🥡外賣好地方🐼性價比高川菜🤤 ******************************✨雲吞雙拼 配蕃茄湯底 $45🥬韭菜豚肉雲吞拼🦐鮮蝦豚肉雲吞,各有🔟隻🍅特濃蕃茄湯底,真係好濃味,我邊食雲吞邊飲晒個湯🤣🤣小雲吞真係一口size,但每隻都足料,皮滑又夠薄,都系韭菜雲吞最正!✨啖啖肉豬扒油蔥酥熱撈麵 $48🥓豬扒都幾大塊,食得出無落鬆肉粉,肉質都吾會乾爭爭🍜我揀咗粗麵,個麵質有點似上海麵,軟硬適中,撈埋蔥油同埋菜脯丁,熱食既撈麵意想不到地好食喎!✨麻辣雞絲手工涼皮 $38涼皮好大片,Q彈又掛汁,最鍾意撈埋上面d炸黃豆同花生一齊食🤤🌶我要左BB辣,辣度好容易接受好惹味,下次可以叫小辣試吓!🌶🌶注意⚠️每碗都配有芫荽同蔥,吾要記得落單講聲啊!✨串串鍋 $38有大魚蛋、振興牛肉丸豬肉丸、台灣腸、豆腐串、海帶、蘿蔔、蓮藕🍢我以為係八款入面揀,點知係全部都有😍個蘿蔔好入味好多汁,有兩大塊👍🏻豆腐串系風琴豆腐,好似豆卜一樣咁吸湯👍🏻✨芝麻鹽焗手撕雞 $35🐓手撕雞啖啖肉好滑,仲有好多白芝麻粒好香,底下配咗好多青瓜絲🥒✨五仁菜脯丁 $22菜脯丁實在太好食😋吾辣的都好惹味 忍不住買左樽返屋企 送粉麵
🥡外賣好地方🐼性價比高川菜🤤

✨雲吞雙拼 配蕃茄湯底 $45
🥬韭菜豚肉雲吞拼🦐鮮蝦豚肉雲吞,各有🔟隻
🍅特濃蕃茄湯底,真係好濃味,我邊食雲吞邊飲晒個湯🤣🤣
雲吞雙拼

✨啖啖肉豬扒油蔥酥熱撈麵 $48
🥓豬扒都幾大塊,食得出無落鬆肉粉,肉質都吾會乾爭爭

✨麻辣雞絲手工涼皮 $38
注意⚠️每碗都配有芫荽同蔥,吾要記得落單講聲啊!
麻辣雞絲手工涼皮

✨串串鍋 $38

✨芝麻鹽焗手撕雞 $35

✨五仁菜脯丁 $22
菜脯丁實在太好食😋吾辣的都好惹味 忍不住買左樽返屋企 送粉麵食一流
五仁菜脯丁
2022-08-27
Type of Meal
Lunch
雲吞雙拼
麻辣雞絲手工涼皮
五仁菜脯丁
2022-08-27 514 views
有時天氣熱特別想食辣🌶嘢,尤其係麻麻辣辣嘅四川嘢,最近就發掘到呢間價錢相宜又多選擇嘅熊貓🐼小雲吞,係柴灣、慈雲山、何文田、大角咀同油塘都有分店,主打四川涼麵、雲吞、撈麵、涼拌小食等,仲有啲自家製醬料可以買。今次我就叫咗個3人餐,有齊麵食、小食、甜品同飲品,性價比都唔錯👍🏻一口豚肉雲吞(番茄湯、小棠菜豚肉雲吞)雲吞可以自選湯底同餡料,包括韭菜、鮮蝦、高麗菜、粟米等,一口一粒,雲吞皮薄,配清甜嘅番茄湯食,味道唔錯😗熱撈麵(粗)麵條可以揀粗或者幼,有唔少脆豌豆、香蔥同青瓜增加口感,醬汁微辣帶點麻香,麵條煙韌而且掛滿濃稠嘅醬汁,幾好食😋😋傳統重慶川式涼麵有啲豌豆同菜甫,撈勻惹味辣度較低嘅醬汁,夏天食呢個涼麵都唔錯😛芝麻鹽焗手撕雞啖啖肉但係肉質好嫩滑😚,底下鋪滿青瓜絲,一齊食好清爽。黑醋涼拌木耳酸酸咪咪,好重蒜香,夏天食啱晒。軟糯香甜紅糖糍粑四川常見嘅甜品,炸得外面微脆內裡軟糯唔痴牙嘅糍粑淋上紅糖漿,唔會過甜,口感同味道都幾正😋😋氮氣西柚柚子茶、冷泡洛神花茶、冷泡黃金大麥茶飲品可以自己係雪櫃拎,款式都幾特別,有幾款氮氣水果茶同冷泡茶,難得完全唔甜又清新,用嚟解膩啱晒😆😆雞煲醬最後仲有自家品牌嘅雞

