2019-11-20 1064 views
約左朋友在朗豪坊見佢話想食西餐 就求其入左呢間都幾當眼既店我點左呢個set$118包一份沙律,一份主菜 同一罐汽水沙律賣相有點頹 但食落味道不錯 菜都算新鮮主菜我揀左牛肉肉醬扁意粉呢個就真係唔太好食雖然個賣相呃得吓人個醬好稀 質地呈水狀 味道又淡做唔到肉醬意粉嘅精髓唔推篤
約左朋友在朗豪坊見

個醬好稀 質地呈水狀 味道又淡
做唔到肉醬意粉嘅精髓
唔推篤
2019-11-17 585 views
行街行到攰,入去坐下休息下,順便食個甜品^ω^呢間甜品好睇又好食!粟子味重,唔會太甜👍芝士cake最愛😋😋呢件粟子內有蛋糕👍👍紅色圓形呢個酸酸甜甜,好開胃每件味道都唔錯,環境坐得舒服!
行街行到攰,入去坐下休息下,順便食個甜品^ω^
呢間甜品好睇又好食!
粟子味重,唔會太甜👍

芝士cake最愛😋😋

呢件粟子內有蛋糕👍👍

紅色圓形呢個酸酸甜甜,好開胃
每件味道都唔錯,環境坐得舒服!
Type of Meal
Tea
2019-11-09 473 views
今日係朗豪坊行行下男朋友突然話好想食雪糕😧😳🤣🤣, 作為廿四孝女朋友就當然要即刻搵下邊到有雪糕🍦奉獻比老闆食😂 最後我地揀左長電梯隔離嘅Passion by Gerard Dubois, 佢地都有好幾款口味嘅雪糕例如朱古力🍫, 大理石芝士蛋糕🍰, 霖酒提子🍇, 雲呢拿🌱, 榛子, 芒果🥭, 焦糖, 綠茶🍵, 覆盆子等……最後我地揀左霖酒提子味🍇🍦😋雪糕口感順滑, 入口即溶, 大大粒嘅提子乾肉軟清甜而且散發住好濃郁嘅霖酒香味🍷, 未食先醉😂! 整體幾好味, 不過份量有d少!

2019-11-09
2019-10-15 739 views
話說經常行朗豪坊都見呢間鋪頭好多人~今日行過朗豪坊又想食西餐,所以就去呢間試下!去到門口見到個餐牌我自己都嚇一跳...乜原來食呢的野嫁...全部幾乎都係意粉....仲要每個價錢都唔平....連飲品同湯要差唔多$130....但都黎到...好喇...照食喇....食物黎到....個樣都唔差既...但係個湯就真係...玩咩....用紙杯....真心唔明點解係呢個價錢但係用咁既用具....講返食物喇...今日MENU係西蘭花湯...問心..杯湯係好飲既...有好濃的西蘭花味,又唔會太咸....係好飲既...我一個人飲左兩杯....因為飲埋朋友個杯!!但係個意粉就真係....同我自己係屋企煮既冇咩分別....茄汁長通粉......食完呢餐...我自己真心唔明...點解佢會咁多人...但再左望右望就知....原來佢晚餐套餐的價錢同下午係一樣...仲多個甜品.....唉...原來係自己冇留意...所以先中伏..唔怪得人..希望下次夜晚再黎可以幫佢平反....
全部幾乎都係意粉....
但都黎到...好喇...照食喇....
食物黎到....個樣都唔差既...
講返食物喇...
係好飲既...我一個人飲左兩杯....因為飲埋朋友個杯!!

但係個意粉就真係....
同我自己係屋企煮既冇咩分別....
茄汁長通粉......

