情人節食飯 食左間中伏餐廳 book晒枱都要等30分鐘先入得餐廳環境唔錯,英倫風 大吊燈不過呢就角落頭好多雜物啦叫咗個情人節套餐 $1500左右 開頭嚟咗頭盤 個餐湯等咗30分鐘仲未嚟佢地係一輪一輪嚟負責呢個食野流程餐廳職員係唔會上心,記住你哋食到邊一個Step 好似要等齊其他枱食到邊 佢地既食物先會一齊上咁 成個服務質素好差 好似食緊茶記 食物質素真係唔值呢個價錢 冷盤3文魚 見到有d皮係度 好腥個個他他牛正常嗰餐湯比較淡味 不過睇得出係自己整嘅唔係嗰啲罐頭湯牛油包無咩特別叫咗個招牌黑松露威靈頓牛柳個賣相可以接受,但食落去嘅質素真係麻麻唔係好熱嗰啲食物食唔到咩牛味 個酥皮同個黑松露醬正常發揮另外一個美國封門牛 都無咩牛味 個甜品心太軟係咁多碟餸裏面好似最好食呢餐飯食物質素只值$600 情人節俾佢貴少少啊$1000
情人節食飯 食左間中伏餐廳

book晒枱都要等30分鐘先入得
餐廳環境唔錯,英倫風 大吊燈
不過呢就角落頭好多雜物啦
叫咗個情人節套餐 $1500左右
開頭嚟咗頭盤 個餐湯等咗30分鐘仲未嚟
佢地係一輪一輪嚟負責呢個食野流程
餐廳職員係唔會上心,
記住你哋食到邊一個Step
食物質素真係唔值呢個價錢
冷盤3文魚 見到有d皮係度 好腥
個個他他牛正常
嗰餐湯比較淡味 不過睇得出係自己整嘅唔係嗰啲罐頭湯
牛油包無咩特別
叫咗個招牌黑松露威靈頓牛柳
個賣相可以接受,但食落去嘅質素真係麻麻
唔係好熱嗰啲食物
食唔到咩牛味 個酥皮同個黑松露醬正常發揮
另外一個美國封門牛 都無咩牛味
甜品心太軟係咁多碟餸裏面好似最好食
呢餐飯食物質素只值$600 情人節俾佢貴少少啊$1000
2025-02-14
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$750 (Dinner)
Celebration
Valentine's Day
  • 比利時朱古力心太軟
2025-02-09 220 views
一入去就俾佢金碧輝煌嘅金牛角裝飾吸引住,感覺好似行咗入去英國嘅高級扒房咁。我哋叫咗兩個Dinner Set,真係每一道菜都超有水準。第一款Set先嚟一個自家制生牛肉他他,牛肉好新鮮,調味啱啱好。跟住嘅牛肝菌野菌忌廉湯,質感好滑,香濃得嚟又唔會太膩。配埋自家制牛骨髓牛油包,真係一流。主菜係黑松露鵝肝威靈頓牛柳,牛柳嫩滑多汁,加埋鵝肝同黑松露,入口即溶。甜品Tiramisu,甜而不膩,完美收尾。飲品就揀咗紅茶,清爽解膩。第二款Set就有牛肉凱撒沙律,牛肉片厚薄適中,沙律醬好香濃。湯同第一款一樣係牛肝菌野菌忌廉湯,依然係超正。牛骨髓牛油包依然唔使多講,個人最愛。主菜就揀佐香煎澳洲PR級草飼肉眼(五成熟),肉質嫩滑,油花分佈均勻,煎得剛好。最後飲品係Cappuccino,咖啡香濃,奶泡滑溜。呢間餐廳無論係裝修定係食物質素,都係一流。鍾意食牛扒嘅朋友,一定要去試下!

