2024-09-12 167 views
元朗YOHO又搵到好嘢食今次去左新開既元點,入邊開咗好多間餐廳見到PAUSE IT 走白色元素清新風餐廳彩光度好高,空間感十足,所以感覺好舒適同埋休閒一於放假食好啲,Chill下飲返杯咖啡先伯爵茶鮮奶咖啡估唔到咖啡師拉花咁靚,Latte泡沫好綿滑,帶陣陣伯爵茶香氣,整體入口吾會太甜,吾錯菠菜雜菌班尼迪克蛋第一刀切開可見水波蛋蛋黃是流心的,但同傳統唔一樣吾係用鬆餅而係歐包,乳化效果而做成既荷蘭醬很濃稠,入口口感層次分明黑椒牛肉多士面層放咗太陽蛋,中間夾住放火箭菜及牛肉,牛肉帶煙燻效果,一起吃口感極佳芝士黑松露薯條🍟係我鍾意嘅幼身薯條,黑松露份量一啲都吾吝嗇,每條薯條都食到黑松露菌,芝士夠晒邪惡,正正
元朗YOHO又搵到好嘢食
今次去左新開既元點,入邊開咗好多間餐廳
見到PAUSE IT 走白色元素清新風
餐廳彩光度好高,空間感十足,所以感覺好舒適同埋休閒

一於放假食好啲,Chill下飲返杯咖啡先

伯爵茶鮮奶咖啡

黑椒牛肉多士

芝士黑松露薯條🍟

2024-09-03 237 views
之前係旺角都有食過幾次Pause it,今次試試Yoho新商場元點嘅呢間分店😋餐廳環境幾靚,全白木系裝修簡潔舒適,好適合平時飲杯咖啡抖下🥳🖤☕️Charcoal Latte拉花勁靚🥰呢杯 Charcoal Latte 好有特色,用咗竹炭粉同咖啡混埋一齊,味道有啲淡淡嘅煙燻味,但又唔會好濃。口感順滑,唔會太甜,啱啱好。我覺得同一般咖啡唔同,啱啲鍾意試新嘢嘅朋友。🍐🍋English Pear Lemonade呢杯 English Pear Lemonade 真係好清新,啲梨味好香甜自然,再加埋檸檬酸酸甜甜,真係消暑一流!如果你鍾意啲清爽嘅飲品,呢杯你一定要試🍅🌿Ravioli in Tomato and Basil Sauce呢個 Ravioli 中間夾住左芝士,用蕃茄同埋羅勒葉煮,蕃茄醬濃郁得嚟又帶少少酸,啱啱好中和咗 Ravioli 嘅濃厚芝士味🥑🍞Salmon Avocado Benedict煙三文魚新鮮滑溜,配埋牛油果上面淋咗醬,濃郁又唔會搶味👍

🖤☕️Charcoal Latte

🍐🍋English Pear Lemonade

🥑🍞Salmon Avocado Benedict
煙三文魚新鮮滑溜,配埋牛油果上面淋咗醬,濃郁又唔會搶味👍
2024-09-02 207 views
It was my second visit to this cafe. The quality of foods and drinks that we ordered are excellent. Tonite, we ordered smoked salmon benedict eggs and ravioli. It is one of the best benedict eggs I ever ate. The smoked salmon and sourdough are super delicious. Ravioli is perfectly la dente. Its sauce is so zesty that greatly whets my appetite. I highly recommend this cafe to all of you.

2024-09-01 200 views
很少在晚上飲咖啡的我,看到鄰桌漂亮的咖啡拉花,忍不住叫上一杯。🔸溫泉蛋卡邦尼意大利粉 $98配料有煙肉、蘑菇和溫泉蛋,雖然材料簡單,不過味道好好很Creamy,特別一提煙肉好好吃 😍🔸全日早餐 $108有香腸、煙肉、什錦蘑菇、什錦蔬菜、烤蕃茄、吐司、茄汁豆和炒蛋 🤩 很豐富🔸菠蘿特飲 $38十分適合夏日的一杯飲品,酸酸甜甜的味道很好 👍🏻 🔸黑芝麻拿鐵 $42拉花超級漂亮 🥰 很濃郁的黑芝麻味,和咖啡意外的配搭!

