💖 PAUSE IT (元朗)✨元朗朗樂路1號元點L1 樓B120號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️上個月同老公食完呢間餐廳之後念念不忘,成日都話想再去食😆,今日老公放假終於可以再同我去啦😌-温泉蛋卡邦尼意大利粉🍳 $98呢道意大利粉嘅特色就係溫泉蛋,蛋黃流心😍,與意大利粉嘅醬汁融合得相當完美。醬汁濃郁,煙肉帶有淡淡嘅煙熏味,令整道菜更香滑😋。意大利粉嘅口感滑順,煮得恰到好處,真係好味‼️-牛肝菌汁雜菌意大利飯🍄 $88呢碟意大利飯用咗香濃嘅牛肝菌汁,搭配各種雜菌,味道非常豐富。最頂層仲有個大啡菇🤩,米飯吸收咗菌汁嘅香氣,雜菌嘅口感亦增添咗層次感🥳,非常適合鍾意菌類嘅朋友。-紫薯拿鐵🍠 $42呢杯紫薯拿鐵勁靚,有一個獨角獸公仔🦄,視覺上好吸引。紫薯嘅甜味同咖啡嘅濃郁相得益彰,飲上一口,口感滑順,令人感受到一種獨特嘅甜美💜-冰湯力咖啡🧊 $42呢杯冰湯力咖啡真係好解渴,特別適合炎熱嘅天氣🥵。飲品清新,咖啡嘅香氣同湯力水嘅氣泡🫧完美結合,口感清爽😎。對於鍾意咖啡但又想要一啲清涼感嘅朋友嚟講,呢個絕對係一個唔錯嘅選擇。想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysmamalif

💖 PAUSE IT (元朗)
✨元朗朗樂路1號元點L1 樓B120號舖

-温泉蛋卡邦尼意大利粉🍳 $98

-牛肝菌汁雜菌意大利飯🍄 $88

-紫薯拿鐵🍠 $42

-冰湯力咖啡🧊 $42

想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysmamalife
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2024-09-20
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
2024-08-18 745 views
2024 Aug Pause It ! 有時候, 生活就需要停下來, 休息一下⋯特別系行程勁滿既暑假 😅 即使得2個鐘 😂近近地今次去左YOHO 新開既 Pause ItLunch 之餘, 比自己放空一下呢間小店 環境好舒服 ~ 坐埋窗口位置, 可以好好 Relax 一下🌟𝑴𝒆𝒏𝒕𝒂𝒊𝒌𝒐 𝑺𝒑𝒂𝒈𝒉𝒆𝒕𝒕𝒊 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑺𝒆𝒓𝒈𝒆𝒔𝒕𝒊𝒂 𝑺𝒉𝒓𝒊𝒎𝒑 明太子櫻花蝦意大利粉~ 真系去到邊都要食明太子明太子加埋櫻花蝦~ 只粉紅色真系好靚🌟𝑩𝒆𝒆𝒇 𝒂𝒏𝒅 𝑩𝒂𝒄𝒐𝒏 𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑭𝒓𝒊𝒆𝒔 呢個真系好好食, 牛肉勁juicy ~ 再配搭煙肉🥓必食推介啊‼️嚟得呢度~ 一定要嘆一番杯拉花咖啡, 為咗拉花,我點咗一杯 🌟☕️𝑪𝒂𝒑𝒑𝒖𝒄𝒄𝒊𝒏𝒐 果然拉花做得好靚💓 而杯cappuccino 仲好啱我口味~ 絕對會改變咗我淨系飲Americano嘅習慣🤤 好想再飲多杯今次我老公就揀咗呢杯🌟🍹𝑪𝒉𝒂𝒎𝒐𝒎𝒊𝒍𝒆 𝑪𝒊𝒕𝒓𝒖𝒔 𝑰𝒄𝒆 𝒕𝒆𝒂~橙香洋甘菊冰茶嗯嗯!呢杯好啱夏天飲~ 飲落口好舒服好正 🥰