我哋叫咗兩個Dinner Set,真係每一道菜都超有水準。

甜品Tiramisu,甜而不膩,完美收尾。

飲品就揀咗紅茶,清爽解膩。

最後飲品係Cappuccino,咖啡香濃,奶泡滑溜。

2025-02-07 182 views
星期日喺大埔試間新餐廳,餐廳以深藍色做主調,叫咗一個lunch set同威靈頓牛柳,set有9折set 包飲品,湯/沙律同餐包湯係牛肝菌野菌忌廉湯,菌類切成一粒粒,菇味濃,友人覺得好味,我覺得口感較單一,粒粒可切唔同大細,增加口感另配有牛骨髓牛油包,咸香味足主菜係千層面,唔覺膩,入面有啲碎雜菜,芝士亦拉絲,好味威靈頓牛扒都到咗,表皮嘅網紋好靚,好鬆化切開肉嘅生熟程度ok,粉紅色,亦有松露味,多重口感,層次豐富而伴菜薯蓉嘅松露味好重

set 包飲品,湯/沙律同餐包

另配有牛骨髓牛油包,咸香味足

主菜係千層面,唔覺膩,入面有啲碎雜菜,芝士亦拉絲,好味
威靈頓牛扒都到咗,表皮嘅網紋好靚,好鬆化

而伴菜薯蓉嘅松露味好重

2025-02-05 257 views
聖誕節想食好少少,但係又唔想去啲大餐廳排隊,呢間隱世小店就啱曬啦!裝修充滿歐陸氣氛,CP值仲好高添❤️Tasting Menu ($598)套餐裏面包含一個Starter、湯、麵包、Main、甜品同飲品,超滿足❤️Starter可以3選1,我就揀咗自家製生牛肉他他,一試就知龍與鳳😎一味好嘅牛肉他他,必須揀新鮮嘅牛柳,因為牛柳脂肪少而且冇筋,牛肉味偏重,口感比較鬆軟,而且調味要調得剛剛好,先可以保持牛肉嘅鮮味。呢度嘅他他就示範咗乜嘢為之好食嘅他他😋🦞龍蝦湯濃郁,配上自家製牛骨髓牛油,令香濃嘅鮮味徘徊喺口裏面😋🐮威靈頓牛柳見到餐廳有威靈頓牛柳,通常都會點佢,因為識煮嘅人都知道程序有幾繁複,自己喺屋企就真係好少煮啦🤪出街有得食就梗係揀佢啦!果然冇令我失望😋黑松露鵝肝嘅味道滲入牛肉裏面,令整體感香而不膩,值得一試

Tasting Menu ($598)

🐮威靈頓牛柳

2025-01-20 449 views
上個月,鄭叻同 Ruby去咗大埔Ox Steak Lounge鋸扒!朋友都覺得呢間餐廳嘅消費唔算好平好平,勝在環境幾舒服,可以偶然豪一下。整體食物幾精緻,適合情侶~。等鄭叻帶大家去睇下食咗D咩:🥗📌凱撒沙律 - Caesar Salad (Chicken)🥗📌自家製生牛肉他他 -Homemade Beef Tartare🍲📌牛肝菌野菌忌廉湯Cream Boletus Mushroom Soup🍞📌自家製牛骨髓牛油包OX Bone Marrow Butter with Toast🥩📌黑松露鵝肝威靈頓牛柳Beef Wellington with Black Truffle本身同侍應講咗要七成熟,但上桌嘅時候得三成,即時同侍應反映咗,都有即刻換過一碟。🥩📌香煎澳洲PR級草飼肉眼 8ozGrilled Australian Rib Eye (PR Grade)。甜品。Ox Steak Lounge📍大埔舊墟直街9號粵發大廈地下1號舖📍Shop 1, G/F, Yuet Fat Mansion, 9 Kau Hui Chik Street, Tai Po
上個月,鄭叻同 Ruby去咗
大埔Ox Steak Lounge鋸扒!
朋友都覺得呢間餐廳嘅消費唔算好平好平,
勝在環境幾舒服,可以偶然豪一下。

整體食物幾精緻,適合情侶~

等鄭叻帶大家去睇下食咗D咩:

甜品

Ox Steak Lounge
📍大埔舊墟直街9號粵發大廈地下1號舖
2024-11-20
$550 (Dinner)
  • 牛肝菌野菌忌廉湯
餐廳裝修昏暗,深藍色配黑色調餐廳主打西式fusion 菜食物質素非常好,好鍾意佢哋嘅牛扒,好軟熟同埋好好食唔怪得知會用牛做主題名!閒日嚟都唔算好多人所以總括嚟講感覺都算幾好,推薦嘅當日叫咗牛扒,仲有個湯同埋甜品牛扒五成熟做得到幾均勻,龍蝦湯最出色不過裝修就唔係真係好高級嗰種所以你本身入去嘅時候唔會對佢好高期望
餐廳裝修昏暗,深藍色配黑色調
餐廳主打西式fusion 菜
食物質素非常好,好鍾意佢哋嘅牛扒,好軟熟同埋好好食
唔怪得知會用牛做主題名!

閒日嚟都唔算好多人
所以總括嚟講感覺都算幾好,推薦嘅

當日叫咗牛扒,仲有個湯同埋甜品
牛扒五成熟做得到幾均勻,龍蝦湯最出色
不過裝修就唔係真係好高級嗰種
所以你本身入去嘅時候唔會對佢好高期望
狂野美食家今日做孤獨美食家🫣之前聽d大埔朋友介紹,話呢間西餐係大埔數一數二好食既西餐,今日有事過黎大埔,順便黎食個靚晚餐😚餐廳裝修有格調,好啱帶另一半黎食,今日我就毒毒地食先🙈🤩香煎鵝肝配美國封門柳:揀封門柳就係要食個濃牛味,呢件封門柳除左滿足左我既要求外,仲要一d都唔韌,肉質好軟,配嘅鵝肝都處理得啱啱好,完全唔騷,亦唔會過份油膩,加埋牛食,好夾,就連側邊嘅焗蒜頭都整得啱啱好,令到成件事升華咗😝🤩磯燒鮑魚:見西餐有得食磯燒鮑魚,忍唔住叫咗一份嚟試吓,估唔到又幾好食😂,甜甜地幾開胃,拍得住日本餐廳嘅質素。🤩開心果麻糬杯: 本身已經飽飽地,老闆極力推介,話係最近先推出嘅最新甜品,作為開心果味迷同麻糬迷既我,幾飽都要試吓,估唔到咁有驚喜,係最近食過開心果嘅甜品中,開心果味最突出嘅,仲要唔係太甜,麻糬好煙靭,加埋脆餅,口感好豐富,完全係喜出望外!大推!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
狂野美食家今日做孤獨美食家🫣

餐廳裝修有格調,好啱帶另一半黎食,今日我就毒毒地食先🙈

今晚去咗OX Steak Lounge (大埔)食飯🍴我地揀咗2個Set dinner,分別係$398 set 同 $598 setTesting Menu:自家製生牛肉他他 - 呢個Homemade beef tartare真係新鮮又美味呀!🥩凱撒沙律(雞)- 啲沙律好清爽,雞肉幾嫩滑,好開胃!🥗牛肝菌野菌忌廉湯- 湯好濃郁,野菌味都夠香,令人回味無窮!🍲自家製牛骨髄牛油包 - 牛油包香脆多汁,配埋牛髓啖啖都係驚喜!🥖黑松露鵝肝威靈頓牛柳(80z) - 牛柳嫩滑,黑松露同鵝肝配搭得恰到好處,好豐富!🥩自家製A5和牛手エ千層麵 - A5和牛層麵味道濃郁,肉質鮮嫩,一試難忘!🍝比利時朱古力心太軟 - 朱古力心太軟太誘人,一切完美嘅結束!🍫最後飲返杯檸檬茶同奶茶,好滿足嘅一餐!☕️今晚食嘢真係飽餐一頓,OX Steak Lounge嘅食物質素同服務真係一流!👏📍 店舖:OX Steak Lounge (大埔)🔍地址: 大埔舊墟直街9號粵發大廈地下1號舖@media.vas @oxsteaklougehk西餐廳 #牛扒 #foodie #高質 #大埔 #大埔美食 #香港美食 #抵食 #扒房 #
今晚去咗OX Steak Lounge (大埔)食飯🍴
Testing Menu:
凱撒沙律(雞)- 啲沙律好清爽,雞肉幾嫩滑,好開胃!🥗
最後飲返杯檸檬茶同奶茶,好滿足嘅一餐!☕️