一口豚肉雲吞(番茄湯、小棠菜豚肉雲吞)

熱撈麵(粗)

傳統重慶川式涼麵

芝麻鹽焗手撕雞
啖啖肉但係肉質好嫩滑😚,底下鋪滿青瓜絲,一齊食好清爽。

黑醋涼拌木耳
酸酸咪咪,好重蒜香,夏天食啱晒。

軟糯香甜紅糖糍粑

氮氣西柚柚子茶、冷泡洛神花茶、冷泡黃金大麥茶

雞煲
最後仲有自家品牌嘅雞煲醬,可以好方便整到雞煲,等我下次試吓先😆

人均消費:$70
推介指數(10分為滿分):8分
2022-08-26
TakeAway
柴灣真係冇咩好食 但發現到食辣嘢呢間不錯‼️原來係連鎖喺其他地方都有😆 好抵食👍🏻二人餐 $128❣️一口小棠菜豚肉雲吞(10隻)揀咗重慶酸辣湯 真係exactly酸辣粉嘅湯底🤣 重口味之選 都幾辣 雲吞係真係細粒啲 不過吸味🌶❣️油蔥酥肉燥熱撈麵(幼/粗)呢個我就好鍾意💕肉燥拌麵 醬濃麵質好👍🏻仲有花生同炸豌豆 自己加埋啲青瓜好正😆❣️芝麻鹽焗手撕雞超抵食呀跟餐有咁大碗🐓 本身都好夠味 墊底嘅青瓜可以再利用🤣❣️軟糯香甜紅糖糍粑i love😍 係最抵食嘅糍粑 單點都係$25而且食落真係同其他舖頭冇分別 有黃豆粉同黑糖🔥❣️氮氣西柚柚子茶/香桃茶好特別嘅自家製/入貨飲品 有誠意✅ 柚子茶好飲啲~❣️傳統風味手工涼皮 $25其實二人餐好夠飽不過我哋想試🤣 呢個價錢過下癮唔錯 好啱夏天食👍🏻 不過就唔係好滑果種🙈值得一睇呢度有醬賣而且好平 麻辣醬$38買返去試吓🤣🌶🔥