2024 Aug
特別系行程勁滿既暑假 😅 即使得2個鐘 😂

近近地今次去左YOHO 新開既 Pause It
Lunch 之餘, 比自己放空一下

呢間小店 環境好舒服 ~
坐埋窗口位置, 可以好好 Relax 一下

明太子櫻花蝦意大利粉~ 真系去到邊都要食明太子
明太子加埋櫻花蝦~ 只粉紅色真系好靚

呢個真系好好食, 牛肉勁juicy ~
再配搭煙肉🥓必食推介啊‼️

嚟得呢度~ 一定要嘆一番杯拉花咖啡,
為咗拉花,我點咗一杯 🌟☕️𝑪𝒂𝒑𝒑𝒖𝒄𝒄𝒊𝒏𝒐
絕對會改變咗我淨系飲Americano嘅習慣🤤
好想再飲多杯

今次我老公就揀咗呢杯
嗯嗯!呢杯好啱夏天飲~ 飲落口好舒服好正 🥰
📍「Pause It」- 元朗今次食食食之旅黎到元朗😌元朗新開嘅大型商場有好多新餐廳,今次搵咗間靚靚cafe 試吓,enjoy 下個環境🤗📷餐廳位於元點一樓,裝修米色同木色為主🤍🤎環境寬敞寧靜舒服,座位闊落,好適合同三五知己吹水/另一半拍下拖談心🥰Cafe提供All day breakfast, pasta, salad等多款選擇,飲品方面有coffee, non-coffee ,花茶等等😇🍴芝麻吞拿魚配柚子醬沙律+雞胸💰HK$88+$20✨推薦指數:8/10呢排減肥想輕食,就嗌咗份沙律🥗再加雞胸,補充返蛋白質呀嘛😙一份沙律包咗3片芝麻吞拿魚、車厘茄、沙律菜,額外再加3片雞胸肉😗芝麻吞拿魚肉質幾腍,食落比較薄身,加埋芝麻粒幾香口,唔係太鹹,不過厚切啲會更滿足😇雞胸肉用Cajun 粉醃過幾香,不過肉質鞋咗少少,可能切得太薄口感無咁好過熟🥹調味方面用咗柚子醬,配上新鮮沙律菜甜甜哋好夾,仲有啲堅果增加口感👍🏻不過個醬多咗少少🤏🏻,食到最後太甜🥶整體嚟講個配搭幾fresh ,不過份量都係偏細,岩胃口細嘅女仔🤗🍴虎蝦青醬扁意粉💰HK$108✨推薦指數:8/10虎蝦煎得好香,幾大隻食落肉質彈牙,而
📍「Pause It」- 元朗

今次食食食之旅黎到元朗😌

🍴芝麻吞拿魚配柚子醬沙律+雞胸
💰HK$88+$20
✨推薦指數:8/10
呢排減肥想輕食,就嗌咗份沙律🥗再加雞胸,補充返蛋白質呀嘛😙

🍴虎蝦青醬扁意粉
💰HK$108
✨推薦指數:8/10
虎蝦煎得好香,幾大隻食落肉質彈牙,而且都好細心幫你剝咗蝦殼🦐蝦身仲曬上芝士片🧀,更香口😋
意粉以青醬做基調,每條面身都掛滿汁,比想像中多汁,味道唔會太鹹,但油咗少少🤏🏻意粉用咗扁意粉,口感軟硬適中,整體嚟講份量都可以接受😇

🍴Earl Grey Chocolate
💰HK$46
✨推薦指數:8/10
估唔到non-coffee 都有拉花,仲要勁靚😻不過👧🏻唔係好肯定佢係🦁定🫏🤣
飲落伯爵茶味幾出,之後朱古力嘅甜滲返出嚟,茶味平衡咗朱古力嘅甜,所以整體唔會太甜幾好飲😚

