2020-01-19 1148 views
想試左好耐,終於食到了!有麵包附送,唔係脆既路線,不過好軟綿綿,幾好食。菠菜芝士雲吞配黑松露忌廉汁,好正。佢仲會幫你響上面即磨啲芝士粉。個醬好濃郁,意粉質感好好,好彈牙的。每粒都包左厚實既料,以呢個價錢真係抵食。寬條麵麵質都係好好!蕃茄醬同肉丸都不過不失啦!老公都開心食哂的!價錢真係對得住食物質素,絕對會回頭呀!附上埋餐牌,佢既選擇都幾多。好多款意粉,仲有小食呀,pizza呀。其實好想試pizza添架,唔知正唔正呢?
想試左好耐,終於食到了!

有麵包附送,唔係脆既路線,不過好軟綿綿,幾好食。

菠菜芝士雲吞配黑松露忌廉汁,好正。
佢仲會幫你響上面即磨啲芝士粉。
個醬好濃郁,意粉質感好好,好彈牙的。
每粒都包左厚實既料,以呢個價錢真係抵食。
菠菜芝士雲吞

寬條麵麵質都係好好!
蕃茄醬同肉丸都不過不失啦!
老公都開心食哂的!
蕃茄汁豬肉丸寬條麵

價錢真係對得住食物質素,絕對會回頭呀!

附上埋餐牌,佢既選擇都幾多。
好多款意粉,仲有小食呀,pizza呀。
其實好想試pizza添架,唔知正唔正呢?

2020-01-18
$70 (Lunch)
菠菜芝士雲吞
蕃茄汁豬肉丸寬條麵
2020-01-14 853 views
觀塘區發展有多快,大家有目共睹。但若是想找一家正正經經食意麵而家在理想價錢以內的,我想5隻手指都數得哂。早前碰巧在ig 睇到這家店,心思思想去試一下。 店內裝修簡潔,像是家庭式經營。你會見一位坐係其中一張台整tiramisu,一位係度包裝緊d 意麵,感覺就似你去意大利時果種,叔伯兄弟成家人一齊做「嫲嫲菜譜」果種餐廳,只是而家變左做香港家庭。午餐價錢由HK$ 68起 包飲品,若要咖啡的話須另加HK$9。我點了一個手工小方型牛肉餡配忌廉汁(Quardrucci). 食物來時,店內的姨姨會馬上拿著一磚巴馬臣芝士過來,問你需不需要加點。不要看這是一小粒一小粒的,其實飽腹感食高。 口感texture非常好,不過淋,也不過硬,這應該是 al dente 吧(雖然我不知道Quardrccui 是不是這樣形容)。醬汁味道剛好不會太膩,但主角仍然在小方型牛肉餡當中。另加左$9 轉Cappuccino,原來仲有份曲奇(佢有個名但我忘記左),店員仲教埋點食為之最好總結的話,勝價比非常高的一間,我會再黎!