柴灣真係冇咩好食 但發現到食辣嘢呢間不錯‼️
原來係連鎖喺其他地方都有😆 好抵食👍🏻

二人餐 $128
❣️一口小棠菜豚肉雲吞(10隻)
揀咗重慶酸辣湯 真係exactly酸辣粉嘅湯底🤣
重口味之選 都幾辣 雲吞係真係細粒啲 不過吸味🌶

❣️油蔥酥肉燥熱撈麵(幼/粗)
呢個我就好鍾意💕肉燥拌麵 醬濃麵質好👍🏻
仲有花生同炸豌豆 自己加埋啲青瓜好正😆

❣️芝麻鹽焗手撕雞

❣️軟糯香甜紅糖糍粑
i love😍 係最抵食嘅糍粑 單點都係$25
而且食落真係同其他舖頭冇分別 有黃豆粉同黑糖🔥
紅糖糍粑

❣️氮氣西柚柚子茶/香桃茶
好特別嘅自家製/入貨飲品 有誠意✅ 柚子茶好飲啲~

❣️傳統風味手工涼皮 $25

值得一睇呢度有醬賣而且好平 麻辣醬$38買返去試吓🤣🌶🔥

紅糖糍粑
  • 二人餐
  • 油蔥酥肉燥熱撈麵
2022-07-28 63 views
川菜一直是我的最愛,皆因其著重用不同調料製作出多種複合味型,例如郫縣豆瓣醬、花椒、指天椒、乾辣椒等,經師傅的功力呈現出麻、辣、香、酸、甜、鹹等的不同的味道,無論層次還是口味均相當豐富。——————————🔹三人餐 $189三人餐:主食、小食及飲品各三款,因此人均只需$63,以這個價錢來講,食川菜算是相當超值,加上我們幾位都食得飽足,CP值極高!🔺傷心重慶酸辣粉彈牙軟Q的薯粉,搭配香脆的炸黃豆、花生、榨菜、芫荽及青蔥,湯底酸辣適中,相當開胃!🔺油蔥酥肉燥熱撈麵(幼)油蔥酥肉燥香口濃味,甜中帶鹹,配上解膩的爽脆青瓜絲,吃起來惹味不膩🍜🔺老北京擔擔麵擔擔麵一向是朋友的最愛,麻醬辣油份量配搭得宜,入口順滑夠香。🔺芝麻鹽焗手撕雞鹽焗雞肉撕成條狀,拌入麻油及芝麻,嫩滑入味。🔺黑醋涼拌木耳家中常備的涼拌菜,這裏做得又爽又脆,但略嫌黑醋加得不夠,再酸一點就更好。🔺軟糯香甜紅糖糍粑糍粑炸得外脆內軟,加上大量紅糖及花生粉,甜香軟糯。🔸一口鮮蝦雲吞 $40/20隻雲吞做成一口份量,方便進食。特別選配老壇酸菜雞湯(+$2),味道鹹鮮帶酸,鮮蝦雲吞味道不俗,美中不足是餡料不多,如果加入原隻蝦仁就會更鮮🦐
——————————
🔹三人餐 $189

🔺傷心重慶酸辣粉
傷心重慶酸辣粉

🔺油蔥酥肉燥熱撈麵(幼)
油蔥酥肉燥熱撈麵(幼)

🔺老北京擔擔麵
老北京擔擔麵

🔺芝麻鹽焗手撕雞
芝麻鹽焗手撕雞

鹽焗雞肉撕成條狀,拌入麻油及芝麻,嫩滑入味。

🔺黑醋涼拌木耳
黑醋涼拌木耳

🔺軟糯香甜紅糖糍粑
軟糯香甜紅糖糍粑

糍粑炸得外脆內軟,加上大量紅糖及花生粉,甜香軟糯。

🔸一口鮮蝦雲吞 $40/20隻
一口鮮蝦雲吞

傷心重慶酸辣粉
油蔥酥肉燥熱撈麵(幼)
老北京擔擔麵
一口鮮蝦雲吞
2022-07-27 37 views
平時坐巴士返屋企 成日經過比好可愛既熊貓🐼頭公仔吸引住 上網睇原來係川菜餐廳 今日放工 唔想煮飯 決定買外賣返屋企食😋 價錢好親民😉1️⃣老北京擔擔麵$30因為買到返去遲咗食所以都收乾左水🥲好似變左撈麵咁😂 輕微麻辣配上比較粘稠既肉燥 上面有菜脯 青瓜絲 性價比唔錯2️⃣啖啖肉豬排油蔥熱撈麵(粗麵) $48好多配料既撈麵 有菜 香辣菜脯 豆腐串 叫左少辣但都幾辣 麵麵質地彈牙 香香既油蔥味 豬排軟腍 3️⃣芝麻雞川式涼麵 $48又係好多配料既餸菜 有青瓜 菜脯 芝麻雞 好配搭4️⃣雲吞雙拼 韭菜高麗菜$45味道自由配搭 有小棠菜 韭菜 高麗菜 粟米 同鮮蝦5️⃣紅糖糍粑 $25香甜 Q彈 岩哂做飯後甜品😜
1️⃣老北京擔擔麵$30

