蝦膏醬加埋好濃味,好夾龍蝦肉

✨香煎牛舌芯

✨和牛薄燒
和牛熟度剛剛好,燒完之後仍然保持到外脆內嫩口感
中間夾住大量蔥花同埋炸過既蒜片口感好豐富

Type of Meal
Dinner
  • 西澳龍蝦配海膽汁
  • 南非鮑魚
真係非常多謝姊妹成日帶我周圍行街,生日又陪我過,其實淨係食飯都已經好開心!不過估唔到佢竟然帶我去日本廚師發板!真係超開心!餐廳位置好近地鐵站行過去非常快位置都好便利唔難搵!今次朋友幫我準備一個生日發板套餐好豐富!估唔到食物種類仲非常之多!生日鐵板發辦套餐主要有:1)西柚蝦沙律2)主菜:鐵板活燒龍蝦3)主菜:鐵板南非燒活鮑魚4)主菜:伊比利亞豬肉條5)主菜:伊比利豬肉簿燒拼牛油炒雜菜6)參湯:日高昆布蜆湯7)主菜和牛博燒拼牛舌厚燒8)飯類:海膽海鮮炒飯9)甜品:生日焦糖多士石板街雪糕最後我真係完全估唔到,我以為就咁食一餐飯都要好正、佢竟然仲幫我準備好生日驚喜!真係超開心🥰好感動!御鐵銅鑼灣駱克道487號至489號駱克尺13樓

生日鐵板發辦套餐主要有:

9)甜品:生日焦糖多士石板街雪糕

御鐵

銅鑼灣駱克道487號至489號駱克尺13樓

2024-10-10 385 views
黎到銅鑼灣呢一個地段,通常大家都會諗起日本菜!除咗呢一區嘅日本菜做得出色之外仲好多選擇!今次因為朋友嘅生日帶佢去呢一間日本燒烤廚師發辦!話明生日就梗係要有生日嘅環節、準備咗個驚喜俾佢希望佢鍾意啦!今次日本廚師發板套餐有:西柚蝦沙律鐵板活燒龍蝦活龍蝦真係非常新鮮、啲肉質非常之彈牙!佢個醬汁真係一流非常好食!鐵板南非燒活鮑魚呢個我係套餐裏面嚟講最推介!除咗真係feel到佢新鮮嫩口,絕對可以感受到鮑魚最優秀嘅口感!仲有個鮑魚肝整得非常好食!伊比利亞豬肉條伊比利豬肉簿燒拼牛油炒雜菜因為呢排唔食得牛肉,餐廳就幫我改咗做豬肉、但係豬肉一樣都係咁好食!日高昆布蜆湯:湯底非常清自然!蜆肉亦都好鮮嫩!和牛博燒拼牛舌厚燒:望住朋友食個感覺真係好幸福、佢話呢一個牛舌非常之好食燒得啱啱好!海膽海鮮炒飯!真係充滿好多海膽仲有啲帶子、成個炒飯超香!朋友生日甜品,焦糖多士石板街雪糕:估唔到朋友俾佢嘅評價係超高!首先焦糖多士口感好正好難忘,其次係當然寫咗佢名嘅生日快樂佢覺得非常開心好感動!呢間餐廳位於銅鑼灣駱克道,餐廳名叫做[御鐵]、除咗交通便利之外亦都好容易搵到個位置,加上有位啦喺市中心地鐵站最近就係C出口過對面馬

西柚蝦沙律
鐵板活燒龍蝦

鐵板南非燒活鮑魚

伊比利亞豬肉條
伊比利豬肉簿燒拼牛油炒雜菜

日高昆布蜆湯:湯底非常清自然!蜆肉亦都好鮮嫩!

海膽海鮮炒飯!真係充滿好多海膽仲有啲帶子、成個炒飯超香!