🔸溫泉蛋卡邦尼意大利粉 $98

🔸全日早餐 $108

🔸菠蘿特飲 $38
十分適合夏日的一杯飲品,酸酸甜甜的味道很好 👍🏻

🔸黑芝麻拿鐵 $42
拉花超級漂亮 🥰 很濃郁的黑芝麻味,和咖啡意外的配搭!

#christne開飯日記放假最中意搵間cafe 坐下食下野嘆返杯咖啡。今次就去左YOHO Mix度搵食🤭依間新開嘅pause it 係好多區都有分店,都好多好評架。Cafe係用純白木色嘅設計,睇落好簡潔。而且空間好大呀,所以去Hea下都幾舒服嘅,幾啱一個人靜靜地食個lunch, 都幾放鬆架🥰🥰🌟虎蝦靑醬扁意粉($108)佢嘅青醬好好味,有好香嘅香草味之餘又唔會太濃味。而且份量都好足。食晒已經好夠飽👍👍🌟牛肉煙肉漢堡(芥末蛋黄醬)配薯條($108)呢款burger同樣足料,佢嘅牛肉漢堡好厚身,咬落去都好Juicy🤭 如果濃味人,都可以自己再加少少pepper。個味就會更加之出。🌟西班牙鮮奶咖啡($42)話明要嚟嘆啡,呢個主角點可以少☺️我就叫咗杯西班牙鮮奶咖啡☕️。佢嘅咖啡底係比較nutty.咖啡味本身都幾香。加埋西班牙咖啡係用煉奶做底,但係都唔會太甜嘅,啱香港口味🍴PAUSE IT (元朗)📍元朗朗樂路1號元點L1 樓B120號舖
#christne開飯日記

🌟虎蝦靑醬扁意粉($108)

🌟牛肉煙肉漢堡(芥末蛋黄醬)配薯條($108)

🌟西班牙鮮奶咖啡($42)

🍴PAUSE IT (元朗)
📍元朗朗樂路1號元點L1 樓B120號舖
2024-08-29 158 views
*/之前喺旺角試過過佢哋嘅分店,食物質素真係唔錯,今次嚟咗元朗試吓😎✨餐廳環境餐廳外觀以白色為主調,而且空間十分大,座位與座位之間亦好闊落,無論係幾位朋友一齊或者同屋企人想享受一個悠閒嘅午膳或下午茶都好適合👍🏻✨All Day Breakfast整個食物外觀擺設非常吸引,入面有腸仔,蘑菇,煙肉,茄汁豆,炒蛋,沙律菜👏🏻非常豐富!食落仲熱辣辣,好好味,而且份量啱啱好👍🏻👍🏻✨慢煮雞胸意大利飯佢哋用咗慢煮做法,令到雞胸唔會覺得好嚡,而且mix咗意大利飯嘅醬汁,食落非常入味😋😋😋✨Hot Latte 杯咖啡嘅拉花做得非常細緻,隻馬嘅每一個部位,例如毛髮羽毛,都可以顯而易見,真係要俾咖啡烘焙師一個大大嘅like🤩🤩🤩✨菠蘿特飲濃濃菠蘿甜味🤩加入梳打水,飲落口勁清新,啱晒而家天氣咁熱飲👍🏻👍🏻PAUSE IT (元朗)元朗朗樂路1號元點L1 樓B120號舖

