2007-01-01 14 views
一般的丹麥條內藏了不只有提子乾,面上還有堆得滿滿的穀物,不要給它第一眼的健康名字騙倒,面上的巨陣糖霜也一拼來襯熱鬧,把原有的牛油香味也覆蓋了,獨佔在口腔內的,就只有甜。
2006-12-16
新鮮出爐的包永遠都係好味ga~~~D三文魚好似Delifrance o個d咁, 不過甜少少, 三文魚中間有d粟米粒, 好多好多三文魚, 粟米就少d, 同埋d包好鬆軟.如果見佢新鮮出爐真係食得過.
新鮮出爐的包永遠都係好味ga~~~
2006-12-13 3 views
12/12(二)下午大約2:30pm在尖沙咀海運中心地下買聖誕焦糖忌廉包$8-吃得很太甜,我嫌~~~(一半包比男友吃)
12/12(二)下午大約2:30pm在尖沙咀海運中心地下買

2006-12-08 7 views
我又食la, 真係包的忠實fans.好難得佢d薯係一粒粒o黎ga, 唔係薯蓉咁簡單.d薯又有胡椒味, 有少少芝士係面.個包邊係脆ge, 入面係軟淋淋ge, 好好味ar.不過真係好油, 肥仔o野.
我又食la, 真係包的忠實fans.
個包邊係脆ge, 入面係軟淋淋ge, 好好味ar.
不過真係好油, 肥仔o野.
2006-12-01 5 views
我都食o左芝士藍莓撻包ar, 真係好好食ga. 同埋真係一個blueberry cheesecake bread wor. 不過我覺得中間連住blueberry o個d係吉士o黎ga, 邊邊o個d先係cheesecake d cheese, 不過真係好味, 好多blueberry醬, 少少粒粒gum la.食完滿口blueberry同cheese味~~~
食完滿口blueberry同cheese味~~~
(Non-member)
2006-10-02 1 views
芝士藍莓撻包好好味呀~ 啱晒鍾意食cheese ge 我佢係一個撻型ge 麵包~ 個撻包個concave 位裝住d blueberry cheese~呢款包用ge cheese 唔係平時食芝士包果d cheese 黎ga係cheese cake 果款cream cheese所以呢個包exactly 就係blueberry cheesecake 咁ge 味cream cheese 好軟滑~ 中間ge blueberry jam 唔太甜~ 仲有粒粒藍莓肉添~好好食~~~我次次經過panash 都忍唔住要買番個黎食(其實我減緊肥........... > <)仲要次次食完之後都想食多兩三個!! 至於panash 間餐廳我就未試過啦....始終佢ge 價錢對於我呢d 學生黎講係貴左d...好希望可以有機會試下~ 睇人地食好似幾好味咁
芝士藍莓撻包好好味呀~ 啱晒鍾意食cheese ge 我

佢係一個撻型ge 麵包~
係cheese cake 果款cream cheese
cream cheese 好軟滑~
好好食~~~
仲要次次食完之後都想食多兩三個!!

至於panash 間餐廳我就未試過啦....
始終佢ge 價錢對於我呢d 學生黎講係貴左d...
好希望可以有機會試下~ 睇人地食好似幾好味咁
2006-07-11 0 views
買過它的芝士波(等於芝士味"麻薯"), 大約$5/3, 有好濃的芝士味, 口感很煙韌, 比起其他地方的都要好吃! 不過一定要趁熱吃啊!另外也試過它的三文魚蟹籽包(不sure名字是否正確), 很足料, 稍嫌包的表面的油過多了點.