Type of Meal
Dinner
2024-06-08 1506 views
星期五的雨天格外憂鬱,每當遇上下着雨的日子, 更想找個安静的地方躲起來。數日前來到元朗的元點, 煩囂之下遇上這家寧靜的咖啡店,近來YOHO新餐廳,都是以開飯的客群為目標,獨獨開了這家非主流咖啡店,由此引起不日拜訪的興趣。初遇是在北角總店, 小店起始的格局, 嚐了杯紫薯拿鐵,沒有太多記憶點,卻記住了這家的氣氛。港島的咖啡店飄洋過海來到大西北, 再遇不再是當初那個懵懂的丫頭。 方方正正的咖啡店, 在車水馬龍的商場內, 塑造超脫感覺並不容易, 但這家又似乎做到了。奶油色的溫馨店風, 開揚的戶外日光窗景, 營造啡客期許的安寧。 相比起商場內哪些走少女風華麗感的餐廳, 這間更適合附近居民下班,來一口喘息的空間, 是故在憂鬱的星期五下, 文迪就被這兒的氛圍吸引過來。Cobb Salad 科布沙律 $68欣賞這家有主食的選項,沙律也有數款可選,這價格咖啡店來說算佛心。這款沙律以綠葉菜、牛油果、車厘茄、甜玉米為主, 配雞肉粒、脆煙肉提升口感, Tangy Dressing 都幾小眾特別, 既像千島醬油醬墨西哥辣汁, 帶點煙肉的煙燻味道, 酸甜香辣的都幾惹味。Piccolo 短笛 $38到過北角總店,

Piccolo 短笛 $38
到過北角總店, 知道色彩latte還是他家的Signature, 例如紫薯黑芝麻都很受歡迎, 但這天需要咖啡因彄走憂鬱, 點了杯短笛咖啡。

原來這家的拉花也很有心思, 小小一杯短笛拉出了小兔望月的圖案, 真期待下次到訪會是怎樣的拉花?

說回這杯短笛的質素, 無論是味道溫度香氣都不俗,奶泡打得細滑入口柔滑, 豆香比較輕柔是用上淺焙的豆子? 但奶泡與espresso的比例平衡,能同時嚐到奶香和豆香,令人滿意。

寧靜的咖啡店氣氛下,是店員充滿活力的聲音, 聽他們在討論著拉花的話題,令憂鬱的心情彷彿緩和了些, 咖啡店果然有治癒心靈的力量。-"

這間元朗新咖啡店有日光窗戶, 有安寧恬靜的感覺, 有不錯的咖啡和主食, 還有......是在商場內咧, 可遇見未來是會常來,特別是憂鬱的日子。

2024-06-07
$50 (Lunch)
Cobb Salad 科布沙律 $68
🍽️Pause It最近元朗開左Pause It 之前係天后番工已經成日去 今次間分店環境靜謐 好啱同閨蜜傾密偈虎蝦青醬扁意粉🍝呢碟虎蝦青醬扁意粉真係唔錯 虎蝦大隻又新鮮 肉質彈牙 青醬味道一流 唔會太鹹 反而帶有清新嘅香氣 令整碟意粉好好味 意粉煮得剛剛好芝麻吞拿魚配柚子醬沙律🥗呢碟芝麻吞拿魚配柚子醬幾開胃 味道酸酸甜甜 沙律菜新鮮 整體感覺清新 夏天食正合適Latte ☕️佢哋嘅咖啡技術相當不錯 奶泡滑順 咖啡味道濃厚 但唔會過於苦澀 真係一杯值得一試嘅好咖啡伯爵茶Latte☕️伯爵茶Latte好正 茶香撲鼻同奶香交融 飲落去有種特別嘅享受 無論係下午茶定係早餐都好適合
🍽️Pause It