📍 店舖:OX Steak Lounge (大埔)
🔍地址: 大埔舊墟直街9號粵發大廈地下1號舖
@media.vas @oxsteaklougehk

2025-01-03 338 views
藍色外牆掛住一排金牛裝飾,吊住大水晶燈,梳化鬆軟,裝修華麗超級有英倫風。呢度夜晚主要有2個set,價錢分別係$598同$398前菜: 三選一,我地就揀咗凱撒沙律(配雞肉) 同 自家製生牛肉他他餐湯:二選一,牛肝菌野菌忌廉湯 同 龍蝦濃湯牛骨髓牛油包:餐廳用左牛骨髄製作成牛油,牛油香味更濃,依個做法都幾特別$598/set 我哋揀咗黑松露鵝肝威靈頓牛柳,酥皮好脆,五成熟嘅牛柳好嫩滑, 加埋鵝肝食落又唔會話好油膩好滯,唔錯$398/set +$38轉左西班牙黑毛豬蘋果莎莎,豬鞍好大塊好厚但好軟腍唔嚡,充滿肉汁,配埋蘋果莎莎, 感覺很清新。甜品: 栗子tiramisu第一次食脆嘅tiramisu,脆手指餅加埋栗子蓉 ,食起上黎好有咬口又唔漏,係幾特別。

呢度夜晚主要有2個set,價錢分別係$598同$398

前菜: 三選一,我地就揀咗
凱撒沙律(配雞肉) 同 自家製生牛肉他他

餐湯:二選一,牛肝菌野菌忌廉湯 同 龍蝦濃湯

牛骨髓牛油包:
餐廳用左牛骨髄製作成牛油,牛油香味更濃,依個做法都幾特別

$598/set

甜品: 栗子tiramisu

2024-12-26 350 views
預祝🎄聖誕節🎄好友同我去了一間✨氣氛超好✨的西餐廳,渡過了一個愉快的晚上。餐牌選擇非常多元化,我們各自叫了一個Set dinner 及Tasting menu 。✨Set Dinner✨$398🔸頭盤: 凱撒沙律(雞肉)十分欣賞他們的沙律可以選牛或者選雞,能配合不同人士的需要。雞肉以慢火煎烤,所付的羅馬生菜新鮮爽口,已足夠的芝士粉鋪面,十分開胃。🔸 牛肝菌野菌忌廉湯用料十足,一啖入口,口感綿滑且味道濃郁,好味。🔸自家製牛骨髓牛油包這個令人十分驚喜🤩將牛油與牛骨髓混合,釀在牛骨當中,比普通牛油更具鹹香味,塗抹在鬆軟的麵包上,的確是天作之合。🔸主菜: 香煎澳洲PR級草飼肉眼份量有八安士之多,非常大塊。肉非常高質,簡單的調味已經十分好吃。廚師烹調功力深厚,的確是五成熟,切開肉質呈鮮紅色,肉汁換換流出😍。入口嫩滑,肉味濃,水準頗高👍🏻✨Tasting menu✨$598🔹頭盤:自家製生牛肉他他賣相十分吸引,調味恰到好處,搭配香醋進食,令肉的鮮味更進一步得到提升。蛋汁使到牛肉他他更為嫩滑可口,整體酸酸甜甜,十分可口。🔹選擇了同Set dinner 一樣的湯及麵包🔹香煎澳洲穀飼羊架擺盤十分漂亮,份

✨Set Dinner✨$398

🔸頭盤: 凱撒沙律(雞肉)