2006-07-01 14 views
不記得甚麼名堂,也不知是甚麼餡,就是因為那個精緻的外表,竟然吸引不太愛吃包的我買它回來,然後慢慢愛上。人生也經常上演著這樣意想不到的戲,世事總是沒有絕對的。
(Non-member)
2006-05-31 1 views
相隔一段時間冇嚟食, 今晚再嚟食dinner, 可惜食物水準已經差左啦! 但咖啡保持跟以往一樣。
2006-05-28 22 views
我妹妹對Panash超級熱愛,每次來海港城都必買個來吃。在Habitu吃完下午茶的我,經過時突發奇想,不如夜晚搞個bread feast,一次盡興吧! 共買了:忌廉號角-不用說,我與妹妹的至愛意式香腸薄餅x2-這裡的pizza賣相很吸引,最適合愛吃pizza的媽媽~ 不過實際味道只是一般~法蘭克福腸包-味道好,唯辣醬較辣~照燒烤雞包-沒試沒意見豬扒脆薯卷包-不錯 又,加$5可換Troponcia 350ml純果汁一支,頗抵~ 於是,是夜與家人在這堆麵包、Towngas Avenue的cheesecake還有媽媽煮的雞翼的圍攻下,飽得不能動了...

共買了:
忌廉號角-不用說,我與妹妹的至愛
法蘭克福腸包-味道好,唯辣醬較辣~
照燒烤雞包-沒試沒意見
豬扒脆薯卷包-不錯

2006-05-27 9 views
食完tea行過對面買包包,係櫥窗已經見到各式各樣既麵包相當相當吸引。千挑萬選終於選出:黑芝麻方包($9): 一包只有4片,麵包有淡淡芝麻味,質感好鬆軟,都算ok!只係以前曾經係元朗某餅店食過更好既黑芝麻方包,相比之下就被比落去。鄉村軟法包($9.5): 一拎上手就知道呢個包好軟熟,果然!味道甜甜地又咸咸地,不過口感好特別,煙煙un un,呢個軟法包,一致通過為"好吃!",可以翻炒。係呢度買麵包千其唔好餓住黎買,聞住全店麵包香,加上各樣款式麵包,一定會出事! =p

千挑萬選終於選出:

2006-04-19 29 views
中size既包,比一般既包大個,但又冇法包咁大喎.拎上手好"墜"手架<----足料^^包面鋪左層白色粉,包身又係麥包質地,俾人感覺好natural同健康^^大量合桃&提子粒均勻地分佈係成個包入面(包面都有架!),差唔多啖啖都食到!大大既提子粒食落清甜;合桃粒咬落又脆又香口<--正!包既外層有d"un",但包肉好鬆軟<--good ar~呢個包無得彈ar!一次過食晒成個好full同好滿足^^p.s.我覺得呢個包既賣相,texture&味道都同A-1既複合裸麥合桃提子包好相似,兩者都好正!!但panash呢個bread size細d&平d!
2006-04-19 28 views
表面層皮似港式菠蘿包,不過就係淡奶黃色既.咬落幾脆,但味道太甜<---因為包既表面灑左好多砂糖=.="冇蜜瓜味,而朱古力粒太少,所以朱古力味亦唔濃.包身鬆軟,整體ok la~p.s.今次去既係旺角分店.

p.s.今次去既係旺角分店.
2006-04-15 2 views
前天匆匆忙忙在Panash吃了頓晚餐. 除了三文魚意粉外, 別的沒留下很深刻的印象.Waitress姐姐一上菜, 朋友看了一眼, 說“嘩, 三文魚同個意粉唔識架喎”. 沒錯, optically, 三文魚還三文魚, 連意粉的白汁也沒有怎麼沾上.吃起來也一樣. 意粉有意粉精采, 麵質爽口, 而白汁亦很香濃. 三文魚比較失色, 沒受惠於白汁的美味, 獨憔悴. 意粉和三文魚沒交流, 更沒默契, 我們替這個菜起了個別名, 叫陌路相逢. 後來到文化中心看戲, 碰到黃耀明, 嘻, 也是陌路相逢.

後來到文化中心看戲, 碰到黃耀明, 嘻, 也是陌路相逢.
2006-02-25 5 views
其實我唔記得呢隻包個名,但觀其材料,姑且叫佢肉桂蘋果提子包,外表係一個長長既包,外層有少少酥皮既口感,但內裡係軟軟既包心,包面有白朱古力醬,好甜,個人認為無好過有,包心除左有提子,仲有好似蘋果批餡內既蘋果片,應該係糖水浸過,出奇地好味,但只有好才,成大個包只有三四片!我仲食到少少肉桂味,所以估佢有少肉桂卦!整體上個包幾好食呀!