✨餐廳環境

✨All Day Breakfast

✨慢煮雞胸意大利飯

✨Hot Latte

✨菠蘿特飲

PAUSE IT (元朗)
元朗朗樂路1號元點L1 樓B120號舖
2024-08-26 231 views
元朗新開的商場元點有多間餐廳今次便挑選了一間Cafe餐廳走日式簡約風格白色裝修配上柔和光線非常舒適煙三文魚牛油果班尼迪克蛋($108)最面層的荷蘭醬經微微火炙後賣相非常吸引而香味亦更突出至於煙三文魚有燶郁煙燻味又不會太咸加上流心蛋和下層大量牛油果🥑有益健康又美味牛肉煙肉漢堡(芥末蛋黃醬)配薯條($108)牛肉🐂漢堡充滿肉汁加上芥末蛋黃醬酸甜開胃至於薯條🍟是我很喜歡的幼薯條灑上了少許辣粉非常惹味飲品方面有眾多選擇香橙朱古力咖啡($42)味道超平衡的一杯咖啡☕️香橙味🍊突出但不會過酸朱古力味🍫不會太甜微苦香濃非常配合而面頭的拉花亦相當吸睛菠蘿特飲($38)酸甜開胃非常清爽很適合夏天喝
元朗新開的商場元點有多間餐廳
今次便挑選了一間Cafe
餐廳走日式簡約風格
白色裝修配上柔和光線非常舒適

煙三文魚牛油果班尼迪克蛋($108)
最面層的荷蘭醬經微微火炙後
賣相非常吸引
而香味亦更突出
至於煙三文魚有燶郁煙燻味又不會太咸
加上流心蛋和下層大量牛油果🥑
有益健康又美味

牛肉煙肉漢堡(芥末蛋黃醬)配薯條($108)
牛肉🐂漢堡充滿肉汁
加上芥末蛋黃醬酸甜開胃
至於薯條🍟是我很喜歡的幼薯條
灑上了少許辣粉非常惹味

飲品方面有眾多選擇
香橙朱古力咖啡($42)
味道超平衡的一杯咖啡☕️
香橙味🍊突出但不會過酸
朱古力味🍫不會太甜
微苦香濃非常配合
而面頭的拉花亦相當吸睛

菠蘿特飲($38)
酸甜開胃非常清爽
很適合夏天喝
聽過這間𝐏𝐚𝐮𝐬𝐞 𝐢𝐭的咖啡店好多次了,終於有機會去試試啦🌟~元朗分店地方舒適,木系設計,光線明亮,感覺好舒服。【 虎蝦青醬意粉🍝$𝟏𝟎𝟖 】意粉鹹香十足,青醬濃郁入味,虎蝦還好大隻呀~【 雞肉墨西哥餅🔥$𝟔𝟖 】墨西哥餅有四塊,夾著雞肉,加上乳酪更好吃。【 慢煮雞胸香草麵包三文治🥪$𝟖𝟒 】三文治比想像中更吸引,麵包鬆脆可口,雞胸軟腍,還有大量薯條🍟。最後必點伯爵茶拿鐵☕️,有獨角獸公仔!!•🍽️ 𝐏𝐚𝐮𝐬𝐞 𝐢𝐭🗝#元朗 朗樂路𝟏號元點𝐋𝟏 樓𝐁𝟏𝟐𝟎號舖
~元朗分店地方舒適,木系設計,光線明亮,感覺好舒服。

【 虎蝦青醬意粉🍝$𝟏𝟎𝟖 】

意粉鹹香十足,青醬濃郁入味,虎蝦還好大隻呀~

【 雞肉墨西哥餅🔥$𝟔𝟖 】

墨西哥餅有四塊,夾著雞肉,加上乳酪更好吃。

【 慢煮雞胸香草麵包三文治🥪$𝟖𝟒 】

最後必點伯爵茶拿鐵☕️,有獨角獸公仔!!

🍽️ 𝐏𝐚𝐮𝐬𝐞 𝐢𝐭
🗝#元朗 朗樂路𝟏號元點𝐋𝟏 樓𝐁𝟏𝟐𝟎號舖
2024-08-21 257 views
☘️環境係元點商場中位置較隱蔽,招牌不明顯,係和府撈麵和湊湊火鍋果邊。環境舒服寧靜,設計簡單日木風,見有好多客人邊飲咖啡邊工作。😍食物[👍🏻慢煮雞胸配香草汁燴梨意大利飯 $98]健康之選,估唔到飯入邊有雪梨,好特別嘅配搭但又好食,再加埋雞胸肉真係減肥首選。[👍🏻牛肝菌汁雜菌意大利飯 $88]菇菌愛好者不能錯過,有齊雜菇及大啡菇,每一啖都有菇好豐富好香。[👍🏻炸魷魚配他他醬 $68]一定要趁熱食,係新鮮魷魚好彈牙![👍🏻西班牙鮮奶咖啡 $42]推薦叫熱飲,有得拉花好靚打卡一流又好飲,當日咖啡師拉左獨角獸好靚!
☘️環境