🔸 牛肝菌野菌忌廉湯
用料十足,一啖入口,口感綿滑且味道濃郁,好味。

🔸自家製牛骨髓牛油包

🔸主菜: 香煎澳洲PR級草飼肉眼

✨Tasting menu✨$598

🔹頭盤:自家製生牛肉他他

🔹選擇了同Set dinner 一樣的湯及麵包

🔹香煎澳洲穀飼羊架
擺盤十分漂亮,份量非常多,有三大條羊架。煎得非常香,一上枱香氣撲鼻而來。一啖入口,肉味香濃,濃而不羶。而且鮮嫩多汁,令人回味,喜歡吃羊的朋友不要錯過。

🔹甜品:自家製提拉米蘇
好可惜想試的栗子tiramisu售完🥹,就叫了原味。😍😍超級軟滑,有種入口即溶的感覺。順滑到不得了,甜而不膩,富有層次,每一口盡是滿足,的確是名副其實的招牌代表💖。

見到鄰座客人點的威靈頓牛柳及西班牙黑毛豬豬鞍也很不錯,期待下次再去品嚐。想睇更多介紹,馬上Follow我啦😁。#big_big_foodie #big_big_foodie食勻大埔

• 自家製生牛肉他他
💙大埔OX Steak Loung🌹🌹浪漫英倫風🇬🇧高級特色扒房西餐廳🍽️🍷🍷💞話說媽咪好耐冇係香港過聖誕🎄🎅今次帶距黎到大埔呢間充滿異域風情的藍色餐廳🇬🇧💙裝修非常有格調✨藍金搭配好sharp醒💫💫金牛角做牆飾,藍色主調配襯啡紅色弧形梳化,掛滿聖誕裝飾🎉中間擺放聖誕樹更添節日氣氛🎄🎄我哋食咗一個Tasting Menu($598)以及Set Dinner Menu($398)高性價比選擇👍🏻👍🏻🥗自家製生牛肉他他🤎脂肪少而且無筋,口感綿密健康之選,做為前菜最適合不過😋🍄牛肝菌野菌忌廉湯🍄‍🟫牛肝菌味道好濃郁,每一啖都充滿大大粒野菌令到口感十足,有飽腹感☺️🥖自家製牛骨髓牛油包🥨麵包口感鬆軟中間有紅莓粒,側邊用牛骨裝著D牛骨髓牛油🧈好香滑好有特色🌟黑松露鵝肝威靈頓牛柳(8oz)🥩果然係招牌必點菜✅口感層次都相當豐富😋金黃色外層酥皮好香脆中層鵝肝包住整舊牛柳,吸飽鵝肝的香油味,外脆內軟每一口都好爆炸💥💥🌟香煎比目魚配檸檬牛油汁🍥🍋比目魚煎得啱啱好👍🏻外脆內軟~好欣賞個魚皮煎得好脆咬落仲有聲~🤭魚肉好嫩滑好Juicy✨焗蒜頭亦都好軟腍入味🙌🏻🙌🏻🍫比利時朱古力心太軟🍧甜品都係自家製仲會定時轉款

🥗自家製生牛肉他他🤎
脂肪少而且無筋,口感綿密健康之選,做為前菜最適合不過😋

🍄牛肝菌野菌忌廉湯🍄‍🟫

🥖自家製牛骨髓牛油包🥨

🌟黑松露鵝肝威靈頓牛柳(8oz)🥩

🌟香煎比目魚配檸檬牛油汁🍥🍋

🍫比利時朱古力心太軟🍧
甜品都係自家製仲會定時轉款🤗除咗心太軟亦有栗子Tiramisu相當吸引👻甜品碟仲用咖啡粉做咗餐廳名OX嘅logo🫶🏻好有心意🫶🏻

📍大埔舊墟直街9號粵發大廈地下1號舖

#西餐廳 #牛扒 #foodie #高質 #大埔 #大埔美食 #香港美食 #抵食 #扒房 #人氣 #斧頭扒 #氛圍感餐廳 #香港 #Kol #ootd #拍照 #香港好去處