虎蝦青醬扁意粉🍝

芝麻吞拿魚配柚子醬沙律🥗

Latte ☕️

伯爵茶Latte☕️
6 day(s) ago 0 views
好開心卡卡與媽媽今早一齊撐枱腳才發現自己都好少同媽媽兩個食飯因為通常都一大班人或小朋友共處沒想到今早能與媽共渡美好時光❤️是這麼治癒及開心🥰卡卡一改一向喜歡中式早餐的媽媽帶她來吃個西式All day breakfast再嘆杯靚啡來舒緩一下衝忙的早上媽媽大讚的說著下次也要回訪這店想不到這西式早餐之初體驗大成功❤️全日早餐➡️大大條法蘭克福腸、香噴噴的酸種烘底麵包、配上用牛奶炒成的滑蛋、新鮮的沙律菜、4大塊煙肉、炒雜菇、蕃茄、茄汁焗豆,份量真的也不少,這個早餐豐富到午餐我沒有食呀!❤️ 明太子櫻花蝦意大利粉➡️ 滿滿櫻花蝦的意大利粉,上面還舖上清新爽脆的青瓜片,下面是超級creamy的櫻花蝦的意大利粉,當發現意粉吃得太膩時,可食片青瓜片來中和返那油膩感,真的是不錯的配搭❤️熱朱古力咖啡➡️不愧為拉花得獎的咖啡店,杯熱Mocha真係拉得好靚好靚,朱古力與咖啡味平衡得好好,打卡又靚,熱咖啡必點❤️橙香洋甘菊冰茶➡️媽媽大讚好啱佢口味,帶有香甜橙汁配上清新解熱的洋甘菊茶,確實清新又解膩,上面更有小花陪襯,絕對是眼前一亮,又一打卡飲品之一

好開心卡卡與媽媽今早一齊撐枱腳

❤️ 明太子櫻花蝦意大利粉

❤️熱朱古力咖啡

❤️橙香洋甘菊冰茶

2024-09-30 0 views
一直都知道呢間ᴄᴀꜰᴇ主打靚靚拉花,今次終於可以一試佢哋嘅奶啡♡人氣拉花咖啡•☕️竹炭咖啡•🍊香橙ᴍᴏᴄʜᴀ兩個拉花都做得超靚完全冇ᴇxᴘᴇᴄᴛ過真係好有心機見到咁靚嘅拉花心情都靚啲☕️仲有呢兩款嘅咖啡都比較特別竹炭咖啡真係飲得出嗰種竹炭味道配埋奶啡好夾香橙ᴍᴏᴄʜᴀ仲要飲到最後有橙肉粒出奇地同朱古力好夾🧡♡主食•全日早餐呢個全日早餐乜嘢材料都有超豐富炒蛋、煙肉、菇、香腸等等無論味道都好好而且份量幾大如果鍾意食牛角包嘅都可以加錢轉女仔一個人食 分分鐘會食唔晒😛•雞胸意大利軟包配沙律呢個雞胸麵包比較想像中更加豐富,而且本身係配薯條但係有得免費轉做沙律對於怕肥嘅女仔真係好適合🥗一般食開嘅麵包,最怕就係好乾好油呢一個啱啱相反食落去非常軟熟,仲要雞胸肉嘅口感好好配埋少少芥末醬汁幾夾