😍食物
慢煮雞胸配香草汁燴梨意大利飯

[👍🏻慢煮雞胸配香草汁燴梨意大利飯 $98]
牛肝菌汁雜菌意大利飯

[👍🏻牛肝菌汁雜菌意大利飯 $88]
炸魷魚配他他醬

[👍🏻炸魷魚配他他醬 $68]
一定要趁熱食,係新鮮魷魚好彈牙!
西班牙鮮奶咖啡

[👍🏻西班牙鮮奶咖啡 $42]

2024-08-19
TakeAway
$100 (Lunch)
慢煮雞胸配香草汁燴梨意大利飯
牛肝菌汁雜菌意大利飯
炸魷魚配他他醬
西班牙鮮奶咖啡
喺Yoho mix搵到間裝修係和諧色調,可以chill吓嘆吓啡嘅cafe,窗邊位望到室外幾好feel,好relax。溏心蛋牛油果多士伴鷹嘴豆泥 Avocado Toast with Hummus $98牛油果整左做沙律,好fresh,加埋上多士度食,唔會好膩,溏心蛋整得啱啱好😋蕃茄醬菠菜芝士意大利雲吞 Ravioli in Tomato and Basil Sauce $88雲吞入面包住菠菜同芝士,本身已經好香,蕃茄加埋羅勒,再撈埋溶咗嘅巴馬臣芝士🥹真係好邪惡!紫薯拿鐵 Purple Potato Latte $42 好香紫薯味,比較甜好似食緊紫薯甜品咁,好啱我口味😋每杯咖啡都有唔同嘅拉花,呢杯係獨角獸,同紫色好襯。伯爵茶拿鐵 Earl Grey Latte $42茶底好香,平時唔鍾意飲伯爵茶嘅我覺得呢杯真心好飲。飲緊latte同時有陣陣清香伯爵茶嘅香味,同咖啡味嘅比例好balance,唔會話太濃茶味或者咖啡味。拉花係美人魚,第一次見!好特別😃

溏心蛋牛油果多士伴鷹嘴豆泥
Avocado Toast with Hummus $98

蕃茄醬菠菜芝士意大利雲吞

紫薯拿鐵 Purple Potato Latte $42

伯爵茶拿鐵 Earl Grey Latte $42
2024-08-16
Type of Meal
Lunch
~ 牛肉煙肉漢堡配薯條 ($108)🍔漢堡好多肉汁😏七成熟左右岩岩好😌。煙肉煎得好脆身同牛肉既軟腍夠哂夾👅。醬汁夠厚身,掛包得黎又唔會好膩同整濕個包🤓。伴碟嘅薯條份量好多😲,2個人share都食唔哂呀😄。~ 溫泉蛋卡邦尼意大利粉 ($98)🍝又又又係卡邦尼,到底去cafe要叫幾多次先會心足唔再食🤣。但呢間都真心唔錯🙂‍↕️,卡邦尼汁好掛汁😚,而且味道係好creamy同重奶香,完全挑剔唔到呀😝。~ 炸魷魚配他他醬 ($68)🦑外皮好香好酥😋,本身都係諗住口痕叫黎試下點知都幾出色🤩。份量多而且部位都有d唔駛爭住食😈。~ 黑芝麻拿鐵 ($42)☕️之前喺澳門一間出名既cafe都飲左黑芝麻拿鐵,今日見到pause it有又忍唔住要叫黎試試😎。味道甜甜地,飲落去好重芝麻香👃🏼。飲慣咗咖啡同抹茶都可以試吓😌,不過大家記住要攪均先好飲🤣。
~ 牛肉煙肉漢堡配薯條 ($108)🍔

