2019-06-21 431 views
是日6月19 ,一行六人,去慶祝爸爸正日生日亦都知父親一向鍾意食蠔,所以帶爸爸來試一入去,餐廳環境不錯,樓底夠高,啲枱都唔會拍到好迫,我地6人坐左一張長枱,坐得幾舒服。一坐低,先來佢一打佢出晒名既$10 蠔蠔略為偏細隻,但蠔味同海水味都有,中規中矩跟住見到推介,有個八國生蠔做緊半價$199 即管又試下叫來食睇相都知道個size 差好遠😂😂 味道正,蠔味同海水味都夠,不過佢唔係屬於creamy果種,鍾意食creamy既朋友可能要留意。 呢個推介我地係叫完再encore食完頭盤,跟住我地再叫左小食同埋pasta包括-脆薯角-脆炸單骨雞翼(好咸 呢個係成晚敗筆)-香蒜辣椒意粉可惜無影低相再叫左兩個main course豬手幾好食,外皮夠脆,入面都juicy, 唔會太咸👍🏻唯佢有一忽仔,整得好燶,果一part食到有苦味,扣分牛扒幾好,10oz 夠大塊,grill得幾唔錯,6成剛剛好👍🏻另外叫左佢既四重芝士pizza芝士味濃,芝士迷一定鍾意唯我屋企人麻麻地喜愛芝士,連相都無影最後侍應好貼心,都唔洗叫,佢自動收好晒枱面既餐具手,再拎個甜品出來擺到靚一靚,爸爸勁surprise! 呢一個servic
是日6月19 ,一行六人,去慶祝爸爸正日生日
亦都知父親一向鍾意食蠔,所以帶爸爸來試

一坐低,先來佢一打佢出晒名既$10 蠔
$10  一隻蠔

蠔略為偏細隻,但蠔味同海水味都有,中規中矩

是日推介八國生蠔

食完頭盤,跟住我地再叫左小食同埋pasta
包括
-脆薯角
-脆炸單骨雞翼(好咸 呢個係成晚敗筆)
-香蒜辣椒意粉
可惜無影低相
再叫左兩個main course
德國脆烤咸豬手

豬手幾好食,外皮夠脆,入面都juicy, 唔會太咸👍🏻
唯佢有一忽仔,整得好燶,果一part食到有苦味,扣分

另外叫左佢既四重芝士pizza
芝士味濃,芝士迷一定鍾意
唯我屋企人麻麻地喜愛芝士,連相都無影

朱古力心太軟

擺到靚一靚,爸爸勁surprise! 呢一個service 好抵讚!👍🏻👍🏻
成晚總消費係$1790
除返開一人都係$300 唔洗
坐得舒服,啲staff 態度又超好,正呀👍🏻👍🏻
2019-06-19
$300 (Dinner)
Celebration
Birthday
是日推介八國生蠔
德國脆烤咸豬手
朱古力心太軟
2019-06-02 752 views
一早經openrice訂座星期日1:30午餐,不單止有分儲,唔駛咁麻煩打電話去餐廳訂枱,若然叫單點食物,仲有7折優惠添! 我地準時1:30到達餐廳,見餐單比平日的午餐每款貴多$10,都係食個d:A-F款式餐,再加10%,無計啦,星期日加價難免的。叫了蝦球意粉及紐西蘭羊仔扒,等待期間去午市免費Bar枱攞沙律先,原來仲有好多其他食物,有中東米(淨食都好味),幾款沙律,果仁(幾脆口),泡芙(有餡,但面頭的士多啤梨醬太甜,唔加更好)等等……再叫左6隻$10蠔,性價比高,鮮甜而且算肥美,比我上星期日食的另一間$10蠔(深水埗)品質更好!意粉香,蝦彈口無雪味,份量夠一人食。羊無羶味,煎得啱啱好(但不夠焦香),大約6成半熟,肉質軟,連加一$110,性價比高,但如果配薯條而不是薯蓉會更香口野味!最後食埋香甜水果,完美的一餐
,無計啦,星期日加價難免的。
再叫左6隻$10蠔,性價比高
而不是薯蓉會更香口野味!
最後食埋香甜水果,完美的一餐
假日沙津bar
$10蠔
紐西蘭羊仔扒
  • 羊仔扒
2019-05-29 561 views
Oyster Station 我唔止幫襯過一次,佢地係香港有唔少分店。佢地主打係💲1️⃣0️⃣ 生蠔,每星期都會推出唔同款既生蠔做Promotion, 每隻💲1️⃣0️⃣一坐低就叫左2打生蠔warm up 下先,今次係南非蠔,size 偏細。不過蠔肉creamy, 海水味唔太鹹。南非蠔⭐️⭐️⭐️雖然size 偏細,其實開細蠔先最考師傅功力👍黑松露野菌薄餅⭐️⭐️⭐️薄餅底用上餅乾,夠脆口黃金軟殼蟹扁意粉⭐️⭐️⭐️⭐️黃金軟殼蟹非常香口脆炸德國咸豬手配蜜糖芥茉籽醬⭐️⭐️⭐️豬手皮炸到好香脆,肉質好嫩滑整體黎講保持到水準,會再幫襯😋😋😋