♡人氣拉花咖啡

•全日早餐
而且份量幾大如果鍾意食牛角包嘅都可以加錢轉
女仔一個人食 分分鐘會食唔晒😛

•雞胸意大利軟包配沙律
呢個雞胸麵包比較想像中更加豐富,而且本身係配薯條
但係有得免費轉做沙律對於怕肥嘅女仔真係好適合🥗

2024-09-30 0 views
回訪過10次嘅Cafe 竟然喺yogo mix元朗開咗‼️知唔知我有幾興奮 即刻weekend拉住男朋友同我去食 PAUSE IT 基本上食過大部份菜式 都未試過中伏🤭每次必飲Black Sesame Latte 超濃郁 有食芝麻糊嘅感覺🤣Burger w/ Fries burger嘅牛肉煎得超香 而且超重牛肉味 亦唔會過老 仍然可以保留肉汁!!! 連side dish嘅薯條調味都好好食 食過一次之後推薦俾所有朋友🤣Spaghetti Carbonara with Japanese Soft Boiled Egg夠creamy 忌廉愛好者必食✨我男朋友簡直迷上咗呢度嘅carbonara 仲問我幾時再過嚟食🤣Buffalo Chicken Wings $68份量超大 目測有成10舊雞翼 性價比極高大家feel唔feel到我有幾興奮 要用廣東話先表達到我嘅感受 保證無伏嘅一間Cafe 💗
回訪過10次嘅Cafe 竟然喺yogo mix元朗開咗‼️

基本上食過大部份菜式 都未試過中伏🤭

PAUSE IT📍元朗朗樂路1號元點L1樓B120號舖老爸同我約好喺星期五去新開嘅元點食晚飯,估唔到商場細細,餐廳選擇都有好多,本來打算搵間合佢「河車」中菜館,點知佢揀咗間我估都估唔到佢會揀嘅餐廳!我到埗後見到一間裝修簡單、接近全白、名叫PAUSE IT嘅cafe。晚市時間全場滿座,不過翻檯率都好高,所以等咗一陣就坐到富有設計感嘅梳化位。檯上只放有簡單三個餐牌:Food、Drinks同Hand drip,但原來選項都唔少,樣樣都好吸引。 💰$108全日早餐 🍳PAUSE IT招牌All Day Breakfast材料豐盛,有法蘭克福腸、煙肉片、炒滑蛋、炒雜菌、焗鮮茄、茄汁豆、沙律菜,配有一片sourdough toast,攞盤非常精美,可以廚師用心。法蘭克福腸份量十足,外皮烤得香脆;煙肉同樣剪得焦香,但唔會太乾;炒蛋滑溜富有蛋香、炒雜菌香氣撲鼻、焗蕃茄鮮嫩甜香、toast好脆口,有水準! 💰$98慢煮雞胸配香草汁燴梨意大利飯 🐓🍐另一人氣單品係慢煮雞胸配香草汁燴梨risotto,牛油果綠色嘅risotto非常搶眼,除咗米飯,仲混有新鮮梨粒同核桃粒,層次非常豐富,感覺好健康。香草汁pes
PAUSE IT
📍元朗朗樂路1號元點L1樓B120號舖

💰$108
全日早餐 🍳

💰$98
慢煮雞胸配香草汁燴梨意大利飯 🐓🍐
另一人氣單品係慢煮雞胸配香草汁燴梨risotto,牛油果綠色嘅risotto非常搶眼,除咗米飯,仲混有新鮮梨粒同核桃粒,層次非常豐富,感覺好健康。香草汁pesto味道相對濃郁,配襯調味較淡、肉質滑嫩嘅慢煮雞胸片,再灑上烤焗過嘅松子仁,感覺唔會太單一,值得一試!

💰$42
紫薯拿鐵 🍠
入口口感細滑,先有鮮奶嘅醇香,後有紫薯嘅甜香,已經拉花特別,小老鼠圖案可愛又吸晴,價錢貼地好抵飲!

💰$48
泡沫葡萄柚蜜桃凍茶 🍹
老爸揀咗店員推介嘅蜜桃凍茶,特別之處係內有QQ嘅果凍,葡萄柚同蜜桃香氣相輔相成,整體唔會過甜,而且有厚厚一層泡沫,口感同層次都齊齊增加。