Beef Quardrucci

Cappuccino

總結的話,勝價比非常高的一間,我會再黎!
Beef Quardrucci
Cappuccino
2020-01-12 906 views
自己一個人食飯,梗係要食好西啦黎到駱駝漆個地下永遠都一堆人排隊等lift,揀啲位處低層嘅餐廳,行樓梯就到,又唔洗凍冰冰喺樓下等餐廳門口有主廚個紙版,忍唔住笑左其實好多款意粉都想試下,畢竟外面好少有咁多唔同種類嘅粉可以揀.唔同形態嘅粉口感唔一樣,所以即使係製成之前佢地係同一件野都好,切好哂變左樣就唔同講法餐前麵包應該都係自家製?好香口,但係只得一小件,好想食完再食忘記左個湯係咩野,淨係記得店員拎左枝望落好高級嘅黑醋即刻加落去因為唔係好想食肉,要左個菇麵,店員會即場加芝士,錦上添花呢係彈牙嘅闊條麵呀,好正超正超好食,能夠喺度獨食呢種美味真係冇得頂飲品要左店員推介嘅自家檸檬汁,可以見到有檸檬榨,唔酸又飲到檸檬香,唔識形容,都係喺其他地方飲唔到嘅甜品我就冇考慮太多,因為黎呢度重點都係食意粉,點知呢個tiramisu同樣出色成餐飯由頭到尾都冇一樣野係唔好食,幾耐冇試過咁滿意餐飯
自己一個人食飯,梗係要食好西啦
餐廳門口有主廚個紙版,忍唔住笑左
牛肝菌松露蘑菇闊條麵
因為唔係好想食肉,要左個菇麵,店員會即場加芝士,錦上添花呢
自家製檸檬汁
TIRAMISU
成餐飯由頭到尾都冇一樣野係唔好食,幾耐冇試過咁滿意餐飯
Other Info. : 冇加一
2019-11-28
$188 (Dinner)
牛肝菌松露蘑菇闊條麵
自家製檸檬汁
TIRAMISU
小編一向對fresh pasta情有獨鍾 佢嗰種口感係並非一般超市既dried pasta可以取代得到!可惜喺香港有賣fresh pasta既餐廳唔算多 就算有 價錢都偏貴~🥺但估唔到喺觀塘工廈 竟然有間由意大利人打理既隱世小店 主打由意大利入口既手工意粉😻 晚市套餐三個course連飲品都係一百至二百零蚊 午市仲抵$70左右就有交易!重點係水準都唔錯!_{水牛芝士蕃茄}{三重特色包}今次黎叫左兩個set dinner 前菜分別試左三重特色包 同水牛芝士蕃茄~ 唔算好驚喜 但都唔錯既前者其實就係三片法包 每片上面放上唔同toppings 有意大利煙肉 蘑菇芝士 同鯷魚蕃茄~ 個人就最鍾意鯷魚蕃茄 鯷魚獨特既鹹香同鮮味 配上酸酸甜甜既蕃茄 特別滋味!😋 不過小編們一致認為如果法包上可以加點橄欖油/牛油再增添香氣&令整件多士唔咁乾身就好啦😛而mozzerella cheese配上新鮮蕃茄片 再用少少胡椒同balsamic vinegar調味 就係好清新既前菜☺️_{慢煮澳洲和牛臉肉 配蘑菇汁薯仔糰 $248 🥩}呢款意粉其實本身係配
{水牛芝士蕃茄}
{三重特色包}
{慢煮澳洲和牛臉肉 配蘑菇汁薯仔糰 $248 🥩}

呢款意粉其實本身係配手卷意粉的 不過當晚咁啱賣晒 於是小編就揀左轉配最鍾意既gnocchi😻 簡單黎講 gnocchi就係用薯仔造成既麵糰 正宗既口感應該係好柔軟好fluffy的 而呢間既 口感軟熟得黎又帶點輕微既煙韌 都幾好既~
不過呢碟意粉既驚喜為在於醬汁同配料!入面有四五塊大大塊既澳洲和牛臉頰肉 非常足料!牛肉用上慢煮方法烹調 口感極為軟嫩!配上黑椒蘑菇汁 整道菜非常香口惹味!讚!😻
{牛肝菌松露蘑菇寬條麵 $148 🍄}

如果想要啲light啲既 不妨試下呢個牛肝菌松露蘑菇寬條麵~
手工寬條麵口感特別爽口彈牙 醬汁用上意大利牛肝菌製作而成 香氣十足 面頭仲有三大塊爽甜多汁既新鮮牛肝菌 再配上即刨既芝士 大滿足!😋
{意大利雪糕配醋}