味道自由配搭 有小棠菜 韭菜 高麗菜 粟米 同鮮蝦

5️⃣紅糖糍粑 $25
香甜 Q彈 岩哂做飯後甜品😜
2022-07-26 25 views
近排疫情又嚴重咗啦😔 有時都唔想出去食太多,所以如果可以外賣返屋企嘅就最好啦!呢間川菜店係連鎖嘅,主打特色嘅麻辣開胃小食同埋麵食,價錢十分公道之餘,味道都唔錯👍🏼👍🏼傳統風味手工涼皮($26) - 之前以為涼皮係透明嘅粉皮,但原來佢比較似粗嘅刀削麵,係白色嘅麵質,口感都係煙煙韌韌同埋彈牙嘅😀 傳統嘅風味會配有花生,少量肉碎同埋黃豆,撈埋我揀咗嘅BB麻辣醬好惹味😋串串鍋 ($38) - 如果你係自己一個人食嘅叫個串串鍋就最啱,形式就類似迷你嘅麻辣打邊爐咁,每樣配料都有一串,加埋好似有成八樣嘢。我最鍾意食係豆腐串,索晒全部麻辣燙好入味🌶重慶酸辣粉($25) - 本身朋友想嗌傳統涼面,但見重慶酸辣粉係期間限定,就叫嚟試吓。同一般見到嘅重慶酸辣粉一樣,都有基本嘅花生芫荽麻辣配料,配上薯粉,味道中規中矩,但只係買$25性價比就幾高👍🏼👍🏼一口粟米豚肉雲吞 ($40/20粒) - 舖頭名叫得做熊貓小雲吞,咁我梗係要試吓佢哋嘅小雲吞啦🤣 雲吞細細粒做到一口嘅感覺,但入邊嘅餡都絕不馬虎,粟米好甜而且豚肉份量都唔少,食入去啖啖肉🤓 湯底有六款俾你揀,有辣有唔辣,如果已經叫咗幾樣麻辣嘅食物就可以揀返清湯清

一口粟米豚肉雲吞 ($40/20粒) - 舖頭名叫得做熊貓小雲吞,咁我梗係要試吓佢哋嘅小雲吞啦🤣 雲吞細細粒做到一口嘅感覺,但入邊嘅餡都絕不馬虎,粟米好甜而且豚肉份量都唔少,食入去啖啖肉🤓 湯底有六款俾你揀,有辣有唔辣,如果已經叫咗幾樣麻辣嘅食物就可以揀返清湯清清腸胃啦😌

麻辣鮮嫩手撕雞($35)
孜然椒麻炸雞翼 ($35/5隻)

除咗即食食品之外,舖頭都有售賣各款四川醬料,鍾意食辣嘅我都唔執輸買咗一包麻辣雞煲醬返屋企,到時買返隻雞就可以自製雞煲啦😀 開咗之後到時再寫食評同大家分享😇
2022-07-24 24 views
天氣咁熱,都唔想行入廚房煮飯,屋企附近開咗間熊貓小雲吞,今日買外賣試下先😋💕二人套餐:可以揀兩款主食,一個小食,一個甜品,兩支飲品。🐷一口豚肉雲吞揀咗粟米餡,🍅蕃茄湯底,一口一粒,蕃茄湯底酸酸甜甜,好濃郁。🍜油蔥酥肉燥熱撈麵香口惹味嘅肉燥,撈埋麵條食,開胃。🐔鹽焗手撕雞手撕雞鹹香嫩滑。另外仲叫咗啲小食,有冷盤涼拌木耳,炸雞翼及炸雲吞。🍡紅糖糍粑煙煙靭靭,食完辣嘢食返個甜品最啱。🥤香桃茶 桃味突出,香甜清新。🥤冷泡御翠烏龍茶無糖夠健康。店舖仲賣正宗四川自製醬料,買了一罐五仁菜脯丁,平時送飯食😆