~ 溫泉蛋卡邦尼意大利粉 ($98)🍝

~ 炸魷魚配他他醬 ($68)🦑

~ 黑芝麻拿鐵 ($42)☕️
2024-08-18 174 views
💖 PAUSE IT (元朗)✨元朗朗樂路1號元點L1 樓B120號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️YOHO MIX個廁所真係夠晒隔涉,基本上係行晒成個MIX先搵到,搵廁所嘅時候我就發現咗呢一間餐廳,之前見好多朋友介紹過,所以好想食😳▫️明太子櫻花蝦意大利粉🍝 $98初頭睇落去佢嘅賣相係平平無奇,只係一堆粉紅色醬汁嘅意粉配上青綠色嘅青瓜絲🤫。但係第一啖食落去我竟然有覺得驚喜🥳,明太子嘅味香辣感覺再配埋淡淡嘅櫻花蝦香,頓時覺得好惹味。雖然佢嘅醬汁係比較膩,但係配埋清新嘅青瓜就中和返🥳▫️黑椒牛肉多士配薯條🥪 $88初頭諗住嗌漢堡包嘅,但係見到隔籬枱食呢個多士賣相好吸引所以就轉左食呢個😚。上面有一隻好大粒煎得好靚嘅太陽蛋🍳,然後下面就有黑椒牛肉片,食落有少少似鴨胸嘅煙燻味😋下面仲有火箭菜🫶🏻整體嚟講勁好食👍🏻▫️黑芝麻拿鐵🖤 $42好靚嘅拉花,一上到枱我就同老公喺度估到底係咩公仔🤣,我就覺得係獅子,老公覺得係狼或者熊,最後問職員,佢話係柴犬嘅拉花😆,大家又覺得似唔似呢🤣。味道嚟講佢唔甜,好啱飲!而且芝麻味好濃郁,飲到個底有少少似食緊芝麻醬🖤▫️西班牙鮮奶咖啡☕️ $44老公話未試過西班牙咖啡所以

💖 PAUSE IT (元朗)
✨元朗朗樂路1號元點L1 樓B120號舖

▫️明太子櫻花蝦意大利粉🍝 $98

▫️黑椒牛肉多士配薯條🥪 $88

▫️黑芝麻拿鐵🖤 $42

▫️西班牙鮮奶咖啡☕️ $44
老公話未試過西班牙咖啡所以就試吓😉佢話飲落去個咖啡味好香濃,確實係同平時嘅有唔同😌

想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysmamalife
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2024-08-15
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
以前喺旺角山東街嗰間原店,而家新分店開到去元朗 YOHO MIX,個鋪頭大咗好多,仲好近形點 YOHO 同元朗西鐵站。不過,跟住指示搵有機會兜完個圈都未搵到 😅 所以認住喺「湊湊」隔籬就應該 OK,店內設計依舊簡潔光猛,坐得舒服!🍝🦐 虎蝦青醬扁意粉 ($108)虎蝦大大隻,蝦肉飽滿彈牙!意粉用自家製青醬、蕃茄仔同蘆筍煮成,配埋洋蔥粒、蒜片、芝士片同法邊豆,味道豐富!🍐🍗 慢煮雞胸配香草汁燴梨意大利飯 ($98)呢個真係有驚喜!雞胸肉軟腍,米飯軟硬適中,入面加咗清甜嘅梨、松子同核桃,口感同味道有啲估佢唔到,#好食!嚟到當然唔少得試下佢哋嘅咖啡啦!我同老公試咗杯手沖埃塞俄比亞咖啡 ($72),有陣陣柑橘果香 🍊 另一杯嗌咗 Spanish Latte ($42),即係西班牙鮮奶咖啡 🥛 平時比較少見,但其實係一般嘅 Latte 加咗練奶,好耐無飲過咁奶嘅咖啡!
🍝🦐 虎蝦青醬扁意粉 ($108)