南非蠔⭐️⭐️⭐️
雖然size 偏細,其實開細蠔先最考師傅功力👍

黑松露野菌薄餅⭐️⭐️⭐️
薄餅底用上餅乾,夠脆口

黃金軟殼蟹扁意粉⭐️⭐️⭐️⭐️
黃金軟殼蟹非常香口

脆炸德國咸豬手配蜜糖芥茉籽醬⭐️⭐️⭐️
豬手皮炸到好香脆,肉質好嫩滑

整體黎講保持到水準,會再幫襯😋😋😋
2019-05-26 443 views
在openrice左揀右揀,終於選擇了這一間店!可以在openrice book枱,當然要善用啦!和太太👩‍❤️‍👨在這店吃了一個午餐,午餐包沙律吧🥗!沙律吧的選擇都算很多,很適合我的口味!至於午餐主角,六選一今次選了肉眼扒🥩及英式炸魚薯條🐟🐟,另外 也加了六隻120蚊的生蠔!餐湯麵包可以肉眼扒🥩有點老,不太掂!英式炸魚薯條🐟🐟,薯條很好吃,滿分!而炸魚的炸粉卻有點厚!六隻生蠔有三種不同來源,不錯!員工方面,服務亦都好好!
在openrice左揀右揀,終於選擇了這一間店!
可以在openrice book枱,當然要善用啦!

至於午餐主角,六選一

餐湯麵包可以

肉眼扒🥩有點老,不太掂!

英式炸魚薯條🐟🐟,薯條很好吃,滿分!
而炸魚的炸粉卻有點厚!

六隻生蠔有三種不同來源,不錯!

員工方面,服務亦都好好!
2019-05-14
$180 (Lunch)
2019-05-21 435 views
嗱,oyster station我唔止食過一次咖喇,而且都唔止食過一間分店。佢地最引人入勝既地方固然係佢地做既平價生蠔啦,不過食左咁多年,最近質素真係下降左。生蠔唔使煮,所以真係睇開蠔條友既技巧,可以點樣唔失真。叫左三打,有啲無海水味,有啲太多碎殻,感覺真係差左。服務方面,同事無野做㩒下電話係ok既,但你地又痴埋一堆,又背住啲客,我大聲啲叫你又無乜禮貌,我長舉手又無人理,你想啲客點呢?唔想年齡歧視,不過平時晚安係有個鬼鬼地既大叔,非常壓場,非常敬業,食咁多間食巿,都係年長既人比較敬業。Respect!熟食方面係喜出望外。我覺得,佢地改過個名唔好做oyster station會對佢地既熟食公平啲。

2019-05-19 268 views
提早一星期電話預約了這間餐廳,和朋友來吃晚餐,點了生蠔、白酒、Pizza、意粉,但是食物份量一般,大家食完之後要再叫多幾點才飽肚。餐廳內的氣氛不錯,員工會主動幫忙,食物價錢屬於中上。