甜品方面當晚只剩意大利雪糕配醋
口感上呢個雪糕就相對普通一啲 冰感稍重🙈 但都幾鍾意佢配左個黑醋 令味道層次更豐富
{檸檬汁}
估唔到飲品都有驚喜!呢個檸檬汁檸味夠晒香濃 酸甜好平衡 飲落零舍refreshing😻
_
整體黎講 呢間意大利餐廳環境雖然樸素啲 但食物水準確實不俗 以呢個價錢黎講 絕對係物有所值!
食完飯後 老闆娘特登出黎同我地傾計 話佢地唔追求啲咩靚裝修 但就堅持材料要由意大利空運過黎 目的就係想食客可以用affordable既價錢 享受到正宗意大利既家庭味道 睇得出佢地好有heart!💓
值得支持喔😚
2020-01-04 568 views
同事食過話好食, 所以今日又出走呢邊食LUNCH, 工廈某一個單位既舖頭, 店內有乜特別裝修, 座位唔算太多, 但可以打嚟訂位, 今次都有訂位, 所以去到就有位, 試咗幾款意粉意大利手工豬耳朵配辣腸西西里辣汁 - 呢款豬耳朵口感有啲煙韌意大利手工5MM寬條麵配蕃茄汁豬肉丸 - 賣相一般, 濃既蕃咖汁意大利手工小雲吞帕爾馬火腿餡配雞湯 - 真係好清既, 雲吞裡包住火腿食真係第一次, 但感覺上麻麻地蒜蓉包 - 普普通通檸檬汁 - 檸檬得嚟有啲苦澀味, 冇乜檸檬鮮味總結 : 真係普普通通, 價錢亦唔平, 如果客人鍾意食呢到既意粉類, 呢到有得俾客人外賣返去自己煮

蒜蓉包 - 普普通通

檸檬汁 - 檸檬得嚟有啲苦澀味, 冇乜檸檬鮮味

2019-12-17
$80 (Lunch)
2019-12-15 697 views
工廈不嬲都充滿唔少本地特色小店,每次入去都好似尋寶咁👑 今次係網上見到人介紹,就專程過去試試~ 座位唔算多,四人枱嘅距離尚好,但二人枱之間就會有啲逼🤭 枱布用上紅白格仔餐布,都幾有意大利風味嘅~ 環境比較昏暗,營造約會氣氛👫 但整體佈置可以再花啲心思,依家偏單調左少少。-以下價錢已包括前菜,飲品同甜品。前菜比較推介三色特色麵包🍞 一次過試哂三隻味,其中蕃茄鯷魚有驚喜,鯷魚醃製過,味道相當濃郁,配埋夠哂酸嘅蕃茄醬,好開胃🤤 *牛肝菌松露蘑菇寬條麵($188) 寬條麵彈牙得嚟幾有蛋香。用上蘑菇汁,加上厚切雞脾菇,菌味十足😋*慢煮澳洲和牛臉肉配磨菇汁手卷意粉($248) 和牛肉質非常軟淋,牛味都幾濃🤩 至於手卷意粉出面比較少食到,始終都比較花心思整🤫 入口質感比較硬身有咬口~ 每個意粉都會有即刨芝士🧀,好有風味。*雪糕個日淨返意大利雪糕,分別係士多啤梨味同雲呢嗱味🍨 上面淋上黑醋,同雲呢嗱幾夾,但加落士多啤梨到就過酸🍓