💕二人套餐:

可以揀兩款主食,一個小食,一個甜品,兩支飲品。

🐷一口豚肉雲吞

🍜油蔥酥肉燥熱撈麵

香口惹味嘅肉燥,撈埋麵條食,開胃。

🐔鹽焗手撕雞

手撕雞鹹香嫩滑。

另外仲叫咗啲小食,有冷盤涼拌木耳,炸雞翼及炸雲吞。

🍡紅糖糍粑

煙煙靭靭,食完辣嘢食返個甜品最啱。

🥤香桃茶

桃味突出,香甜清新。

🥤冷泡御翠烏龍茶

無糖夠健康。

店舖仲賣正宗四川自製醬料,買了一罐五仁菜脯丁,平時送飯食😆

2022-07-24
2022-07-13 355 views
柴灣都好多大大小小餐廳,估唔到川菜都有,呢間應該主打外賣,只設有少量堂食位置雖然鋪仔細細,都幾多種類選擇 ✔️ 除左小雲吞、涼皮、油蔥酥熱撈麵、亦有好多小食😋重慶九轉肥腸麵 $48湯底辣油帶麻香‼️九轉肥腸好入味,肥而不膩,入口滑捋捋咬落彈牙🤤一啖麵一啖肥腸,好邪惡😈麻辣手斯雞川式涼麵 $48天氣咁熱,川式涼麵都係個唔錯選擇,擺到便當🍱一樣咁靚,小辣,伴菜有凉拌青瓜粒、海帶絲、辣菜甫、川式凉麵同埋麻辣手撕雞!肉質好嫩滑又好惹味,襯托埋口感煙韌有咬口凉麵,好開胃👏🏻👏🏻雙拼雲吞 $45單拼20隻$40-43可以好似我咁,雙拼可自由選擇食兩款不同口味 - 分別係一口小棠菜豚肉雲吞同埋一口高麗菜豚肉雲吞,一口真係一啖一粒,皮薄餡靚,鮮甜調味亦做得剛剛好👍🏻湯底揀咗清雞湯,嘗到雲吞仔原味道芝麻鹽焗手撕雞 $35非常慷慨份量多,整碗都係滿滿手撕雞,雞肉好嫩滑調味亦唔會過咸,加入芝麻更添香氣,爽口青瓜絲鋪底,攞返個balance,性價比高 🆙 炸孜然椒麻雞翼 $24 /3pcs炸得好香脆,肉嫩多汁💦 孜然椒麻味唔係勁辣,好多人都會接受到👍🏻另外餐廳亦有自家製醬料賣:麻辣醬/ 辣椒紅油/四川口味雞煲醬
雖然鋪仔細細,都幾多種類選擇 ✔️
除左小雲吞、涼皮、油蔥酥熱撈麵、亦有好多小食😋