元朗YOHO Mix 商場有咁多新餐廳,今日又去試新嘢🍴 𝐏𝐀𝐔𝐒𝐄 𝐈𝐓呢間咖啡店行簡約風,白牆身⬜️ x 木系 🪵 裝潢,空間感十足,有自成一角嘅輕鬆寫意😌🍔 牛肉煙肉漢堡(芥末蛋黄醬)配薯條 $108嗜肉如我,重肉burger配芥末蛋黃醬,味道平衡唔漏👍🏻 牛肉扒仲好鬆軟。🥟 蕃茄醬菠菜芝士意大利雲呑 $88呢個雲呑有舖面蕃茄醬➕芝士,味道酸中帶香濃。雲呑皮熟得啱啱好,唔太生又帶點黏口,內餡細嫩。🍳 菠菜雜菌班尼迪克蛋 $88Egg Benedict 百吃不厭!流心蛋黃誘人💛 配上新鮮翠綠菠菜同香味撲鼻嘅菇菌,裹住麥味麵包吃,又香又脆口😋☕️ 黑芝麻拿鐵 $42黑芝麻撞咖啡,一次嚐兩種香味☺️ 獨角獸🦄 四蹄乘雲☁️ 翅膀紋理層次分明,綫條非常清晰,仲有星光✨同月亮🌙嘅點綴,見有唔少食客都點左Latte,呢個拉花咁靚咁穩定,barista 好有實力🙌🏻下次 coffee break再黎歎下先🍽️

🍔 牛肉煙肉漢堡(芥末蛋黄醬)配薯條 $108

🥟 蕃茄醬菠菜芝士意大利雲呑 $88

🍳 菠菜雜菌班尼迪克蛋 $88

☕️ 黑芝麻拿鐵 $42

下次 coffee break再黎歎下先🍽️

1K
2024-09-25 0 views
快搬離元朗,才有空逛逛yoho mix一色一樣的大商場你我也熟悉不過但Yoho mix原來有些大集團以外的店好像也挺有趣的有空大家也可以來逛逛Pause it這家cafe印象中由小地舖開始能進駐商場真了不起白色木系裝潢是舒適的Pause it的主題沙漏有意無意的展示出來提醒我活在當下,enjoy the moment咖啡是必點的這裡的latte art是達人級拍一張照片是絕對不夠食物和飲品選擇非常多Cafe能做到這樣多options很厲害小試了煙三文魚牛油果班拿迪蛋多士蛋上面有一層烤過的芝士有點特色,蛋的流心度合格多士帶麥香整體材料新鮮,presentation也不錯慢煮雞胸三文治配薯條慢煮雞胸份量不少,嫩滑的三文治包有牛油微烤過中間有些沙律汁薯條還真的有點多還以為只是伴碟的量餐廳寧靜是真正可以享受寧靜一刻的好地方

快搬離元朗,才有空逛逛yoho mix
一色一樣的大商場你我也熟悉不過
但Yoho mix原來有些大集團以外的店
好像也挺有趣的
有空大家也可以來逛逛

Pause it這家cafe印象中由小地舖開始
能進駐商場真了不起
白色木系裝潢是舒適的
Pause it的主題沙漏有意無意的展示出來
提醒我活在當下,enjoy the moment

咖啡是必點的
這裡的latte art是達人級
拍一張照片是絕對不夠

食物和飲品選擇非常多
Cafe能做到這樣多options很厲害
小試了煙三文魚牛油果班拿迪蛋多士
蛋上面有一層烤過的芝士

有點特色,蛋的流心度合格
多士帶麥香
整體材料新鮮,presentation也不錯

慢煮雞胸三文治配薯條
慢煮雞胸份量不少,嫩滑的

三文治包有牛油微烤過
中間有些沙律汁
薯條還真的有點多
還以為只是伴碟的量

餐廳寧靜
是真正可以享受寧靜一刻的好地方
2024-09-21 139 views
星期六訓得晏啲,早餐都skip埋,諗住搵間cafe食個brunch嘆下。見樓下元點有間cafe就去試下,點解仲大伏!伏過直升機!係我食過最難食嘅all day breakfast。牛角包係乾晒,啲炒蛋同蕃茄無落鹽,條腸可能灼過、無味既,塊煙肉乾晒,塊薯餅中間仲係凍嘅。食食下係啲菇到見到鑊撈,簡直係不知所謂。所有ingredient都係錯嘅。另外仲叫左個慢煮雞胸三文治配薯條,算係入到口,但啲雞胸好鞋口,好似就咁𤆥咁。唯一好食係啲薯條。
All  day  breakfast