2019-12-09 593 views
至從係pici食過手工意粉,就覺得同平時食開既好唔同,不過pici 個價錢就唔係成日食得起,但估唔到係觀塘駱駝漆都有間食平價手工意粉😋.意大利貓耳朵配辣肉腸配西西里辣汁($68)平時好少可食到既貓耳朵呢到竟然有得食!超級煙un得黎配埋辣汁最好食🤤.手工闊條麵配茄汁豬肉丸($68)呢個係同事叫既,上枱時仲會幫你加即刨既芝士🧀呢種服務都唔話得👍🏻餐飲加$8 可以配咖啡,仲會配個曲奇餅比你,員工又有禮貌,可以話食得好開心既一個lunch 🥰
意大利貓耳朵配辣肉腸配西西里辣汁($68)
手工闊條麵配茄汁豬肉丸($68)
$80 (Lunch)
2019-12-07 556 views
觀塘工廈永遠都唔會令人失望,呢間Pasta Zone上次食過,今次🐷又叫我帶佢嚟再食過,每次嚟都會見到好多外國人食緊,真係信心嘅保證😆今次我哋食dinner set,前菜揀了Parma Ham with Melon,有無人同我一樣都好鍾意食呢個🙈?慢煮澳洲和牛臉肉配蘑菇汁手卷意粉 $248 呢個真係要大讚👍🏻 和牛臉肉滑捋捋,食完即刻將呢個部位列入one of my fav (題外話,和牛嘅diaphragm都好好食😋),另外呢個汁係超級香濃,好重蘑菇香,而且手卷意粉好有嚼勁,超推薦💕牛肝菌松露蘑菇寬條麵 $188 呢個醬汁較淡味,更加突顯出牛肝菌同松露嘅香氣,寬條麵彈牙,食得出主廚嘅功夫。甜品有幾款選擇,飲品我揀咗鮮檸檬汁,好清新~P.S. 呢到嘅意大利雲吞我都私心推介😋唔駛加一服務費,埋單2人約$440。如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
Parma  ham  with  melon
慢煮澳洲和牛臉肉配蘑菇汁手卷意粉
牛肝菌松露蘑菇寬條麵
檸檬汁
甜品有幾款選擇,飲品我揀咗鮮檸檬汁,好清新~
P.S. 呢到嘅意大利雲吞我都私心推介😋
唔駛加一服務費,埋單2人約$440。
如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
Parma  ham  with  melon
慢煮澳洲和牛臉肉配蘑菇汁手卷意粉
牛肝菌松露蘑菇寬條麵
檸檬汁
2019-11-26 747 views
我地本來係想去試另一間,但原來佢只開夜晚,所以我地就行下睇下就見到呢間! 我男人知我好鍾意食手工意粉,所以係唔想再行同唔知食咩既情況下入左去XD先叫左兩款:意大利手工扭紋粉配香草汁 $68我個人黎講係好鍾意食呢隻手工扭紋粉,因為要逐條整而且口感好好個香草汁都好好味,平時我係白汁粉絲,但呢個香草汁真係幾唔錯!之後再加埋個芝士,OMG 好好味~意大利手工5mm寬條麵配蕃茄汁豬肉丸 $68個肉丸同宜家既唔同,食得出係新鮮整唔係現成既. 個茄醬都好好味,唔係茄膏做出黎個種,有蕃茄既鮮味~點解係先叫,因為男人太餓要再叫多個XD意大利手工薯仔配四重芝士 $68手工薯仔都係一樣我好鍾意食既,但佢無我expect既“煙韌”,唔係我期待個個口感... 但個四重芝士係好好味! 如果一開始無食哂個餐包,用黎點,一流!我地見隔離個黑松露薯條又係好正咁,可惜已食唔落...我地都忍唔住買左兩包回去自己煮XD

先叫左兩款:

意大利手工扭紋粉配香草汁 $68
之後再加埋個芝士,OMG 好好味~

意大利手工5mm寬條麵配蕃茄汁豬肉丸 $68

點解係先叫,因為男人太餓要再叫多個XD

意大利手工薯仔配四重芝士 $68

我地見隔離個黑松露薯條又係好正咁,可惜已食唔落...