食完呢餐...
我自己真心唔明...點解佢會咁多人...
但再左望右望就知....
原來佢晚餐套餐的價錢同下午係一樣...
仲多個甜品.....
唉...原來係自己冇留意...所以先中伏..唔怪得人..
希望下次夜晚再黎可以幫佢平反....
2019-09-28
$132 (Lunch)
2019-10-14 562 views
位於旺角朗豪坊扶手電梯旁的《Passion by Gerard Dubois》,不知有多少次在搭電梯的時候,都被其門口的食物櫃裡色彩繽紛及精緻的食物吸引了眼球。👀👀👀星期五這天想吃得輕盈一點,彌補之前一直在毫無節制地吃。🙈點了Lunch delight set,可選一款HK$52三文治及一至兩款沙律。三文治我選了Basil Zucchinu & Tomato Confit Sandwich,店員會問你要不要翻熱,當然選翻熱!喜歡翻熱後的三文治咬下去是脆脆的,特別好吃,而且這款三文治沒有肉,吃下去時特別沒有罪惡感。沙律選了Sweet potato跟Bounty of Eden,Sweet potato煮得很粉,但不是很甜,味道偏清新,Bounty of Eden即是混合不同的蔬菜,配了沙律醋,酸酸的好開胃,Daily soup是忌廉粟米湯,煮得非常濃郁,粟米味香濃,仲可以飲到一粒粒煮溶咗的粟米。總括而言,是一餐非常之有水準的輕盈素食午餐。👍👍👍
2019-10-09
$88 (Lunch)
  • BasilZucchinu&TomatoConfitSandwich
Lunch Delight Set 午市套餐 (自選沙律兩款+自選包+飲品/餐湯)$88揀左呑拿魚Nicoise包 太多款法式包 老實講真係唔識分呢款係邊一款😂 但翻熱之後食覺得好正 外脆内軟咁👍🏻 match埋啲料食真係一種享受入面有好多料 呑拿魚碎好多 同牛油果蓉混合埋一齊真係正 仲有其他配菜好似蕃茄 烚蛋咁樣加埋令個口感更加豐富 最正係個包入面冇汁醬 主要靠牛油果蓉帶少少濕潤嘅感覺 咁健康得泥唔會太乾憎憎 唔會太乾憎憎得黎又唔會整到好包淋哂🤤之後沙律有8-10款左右比大家揀我就揀左紅菜頭同雜菜西蘭花 正正常常 不過不失啦 都係個包吸引啲😆之後嗰日個餐湯係粟米湯 不過甜左啲 不太推大家可以飲其他咖啡嗰啲

之後沙律有8-10款左右比大家揀

之後嗰日個餐湯係粟米湯 不過甜左啲 不太推
大家可以飲其他咖啡嗰啲

Lunch  Delight  Set
Lunch  Delight  Set
2019-09-29 358 views
One of my favorite places to grab salad when I need to eat light. Moroccan CouscousCouscous is one of my favorite carbs. I love the sweet and sour flavor of it, and the raisins added texture and sweetness to it. Californian Shell PastaCreamy shell pasta with some protein-Chicken. Tastes nice and satisfying!Roasted VegetableFinally some fibre! Roasted tomatoes and eggplant. Pumpkin QuicheAlways love eating quiche and pumpkin. Pumpkin is not very common to be in quiche. Turns out quite well with e

Moroccan Couscous

Californian Shell Pasta

Roasted Vegetable

Pumpkin Quiche
Always love eating quiche and pumpkin. Pumpkin is not very common to be in quiche. Turns out quite well with egg and cheese!
TakeAway
2019-09-23 460 views
這家餐廳的沙律是我最愛,已經不知道是第幾次幫襯了!今天自己一個人吃飯,不是太餓,所以點了一個凱撒煙三文魚沙律,加了一個湯!這家凱撒煙三文魚沙律,真的非常足料,單單吃這個沙律已經好飽!今天的餐湯是番茄湯,本人不是很愛,但因為之前沒有試過,今天還是是了,不過不太喜歡因為有點偏酸!