朋友生日甜品,焦糖多士石板街雪糕:

呢間餐廳位於銅鑼灣駱克道,餐廳名叫做
[御鐵]、除咗交通便利之外亦都好容易搵到個位置,加上有位啦喺市中心地鐵站最近就係C出口過對面馬路就係!
2024-10-06 445 views
每逢有Dining city,都會試吓新餐廳Dining City$198一位,呢個價錢都唔可以太高要求,就抱住試一試嘅心態🙈點知…當食完沙律,正式開始鐵板燒之後…..1)餐牌上全部都係兩道菜一齊烹調😨所以每次一上菜,一碟就會有兩樣嘢😨擺盤完全係大雜燴,整體流程好似食快餐2)餐牌嘅海鮮都係急凍海鮮,食物本身味道同埋調味有好大嘅進步空間….鐵板燒講求嘅食物新鮮,視覺享受同廚師交流呢度係零,但係$198冇計嘅3)食到炒飯嘅時候,廚師竟然炒完蛋先落白飯🤯 然後先至再炒海鮮粒,隔籬枱嘅廚師都望咗眼⁉️ 後來發現其實原來負責自己張枱嗰個應該未到廚師級數..佢係着黑色衫而隔籬枱個廚師係白色衫🫨總括而言,$198一位雖然話唔可以有咩要求,但係我相信餐廳本身都係想藉住Dining City 帶嚟多啲新客同生意,如果呢種體驗同食物質素我諗只會適得其反🥲
每逢有Dining city,都會試吓新餐廳
點知…當食完沙律,正式開始鐵板燒之後…..

1)餐牌上全部都係兩道菜一齊烹調😨

2024-09-26 569 views
周末中午前往,人挺多。可能是抽烟机距离铁板太远了的原因,排烟不顺畅,会常有浓烟扑面而来的情况,环境一般。味道中规中矩,胜在性价比吧,家庭或者朋友小聚还可以。整体中档,没有网红宣传的那么优秀。
2024-09-26 536 views
星期一約中午12點到達餐廳,發覺差不多有一半客人了,看得出生意確實不錯。餐廳不是很大,只有兩張鐵板燒枱,一張大約坐10個人,另一張坐12個,還有幾位日本人客,估不到工作日lunch time時段有那麼多客人。我們選擇了二人套餐,還有優惠$888 for 2 persons, 🥢頭盤是季節野菜沙律🥢然後是北海道帆立貝配鮮海苔醬,醬汁不錯👍🥢活龍蝦配海膽醬,真的是活龍蝦👍味道好吃🥢澳洲牛柳及鹿兒島和牛薄燒,肉质嫩滑🥢香煎野菜🥢櫻花蝦海鮮炒飯🥢甜品~柚子雪糕或芝麻雪糕🍧✳️還可以用優惠價$150升級去和牛厚燒服務也挺好,服務員殷勤👍👍總括來說,這店性價比高,位置極佳,食物質素好,必定再來光顧😘

🥢頭盤是季節野菜沙律
🥢然後是北海道帆立貝配鮮海苔醬,醬汁不錯👍
🥢活龍蝦配海膽醬,真的是活龍蝦👍味道好吃
🥢澳洲牛柳及鹿兒島和牛薄燒,肉质嫩滑
🥢香煎野菜
🥢櫻花蝦海鮮炒飯
🥢甜品~柚子雪糕或芝麻雪糕🍧
✳️還可以用優惠價$150升級去和牛厚燒

服務也挺好,服務員殷勤👍👍

2024-09-23
$490 (Lunch)
2024-09-14 932 views
今日嚟食鐵板燒lunch 😋 由於本人唔食牛肉 朋友怕我無嘢啱食 提議食龍蝦嗰個餐🦞🥗 季節野菜沙律個沙律有平日常見嘅沙律菜、蕃茄、粟米、青瓜 有柚子醋調味🐚 北海道帆立貝配海苔醬坐bar枱睇到未燒之前嘅龍蝦同帆立貝 望落去都幾新鮮同大隻 燒完嘅帆立貝放喺個貝殼型嘅碟上面好靚 面頭綠色嘅係海苔醬 本來食之前仲擔心會唔會草青味好勁 但完全係多慮嘅 個海苔醬係用嚟提升帆立貝嘅鮮味 😋 🦞 活龍蝦配海膽醬龍蝦嘅肉好肥美 拆咗出嚟啖啖肉充滿牛油香味 肉質都爽口彈牙 不過就唔係好覺有海膽醬嘅味🤔 🐖 匈牙利髦毛豬 + 香煎野菜豬肉同野菜一齊上碟 豬肉比想像中好味 食落幾juicy 我估野菜野菜係用嚟平衡返食完肉嘅膩感👻🍚 櫻花蝦海鮮炒飯呢個炒飯主要有蛋、蟹柳、蔥 材料睇落簡單 不過食落個炒飯炒得乾身 飯粒分明 仲要撒上大量櫻花蝦喺面 香氣十足 👍 🍨 甜品我揀咗綠茶雪糕 本身係抹茶控嘅我expect係重茶味嘅雪糕 不過餐廳嘅綠茶雪糕茶味就比較淡 可能係為咗清一清食完鐵板燒嘅口腔?🧐 Lunch食到咁多樣食物好滿足😌 食完就要返做嘢了 🏃‍♀️