我地都忍唔住買左兩包回去自己煮XD
2019-11-08
$70 (Lunch)
2019-11-24 429 views
話明係意大利餐廳, 主角當然係意大利粉啦, 呢間餐廳用既意大利粉都係購自意中大利, 而且係意大利非常流行既fresh pasta, 即係保留左30%水份新鮮整既意大利🍝 另外意大利醋都係餐廳其中一個賣點, 真係唔講唔知醋都有分唔同年份而且唔同年份既醋係要配唔同既野食三重特色麵包🍞(跟餐)話明三色即係三款唔同口味既麵包, 三款唔同既配料配上脆脆既麵包, 係一個幾好既starter 帕爾馬火腿配蜜瓜🥓(跟餐)相信大家都應該食過呢個配搭既食物, 不過唔係次次都好食, 我之前食過啲塊火腿過鹹或者蜜瓜唔夠甜, 今次呢個兩款食物都唔會搶左大家既味道, 而且個蜜瓜係超甜😋牛肝菌松露蘑菇闊條麵🍝($188)比起普通既意粉我比較鐘意食闊條麵, 因為比較有口感, 呢度既闊條麵係frozen 左再拎出黎煮, 原理就好似炒飯要用隔夜飯一樣😍 所以佢既闊條麵係特別有口感而且掛左好多松露係麵度, 好正🤤 另外蘑菇都煮得好juicy, 好鐘意慢煮澳洲和牛臉肉配蘑菇汁手卷意粉🐄($248)呢款菜就用左比較窄身既意粉🍝卷起黎食都好彈牙而且掛住啲蘑菇汁好香😋 和牛好香好味而且好軟綿綿唔洗點咬都吞到, 而家都有4-5片中s

三重特色麵包🍞(跟餐)

帕爾馬火腿配蜜瓜🥓(跟餐)

牛肝菌松露蘑菇闊條麵🍝($188)

慢煮澳洲和牛臉肉配蘑菇汁手卷意粉🐄($248)
呢款菜就用左比較窄身既意粉🍝卷起黎食都好彈牙而且掛住啲蘑菇汁好香😋 和牛好香好味而且好軟綿綿唔洗點咬都吞到, 而家都有4-5片中size既和牛所以鐘意和牛既你絕對要試下🤪

雪糕(士多啤梨/雲尼拿)配醋🍦(跟餐)
真係從來都未食過雪糕配醋, 首先呢兩款口味既雪糕都超濃味, 特別係雲尼拿超香雲尼拿既味真係好耐都未食過咁濃雲尼拿味既雪糕😋 冇諗過醋同雪糕會咁夾, 甜甜酸酸好正, 今次我地既雪糕係跟左一年既醋, 所以醋既味唔會太濃😚

跟餐仲有兩杯飲品, 我地就揀左檸檬汁同埋蜜糖檸檬水🍋 檸檬水係用新鮮檸檬汁溝少少糖, 所以飲落完全唔會酸而且仲有少量檸檬肉添😉

想食到真正既意大利粉既朋友可以一試, 而且佢地既service 真係好好感覺好親切🥰
2019-11-23
$250 (Dinner)
2019-10-18 945 views
是日嚟開觀塘九龍灣一帶做野觀塘工廈多隱世美食就係港人都知不少網店小店都選擇係工廈設店 無他嘅 香港地舖租貴真係聞名世界平日好多機會食到連鎖店、名店一有機會有時會 小編都傾向幫襯下小店駱駝漆大廈相信大家唔陌生Pasta zone 係同行朋友一直想試的小編亦對手工意粉非常有興趣畢竟平日食到的都係闊條面、幼意大利粉、長通粉多Pasta zone選擇好多有貓耳朵、紐紋粉、意大利雲吞呢啲比較少見嘅種類去到係午飯時間全院滿座小編無訂位要等但店家好貼心留低電話有位call小編等左十五分鐘左右就收到電話話有位一人叫左一款小方型牛肉餡配忌廉汁方型煙肉腿餡配牛油橄欖汁每份意粉都配蒜蓉包蒜蓉包夠熱夠脆 yummy兩杯檸檬汁非常fresh 有少少甜 唔會覺得死甜可以講目測現場9成嘅食客都係飲檸檬汁兩個手工意粉都好creamy上枱時會問要唔要芝士粉我地都要左小方型牛肉餡配忌廉汁($75)名符其實 雲吞因比較小型 略嫌唔夠咬口者但忌廉汁味度很好 汁亦比得成夠 不會過多方型煙肉腿餡配牛油橄欖汁($75)如果怕油可能會覺得驚食到底會見到好多橄欖油但大雲吞比小雲吞有口感好多餡嘅份量剛好 而且有黑松靈味小編大愛
是日嚟開觀塘九龍灣一帶做野
觀塘工廈多隱世美食就係港人都知
不少網店小店都選擇係工廈設店
無他嘅 香港地舖租貴真係聞名世界
平日好多機會食到連鎖店、名店
一有機會有時會 小編都傾向幫襯下小店