🍐🍗 慢煮雞胸配香草汁燴梨意大利飯 ($98)
手沖埃塞俄比亞咖啡
Spanish Latte
2024-08-17 175 views
CAFE 走簡約純白風 🤍 幾清新食物選擇幾多,款款都吸引 ! 令人有選擇困難 😆幾經掙扎後,我地終於揀到😂 估唔到全部份量都好 大 !! 😍全日早餐 $108 + 薯餅 $+$10All day 食材新鮮,調味得宜~如果要揀成份入面最鐘意個樣野,會係香腸、煙肉、炒蛋同薯餅 🤤香腸烤得微微焦香,帶有蜜糖香甜 !另加既薯餅 好出色 !! 邊位香脆~中心軟綿菠菜雜菌班尼迪克蛋 $88 🍳 很足料的一份無諗過菇+菠菜+ egg benedict 係好朋友荷蘭醬份量又剛剛好,唔會過多過膩~最鐘意拌碟都有大量沙律菜~芝士黑松露薯條 $78薯條同醬都勁多 😂 不過芝士多得黎有少少滯 …松露醬好好味~如果松露醬同芝士既份量調轉就好🤣食晒會超飽,但我地都係清晒黑芝麻拿鐵 (熱) $42呢杯好好飲😋 好濃郁嘅芝麻香🖤拉花都好靚~同樣地 又係好大份量,好大杯😳性價比還可以~..PAUSE IT :: 元朗都有喇‼️(元朗朗樂路1號元點L1 樓B120號舖)
CAFE 走簡約純白風 🤍 幾清新
食物選擇幾多,款款都吸引 ! 令人有選擇困難 😆
全日早餐 $108 + 薯餅 $+$10
All day 食材新鮮,調味得宜~
芝士黑松露薯條
香腸烤得微微焦香,帶有蜜糖香甜 !
另加既薯餅 好出色 !! 邊位香脆~中心軟綿
菠菜雜菌班尼迪克蛋 $88 🍳 很足料
的一份
無諗過菇+菠菜+ egg benedict 係好朋友
菠菜雜菌班尼迪克蛋
荷蘭醬份量又剛剛好,唔會過多過膩~
最鐘意拌碟都有大量沙律菜~
芝士黑松露薯條 $78
薯條同醬都勁多 😂 不過芝士多得黎有少少滯 …
松露醬好好味~如果松露醬同芝士既份量調轉就好🤣
食晒會超飽,但我地都係清晒
黑芝麻拿鐵 (熱)
黑芝麻拿鐵 (熱) $42
性價比還可以~
PAUSE IT :: 元朗都有喇‼️
(元朗朗樂路1號元點L1 樓B120號舖)
2024-07-13
全日早餐 $108 + 薯餅 $+$10
黑芝麻拿鐵 (熱)
  • 全日早餐 + 薯餅 +$10
平時晚餐可以求其食,但早餐對我黎講真係好重要‼️所以我平時都好習慣去唔同既cafe食早餐🍳而今日呢間佢之前係旺角既時候已經有留意佢地,但一路揾唔到時間,依家係元點有分店我就終於可以過去食完再翻工啦🤩。🐒煙三文魚牛油果班尼迪克蛋💰$108我對Egg Benedict既愛係高過All day breakfast😂因為我覺得佢成個配搭都係好match,而且仲非常之有營養,朝早第一餐食就岩哂💪🏽佢既base係用左sourdough,而旁邊仲有沙律🥗On top個醬係火燒過既hollandaise sauce,所以又同出面既有啲分別。🐒薄荷朱古力咖啡💰$42另外呢到既拉花真係好靚,完全係藝術品level🎨感覺我飲左就會糟蹋左barista既心思咁😂但我都係飲左哂,薄荷朱古力咖啡好特別,飲落係好融合得好好☕️

🐒煙三文魚牛油果班尼迪克蛋💰$108

佢既base係用左sourdough,而旁邊仲有沙律🥗

🐒薄荷朱古力咖啡💰$42