重慶九轉肥腸麵 $48

麻辣手斯雞川式涼麵 $48

雙拼雲吞 $45
單拼20隻$40-43
可以好似我咁,雙拼可自由選擇食兩款不同口
湯底揀咗清雞湯,嘗到雲吞仔原味道

芝麻鹽焗手撕雞 $35
非常慷慨份量多,整碗都係滿滿手撕雞,

炸孜然椒麻雞翼 $24 /3pcs

另外餐廳亦有自家製醬料賣:麻辣醬/ 辣椒紅油/四川口味雞煲醬 /黃金脆脆豆 / 香脆花生 / 五仁菜脯丁/ 香辣菜脯丁,買返樽屋企看門口✔️
2022-07-03
Type of Meal
Dinner
2022-06-28 41 views
呢排有冇想轉下口味食返啲酸辣嘅嘢食原來柴灣都有間食四川嘢嘅酸辣餐廳好耐無食啲酸辣野 想轉下口味嘅你哋一定唔可以錯過啦!我好鍾意紅肉豬耳仔好香得來咬落又脆卜卜唔算太辣我覺得可以接受👍🏼我都唔太食得辣ahha仲有佢哋嘅香辣菜脯丁涼拌青瓜木耳真係好開胃仲有一定唔少得嘅就係涼拌松花皮蛋👍🏼我好鍾意食嘢飲方面叫咗冷泡洛神花茶🍵仲要係無糖㗎淡淡的香味好醒神最後埋單$100都唔使價錢方面一啲都唔貴好大眾化
呢排有冇想轉下口味食返啲酸辣嘅嘢食
原來柴灣都有間食四川嘢嘅酸辣餐廳
好耐無食啲酸辣野 想轉下口味嘅你哋一定唔可以錯過啦!
仲有佢哋嘅香辣菜脯丁涼拌青瓜木耳真係好開胃
仲有一定唔少得嘅就係涼拌松花皮蛋👍🏼我好鍾意食
嘢飲方面叫咗冷泡洛神花茶🍵仲要係無糖㗎淡淡的香味好醒神
最後埋單$100都唔使
價錢方面一啲都唔貴好大眾化
2022-06-23 68 views
💛❤️🧡$45/20隻 雙拼手工雲吞🥣仲有魔鬼辣天氣熱辣辣,唔知點解好想食辣🌶啱啱經過依度,俾店員包緊手工雲吞吸引住🤣聞真啲,陣陣麻辣香😏睇嚟今餐有着落啦!❤️一口豚肉雲吞❤️雙拼 $45/20隻單拼10隻$26-30,單拼20隻$40-43✨想食兩種口味?就雙拼啦😆Hatty揀咗👉🏻一口粟米豚肉雲吞👈🏻同埋👉🏻一口鮮蝦豚肉雲吞👈🏻,皮薄餡靚,鮮甜 調味亦做得剛剛好!湯底揀咗🌶爆汗麻辣湯🌶辣度自由選擇,可以揀魔鬼辣😎整體偏麻,辣度足夠,越食越過癮!🧡九轉肥腸 油蔥酥熱撈麵🧡 $48麵條可以揀粗/幼,一樣咁有口感!熱撈麵可以揀辣度,加上辣油真係好香!九轉肥腸 好入味 肥而不膩,口感彈又嫩😛一啖麵一啖肥腸,好幸福!💛串串鍋💛 $38想咩配料都食?串串鍋係個好選擇🍢一樣自選辣度,入面有👉🏻長洲大魚蛋、豬肉丸、牛肉丸、豆腐串、海帶結、台灣香腸、白蘿蔔、蓮藕片,相當豐富💕依間川菜餐廳分店好多,大部分都坐落民居🫶🏻價錢都好貼地,份量仲好足添!BTW如果你食完都意猶未盡,不妨同Hatty一樣 買樽辣醬返去慢慢嘆呀🌶📍熊貓小雲吞📍柴灣環翠道11號興華廣場地下1-2號舖
💛❤️🧡