2024-12-12
$500 (Dinner)
  • 自家製生牛肉他他
  • 比利時朱古力心太軟
  • 頂級牛肝菌忌廉湯
  • 黑松露鵝肝醬威靈頓牛柳
同好耐無見嘅好友去左位於大埔OX Steak Lounge食晚飯,餐廳環境好有情調,一入去已經被金色的牛頭及巨型的水晶燈吸引住,而且已經佈置好聖誕裝飾,充滿濃濃嘅聖誕氣氛🎄今晚我哋叫咗兩個set dinner😋🔸Set dinner ($598)🔸🔖Starter煙三文魚沙律配蜜糖芥茉醬🔖Soup牛肝菌野菇忌廉湯好香菇菌味,夠Creamy👍🔖Bread 自家製牛骨髓牛油包這個法式嘅做法,將牛骨髓牛油🧈釀番入去牛骨髓內,帶有牛香但又不膩,配理細細件嘅法包,好夾。🔖Main黑松露鵝肝威靈頓牛柳 好友要食熟D,所以牛柳叫左7 成熟,個酥皮微暖好酥脆,切開後,熱辣辣的牛柳仍非常軟腍,牛香撲鼻,再配埋烤過的蒜頭,份外惹味😋🔖Dessert比利時朱古力心太軟雖然細細嚿,但好好食,如果配埋雲呢拿雪糕球就更perfect😜🔖Drink即磨咖啡☕️將即磨咖啡倒入雙重隔熱嘅玻璃杯,賣相好靚,有種治癒感🥰咖啡香濃又夠熱👍➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿🔸Set Dinner($368)🔸🔖Starter凱撒沙律(雞/牛)揀左雞肉,健康D😚🔖Soup牛肝菌野菇忌廉湯🔖Bread 自家製牛骨髓牛油包🔖Main-西京燒比目魚比

🔸Set dinner ($598)🔸

🔖Starter
煙三文魚沙律配蜜糖芥茉醬

🔖Soup
牛肝菌野菇忌廉湯
好香菇菌味,夠Creamy👍

🔖Bread

🔖Main
黑松露鵝肝威靈頓牛柳
好友要食熟D,所以牛柳叫左

🔖Dessert

🔖Drink
即磨咖啡☕️

➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿

🔸Set Dinner($368)🔸

🔖Starter
凱撒沙律(雞/牛)
揀左雞肉,健康D😚

🔖Soup
牛肝菌野菇忌廉湯

🔖Bread

🔖Main
-西京燒比目魚
比目魚煎得好靚,啖啖肉,配埋甜甜地既京燒汁,好有日本麵豉醬嘅味道,好美味。

🔖Drink
凍檸檬茶🍹

2024-12-15 420 views
🍊 餐廳名稱:OX Steak Lounge (大埔)🐝 味道:7.5/10環境:8/10整體分數:7.5/10💰人均:$500+———————————————————Tasting Menu💰598有齊前菜餐湯餐包主菜同埋甜品!自家製生牛肉他他 - 調味不錯,牛肉新鮮無腥味!牛肝菌野菌忌廉湯 - 菇味好濃烈,每一啖都好似食緊蘑菇咁!自家製牛骨髓牛油包 - 將牛油讓喺牛骨髓入面,令到牛油多咗浸牛香。美國頂級Prime肉眼扒(8 oz) - 叫左五成熟,切開好juicy,而且有埋焗蒜頭一齊食簡直一流!朱古力心太軟 - 有無人明白切開流心嗰種激動!!朱古力味好濃唔屬於好甜嘅類型。Set Dinner 💰398都一樣有前菜餐湯餐包主菜,甜品就另加錢。凱撒沙律/牛肝菌野菌忌廉湯/牛肝菌野菌忌廉湯烤龍蝦尾意粉配龍蝦汁 +58 - 原條龍蝦尾配上意粉,爽口彈牙,而且好新鮮。意粉掛住滿滿嘅龍蝦汁,滋味十足。
🍊 餐廳名稱:OX Steak Lounge (大埔)🐝

味道:7.5/10
環境:8/10
整體分數:7.5/10

💰人均:$500+
———————————————————

Tasting Menu💰598
有齊前菜餐湯餐包主菜同埋甜品

自家製生牛肉他他 - 調味不錯,牛肉新鮮無腥味!

