2018-09-23
搭親巴士過海一出隧道成日都見到呢間餐廳都好想來,今日終於的起心肝就過嚟試吓!他們裝修實在太吸引,出邊睇是一間小白屋,一邊用藍色配襯,非常有希臘的感覺,這裏是食意大利菜的!他們餐牌亦都好簡單,但係什麼都有,而且價錢比我想像中平好多,話晒都係銅鑼灣地段,位置又好!意大利餐廳莫過於係都係食意粉同埋Pizza,而且見到佢哋嘅甜品亦都很特別!炒菠菜蒜香馬鈴薯:老公話點解有個中國菜喺意大利餐廳好想試吓,咁就叫左呢個,感覺上同中國嘅炒菜差唔多,不過這個冇咁油膩,而且配上蒜香嘅馬鈴薯,感覺到特別唔同白蝦蒜片Pizza:是香脆薄批,配料比較簡單,清淡少少嘅Pizza,第一健康啲,第二就係清清地先食到蝦嘅鮮甜味道番茄醬蒜片手做粗面:無肉者就真係最啱食,根本就唔需要任何配料,主要就係食佢哋自己做嘅面,粗度好似烏冬這樣,口感確實係與別不同!