2019-04-28
2019-05-09 299 views
剛開始服務好的,后來不停趕人走 說有下枱等,但當時是有許多位置的,是一個年輕戴眼鏡男子不停叫我們走,感覺很差因為當時朋友生日 特意訂的 至於食物方面,比較欣賞是牛油果大蝦沙律
2019-04-30 2011 views
有時想食蠔 又唔想去好高級地方尖沙咀OS Station 好適合一早訂位 7:00去 一團5人行餐廳俾左一張大枱 雖然近門口但夠闊落一心諗住食蠔 可惜有人掃興唔食我地只叫了2打 24隻南非$10生蠔入口無咩海水味 至在夠creamy 有人覺得好食 有人覺得一般 見人見志以價格來說 淺嘗是不錯👍🏻再來叫了不少熟食這個睇樣已經攞足分 蜆肉放到靚一靚 隻隻都好大隻 夠香夠味 意粉都唔會太硬西餐點會唔pizza Four cheese 一定係best choice 一出爐熱溶哂d芝士 軟食芝士加薄餅底不錯不錯 切開時仲有得拉絲5個人可以點多幾款野食唔中意意粉 可以試下燴意大利飯 友人覺得喱款一般 墨汁和水都好似加多左令飯不夠硬 無左risottos 的口感魷魚都無咩味 要扣分了由於芝士pizza 太好食 所以我地再戰pizza 野菌pizza睇樣普通 但食落有過之而無不及鍾意佢夠香夠脆多料 醬料是芝麻醬不錯👌🏻為了配酒飲 我地都有叫小食 一邊傾一邊食薯角炸得脆 絕對唔係炸薯仔皮 入口會食到薯仔都會增飽肚感最後埋單約$1200 唔算好貴又享受到落到去樓下 仲有不少酒吧 飲唔夠就轉場再飲啦
有時想食蠔 又唔想去好高級地方

最後埋單約$1200 唔算好貴又享受到
落到去樓下 仲有不少酒吧
飲唔夠就轉場再飲啦

2019-04-28
$200 (Dinner)
2019-04-29 453 views
講起呢間Oyster Station對我自己黎講一啲都唔陌生,因為之前已經食過幾次架啦!如果同朋友講起想食蠔都一定會諗起呢一間餐廳,因為佢有大大既優惠$10一隻蠔!😝首先叫左半打$10蠔,試試水溫睇下得唔得先haha,6隻都係南非既蠔,不過3隻/3隻係唔同品種(不過個店員講得比較細聲我都唔係好聽得清楚究竟係咩蠔)。整體黎講蠔都係新鮮,唔腥,有分creamy/海水味較重。我自己就中意食大隻啲爽口啲既蠔😜不過佢呢度creamy啲既蠔都好食。再叫左個Parma ham with melon。ham唔會太多油脂亦唔會太鹹,所有野岩岩好,配melon食亦好夾。呢個辣蜆肉意粉就相對普通。蜆肉唔係好新鮮有少少腥,意粉亦無辣味,最後問店員拎左支Tabasco😂整體黎講想食蠔都會再食呢間,不過可能會試下其他熱食😛

整體黎講想食蠔都會再食呢間,不過可能會試下其他熱食😛
$300 (Dinner)
2019-04-28 427 views
阿仔午餐想食生蠔,吾係間間buffet 下午都有生蠔,加上食buffet心態就係吾蝕底,所以最後又係食完好後悔,覺得自己食多左食肥左😂😂😂!上網openrice揾揾下,10蚊蠔無限時段,評價都ok, 訂座有折,ok就去啦!星期六下午1點半,得3枱客,好清靜,坐係窗口位,舒服!set lunch 無折,另亦覺得選擇中無咩好想食,叫左主餐牌嘅carbonara 同黑松露意大利飯,味道吾錯喎,生蠔10蚊係法國黎,叫左8隻,雖然係細隻,但新鮮有海水味,阿仔再encore多3隻。侍應幾個都好有禮貌,吾錯,吾以再去

星期六下午1點半,得3枱客,好清靜,坐係窗口位,舒服!
侍應幾個都好有禮貌,吾錯,吾以再去

2019-04-16 332 views
約左朋友食晩飯未夠鐘同老公又係尖沙咀行完街就決定搵地方happy hour老公提議去蠔站飲杯野食幾隻蠔🤤真係知老婆心意上到去發現剛過happy hour時段好彩$10隻蠔無限時段餐牌上飲杯啤酒既價錢都唔貴呢段時間全間餐廳都無人好寧靜好舒服 兩公婆傾下計好relax我地一人嗌左杯酒老公飲Asahi 我飲apple cider坐低先嗌半打蠔今日係紐西蘭蠔um....我覺得d蠔麻麻地新鮮因為我食過蠔站新鮮既蠔所以我食得出個分別另外嗌多左個啤酒薯條好食喎老公食到停唔到口
約左朋友食晩飯未夠鐘