牛肝菌野菌忌廉湯 - 菇味好濃烈,每一啖都好似食緊蘑菇咁!

Set Dinner 💰398
都一樣有前菜餐湯餐包主菜,甜品就另加錢。

凱撒沙律/牛肝菌野菌忌廉湯/牛肝菌野菌忌廉湯

2024-12-15 411 views
OX Steak Lounge (大埔) @oxsteaklougehk📍地址: 大埔舊墟直街9號粵發大廈地下1號舖Set Dinner $3981. 前菜:凱撤沙律(雞) 這道凱撤沙律選擇了雞,雞片滑到讓我懷疑自己是不是在吃雲!🥳汁也好滋味,簡直是味蕾的派對!🍗🎉2. 湯:牛肝菌野菌忌廉湯 牛肝菌湯濃郁得讓我想要喝下整鍋!一口下去,腦袋裡都冒出了小星星!🌟🍄3. 主菜:西班牙栗飼黑毛豬鞍配蘋果莎莎(額外+$38)這道主菜超大份,肥瘦相間的黑毛豬鞍讓我忍不住想大喊「好吃!」,配上蘋果莎莎,簡直是天賜的搭配!🍏🐷💖Tasting Menu $598 1. 前菜:煙三文魚沙律配蜜糖芥末醬** 這道煙三文魚沙律搭配蜜糖芥末醬,簡直是一場口感的交響樂!🎶🐟2. 湯:龍蝦濃湯(額外+$28)龍蝦濃湯鮮味到不行,喝一口就像被海洋擁抱,超級推薦!🦞❤️3.麵包:自家製牛骨髓牛油包 這個牛骨髓牛油包酥脆得剛剛好,吃了讓我想要在這裡安營扎寨!🍞✨4. 主菜:香煎鵝肝配美國封門柳五成這道香煎鵝肝肉質嫩滑到爆炸,搭配美國封門柳,真的是肉食者的夢想!😋🍖5. 甜品:比利時朱古力心太軟這款比利時朱古力心太軟
📍地址: 大埔舊墟直街9號粵發大廈地下1號舖

Set Dinner $398
1. 前菜:凱撤沙律(雞)

2. 湯:牛肝菌野菌忌廉湯

3. 主菜:西班牙栗飼黑毛豬鞍配蘋果莎莎(額外+$38)

Tasting Menu $598
1. 前菜:煙三文魚沙律配蜜糖芥末醬**

2. 湯:龍蝦濃湯(額外+$28)
龍蝦濃湯鮮味到不行,喝一口就像被海洋擁抱,超級推薦!🦞❤️

3.麵包:自家製牛骨髓牛油包

4. 主菜:香煎鵝肝配美國封門柳五成

5. 甜品:比利時朱古力心太軟
這款比利時朱古力心太軟讓我心都融化了,每一口都像在品嚐幸福!🍫💖

#人氣 #斧頭扒 #氛圍感餐廳
#西餐廳 #牛扒 #foodie #高質 #大埔 #大埔美食 #香港美食 #抵食 #扒房 #香港好去處 #香港旅行#香港打卡 #香港小店 #香港製造 #香港生活 #香港🇭🇰 #香港品牌 #香港店 #香港景點 #香港電影 #香港街拍 #香港美食指南 #香港美食推介

Set Dinner $398
1. Starter: Caesar Salad (Chicken)
Went for the chicken Caesar salad, and let me tell you, the chicken is smoother than my pick-up lines! 😂🍗 The dressing is so tasty it should win an award! 🏆

2. Soup: Cream Boletus Mushroom Soup
This mushroom soup is so rich, I might just start a fan club for it! One sip, and I’m seeing stars! 🌟🍄