駱駝漆大廈相信大家唔陌生
Pasta zone 係同行朋友一直想試的
小編亦對手工意粉非常有興趣
畢竟平日食到的都係闊條面、幼意大利粉、長通粉多
Pasta zone選擇好多
有貓耳朵、紐紋粉、意大利雲吞呢啲比較少見嘅種類

去到係午飯時間

可以講目測現場9成嘅食客都係飲檸檬汁

兩個手工意粉都好creamy
上枱時會問要唔要芝士粉
我地都要左

小方型牛肉餡配忌廉汁($75)
名符其實 雲吞因比較小型 略嫌唔夠咬口者
但忌廉汁味度很好 汁亦比得成夠 不會過多

方型煙肉腿餡配牛油橄欖汁($75)
如果怕油可能會覺得驚
食到底會見到好多橄欖油
但大雲吞比小雲吞有口感好多
餡嘅份量剛好 而且有黑松靈味
小編大愛

2019-10-17
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$75 (Lunch)
2019-09-04 900 views
觀塘區 沒有太多好味嘅意粉 可以選擇偶爾 在討論區 知道 這間餐廳所以就黎試一試點了普通 的寬條麵一個配白汁三文魚另一個配蕃茄肉丸order 後香熱的麵包 馬上上枱香脆 熱騰騰的 加上 檸檬汁 好醒胃幾大杯 飲完就好像 補充了許多 維他命C稍後 寬條麵 上枱 服務員會問你 : 要加芝士嗎?如要就在寬條麵上 加添即磨的芝士多少隨意這體驗也是第一次 很難忘寬條麵 咬落有彈性而且 掛汁值得一讚 配料 分量適中 肉丸 雖然沒有好重的肉味但確實 自家 新鮮 製作汁料 未見非常可口獨特可能 沒有 添加 太多 香料 或 味精$68 一個套餐 有麵包 意粉 同飲品其實 價格 非常抵不過 份量如果可以再多點就更好己經加了個 小食 炸薯條 配黑松露油但係 下午4點已經感覺肚餓考慮 加推 一個 貴一點的套餐意粉的 份量需增多一半服務員 有禮貌地招待 感覺好sweet 簡約舒適 的用餐環境有2個大電視 不停播放 自家的產品 不同款的菜式 可以幫助有選擇困難的食客但感覺有點 洗腦
觀塘區 沒有太多好味嘅意粉 可以選擇

香脆 熱騰騰的

加上 檸檬汁 好醒胃
幾大杯 飲完就好像 補充了許多 維他命C

稍後 寬條麵 上枱
服務員會問你 : 要加芝士嗎?
如要就在寬條麵上 加添即磨的芝士

自家的產品 不同款的菜式
可以幫助有選擇困難的食客
但感覺有點 洗腦
2019-09-03 739 views
店家標榜從意大利入口的手工意粉,而且由意籍廚師主理.意大利手工薯仔配辣腸西西里辣汁 上菜時,侍應會為你的意粉刨芝士,其實加芝士是意大利傳統食法。手工薯仔(Gnocchi)口感軟糯,會較飽肚。西西里辣汁帶酸且微辣,辣腸頗較辣及有肉香,另外亦有不同顔色的小蕃茄。要小心剛上菜時蕃茄裏面的汁會較熱。整體來說,如果單靠辣汁的話味道略欠,要連辣腸一起才能感覺到辣味。意大利手工菠菜芝士雲吞餡配黑松露忌廉汁 意大利雲吞(Ravioli)形狀大約一口大小,口感煙韌好吃。忌廉汁有輕盈的口感,不會太膩,而且味道主要來自帶有黑松露的忌廉汁,所以雲吞裏的菠菜芝士餡味道不會十分突出,對女士來說份量剛好。蒜蓉包 (隨餐附)細細塊但焗得香脆,蒜油味頗突出。檸檬汁 (隨餐附飲品)附送的飲品中惟獨這檸檬汁在坊間不常見,果汁帶有果肉,味道雖然酸但因加入糖中和,味道不錯。個人認為其解膩及解辣效果很好。
店家標榜從意大利入口的手工意粉,而且由意籍廚師主理.