🥗 季節野菜沙律
個沙律有平日常見嘅沙律菜、蕃茄、粟米、青瓜 有柚子醋調味
季節野菜沙律

🐚 北海道帆立貝配海苔醬

🦞 活龍蝦配海膽醬

🐖 匈牙利髦毛豬 + 香煎野菜

🍚 櫻花蝦海鮮炒飯

🍨 甜品

2024-09-08 861 views
收工約左朋友食生日飯,去食我最愛嘅鐵板燒❤️美食果然令人幸福☺️點咗Dinner set D 雙人餐🔸前菜:凱撒沙律配柚子汁超大盤 沙律菜好新鮮開胃🔸原本嘅韓國白松貝無貨升級左做南非鮑魚 呢個簡直係鮑魚扒嚟肉質非常嫩滑彈牙 一啲都唔會韌淨係食鮑魚嘅原汁原味就已經好鮮甜配上海苔醬和三文魚籽 味道更有層次最後再食味道濃郁嘅鮑魚肝臟 滿足!🔸澳洲龍蝦🦞龍蝦膏加牛油海膽煮嘅醬汁淋上鮮甜龍蝦肉上 味道昇華了❤️大啡菇超Juicy~🔸匈牙利厚切豬曼加利察豬 Mangalitsa pig 被比喻為豬中和牛可煮至7-8成熟油脂十足 香氣濃郁 入口即融嘅感覺配上竹炭鹽和蔬菜吃 真的太好吃了!🔸和牛厚燒牛舌師傅話呢個係無急凍過牛舌新鮮即燒果然更好味油脂滿滿!🔸海膽炒飯炒飯乾身炒至粒粒分明加上主角大大啖海膽 好滿足🔸清酒煮蜆用肥美沙白煮成嘅湯加上海帶 完全可以吃到沙白嘅原汁原味🔸甜品以綠茶雪糕同芝士餅乾條作結飲飽食醉 好滿足嘅一餐❤️
收工約左朋友食生日飯,去食我最愛嘅鐵板燒❤️

美食果然令人幸福☺️

升級左做南非鮑魚 呢個簡直係鮑魚扒嚟
肉質非常嫩滑彈牙 一啲都唔會韌
淨係食鮑魚嘅原汁原味就已經好鮮甜
配上海苔醬和三文魚籽 味道更有層次
最後再食味道濃郁嘅鮑魚肝臟 滿足!

🔸澳洲龍蝦🦞
龍蝦膏加牛油海膽煮嘅醬汁
淋上鮮甜龍蝦肉上 味道昇華了❤️
大啡菇超Juicy~

🔸匈牙利厚切豬
曼加利察豬 Mangalitsa pig 被比喻為豬中和牛
可煮至7-8成熟
油脂十足 香氣濃郁 入口即融嘅感覺
配上竹炭鹽和蔬菜吃 真的太好吃了!

