2006-11-04 18 views
好玩呀!食物是其次. 其實除了那隻燒乳豬較特別外, 其他食物都是一般. 牛丸較韌, 但雞翼, 豬頸肉, 牛扒, 雞扒之類的都OK. 蔬菜包肉的東菇及黃芽白都好味. 其他現成的如腸仔, 獅子卷的不用評價.乳豬要燒很久, 但出來的效果居然不錯. 皮很脆, 肉也不太肥. 那個醬汁也不錯. 較為特別的一味燒烤.士多的東西如一般燒烤場一樣特別貴. 一罐汽水要$7. 一個甜筒要$10.那裡的阿姐十分友善. 不用自己透爐. 她們有一部機於短時間內幫客人透好爐. 不會透爐的人到這裡燒烤也不用愁.不過燒烤的食物也只是其次, 最緊要是一班人玩得開開心心. 這裡環境較寛闊. 雖然沒有沙灘, 但有一片小空地供群體活動之用. 不過踼波要小心, 停車場就在旁邊. 燒烤塲對面還有一個哥爾夫球練習場. 吃得太飽過去運動一下可大大幫助消化.這個笑臉是給愉快的氣氛多於食物本身的質素. Afterall, 一餐吃得開不開心不單是食物本身的味道. 氣氛好, 食物自然會好吃些!
好玩呀!

2006-10-18 6 views
一大班人第一次去呢度BBQ, 叫左:1.燒乳豬–差不多最後先食(因全熟需時), 皮脆但醃得不是太入味.2.燒乳鴿–幾香口, 但亦需時燒熟.3.turkey kidney –好大件, 但燒完偏乾兼有D味.4.魷魚–juicy, 惹味.5.羊扒–不是太嫩, 無乜texture.6.雞冀–細隻左D, 但好易熟.7.魚蛋, 墨丸, 脆皮腸–普通貨色.8.其他食物重有多春魚, 金沙骨, 什菜, 什菌…overall都算抵, food quality is acceptable lar.

一大班人第一次去呢度BBQ, 叫左:

2.燒乳鴿–幾香口, 但亦需時燒熟.

4.魷魚–juicy, 惹味.

5.羊扒–不是太嫩, 無乜texture.

6.雞冀–細隻左D, 但好易熟.

7.魚蛋, 墨丸, 脆皮腸–普通貨色.

8.其他食物重有多春魚, 金沙骨, 什菜, 什菌…

2006-10-16 3 views
中學同學們為我慶祝生日,以切燒豬代切蛋糕,幾好玩喎﹗但係除左隻燒豬之外,其他方面都真係一般一般喇。我o地五點鍾到,正直當旺時間,很多人,又嘈,大家又驚會落雨,所以迫o係有瓦遮頭o既地方,環境較差,又多烏蠅。食物係好普通,仲要貴﹗好彩事前早有準備﹗乳豬係最有特色的食物,而且都都係幾好食,唔係去飲食o個隻乳豬全體,係好多肉汁,好juicy o個種,都幾特別﹗
中學同學們為我慶祝生日,以切燒豬代切蛋糕,幾好玩喎﹗
但係除左隻燒豬之外,其他方面都真係一般一般喇。
食物係好普通,仲要貴﹗好彩事前早有準備﹗
2006-06-24 3 views
一大班人去左白石bbq環境就唔錯... 重可以租枱打麻雀...但野食choice 好少.. 而且味道好一般...但隻燒豬就唔錯個皮好crispy....
一大班人去左白石bbq
環境就唔錯... 重可以租枱打麻雀...
但野食choice 好少.. 而且味道好一般...
但隻燒豬就唔錯
個皮好crispy....
2006-05-01 3 views
琴晚同朋友一大班人入黎玩食物選擇少而且或者因為紅假關係好多野食都賣晒幸好味道幾好夠入味至好玩都係燒乳豬雖然要等到最尾先有得食但皮脆肉嫩加埋佢提供既燒豬汁正而且隻豬既價錢唔算貴($198)多人一定要預訂服務一般人手唔夠但幸好幾有禮貌又helpful
琴晚同朋友一大班人入黎玩
至好玩都係燒乳豬
雖然要等到最尾先有得食
但皮脆肉嫩
加埋佢提供既燒豬汁

而且隻豬既價錢唔算貴($198)
多人一定要預訂

服務一般
人手唔夠但幸好幾有禮貌又helpful
(Non-member)
2006-03-27 5 views
星期六我地一行六人去bbq, 盛興而去, 失望而回!我地叫左一客"新彊風味"四人餐, 另外仲有乳豬, 羊扒, 蜜汁雞翼, 腸仔, 豬頸肉... 等等, 正如之前既人所講, 所有食物都好咸而肉質亦好"梅", 仲有好大陣雪味!另外d炭燒出黎好大煙仲燻到d食物黑哂, 睇見都唔想食!但值得一讚係服務員態度十分好.
星期六我地一行六人去bbq, 盛興而去, 失望而回!

另外d炭燒出黎好大煙仲燻到d食物黑哂, 睇見都唔想食!