3. Main: Iberico Pork Rack with Apple Salsa (+$38)
The Iberico pork rack is massive, with just the right amount of fat and lean meat—it's like a hug for my taste buds! 🍏🐷💖

Tasting Menu $598
1. Starter: Smoked Salmon Salad with Honey Mustard
This smoked salmon salad is a flavor explosion with honey mustard that dances on my tongue—pure magic! 🪄🐟

2. Soup: Lobster Bisque (+$28)
The lobster bisque is so fresh, it practically transported me to the ocean! Highly recommended! 🦞❤️

3. Bread: Ox Bone Marrow Butter Toast**
This ox bone marrow butter toast is perfectly crispy—once I start, I can’t stop! 🍞✨

4. Main: Pan-Seared Foie Gras with US Hanger Steak
The foie gras is so tender it could make a grown man cry! Paired with hanger steak, it’s a meat lover’s dream come true! 😋🍖

5. Dessert: Belgian Chocolate Lava Cake
This Belgian chocolate lava cake is pure happiness—I’m officially in love! 🍫💖
香煎鵝肝配美國封門柳五成
凱撤沙律
牛肝菌野菌忌廉湯
  • 龍蝦濃湯
2024-12-15 221 views
🤗今次去咗一間裝修靚到不得了嘅藍色店舖,真係一踏入就俾人一種清新嘅感覺。整體設計充滿現代感,牆壁採用柔和嘅藍色調,搭配著精緻嘅燈飾和舒適嘅座位,令整個用餐環境既放鬆又優雅。每個細節都經過精心設計,無論係牆上的藝術品定係桌上的擺設,都散發住一種高尚嘅氣息。🎄店主仲裝飾咗一棵聖誕樹喺中間,相當只有氣氛!🎄店內音樂輕柔令你可以靜靜咁享受美食,唔會有太大嘅干擾。兩個人傾偈完全冇影響!🤭菜單方面,選擇多樣化,無論係肉食者、海鮮愛好者,定係健康食客,都可以喺度搵到適合自己嘅美味。食材新鮮,味道獨特,真係每一道菜都充滿驚喜。整體而言,呢間藍色店舖唔單止係一個食嘢地方,仲係一個享受生活、享受美食嘅好去處。下次約埋朋友一齊,肯定會再返嚟!▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️✔️Set dinner $389🐮自家製生牛肉他他味道出奇地清新,牛肉質感滑嫩,搭配嘅醬汁恰到好處,完美引出肉味。🥩美國頂級Prime肉眼扒七成七分熟嘅肉眼扒,每一口都汁多味美,肉質鮮嫩,絕對係肉食者嘅天堂。🦞龍蝦濃湯 +$28龍蝦濃湯口感滑順,濃郁得來唔會太膩,真係添上咗一層海鮮嘅鮮味。🥤Lemon tea +$5清新嘅檸檬茶,酸酸甜甜,唔

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
✔️Set dinner $389
🐮自家製生牛肉他他

🥩美國頂級Prime肉眼扒七成

🦞龍蝦濃湯 +$28

🥤Lemon tea +$5
清新嘅檸檬茶,酸酸甜甜,唔錯嘅選擇,幫助消化。

✔️Testing Menu $598
🐟三文魚沙律配蜜糖芥茉醬 +$38**
鮮嫩嘅三文魚配上甜蜜嘅芥末醬,味道平衡得好好,清爽又健康。

🍝烤龍蝦尾意粉配龍蝦蝦汁 +$58
意粉煮得剛好,龍蝦尾新鮮到不得了,蝦汁更係令人回味無窮。

🍰比利時朱古力心太軟 +$15
甜品方面,朱古力心太軟外脆內軟,朱古力流心一口咬下去,真係幸福感滿滿。

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
😎總括來講,呢間店唔單止環境靚,食物質素亦高,值得推介俾大家!下次再約埋朋友一齊嚟!

另加一服務費
==$1,178/2人,人均$589