🔸和牛厚燒牛舌

🔸甜品
以綠茶雪糕同芝士餅乾條作結
飲飽食醉 好滿足嘅一餐❤️
2024-04-26
$1200 (Dinner)
Celebration
Birthday
2024-09-02 860 views
御鐵喺銅鑼灣C出口正對面嘅駱克駅,呢度臥虎藏龍,每間餐廳都質素有保證。日式鐵板燒料理 - 御鐵的極上和牛套餐非常吸引,食材高質、環境寬敞,有活鮑魚與同龍蝦都係$1198/2,物超所值!😆😆🥰🥰🥰😀😀🐚南非孔雀鮑魚🐚本日第一道菜,伴碟海苔醬汁活鮑魚以牛油煎香,鮮美彈牙,滿口都係新鮮的味道,食咗鮑魚肉先到鮑魚肝 - 濃厚,邊緣脆口,比鵝肝更添海鮮的umami🦞澳洲花龍🦞花龍蝦殼色彩繽紛、多生於深海岩石間。師傅將蝦肉煎得七成熟,旁邊一路將蝦膏、牛油、油、醬油煎成醬汁,睇到流曬口水。外層鐵板烤出的焦脆,內裏熟透的軟嫩,同半熟的柔韌🐮日本熊本縣A5和牛、厚切牛舌芯、牛油炒雜菜🐮踏實的豐盈油脂和實在的口感,夾起和牛蔥花卷一邊影相一邊滴汁。一口氣咬下成塊和牛包蔥,但每一啖都係唔同滋味。最初喺表面撒下的黑胡椒,膏的香氣,肉香,蔥的微辣,混合每口比例不同。食一口雜菜竟是甜的。留下的精華和牛肉汁、蔥花和雜菜一同食下亦不失為一個心滿意足的休息🦐海膽海鮮炒飯🦐最後以主食結尾,魷魚、蝦、蜆、蟹柳,最鍾意就係食鐵板燒餐廳最後的蛋炒飯,每次都係粒粒分明蛋香撲鼻,忍唔住食曬成碗🍰焦糖牛油脆多士、朱古力/黑芝麻雪糕🍰脆

🐚南非孔雀鮑魚🐚
本日第一道菜,伴碟海苔醬汁

🦞澳洲花龍🦞

🐮日本熊本縣A5和牛、厚切牛舌芯、牛油炒雜菜🐮

🦐海膽海鮮炒飯🦐

🍰焦糖牛油脆多士、朱古力/黑芝麻雪糕🍰
脆脆的多士表層現場灑滿砂糖烤到有焦香,內裡浸滿牛油,好、邪、惡!甜品愛好者大喜!

成餐每道菜都係亮點都食到哇哇聲,食材高質又新鮮,師傅行雲流水的功架同每道菜精準的火候掌握,強烈推介大家都試下!仲有幾個套餐有銀鱈魚/大蝦可以下次再黎過!🥰🥰😁😁😆😆

御鐵
地址:銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅13樓

#御鐵 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣 #鐵板燒 #日本料理 #清酒 #日本菜 #香港鐵板燒 #香港日本菜 #香港生活 #香港必吃 #香港探店 #香港打卡 #約會餐廳#朋友聚餐#家庭聚餐#高質鐵板燒#日式餐廳#銅鑼灣必食#尖沙咀餐廳

2024-09-02 736 views
之前食過呢間嘅鐵板燒好高質,海鮮不是急凍,非常新鮮,今次食呢個極上和牛套餐嘅海鮮雖然比較細,但價錢就平啲西柚蝦沙律🥗十分新鮮,食落充滿清新嘅西柚香氣,蝦肉亦好爽口澳洲花龍蝦🦞係用蝦膏煮,龍蝦肉咬落非常鮮嫩活南非鮑魚配上牛油白酒海苔醬,滋味滿滿,鮑魚肉質彈牙香煎牛舌芯➕和牛薄燒➕日式炒雜菜放埋一碟,雜菜🈶我鍾意嘅芽菜,非常香口厚切牛舌芯肉汁多,和牛薄燒口感嫩滑日高昆布蜆湯飲落鮮甜無比,蜆肉冇沙海膽海鮮炒飯炒到粒粒金黃色,食落美味可口精選甜品係雪糕配多士,雪糕揀咗曲奇➕抹茶味,多士咬落香甜又脆口

西柚蝦沙律🥗十分新鮮,食落充滿清新嘅西柚香氣,蝦肉亦好爽口

澳洲花龍蝦🦞係用蝦膏煮,龍蝦肉咬落非常鮮嫩

活南非鮑魚配上牛油白酒海苔醬,滋味滿滿,鮑魚肉質彈牙

厚切牛舌芯肉汁多,和牛薄燒口感嫩滑

日高昆布蜆湯飲落鮮甜無比,蜆肉冇沙

海膽海鮮炒飯炒到粒粒金黃色,食落美味可口