係我食過最難食嘅all day breakfast。
All  day  breakfast

慢煮雞胸三文治配薯條

2024-09-21
$150 (Lunch)
2024-09-20 144 views
有冇人知 原來元朗開左新商場~Yoho mix 入到去,仲要有好多食店今日要介紹一間放空嘅好去處俾大家🥰偶然攰攰地 我都好鍾意去嘆吓咖啡唔需要太焦急 比頭腦抖抖氣Pause it 係一間 有外到內 都好唔錯既地方裝潢係韓式小清新風格最出名就係拉花咖啡☕️主食黑椒牛肉三文治配薯條薄切嘅黑椒牛肉 清新嘅火箭菜再加小小芥末調味 一啲都唔油膩我最推薦嘅係煙三文魚牛油果班迪尼蛋完美演繹 當然要睇下佢既水波蛋熟度一切落去流心口感 再加底部嘅牛油果 超幸福感😍😍😍
有冇人知 原來元朗開左新商場~
Yoho mix 入到去,仲要有好多食店
今日要介紹一間

完美演繹 當然要睇下佢既水波蛋熟度
一切落去流心口感
再加底部嘅牛油果 超幸福感😍😍😍
2024-09-18 177 views
Pause it在Yoho mix開了新分店,作為大西北居民當然要到訪一下。店內環境舒適,裝修時尚簡潔,十分適合坐下喝杯咖啡放鬆一下。黑椒牛肉多士配薯條黑椒牛肉片上有一大顆煎太陽蛋,戳破流心蛋黃後享用令整份多士更惹味。薯條份量充足,炸得香脆可口。慢煮雞胸配香草汁燴梨意大利飯雞胸片嫩滑,意大利飯內拌入清甜爽脆的梨粒,配搭面層的松子仁,口感層次豐富。黑芝麻拿鐵 / 薄荷朱古力咖啡飲品拉花漂亮不馬虎,味道香濃,我們選擇加大杯(+$6),份量令人十分滿足。

黑椒牛肉多士配薯條

黑芝麻拿鐵 / 薄荷朱古力咖啡
2024-09-14 148 views
放假梗係想搵個休閒嘅Cafe坐低慢活一下,一直好想去呢間PAUSE IT,估唔到元朗嘅Yoho Mix都開咗分店啦!餐廳燈光明亮,裝修充滿文青風,環境舒適,令人可以坐低好好咁品嚐返杯精美嘅拉花咖啡~明太子櫻花蝦意粉💰HK$98整體味充滿濃郁嘅海鮮風味!意粉掛汁能力高,而且有良好嘅咀嚼感!仲有好多明太子同埋櫻花蝦,帶有微微酥脆嘅口感~慢煮雞胸配香草汁燴梨意大利飯💰HK$98慢煮雞胸肉質嫩滑唔會柴!香草汁味道清新,而且令到意大利飯好入味!最特別嘅係加入咗燴梨,為成個飯增加咗爽脆嘅口感,而且有消滯嘅作用~熱 竹炭鮮奶咖啡💰HK$42拉花好精緻!味道以鮮奶咖啡味為主,竹炭嘅味道好淡,有少少似煙熏味,為整體嘅味道增添咗咖啡嘅複雜性~熱 紫薯拿鐵💰HK$42拉花同樣精緻!入口順滑柔和,富有濃郁嘅牛奶味,仲有一種紫薯嘅自然甜味~

明太子櫻花蝦意粉💰HK$98

慢煮雞胸配香草汁燴梨意大利飯💰HK$98