九轉肥腸油蔥酥熱撈麵
九轉肥腸
油蔥酥熱撈麵
2022-06-02 287 views
2022年5月25日 星期三今日諗住喺柴灣食lunch嘅時候,發現興華商場地下開咗呢一間新餐廳睇舖頭名同裝修好容易聯想到係食四川菜嘅,燈光夠光猛,堂食位置唔算太多,主要係做外賣生意餐牌裏面見到有好多四川菜選擇,辣度亦可以分唔同級數或者唔辣,適合全部口味嘅人士,而且價錢唔算太貴,夠大眾化因為諗住兩個人食,所以就叫咗兩個主菜加幾個小食,加埋大約$200左右,等15分鐘左右就有齊食物可以拎走等待食物嘅期間仲見到餐廳有售賣唔同嘅醬料同小食,用咗玻璃樽密封包裝,價錢都幾抵,於是就買咗一樽菜脯返去試吓返到公司打開食物,發現份量都唔少,就好似呢一個雞絲粉皮,除咗有雞絲同粉皮之外,仲有花生、菜脯丁同青豆等等,雖然叫咗BB辣,但係麻味都仍然存在,愈食愈惹味,用嚟送飯一流呢一個就係鹽焗雞絲,上面加上芝麻,醃得好入味,而且肉質幾嫩滑,脂肪唔算好多再嚟有芥末蜜糖炸雞翼,雞翼炸完之後再沾上蜜糖芥末醬,食落去好惹味,食完又唔會太口渴,炸粉唔算太厚主食方面有豬扒薯粉配紫菜湯,成塊豬扒真係啖啖肉,肥膏唔多,炸得幾香口,而薯粉好煙韌,份量都唔少,仲每一啖都食到紫菜添至於另一個主食就係雙拼雲吞套餐,雲吞有兩款味道,分別係
2022年5月25日 星期三

至於另一個主食就係雙拼雲吞套餐,雲吞有兩款味道,分別係鮮蝦同小棠菜,一共有20粒,配埋蕃茄湯,真係好大份,因為每粒雲吞都唔細,落足餡料,真正做到皮薄餡靚,難怪係餐廳主打,真係好食到停唔到口

最後買返嚟嘅香辣菜脯丁事後都有打開黎試,辣度好足夠,用嚟送飯或者同雞蛋一齊炒效果都唔錯,估唔到細細罐,但裡面原來放左好多菜脯,性價比幾高
2022-05-25
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$100 (Lunch)
這店主打小雲吞,一開始還以為是八方xx的朋友~沒想到Menu還蠻多選擇~而且是滿滿的川式,嗜辣的我🌶🌶真的心花怒放😂 👉🏻2人餐 $128▪️重慶川式涼麵 - 醬汁夠麻夠辣😍 麵質彈牙,又掛汁👍🏻 配著花生跟脆豆,簡單好味😋▪️一口豚肉雲吞 - 湯底選了麻辣,辣度比涼麵明顯,香度足,小雲吞雖然細細粒但餡滿滿皮薄👍🏻👍🏻好好吃~但10顆不夠😂😂▪️芝麻鹽焗手撕雞 - 雞肉不少,咸香帶麻油味,底下有滿滿爽脆的青瓜絲,是滿滿辣食中的清泉😂😂▪️紅糖糍粑 - 糯米控絕不能錯過,外脆內Q軟,好好咬😋😋沾著紅糖~是道讓人好滿足的甜品💕👉🏻川味金錢肚 $49份量不少,醬汁帶甜屬甜辣口味,味道不錯,但金錢肚有點點羶味,可圈可點👉🏻涼拌松花皮蛋 $22可辣可𣎴辣,選了加辣的~辣中帶點酸,好開胃,而且兩隻皮蛋都糖心👍🏻👍🏻好吃😋 🎈總歸一句: 下次想試涼皮跟水晶拉皮~然後我要無限loop紅糖糍粑💕💕