凱撒煙三文魚沙律

2019-09-23
$70 (Dinner)
凱撒煙三文魚沙律
2019-09-19 508 views
自己搵位坐既舒適餐廳想食得健康d可以食沙律我地叫左大size,可以揀4款咖哩雜菜,淡淡咖喱味,紅菜頭清甜又好味仲有一款有貝殻粉,share食又好,一個人食份量又剛好,幾like呢個salad跟餐凱薩沙律,麵包粒好脆又香麥味餐可以跟湯,茶,咖啡+$22係illy咖啡法式火腿配芥末忌廉黑麥酸麵糰薄餅餅底好香黑麥味道,有沙律菜和蕃茄清新整個薄餅不油膩印式烤雞酸麵糰薄餅烤雞惹味辣辣地煙三文魚玉米薄餅頭先2個pizza餅底口薄適中,呢款玉米薄餅薄d,口感香脆整體黎講,pizza好食,焗得啱啱好用手拎住食都唔會太油
自己搵位坐既舒適餐廳
想食得健康d可以食沙律
我地叫左大size,可以揀4款

咖哩雜菜,淡淡咖喱味,紅菜頭清甜又好味

跟餐凱薩沙律,麵包粒好脆又香麥味
餐可以跟湯,茶,咖啡+$22係illy咖啡

法式火腿配芥末忌廉黑麥酸麵糰薄餅
餅底好香黑麥味道,有沙律菜和蕃茄清新
整個薄餅不油膩

印式烤雞酸麵糰薄餅
烤雞惹味辣辣地

煙三文魚玉米薄餅
頭先2個pizza餅底口薄適中,呢款玉米薄餅薄d,口感香脆
整體黎講,pizza好食,焗得啱啱好
用手拎住食都唔會太油
2019-09-14 381 views
近期食得太多,飽飽滯滯無胃口,做完瑜珈醒起這裡的沙律,決定輕食一晚,洗滌一下腸胃吧!Passion的沙律有多款選擇,以重量為計算基礎,我選了只限選三款250g的沙律,有西蘭花為首的雜菜,薯仔及藜麥沙律。雜菜沙律混合了帶酸的沙律汁,份外醒胃,薯仔烚腍混合香草及沙律油都很香,至於藜麥沙則帶有印度香料的味道,稍濃,不合我的口味。除了沙律再加上一客是日餐湯——青豆忌廉湯,很香豆味,湯濃而不稠,又唔鹹,感覺很健康。有時夜晚食得輕一點,真的很舒服😌

有時夜晚食得輕一點,真的很舒服😌
2019-09-12
$70 (Dinner)
2019-09-11 358 views
一直有朋友向我推薦這家餐廳的沙律,今日和朋友在旺角做完運動後,大概9:00左右,我便提議去這家餐廳!餐廳位置非常好找,4樓,旁邊有兩條短短的扶手電梯!本人很喜歡吃煙三文魚,不能不說三文魚份量非常多,以$58的價錢來說,非常便宜!沙律內還有一些店舖內自製的麵包,非常脆!由於我怕只吃沙律不夠飽,另外加購了一個湯,很熱,味道不錯! 如果單點湯要$28!朋友點了這款三文治,我在冰櫃裏看到這三文治,並沒有很大期望,等了大概5分鐘左右,服務員把這三文治焗起後,麵包非常鬆軟,包內有一些醬料非常好味,但到現在我都不知道是什麼醬料!兩個人最終吃得好飽!

餐廳位置非常好找,4樓,旁邊有兩條短短的扶手電梯!