另外嗌多左個啤酒薯條

好食喎
老公食到停唔到口

2019-04-15
$180 (Tea)
  • 生蠔
好友知道我喜歡吃生蠔,所以特意帶我到”蠔站”用膳。這裏燈光暗暗的,相當有氣氛,內裏的設計與一般的酒吧無異。海鮮刺身拼盤生蠔甚有海水的鹹香味,呢度也相當鮮甜,只可惜當日有一隻生蠔內有蠔殼在內,幸慶他們樂意換過另外一隻給我們。至於其他的海鮮都不錯!牛油果藜麥蝦沙律這個沙律的味道酸酸甜甜,吃得到牛油果那種creamy的口感,不過蝦鮮甜度只屬一般。香脆蒜蓉包口感非常香脆可口,只可惜蒜香味有點不夠香濃!美國USDA頂級肉眼扒12安士肉眼扒肉味也頗為香濃,同時富有炭燒的香味,如再加些鹽稍作調味則更美味!香煎虎蝦龍蝦汁燴米型粉米型粉吸收了龍蝦汁的精華變得特別香濃美味,而虎蝦也相當不錯,爽口彈牙又鮮味!雖然餐廳名為「蠔站」,但香煎虎蝦龍蝦汁燴米型粉比起生蠔更為出色!

好友知道我喜歡吃生蠔,所以特意帶我到”蠔站”用膳。

這裏燈光暗暗的,相當有氣氛,內裏的設計與一般的酒吧無異。

海鮮刺身拼盤

牛油果藜麥蝦沙律

香脆蒜蓉包

口感非常香脆可口,只可惜蒜香味有點不夠香濃!

美國USDA頂級肉眼扒12安士

香煎虎蝦龍蝦汁燴米型粉

Type of Meal
Dinner
2019-03-30 352 views
$10隻生蠔,無限你食幾多,當然先叫一打試下咩質素先!細隻但入口蠔味出奇地濃,有d驚喜,好過自己買返去開餐死!之後再來兩打,質素冇第一round咁好,偏薄身同食到蠔殻碎!仲叫左客燒咸豬手,已經骨肉分離,肉唔會太咸,皮脆仲有層膠質,點少少醬汁食,ok的!
Type of Meal
Dinner
2019-03-29 338 views
即興跟老公搵食,walk in 去Oyster Station 食蠔去頭砲吸晴係$10 一隻蠔,由師傅任選的南非蠔,即係叫半打試試。細細隻,比想像中有蠔味,新鮮談不上,口感很creamy $10 黎講,十分超值。老公唔夠皮,再encore 半打之後再選其他,整體選擇唔多,價錢中上,可惜新鮮度略遜色味道偏咸,好多海水咁。另外, 再點鵝肝及大件Rib eyes , 上枱size 夠睇頭,可惜味道不足夠。 Rib eye 好大件, 但食落完全無牛味、很失望店員整體很友善,唯一不足是好趕時間「收碟」,輪住問你仲要唔要? 幫你收左先? 事實上,伴菜都未食過,唔洗咁趕,有待改善。叫埋兩杯白酒,埋單

之後再選其他,整體選擇唔多,價錢中上,可惜新鮮度略遜色
味道偏咸,好多海水咁。

Rib eye 好大件, 但食落完全無牛味、很失望

叫埋兩杯白酒,埋單

$650 (Dinner)
2019-03-28 221 views
老公升職諗住食返餐好既慶祝下,想試尼間餐廳好耐,今日一試居然連一向要求唔高既我地都覺得好失望~~實在少有地令我好想打返篇食評~~~~~生蠔:叫左半打,好咸(特價食物我覺得可以原諒),跟住就無再叫~~~~~牛扒:凍+”un”,係咬唔開既,最好食應該係個伴碟薯溶~~~~~軟殼蟹意粉:有粉狀既物體混合響意粉表面,口感係奇怪既,隻軟殼蟹就合格既~~~~~已經唔想再叫其他食物 and then 買單走人~~~~~
~~~~~
牛扒:凍+”un”,係咬唔開既,最好食應該係個伴碟薯溶
~~~~~
已經唔想再叫其他食物 and then 買單走人~~~~~
2019-03-28
$230 (Dinner)