但值得一讚係服務員態度十分好.
2005-10-25 11 views
上兩個星期五去過, 基本上一定要駕車或坐的士入去,交通不太方便果度有埋golf玩, 夜晚都幾多人打, 不過唔清楚收費是次係同我d同事& 我男友去!!~都有十幾人呀!我地都有叫燒乳豬, 燒到最尾先食得!其他燒烤包都係普通貨色, 唔係好好又唔係差..我覺得個咖喱雞翼最好食! 不過好似得一盒, 其餘d雞翼多d...不過冇咁好味....我地都有燒蕃薯呀, 粟咪呀, 不過味道都係普通啦!不得不提, 環境唔錯, 日間可享海景及海風,夜晚就漆黑一片, 不過空間闊, 唔使同人迫!!唔清楚收費, 因是次有人贊助!!~~
上兩個星期五去過, 基本上一定要駕車或坐的士入去,
交通不太方便

果度有埋golf玩, 夜晚都幾多人打, 不過唔清楚收費

是次係同我d同事& 我男友去!!~都有十幾人呀!
我地都有叫燒乳豬, 燒到最尾先食得!
其他燒烤包都係普通貨色, 唔係好好又唔係差..
我覺得個咖喱雞翼最好食! 不過好似得一盒, 其餘d
雞翼多d...不過冇咁好味....

我地都有燒蕃薯呀, 粟咪呀, 不過味道都係普通啦!

不得不提, 環境唔錯, 日間可享海景及海風,
夜晚就漆黑一片, 不過空間闊, 唔使同人迫!!

唔清楚收費, 因是次有人贊助!!~~
2005-10-24 15 views
秋高氣爽,最岩BBQ!Weekend 一行十人去左燒野食,一早頂定隻乳豬仔,足足燒左三個鐘,但絶對值得!皮脆肉多汁,勁正!其他食物普通,亦無試佢地既羊扒,下次會再去.
秋高氣爽,最岩BBQ!

其他食物普通,亦無試佢地既羊扒,下次會再去.
2005-05-02 7 views
多春魚有醃過,係好味過平時買果d,不過較咸.好味o既燒烤食品包括羊扒,黑椒雞全翼,鰻魚.但係d有調味o既o野食都偏咸. 可能想d客買多d 飲品gar?一連三日假期o既第二日,都好爆,好多人!
多春魚有醃過,係好味過平時買果d,不過較咸.
好味o既燒烤食品包括羊扒,黑椒雞全翼,鰻魚.

一連三日假期o既第二日,都好爆,好多人!
2005-04-04 37 views
好耐之前已經聽過呢個燒烤場,昨天相約友人聚舊就揀o左呢度試試....先講位置,白石係o係西沙公路馬鞍山端的附近,駕車的話從馬鞍山往西貢方向走(但不要上T7),未到西沙公路會見到白石牌,沿指示去就搵到。環境方面very good!! 無敵大海景, 分有蓋位及露天位, 起碼都可以容納幾百人。爐同爐之間有一定的空間,比起龍鼓灘的各個燒烤場都闊落。交通就唔係幾方便,公車就只有大學站接駁巴士,不過駕車就好好,因有大量免費車位。食物唔係自助形式,即唔係任食,有一至八人套餐,平均都要六十至七十蚊一位。食物質素就真係麻麻,我地一行八人,冇叫套餐,散叫o左o的standard o既燒烤食物同兩隻乳鴿。扒類好普通,雞翼就完全未溶雪,亦醃得唔夠耐,冇乜味。丸類屬於街巿最平貨色。最離譜係腸仔,要$20一包,係平時買開o既三倍價錢!!!老實講,黎到比你賺係預o左,但貴成咁唔多合理.....一致讚好o既係咖哩魷魚,咖哩香而且入味,魷魚亦好新鮮。乳鴿$38蚊一隻,又係普通貨色,不過未試過所以試下。呢度仲有原隻燒乳豬($199),都見到好多人燒,有埋個架比你轉轉o下,邊玩邊燒都幾過癮.........要一提o既係要收

要一提o既係要收$80開爐費(包兩袋炭、蜜糖同餐具等.....),如果第一次order超過$500就豁免,唔比自攜食物同飲品.......

比起龍鼓灘黎講,呢度勝在環境好同較近巿區,但價錢相對較貴而食物質素又較差,我都係投龍鼓灘一票!
2004-11-16 12 views
時運低,上個weekend樣樣都唔順,連隻燒豬都無年頭去果次咁好味。算喇,衰的唔去,好的唔來。
時運低,上個weekend樣樣都唔順,
連隻燒豬都無年頭去果次咁好味。

算喇,衰的唔去,好的唔來。
是但啦,反正得兩句。淨係隻燒豬有睇頭!場內所有飲食都唔可以自備。仲幾貴。不過泊車免費,有波打,有海景日落,都底番。其他食物水準一般,去之前記得定豬。只要肚45分鐘,背15,中間過程唔好轉就得。
是但啦,反正得兩句。
淨係隻燒豬有睇頭!
場內所有飲食都唔可以自備。
仲幾貴。
不過泊車免費,有波打,有海景日落,都底番。
其他食物水準一般,去之前記得定豬。
只要肚45分鐘,背15,中間過程唔好轉就得。