煙三文魚凱撒沙律

忌廉粟米湯

火雞布里芝士

試食麵包

兩個人最終吃得好飽!
2019-09-11
$65 (Dinner)
煙三文魚凱撒沙律
忌廉粟米湯
火雞布里芝士
  • 火雞布里芝士三文治
2019-09-04 497 views
每次諗唔到食咩就會去passion,因為佢有雪糕、湯、咖啡、果汁、蛋糕、沙律、意粉,基本上係咩都有😂Sunday brunch,叫咗份自選沙律、凱薩雞肉沙律,配南瓜甘筍熱湯同埋cappuccino 。香港比較少正宗嘅西式沙律吧,呢度$9x可以揀五款沙律,你鍾意可以叫店員舀多啲呢款,舀少啲嗰款,而沙律嘅選擇都唔係剩係得菜,有比較飽嘅意粉、有焗薯仔、有雜菜、有咖喱素菜、有藜麥雜穀、或者蕃茄芝士等。今次呢五款整體味道都偏酸,可以因爲落咗醋,而我係好憎食醋,所以同朋友交換咗食。不過都食得出全部蔬菜都好新鮮,係外國入口嘅高質貨。凱薩雞肉沙律勁好味!雞肉、芝士、麵包、煙肉碎、羅馬生菜,全部都好好味又夾!我絕對唔介意日日都食佢😭😭南瓜甘筍熱湯係blend咗嘅蔬菜湯,所以食得到南瓜同甘筍原汁原味,非常之香甜,雖然冇落好多cream,但個湯都夠晒滑,飲完之後成個人都勁滿足!咖啡好飲,不過都唔夠條餅乾好味😆 差啲問店員有冇得另外買。整體來講,朗豪坊嘅呢一間passion,絕對係any time嘅進餐之選!

咖啡好飲,不過都唔夠條餅乾好味😆 差啲問店員有冇得另外買。

• 凱薩雞肉沙律
2019-08-25 347 views
Teatime 口癮起好甜既我當然選擇甜品同咖啡,習慣左飲espresso 後好耐無試latte ,今次就點來試試,味道不錯,不會因奶多而沖淡咖啡既味,甜品都唔錯,食完想再食,但身形同銀包都要就住好了🤣但餐廳地方淺窄,快餐款多,但飲咖啡食甜點個人喜好慢慢坐慢慢嘆多啲。
白桃撻
白桃撻
2019-08-17 488 views
星期六嘅下晝,好晏都未食lunch,但係晏啲又要去食放題,真係唔知食乜好。喺朗豪坊行來行去,最後入咗呢間Passion,因為可以食個沙律,簡簡單單,仲可以自己鍾意食咩款式嘅沙律就揀,最多可以揀三款,加埋杯咖啡簡直一流。咖啡旁邊有塊餅仔,都唔錯㗎喎。老公仲叫咗一個蛋餅,外脆內軟,煙肉好香,蛋味夠濃。所以如果要快食嘅話,呢間係一個非常好嘅選擇,客人好似車輪轉咁,自己搵位坐都好方便,最重要係食佢嗰個紅莓撻啊!無論幾飽都要食!
2019-07-13 920 views
-《Passion by Gerard Dubois》 位於朗豪坊的一家🕍主打沙律輕食連鎖cafe👀之前成日經過都冇食 今次終於試到🕵🏻‍♂️🎃烤南瓜藍芝士蛋餅 ($37)上層被烤得脆脆的,然後是酥皮底蛋餅亦做得非常厚身🤤但就冇乜食到南瓜蓉🥦自選沙律 大份 可選4款 ($73)原先以為黎食菜 本身冇乜好感點知樣樣都勁好食😱佢係啲汁做得好惹味酸酸甜甜好開胃😻我揀左白汁貝殼粉白汁雞肉/同埋地中海小米👈🏻呢個要叫黃色1粒1粒細細粒果個😂😂好好味就是有點遺憾今次冇試到佢啲gelato 😤下次經過再試呀下
《Passion by Gerard Dubois》
位於朗豪坊的一家🕍
主打沙律輕食連鎖cafe👀
之前成日經過都冇食 今次終於試到🕵🏻‍♂️

🎃烤南瓜藍芝士蛋餅 ($37)
上層被烤得脆脆的,然後是酥皮底
蛋餅亦做得非常厚身🤤但就冇乜食到南瓜蓉

🥦自選沙律 大份 可選4款 ($73)
原先以為黎食菜 本身冇乜好感
點知樣樣都勁好食😱佢係啲汁做得好惹味