意大利手工薯仔配辣腸西西里辣汁

意大利手工菠菜芝士雲吞餡配黑松露忌廉汁

蒜蓉包 (隨餐附)
細細塊但焗得香脆,蒜油味頗突出。

檸檬汁 (隨餐附飲品)
2019-08-06 953 views
粒粒飽滿意大利雲吞❤️.呢間專食意大利手工意粉已經第二次黎食,上次黎到做左貪心的小狗😂😂😂叫左老闆瘋狂落左激多即磨芝士係個卡邦尼意粉度然後激咸😝跟住學識咩叫適可而止😁今次叫番個波菜芝士雲吞餡+黑松露忌廉汁跟番人地本身既份量落🙈味道剛剛好唔太咸同時又夠香芝士味😋粒粒雲吞都有滿滿菠菜,唔會太溜👍🏻真係好喜歡波菜同芝士既搭配😍😍😍.食之前佢仲有蒜蓉包,熱辣辣外脆內軟😁上次食個陣,我地仲叫個老闆比多份我地🙈野飲方面,佢仲有自家制檸檬汁😋唔會好酸但應該落左糖🤣🤣🤣下次黎會再食咁佢個鯷魚橄欖汁,好少食魚味既意粉汁🤤但偷食左友人個碟,發覺真係唔錯😝但唔知係唔係今次食少左包😂😂食完驚覺唔夠飽🙊
粒粒飽滿意大利雲吞❤️
2019-07-21 747 views
今天來到一家很有特色的工廈西餐廳觀塘區出名多美食尤其在工廈裡隨便找一間都很好吃今天去了駱駝漆入面的意大利餐廳吃飯點了一個很特別的麵食1. 意大利手工小方型牛肉餡配忌廉汁🥩2. 蒜蓉包3. 鮮榨檸檬汁🍋套餐共$75首先麵方面牛肉餡包在方型的麵團裡有點類似小雲吞🥟🥟但是大小是小小的一口一塊麵條很有咬勁裡面的牛肉很有肉汁不會乾乾或柴的每一片麵條都有很多牛肉餡🥩是一餐很有誠意的一餐店員會在你面前把芝士磨成芝士碎🧀🧀絕對不是給你芝士粉!🧀🧀這樣吃法芝士味超濃🧀🧀配上忌廉汁簡直沒得輸!蒜蓉包有很濃的蒜蓉味蒜蓉包很脆就算我最後吃也能保持鬆脆!值得一讚~檸檬汁是鮮榨檸檬汁!🍋非常清新!喝起來有少少酸🍋🍋但酸味是可以接受的!這餐好吃😻真的不枉此行!❤️
今天來到一家很有特色的工廈西餐廳

是一餐很有誠意的一餐
店員會在你面前把芝士磨成芝士碎🧀🧀
絕對不是給你芝士粉!🧀🧀
這樣吃法芝士味超濃🧀🧀
配上忌廉汁簡直沒得輸!

蒜蓉包有很濃的蒜蓉味
蒜蓉包很脆
就算我最後吃也能保持鬆脆!
值得一讚~

檸檬汁是鮮榨檸檬汁!🍋
非常清新!
喝起來有少少酸🍋🍋
但酸味是可以接受的!

這餐好吃😻
真的不枉此行!❤️