👉🏻2人餐 $128

👉🏻川味金錢肚 $49

👉🏻涼拌松花皮蛋 $22

🎈總歸一句:
下次想試涼皮跟水晶拉皮~然後我要無限loop紅糖糍粑💕💕
  • 紅糖糍粑
2022-05-25 57 views
今日收工同朋友一齊約番屋企食飯聚一聚,由於大家都係食辣之人,點都會想簡川味野食😝多人吔叫點都抵食同食多d😍朋友話想食熊貓小雲吞 店舖環境都好整潔,我地就叫左三人餐($189)外賣回家食,真係超級抵食😍重慶涼麵(小辣)涼麵份量多,好有口感,内裏有花生😍有好多汁撈撈下就食得,絕對唔會乾👍🏻👍🏻 一口韭菜雲吞(10隻@麻辣味)雲吞好香韭菜味,再加上麻辣湯底,真係好夾,辣得黎又夾埋韭菜可以中和一下😛 真係會食唔停下老北京擔擔麵(小辣) 呢碗擔擔麵一打開勁香花生味,叫左小辣都唔會太辣,麵質不錯,好有咬口👍🏻 芝麻鹽焗手絲雞(小辣) 手撕雞大大舊,而且好入味👍🏻食落覺得喊嘅話,下面仲有青瓜夾住食👍🏻👍🏻 涼拌海帶絲 (小辣)呢個小食好吸引,食落好爽口,有驚喜😝家制熊貓涼粉食完咁多辣野緊係大家一人一啖share埋個甜品🤣👍🏻唔會覺得太苦,而且仲預備買糖漿,好甜心🤣👍🏻最後,仲送左三杯飲品😍我地簡左蘋果果茶、洛神花茶、烏龍茶😛我地一至覺得蘋果個茶好特別👍🏻😂而且都好好飲 另外,我地見到店舖仲有好多醬汁同唔同既野買,最後我地買左香辣菜脯丁😝食落好正,送飯一流,辣辣地好正好惹味🤪🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿店舖

重慶涼麵(小辣)

一口韭菜雲吞(10隻@麻辣味)

老北京擔擔麵(小辣)

芝麻鹽焗手絲雞(小辣)

涼拌海帶絲 (小辣)
呢個小食好吸引,食落好爽口,有驚喜😝

家制熊貓涼粉

🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
店舖名稱:熊貓小雲吞 (興華廣場)
地址: 柴灣環翠道11號興華廣場地下1-2號舖
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
2022-05-23 48 views
今日真的十個忙🥲,一早返到公司收拾細軟就趕住去見客🏃‍♀️🏃,戰鬥完一個早上後已經係下午兩點,係柴灣區又唔知食咩好🤦‍♀️,唯有去熊貓小雲吞🐼 @pandawonton_hk 買個辣辣🔥外賣返公司食。既然都一場嚟到,順便係自助櫃拎樽香脆花生🥜買返屋企當零食😋💎 麻辣雞絲手工涼皮 $38有涼皮,青瓜絲,芫荽,花生,黃豆,菜甫。我揀咗中辣。涼皮沾上麻辣汁後很入味。配上清爽青瓜絲及脆口的花生,夠麻辣之餘口感一流。💎 黑醋涼拌木耳 $20黑醋味香濃,木耳爽口,很開胃的小食。💎 涼拌松花皮蛋 $22皮蛋不腥不澀,好吃又解饞,香辣過癮,風味絕佳。💎 卜卜脆炸鮮蝦雲吞(8粒) $28雲吞細細粒易入口,皮薄餡多,即包即炸,新鮮香脆。人均消費💰 : $ 54總結✍ : 麻辣惹味,價錢划算。

既然都一場嚟到,順便係自助櫃拎樽香脆花生🥜買返屋企當零食😋

💎 麻辣雞絲手工涼皮 $38

💎 黑醋涼拌木耳 $20
黑醋味香濃,木耳爽口,很開胃的小食。

💎 涼拌松花皮蛋 $22
皮蛋不腥不澀,好吃又解饞,香辣過癮,風味絕佳。

💎 卜卜脆炸鮮蝦雲吞(8粒) $28
雲吞細細粒易入口,皮薄餡多,即包即炸,新鮮香脆。

人均消費💰 : $ 54
總結✍ : 麻辣惹味,價錢划算。
2022-05-23
$54 (Lunch)
2020-09-30 2060 views
偶然路過發現,味道不錯。份量對於男士不太足夠,女士應該可以接受。小店裝修風格較為清新,堂食座位不多,卻分佈合理,頗有一番風味。另:旁邊的食客分享,其他菜色也尚可,下次仍會再黎。
偶然路過發現,味道不錯。
份量對於男士不太足夠,女士應該可以接受。
另:旁邊的食客分享,其他菜色也尚可,下次仍會再黎。
金菇肥年湯麵
金菇肥年湯麵